Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LG LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
neongorack
senior tag
Végre ezt is megéltem!

Bekötötték a saját különbejáratú netem!Most aztán teljes az örömöm!
Tudom ez másoknak nem nagy cucc, de én már régóta vártam rá.....
-
Bubu79
addikt
Majd kapsz Te is tőle egy ilyet, mint szegény Micimackó
:
Bővebben: link -
Pópa
senior tag
Keresőről jut eszembe... Vladimir nevű kolléga csinált ugye keresőt?
-
ngabor2
nagyúr
Hallgatom valamelyik limonádérádiót, majd leestem a székről. A románok be akarják perelni a magyarokat visszaélés miatt, mert a madárinfluenza miatt a Braziliából származó, Romániában feldolgozott csirkét nem engedték beMagyarországra! Aki ezt a fél világon átutaztatást megszervezte, azt kellene sűrűn tarkónlövögetni, a magyar termelő meg nem tudja a csirkéjét eladni, mert mindenféle brazil szemét jön be. Iszonyúan felkaptam a vizet.
-
vakarcs
aktív tag
sziasztok....
nem akarok új topicot nyitni és szerintem az OFF topicba bőven elfér... ha nem akkor bocsi...
nem ismer vki itt PHn BlueFishes emberkét??? -
Pacák
senior tag
válasz
SPDeluxe1.0
üzenetére
A bevonuláskori vérévtel nem téma. Egy-két kémcső és készen is vagy. Mondjuk az injekciók egymás után beadva.. hát az nem volt gyenge. Olyan volt, mint a menetelés: bal-jobb-bal-jobb.

-
Én nem a megyek ez miatt kórházba, megvárom amíg valahova kijönnek, sokkal nagyobb buli, legalábbis nálunk. Főleg ha főiskolások, vagy kezdő nővérkék jönnek, mondjuk annak van hátulütője is, általában akkor szokták keresztülszúrni az eret, esetleg nem találják meg, másnapra a fél karom ilyenkor belilul.
Szegényeken olyan jót nevetek magamban, mert nekem eleve mélyen vannak az ereim, és elég nehezen szokták megtalálni még a tapasztaltabbak is.
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
Igen most volt! 19 vagyok, tavaly is akartam már menni, de soha nem volt jó az időpont, most végre összejött, kicsit féltem, mert ugye ismeretlen volt a dolog, de rájöttem, hogy abszolút profi emberekkel, semmiség az egész...úgyhogy áttérek én is, rendszeresen irány a kórház...
-
Sianis
addikt
ÓÓÓóóó majd gondolj rám, mikor differenciál egyenleteket oldasz meg, pl szétválaszthatóra visszavezethető módszerrel, vagy zavarófügvényes módszerrel.
Vagy éppen kovergenciát kell vizsgálni, Leibnizt, integrál kritériummal.
Az intergálás csak a jéghegy csúcsa!
Analízis párápápá ájm lávin it
-
Bubu79
addikt
válasz
Grafiqs
üzenetére
Ugye-ugye? Én megmondtam
:
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
SPDeluxe1.0
aktív tag
Tőlem is egyszer vettek csak vért,a katonaságnál,de nem is kérdezték,hogy akarom-e
.Naés még ugyanakkor kétoldalról 2-2 oltás,de olyan,hogy majdnem leszakadt a karom másnap !!
''A'' kategóriás lévén nem is számítottam másra.. -
kymco
veterán
Végre itthon vagyok!
Kiszámoltam, ha bankot váltok OTP->CIB kb1500 Ft-tal lesz kisebb a rezsim.
Szerdán nyitjuk az új bankszámlát
..... kb 2 hónap múlva szüntetjük meg a régit 
-
Üdv
Szép dolog, nem elég, hogy most érek vissza a suliból, ki akarok kapcsolódni itt a PH!-n erre elkezdtek itt matekozni.
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
Rez_Grof
üzenetére
Maradok a ''vegyészintegrálásnál''. Veszel egy jó minőségű mm-papírt, felrajzolod rá a függvényt. Kivágod a ''görbe alatti területet'', valamint ugyan abból a lapból egy ismert területű téglalapot. Mindkettőt leméred analítikai mérlegen, és aránypárral ki tudod számítani a függvényed integrálját
Kell a francnak ez a sok hosszú nyakú s-betű... -
Pópa
senior tag
válasz
ladybug
üzenetére
'''''' olyan egyértelmű nekik v.mi, amin mi perceket, néha órákat gondolkodunk. ''''''
najah.

Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Pacák
senior tag
Most találtam. Ez a jövő!

Bővebben: link -
brownus
veterán
válasz
Necrolyte
üzenetére
nálam eddig ez se segített mert utána (is) ájultam el. volt olyan , hogy a vérvétel után felfektettek egy ágyra aztán pár perc pihenő után kikisértek a folyosóra, és leültem. aztán arra lettem figyelmes, hogy emelnek fel, közben meg pofoznak, hogy térjek már magamhoz
2x egymás után... sz@r ügy, ez lesz az én harcom!
megszeretni a tűt
[Szerkesztve] -
Necrolyte
tag
válasz
Kalandor
üzenetére
Vérvétel közben és után segíthet az, ha egy ''helyi'' emberrel, ottdolgozó véradásszervezővel, nővérrel beszélgetsz, és közben nem figyelsz a tűre. Ez sokat segít. Meg ugye vannak bizonyos szabályok, amiket be kell tartani vérvétel előtt (kaja, pia stb., ezeket általában elmondják). Ha pedig tudod, hogy biztosan elájulsz, akkor ne menj el. Ha egészségügyi a dolog, akkor meg inkább a fentebb említett instrukciók.

-
-
ladybug
őstag
válasz
Kalandor
üzenetére
Ez pszichés. Én is félek a tűtől, ha felém közelít. Viszont ha más v.kivel teszik ezt, nem tartok úgy tőle. Bár senkibe nem tudnám beleszúrni. Egyébként a várandósság alatt többször is vesznek vért. Az első babavárás alkalmával szinte minden vérvételkor elájultam, a második során szerencsére nincsenek ilyen gondjaim. Ennek ellenére még mindig nem bírom a vérvételt.
Hozzá kell szokni, ennyi. A látványt kell elviselni, és akkor a tested sem reagál rá extrém módon. -
Sianis
addikt
-
brownus
veterán
a vérrel és annak látványával semmi bajom, még az ízét is szeretem
, de a TŰ az kikészít.
3 éve volt orrsövény műtétem és amikor infúzióra raktak csak egy pici tűt szúrtak a kézfejemen levő érbe, akkor is elájultam
ez van, persze ha egy adott szituban életet menthetnék vagy csak gyors segítség kellene akkor oké, elájulok és csapoljanak le!
tetszett az az idióta ms nóta? -
Sianis
addikt
Utánna fogok ennek nézni, és amikor lehet hétvégenként irány a kórházba.
Mostanában sok a baleset a megyében, és mintha hallottam volna, hogy kevés a vér...hát akkor veszem is az irányt, megmondom, hogy féltem ezelőtt az első adás előtt, de mondtam magamnak, hogy menni kell...
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Igen érdemes menni. A legkevesebb azt hiszem az AB negatív -ból van.
Hm hm... Legalábbis nekem nővérkék ezt mondták..
Bár msot azt olvasom, hogy a matematikailag a 0- jönne ki legritkábbra, de KKEu-ban a B- a legritkább...Na midnegy nekem mást mondtak...
Amíg van csoportazonos vér, addig próbálnak azt adni. Tömegbalesetnél, vagy ha nagyon nicns csoportazonos vér , szoktak azt hiszem 0 negatívot adni.
Annyit tudok még , hogy a B-s vércsoportú egyének közt igencsak sok a sötétebb hajú, többnyire fekete vagy barhajú, éles arccsontokkal rendelkező egyén, többnyire mongól - ural környéki vidékekre jellemző tipikus arcforma.
0-ás vércsoport az indiánoknál volt nagyon elterjedt.
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
válasz
brownus
üzenetére
Hihetetlen! Én azt hittem, hogy csak néhány ember esetén van ilyen, közben meg lassan én leszek a kivétel? Mondtam barátaimnak, hogy menjenek, egyedül 1 mondta, hogy megy, a többi mind azt mondta, ááá nincs időm, közben ugye most is a gép előtt verik a f@szukat, meg ugye 100m-re tőlünk veszik a vért, szóval csak kifogások. Egyikük tényleg allergiás az ilyesmire, nem bírja a vért, de a többiek meg szerintem nem elég férfiak!
Komolyan szégyelném magam, hogy a csajok ott állnak sorban, hogy adjnak, én meg fent ülök és fosok, mint valami kiskölyök...hihetetlen ez tényleg! Vagy csak bennem teng túl a segíteni ahol lehet vágy, vagy nem tudom, de én nem leszek rest soha elmenni...ők meg maradhatnak az örökös kifogás keresők. No persze, aki tényleg nem bírja az nem gyenge, de aki tehetné, az szégyen ha nem megy... -
Sianis
addikt
Most néztem, évent 5x mehetek. Az bizony nem rossz! 56 naponta lehet menni, az évi 15 emberi élet megmentését jelenti, feltéve hogy jó-e a vérem...eddig annyit tudok, hogy A-s, de szerintem legtöbb embernek ilyen...
mod: Tildy: akkor ezek szerint érdemes menni, hiszen akkor egyenrangú az én vérem, hiszen csoportazonosat adnak...?
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4096
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Samsung Galaxy S25 Edge 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest