Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Házimozi belépő szinten
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Androidos fejegységek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tyrone89
senior tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Ez így van, és ahogy írták is jó páran és Te is, ha már nem feltétlen kalibráltat valaki, akkor a legegyszerűbb megoldás talán a filmmaker mód..semmiképp sem vivid meg hasonló képmódok....persze ott a másik oldal is amivel megint nincs semmi baj, hogy végül mindenki úgy nézi a tévéjét ahogy ő szeretné, ahogy "jónak" látja, ahogy neki tetszik. Hogy az mennyire van közel a szabványhoz stb..az már más kérdés nyilván
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Tyrone89
üzenetére
Ebben az esetben te voltál az alkotó, igy álmodtad meg.
De ha valakinek nem ugy van beallitva a tvje mint Neked ,akkor nem ezt fogja látni mint te. Hiába volt meg az alkotói szándékod. Ezért fontos a kalibralt kiindulási alap, arra jon ra az alkotói vision.Ezt nem értik meg sokan.
-
Tyrone89
senior tag
ha már beszéltünk itt a sok elég gyenge HDR tartalomról...lehet érvelni mellettük hogy az alkotói szándék ezt célozta..mozis megjelenéshez álljon közel stb... Amikor az Alien Romulusból készítettem saját verziót, én szembe mentem az -esetleges.- alkotói szándékkal s úgy gondoltam ha otthon nézi az ember, egyre jobb megjelenítésre és ha már HDR, egyre nagyobb fényerőre képes tévéken, akkor megpróbálom úgy megcsinálni, hogy azért látszódjon már határozottan a különbség az SDR és HDR között
Ugyanaz a részlet a hivatalos és az általam kreált HDR/DV verzióból:
hivatalos: [link] 180 nit max csúcsfény
saját: [link] 2000 nit feletti max csúcsfényFélreértés ne essék, nem szükséges a HDR filmeknek ekkora fényerővel bírnia, stílusa válogatja, de azért egy olyan filmnél ahol a látvány is szerepet játszik valamilyen szinten, akkor ha már HDR..ne egy kicsit boostolt SDR-t nézzen már az ember otthon egy oled vagy akár miniled tv-n
-
N. Gabi
csendes tag
válasz
SeatZola
üzenetére
Üdv hasonló problémával vagyok én is ,filmezéshez gondoltam használok fülhallgatót hogy az esti csendet ne zavarjam és hàt elég idegesítő hogy random időpontokba ilyen cicergés micergés olyan hangerővel szólal meg a fülembe hogy szó szerint majd megsüketülök .
Nekem szerencsére még nem ment el a bt modul még legutóbb működött habár így nem nagyon használom pedig fél éves sincs a g4-em mégis produkálja ezt a problémát .
Azt hittem szoftveres a probléma mivel én nem frissítettem és nem is nagyon akarok .
Neked felvan frissítve a tv a legfrissebb rendszerre ?
Valamint más van-e hasonló problémával ? -
Yodamest
veterán
válasz
Vhiktor
üzenetére
Sokan annyira túlgondolják ezt a képbeállítás dolgot, miközben pláne manapság már, az egyik leginkább magától értetődőbb dologgá vált.
A nekem ez meg az tetszik témakört külön kezelném, mert az ember és a szemünk olyan, hogy amit megszokik, azt fogja jónak látni. Szóval innentől kezdve nincs is helye a különböző partizán megmozdulásoknak a kép menüben.
Világ legegyszerűbb dolga, filmmaker módba be kell tenni és nagyon max preferencia szerint pl. ahogy èn is csináltam, egy színfokozót még rátettem vagy a max brightnessel lehet picit játszani, ha túl sötét vagy túl világos a kép, de így ennyi.
PC meg konzol használat picit többrétegű, ott bejátszik már sok más képopció is, de filmekhez nem kell több 2-3 kattintásnál.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
bmakszim
üzenetére
Természetesen van szórás az egyes darabok kozott. De az teljesen biztos hogy te vagy a roszhoz szokva es ezert furcsa Neked a valódi vagy ahhoz közeli feher. Ha eljonnel hozzam es mutatnék kalibralt képet biztos nem mondanád hogy az nem feher.
De az esetedben lehet hogy a meleg1 van közelebb a d65hoz, bár nehezen tudom elkepzelni.
Egy a lényeg mindenkinek ugy kell néznie ahogy neki tetszik.
-
-
B.attila
tag
én mondjuk csak 1 hétig néztem a 77S95F-t
de a plazmához szokott szememet bántotta képe
gondolom hamar meglehet szokni de engem pl. zavar a nagy fényerő
pl. világit a meccsen a fü lehet rádióaktiv ?
nem kínlódtam semmilyen beálltással mert tudtam napokon belül vissza viszik
már úton az LG azt majd be kell állítanom a plazmához legjobban hasonlító képre -
bmakszim
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
"Gyarilag a legszinhelyesebb kepmod a filmmaker, a lehszinhelyesebb szinhomerseklet pedig a meleg2."
Lehet, hogy a műszer szerint ez a leghelyesebb, de a szemem nem ezt mondja.
Ezt a beállítást alkalmazva a WOLED paneles S90F-emen a fehér nem fehér, hanem egyértelműen zöld és a meleg1 opcióval lesz fehér. Ez a zöldes árnyalat egyébként lehet LG betegség, mert a monitorom is ilyen. -
ρσгτσ
addikt
válasz
dropi
üzenetére
Tegyük hozzá, hogy saját elmondásod szerint nagyjából évente cseréled a TV -ket, de legyen akkor másfél év. Ez megint egészen más eset, mint amikor valaki 2-3, vagy mondjuk 4 évig csinálja ugyanezt.
1 vagy másfél év alatt nem biztos, hogy lesz gond. De sokan itt nem ennyi időre vesznek TV -t.
De nekem amúgy édes mindegy ki hogy használja a TV -t. Felőlem aztán beüzemelheti az összes nitet a Balázs show közben.
Szimplán segítő szándékkal javasolnak a fórumtársak alacsonyabb fényerőt TV adásokhoz.
-
Csandi
addikt
Amugy nem is értem mi ez a mozihoz hasonlítás folyton, mintha az lenne az etalon. Koszos vászonra vetítenek fos felbontásban. Annyit tud, hogy nagy meg hangos.
Otthoni OLED full sötétítésben sokkal jobb képet ad, inkább úgy nézek bármit és még kimozdulni sem kell. Meg hallgatni mások beszédét, telóját stb.
-
Gicz
addikt
válasz
dropi
üzenetére
"Arról nem beszélve, hogy nem moziban ül az ember, hanem otthon. Manapság már mindenki a telefonjával a kezében néz tévét otthon, nem azt nézed, hogy mennyi látszik a gyertya árnyékából a falon, hanem pörgeted a facebookot (én néha a tiktokot is, sőt mellettem a laptopon egy meccs is megy) és néha odapillantasz a filmre."
Hát ez kemény. Nem, ha filmet nézek filmet nézek. Szeretem ha bele tudok merülni. Ha telót van kedvem nyomkodni mellette akkor inkább kikapcsolom a filmet mert nem köt le.
-
Csandi
addikt
válasz
dropi
üzenetére
Azért az utolsó bekezdés eléggé Z gen brainrot mentalitás, mondom ezt 28 évesen szóval valszeg a fiatalabbak között vagyok a fórumon. Persze van, hogy megy a teló film közben, de az akkor ha mondjuk érdektelen, rosszabb a film vagy már látta az ember. Azért amikor valami tényleg jót leülünk megnézni és arra figyelünk akkor nincs közben semmi más csak az. Ha pedig valami nem ilyen akkor inkább le se ülök megnézni vagy kinyomom. Tehát olyan tartalmat ami nem érdekel annyira, hogy ne tudjam teló nélkül nézni azt inkább meg sem nézek.
-
dropi
senior tag
válasz
bmakszim
üzenetére
Pontosan így gondolom én is. Nekem Az elmúlt 8 évben csak oled tévém volt, kb 6 tipus, 4 gyártó. Most a 65S90D-n nekem SDR-ben is a csúcsfényerő maxon van, a fényerő 40-en éjjel nappal, úgy hogy fel van okosítva S95D-re. Naponta 17-18 órát megy a tévé ennek 90 %-ban SDR-ben, sportműsorokkal főleg, minden tévémmel így volt, soha nem volt egyiknek sem semmi baja. Túl van parázva egy kicsit ez a beégés dolog, plusz manapság nem 15 évre vesz az ember tévét meg telefont, hanem, jóval kevesebbre, akkor meg hadd nézzem úgy, ahogy én akarom, kifizettem az összes nitet.
hunspikey: Minden alkalommal, mikor ide beírják a filmmakert, megpróbálkozom vele, de rájövök, hogy nekem ez fakó, unalmas, csakúgy mint a ködös erdő
De a ködös erdőt nem tudom feljavítani sajnos, szerencsére otthon viszont megvan a lehetőségem, hogy. De te fotósként tuti, hogy tudod, hogy miről beszélünk, mert egy fotón se a valóságot akarjuk látni, különben senki nem huzogatná a color görbéket a raw file-okon 
Arról nem beszélve, hogy nem moziban ül az ember, hanem otthon. Manapság már mindenki a telefonjával a kezében néz tévét otthon, nem azt nézed, hogy mennyi látszik a gyertya árnyékából a falon, hanem pörgeted a facebookot (én néha a tiktokot is, sőt mellettem a laptopon egy meccs is megy) és néha odapillantasz a filmre.
-
james008bond
őstag
válasz
laci1117
üzenetére
Nekem C4, de a fillmmaker mód nagyon sötét és sokszor szaghat, pedig 60+ GB remuxokkal próbálkozom, mostanában Dune MP-el. Én mozgáat is "szappanoperásra" veszem, úgy nagyon fluid minden. És szeretem az élénk színeket. A mély feketéket. Ez van. Ne tompítsa már le, ha ilyen jó a megjelenítő. Egyébként nagyon kevés igazán jó HDR filmet látni, ha olyat akarok, akkor kb YouTube HDR promó anyagok, na azok királyul néznek ki, sok mai film meg fakó hozzájuk képest, persze lehez azok " színhelyesek, megrendezői, stb" de nekem speciel nem tetszenek.
-
SeatZola
őstag
Képzeljétek a pont két éves LG OLED 65G33 tévémben a BT megadta magát. Eddig csak olyanokat csinált, hogy a BT fülesek elkezdtek brutál hangosan sercegni. Ezen az segíttet hogy visszakapcsolatam a tv hangszóróra, majd újra BT füles és jó lett. Azt hittem a füles hibája. De 3 különbözővel (Airpods Pro 2, JBB Tune 230 és AirFun Pro 4) is csinálta. Most már egyáltalán nem is tud kapcsolódni a fülesekhez. Tegnap bejelentettem az EMAg-nál. Még van rá 1 év garancia. Kíváncsi leszek mi lesz vele. A 65-ös Samsung miniLED-et mondjuk elvitték, de nem csinálták meg, hanem kaptam egy csereutalványt. Ha most is így járok, akkor lehet bajban leszek, mert az EMAG-nál a 65-ös új G széria 1mFt. Én már többet nem szeretnék ráfizetni, mert ez 820eFt volt. Lehet veszek helyette egy Samsung S95F-et. Amúgy is van egy új 65-ös S90D-m otthon és annak is nagyon szép a képe.... Vagy van jobb ajánlat 800eFt körül EMAG-nál 65-ös OLED-ben?
-
Csandi
addikt
válasz
laci1117
üzenetére
Hogyne tetszene, szerintem elképesztő. Vhiktor beállításait használom a videójából, azt javaslom neked is. Esetleg a meleget ne tedd anynira melegre mint ő, az megosztó szokott lenni baráti körben is nálam. Azt hiszem 50-re mondja, 40 a gyári, 42-45 között szokott lenni a konszenzus ismerőseim között.
Ja bocsi, neki LG-ről van videója, azt Samsungra nehéz lesz használni
De hátha készít majd arról is. Vagy van már?Ha meg sötét a kép SDR-ben tedd feljebb a fényerőt. HDR-ben meg am is max a fényerő és állítja magának az adat szerint.
Ja TV adás. Hát azt nem nézünk, nem is tudom hány éve nincs már csatornára előfizetésünk, se doboz, se bekötve semmi. Minek nézném a fos minőséget amit sugároznak meg a reklámokat? Inkább streaming, meg letöltöm ami kell, meg kirakok vmit youtuberól ha csak annyi kell, hogy a háttérben menjen.
-
-
laci1117
aktív tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
QLEDEN filmmakerben néztem 5 éven át, de itt a filmmaker még színtelenebb és sötétebb
Az már csak hab a tortán, hogy tv nézés közben mondjuk nyomkodom a telefont (iPhone 16 Pro) és utána ránézek a tv-re, olyan mint ha csukott szemmel nézném a tv-t kb.. se színe, se fényereje, konkrétan újra alkalmazkodnia kell a szememnek hozzá.. biztosan velem van a baj, vagy a szokásaimmal
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
laci1117
üzenetére
Én más módra rá sme tudok nézni, különben lehányom a tvt

Az a baj, hogy sok sok évnyi rosz tvnézés után hozzászokotrt a szemed a roszhoz, adj egy hetet a szemednek a gyári filmmaker képmódban, utána a többi képmódra nem fogsz tudni ránézni. A lényeg hogy ne nyomkod el a gyári filmmaker képmódot.
-
NoOne1976
őstag
Adott egy LG65C3. Jól gondolom, hogy a soundbart csak az earcos hdmi2-re lehet bekötni, sehova máshova?
Ha ez így van, akkor egy erősítős rendszer és egy soundbar egyszerre nem is lehet a rendszeren? Mert gondolkoztam, hogy a mostani régi erősítőt modernebbre cserélem, de akkor így felesleges, mert akkor a soundbar válik létszámon felülivé. Vagy rosszul gondolom?
-
alaves
addikt
válasz
StLui
üzenetére
A tizen 9-nél AI van Int.mód helyett. A belső (belső lejátszó, YT, netflix, stb. app-ok) és külső forrásnál (HDMI) is külön kell beállítani a képmódot.
- PC: HDMI eszközikont 'PC'-re állítani. A szórakozás/grafika is használható (filmmaker szerint beállítva minden opciót), de jobb ha bekapcsolod a Játék módot (normal) és azon filmmaker szerint beállítasz minden opciót SDR-ben és HDR-ben is megismételve. PC-nél SDR/HDR átkapcsolva a win-t. PC GPU: felbontás -PC-: 3840x2160/120 v. 144 v. 165 Hz/10bpc/RGB/teljes/G-sync: 1,3 pontok pipa, video din.tart: 0-255. Más forrásnál elindítva pl. egy youtube HDR demót, megállítani és akkor állítható a HDR képmód (sokkal fényesebb menü).
Int.kalib. az más, nem kell. -
StLui
veterán
válasz
alaves
üzenetére
Szia, próbálom a leírásod alapján beállítani a tévét, 77S95F, de egyszerűen nem igazodom el vagy a leírásban, vagy a menüben, nem tudom. (már azt sem tudom hogy választom ki, hogy ""minden sdr forrás" simán a kép-nél beállítom, hogy filmmaker, de pl ha számítógépről kapja a jelezt akkor ez el is tűnik, csak szórakozás vagy grafika van.
Ha van is filmmaker mód, akkor sem találom az inteligens módot, csak inteligens kalibrálást, de az valami más lesz gondolom, mert qr kódot kéne beolvasnom
Külső eszközkezelő menüt sem találok
Tudnál segíteni valami szájbarágósabbal?

-
szkutyi
addikt
válasz
laci1117
üzenetére
Ez egy LG c3 65" oled.
Nincs ebben semmi humbuk....a filmmaker nem valami újuri szórakozás, hanem a fehér az fehér..nem pinkes fehér, nem sargás fehér, hanem szín tiszta hófehér.(Egyertelmuen minden alap szín így tiszta...).ezt hívják D65-nek...
A filmmaker kepmod van ehhez legközelebb..ha pedig tökéletességre vágysz, kell Vhiktor, ő belövi profi hozzáértésével.
Nem értem, hogy nálatok a.filmmaker miért nem hasonló...vagy csupán tényleg annyira a rosszhoz vagytok szokva...de akkor a képeim sem tetszenének... -
junior19
senior tag
válasz
laci1117
üzenetére
A Filmmaker képmód általában a legpontosabb a szabványhoz közel, ami azt jelenti, hogy amilyen jel kerül a bementre, azt is jeleníti meg. Ezért lesz a legszínhelyesebb megjelenítése.
Ezért tud más tanácsot adni ennek a képmód használatakor, hogy ha valami nem tetszik a megjelenítésben.
Ha más képmódot használsz, akkor ízlés szerint van beállítva, s mivel rajtad kivűl innen senki más nem látja, s az ízlésedet sem ismerjük, nem lehet felelőséggel tanácsot adni. Kapsz egy más ízlés szerinti ajánlást, ami vagy bejön, vagy nem. Akkor már nem jobb, ha a magad ízlésére beállítod? Leírva mi nem tetszik, s mivel lehetne korrigálni(ilyenekre már kaptál ajánlást)Volt egy készüléked, ami az ízlésed alapján tetszett, a mostani nem. Ha van rá lehetőséged küld vissza, szerintem egy miniled készülékkel jobban járnál, neked szerintem jobban bejönne az a képi megjelenítés.
-
Gicz
addikt
válasz
laci1117
üzenetére
Abszolút tetszik, természetes, nem retinakiégetős, nem túl hideg, agyon szappanopera folyósított effektelt, artifaktolt izé.
Amit te mondasz, hogy hogy szereted, az egyszerűen elképzelhetetlen nekem. Agyon artifaktolós hibàk nélkül ha működne a mozgásjavítás, akkor is valahogy irritáló az a folyamatos szappanopera effektes kép.
77G5 tv-m van, és a tv adás 25/100 fényerőn megy, a tv valahogy így a nappali része, nem egy "világító fal". -
szkutyi
addikt
Akiknek nem jön be a filmmaker :Ez bejön nektek?ez kb rendben van szerintetek? [link]
-
laci1117
aktív tag
válasz
hunspikey
üzenetére
Gondoltam, mivel sejtettem hogy itt mindenki HC user mint a kávéfőző topikban, csak a 2 millás kávéfőző tud értékelhető kv-t főzni, a többi mosogatólé...

Egyébként nem, szimplán színeket szeretnék, ha kell akkor igen túlszaturáltat, hogy letegyem a hajam még a szomszédokon is..
De biztosan velem van a gond, elnézést ha bárkit megbántottam a kérdésemmel. Ahogy írtam is, nem veszekedni szeretnék, hanem jobban élvezni ezt a nyomorult TV-t mint egy 5 éves QLED-et.
-
Roland861010
veterán
válasz
Roland861010
üzenetére
?
-
hunspikey
őstag
válasz
laci1117
üzenetére
Ha most kimész a ködös erdőbe és sétálsz egyet, hallgatod a levelekről csöpögő vízcseppeket az avar borította földön, nézed ahogy a ködfal mögül tűnik fel a táj ahogy haladsz előre, akkor mit látsz? Szarrá szaturált 1:35000000 kontrasztú tájakat?
Hát NEM!
Se színek, se kontraszt nincs -és ez így jó. Mert ez a természet. Ha te egy erről szóló felvételt megnézel filmmakerben akkor az olyan lesz mintha ott kint néznéd. De ha széttekered az összes létező csúszkát, akkor az egészet elbaszod magadnak.
Vagy lehet, hogy te étterembe is sóval, borssal, fokhagymával jársz, modnván, hogy "mert a hülye séf biztos úgy se használt elég intenzív ízeket" ???
És ezzel nem azt akarom vitatni, hogy neked van-e jogod saját ízléssel rendelkezni. Persze, hogy van, de az nem fog találkozni a többiekével

-
alaves
addikt
válasz
laci1117
üzenetére
350-500 eFt kategóriában vásároltál egy 65S90F-t, amelynek képe nagyjából megegyezik ezzel [link] , amely stúdió referencia monitor (kalibráltan). Ehhez a kalibrált képhez a 65S90F-en a filmmaker képmód van legközelebb módosítva az SDR fényerőn 100-120 nitre (S90F ~15-20, HDR-ben a max.: 50). Érdemes a játék képmódot (SDR/HDR) is pontonként a filmmaker szerint átállítani.
De a leglényegesebb, hogy mindenki úgy nézze, ahogyan neki tetszik (nem más nézi). Lehet hogy számodra nem ez a megfelelő TV, hanem pl. TCL C8K, Hisense U8Q, Samsung QN95F. -
laci1117
aktív tag
válasz
KD6-3.7
üzenetére
De a filmmaker mód az egyébként, és őszintén, tetszik bárkinek is? Vagy csak az a "trendi" és "elfogadott" mert úgy álmodta meg a rendező?
Én szimplán szeretném élvezni a műsorokat és lehetőleg nem tönkretenni beégéssel a panelt. De kb szomorúan ülök a fél millás TV előtt, hogy ez tényleg ennyi? -
laci1117
aktív tag
válasz
alaves
üzenetére
65S90F-en nekem ezekkel a beállításokkal filmmaker módban nézhetetlen a TV adás
One szolgáltató CI kártyával használva. Kérnem kellene inkább egy boxot?
Akadozik a mozgás és olyan rettentő fakó és sötét a kép, hogy szó szerint nézhetetlen.
A módot visszaállítottam Normálra, így az akadozás megszűnt legalább.
Q80T-n nagynehezen megszoktam anno a filmmaker módot, de ezen borzalmas
Kicsit elszomorít egy ilyen kategóriájú TV-nél.A Netflix az brutál szép HDR-ben, lefolyik a képernyőről minden jelenet.
PS5-nél a menü illetve a játék menüje is kiégeti a retinámat annyira fényes, majd amint elindul egy meccs (pl. Call of Duty) automatikusan leveszi a fényerőt és elhalványítja a HUD-ot, ez gondolom normális (?)
a HUD-ot nem bánom hogy leveszi, legalább talán nem fog beégni, viszont a többi része is sötétedik a képernyőnek. -
Roland861010
veterán
Sziasztok, van olyan aki használ esetlegesen Geforce Now alkalmazást TV-n? Maga az app betölt de egyik játék sem akar elindulni.
A TV S90D.A másik pedig hogy régió állítás a szervíz menüben lehetséges, hogy például a GameHubot élő csaljam ?
-
KTTech
veterán
válasz
Ciccuka
üzenetére
Az a gond, hogy hozzászoktál egy (irgalmatlanul) hibás színbeállítású (és mozgásbeállítású) TV-hez, ezért furcsa a helyes beállítás.
A mozgásjavítók remekül tudnak mindenféle képmegjelenítési hibát okozni, ezért vannak alapból tiltva filmmaker mód esetén (és nem is nagyon kell erőltetni őket, ha nagyon-nagyon szükséges, akkor a minimális beállítás ajánlott). -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Ciccuka
üzenetére
Vasárnap kalibraltam egy samsung 77s95f-t. Igaz az qd oled, de altalanossagban minden samsungra igaz amit irni fogok.
Gyarilag a legszinhelyesebb kepmod a filmmaker, a lehszinhelyesebb szinhomerseklet pedig a meleg2.
Lényegében sok dolgod nincs muszer nelkul, csak válaszd a filmmaker kepmodot, az energiatakarekossagot kapcsold ki, az ai funkciókkal egyutt.
Az s95f gyarilag meglepően jo volt (na nem volt kiemelkedő, de egészen jo volt)
Alaves szépen leirt előttem mindent.

-
Ciccuka
veterán
válasz
alaves
üzenetére
Telekom HDR beállítás: Mindig HDR-en van
Képfrekvencia illesztés: Kikapcsolva
2160p60HzEzzel a beállítással jobb a Loopy videó is.
TV Box gyakran van áramtalanítva (mindenféle létező sallang ki van kapcsolva, amit lehet felhasználóként), de akaratkanul is tele van eltávolíthatatlan szeméttel az is.Majd a te beállításaidat kipróbálom maga a TV Youtube-jával is. Csak sok idő a regisztrálás.
A másik, hogy FilmMaker és más módban miért állítanám ki a mozgásjavítást (ami itt képtisztaságot jelent) amikor arra nekem igényem van (eléggé hozzászoktam a 8 év alatt, CMR). Youtube pl. mozgásjavítás nélkül élvezhetetlen és látványosan akadozik ezen az OLED TV-n, erősen bedaraból.
Egyszer valami frissítést felajánlott a S85F TV, de majd későbbre mentem, azóta se jött be ez. Máshol most viszont nem talál frissítést.
Az elveszett részleteket kellene valahogy visszahozni (olyan mintha valami tömörítésféle lenne bekapcsolva). A felbontás megvan, a szövegek szép élesek, de a kép effekttelt.
A színek se olyan semlegesek, mint azt megszoktam, olyan túl mű érzésem van.Majd még állítgatom hátha. A H6400-ban volt egy menü könnyen elérhetően és ott minden logikusan elrendezve volt és ki lehetett kapcsolni a sallangot. Azt kb. 1 óra alatt be lehetett állítani és végig jó volt a képe onnantól.
-
alaves
addikt
válasz
Ciccuka
üzenetére
Telekom box:
- szoftver frissítés ellenőrzése a menüben
-1-2 hetente min. 2 perces áramtalanítás
- Tárhely > Gyorsítótárazott adatok törlése (pár hetente)
- Fejlesztői beáll.: mind a három fajta animáció: kiA Loopy videóval valami probléma van. Valószínűleg az animáció képkockaszám/fps/Hz illesztés 60 Hz-re. Nem lehet kadenciahelyesen lejátszani, ugrál, akadozik. Nem TV hiba.
Valószínűleg SDR > HDR képmód váltódik, ahol 50 a gyári fényerő. A logó fényesség beállítás miatt változik dinamikusan a statikus elemek (kiírások, logó, egyéb HUD) fényereje, de csak nagy fényerő használata esetén látszik. Adaptív HDR-re kell állítani a boxot, S85F SDR fényerő 20-30. -
tibbike01
addikt
válasz
hockeyapu
üzenetére
Milyen jó, hogy S95D-t vettem, amihez one connect box jár így nem szükséges egy ilyen monstrum a TV mögé mivel soha nem akarok (nem is lehet) a hátuljába dugni semmit.
Stell slim konzollal 2,7cm-re áll most el a faltól de még ezt is sokallom. Gyári felfogató kellett volna, amivel a falra simul.
-
Ciccuka
veterán
válasz
alaves
üzenetére
-Telekom box: 2160p50Hz, Képfrekvencia illesztés: be, Adaptív HDR
Ezt próbáltam és ezzel darabosabban megy a TV Box Youtube
A régi TV-nél is hasonló volt a probléma
Valószínűleg TV Box sajátosság.Az is zavaró, hogy állítok valamit itt ott, akár a TV Box-on, akkor gyakran a fényerő automatikusan visszaáll 50/50-ra.
A Dinamikus kontraszt kiállítása nem szüntettette meg teljesen a villódzást.
Ha megy pl. a híradó, ahol vannak a kiírások lent, az szép lassan enyhén, de láthatóan változtatja a fényerejét. Gondolom a panelvédelem lehet (normál módban van most). -
hockeyapu
senior tag
Ha valakinek segítség, Én ilyen tartót vettem az 55"-os C5-höz : [link]
Brutális még rá is lehet ülni !
Nekem messze kell kihúzni a faltól, vagy olyannak jó akinek nagyon el kell fordítania a fal síkjától a monitort !
! 62,5cm a maximális távolság a faltól és akár 100"-os is felmegy rá ! -
alaves
addikt
válasz
Ciccuka
üzenetére
Azt nem mondhatod komolyan, hogy az a 10 évesnél is idősebb LCD jobb az S85F-nél

-"Valamikor az adás gyors mozgásoknál beakadozik" > Képtisztaság:ki
- "Az arcokon nem látom a ráncokat, ilyen festményszerű a kép." "Az azért eléggé zavaró, hogy elvesztek a részletek így is" > Beállítás, ahogy írtam és akkor látszik, hogy sokkal részletesebb lesz a kép, mint az LCD-n.
- Minden TV adás, kamera, technikai eszköz, stb. D65-re van kalibrálva, tehát a helyes színhőmérséklet a TV-n: warm2
- Telekom box: 2160p50Hz, Képfrekvencia illesztés: be, Adaptív HDR -
Ciccuka
veterán
válasz
Ciccuka
üzenetére
Egyébként a Gembird WM-55F-04 (55"-ig javasolja a gyártó és 35kg-ig) a piac legolcsóbb fali tartója jó lett jó lett a 65" TV-hez (17,4 kg) bőven. Annyi, hogy S85F-hez M8 19-21mm-es csavarokat írnak elő, ezt ilyet külön kellett venni hozzá. Figyelni kell, hogy a vége nehogy csúcsos legyen, mert kiböki a műanyagot belül.
Ilyen lett becsavarva 21mm-es véggel, de alátét nélkül (kb. 5mm-nyi menet fogja a TV-t) tehát pont ez a méret a legmegfelelőbb, megfelelő alátéttel elképzelhető, hogy a 23mm-es még elmegy, de ezt előtte le kell próbálni óvatosan kézzel meghúzva:

Falra ilyen nagy TV-t körülményes felrakni (főleg szűk helyre), 2 ember kell legalább és egy kis összhang. Ha nincs jártassága, ügyessége, jó napja valakinek, könnyel eltörheti ezt a vékony panelt felrakáskor.
-
Ciccuka
veterán
válasz
STC Speed
üzenetére
Köszi mindenkinek a tippeket!
Ez jó ötlet. Megnézem. Nem értem alapból miért nem a normálon van az.
Próbának visszaállítottam 1080p50Hz-re a Telekom TV Box-on a felbontást, így mintha megszűnt volna az akadozás a gyors mozgásoknál. Új TV új problémákat szül. 1 jó távirányító helyet most 2 rosszat használok.
Telekom HDR beállítás: Mindig HDR-en van
Képfrekvencia illesztés: Kikapcsolva
(a régi TV-hez ezek voltak beállítva és most az újhoz is)Automatikusan 2160p50Hz-re áll be, most teszek egy próbát a 2160p60Hz-el is.
-
STC Speed
őstag
Csak érdekességképp kérdezem, hogy amikor PS5 konzolon állítom be a HDR fényerőt a napocskákkal, akkor amikor kifehéredik a teljes kép, a tv ugye védelemből- automatán kicsit vissza vesz a fényerőből, így ez helyes beállítás?
-
Ciccuka
veterán
válasz
PuMbA
üzenetére
AI üzemmód ki van kapcsolva alapból.
Képtisztaság: Auto
Ez elég hülye megnevezése a mozgásjavításnak, ami szerintem nem működik olyan jól, mint a H6400-on (CMR Clear Motion Rate 400Hz).
Valamikor az adás gyors mozgásoknál beakadozik, a régi TV nem csinált ilyet.Ezt ilyenre állítottam:
Kontrasztjavító: Ki (ez lehet a dinamikus kontraszt)
Legalább ezt megtaláltam.FilmMaker módra átkapcsoltam, de ezt TV nézésre ilyen formában biztosan nem lesz jó.
Sárgás lesz tőle a kép (melegfehér). Olyan mint amikor a 3000K izzó helyett 2700K változat van. Az azért eléggé zavaró, hogy elvesztek a részletek így is (valahol). Ennek a TV-nek nincs normális beállítási lehetősége. Az arcokon nem látom a ráncokat, ilyen festményszerű a kép.Valószínűleg valami modernebb TV Box is elkélne (3 évvel ezelőtti elavult).
Fényerő növelésével jobbnak tűnik a kép számomra, de így már túl sok este a fénye.
Bármilyen állítás lehetőség, aminek kijön a piktogramja az sokkal fényesebb (pl hangerőállítás), mint maga a TV adás és ez roppant zavaró (virít).alaves
Majd még megnézegetem milyen lehetőségek vannak, amiket javasoltál.Valahogy számítottam rá, hogy a régi jól bevált dolgokat nem érdemes lecserélni.
-
KD6-3.7
őstag
válasz
eL Geri
üzenetére
Értelek, igen, lehet rosszul emlékszem és csak a szép jelenetek varázsoltak el.
Most amiben csalódtam az a Long Walk! Az a film konkrétan sötét.
Egyedül az éjszakai jeleneteknél volt látható az autók fényszóróján a HDR, nappali képsoroknál le volt húzva a fenyerő, gondolom ez valamiféle koncepció lehetett...Tudsz esetleg olyan filmet ami sok sötét jelenettel operál és a lámpák, gyertyák fényétől hatásos?
-
alaves
addikt
válasz
Ciccuka
üzenetére
Samsung S90C/S95C/S90D/S95D/S85F/S90F/S95F:
Kép üzemmód:
-minden SDR forrás: filmmaker (TV, streaming, PC, stb) fényerő: 100-120 nit (8-30 típustól függően)
-minden HDR10/HDR10+ forrás: filmmaker fényerő: 50 (ha vakít akkor lehet kisebb is)
-Ált.inf > Panelvédelem > Logófényerő módosítása: magas /Pixeleltolás: be (ha zavar akkor: ki)
-Intelligens mód: be > Adaptív kép: ki; Aktív hangerősítő: be; Adaptív hangzás+: be; Adaptív hangerő: be
-Hang > Hang üzemmód: 'hangosított'
-Ált.inf > Energiagazdálkodás > Fényerő optimalizálása: ki
Kapcsolat > Külsőeszköz-kezelő > Kiterjesztett bemeneti jel > HDMI: be (smart box esetén is)
Filmmaker SDR
Fényerő 8-30
Kontraszt 45
Élesség 0
Szín 25
Árnyalat 0
Képbeállítás alk. Összes
Képtisztaság KI
Kontrasztjavítás KI
Színtónus 2.meleg
Gamma:
BT 1886/ 0
Részletárnyékolás 0
Színköz AUTO
Csúcsfényerő ki
FEHÉR EGYENSÚLY: gyári
Filmmaker HDR (HDR10+)
Fényerő 45-50
Kontraszt 50
Élesség 0
Szín 25
Árnyalat 0
Képbeállítás alk. Összes
Képtisztaság KI
Kontrasztjavítás KI
HDR-tónusleképezés: statikus (gyenge HDR anyagnál lehet aktív is)
Színtónus 2.meleg
Gamma: ST.2084/ 0
Részletárnyékolás 0
Színköz AUTO
Csúcsfényerő : magas
FEHÉR EGYENSÚLY: gyári(S85F esetén SDR-ben fényerő ~20-30, max.fényerő:ki)
*SDR/HDR Játék (és/vagy HDMI-PC módban) (PS5): szín: 15, ha a HDMI-PC módban van (4:4:4 full chroma átvitel), akkor az élesség: 10.
-
alaves
addikt
válasz
Rp526
üzenetére
Ha a wifi 5 hálózatod rendesen működik, akkor akadásmentesen megy (TV: 250-300 Mbit/s). Mindegyik érintetlen lejátszás lehetőséget is tud: serviio/DLNA/belső lejátszó; plex; emby. Plex/emby-nél úgy is beállíthatod, hogy csak akkor transzkódoljon ha a TV nem tudja azt a kodeket (pl. DTS).
Külső lejátszó pl. akkor indokolt ha:
- truehd hangot szeretnél átkódolás nélkül
- dolby vision teljes támogatása szükséges (pl. FEL)
- probléma van az otthoni wifi 5 hálózattal vagy az otthoni net 200 Mbit/s alatti
Új hozzászólás Aktív témák
- Karácsonyi Akció ! PHILIPS Ambilight 48OLED759/12 4K OLED Smart 120Hz Gaming TV
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- ÚJ Samsung OLED 4K 83S95F Vision AI Smart TV (2025) 55S95F 65S95F 77S95F 3év ÁRGARANCIA
- SAMSUNG (QE55S95BATXXN) 140CM 4K OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE55S90DAE)140CM 4K OLED SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4181, 94% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3497
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De hátha készít majd arról is. Vagy van már?
Az már csak hab a tortán, hogy tv nézés közben mondjuk nyomkodom a telefont (iPhone 16 Pro) és utána ránézek a tv-re, olyan mint ha csukott szemmel nézném a tv-t kb.. se színe, se fényereje, konkrétan újra alkalmazkodnia kell a szememnek hozzá.. biztosan velem van a baj, vagy a szokásaimmal

Pontosan ilyesmit szeretnék látni én is..
a HUD-ot nem bánom hogy leveszi, legalább talán nem fog beégni, viszont a többi része is sötétedik a képernyőnek.