- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Home server / házi szerver építése
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
ThufirHawat #1299 üzenetére
Bocsi, nemolyanértelemben írtam és nem is akartam megsérteni senki emberfiát.
Én, aki egyébként bluest hallgatok meg Hendrixet, távol legyen tőlem a raccizmus...
-
törölt tag
válasz
ThufirHawat #1297 üzenetére
Szériatartozék lenne hozzá egy kubikostalicska és a talicskát toló segéd ...
[ Módosította: Pompi ]
-
törölt tag
válasz
ThufirHawat #1295 üzenetére
Sokkal jobban járna a Canon ha kidobna egy 10-1000/2.8 multizoomos bridge gépet, és teljesen leállna a dslr gyártással. Nem kéne állandóan változtatni a költséges gyártósoron, csak évente eggyel több mpx-es szenzort dobna a gépbe. Powershot s6-7-8-9-stb IS.
-
-
Pompi
nagyúr
válasz
D4rkm4n #1290 üzenetére
"Vagy ekkora minőségbeli különbség van a kettő között?"
Igen azért. A 17-55 2.8-as fényerejü végig, és USM motoros.
De hát hány ilyen azonos, vagy közel azonos gyújtótávolságu obijuk van ami fényerőben, ebben-abban különbözik és megéri nekik... jópár (pl. 50mm sorozat, 70-200 sorozat).
-
D4rkm4n
őstag
-
törölt tag
Gondolom az előző, non-is 18-55-nél tűnik jobbnak az új is18-55. Szerintem is jó kis obit fröccsöntöttek Canonék. Bár szerintem ez a teszt kicsit pontatlan lett, nem ugyanott vannak a fókuszsíkok az összehasonlító képeken.
Több képet is feldobhatott volna a tag, főleg kültériek érdekeltek volna kék égháttérrel(ca) -
Pompi
nagyúr
Egy kis 18-55 IS - 17-55 IS összehasonlítás.
Jónak tűnik ez az új 18-55 tényleg, főleg ennyiért! -
Pompi
nagyúr
Ha már mindenki ennyire vicces kedvében van, akkor elmondom, hogy én a Canon 17-55 2.8 IS USM-et tesztelem épp
-
sakos81
csendes tag
Sziasztok!
Én itt még új vagyok. Most vettem egy Nikon D40X fényképezőgépet és ehez az USA-ból rendeltem egy Nikon 18-200/F3.5-5.6 AF-S DX VR G IF-ED objektívet és egy SB-800-as vakut. Ha valaki tudna bővebb információt mondani erről az obiról és a vakuról azt megköszönném. Ha esetleg valaki tud olyan helyet mondani ahonnan a magyar nyelvű leírásokat megszerezhetném az is O.K. lenne.
Előre is köszönöm segítségeteket. -
Hth
tag
Valak hallot már a Tokina uj 2,8-as nagyonnagy látoszögüéröl valamit ?
És edgyáltalán hol lehet Tokina objektiveket venni? -
werttzui
addikt
válasz
ThufirHawat #1266 üzenetére
Ez mind jó és szép de mióta megjelent a nikon d3 azóta nincs más gondolatom
-
ThufirHawat
senior tag
válasz
werttzui #1262 üzenetére
ha olyan mint én akinek mind kell
Ezt hívják amatőrnek. Én is pont ebben a cipőben vagyok.
Nekünk találták ki az APS-C-t, ugyanis arra ott a remek 10-22. Ami valóban 16mm effektív ezeken a gépeken. Viszont nem megy fel az 1D sorra, és a 16-35 meg csak 20,8mm-nek tűnik rajta. Ez ég és föld.
Telénél meg ugye szintén jól járunk. 400mm-esem (csak jönne már!!!) 640mm-nek számít csökött vázamon. Ezt egy "alig drágább" 500mm-essel lehetne produkálni az 1D sorozaton.1D sorozat riportereknek való, ők ritkán használnak extrém (hosszú vagy rövid) fókuszhossztakat.
-
werttzui
addikt
válasz
ThufirHawat #1261 üzenetére
És ha olyan mint én akinek mind kell ja persze tudom tudom megveszi mindkettőt
Ja és az a hülye kérdés szokott következni döntsd el mire kell ok:makrózásra, portréra, meg madarazásra ja meg tájfotózásra családi fotózásra...Szóval érted mindenre -
ThufirHawat
senior tag
válasz
werttzui #1260 üzenetére
Jajjj, ne játszd a hülyét.
Ha valakinek tele kell, nagyon-nagy tele, akkor az APS-C-vel jobban jár, még úgy is, hogy buka az f/8-as AF-et. Számold csak át... Ha valakinek nagylátó kell, akkor meg ugye ott a FF.
De biztos rosszul gondolom. És úgy tűnik, a Canon is, mivel feltehetőleg megszűnik ez az öszvér szenzor formátum. -
werttzui
addikt
válasz
ThufirHawat #1259 üzenetére
Az ff hez képest van egy kis tele a cropposhoz képest meg van egy kicsit nagylátó magyarul a szarva közt a tőgye
Ill ekkora érzékelőre csak 8,5 Mpixel .Képminőségben bizti jó és mindegyik obi kiszolgálja
-
werttzui
addikt
válasz
ThufirHawat #1257 üzenetére
Vagy épp nyersz amúgy ez objektív topik
-
werttzui
addikt
válasz
ThufirHawat #1253 üzenetére
"(Az 1.3X crop egyébként szerintem nagy kib@szás a nagylátószögesekkel. Meg a telésekkel is.)" Vagy inkább kompromisszum
-
pitman
őstag
válasz
Dare2Live #1244 üzenetére
Biztos úgy van ahogy mondod. Valószínűleg ezért várták a Nikonosok is az új cmos szenzort... meg úgy látom a Pentaxosok is nagyon várják, bár ott saját szenzorrol megy az álmodozás.
Dinamikában egyedül a Fuji gépek vannak a topon, ebben nem hinném, hogy vita lenne. (A különbség azonban koránt sem akkora a gyakorlatban, mint az ember hinné. Direkt kipróbáltam s5 raw állománnyal és egy enyhén túlexponált 20d képpel, hogy mennyit lehet kihozni belőlük.) Ezzel nem azt mondom, hogy nem jó a Fuji, mert igenis az, bár annak is megvannak a saját gyengéi.
A D2x a zajszűrést bekapcsolva nem rossz, de a részletek is mennek a levesbe (ettől függetlenül ez a gép is jó). Az összehasonlítást ugye úgy gondoltad, hogy árban is a 30d szintjén van, ugye?"Ezis csodaszép: "a Nikonnak sikerült belőle értékelhetőt kicsikarni." Hát az az érzékelhető láthatóan jobb mint amit D2X produkál, márpedig már D2X is hozta 30D szintjét."
Ez alatt azt értettem, hogy az eddigi tesztek és képek alapján sokkal jobbat alkotott a nikon (d300), mint a Sony a saját gépével. Sőt, azt mondom, hogy jelenleg ez tűnik a legjobb aps-cs gépnek. -
Dtomi
őstag
válasz
ThufirHawat #1250 üzenetére
sebességben, megbízhatóságban, kényelemben, képminőségben. A többi nemm érdekel
-
ThufirHawat
senior tag
Felesleges a kampány nálam.
Én aztán nem kampányolok... Valamit félreértettél.Az meg igaz, hogy amennyiben harmadik gyártótól származó optika a favorit (Sigma, Tamron, Tokina), akkor tényleg van értelme vázakat hasonlítgatni, mivel ilyenkor tényleg választhatsz.
Marad a Mark II N az meg zsebreteszi az összes canont és a nikont is
Mármint miben? Hordozhatóságban? Súlyban? Felbontásban? Sebességben? Képminőségben? Ezek az általánosítások...
-
Dtomi
őstag
válasz
ThufirHawat #1248 üzenetére
Felesleges a kampány nálam. Én nikonos lennék egy D200-al ha anno a bigmát nikon bajonettel hozzák. Nem is azért írtam csak ez a mondat megtetszett. HA most kezdeném előről akkor 100% hogy D300 at vennék. De mivel nem most kezdem tudom hogy középkategóriás vázat soha többet nem veszek. Marad a Mark II N az meg zsebreteszi az összes canont és a nikont is <= kezdődhet az oltás
-
ThufirHawat
senior tag
Canon vs. Nikon vita szerintem tök fölösleges, és ma már, amikor mindkét nagynak vannak minden szintre jó vázai, nem is a vázakon múlik. Objektíveket kell választani, és hozzá a vázat. Én például az MP-E miatt vettem EOS-t, és bár igaz, hogy mostanában a Nikon mintha jobb vázakat gyártana, de én mégsem tudnám az én kedvenc témáimat úgy fotózni velük, ahogyan én szeretném, ezért nekem még a 400D is használhatóbb, mint egy D300.
-
Dare2Live
félisten
"Egyébként pont jól írtad kénytelenek voltak nagy tudású vázat és objektívet olcsón adni, ha már a képminőséget nem tudták (a mai napig sem)."
Nemtudom, holvolt a D50/D80/D200/S3/S5/D2X... olcsó a konkurenciához képest.
A "képminőséget nem tudták" nemigen értem mit jelenthet de akármitis általánosítás és ennél fogva vadbaromság.
Pl mert a legnagyobb dinamika átfogásu/legzajtalanabb APSC érzékelős gépekre biza évek óta Nikon obik mennek és véletlenül se Canon. Szánalmas amit akár egy 1DM is produkál dinamikában egy Nikon vázas S5höz képest. Ígyvan?
Ezis csodaszép: "a Nikonnak sikerült belőle értékelhetőt kicsikarni." Hát az az érzékelhető láthatóan jobb mint amit D2X produkál, márpedig már D2X is hozta 30D szintjét.
ésatöbbi....btw ha nemismernélek régröl aszondanám tipikus elvakult CanonFan vagy.
-
*Ropi*
félisten
Melyiknek van szebb képe, a Sigma 24-70 F2,8-nak, vagy a Tamron 28-75 F2,8-nak?
-
pitman
őstag
válasz
as_Rock #1214 üzenetére
Úgy látom a többiek már megválaszolták, amit akartam.
Egyébként pont jól írtad kénytelenek voltak nagy tudású vázat és objektívet olcsón adni, ha már a képminőséget nem tudták (a mai napig sem). Ezzel voltak rákényszerítve ez egyéb extrákra.
Az új Sony érzékelővel talán változik a helyzet, bár a tesztképek alapján eddig csak a Nikonnak sikerült belőle értékelhetőt kicsikarni. Sajnos kicsit sok pixelt raktak a lapkára és ez meg is látszik. Ez sem olyan zajtalan, hiába cmos, hiába a hardveres és szoftveres zajszűrés. Sajnos ugyanez látszik a 10 megapixeles Canon gépek esetében is.
A Canon most valószínűleg rá lesz kényszerítve, hogy a gépeinek a szoftverét fejlessze, hogy ugyanazt tudják, mint a konkurencia.
Ez ilyen játék. -
adik
őstag
válasz
Mercutio_ #1234 üzenetére
Csak a középső fókuszpont aktív, lehetőleg valami közeli objektumon, minél kontrasztosabb, ellenőrizhető akármicsodán, belnde tág, kép elsüt, zoom arréb teker, elsüt, zoom arréb teker, elsüt. Távolabbi objektum célba vesz, megismétel, qrva távoli objektum (végtelen) célba vesz, megismétel. Lehetőleg monitor elé leül, végignéz, ha középpre vett ojjektum éles mindenhol, akkor szépen objektívet kifizet, és elhoz.
-
-
adik
őstag
válasz
Hydra SR #1230 üzenetére
Honnan ismerném?
Pont itt, a PH-n árult egy ugyanilyet valaki (mármint rajtam kívül). Tényleg egy nagyon jó obi, kicsit sajnálom is, csak hát nem nagyon akarnám a blendemechanikát átfabrikálni K bajonettre
Amúgy index totyikon nézz szét.ui. tedd hozzá, hogy MK I. mert a második eresztés már nagyon gáz lett.
-
Hydra SR
addikt
Miért nem lehet már hozzájutni Canon 28-80 3.5-5.6 USM-hez, vagy ha mégis akkor hol? Nálam most van egy kölcsönbe (adik, te ismered
) és szerintem marha jó objektív. Megfelelő rekeszeléssel közelíti az 50mm-esem szintjét, de nyitott blendével se gáz. Az AF persze sokkal jobb, mint az 50mm-esen.
-
adik
őstag
válasz
ThufirHawat #1224 üzenetére
akkor kitobi kiesik, és a képe annak sem rossz végülis. Bár tény, hogy a másik két obi lefedése nekem értelmesebb, és nekem is a Tamron a legszimpibb, bár a kisebbik Sigmával nem sok képet csináltam, a nagyobbal meg csak mások képeit nyálaztam.
-
adik
őstag
válasz
johnjohn #1219 üzenetére
igen, köszi!
hanyatt nem vagyok tőle vágódva, és szívem a Tamronhoz húz a 3 közül, de gondoltam megkérdezlek Titeket is. Illetve, ha valaki egy garantáltan problémamentes Sigma 24-70-et elém tudna tolni, akkor lehet, hogy azt venném. Megjegyzem valszeg sokat portréznék is majd vele. Sokat gondolkodtam, hogy nem-e inkább egy fix 50-et, mert már azért mégiscsak, de azzal sok mindent nem tudnék úgy megoldani, ahogy én szeretnék. -
johnjohn
addikt
-
adik
őstag
Urak,
a következő pár obi érdekelne. Illetve az, hogy melyikre voksolnátok ti, plusz alternatív javaslat Pentax k10-re.
- Sigma 18-50 / 2,8
- Sigma 24-70 / 2,8
- Tamron 28-75 / 2,8
köszönöm. -
as_Rock
őstag
válasz
ThufirHawat #1215 üzenetére
Nem a 300D-t a 18-55 kitobit
ugyanis azt ne felejtsük el, hogy erről volt szó, semmi másról, a többi már csak polemizálás
A piaci részesedésről pedig emlékeim szerint volt itt már vérremenő 25 helyről belinkelt táblázatokkal alátámasztott, és a mások táblázatait jelentéktelen részpiacokat bemutatónak nyílvánító vita, ebbe az irányba nem kellene elmenni
A lényeg az - amit itt pont ti is a nagy örömködéssel igazoltatok - hogy az eddigiekkel ellentétben végre egy tisztességes kitobit ad kenyon is a vázai mellé.
-
Dtomi
őstag
válasz
as_Rock #1214 üzenetére
Nem a kitobival hanem a vezető piaci részesedéssel. Olyan rohadt mindegy volt milyen obit ad hozzá akkor is a canont vitték. Nikonnak lépnie kellet mivel még mindíg CCD-volt mással nem tudott szvsz csak az ajándékobival. Pentax nem sok vizet zavart mint ahogy a sony/minolta sem oly meg nem is volt. Viszont a nikon a D40, D80, D200 és most a 3as szériával már igen csak beleköpött a canon levesébe. így most hogy már ők is CMOS-t használnak és fasza gépeket most jött el az ajándékobi fejlesztésének az ideje. Ha belegondolunk igen reális marketingpolitika.
-
ThufirHawat
senior tag
válasz
as_Rock #1214 üzenetére
Asszem alulértékeled a 300D-t. Semmi az ég egy adta világon nem volt akkora hatással a DSLR piacra, mint az a váz. Így az alacsony szektorban minden gyártó ellene tervezett, jobbat, kisebbet, olcsóbbat, valamilyenebbet.
Halkan jegyzem meg, hogy ugye a 18-55IS számszerint a negyedik "kitobi" a Canontól, EF-S témában.
18-55
18-55 II.
18-55 USM
18-55 ISAz első és a másdik között is volt ám javulás.
-
pitman
őstag
válasz
as_Rock #1212 üzenetére
Mint írtam, pont emiatt alkották meg (300d).
Egyébként tisztességes megoldást is kínál, de az nem ennyibe kerül...
Nyugodj meg, a konkurencia is azért adott tisztességesebbet, mert rá volt kényszerítve. Most a Canon is rákényszerült. Természetesen ezt eleve megtehették volna, de akkor sokkal drágábban lehetett volna dslr-re váltani annó, és jóval lassabb lett volna a folyamat is. -
Dtomi
őstag
válasz
ThufirHawat #1208 üzenetére
Sehogy nem lehet megoldani a rekeszelést?? mindíg a legtágabb blendenyíláson marad?
Nézegettem képeket gyönyörű képe van. -
Dtomi
őstag
válasz
ThufirHawat #1208 üzenetére
hiba
-
ThufirHawat
senior tag
sokaknak asszem könnyezik itt magyarországon a szeme ahogy a 600 F4L-el mászik a sárban rongyá ázva aztán mikor feláll nekibassza a szikla oldalának
Erre való.Egyébként Sigma 400/5.6 szokott lenni néha EOS véggel is itt-ott apróban. Ugyan nem rekeszel (Sigma kompatibilitás, ugye...), de nagyteléket amúgyis szinte mindig teljesen nyitva használják.
-
Dtomi
őstag
válasz
D4rkm4n #1204 üzenetére
EZ telébe kb átlagos állapotú ami ettől jobb állapotban van azzal valószínűleg hímestojásként bántak. A sorozat aminek topicot is nyitottam
sokaknak asszem könnyezik itt magyarországon a szeme ahogy a 600 F4L-el mászik a sárban rongyá ázva aztán mikor feláll nekibassza a szikla oldalánakhiába ez az Art Wolf nem kispályás. ha M.o-i fizetésből élne és nem a canon támogatná valszeg nem tenné.
-
Dtomi
őstag
Ó ha nikonos lennék......
lenne egy ilyenem
Új hozzászólás Aktív témák
- Opel topik
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy Z Flip4 - tavalyi göncben flexelsz?
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Politika
- Home server / házi szerver építése
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB DeepCool Tesseract Chieftec500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest