Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Milyen asztali médialejátszót?
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- RAM topik
- NVIDIA® driverek topikja
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tengri
senior tag
válasz
Groove86 #8497 üzenetére
Ne haragudj, de nincs igazad. Egy fórumtárs 10.13-án 849€-ért vett egy TUF OC-t Bécsben a DiTechnél. Előtte egy héttel éppen lecsúcstam 805+pk azaz 822€-ért egy Gaming X Trio-ról.
Sajnos nálunk illetve a keleti blokkban ilyen siralmas a helyzet. Szerintem az AMD bemutatója, illetve megjelenése után változni fog az elérhetősége az NV kártyának. Kivéve, ha az AMD eljátsza ugyanazt mint az NV. -
Dare2Live
félisten
válasz
Groove86 #8497 üzenetére
Fogadjunk?
Az elmúlt 10év alapján rendszeresen ez van. 1070/1080at pl beharangozzták 379$, 599$ért. Decemberben se tudtam 190K alatt venni ha volt pont lecsúsztam. Január végén 139Kért vettem. (És rá ~1évvel berobbant a bányász láz és 190Kért eladtam. Életem egy új ga ügylete amin kerestem.)
Most annyi van, hogy nagy a hype meg mégnagyobb hiány van. 2021 Q1ben maxmmax q2ben megszünik. Hacsak $ nem lesz 320Ft max 2021 Q2ben lesz 3080 max 310ért (De sztem annál is olcsobban és elöbb.) De fogadjunk a Q2végéigben és max 310ben. Na?
-
sirszevenap
addikt
válasz
GhostRider23 #8487 üzenetére
Eh?
Becsülöm a jó szándékodat, hogy ezt megosztottad velünk, de ennek Én semmilyen szempontból nem tudok örülni. Gusztustalan már ami ezzel a kártyával történik.
Bár amit nem kapsz meg, azért jobban csorgatod a nyálad. Sok embernél így van ez itt is.
Én maradok az efféle "fanyalgásnál", illetve várom mi lesz a 3070-el és reménykedem, hogy idén kapok valamit emberi áron. Nem normális ez már.
Groove86: Az ár egy dolog. Amit leírt GhostRider23 nekem az böki a csőrömet. Én ugyan nem szólok bele, hogy ki hova rakja a pénzét. Bár ez már szerint ok - okozat. Ha érted...
-
Groove86
csendes tag
Ez a kártya még az élettartama végén, kifutóban sem lesz 320-330K alatt.
A legalja gyártóktól sem.
Aki mást gondol annak sztem bilibe lóg a keze.
Unalmas már ez.
Aki szerint megéri neki, vegye meg, aki meg nem az ne picsogjon itt minden post után aki vhol egy kicsit is örül annak, hogy lett egy 3080a.Ezzel nem akartam senki bántani, csak kicsit már unalmas az áron való feszengés.
Ps. nem a scalperekre gondolok persze, hanem a bolti árakra, kivéve ipon, ők meg*****
-
MomoSinX
aktív tag
válasz
laragirl83 #8483 üzenetére
Ha érdekel majd a jobb RT teljesítmény én cserélném. Ha nem érdekel felesleges.
-
LoyalGuard
tag
válasz
Ez a poszt annyira lehangolo, hogy inkabb maradok a GTX 1070-nel...
(ne vedd magadra, csak szomoru hogy itt tartunk. Mintha lopott cuccot kene venni pult alol) -
válasz
Gratula itt is!
Használd egészséggel!
Szerk.: A "fanyalgókkal" meg szerintem tudod, h mit kell csinálni!
-
válasz
És ki szerint jó ár 400 egy ilyen kártyáért? Mert szerintem nem az.
-
GhostRider23
tag
FIGYELEM SRÁCOK!
Aki szeretne 3080-hoz jutni sajnos egy kis felárral kapcsolatosan, azok írjanak a Foramaxnak illetve a Playitstore-nak vagy a CK Tech-nek email-t és érdemes telefonon is felkeresni őket ha lehetséges és mondjátok hogy szeretnétek foglalni előrendeléssel kapcsolatban! Engem másnap a foramax visszahívott hogy pont ma érkezik hozzájuk 399 ért 3080 evga ftw3 ultra, és már fel is adták a csomagot! Sok sikert mindenkinek remélem tudtam segíteni.Egyébként így érdemes próbálkozni, mert akkor nem kerül ki a weboldalra a beérkezett termék, és egyből a lefoglalósoknak küldik ki a csomagot és nem fogja sok 100 ember lefoglalni innen meg onnan. Srácok sok sikert még1szer mindenkinek!!
-
Jacek
veterán
válasz
Szerintem ott 10%-nal nem lesz tobb alapon.
-
paltom
tag
válasz
Én biztos nem cserélném le, csak pàr szàzalékkal lesz jobb a 3070es.
-
laragirl83
őstag
Hm, vaj' fullhd 144hzre egy 3070 érdemes váltás 2080superről, ha 1x majd megjelenik?
-
GAbre
veterán
Asus tufokból ha jól látom mostanság nem nagyon érkeztek készletek?
Oc olalon is utoljára hónap elején írták,hogy érkezett :S -
Csokilama
tag
-
kevike576
senior tag
válasz
-=RelakS=- #8468 üzenetére
De kááár hogy itt nincs lehetőség vélemény nyilvánításra.
Az iponoshoz már belinkelték a NAV panaszbejelentés űrlap linkjét is, vicces XD -
sittes79
addikt
ijj a 400k-s evga nem is volt rossz vétel
-
Bennyboy
őstag
válasz
Garancia: 0 hónap
-
Cthulhu Dawn
őstag
válasz
Az nem lehet, hogy ez a 490K-s Giga az iponrol ami visszament a nagykerbe
?
-
KillerKollar
őstag
1 évnél azért tovább fogja bírni, inkább 2, mert addigra jön majd az új generáció. Az, hogy előbb-utóbb elfogy majd az egyértelmű, ezért mondtam én is, hogy annak, aki minden generáció elején megveszi az új kártyát annak fölösleges 20GB-os kártyákra várni meg költeni, addig bőven elég lesz a 10GB. Akik viszont 4-5 évig meg szeretnék tartani azoknak megéri majd költeni az extra VRAM-ra.
Ha egyáltalán lesz 20GB-os kártya most épp azt pletykálják, hogy törölték de volt már itt minden, 20GB-os 3080, 16GB-os 3070, 3060 Ti, GA103-as chippel frissített 3080, 7nm-en frissített 3000 Super széria 2021-ben, Hopper 5nm-en 2021-ben...
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
gabor0928 #8466 üzenetére
Az meg hogy mindent betölt a memóba amit csak lehet, tök normális hisz könnyebben éri el ha szükség van rá és nem menet közben fog szaggatni a játék ha épp kell neki egy textúra.
Kivéve ott, ahol már streamelve vannak a textúrák.
Cserébe nem szaggat, amikor valami hiányzik, hanem fél-egy másodperc alatt tölti után. Észreveszed abból, hogy az alacsony felbontású textúrák látványosan élesednek.Eddig egyszer volt az, hogy max beállítást nem enegedett egy játék: Doom Eternal-ban akartam 8K-s screenshotot csinálni, erre benyögi, hogy 10 giga memória alatt felejtsem el , vagy vegyek vissza a részletességből
Half Life meg 16K-n is elzötyögött, bár arra meg a DSR nincs felkészítve (16K => 4K, registry-ben megoldható), így nem csak lassú, de randa is XDPug
Hát ez az, hogy most még elketyegnek rajta a játékok, de aztán jövőre esetleg jön valaminek a következő része, még nagyobb, még részletesebb, még több rétegből álló textúrával, aztán hopp, volt-nincs szabad VRAM.
Ez meg mi ez, hogy pcx-en 450-ért már legalább 5 perce ott figyel egy Gigabyte? Lassulnak a népek? -
válasz
gabor0928 #8466 üzenetére
Igen, pontosan olyan, jah nem...
De ez a parttalan szocseples lement mar jo par alkalommal...
500MB vs 1GB
1GB vs 2GB
2GB vs 4GB
3GB vs 6GB
4GB vs 8GBJeee, es valahogy elobb-utobb mindig keves lett a korabbi VRAM mennyiseg...
A kerdes mindig csak a "mikor"...
Ha nem tervezel 1 evnel tovabb a 3080-nal, vagy nem 4K-ban jatszol, akkor lenyegeben okes a 10GB
-
gabor0928
aktív tag
válasz
-=RelakS=- #8435 üzenetére
8GB-on sem éreztem hogy kevés lenne bárhol is a VRAM, akkor 10GB-nál se fogom. Ez a memória kérdés kicsit olyan mint a megapixelháború, kié a nagyobb?
Tény, hogy 8xmsaa mellett több ram kéne, de az ultra preset-be ilyen beállítás nem tartozik bele sehol. A távoli drótkerítés szebben kirajzolódik vele, de azt is csak állóhelyzetben lehet megcsodálni, menet közben semmiképp.
Az meg hogy mindent betölt a memóba amit csak lehet, tök normális hisz könnyebben éri el ha szükség van rá és nem menet közben fog szaggatni a játék ha épp kell neki egy textúra. -
venom8888
őstag
Meretben nagyobb a 3080 mint a 1080ti? Kurvara nem talalok normalis meretekrol infot. Csak ah ugy alakul, ki kell-e vagnom a gephaz oldalat vagy sem.
-
MrTwister
őstag
válasz
Cthulhu Dawn #8459 üzenetére
Ma néztem délelőtt Foramax honlapját kereső nem dobja ki a 3080-at, telefonon kell lefoglalni vagy ők hívják telefonon a korábbi előrendelőket?
-
snecy20
nagyúr
válasz
Cthulhu Dawn #8459 üzenetére
MSRP árak esélyét szerintem idehaza el lehet engedni. :<(
-
Cthulhu Dawn
őstag
Foramaxnal ma 400-ert volt FTW3. Meg mindig nem msrp, de lagalabb nem is 456, mint az iponnal volt.
-
worxland
addikt
válasz
Black_Sheep #8448 üzenetére
már megírta más.
-
warcat
veterán
válasz
MPowerPH #8455 üzenetére
A hazaküldés költsége ismert, a többi meg az amazon áraiból lett képezve.
Ne reménykedj, jelenleg nem tudod megvenni szélsőségesen szerencsés esetet kivéve, mert több ezren frissítgetik distill-el az oldalakat, azonban ha nem 30 darabos készletek lennének kiárusítva >1 perc alatt, hanem raklapokkal érkeznének, ennyi volna átszámítva.
-
lo_jo
senior tag
Még ha csak szlovák, de az egyik nagy bolt ha jól emlékszem, orosz piacos apple watchokat árult. Ez persze csak úgy derült ki, hogy amikor elindult a magyar piacon az ekg, akkor azokon nem, de az azonosítókból kiderült. Ha jól tudom, kicserélték, de kíváncsi lennék, hogy mennyivel lett nekik olcsóbb, mintha hivatalos forrásból ment volna az egész.
-
lo_jo
senior tag
válasz
Black_Sheep #8448 üzenetére
Ha a német bruttó árat tolod még meg 11%-kal, akkor nem magyar bruttót kapsz. A helyes számítás 850/1,16x1,27. És egyik nagyker sem fog napi középárfolyamon váltani neked eurot, úgyhogy ott is kicsit igazítani kell, a belekalkulált árfolyamkockázatot meg még nem is említettük. Nagyságrendileg rendben van, de a matek így helyes, nem 1,11 szorzással.
-
xerobyte
aktív tag
Ehh...hát ez a 20GB 3080 kasza öszsedöntötte a terveimet
akkor nézegetjük még egymást a Vega64-el kicsit, cyberpunk mi lesz veled...
-
Black_Sheep
tag
Ha megnézed a Caseking árait, akkor következtetni tudsz a hazai árakra is.
Ha jól tudom, akkor a németeknél 16% az áfa, nálunk 27% (11% különbség), így pl. egy 850 €-s kártya 850 x 1,11 x 364,12 => 343.547 HUF. Ezek a Zotac, MSI Ventus, Palit kártyák szintje.
A legjobbak 1.000 € körül vannak (Giga Aorus, Asus Strix, EVGA FTW3 Ultra), 1000 x 1,11 x 364,12 => 404.173 HUF. A középkategória (Asus TUF pl.) a kettő között.
Ha lesznek végre készletek, akkor kb. 30.000 HUF-tal lesz olcsóbb minden kategória, de bele lehet talán futni egy-egy shopnál 310k-s árba is. -
MYSTX
csendes újonc
Nem szoktam követni a friss hardver híreket, utóbbi hónapokban álltam neki gyakorlatilag. Lehet hogy már volt róla szó, de ti nagyjából milyen árat tartanátok reálisnak a 3080-akra (ha nem ez a kereslet/kínálat/lehúzás lenne).
Külföldi árakat nézve, én azt mondanám 270-300k, de fogalmam nincs anno friss release-eknél mennynivel szoktunk drágábbak lenni. -
snecy20
nagyúr
válasz
MPowerPH #8440 üzenetére
Ezeket bejelentették egyáltalán korábban hivatalosan?
Alapesetben ezzel ráérne az nVidia jövő nyárig is akár, Super utótaggal ellátva a ráncfelvarrott kártyákat, csak hát így hogy nincs és nem is nagyon lesz 3080 a piacon, meg lehet hogy a 3070-ekenek is csak bottal lehet majd ütni a nyomát... szóval nem tudom így mikor szeretné az nVidia a kártyáival elárasztani a piacot. -
-=RelakS=-
veterán
Doom Eternalt hoztam fel, ott 7+GB-ot ír a beállításoknál, ennyit is eszik. Azt ne mondja nekem senki, hogy a főmenüben ezt tele is írja
Nem néztem még meg, de szerintem nem is változik, szóval befoglalja, aztán csinál vele, amit akar.
Viszont a másik játék, amit manapság gyakran használok az a Serious Sam 4. Az valami 2GB-ot eszik induláskor, de maxra húzott GPU Memory settingsekkel olyan 6-6.5GB-al dobja meg a foglalást játék közben, és folyamatosan változik. -
Dare2Live
félisten
"az alkalamzások használnak 8-at, meg még vagy 6-os gyorsítótáraz a windows amit kb észre sem veszel"
Nem jó plda. 8gb rammal vársz 3secet hogy chrome betöltődjön. 16gb rammal meg alapból a memóriában van nem kell várnod. De utána minden fluid.
Játéknál meg ha nincs elég ram az fps visszaesik 30-40%ot, LOW fpsek meg 50-70%ot. Ez összeveri a játékélményt.
-
Danex
addikt
válasz
-=RelakS=- #8435 üzenetére
De ez gyakorlatban úgy működik, hogy pl a játéknak kell 4.5GB és ha van akkor rak többet, mert miért ne lehet.
Pl itt van egy Warzone high settings videóban lehet látni hogy 1080Ti (11GB) 10.5GB VRAM-ot allokál a játék, de a beállítások menüben csak 4250MB-ot ír mint szükséges mennyiség WQHD felbontáson.
Kicsit olyan ez szerintem mint a memória a gépbe, hogy az alkalamzások használnak 8-at, meg még vagy 6-os gyorsítótáraz a windows amit kb észre sem veszel -
MPowerPH
félisten
-
Dare2Live
félisten
Játékfüggő de 1060 3GB vs 6GBnél ezt már le volt játszva. Meg biztos van rakás más kártya is nekem ez ugrott be.
Ahol elfogy a ram és lehet "az nem is kell csak allokálni szeretné" ott az meglátszik az AVG FPSen és brutál mód meglátszik 1% lowon, 0.1%on. [link]Egy pl Odyseyben AVGbe -30-40% fps. Az 1%nál kb 40-60%os! a teljesítményvesztés. 0.1%low (microlag)nál meg 33fps helyett 12fps...
A diffi annyi, hogy 1060 6GBn 1%low 40fpsen a játék tök jól játszaható. 1%low 22fpsen meg élvezhetetlen.Az én tapasztalataim alapján ha elfogy a ram ott komoly teljesítmény vesztés van. és 2080TI teljesítményszinten a 8GB el fog fogyni. Miközben a kártya ha lenne rajta +2gb ram tudná a 100fpst. Így meg csak 70et.
-
edward2
addikt
válasz
snecy20 #8433 üzenetére
Igen beleragadtunk, de én az nvidia logikáját hiszem valósabbnak. Per pillanat a kb 8-10 gigás kártyák a max 4K-s generációnak tekinthetőek.
A plusz ram nem lesz kihasználva. Persze menőzésre jó lehet, hogy van 16 giga vramod. A kártya előbb fog elavulni sebességben minthogy a 16Gb vram számítson.
Persze mindenki azt priorizál amit szeretne.
-
-=RelakS=-
veterán
Namost ha a játék le akar 10GB vram-ot foglalni, de nem tud, és közli, hogy vegyél vissza a minőségből, akkor akkor sem fogod tuni a játékot teljes pompájában használni, ha tulajdonképpen 5GB VRAM-ból meg lehetne oldani az egészet.
Szóval itt a dolog kettős:
1: a kártyán nincs elég ram, hogy a jövőbeli játékokat kiszolgálja
2: némelyik játékot úgy ... "optimalizálják" (?), hogy a VRAM nem dinamikusan van foglalva. (Doom Eternal, rád mutogatok)
-
Tomdriver
őstag
Mikor kijött a 2080Ti, mondtátok nem érdemes 1080Ti-ről váltani, nem hoz annyit, aztán az ára is elszálltak.
Gondoltam megvárom az új gent., de látva hogy ha ad is valami pluszt, ugyanakkor vesz is el (10GB!) meg olvasva a topikban ezt az NV kavarást - hááát, lehet még marad egy ideig a "jó öreg" vas.
Új játékokkal nem játszom, - max. VR-re lehetne kissé izmosabb, - de fél milla pluszt akkor sem adok a váltásért.Aztán persze ki tudja?
Szerintem sok 1080Ti tulaj gondolja így... -
-
torma1981
veterán
-
Dare2Live
félisten
válasz
torma1981 #8426 üzenetére
Nézz meg pár tesztet 2080TIról ahol VRAM usage is fent van sarokban. Nem ugrik be mind de egy division 2, control, warzone... ésmég jópár cím néha vagy akár rendszeresen percekig is többet fog enni mint 8GB. 3070nél is kifog. Mondjuk a fenti három bekonfigolható úgy is, hogy a 10GB ram se elég neki.
És amikor a RAM rendesen elfogy az baj.Az árak azok remélhetőleg januárban rendeződnek és ha USD/HUF is úgy akarja lesz 280ért 3080. És februárban 200ért 3070. voltahoz képest jó ár/érték arány. Csak nem jövőálló. 3070 nagyon nem.
És akinek nem számít a pénz és vannak rengetegen ilyenek MO mért ne vennék meg 500Kért. Nem idióták teljesen igazuk van. 3090ek mennek el majd 7számjegyért. 3hete meg eladta a 2080TIt 200kért... Nem számít. Nem megdolgozik érte.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Dare2Live #8424 üzenetére
Igazából az egy amibe reménykedni lehet, hogy AMD most tényleg összekapta magát. Ha nem akkor mint pc gamer sok lehetőség nincs. Le kell szurkolni az elszállt árat NVnek aztán huzogatni a csúszkákat, hogy beférjen ramba 2021ben is. (Engem ez kevésbé zavar de megértem hogy 99%ot igen.)
elöző szerk: GDDR
65 -
Dare2Live
félisten
Nekem nem a 3080 a legnagyobb fejvakarás hanem a 3070 8GBvel. 3080nál csak itt ott kell minimál lehuzni, hogy most 2020ban minden mindig is beférjen a 10GBbe de 3070nél ez nem 2021ben hanem már megjelenése pillanatában gond lesz.
és ha egy 1070re GDDR6al felfért 8GB GDDR6 380$ért!!!
akkor meg ne magyarázza nekem NV, hogy 500$ért 2020ban is csak 8GB fért bele. A GDDR6ból nincs hiány, nem új...
A 3070 már megjelnésének időpontjában szenvedni fog a kevés ramtól.Közben a VGA kártya árak brutál elszálltak. NV profitja az egekben.
-
-
Csokilama
tag
Majd fuss egy kört az undervolttal is. Nagyon beleszalad a powerlimitbe.
Hiába tolom ki én is 117-ig 113-nal már visszaveszi a clockot.
Nálam 1995-rol néha ugrik hőfok miatt 1980-ra 0,925v undervolt mellett, de sokkal stabilabb, mint alapon.
Port royal átlag is szépen mutatja -
válasz
Laja333 #8419 üzenetére
En oszinte leszek, engem annyira nem zavar, en mar vizrol vissza nem terek levegore...
CPU-ban megyek Ryzen-re, VGA teren kerdeses, hogy mit gurit az AMD, ha 3080 szint +-10% meglesz, 650-700-as MSRP-vel, es valodi keszletnek koszonhetoen hasonlo valos vegfelhasznaloi arakkal, akkor Big Navi, ha nem, akkor meg megvarom a 20GB-os 3080-at.... Regebben havonta csereltem valami alap komponenst a konfigban, errol 7-8 eve lealltam, az uj vas is minimum 4 evig maradna, igy a 10GB-os 3080 nem opcio, 6-700K-t meg akkor sem adnek egy VGA-ert, ha felcsuti gazszerelo lennek, igy a 3090-es is kiesett a kepbol...
-
Laja333
őstag
Az már inkább nevetséges.
Nagyon sajnálom, hogy NVidia és esélyesen AMD is ebbe az irányba megy el.
A 3080-hoz képest a 2080ti egy nagyon impozáns kártya...
Reméltem, hogy egy Vega64-től kevesebbet fogyasztó csúcs GPU-t tudok majd venni, de úgy látszik a mostani szériákkal ez most esélytelen. -
ffodi
veterán
Alapvetően igen, de egy igazi kazánnak nevezett CPU/GPU általában valamilyen oknál fogva nem csak sok hőt termel és ad le, hanem eleve magas üzemi hőfokon jár (mindegy, hogy most az Intel kupakforrasztási mizériáról beszélünk, vagy egy alulméretezett majd megmagyarázott VGA hűtőről...szóval a nagy hőtermelés szükséges de nem elégséges feltétel itt). Az én értelmezésem legalább is mindig ez volt, de megértem azt is, ha te/ti kicsit mást értetek ez alatt...
Ez első fűti jobban a szobát, a második a kazán.
-
GPU/CPU szempontjabol pedig biza a fogyasztas fogja (azaz a termelt ho) meghatarozni, hogy kazan-e avagy sem... egy 2-3 kilos huto meg szep hogy elvezeti ezt a hot...
Azt szerintem senki nem vitatja, hogy ez a szeria kiemelkedo hutoket kapott, muszaj is volt, hogy ne 80-90 fokon fojjenek, mint a 290X, avagy anno a Fermi.
-
Albigator
őstag
Viszont most sikerült optimalizálni a ház hűtésemen (új Artic P14 PWM PST ventik, valamint fan vezérléssel) és a tudtam faragni 5 fokot VGA hőmérséklet terén zárt ház esetén.
Metro Exodus Extreme RTX Ultra Spring - Yamantau - pici sivatag pálya: 72 avg 74 max fok
helyett
Metro Exodus Extreme RTX Ultra Spring - Yamantau - pici sivatag pálya: 67 avg 69 max fok
Mellesleg mínusz 4% venti terhelés mellett (79->75%). Ami ~ -2.354db a noise szenzorom szerint.
Levett oldallappal vagy rövidebb házzal még jobb lenne a helyzet.
(Vagy ha a az NH D15-öt cserélném vízhűtésre
)
UV még most se volt..
-
ffodi
veterán
Na igen, valamivel lehet több OC potenciál rejlik a 2080 Ti-ben, de messze nem nagyságrendi különbségekről beszélünk, mindamellett, hogy azok a kártyák is megeszik simán a 330-370 W-ot (típustól függően).
A 15-20%-os difi reális, OC nélkül sem szignifikánsan több emlékeim szerint. Nyilván 2080 Ti-ről nem váltottam volna, de ez említett típusról jóval nagyobb az ugrás.
Más:
A korábbiakhoz még egy dolog, a hűtés...az valami brutális. Egyedi ventiprofillal 65 °C körül tartva a GPU-t fele olyan hangos kb. mint az 1080 Ti Gaming X volt. Tekintve, hogy a hűtő nagyon jól sikerült (végre rendesen méretezték....) egyáltalán nem venni észre a +50 W-ot sőt...aki pedig korábban lekazánozta az nincs tisztában a kazán fogalmával PC-s vonalon.Nem az a kazán ami sokat fogyaszt és fűti a környezetet, hanem ami sokat fogyaszt, de gyenge rajt a hűtő, nem tudja rendesen leadni a hűt a GPU (elsősorban), és mindamellett, hogy a környezetet is fűti a GPU is 80-90 °C+ a ventilátor pedig ordít (ehhez egy örök klasszikus a másik oldalról).
-
Mindez azt jelenti, hogy a tesztelt körülmények között kb. 30-50 W-tal fogyaszt többet a 3080, cserébe 1,5-2x gyorsabb,.
Ez mind szep es jo, csak idokozben volt egy masik szeria is nV-nel, azzal osszehasonlitva ugye mar nem ennyire rozsas a sebessegnovekedes, ugy hogy a 3000-es szeria nem sok tunning headroom-mal rendelkezik, mig azert az elozoben boven akadt...
2080Ti OC vs 3080 OC peldanyok kozott van kb 15-20%-os sebesseg difi... plusz 40-50W-ert cserebe
Ennek a szerianak a szemet is kinyomta az nV a fogyasztasi gorbe majd maximumaig, jo kerdes, hogy miert... -
ffodi
veterán
Sikerült szereznem egy TuF-ot.
Nem tudom sokan miért vannak feldőlve a kártya fogyasztásától. 1080 Ti is simán megette a 330 W-ot (max. TDP beállítás mellett) 2000/12000 MHz-es órajelen 1,037-1,043 V-os VGPU mellett, és komoly terhelés hatására bizony elkezdte visszavenni az órajelet, mert TDP limitbe ütközött. A 3080 jelenleg 2010/20000 MHz-en megy 1,031V-os VGPU mellett stabilan, így lightosabb terhelés mellett (pl. COD MW) 310-330 W-ot fogyaszt, komolyabb esetén 350-370 W-ot és elkezdi szépen visszavenni az órajelet 1905-1950 MHz magasságába a VGPU pedig bemegy 1 V alá (alul van feszelve...ahogy az 1080 Ti is volt).
Mindez azt jelenti, hogy a tesztelt körülmények között kb. 30-50 W-tal fogyaszt többet a 3080, cserébe 1,5-2x gyorsabb,. -
worxland
addikt
válasz
Cthulhu Dawn #8398 üzenetére
+1
-
GhostRider23
tag
válasz
Black_Sheep #8404 üzenetére
Én is ott foglalóztam le az enyimet! Remélem tudják tartani az időpontot, kénytelen vagyok kivárni sajnos. Köszi az infót!
-
Black_Sheep
tag
válasz
GhostRider23 #8403 üzenetére
A Ck-Tech Computer-től. December eleje-közepe a várható szállítás untánvéttel.
-
GhostRider23
tag
válasz
Black_Sheep #8402 üzenetére
Szia! neked strix-et honnan sikerült rendelni?
-
Albigator
őstag
Amit mondasz stimmel kb, azonos környezetben (8-9 fok difi). De átlag 50-55W-al többet is eszik az FTW3 játékok alatt. Viszont ez órajelben csak +50-60 MHz volt nálam. Ugye ahogy jobban melegszik nem is boostol annyira..
Hanem CW-olt volna úgy a TUF még mindig meg lenne az is biztos..
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Spórolós topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest