Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kisskd

    tag

    Üdv!

    Hogy is állunk most bestbuy canon alapobi téren?

    Alap, kezdő DSLR "szettbe" keresnék valami fényerős(ebb) zoomot első objektívnek, egy 60D-re. A keret adott "célzott támogatásként". Elsődleges cél a készlettel a "minőségibb dokumentálás" lenne, szóval az életünk emlékezetesebb pillanatainak szebb megörökítése, olyan képeken, ahol amit annak szántam az éles, a többi viszont nem, ellentétben a kompaktos "tokától bokáig" éles stílussal. Mellékesen ha meglenne az eszköz hozzá, időnként szívesen csinálnék néhány érdekesebb képet, vegyes témában, saját szórakoztatásomra.

    Ez a nézelődés különböző okokból már régóta húzódik, de úgy tűnik, menet közben talán alakult kicsit a helyzet.

    Régebben úgy tűnt, a (majdnem) tuti befutó a Tamron 17-50 non-VC a 100-130e körüli kategóriában. Most újra nézelődve feltűnt, hogy a Sigma 17-50 OS HSM ára majdnem a felére esett vissza, így már ez is ide tartozik, nem a 17-55 mellé árban. Nézelődtem 1200 tesztet, de a legtöbb vagy nem veszi egy lapra ezt a két obit, vagy alapból a majd' kétszeres árból indul ki, ahhoz képest hasonlítja. Ahogy néztem eddig, a tami mellett szól az abszolút élesség. A sigmát se szidták sokat ilyen téren, nem tudom mennyire jelentős mégis a "lemaradás", de tuti mellette szól a képstabi, a HSM rendszer, és a hazaibb szervizháttér.

    Melyiket kéne most választanom? Szól még valami a ebben a párbajban az egyes résztvevők mellett/ellen? A szupertűéles tamihoz képest mennyire jelentős a sigma lemaradása (esetleg a sokat szidott tami vc-t is bevéve viszonyításként)?

    A választ előre is köszi!

Új hozzászólás Aktív témák