Hirdetés
- Hobby elektronika
- Milyen videókártyát?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
YouCanCANON
aktív tag
válasz
Szten Márs #398 üzenetére
oszt? nem mondtam hogy croppos vázra rakom...
ja és más: 70-200 se változtatja a méretét -
D4rkm4n
őstag
Erről esetleg vélemény? [link]
Az álatalam látottak közül ez a legolcsóbb a kategóriájában. -
Szten Márs
nagyúr
válasz
YouCanCANON #396 üzenetére
''miért ne hasonlitana? jó a 80-400 kicsit nagyobb átfogás...''
E!
Ez 1,6 Croppos Canon vázon ugye 640 mm vég, a másiknak meg 320 mm... 640 mm kontra 320 mm és ''kicsit nagyobb'' átfogás, meg hasonlít?
Emme... abszolút más igényekre és célra van a kettő objektív...
[Szerkesztve] -
Dtomi
őstag
válasz
YouCanCANON #396 üzenetére
Nem sok olyan zoom nagytele van aminek nem változik a hossza a megfizethető kategóriában. a 100-300-as és a 120-300as sigma. Marad a kistele.
-
kpista
tag
''Miért ezt ajánlod?''
... > Ahogy írtam nekem nincs egyik sem, olvastam, hallottam, nagyon elégedettek, akiknek van. Szép képet produkál, már bizonyított a 80-200/2,8-as konstrukció. Erre gyűjteni, aztán meg vanni kellEzen obi esetében - szerintem - nem kell már teszteket nézegetni.
Nézz be az Indexen ide:
http://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=46
Itt vannak olyan Nikon-os topicok -olvass bele (a D200-as topicban éppen a közelmúltben tárgyalták a 80-200/2,8-ast). Azoktól a tulajoktól kérdezz, akiknek van.
Ennyit tudok infóval segíteni, hol érdeklődj. Szerintem fognak segíteni, s elsőkézből kapsz infót.
Egyébként anno én az egyetemen, a tanulás mellett dolgoztam össze az első Hi-Fi cuccomat
Üdv. kpista -
Flow
senior tag
-
Dtomi
őstag
válasz
YouCanCANON #389 üzenetére
Nem nagyon hasonlít a kettő
az egyik egy általános tele jó fényerővel a másik nagytele optikai stabilizátorral, viszon nem digitális gépekre optimalizálva.
-
csiga997
őstag
válasz
YouCanCANON #389 üzenetére
szia dvd2, már úgy hiányoztál.
-
YouCanCANON
aktív tag
Sigma 80-400 OS vagy 70-200 f2.8 macro ?????????????????????????????
-
Dtomi
őstag
válasz
csiga997 #386 üzenetére
Ennél azért összetettebb volt a dolog. pl nem volt még D80 csak D200. + 31centivel nagyobb az 580EX
és ha kell kettő van belőle. És mikor +rendeltem a legnagyobb telét amit ki tudtam fizetni anno canont tudott hozni egyből. Mikor én építettem a rendszert nem volt ilyen cánaán vázakból.
-
kpista
tag
Szia!
Nekem nincs egyik sem, ám én azt tanácsolom, ha egybe van rá a pénzed, amelyik futja: ha az AF-S Nikkor 80-200/2,8, akkor azt!!!
Ja, és még egy jó tanács...
Írod: ''később valszeg soha nem leszek''
... > Ne add fel előre... Soha ne mond azt, hogy soha! Mert nem tudhatod!
Azért írom ezt, mert saját példán át tapasztaltam... -
Dtomi
őstag
válasz
csiga997 #373 üzenetére
De többek között az a 2méter szerint is telében!!! Nagylátóban azt hiszem a nikon jobb 2 méterrel. De nekem a tele a döntő mindenben. Gyorsabb is és szükség esetén kettő van belőle, tehát nekem mindenképpen döntő volt a vaku is. És abból a legnagyobb amit kapni lehet. Egyébként az a 2m pont képes kiküszöbölni a stofen diffúzor FÉ-vesztését tapasztalatim szerint.
-
Dare2Live
félisten
Nekem is hasonló volt a dilemám elég egyszerü:
2fe előny és gyorsabb fokusz VS 200-300
élességben nincs difi a 2obi közt, ezt anno direkt megnéztem.
Én nemrég gondolkodtam azon, hogy lecserélem a 70-300 +kpt egy 70/80-200ra de akkor meg a 200-300 hiányozna bazira, kinek mi: A döntés a tied. -
Flow
senior tag
válasz
ArthurMiller #376 üzenetére
Hát azzal én is nagyon szemeztem. De az ára.... omg. 350 alat újonnan nem láttam. Az meg túl sok pénz nekem. Köszi a választ, nekem is ezeka legsanszosabbak. A sigmát csak azért dobtam be, hátha.
-
ArthurMiller
senior tag
-
Flow
senior tag
Hi! Egyik fórumtárssal már leveleztema témában, de ide is bedobom a kérdést, hátha okosabb leszek kicsit. Teleobjektív vásárlásával szeretném egyenlőre lezárni költekezésemet (+1 v. 2 szűrő) fényképező téren. Legalábbis egy időre.
Jelenlegi: d70s +18-70(ha egyszer megjön rá végre az uv) +1.8 50 (uv) +állvány. Vakunak eddig nem éreztem hiányát, majd ha nagyon kell, elgondolkozok rajta.
Olvastam, kutattam, kerestem, végül nem igazán tudok dönteni. Helyesebben nem szeretnék hezitálni többet, ezért gondoltam hátha megerősítetek.
Jelöltek: 70-300 Vr 115e
80-200 2.8 Af-s használt egyik 120ezernél jár, 240ért lehetne egyből vinni egy másikat
80-200 2.8 Af-d használt 120 körül
80-400 Vr 240 körül (talán)
Sigmát is nézegettem. De nem túl meggyőzőek az infók róluk. Érdemes esetleg valamelyiknek alaposabban utánanéznem?
mondjuk
80-400mm f/4.5-5.6 EX APO DG OS 150k használt
135-400 ?
esetleg egy új 100-300mm 100-300 F4 APO EX DG 200k
Ötleteket kérek.Annak is örülök, ha valaki leírja, hülye vagyok, hogy egyátalán xy-obit betettema lehetőségek közé. Főleg ha leírja, miért.
A keret úgy alakul, hogy 200 alatt szeretnék maradni, de ha egyik lencse ''istenkirálycsászárállat'' tutira a legjobb vétel, és mondjuk ki is használom, valamint tartja az árát (?), akkor persze változik a helyzet. A körülményeket elmondanám: most vagyok olyan helyzetben anyagilag, hogy megvehetek egy ilyen darabot, később valszeg soha nem leszek, vagy másra fog kelleni a pénz, tehát ha lehet valami örök darab-féleséget ajánljatok. Szeretnék a természetben fotózni, kirándulások, stb alkalmával, igazából nem tudom biztosan,mire használnám, mert nincsen teleobjektívem.
De találnék rá lehetőséget az fix!
Köszönöm előre is a válaszokat! -
BEE
addikt
válasz
KakaosCsirke #358 üzenetére
Nem hiszem hogy a váz támogatna egy külső stabit.
Az FZ30 stabija szerintem DSLR-ben is megállná a helyét, annyira jó.
A CCD rázogatás működik, használható, de nem mindig hozza a maxot.
Itt valószínűleg az a fő baj, hogy a Panáról váltottam.
Beltérben vaku nélkül F2,8-as obi, és egy fényérték alexpo, amit
utólag vissza lehet hozni gond nélkül sokszor még a jpg-ből is.
Erre nagyon bejönni látszik a Tamron 28-75-öm.
BEE -
Dtomi
őstag
válasz
Dare2Live #371 üzenetére
Miért botránkoznának meg??? Nekem nagyon szimpatikus kis gép volt 10 perc után megtanultam használni. Mindíg is szimpi volt nekem a nikon a nagyon olcsó használtcuccai miatt, és persze a nikkor obik... viszont pl az sb800 kevés lenne nekem, ez hátrány volt nálam nikon rendszernél. KM-sajnos OFF-ra lett maradt a canon... + mikor én canonra tettem még csak D200 volt annyi cash nem volt vázra.
-
Dare2Live
félisten
Most mindenki megfog botránkozni:
Annak ellenére, hogy kint napfényben első/második/harmadi... körben nagy hajamtépem volt és ''szidom itt mint a bokrot'' no ennek ellenére ha most kéne rendszert vennem továbbra is a D80 + 17-50 2.8 + 70-300VR + sb800 mellé tenném le a voksom.
A 30D/canon rendszernek is sok forja van tudom használtam, a k10d/rendszernek is söt a k10d kicsit szivemcsücske is, ennek ellenére ha a forokat összeadjuk, kivonjuk akkor összeségében nekem a fenti D80 rendszer lenne most is a nyerő.
Persze ha lett volna csak vázra 800Km.... akkor vszeg egy 1dm3lett volna az ubertuti de 550Kbol a fentinél jobb komplett rendszert az én szempontjaim szerint összerakni mostse nemtudok.
Lehet körmondtaok lette de ugyis érti mindenki.
[Szerkesztve] -
Dare2Live
félisten
válasz
Szten Márs #365 üzenetére
Igen spot/centert használok és folyamatosan kompenzálok.
Elég jól kiszürhetőek a szituk amikor valószínűleg hibázni fog ilyenkor alapbol bentvan -2/3 kompenzáció + otthon rawbol +-1.5öt minden probléma nélkül lehet kompenzálni ennél nagyobbat meg jellemzően még matrixon se hibázik.
Elég hátam vakarom/kényelmetlen az egész de ''szokom és müködik''. -
biggamer
veterán
Királyságos letölthető anyagok SIGMA objektívekről : [link]
Nekem főleg az 1. meg az 5. tetszik. -
csiga997
őstag
válasz
Szten Márs #361 üzenetére
Olvasd vissza a nikon topikot. Vagy 2 hónapja lehetett ez, kb.
D2L: akkor te is olvasd vissza.
[Szerkesztve] -
hali01
őstag
válasz
Szten Márs #361 üzenetére
Gondolom rájött hogy működnek a fénymérési módok.
-
csiga997
őstag
válasz
KakaosCsirke #358 üzenetére
Nem tartom valószínűnek, hogy valaha is legyen egyszerre érzékelő- és objektív rángatós technológia, ami ráadásul visszafelé kompatibilis is a meglévő vázakkal. Nameg, a pentaxnál most amúgyis a CYA activityvel fog foglalkozni mindenki a merge miatt, nem érnek rá fejleszteni.
Apropos, az ultrahang motoros pentax objektívek kint vannak már?
Dare2Live-nek mi lett a D80 fenymeresproblemajaval?
Megoldottuk. User error volt. -
KakaosCsirke
tag
Hát az obi nem az, de a váz igen. És ezért nem is lesz rá stabis lencse.
Azert ez nem biztos. Nem a k10d az egyetlen K mountos fenykepezo. Lehet, hogy elobb utobb megeri a sigmanak kiadni a stabis verziot is. Tovabba, az irodalom bongeszes alapjan ugy tudom, hogy a erzekelo rangatos technologia a gyakorlatban 1-1.5 mig a lencsetagmozgatasos 2.5-3.5 blendet is hozhat. A 3 fenyerteket az FZ30 eseten magam is igazolni tudom, valosagos.
Bee, te is FZ30-rol valtottal nem? Es ha jol emlexem pont toled olvastam, hogy a k10d nem hozza a pana csillapitasat. A dslr-re valtassal a kepminoseg mellett a szobai vaku mentes csaladi kepek a fo celom. Igy nem szivesen dobnam ki azt az extra ~2 fenyerteket amit az obis kepstabi ad az erzekelo rancigalassal szemben. Szivesen hallanam a tapasztaltodat, hogy a k10d stabija hany blendet enged a gyakorlatban.
Ugyanakkor sajat szempontjaim alapjan, a k10d meg mindig szimpibb mint egy d80, ha a vaz kepstabijat nem is hasznalnam ki.
Btw, Dare2Live-nek mi lett a D80 fenymeresproblemajaval? -
Dtomi
őstag
válasz
csiga997 #348 üzenetére
A hétköznapi fotográfia álltalános szabályai szerint... De igen klasszikus portrét nagylátóval valószínűleg soha nem fogok, fotózni. De ennyi erővel akármire lehetne hivatkozni miért mi nem jó, hiszen mindíg vannak voltak és lesznek is olyan dolgok a művészetben ami homlokegyenest a szabályokkal ellenkező irányba mennek. Trend kérdése... vagy aktuális művészi irányzaté. pl. a legújab a Camera Toss, ennek is vagy 3 ága... nevetséges.
És az ilyen kifelyezés is ''quality-freak''. Nem kívánok erről vitát nyitni. -
csiga997
őstag
válasz
KakaosCsirke #349 üzenetére
El kell keserítselek, de csak sigma, canon és nikon bayonettel kapható.
A megalkuvás pedig: gyengébb fényerő (igaz, csak 1/3 blende), nem SWM motoros, és ami a sigma objektívek igazi rákfenéje az az összeszerelés minősége és a minőségellenőrzés úgy általában. -
KakaosCsirke
tag
Szia Tomi,
Koszi a tippet. Elgondolkoztam a 80-400-on de rajottem, hogy ez nem az altalam tipikusan hasznalt tartomany. Az 5x zoom az eleg hatareset, az Adik altal javasolt 28-135-os tartomany lenyegesen gyakorlatiasabb az en esetemben.
Obi csere nélkül minőségi kompromisszum lesz.
Ezzel tisztaban vagyok. Gondolkoztam nagyon pl, hogy lehet hogy valami fenyerosebb kene. De a Nagy Nikon DSLR topikban volt Lugosi kartarsnak egy viszonylag friss hozzaszolasa az 50/1.8 -as lencserol, amelyben leirja, hogy ha nem rekeszelek legalabb 4-esig akkor nem birok egy normalis portret elkesziteni a sekely melysegelesseg miatt.
Aprofalvi erzekelos kompaktrol jove, ez azert ujdonsagkent hatott ram. Ezekutan az elso bealdozando kompromisszum - a nagy fenyero - egybol meg is lett. -
KakaosCsirke
tag
válasz
csiga997 #345 üzenetére
Szia Csiga,
Illetve - némi megalkuvással ugyan -, de van most már ugyanez sigmából is, ha a nikont túl drágának találnád.
Ez erdekel, de nem az ara miatt, hanem mert nem lancol a Nikonhoz, es lehet hozza venni 100x szimpibb pentaxot is. Kivancsi lennek, hogy mire gondoltal amikor a ''nemi megalkuvasrol'' irtal.
Elore is koszi... -
csiga997
őstag
Hiába vagy ennyire magabiztosan gunyoros, esetleg ha tényleg vetnél rájuk egy pillantást, akkor láthatnád, hogy némelyikük meglehetősen erős kép. De még ha neked nem is tetszik ez, lelked rajta: te ne csinálj nagylátószögűvel portrét akkor. De, hogy más se csináljon, mert az ellenkezik valamifajta mindenen felülálló és mindenkire kötelező ''szabállyal'' meglehetősen merész kijelentés. Persze, tudjuk, hogy tőled nem állnak távol a merész, már-már vakmerő kijelentések, dehát ilyennek szeretünk mind, ahogy a falu bolondját is mindenki szereti.
-
adik
őstag
válasz
KakaosCsirke #341 üzenetére
Nikkor 18-200VR.
Nem próbáltam (még?), de állatólag nem olyan rossz. Tény, hogy két obival ''picit'' jobb minőséget fogsz tudni elérni, mint egy darabbal. Nagyon sok más most nem jut eszembe, csak kisebb átfogásúak. Talán a Canon 28-135 is, ha annak az átfogása még belefér... -
csiga997
őstag
válasz
Ne törődj a quality-freak-ekkel, vegyed nyugodtan a 18-200-ast.
A torzítást meg lehet korrigálni utólag, ha zavar.
Illetve - némi megalkuvással ugyan -, de van most már ugyanez sigmából is, ha a nikont túl drágának találnád. [link] -
Dtomi
őstag
válasz
Nagylátóval soha nem fotózunk embert ott kezdődik a dolog, még viccből se. 18-55 ös kitovival nem kell foglalkozni ha minőségre mész, nem lehet a két szót egy lapon említeni. én akkor inkább a 80-400VR-t ajánlanám közelebb leszel a régi érzéshez egy D80-párossal pedig elégedett de nagyon. Alá pedig nézhetsz egy 17-70vagy 24-70F2.8 as sigmát. Obi csere nélkül minőségi kompromisszum lesz.
-
KakaosCsirke
tag
Szegasz mindenkinek!
Jelenlegi Pana FZ30-amrol valtanek dslr-re a kepminoseg + a vakumentes szobai hasznalat elonye miatt. Azonban piszokul beleszoktam a 12x zoom + kepstabi kenyelmebe, ugyhogy eloszor obit valasztanek, es azutan vazat az obihoz. Multkor megcsavargattam egy 18-55 obit, olyan erzes volt a 12x-es utan mintha bilincsben lenne a kezem.
Tudtok ajanlani olyan ultrazoomos (>= 6-7x) es stabilizalt obit aminek jo kepe van? Eddig egyetlen egyet talaltam: Nikkor 18-200VR. Igaz, akkora hordo torzitasa van nagylaton, hogy mar etikatlansagnak szamit noket fenykepezni veleDe azert a hordo torzitassal azert egyutt tudnek elni, csak legyen eles a kepe. Ismertek hasonloakat, vagy ez a nikon uveg egy unikum?
-
mclord
aktív tag
válasz
_Gudella #337 üzenetére
Akárhova viszed be ha a hibát nem tudják generálni , amikor átveszik max szét szedik és kitakarítják. Ami sokszor megszokta ezt a kontakt hibát oldani, és annak az árát számlázzák ki. Nem tudom kinek mi baja van a Camera kft-vel, de velem idáig nagyon korrektek voltak
, és idáig veled is akkor meg ? , mit izgat hogy valakinek negatív élmenye van , ha neked csak pozitív :S . Mindenesetre szerintem te akard megcsiálni, -a leírásod alapján nem igazán vagy nagy obi szerelő- , mert akkor drágábban jössz ki az tuti
-
ennylionny
csendes tag
Sziasztok!
Eladó egy MINOLTA/SONY obi, hátha valakit érdekel.
SIGMA 70-300 DG APO macro super, újszerű hibátlan, dobozzal tokkal, kupakokkal, napellenzővel.
35e ft ajándék UV szűrövel. T:20-9302-464
üdv, enny -
_Gudella
senior tag
Üdv!
Objektívet javíttatni hol érdemes? (nincs garancia rajta)
Probléma: Canon 50mm f1.4 USM-en a fókuszmotor időnként nem működik. Aztán egy idő után gondol egyet, és váratlanul újra elkezd fókuszálni. Aztán megint nem egy ideig. Néha napokig jó, néha napokig nem.
A Camera KFT-ről csupa rémtörténetet hallani. Nekem volt ott két garis javíttatásom eddig, mindkettőt időre szó nélkül megcsinálták jól, úgy tűnik szerencsém volt.
A mostnival az a gondom, hogy mivel néha napokig teljesen jól működik, mi van ha úgy kapom vissza a szervízből, hogy meg sincs csinálva, csak akkor épp olyanja van hogy működik, hazaviszem, és egy hét múlva megint nem?
Vagy mennyire bonyolult egy ilyen obi belülről? Mivel csak kontakt hibának tűnik a dolog, nem lehet hogyha óvatosan szétcsavarozom, találok benne leszakadt vezetéket és én is meg tudom javítani? Ha szétcsavarozom bonyolult jól összerakni?
[Szerkesztve] -
johnjohn
addikt
Ha valaki tud infót a következő obiról, kérem jelezze: Soligor 28-300 AF /,Minolta bajonettel ellátva./ Viszonylag olcsón kínálják !
-
macy
addikt
Hátha valaki rácsap. Eladó egy 70-200 2.8 L USM.
[link] -
Fejo
őstag
Használ valaki Canon 70-200/4 L USM obit? Tapasztalatokat megosztaná velem?
Tervezem egy ilyen megvételét.
Előre is köszi! -
lesaux
veterán
válasz
Extremdigita #327 üzenetére
Nagyjából emlékszem, belenéztem, és közelinek tűntek a dolgok.
De most mondjuk kivinném a reptérre, hogy ott mennyivel látok többet, vagy pl. egy átrepülő gépből mi vehető ki.
-
-
-
lesaux
veterán
Van valakinek 50-500-asa Pesten? Esetleg egy próba erejéig megtekinthetném?
-
Hydra SR
addikt
Jók voltak azok a Vivitarok tudomásom szerint. Kérdés, hogy mennyiért veszed. Önmagában nem elvetendő ötlet de természetesen minden manuális obinak lényegesen szerényebb a használhatósága mint az AF-es beugróblendéseknek. De Pentaxon legalább van élességvisszajelzés és fénymérés is, meg a keresője is korrekt méretű.
-
Peeter
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék ki mit tud, tapasztalt Vivitar 100-300-al. Vagy mit gondoltok róla? Pentax K10D-re menne. Szerintetek érdemes egyáltalán kipróbálni?
Köszi!
Peeter -
adik
őstag
foggalmam sincs még mit veszek
-
csiga997
őstag
És ha 1.4-et írna ki azt is elhinnéd?
Úgy látszik, a sigmának némi hiba csúszhatott a reverse engineeringbe, ezért rossz adatot közöl a vázzal (pontosabban, változtatás nélkül ugyanazt, amit az objektív mond magáról.)
Minden bizonnyal ez a 3rd party konverterek sajátja: nekem egy kenko 2x-ező csinálja ugyanezt, nikon vázon, szóval nem egyedi eset. -
mclord
aktív tag
Na most én is egy extrem helyzetbe kerültem , így elis mondom nektek
, ugye nekem van a Tamron SP AF 300 2.8 , és érdekességből ráraktam egy sigma 2*-t ( 70-200 2.8 -on volt előtte ott 5.6 -ra át is váltott ) , de itt marad a 2.8 és duplikált táv , háát amikor megláttam alig hittem el , mert ilyet még nem láttam a camera 2*-vel igen , de ott a végtelened is változik..
-
Jinxx
senior tag
válasz
uborka222 #313 üzenetére
Mint minden gyártónak (Canon, Sigma, Tamron, Tokina, Nikkor), Vannak jó, és rossz üvegeik. A kitekbe általában az alsó kategóriás obikat szokták rakni, a kérdés az, hogy mit szeretnél vele fotózni, mire akarod használni.
[link] Ha ez az, akkor nem egy csúcsminőségü darab, 300mm-en elég rossz minőségű, főleg a képszéleken, CA-zni is eléggé szeret, viszont az 1:2 makró nem rossz.
Szóval neked kell eldöntened, hogy jó-e ez neked, vagy szeretnél sokkal többért venni egy jobbat. -
uborka222
csendes tag
tamron ról mit tudtok jókat csinál?
pentax k10hez valhol azt adnak olyat csinálnak hogy, egy saját pentax+egy tamron 70-300
vagy mind 2ő tamron
jó minőségű? vagy csak ugy mellé teszik hogy 300mm huuu az jóóó vedd meg -
adik
őstag
Hali,
filmesen használt (tehát nem 30000 expó havonta) Canon ef 28-80 3,5-5,6 (32-38) USM mk I obimat eladom. Van hozzá 58mm narancs, vörös (noname), nd (soligor), és sky (hoya hmc) szűrőm. első-hátsó sapka, egy db 3mm karc a tubuson, egyébként sehol semmi, nem lötyög, nem kotyog, made in japan. Kipróbálható, megszagolható, megtapogatható, ajánlatokat priviben kérek szépen, köszönöm. -
lesaux
veterán
Ebayről vettem 268 euróért (ebben már a postázás és a biztosítás is benne van), plusz ráqrtam, mert kellett majdnem 10.000 forint vámot meg áfát fizetnem. Fehéroroszországból hozták. Az ebayes topicban le van írva az egész rinya.
Azt hinné az ember, hogy 8 mm-en már mindenhol éles, pláne lerekeszelve, de koránt sincs így, nagyon is kell élességet állítani. Akkor viszont tényleg nem rossz a képe. Igazából csak bohócobjektív, normális felhasználási területet nem nagyon tudnék mondani. Majd ha lesz időm, megnézem egy progival, ami kiszedi belőle a halszemeffektet, az mit tud vele kezdeni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest