Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
B.attila
tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Hát ez elszomorító akkor megprobalom megszokni
-
Pro Koryak
addikt
-
B.attila
tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Filmmaker képmódban szemkímélő BE
a PANA-m is kalibrálva van
jobban belegondolva a Tvadás alatt meccs nézés közben megy az agyamra a képe
Filmeknél 4K ott csak szokatlan a Plazma után de azt simán megszokom gondolom
A tegnapi Fradi meccsre nem értem haza igy felvettem és az onnan visszanézet kép volt okádék lehet van köze a felvételhez ??
-
hunspikey
őstag
válasz
Yodamest
üzenetére
én hidd el tudom miről beszélsz- de akkor is ez belenyúlás a gradációs görbéjébe a képnek azaz keményedig - ez amígy pl gyárilag olyan SDR-t nézel, hogy a csúcsfények sincsenek RGB: 220,220,200 fölé húzva, ott nyilván "szebb" - de inkább hívjuk ütősebbnek - képet fogsz kapni, mert a TV elkezdi átszámolni RGB 255,255,255 irányába. Hogy meddig megy az attól függ mit kapcsolsz a dinamikus opciónál mármint mennyire agresszívre teszed.
Azt kell megértned, hogy amennyiben pl az anyagban egy felhőket átvilágító fényes égboltot mutat a kamera ott normál esetben RGB 240,240,240 és e környékén lesz a valós képi adat, és lehet hogy egy-két érték különbség van midössze a részletek bemutatására.
Ne egy ilyen helyzetben hazavágja az algoritmus ezt a tartalmat, mert am blokk emel az egészen, kikoppan és nem lesznek részletek.
Dettó ugyan ez igaz lefelé. Egyre több fekete közeli részletből lesz valós fekete.
Ez csak attól függ, hogy mi van az eredeti anyagban.
-
MagicT
csendes tag
válasz
B.attila
üzenetére
Amúgy én ezt tettem .. bár én csak lg c5 öt vettem, de vissza küldtem. Vidéken van egy nagyon kevés üzem órát futott 50 es fhd Samu plazmám, azt hozom fel.
4k nem hiányzik, fhd termeszetesebb nekem.
Mozgáskezeles hibátlan.Kontra kisebb méret, videojáték nal rosszabb input lag.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
B.attila
üzenetére
En tudok segíteni a kalibralasban.
De mi a baj vele es milyen kepmodban használod?
Filmmaker koemodban eleg jo a gyári kalibracio, majdnem referencia szint, persze itt is lehet szoras. De ha fipmmakwr kwpmodban vagy biztos vagyok benne hogy a g5-f közelebb all a.kalibralhtoz mint a panad.De csak es kizarolag referencia muszerrel vallalom a G5-t, ami nem olcso,.mással nem nyúlok hozza, mert csak rontani fogunk rajta.
-
B.attila
tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
nagyon jól megfogalmaztad a mondanivalom
akkor marad a "majdcsak megszokom" ezt a szart ?
vagy lehet kicsit javitani rajta de félek ehhez én kevés vagyok
egy kalibrációval együtt egy szakember tud segíteni rajtam a beálltásokban ? -
Beaumont
aktív tag
Üdv mindenkinek.
Cserélem a TV-met/Monitoromat egy LG G5-re. Eddig egy C2 volt erre használva.
Szombaton érkezik. Bármi kis segítséget merre találok a beállításokhoz? És minden ötletet szívesen fogadok bárkitől ehhez.
Vhiktor tesztjét már végignéztem előre.
Köszönöm előre is.
-
eL Geri
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Ja, a Pana plazmámra én is nagyon büszke voltam. Most is szeretettel gondolok rá vissza.
De azért sok dologban már elavult ezekhez az oled-elhez képest. Kivéve a mozgás megjelenítésben… szerintem, de ezt is elengedtem.
-
B.attila
tag
egy hét tapasztalat LG 77G5
ez már vesz fel HDD-re műsort de amig nincs vége a felvételnek nem lehet mást nézni
a Panán azt néztem mellette amit akartam a felvétel alatt
ez tényleg ful gáz 2í25-ös modell és minden kivan sporolva belőle
eskü gondolkozom visszaküldöm és nézem tovább a Plazmát
egyenlőre ez is csalódás, a képe is
van itt valaki (Viktor) aki esetleg segítene legalább kissé plazmás képet beállítani
mert nem akarom ezt is visszaküldeni
vajon a mai PANASONIC is gagyi a 12 évvel ezelőtti minőségéhez képest ?
vagyis ma már minden TV szar vagy van minőségi OLED is esetleg
-
szkutyi
addikt
-
Yodamest
veterán
-
Akkor be ugranék a klubba egy Samsung S90F-el.
Milyen beállításokon érdemes használni pl sima tv-hez (telekom box) , Netflix stb?
Olvastam hogy van valami bejáratási idö is. Ez pontosan mit takar?
Elöre is köszönöm
-
hockeyapu
senior tag
válasz
amdk7
üzenetére
Én most is szeretem a zsírosdeszkát !
Amúgy a C5-ös távja egyre jobban 'teccik' ! Szerintem jobb minden eddiginél (persze nehogymá" tökéletes legyen, de funkcionálisan jobban kezelhető az eddig kedvelteknél !)
Az asszony nem hajította ki rögtön, 'sőt aszonta' nem is kell másik !
-
Yodamest
veterán
válasz
hunspikey
üzenetére
Így sokkal szebb a képminőség, nem is biztos, hogy van bármi veszteség, hiszen nem lett sötétebb a kép, csak a fények lettek sokkal életszerűbbek, tehát fényesek.
Nagyon szuper így most, jó hogy elkezdtem ezzel babrálni és nem hagytam ahogy volt.Ja meg én is sdr-nek írok mindent ami nem hdr, de ilyenkor a non-hdr tartalmakra gondolok, nem tv adásokra és hasonló, hanem rendes 4k tartalmak ezek is.
-
amdk7
aktív tag
válasz
hockeyapu
üzenetére
Ugyanmár!
Örüljön, hogy kap valamit!
Én mikor iskolás voltam sose voltak ilyen jó jegyeim!
Így legalább lesz viszonyítási alapja, hogy a használt nanoled technológiás TV alatt és felett is van élet. (előtte sima LED buta TV-je volt 32"-ban... ha azt nézzük ezzel azért feljebb lépett pár lépcsőt minőségben is és méretben is.)
Amúgy meg én mikor ennyi idős voltam mak zsíroskenyeret kaptam.
-
nfsu17
veterán
Kösz srácok. A garancia tippet is. Most (megint), akkor ezt elengedem.
Vagy nem adok le tévét és akkor 263e lenne.
Viszont akkor már inkább lehet LG-re még teszek hozzá. -
KD6-3.7
őstag
-
Bzzz
senior tag
Sziasztok, valaki megtalálta már a QE55S90FAEXXH készüléken hol van mikrofon és hogyan lehet kikapcsolni? Állìtólag középen a bekapcsoló gomb mellett található, de nekem nem lett meg. Köszönöm.
-
nfsu17
veterán
Hello megint.
Én vagyok aki első OLED tv-t szeretne venni.
És LG volt folyamatosan kinézve.Viszont ennyiért szerintem ezt nem tudom itt hagyni.
Szerintetek?
Igazából semmi extra nem kell.
YT-ra (SDR főleg), meg filmre/sorozat kellene.
Még az se biztos, hogy néznék HDR-t, szerintem az SDR is jó lenne nekem egy oled-en.
-
-
esicyhun
tag
Nekem is feldobta reggel a G2, az még régebbi modell, de egyelőre kinyomtam, majd este. Én magam részéről örülök, hogy megkapjuk az új webOS-eket, így az appok sokkal több ideig elérhetőek maradnak. Csak ne szúrjanak el valami a fejlesztők.

-
undercover
őstag
Sziasztok! Ma eljött a nap

Szóval LG C3-as TV-m van. Feldobta, hogy frissíthetek a 2025-ös op rendszere. A kérdés megéri vagy nem éri? Ha valaki tudna segíteni megköszönném.
-
Yodamest
veterán
válasz
Sasi001
üzenetére
Az általános kép fényerő kb ugyanaz, nem lett sötétebb vagy világosabb így első blikkre, de a fényhatások sokkal fènyesebbek lettek. Szinte ugyan olyan most az sdr mint a hdr, sokszor nem is tufom megmondani csak ha a tv menüt megnyitom, a menü fényességéből látom csak, hogy ja ok ez most hdr mondjuk.
-
Yodamest
veterán
válasz
Sundesz
üzenetére
Csúcsfényerővel kapcsolatban én pont a napokban jöttem rá a tutira. Sokat tesztelhettem ezt a dolgot, de a legjobb a csúcsfényt maxra tenni még sdr-ben is és inkább magát a brightness csúszkát lejjebb venni a számodra megfelelő mértékben. Érzékelhetően jobb lett az sdr minőség, mióta a kikapcsolt csúcsfény és magas brightness megfordítottam és magas a csúcsfény 20/50-es brightnessel.
-
-
kp78
veterán
válasz
Sasi001
üzenetére
Persze, igazad van, ez ilyen.
De ez a pöckölgetős megoldás szerintem akkor is nagyobb eséllyel megy tönkre.
Egy idősebb ember, finom mozdulatokra már kevésbé képes kezének pedig abszolút kényelmetlen használni.
Saját szülői tapasztalat sajnos.
Akinek tetszik, lelje benne örömét.
Én veszek a C5-höz ha tudok egy mr24 formát. -
Sasi001
őstag
Anno Lg c1-en két hét után cserélték mert nem lehetett a hangerőt állítani, olyan erővel kellett a gombot megnyomni a gyerekeknek meg abszolút esélytelen volt. Ellenben a 77s95d távirányítónak semmi baja. Felesleges általánosítani, mert nálad tönkrement. Másnak meg más megy tönkre ez ilyen.
-
kp78
veterán
válasz
Sundesz
üzenetére
Kinek a pap, kinek papné

A Samsung soundbar-hoz is ilyen fel-le pöckölgetős irányító van.
Elég hamar megadta magát és duplaklikkes lett az egyik fele.
Nyilván ettől még működik, de néha mégis zavaró, h kettőt ugrik.
Az LG minimalista irányítóján érezni azért némi jobb anyaghasználatot, a pöckölgetés nyomáspontja is sokkal jobb, a Samsung nálam fogásra / érzetre nagyon gagyi.
Az egyetlen pozitív vele a napelemes / USB-C töltés lehetősége. -
kp78
veterán
válasz
Flashcash
üzenetére
Hidd el, az LG C5 távirányítója mérföldekkel jobb minőségben és kezelhetőségben, mint a Samsung hasonló kialakítású tényleg gagyi irányítója.
Ettől függetlenül nekem is hiányzik a korábbi LG-m magic remote irányítója, szóval biztos, h fogok venni egyet. Viszont figyelni kell, mert a régi irányítók nem minden funkcióját támogatják az új tv-nek. A linkelthez is az van írva, h 2022, 2023, 2024-es modellekhez.
Mondjuk azért esély van rá, h jó lehet a C5-höz is.
Egyelőre keresem én is a megfelelőt.
LG ügyfélszolgálatot kellene megkérdezni, ha van időd. -
Sundesz
addikt
Láttam itt egy ajánlásban, hogy SDR tartalmak esetén Samsungnál a "csúcsfényerő-t" javasolt kikapcsolni. Na most nekem úgy elég sötét a kép (65S85F), mi hátrány ér abból, ha az "alacsony" álláson van? Illetve azt vettem észre, hogy HDR tartalomnál sokkal több minden látszódik "kontrasztjavítás" bekapcsolásával. Természetesen mindem Filmmaker módban értendő.
-
Greenboy
lelkes újonc
Képminőség szempontjából(a méret miatt hezitálok)érdemes lecserélni egy 77"-os LG G2-est erre : [link] ?
-
SeatZola
őstag
válasz
james008bond
üzenetére
Bocs, de ezt most nem értem....
-
Tyrone89
senior tag
válasz
james008bond
üzenetére
CE az a Coreelec. A Dune lejátssza a P7 anyagot de a FEL-t mint javítóréteget mellőzi, nem veszi figyelembe. Csak az rpu-t így a P7 anyagokat kb P8-nak megfelelően látod. A FEL-nek van értelme DE kevés az olyan film amiben tényleg szemmel látható különbség van a FEL javára. Ha mindenképp kell a FEL..akkor Coreelec kell a Dunere. De szerintem bőven együtt lehet élni a FEL hiányával..ez csak saját véleményem nyilván.
-
Rinkasime
tag
C3-ason hol találom a pixel tisztítást?
egyébként milyen gyakran ajánlott? -
válasz
SeatZola
üzenetére
Sziasztok,
LG C5 OLED TV-hez lehet kapni valamilyen normális távirányítót?
-a gyári nagyon gagyi összeszerelési minőség
-a hangerő és a program +/- gombok alatt véletlenül megnyomható home/cast gombok vannak
-nincs rajta egy play/pause gomb sem a videókhoz menükben kell több gombnyomással megállítani egy filmet.Köszi,
-
Rinkasime
tag
C3-ason hol találom a pixel tisztítást?
egyébként milyen gyakran ajánlott?
-
bigdigit
addikt
S95B-hez vettem service távirányítót mivel már tiltva lett az egyszerűbb bejutás a service menübe ABSL kikapcsoláshoz. Nos véletlen 2db lett. Nekem csak 1db kell ha valakit érdekelne a másik.
-
SeatZola
őstag
Srácok!
Az alany egy Samsung 65S90D. Időnként ilyen színes pöttyös - képernyővédő - szerűség jön be rajta. [link] Ez mi?
-
amdk7
aktív tag
Sziasztok,
Beszereztem egy LG 55 C5-t.
Viszonylag sötét szobában nézném és a kérdésem az lenne, hogy mi a javasolt beállítás?
Jelenleg annyit csináltam, hogy a fényerőt lehúztam 25-re, mert elég erősen világított.
Amivel "etetem": Streamingek (Netflix, Skyshowtime stb.) no meg néha sima TV adás a Telekomtól, beltérivel.
Köszi -
Vhiktor
Topikgazda
-
zakoshun
csendes tag
Használtok 3rd party "ambilight"-ot? Rákeresve van többféle, elég szép szórással árban is... Govee, Hue, van kamerás, sync boxos, stb. LG OLED tv mellé javaslat, vagy tipp amit kerüljek el?
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
WhiteAngel89
üzenetére
Kikapcsopt peak brightness mellett szerintem a 80 bőven eleg.
-
KD6-3.7
őstag
válasz
WhiteAngel89
üzenetére
Nálam 25-ön van SDR + Peak Brightness maxon.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
WhiteAngel89
üzenetére
Játék mod. Minden dinamikus cucc kikapcsolva. Meleg40 szinhomerseklet. Élesség 0. Ennyi
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
WhiteAngel89
üzenetére
Milyen tvhez?
-
WhiteAngel89
aktív tag
sdr mód xboxhoz milyen beállítási mód javallott? szokták egyeltalán sdr módba használni akik játszanak?
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OpenMediaVault
- Anime filmek és sorozatok
- Jogász topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- LG 55" C5 OLED evo 4K AI Smart 144Hz Gaming TV
- ÚJ, BONTATLAN Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k - GYÁRTÓI garanciával
- LG OLED 65 BX - 120Hz, 164cm, 4k - pixelcsík
- LGOLED55 G51LW TV 2025 . Új bontatlan garancia 3év.
- ÚJ Samsung OLED 4K 83S95F Vision AI Smart TV (2025) 55S95F 65S95F 77S95F 3év ÁRGARANCIA
- Lenovo T14 Thinkpad Gen3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- 153 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 17 Pro 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Eladó egy HP omen 17-w131ng laptop 1,5 TB ssd vel Dobozában
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Vhiktor tesztjét már végignéztem előre.