- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple asztali gépek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Androidos fejegységek
- Projektor topic
- Micro Four Thirds
- HP notebook topic
- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ronam
addikt
válasz
szkutyi #104480 üzenetére
Milyen lejtőn? A képernyővédő oké, de mkv-ból eddig sem mentek a DV anyagok Plex-en, nem igazán értem, amit Peace ír... szerintem valamit benézett.
#104495 Peace: Elküldenéd légyszi, hogy melyik DV anyagot játssza le HDR-ben? köszi!
Én az új Jokert a napokban néztem, és semmi gond nem volt vele.
-
Peace
nagyúr
Na segítsetek plz, mert összezavarodtam. Mindkét film mp4 és DV. Reggel mkv-t írtam, de benéztem. Az egyik film tegnap még ment DV-ben Plex-el, de frissítés (Plex és webOS is gondolom) után már csak HDR-ben indul. A másik film pedig most is simán ment DV-ben Plex-el. Akkor most mi határozza meg, hogy nem viszi?
-
sony89
tag
Szeretnék vásárolni egy új LG oled 65 c4 es tv-t...
Legalább 3 év garancia..
Tudtok valami jó arustott helyet ahol érdemes venni, rendelni most? -
Csabi1984
addikt
Sziasztok tanácsot szeretnék kérni. Van RTL+ active szolgáltatói hozzáférésem és az a gondom, hogy a társított LG TV-m ami az RTL+ alkalmazást támogatja azon a tartalmak "Lakat" szimbólumokat jelez ugyanezzel a profillal a számítógépen meg letudom játszani a tartalmakat. Itt akkor gondolom akkor nem a hozzáférés a gond.
Gondoltam újraindítom a TV-t (55"C3) de nincs ezeknek újraindítás funkció
-
szkutyi
addikt
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
Peace #104471 üzenetére
Ha ez megnyugtat, a tv a belső lejátszójával amúgy is csak a HDR sávot tudja kiolvasni mkv-ból. Nyilván ha van benne HDR sáv csak akkor, ha nincs akkor zöldes lilás lesz a kép, ha TS-be átmuxolja az ember akkor megy a DV is. Ez csak a tv belső lejátszójára igaz, a Plexről pedig fentebb írnak(én azt jó ideje nem használok, csak serviio-t)
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
Peace #104468 üzenetére
Ha HDR az HDR, szóval nem csak a logó változott. A HDR statikus metaadatot használ, a DV pedig dinamikus (persze mostanság sok szar DV anyag jön ki amelyek szintén statikusak sajnos) de technikailag fejlettebb a DV, az más kérdés hogy egymás után...főleg tegnapról mára elég nehéz bármi különbséget észrevenni egymáshoz képest.
-
Peace
nagyúr
válasz
szkutyi #104464 üzenetére
Pánik elharitva!!! Szerencsétlen nyomorult játék átállította magát 4k-ra....
Visszaállítottam 1440p-re, azóta semmi csíkozás és fekete képernyő. Remélem így is marad! Tuti lesz még pár hasonló panikolasom, előre is elnézést!
Továbbra is viszi Plex a DV filmet és ugyanúgy is néz ki, mint tegnap, csak már szivárványos HDR logó jelenik meg jobb-felső sarokban, nem a Dolby Vision felirat, mint tegnap. Szóval szerintem csak a logó változott valamiért, amit nem tudok mire vélni. Mkv amúgy. -
szkutyi
addikt
válasz
Peace #104463 üzenetére
Szerk: megnéztem a WEBOS 24 MIATT nincs mp4ből dovi..
Nekem legfrissebb plex van, de még megy a dovi mert a tv-t nem engedem frissiteni!!
Pontosítsunk kérlek..mi frissített?plex vagy a tv? Ha az utóbbi akkor mondtam már mások is jelezték...én este frissitettem épp a plexet, mindjárt megnézem valtozott-e valami a c3-on.
Ja és az sem mind1 milyen dolby visiont töltötté)?
Mp4? Vagy mkv és hibrid?
Eddig vitte mp4ből(kivéve egy profilt) a plex...
HDMI:prémium?mitől prémium? Ki volt minden kapcsolva mikor dugtad a kábeleket? vegyél másik kábelt..először... -
Peace
nagyúr
válasz
szkutyi #104460 üzenetére
Netflix továbbra is kiírja a DV-t, szerintem a Plex lett csak fos frissítés után. DV filmet szedtem le direkt és azt is mutatta, de mostar a szivárványos HDR logót mutatja a film elindításánál, nem a Dolby Vision felirat jelenik meg. Ettől függetlenül DV-nek kell lennie, mert olyan kódolású a film. Szerintem csak az app lett hülye.
Viszont sokkal nagyobb gondom van és már sírni tudnék. Játék PC-ről. Betoltam 1440p@120 HDR, zöldes-lilás felvillanások, mint mikor a HDMI kábel kontaktos. Elkezdtem szórakozni. Chroma444 korlátozott színtartomány, 8bit, ugyanaz. Kikapcsoltam HDR-t, ugyanaz. Atvaltottam RGB-re Chroma helyett HDR off. Most már csak néha felvillanó kis zöld vízszintes csíkok jelennek meg játék alatt és néha teljes feketeseg lesz 1 sec-re majd visszajön a kép.
Soha az életben nem tapasztaltam ilyet Samu Qled-en játék alatt, mindig kifogástalan volt a kép. Ugyanaz a prémium HDMI kábel van bedugva az 1-es foglalatba, amivel a Samsung volt használva. A bemenet az PC-re van állítva.....
-
RockCNC
őstag
válasz
Peace #104459 üzenetére
Itt van pár DV demó anyag, ezzel próbáld. (és ne valami ocsmány színes HDR tartalommal
)
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
Peace #104459 üzenetére
Miről nézted a DV-t? netflix? Mert azon ha valami DV úgy is abban indítja a tv + mivel ha LG van Neked, akkor amúgy is a DV-t fogja jelezni az adott tartalom tulajdonságainál. Pár napja már volt téma itt, Szkutyi írta be hogy valakinél azt hiszem a G3 nem vitte a DV-t mp4-ből..ami elvileg Hunspikey-tól megerősítést is nyert mert egy általam küldött DV anyagot ami mp4-ben volt, valóban nem játszotta le a tv-je(az én C9-em viszont gond nélkül) végül TS-be muxolva volt jó neki. De az tényleg csúnya tréfa lenne ha netflixen vagy nem tudom honnan nézted a DV kontenteket most "csak" HDR ben vinné a tv
-
szkutyi
addikt
válasz
Peace #104459 üzenetére
LG g4?
Milyen frissítés?tv-n? Az új web-os kaptad meg? Mi az hogy ocsmány hdr felirat?honnan inditod a dolby visiont ami hdrben indul? Attól hogy hdrben indul még nem szokott ocsmány lenni.
Valaki már írta hogy frissítés után már nem viszi mp4bol a dolby visiont csak tsből. -
Peace
nagyúr
Tegnap amikor bekapcsoltam minden DV tartalomnál szépen kiírta a sarokban, hogy Dolby Vision. Lefutott valami update gondolom és most csak egy ocsmány színes HDR felirat látszik mindig. Nem lehet ezt valahogy visszaállítani? Hogy látom így, hogy DV vagy HDR az aktuális? Be tudom állítani valahogy, hogyinden esetben a DV-t preferálja a tv, ha elérhető?
-
vata666
tag
Köszönöm a jókívánságokat
Hazaengedtek. Rendben van a vérkép és az ismétlés is (szívre néztek mellkasi fájdalmak miatt, infarktus gyanú), EKG is utána jó lett az SBO-n, orvosi vizsgálat is okés. Most pihi. Jó éjt
-
Peace
nagyúr
válasz
Quadgame94 #104453 üzenetére
A rápattintás az halál simán ment elsőre legalább.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Peace #104452 üzenetére
Totál felesleges ez a fischer. Ami jár hozzá teljesen okés. Én azokkal raktam fel B30-as teglára és aki segített rá is támaszkodott (kb 65 kg) és tartotta. Mi a rárakásnál szívtunk kicsit de összességében nagyon hamar ment... sajnálom hogy nektek nem de a lényog hogy már fent van a falon!
-
Peace
nagyúr
Fuhhh ge*i!!! Itt ami elromolhatott, az el is romlott srácok....
Tudtam én, hogy nem kell nekem tv csere.....a fúrószár beleakadt a falba félúton. Meg se moccant. Se a nagy ütvefúrú, se fogó, semmi nem használt. Én már magamba roskadva majdnem zokogtam, de végül kedves barátom valahogy kivarázsolta. Aztán a méregdrága német Fisher csavar 3/4-ig benn volt már, kettétört. Ott már az őrület határán voltam. Azt mondtam szomszédoknak, hogy 10-15 perc, ekkor már 1,5 órája szoptunk. Végül fúrtunk még 2 db 8-as lyukat és le**artuk. Így most fogja 4 8-as tipli és egy darab 10-es a konzolt. Stabilnak tűnik, de majd kiderül. Szóval itt tarok. Majdnem megtört, de végül jó lett. Szerintem ferde a fal és így olyan, mintha a tv alja kijjebb állna, pedig nem. Teljesen felfekszik a falra az egész.
Szóval ennyi. Gyors belenéztem Netflixen és Disney-n a Dolby Vision-be, elképesztően szép! <3
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest