Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rosta11

    tag

    Sziasztok!

    Hazahoztam a Tamron 55-200-as könnyűlovasságot, elvégeztem az első kattintásokat, és első nekifutásra meg vagyok elégedve a tapasztaltakkal. Úgy látom, hogy a 55-200-as legendás élessége az én obimnál is kijön, ugyanakkor, ha teljesen kinagyítom a képet egy kis cromatikus probléma látszik a széleken. A makró is szép éles, csakhát a kompakttal megszoktam, hogy 1 cm-től makrózom, és nem 1 m-től.

    Néhány információra lenne szükségem a továbbiakhoz. A teszteken 100 % crop kinagyítással (ha jól emlékszem a kifejezésre) nézik a kép szélének, közepének a lágyságát. Mikor érem el ezt a 100 %-os értéket? A másik szintén egy alap probléma, hogy az exif file értékeit milyen progival, és hogyan tudom kiolvasni. Régen volt a cégnél a Corel draw-nak a Photo paint programja, és a kompaktnak az adatait le lehetett vele olvasni. Nincs valami egyszerűbb módszer?

    Ha volna egy viszonylag egyszerű, de korrekt módszeretek, hogy milyen módszerrel lehet házilag megállapítani egy objektív minőségét, kíváncsi lennék rá. Élesség, kromatikus aberráció érdekelne, és még amit lehet, már csak a kíváncsiság miatt is.

Új hozzászólás Aktív témák