Hirdetés
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen széket vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple MacBook
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hadogabi1
senior tag
Foramax elérhető 3090 - 700k. [link] -
El is vitték -
válasz
-=RelakS=- #8293 üzenetére
Nem streamelek, így nekem kimerül abban szökőévente, hogy elindítom és kész, szóval sok funkcióra nincs szükségem, de köszönöm az ajánlást.
#8295 proci985 1080 TI-t használtam korábban, azzal nem volt ilyen problémám, bár utoljára szerintem másfél hónapja próbálhattam. Remélem, hogy igazad lesz, és egy frissítés megoldja.
-
Rison77
senior tag
Az 1 hónapos leet.hu-s előrendelésekről kapott már valaki valami infót? Vagy tudott náluk érdeklődni, és válaszra is méltatták?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
DextyPremium #8291 üzenetére
OBS studio allt nalam fejre a hw encodingtol, igaz ez meg egy Maxwell Quadroval sikerult. AMDvel ilyen bajom nem volt, de ez lehet amiatt is, mert a Quadro egy win7es laptopon van, az AMD meg egy win10es desktopon.
utobbi honapokban en eleg sokat hasznaltam. szoval szerintem egesz biztosan szoftveres a problema, es nem a kartyaddal van a problema.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
DextyPremium #8291 üzenetére
Próbáld meg az OBS Studio-t. Hasonló a Streamlabs OBS-hez (mintha csak testvérek lennének), de nekem valahogy jobban kézre áll.
Persze, az NVENC az ugyanaz mindkét esetben, szóval lehet, hogy ettől ugyanúgy fejre áll a játék. -
válasz
Laja333 #8283 üzenetére
Ennek nem kéne annak lennie elvileg. Az Új driver alatt pontosan melyiket érted egyébként? Nekem a 456.71 van Geforce Game Ready van fenn, ezt írja a legfrissebbnek jelenleg.
#8286 proci985 Streamlabs OBS. Sok tapasztalatról nem tudok beszámolni az a baj, mert szökőévente egyszer indítom el, de azt is csak valamelyik haveromnak, így nem tudom, hogy vajon 30-as széria specifikus-e ez most.
-
warcat
veterán
Nem értem Gigabyte-ot miért teríti a gagyi kártyáit miközben az extra szériákat is elvinnék mint a cukrot.
Spanyol boltból (pccomponentes) egész nap rendelhető volt a Ventus 3090 1564 euróért ha valaki nem bírna magával. Érkezés november második hete és elvileg csak a megerősítetten érkező példányokat adják el (Triokat elvitték egyből).
-
Ahogy látom jön 26-án 2db 3090 GV-N3090TURBO-24GD potom 733K nettóárt
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
DextyPremium #8282 üzenetére
ez nekem drivernek tunik.
ha OBSsel streamelsz azzal en az elozo verzional hasonlo problemakba futottam egy quadron.
-
worxland
addikt
Úgy néz ki, elfogytak a palimadarak, *Pon-on most már jó egy-két órája van kint Eagle 489 690-ért.
-
válasz
Szerintem fixen szar a kártya.
Dobd ki jobban jársz. (majd azért közöld melyik kukába, kösziii)
-
Laja333
őstag
válasz
Az új driverrel elvileg a első verziós kondis kártyáknál sem kellene ilyennek előfordulni.
-
Kis tapasztalat: Asus Rog Strix 3090-el olyan hibába ütköztem, hogy alapból teljesen jól működik, kicsit OC-zva is 2000 mhz felé is stabil, azonban pl. ha elindítok egy streamet gpu encode beállítással akkor azonnal crashel a játék.
Ez a már híres kondenzátoros hibának tudható be? Elméletileg a Strix kártyákat nem érinti a dolog pedig. Valaki esetleg tapasztalt hasonlót bármilyen 30-as kártyával? Remélem, hogy csak szoftveres javítást kívàn.
-
jozsi252
veterán
válasz
bulikavagyok #8278 üzenetére
Igen ma, pár perccel ezelőtt.
-
-
jozsi252
veterán
Tyukodi Norbert itt vagy? Csak szólok hogy nyertél a PCX játékon egy MSI Ventus 3080-at. Szerintem kimondhatjuk hogy ő jutott eddig hozzá legolcsóbban.
Ha PH-s akkor kifejezetten gratula hozzá. -
törölt tag
válasz
Laja333 #8271 üzenetére
Nem teljes a lentebb linkelt chg90 sincs rajta, meg van benne elírás is, a G9 hivatalos gsync, ami támogatja az adaptivesync-et, végülis ugyan az.
#8272 Sputnyik123
" akinek csak G-synces az meg is érdemli..."
Lehet úgy érti, hogy nem válthatsz amd-re.! -
2thletme2day
őstag
válasz
Laja333 #8268 üzenetére
Nem mindenki most vette ám a gsync-es monitorát és ha egyébként nincs vele semmi problémája, hülye lenne bárki is lecserélni csak emiatt. Az én monitorom is csak gsync-es és amikor vásároltam akkor még nagyon nagyon gyerekcipőben járt ez a hibrid megoldás. Akkor még csak olyan volt, hogy vagy gsnyc, vagy freesync.
-
Laja333
őstag
válasz
edward2 #8269 üzenetére
Itt válogathatsz
Nem tudom, hogy teljes-e a lista, valószínűleg nem.
Az én G7-emen konkrétan egy G-Sync logo van bal alul, de Freesync Premiummal használom.Én majd azt a VGA-t veszem, ami jobb lesz (és kapható
). Nem azt, amihez monitorom van. Elég gáz lenne, ha nem így lenne.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
edward2 #8269 üzenetére
A G-Sync Compatible egy külön hitelesítési rendszer, mert az AMD a FreeSync-et csak a saját hardvereire minősíti. Ergo egy FreeSync-re minősített kijelző esetében azért van esély arra, hogy a G-Sync Compatible ellenére is lesz egy rakás bug GeForce-szal. Ezért az NVIDIA minősíti ezeket a saját rendszerére is.
-
edward2
addikt
-
törölt tag
válasz
edward2 #8266 üzenetére
Az nvidia kezdte el szoftveresen támogatni a freesync monitorokat!
Samsung 49" chg90 - Nvidia / FreeSync Test
Ezen a videón jól látszik mennyit ér a gsync (pendulum test). Ez a monitor is freesync, de az nvidia is támogatja mint gsync! -
törölt tag
válasz
HelloTwinky #8263 üzenetére
A mostani driverek mellett, ahogy írták
.
-
Rison77
senior tag
válasz
HelloTwinky #8263 üzenetére
Körülbelül semennyire. Ha megnézed a fentebb linkelt evga tesztet, ott is kiemelik, hogy játék teszteket nem is csinált,mert gyakorlatilag olyan minimális az eltérés az AIB kártyák között, hogy semmi értelme vesződni ilyenekkel.
-
HelloTwinky
csendes tag
Sziasztok, nemrég sikerült szert tennem egy Palit RTX3080 Gamingpro-ra. A kérdés az mert eddig nem nagyon foglalkoztam vele, hogy a többi referenciakártya ami felvesz ilyen 450 Wattokat az fps-en az mennyire látszik a Palit 350W-jához képest? Megérné esetleg egy más fajta Bios? Vagy az már nagyon fűtené a kártyát?
Köszi,
-
válasz
FearFmRadio #8259 üzenetére
"...valahol olvastam hogy a Geforce az támogatja a freesync-et is ? viszont az amd az pedig nem ?" - nekem FreeSync-es monitorom van ami támogatja a G-sync-et is (specifikáció alapján nem!). Hibátlan, semmilyen anomáliát nem tapasztaltam. Szval érdemes rákeresni a monitorodra, hátha az is támogatja. És ha igen, szerintem bátran vehetsz Nvidia kártyát.
-
Zorel
senior tag
válasz
-=RelakS=- #8258 üzenetére
Bizony. Az milyen jó kis időszak volt. Ha jól emlékszem akkor volt az amikor az ATI 9500-t lehetett moddolni 9700-re vagy valami ilyesmi.
-
FearFmRadio
tag
Freesync monitorom van ,,, viszong Gsync-es Oled tv-m,,,
most ilyenkor mit érdemes venni ? Amd v Geforce ? valahol olvastam hogy a Geforce az támogatja a freesync-et is ? viszont az amd az pedig nem ? ha ez igaz akkor gondolom egyértelmű hogy Geforce a nyerő.- Ha 1x sikerül végre venni 3080-at .. monitorom 3840x1600 a felbontás ,, viszont az Oled az 3840x2160 (4k)... ha mind2 eszközön akarom nézni a játékot ,,, akkor jól sejtem hogy 3840x1600-ba fogja kivetíteni a tv-re ? vagy automatikusan oda már 4k-ba vetiti és a monitoron 3840x1600 viszont akkor már a 4k-s teljesitményt veszi igénybe a VGA ? viszont a monitor 21:9 képarányú ...
Dlss : szemmel látható a külömbség 4k és fullhd dlss között ?
Dlss az jol értem hogy "felskálláza igy ugy tünik mintha 4k-lenne de közbe mégse " ? -
-=RelakS=-
veterán
válasz
csibuka85 #8247 üzenetére
Pedig a GeForce FX idejében az nVidiát röhögték körbe, és az ATI volt a menő. Szerintem volt azóta is pár jó kártyájuk. Ha nem is sebességben, de képminőségben jobbak voltak.
Pl nVidiánál az anizotropikus szűrőben még mindig felismerhető volt a virágminta, mikor az ATI/AMD kártyák már rég szögfüggetlenek voltak. -
GAbre
veterán
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Persze, mert FreeSync-re van kalibrálva. Attól, hogy utólag beleraknak egy meghajtóba egy támogatást, még nem tudja az NV azt a több évnyi munkát belerakni a monitorba, amit az AMD csinált a gyártókkal. Szabvány ide vagy oda, ehhez ott kell lenni a kijelzőt tervezésénél.
Nem volt véletlen, hogy az 503 tesztelt monitorból csak 28-at sikerült átmenni a kezdeti tesztjeiken. [link] - azóta az 503 kijelző egy része már átment, mert azt csinálják, hogy driverből próbálják hozzáigazítani az implementációikat az alapvetően FreeSync-re írt firmware-ekhez. Ezek a kijelzők sose láttam GeForce hardvert, nem várható el, hogy működjenek velük. Azt kell nézni, hogy az NV az egyes kijelzőket utólag kezeli a meghajtóból, mivel az AMD-re szabott firmware módosítására nem számíthatnak. De számos kijelzőnél akármit csinálnak, ez a feladat lehetetlen.
Igazából én eleve csak azt ajánlom, hogy 2019 vége óta kiadott G-Sync Compatible kijelzőt vegyen valaki, mert az már látott GeForce-ot a teszten.
-
xerobyte
aktív tag
Egyébként szerencsére az új monitorok már gsync + freesync plecsnivel jönnek egyszerre, az nvidia túlárazott 'saját' vrr modulja végre eltűnik (száműzik az ultimate hdr 1000 térbe, majd kivezetik pár év múlva). Gondoljatok bele, hogy mennyire bizarre, hogy már monitort is a sz@ros VGA-hoz kellett illeszteni pár évig PC felhasználóként! A farok csóválta a kutyát. Ha az ember elvakult zöld, akkor is egyszerű belátni, hogy ez nem jó nekünk.
Tudom, hogy ez egy szakmai fórum és az itt ténykedő embereknek más a mérce, de az AMD az elmúlt 10 évben is labdába rúgott, csak teljesen elengedték a high-endet. Ami egyébként még mindig csak kevesek kiváltsága, az átlag gémer kívánsága nem a 3090 most sem, de még nem is a 3080, hanem a 3070. Ott kezdődik a mainstream piac és ezt az AMD játszva hozta, csak folyamatosan sikerült befürödniük a marketinggel, a fals ígéreteikkel vagy épp a fölöslegesen felkazánosított fogyasztásokkal.
Ha tippelnem kellene, akkor most sem a high end miatt dörzsölik a tenyerüket, hanem azért mert mind a 2 nextgen konzolba ők gyártanak. Ha emellett még hoznak valamit a 3080 szintjére (+-5%), akkor röhögve le fogják tojni, hogy az nvidia mit bohóckodik a 3090-el.
-
csibuka85
őstag
válasz
Laja333 #8244 üzenetére
Miért is ? Tökéletes a Gsync monitor ! Legalább is nekem az.
Black_Sheep : Amd sajnos sosem fog labdába rúgni Nvidia ellen. Emlékszem amikor még a HD3870 és 3870X2 vagy 4870 és 4870X2-m volt hogy egy kazán volt de a 4870 volt talán az első GDDR5 kártya és szépen ment rajta minden. Az utolsó kártyám a 4870X2 volt . Azóta Csak Nvidia !!! -
snecy20
nagyúr
-
edward2
addikt
Szerintem az komoly probléma felső kategóriában, hogy aki már most is felsőben van és nvidias annak már nagy valószínűséggel van egy gsynces monitorja így az AMDnek jelentősen kell túllépnie a konkurenciát.
#8239 Dare2Live
5700ról elméletileg azt nyilatkozták, hogy gyártásban marad a 6000es széria ellenére. Erről van valami új info?
-
kevike576
senior tag
visszajött ezis a kacsaúsztatóból
https://ipon.hu/shop/termek/gigabyte-gv-n3080eagle-oc-10gd-geforce-rtx-3080-10gb-gddr6x-eagle-oc-pcie/1861963 -
Dare2Live
félisten
válasz
edward2 #8230 üzenetére
De növeli a kínálatot. Kérdés AMDnél lesz e vmiből hiány ami miatt nem pörögnek a gyártósorok. GDDR6ból nincs hiány TSMC 7nmnél nem lesz kihozatal gond kérdés hogy amd tsmcnél mennyi waffert szánt rá. Ha keveset akkor az se lesz mennyiségben.
De nézd az előnyét. Nyakunkon a karácsony ha nincs 3070/3080/amd legalább ki tudja szórni NV a beragadt 2070/2080okat, amd az 5700eket... jó áron.
@Segal Nem is ez. Ha nincs 3070/3080 ha uannyiért ott az AMD ami uannyit tud kb azt veszik meg. AMDnek ár/értékben még csak nem is kell jobbnak lennie, csak hoznia egy 3070-3080 körüli teljesítményt. Nyakunkon a karácsony ilyenkor még az eladhatatlan pár darabos pascal készletet is el lehet adni. Főleg ha nincs más.
-
Segal
veterán
OKé de ha október 28-án csak annyit jelentenek be hogy pl 10%-al tud kevesebbet mint a 3080 de 20%-al olcsóbb (most csak hasracsapásszerűen írtam egy kedvezőbb példát) akkor pár leendő 3080-as tulaj elbizonytalanodhat.
Meg a hatalmas felárral megvásárlók tábora is hétről-hétre fogyni fog. -
edward2
addikt
-
Dare2Live
félisten
"Akkor elvileg jobban felkészülnek,több gyártóval dolgoztatnak"
Nem a kártya gyártókon múlik a dolog. Szar a GA102 kihozatala Samsungnál. Gyártók 10*ennyit is tudnának gyártani de ha nincs GA102 nem tudnak.
Ami kemény az ez. Elég fix rummor. Nem emlékszem mikor volt utoljára ilyen. A kérdés csak az oka. SAmsung kihozatal nem fog javulni (nem valószínű) vagy kell vmi combos AMD ellen vagy.... félév múlva már tudni fogjuk.más: Ez most offnak számít?
@ABU85: Na de ha 3070 megy OEMeknek akkor retail piacon abból is hiány lehet még akkor is ha elsöbbséget kap 3080al szemben. Tényleg egy csoda ez az ampere launch. Remélem 10év után a csúcskategóriában is odavág nekik ráadásul egy jó ár/érték aránnyal.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Dare2Live #8226 üzenetére
A 3070-re szükségük van. Egyrészt az az első 30-as VGA, amin nem GDDR6X van, másrészt egy csomó OEM arra vár, hiszen egy rakás konfigba a 3080 és a 3090 nem jó, túl nagyok, túl sokat fogyasztanak, és túlságosan melegednek. A 3070 lehet hogy nem annyira gyors, de az OEM konfigok jelentős részébe bedobható. Lehet, hogy itt ezt nem tekintjük fontosnak, de az ünnepek miatt az OEM-ek ellátása eléggé kritikus.
-
GAbre
veterán
https://www.overclockers.co.uk/forums/threads/ocuk-nvidia-rtx-30xx-series-update-thread-on-deliveries-how-to-cancel-your-order.18899277/page-2
Eltelt bő 1 hónap,és 500 3080-at adtak csak el.
Nem tudom miért érzem kamunak,ezt a nehézkes szállítást.
20-as széria talán nem volt akkor siker startkor,de 10-es széria sztem jól sikerült.(talán bányászat viszont akkor nagyon ment,és jól fogyhattak azok is)
Jó lenne tudni a konkrét számokat,de ha csak kicsit is bíztak volna kártyák sikerében.
Akkor elvileg jobban felkészülnek,több gyártóval dolgoztatnak,és már lenne tűrhető készlet boltokban sztem. -
Dare2Live
félisten
válasz
snecy20 #8221 üzenetére
sztem:
3070 kissebb annak jobb lesz a kihozatala. (Én nem hiszek a GDDR6X hiányban, sztem a gond a kihozatal) A probléma itt a melyik kezemet harapom ha sok 3070GPUt gyárt samsung akkor kevés 3080at és fordítva. Ha 100waffer készül naponta milyen legyen az arány.Sztem a nagy kérdés az új AMDk. 10éve nem igértek olyat, hogy csúcs közelében lesznek. (Igaz most sem csak 3db hivatalos eredmény van kint ami alapján lehet 3080 közelében lesz.) HA ez tényleg így lesz NV lépéskényszerbe kerül. (Illetve már van mert ezt ők már tudják.) és ezért lehet/vszeg NV olyat csinál amit rég átrakja a 3080 teljesítménykategóriát TSMChez. Ez a megszellőzetett GA103.
És NV legnagyobb baja, hogy hiába jó a 3070/3080 ha nem lehet kapni a 6900XT akkor azt veszi. Főleg ha AMD tartja a szokásos ár/érték arányt.
ÉS ez már erős tipp: Ha én lennék NV akkor vszeg a 3070t tolnám kihozatal miatt. De ez erősen tipp. Ráadásul hírek alapján 3070ből is az előrendelt töredékét fogják kapni, szóval lehet hogy 3080 lesz tolva AMD miatt.
-
Qru
MODERÁTOR
Fejezzétek be az offolást!
-
MPowerPH
félisten
válasz
snecy20 #8221 üzenetére
En remenykedek, hogy nagyban megy mar a gyartas utemezes a TSMC 7nm -es node -jan.
Az jart jol, aki idoben leadta a rendeleset. Persze igy is allt benne a penze, mert komoly helyeken elore kifizetted. De legalabb MSRP kozeli osszeget, nem az ugyeskedok altal krealt mindenfele helyen elofordulo csillagaszati aron hoztad el, meg ha akkor a penzed nem allt benne 1 honap. Mert aki most rendel, az mar nem kap kartyat december vegeig... Vagy megveszi dragan. En csupan 2db kartyat adtam tovabb ismerosnek, szoval lehet nagy marha voltam, de nekem a 10GB ram miatt nem volt a 'gyere be'... Arrol nem is beszelve, hogy ugy latom, vizesblokk meg mindig nincs pl. a Strix -hez, es az FTW3 -hoz sem.
-
Linem
senior tag
Nah, 1 hónappal a megjelenés után nézzük, hogy változott-e a helyzet az "RTX 3080" projektet illetően, de továbbra is nem meglepően konstatálom, hogy nem kapható még mindig sehol.
Nem semmi...
Mielőtt valaki írná, új üzleti magyar kiskereskedelemben bármikor megvásárolható videokártyáról írok, nem HA nepper általi használt eladásokról van szó. -
Andor22
aktív tag
Lehet érdekel valakit
[link]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Battlefield 6
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- PlayStation 5
- Tőzsde és gazdaság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Asus ROG Strix RTX 4080 Fehér OC 16GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Decklink Mini Monitor 4K - Blackmagic Design
- Kodak PD460 Instant Dock Printer / Számla és Garancia
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest