- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
-
ribarszki
őstag
válasz
Pro Koryak #25846 üzenetére
Sárgánál nagyon. A fehérnél kevésbé, de itt is észrevenni. Viszont mindenhol ahol sárgás, zöldes a háttér ott látszik.. És hát a gyep ilyen sárgás zöld. Ott nagyon előjön..
-
Joshi
titán
válasz
lala666 #25841 üzenetére
Érdekes, mert nálam szinte csak fehérnél lehet látni, ekkor rózsaszínes a fehér. De olvastam itt olyat is, akinél más színnél feltűnő. Aztán az is lehet, hogy az se mind1, hogy az illető látása milyen színnél érzékeli jobban ezt a jelenséget. Nekem már az elején is feltűnt a fehér inhomogenitás, de azért focimeccsnél nem veszem észre.
-
alaves
addikt
válasz
lala666 #25838 üzenetére
Nem akarok okoskodni, de a 8-as panelekből már jóval több készült mint a 7-esekből és valószínűleg a leggyengébbre sikerülteket teszik a B szériába. A "vájtszeműeknek" C alatt talán nem kellene OLED-et venni.
Ez az inhomogenitás (tinting) nem javul a Mehanik tesztvideós "izzítás" után sem?
-
demmer123
őstag
Épp előbb néztem egy filmet és hirtelen elment az áram az utcában is lehetséges károsult a panel?
-
ribarszki
őstag
Srácok tudom, hogy kérdeztem már és volt téma, de kíváncsiságból a B8 tulajok felé. Többen is beszívtuk ezt a pirosas elszíneződést a panel szélén? Nekem olyan jó 20cm-es függőleges sávban van jelen. Focimeccs közben nagyon zavaró tud lenni. A pálya bal széle teljesen más mint a jobb. Képen nem annyira jön át, de élőben zavaró. Értem én, hogy gyártási szórás, de ha kiad az ember ennyi pénzt, nem ezt várná..
Egyébként érdemes emiatt felvenni a kapcsolatot az LG-vel? Panelcseréhez ragaszkodni? Köszönöm.
-
alaves
addikt
válasz
daneel_hu #25828 üzenetére
Ne is mondd..., hetente szembesülök a volt UH7507-esemmel.
Továbbra is az a véleményem (volt Sony CRT-met és Panasonic plazmámat is figyelembe véve), hogy az OLED adja a legtermészetesebb színvilágot még így BT.709-el is. Különös tekintettel a csúcsminőségű negatívra felvett analóg filmszalagnál (nemcsak a szín csodás, hanem még a mögöttes 6k képrészletesség is érezhető még 1080p-s tömörítésben is).
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #25827 üzenetére
Majd ha egyszer lecseréled a BT.709-es készülékedet egy BT.2020-ra, akkor meglátod te is hogy mit vesztettél az évek múlásával.
-
KorLaci
tag
Üdv Mindenkinek !
Azt kérdezném, hogy B7-nél meg lehet valahogy oldani, hogy a netről lehessen távvezérelni ?
Pl. a telekről elindítani a felvételt. -
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #25827 üzenetére
Fényerőben és HDR-ben lesz különbség, utóbbi nincs is 910v-n.
Szerintem más szembetűnő dolog nem lesz. + az ívelt képernyő hiánya lesz még fura neki.
Esetleg a mozgásmegjelenítés fejlődése.Tegnap vendégeskedtünk, volt egy samu lcd, ha valaki műanyag színvilágúnak nevezi az oledeket akkor még nem látott igazi LCD-t.
Pedig valami 4k-s UHD cucc volt. -
demmer123
őstag
SDR Tartalomnál ti mit használtok?
Technicolor Expert / Vagy Dark Room?
-
robroy7919
tag
Sziasztok. Magam is beléptem a táborba egy B8 al. Nem igazán jó az angolom nézegettem ezt az rtingses leírást. Valaki nem tenné ki toppik bevezetőbe magyarul a fontosabb dolgokat értékekkel. Hálás köszönet.
-
ribarszki
őstag
válasz
Gaben360 #25819 üzenetére
Tudom, hogy ez picit sem vigasztal, de 1hete az Euronics 460-ért adta a 65B8as Oledet. Vagyis ez azt is jelenti, hogy valószínűleg lesznek még ilyen árak. De, hogy mikor.. hát ahhoz jósgömb kéne. Nézni kell az akciókat, beeshet 1-1 bármikor. (Amúgy érdekes, hogy a 460ezres B8at az árukereső nem is dobta fel. Pedig bőven 120k-val az ottani legolcsóbb ajánlat alatt volt. Teljesen véletlenül mentem rá az Euronics oldalára. Most meg 680-ért van fent.. te jó ég. Tényleg nem barátságosak..
)
-
Gaben360
senior tag
Tervezem lecserélni az eg 910-t egy B8-ra,néztem az árakat,hát most nem túl barátságosak.
Kb mikor futtatják ki a tavalyi modelleket valami jó akció keretében? -
Lg oled tv re van ra mod hogy a horizon go (upc) alkalmazast feltudjam tenni?
-
bigmasterg
addikt
Olvasom itt a kalibrálós kommenteket és eszembe jutott, hogy van itthon egy spyder 3 elite (monitor) kalibráló. Ez saját pc-s szoftverén keresztül automatikusan beállítja a monitort.
TV kalibrációja ennél gondolom lényegesen bonyolultabb, ha egyáltalán ezzel lehetséges.De az is felmerült bennem, hogy van-e valójában értelme tv-t kalibrálni, mivel úgysem végez grafikus / szín korrekciós munkát rajta az ember. -
PuMbA
titán
válasz
torma1981 #25811 üzenetére
Nincs ilyen, hogy legjobb képminőség, mert tele van a madVR szubjektív "képjavítókkal" is, amivel szénné lehet élesíteni a képet vagy éppen zajszűrni és 4K-ból 720p minőséget csinálni és ezeknek van 20 féle különböző beállítása.
A legnagyobb kérdés ez, hogy van-e valós értelme a dolognak. Először próbáld ki, hogy madVR Jinc chroma és image upsampling beállítást, illetve NGU-t, hogy látsz-e a különbséget az alapértelmezett madVR beállításhoz képest. A legtöbben már itt elbuknak és semmi különbséget nem látnak a kettő között. Ha pedig nem látsz semmit, akkor felesleges fűteni a VGA-ddal.
-
törölt tag
Én akkor láttam durva bandinget (nem a vertical bandingre gondolok, hanem a sima gradiensátmenet helyett látható sávosodásra), amikor a Shield TV kimenetét BT.709 8 bitben rögzítettem, és a HDR videókat ebbe konvertálta.
Előfordulhat, hogy nálad a PC beállításai, és/vagy a tévé PC módja miatt hasonló történik? Gyanús, hogy nálad is HDR-ben jelentkezik.
Köszi mindenkinek a kalibrálóeszközökkel kapcsolatos hozzászólásokat. Nekem majd hónapok múlva lesz ez aktuális.
-
chros
őstag
Az messze volt a panaszkodastol, csak megemlitettem. De ha mar itt tartunk: azert ez eleg nagy malor egy 500+ ezres eszkoztol, abszolute elfogadhatatlan. Kivancsi vagyok, tudnak e valamit tenni ellene.
Mas: kiprobaltam a HDR passthrough-t madvr-rel PC-rol PC modeban (videokkal, nem jatekkal) , dynamic hdr bekapcsolva a TV-n Cinema presetben B8-on (minden alapon, sharpness 20-on):
- a hatas brutalis!
- egy gondja van a B8-nak: hatalmas banding-et produkal mind 8 es 10bit input mellett is; valos tartalommal normal nezotavolsagbol is zavaro lehet (mint emlitettem SDR-nel nem latszik)
-- mivel az esetek "csak" ~10%-aban latszik, talan nem olyan nagy gond, plane, hogy chroma 4:4:4 is van, es ettol brutal eles a kep, de majd hosszabb hasznalat soran kiderul
- kiderult, hogy passthrough mellett 3dlut nem hasznalhato, te hogyan kalibraltad a HDR-t @Janos? -
Bakus
tag
válasz
#72042496 #25781 üzenetére
Én egy ColorMunkit vettem rögtön a TV vásárlás után főleg mivel olcsóbb de csak abban különbözik az I1-től, hogy lassabb. És szemmel látható lett a végeredmény. Gyárilag minden szürke árnyalat nagyon a pirosba huzott. A színek kalibrálása már sokkal nehezebb volt, de ott is jó végeredményt sikerült elérnem.
Az RTINGS beállításokkal kapcsolatban egyet értek Joshi kollegával, hogy szürkeskálát és színeket semmilyen formában nem állítunk be műszer nélkül, mivel lehet az ott látott beállítások nem hogy javítanak hanem inkább tovább rontanak a képen. -
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #25799 üzenetére
"20 pontos fehéregyensúly beállításához valóban műszer és "szakember" kell, nem csak "mondvacsinált hősök", ha már itt tartunk."
Ezt nem tudom értelmezni, de mindegy is. Véleményem még mindig tartom, hogy részletes fehéregyensúly beállítását műszerrel kell elvégezni. Ahhoz nem érdemes műszer nélkül hozzányúlni. Az átlag usernek bőven vannak jó gyári profilok minden márkánál. -
Joshi
titán
válasz
FollowTheORI #25804 üzenetére
Nem tudom miért írod ezt nekem, hiszen én kerek perec leírtam, hogy én nem is tudtam ezekről a dolgokról mégis észrevettem már a kezdetekkor is. Én se tesztelgetek állandóan, jól is néznénk ki. A kalibrálással is örültem hogy végeztem, a hátam közepe se kívánja rendszeresen újracsinálni. A monitornak használt tévém annyival könnyebb kalibrálás szempontból, hogy ott automatikus az egész, mert a DisplayCal automatikusan elvégez mindent helyettem, nem kell a tévé menüjében bohóckodni. Amúgy meg elégedett vagyok az OLED tévémmel, részemről csak azért hoztam fel a témát, mert chros fórumtárs panaszkodott.
-
Nem kell egyezzen a véleményünk persze... megmondom őszintén én ezeket nem néztem és nem is tudtam róluk amíg nem olvastam róluk fórumokban, vagy néztem utána jobban.
Valószínűleg simán leéltem volna az életem ha nem hívják fel a figyelmem rá... és szerintem ezzel a többség így lenne.
Én a saját tévém amúgy nem tesztelgettem, használom boldogan. Biztos vagyok benne HA akanám találnék benne tökéletlenséget és máshogy néznék rá onnantól... ezért inkább használom boldogan ahogy van.
Ez ugyan olyan, mint a beégés... látható hogy mekkora parát tud okozni, ha valaki csak megemlíti.
Tehát nem a valós kisebb nagyobb problémák tagadása ez, az a baj hogy valaki bedobja mindenki elkezdi nézegetni és a végén még azis elégedetlen lesz akit amúgy lehet sose zavart volna.
Mint ahogy ráparáznak a kelleténél jobban a beégésre...
Én úgy gondolom az emberek többsége nem Vincent szintű "videofil" ember, akit már az zavar ha a tone görbe nem követi a szabványt/referenciát. (lást Q90R tesztvideó vége legutóbb
)
Közben meg az emberek kb 99%-a tök boldog lenne ugyanazzal a tévével ha nem tudna ilyesmiről.
Saját maga is poénkodott ezzel amikor a HDR világos villogás problémát mutatta be az LG tévéken (amit azóta pl lehet neki köszönhetően is, javítottak)... de valami 10 percig szórakozott előtte ugye, és 10x elmondta ne nézze meg aki nem látja a hibát, mert utána látni fogja mindig.Szóval ez a tesztelgetés kétélű kard a szememben... sajnos szülhet olyan örök elégedetlenkedőket, akit hajlamosak emiatt 3-4-5 tévét is visszaküldeni. Ami szerintem gáz...
-
törölt tag
válasz
junior19 #25801 üzenetére
A belső lejátszóról és két eszközről van szó egyelőre, de különböző SDR módokról, illetve ott van mindegyik mellé a HDR, belső lejátszón a DV is. A hozzászólás írásakor vettem sorra őket, meg is lepődtem, hogy mennyi féle-fajta összejött egyelőre PC nélkül is.
Köszi a megerősítést, év vége felé megjelenek majd szerintem a kalibrálós topikban.
-
junior19
senior tag
válasz
#72042496 #25781 üzenetére
Ha ennyi forrást használsz, akkor nagyon megfogja érni a műszer, ha van türelmed a kalibráláshoz.
Egy műszeres kalibrálás látható változásokat okozz, ha valaki el tudja fogadni a látottakat, akkor érdemes vele foglalkozni. Pláne ennyi bemenetet használva, biztos, hogy kalibrálással minden forrás képe közelebb kerül egymáshoz is, mint most.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest