Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Cthulhu Dawn #9192 üzenetére
Szval akkor szerinted sem stimmel a dolog.
muxi-muxi: Jaja, láttam. Egyébként YT-ról lestem le egy beállítást, de elég sok mindent le kellett húznom. Szval nem értem, h miért írják, h "max quality"!? Ez kamu így.
-
muxi-muxi
senior tag
válasz
bulikavagyok #9186 üzenetére
Van egy-két extrém grafikai beállítás, mely az Ultrán túl van, kézi beállítással. Sajna nem emlékszem pontosan melyek ezek, de alaposan be lehet térdeltetni bármilyen kortárs VGA- ezzel a címmel.
-
likeaRAINBOW
senior tag
válasz
Cthulhu Dawn #9192 üzenetére
kicsit sok lesz a a vízszintes pixel kolléga
hamarosan, ha minden jól megy, szintén tudok hozni ezen a felbontáson mérést, ha valakit érdekel, 8700k-val
-
Mumee
őstag
Na most már nem kell kapkodnia senkinek se a VGA vásárlással annyira.
Cyberpunk new release date is December 10 ! -
Cthulhu Dawn
őstag
válasz
Nekem 3440x14400 ben 64 az atlag mindent kibekkelve Vulkan alatt 3600x-el.
-
Nandusz
csendes tag
válasz
likeaRAINBOW #9179 üzenetére
Szia, nálam kb. kb. +1100-1100 pontot jelentett a 450W-on elérhető +135 Mhz Core túlhúzás. Persze másoknál láttam ennél magasabb értékeket is, gondolom vízhűtés miatt. Alap beállításokon kb. 14900 pont volt mindkét benchmarkban. Ez jóindulattal 8-10% teljesítmény növekedést jelenthet a játékokban, ami pont eléri az alap 3090 teljesítményét.
-
Sylvanas
csendes tag
válasz
likeaRAINBOW #9183 üzenetére
Én meg 2020.10.26 17:42-kor rendeltem. Tehát akkor a tegnapi "raktáron" jelző bull$hit volt?
Attól függetlenül remélem, hogy akik tegnap rendelték az akkori áron fogják kapni a kártyát.
-
válasz
likeaRAINBOW #9187 üzenetére
Próbáltam így is, úgy is. Ha jól emlékszem Vulkan az alapbeállítás.
-
likeaRAINBOW
senior tag
válasz
vulkán az, ami elsőre nekem szemet szúr. Nem DX-ben futtatod?
-
Most olvasom a 3070-es kártyák tesztjeit és egy dolgon megakadt a tekintetem. RDR 2 - 4K - RTX 3080 - max quality átlag 69fps. Én Dual QHD monitoron játszom (valamennyivel kevesebb pixel mint 4K-n), de a 60-as átlag eléréséhez is butítanom kellett pár dolgot. És még így sincs meg mindenhol. Most velem van a baj, vagy kamu ez a táblázat?!
-
Throst
csendes tag
Gyorsan teszteltem 3440*1440ben az evga ftw3-al sima 2080 rtx-emhez képest ghost runner demoban(minden epicen):
Rtx on: evga 3080: átlag 45 fpst(40 alá nem ment), giga 2080 20 fps
Dlss minőségi módban + rtx: 3080: átlag 55 min 53 max 66, 2080: átlag 40 min 35 max 45.
Wocent próbáltam még ami eddig átlag 65fps volt most 95-100fps stabil.
379w volt a max és 71 fok de konkrétan hangja nincs a kártyának, zéró cw.
Stock minden rajta szóval nincs rajta a 450-es bios nincs semmi piszkálva rajta. -
likeaRAINBOW
senior tag
köszi
Közben beszéltem playitstore-al, nekem azt mondták, hogy november elején jön szállítmány, oda nem valószínű, hogy beférek, esélyesebb a november közepén érkezőbe.
Nyilkván "érkezési sorrend van", szóval az előttem rendelők előbb kaphatnak.
Rendelés időpont: 2020.10.26 17:39 -
Gomez1984
aktív tag
válasz
likeaRAINBOW #9170 üzenetére
Jé ilyenem van.
Este dobok fel képeket mit megy. -
Zorel
senior tag
válasz
~5%
-
Rison77
senior tag
válasz
Kb ennyit.
-
Zorel
senior tag
válasz
likeaRAINBOW #9174 üzenetére
Köszönöm! Közben már megtaláltam én is csak a gyártó oldalon külön le kellett tölteni egy adatlapot. 370W de akkor miért kell rá 3 csati
Kinézetre nekem tetszik, de a max TDP lehetne 450W, így lenne ellenfele az FTW3-nak és a Strix-nek is. -
warcat
veterán
Gyorsen elkelnek a 3090-ek is, a 4 db Golden Sampleből már csak 1 van.
-
Zorel
senior tag
válasz
Ez a Phantom GS nagyon jól nézz ki szerintem. 3x8pin-es de semmi infó nincs róla. TDP limit mennyi ezeknél? Review van valahol róla?
-
Segal
veterán
válasz
Én a kosárig jutottam
Leokézni már nem tudtam
"Remélem" jönnek hardverapróra... -
Groove86
csendes tag
válasz
Reméljük nem aprón köt ki 400+ ért.
-
warcat
veterán
-
ScomComputer
veterán
Remélem jó emberhez került...
[kép] -
Something_
őstag
Eléggé heroin árba lett, de legalább van készlet:
https://www.playitstore.hu/egyeb/kiegeszitok/asus-rog-strix-rtx3090-o24g-gaming-nvidia-24gb-gddr6x-320bit-pcie-videokartya-90yv0f93-m0nm00 -
keIdor
titán
válasz
Maxxxim #9160 üzenetére
Korábban írta valaki, hogy szerinte a 3080 = 3080Ti, vele értek egyet.
Lényegében a 3080 a "folytatása" a 1080Ti, 2080Ti-nek, csak azoknál egy darab memóriavezérlőt tiltottak a 12-ből, a 3080 esetében már két darabot.
De ugyanúgy tier 1 102-es GPU, ugyanúgy 384bit csak megvágva. (352bit/320bit)
Szerintem meg elhagyják a Ti nevet, Superek lesznek egy év múlva kb. a szokásos frissítési ciklusban. Az, hogy az marad Samsung 8nm, vagy TSMC-hez visszamennek, nem tudjuk.
Az is csak pletyka. -
maross
nagyúr
Sokallom azt az 500 eur bukotiilyen keszlethiany mellett, amd-nek nagyon nagyot kene guritania, hogy ez igaz legyen. Nvidia abban sem volt soha szivbajos, hogy egy szinten tartsa az arait ilyen-olyan okokból (leég ez-az, kell a memo a telokba, sok a banyasz,...). bar lenne mar elerheto minden msrp aron, maskor ez nem volt nagy keres, most igen
-
korner83
tag
ehh 3080Ti szerintetek?: link
sok értelmét nem látom a 3080 és 3090 között bár ha nem lesz 16GBos 3080 és jó áron hozzák akkor még akár értelme is lehet -
Vigilante
őstag
Egy 4.5 GHz-en járatott i7 5960x-el full HD - 240 Hz mellett mekkora CPU bottleneck-re számíthatok? 4.7 GHz-en is elmegy mindössze 1.213V-al, de akkor már zavaró tud lenni nagyobb terhelés mellett a vízhűtés radiján lévő 2db 140-es venti.
-
Igen, de [abból] indultunk ki, hogy a Ti sokkal gyorsabb kéne legyen, mint a "sima", akárcsak eddig a 980, 1080 stb esetében.
Mivel most a 3080 és a 3090 között is kicsi a különbség, akkor a 3090 minusz 2-4% már alig gyorsabb, mint a 3080 (több ram ide vagy oda).
Bár ez már lassan a találgatós topic témája, ki leszünk vágva -
Dare2Live
félisten
válasz
Dare2Live #9153 üzenetére
Amúgy van mégegy okom azt gondolni, hogy lesz TI ahogy eddig mindig volt. Az új AMD karik amik úgy néz ki meg fogják szorongatni/verni a 3080/3090et. Én nem tudom elképzelni, hogy erre NV nem reagálna, nem dobna hozzá +1 multiprosszort a GA102höz és venné vissza a koronát.
15éve nem volt olyan, hogy AMD ül a csúcson, NVnek ez már presztizs. Aztán lehet tévedek és NV behuzza fülét farkát...
-
válasz
xerobyte #9149 üzenetére
Perszhe, a 16GB-os 3070, meg a 20GB-os 3080 is "jóval több" volt mint pletyka, csak mert valaki mögéjük tett egy slideot, ahol valszeg a 16gbps lett összekeverve a 16GB VRAM-mal. Azt kell megérteni, hogy ezek sima clickbait pletykák. Van aki ezekből él twitteren, stb. Feldobnak valamit, aztán vagy bejön vagy nem. És még ha be is jön, akkor is ki tudja mikor. Túl sok jelentőséget tulajdonítasz nekik.
-
Gomez1984
aktív tag
válasz
gainwardgs #9143 üzenetére
Este szerelés közben lövök párat.
-
warcat
veterán
válasz
Maxxxim #9147 üzenetére
Miért vagytok ennyire fennakadva a 3090 életképességén? Lehet már holnap kinyírja az AMD,de egyébként Nvidia sem volt sohasem szívbajos ezzel.
Ad pár hónapot, ami alatt berámolja a zsebébe amit lehet, és esetleges új ügyfelekre várakozás helyett paraméterezik magának egy új kártyát, amivel azokat is elcsábíthatja, akiket eddig nem sikerült.Írtam már korábban, hogy 3090-en msrp ár (haha!) mellett is minimum 500 eur bukó várható <1év. Aki ebbe beleugrik, az vagy nem néz újra a piacra vagy 2 évig, vagy pedig már adja is el amennyiért lehet és vetődik is az újdonságra, Nvidia nem veszít semmit!
-
xerobyte
aktív tag
válasz
Locutus #9142 üzenetére
Ezek azért jóval többek, mint pletyka
Az nvidia-nak van több variantja, az simán lehet, hogy jópár elhal engineering sample korában, de ezek létező kísérleti cuccok, főleg azok, amik az AIB-ektől szivárognak ki.
Másrészt, ha tartják a 'szokásos' ritmust és jön a TI, akkor teljesen reális, hogy fél évvel előtte megjelennek az első szivárogtatások. Csomó engedélyeztetés egy ilyet lehozni, partnerekkel egyeztetés, előbb utóbb valaki leakel egyet.
Lényeg a lényeg, ha az nvidia márciusban 3080TI-t akar látni a polcokon, akkor azt a döntést kb mostanság kell meghozni, ha megvannak a megfelelő előkészületek és csak élesíteni kell a gépezetet. -
Dare2Live
félisten
válasz
Locutus #9142 üzenetére
Nem ugrik be 980TI, 1080TI, 2080TI... mennyyivel jött 1080 után de kb vmi hasonlót kell várni.
És ahogy eddig is TI külön chipet kap. És sztem jóval gyorsabb lesz mint 3080. Ahogy eddig is TI mindig jóval gyorsabb volt.
De lehet tévedek és most nem úgy lesz int szokott lenni.
-
warcat
veterán
3080 FTW3 Ultra 1250 euróért iponon, vesét ne felejtsétek vinni.
-
Dare2Live
félisten
Én tweaktownt szoktam amíg nincs anand
átlagban 2080TI +1%
Amúgy nekem kellemes megepetés én azt hittem gyengébb lesz mint 2080TI. És 3070re még lesz új driver, van HDMI 2.1, perf/wattban egyértelműen az első helyen van.
4Kn meg kell nézni mennyire üti meg a min fps, 1%, 0.1% a 8GB RAM.@pug Annál több de nincs sok. [link]
-
maross
nagyúr
válasz
ForRedGlory #9136 üzenetére
oh, tenyleg, koszi, le sem esett hogy nem itt van az osszes 3070/80/90 kibeszelo.
-
ForRedGlory
félisten
-
warcat
veterán
Megérkeztek a 3070 tesztek, lehet nézelődni !
-
Pug
veterán
válasz
Malibutomi #9130 üzenetére
nem latok semmi olyan kulonbseget ami indokolna a fele annyi FPS-t
Dehogy nem, a tudat....
-
Sylvanas
csendes tag
válasz
Cthulhu Dawn #9121 üzenetére
Ja mondjuk az meglehet, meglátjuk akkor.
#9124 Groove86: Igen házhoz szállítással kértem, csak ez az egész cucc ami a 3080 körül megy újdonság nekem és a fene se tudja, hogy ilyenkor az üzletek hogyan szokták csinálni
-
kevike576
senior tag
válasz
Cthulhu Dawn #9125 üzenetére
javitva
-
Groove86
csendes tag
válasz
Felhívtam az Árkádot (playit), azt mondta holnap/holnapután jönnek még nekik TUF OC-k az ottani rendelésekre, köztük az enyémre.
Én már nem feszülök ezen, ha ideér ideér, ha nem hát akkor nem.
Van jobb dolgom is
#9120Sylvanas
Gondolom házhozszállítással kérted akkor, és ez azt jelenti hogy a központi raktárukból kapod majd és úgy fest lehet örülni -
kevike576
senior tag
válasz
aki berakta ide a rendelési lehetőséget ( #8958 Groove86 ) okt 2.án adta le OC-s rendelését, és azóta vár. Most már arra vagyok kiváncsi, hogy Ő megkapta legalább ?
Cthulhu Dawn: Miért lett lemondva a rendelés, az ár feljebb ment ?
-
Mumee
őstag
Watch Dogs Legion teljesítmény 3090. [link]
Van baj az fpsekkel. -
Sylvanas
csendes tag
válasz
Cthulhu Dawn #9110 üzenetére
Nekem meg az előbb jött az sms, hogy a rendelésemet feldolgozták. Most akkor a semmit dolgozzák fel vagy mi van?
-
likeaRAINBOW
senior tag
látom nem tudod elengedni, hogy ne legyen neked igazad
mert ugye onnan indultunk, hogy vajon lehetett-e több kártyát rendelni, mint amennyi ténylegesen elérhető nekik. de hogy aki megrendelte és nem kap, azt mondjuk szerintem g*cire nem fogja érdekelni, hogy jól vagy szarul csinálják, ha nem kap kártyát -
válasz
likeaRAINBOW #9113 üzenetére
Most vették le
-
Cthulhu Dawn
őstag
Jo kerdes, meg 3 hete mikor kiderult, hogy elfogyott mind azt a valaszt kaptam toluk, hogy nem is lett volna szabad rendelnem, mert csak annyi kerulhetne fel az oldalra amennyit allokal a raktar. Az meg egy masik kerdes, hogy az amire leadtam a rendelest szeptember vegen nem OC verzio volt amit kb meg nem is gyartanak.
-
Pug
veterán
válasz
likeaRAINBOW #9113 üzenetére
Attol, hogy szarul csinaljak, meg valoban nem rocket science, tetszik, vagy sem...
-
GAbre
veterán
válasz
kevike576 #9067 üzenetére
Kis javítás érkezett linkemhez.
Állítólag félre értették sokan.
Bár ahogy a piacot láttam,nem sokat tévedtem.
Kicsit "túl szép" számokkal:
Elvileg postáztak eddig 37 sima tuf-ot meg 44 oc-t.
És vhogy így fog kinézni.Bár ez nem sokat mond,mert kb oly mind1,hogy jövő év eleje,vagy tavasz lesz belőle már.
Ennek így nem sok értelme van.Lehet az év végén visszamondom. -
Pug
veterán
válasz
xerobyte #9109 üzenetére
Ugye a busz hatarozza meg, hogy adott meretu es busz-savszelu memoria chipbol mennyit tudsz a kartyara pakolni... (a buszt a GPU-ban levo memvezerlo csonkitasaval tudod varialni).
Az a plusz 64bit jelenti a plusz 2 chip lehetoseget a kartyan, vagy 1GB, vagy 2GB-osbol, igy jon ki a 12 illetve 24GB lehetseges VRAM mennyiseg... ugy mint a 3090 eseten.
-
válasz
Cthulhu Dawn #9110 üzenetére
Ennek ellenére érdekes, mert még ebben a pillanatban is azt írja az oldal, hogy készleten.
Miféle fos rendszerük van nekik, hogy ha nincs már belőle akkor ne listázza? -
Cthulhu Dawn
őstag
Na elhoztam playitstore-bol ma a TUF-ot. Ez volt az egyetlen amit a bolt kapott, es ezt is ugy, hogy valaki visszamondta az OC-ra a rendelest, en meg tegnap pont jokor hivhattam fel oket igy elraktak nekem, szoval konkluziot ne vonjon az aki rendelt onnan az en esetembol.
-
xerobyte
aktív tag
válasz
Malibutomi #9104 üzenetére
"The graphics card would allegedly feature 9984 CUDA cores, 1280 cores more than RTX 3080. Kopite reports that the GPU variant on this SKU is likely the GA102-250. The memory configuration would also change to a 384-bit bus (compared to 320-bit on RTX 3080). A wider bus means that the card will likely feature a capacity of either 12 GB or 24 GB "
Ez alapján valóban ugyanaz marad a memória típusa, csak a bus lesz más. Nem tudom ennek van-e hatása a gyártásra, de szerintem 2021-re amúgy is normalizálódik a kapacitás. Kicsit kezd olyan lenni, mintha az nvidia 2021-re tervezte volna ezt a kilövést, de valamiért előre kellett rohanniuk, jobb esetben holnap kiderül, hogy amd e az ok. A piacnak nagyon jót tenni, ha így lenne. -
MPowerPH
félisten
válasz
xerobyte #9103 üzenetére
Az a baj, hogy sokan a mar kifizetett kartyajukat sem kapjak meg Karacsony elott. Tehat az NV nem tudom mit erolkodik ezekkel a bejelentesekkel. Szvsz a 3090 -et kellene csak megvagni VRAM ugyileg, es kiadni olcosbban, elerheto keszlettel. Mert 10% -ert a dupla ar nem indokolt, nem sokan fizetik ki, meg azok sem, akik megtehetik. Az uj kartyanak megint mi ertelme lesz? Mondjuk 5% -l lesz erosebb mint a jelenlegi 3080, es 5% -al gyengebb, mint a 3090.
Ezt itt nagyon elrontottak. Szvsz, az AMD remelem bekever nekik.
-
törölt tag
válasz
-=RelakS=- #9102 üzenetére
Az kemény!
Megjelenés dátuma: 1995.
Bevezető ár: $695
Kijelző: Dual 263 × 230 color LCD displaysCsak iRacing? Még 1xsem próbáltam.
-
SeRoKrigid
csendes tag
válasz
#15779328 #9096 üzenetére
Amint lesz időm rámegyek a vrFPS-re és megnézem azzal mit mutat. Nem használom az ACC-t, arról nem tudok nyilatkozni. Az iRacing kiírja a VRAM használatot, én azt látom 5-6GB között.
[9099 -=RelakS=-] Persze értelek, csak reflektáltam a VRSS-el kapcsolatban, ha valaki nem vágná... -
Malibutomi
nagyúr
válasz
xerobyte #9100 üzenetére
Lesz meg egy kartya ami 5%-al lesz gyorsabb mint a 3080, ugyanugy nem lesz kaphato ha megis akkor meg 1200 dolcsi lesz a boltokban.
Amugy sem tudnak eleg kartyat gyartani, chip/ram hianymiatt ezert meg bevezetnenek ujakat. Okos.
Nvidia lassan tobb hirt meg pletykat gyart mint amennyi tenyleges kartyat.
"Neeee ne vegyel AMD kartyat!! Igen most lesz nekik a lauch, csak veletlenul adjuk ezeket a hireket nem direkt pont most...peeeersze hogy kaphato lesz, igeen, nemsokara...az ara is annyi lesz amennyi... becsuletszo....nem kamu...anyam eletere....csak ne nezz az AMD kartyakra leccilecci"
-
xerobyte
aktív tag
válasz
MPowerPH #9101 üzenetére
Úgy értettem, hogy az nvidia ezúttal tényleg produkálhatna egy értelmes kiadást:
- értelmes ár
- értelmes termék
- értelmes mennyiség
Ez eddig nem sikerült a 3000 szériában (mármint, hogy egyszerre mind ott legyen), reméljük most az AMD besegít, az nvidia pedig összekaparja magát. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
proci985 #9098 üzenetére
Eddig egyetlen VR headsetet használtam, ezt: Forte VFX1 Headgear
No, a recék miatt itt sem kellett aggódni, mert a benne lévő lcd-k felbontása kb egy régi fényképezőgép kijelzőjével vetekszik XD
BNV-n Duke Nukem 3D-vel ütött, főleg, hogy akkor otthon még csak egy C64-em volt. Vigyorogtam is, mint a rohadt tök, mikor megkaptam az első gépemet, és aki összetákolta, az tártolta a Duke-ot is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Trollok komolyan
- Milyen TV-t vegyek?
- Filmvilág
- Funkcionalitásra kihegyezett, USB4-es SSD ház a TerraMaster fémjelzésével
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- LEGO klub
- One mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Elden Ring
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max