Hirdetés
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RockHaRD
addikt
válasz
#15779328 #23397 üzenetére
Ment privi a kártyával kapcsolatban.
Padot pedig 1.5 mm vastag Gelid GP-extremet vettem. Előre csak ebből raktam, a hátlapnál pedig ahova 1.5-öst írt oda ezt, a többire azt amit adott az EK. Az a gond a Geliddel, hogyha nincs pl német Amazonon éppen raktáron, akkor a hivatalos Gelid store-ból az express postával is 3 hét volt mire ideért
De ha jársz Pesten esetleg, tudok adni EK-ból olyat, ami hiányzik, mert nekem rengeteg maradt.
-
törölt tag
válasz
RockHaRD #23379 üzenetére
Rendeljek neked ? 1:1-ben kitudsz szállni szerintem. Pénteken lesz itt az enyém, de balcsis hétvége lesz, így csak hétfőn tudom tesztelni, ha jó minden kedden felrakom a blokkot rá.
Tényleg milyen padot ráktál te rá, egy kettőt be kellett áldoznom a gyári blokk visszarakásakor, így most rövidebb vagyok. Amúgy vizes blokk nélkül is kurva jól teljesít az ftw3.Lejjebb ment az evga-s kártyák ára, 3080ti ne. 610e, 3090 ne. 773e.
-
Laraxior
titán
válasz
keIdor #23394 üzenetére
Még 4-5el sem lehet számolni. Ami két hónapja 10 volt, most 5, lehet, hogy 1 hónap múlva még a villanyt se kaparja ki. Értem én, hogy valaki abban bízik, hogy majd egyszer felmegy az ETH ára, és akkor lesz majd pár coinja... csak hát ez nem az 1-2 kártyás rendszerek tulajai, ugyanis azokkal még egy év alatt sem jön ki egy coin.
Ingyen árammal esetleg lehet csinálni. -
keIdor
titán
válasz
MPowerPH #23391 üzenetére
Hagyjuk már ezt a nullszaldós dumát.
Napi 4-5€-t kapar egy 3080, ha valaki vesz 1600€ körül kártyát 10-11 hónap, mire valóban nullás lesz. Magyarban.
Itt Ausztriában magasabb a villany ára, nekem bőven egy++ év lenne. 1 év múlva úgyis PoS lesz (remélem hamarabb), sanszos, hogy nem lehetne ezt már nullázni.Nálad a 3090-et se értettem múltkor amúgy, 2500-3000€-t te hogyan nullázzad le. Vagy nettóért kihoztad, vagy valami trükkje kellett legyen…
-
MPowerPH
félisten
válasz
Laraxior #23392 üzenetére
Na ja. Bar azert huzva ez mar lazan 3090 szint, az meg hiaba, de tobbet fog zabalni. Ott a 430W az inkabb 480W -nak felel meg. Ha nem, akkor a 3080 -asok annyival kerulnek kozelebb.
Es kb. 500-525W -ig skalazodik, folotte mar inkabb csak eszik, de alig tudsz az orajelen emelni. -
GAbre
veterán
válasz
Varázslóó #23387 üzenetére
Valahogy a nevedből már gondoltam....
Evga ftw3 3080 ti kis tesztvideó
Amúgy a ph-s tesztet is érdekesnek tartom.
Sima alap 3080-hoz viszonyítva nem mérték össze ti-al.
Elvileg "oc-n" 2000mhz körül járt tesztben 3080 tuf.
De azt nem tudni mennyire "oc-zte" tesztelő.
Gondolom ami csövön kifért a 2x8 pines kártyán ennyi a max.De a max tuninghoz rosszabb fps/watt mutató is jár.
Ami azért eléggé nem szubjektív teszteredményt hozott ezen összesítésben.
Bár ennél a kategóriánál nem releváns szinte senkinek a fogyasztás.
De azért érdekelne,ugyanazon fajta fogyasztás/oc arányban mégis hogy alakul ti előnye.4 év múlva megszűnhetnek win 10 frissítések.
De attól miért van olyan érzésem,hogy a Microsofték is azt akarják csinálni,mint most nvidia ti-al?
Windows 10 "remake"... -
snecy20
nagyúr
válasz
MPowerPH #23386 üzenetére
Alap esetben a PC Gaming alatti sebesség kellene legyen a legfontosabb meghatározó tényező.
Olyan még a világtörténelemben nem volt, hogy egy azon generáción belül el tudtad cserélni a régebbi, kevesebb gar-os gyengébb hardvert egy újabb, full garanciás erősebbre, szőrén. Páraknak ajánlott az Ipon telefonon 307k-s Gainward Phoenix 3070 Ti-t, na ehhez még hozzá kéne pótolnod ~100k-t ahhoz, hogy cserélhesd LHR mentes 3070-re.
-
Segal
veterán
válasz
pRoject22 #23385 üzenetére
Ez sokmindentől függ. VR-van még eleve nem is próbáltam. Doom Eternalban eddig is megvolt 4K felbontásnál a 120fps (majd most az RTX patchnél kiderülnek a dolgok).
Project Cars 3-ban szintén 4K felbontásnál főleg esőben meg éjjel jobb lett a helyzet (itt azért meg tudott akadozni a simával), de csodákra nem kell számítani.
Rosszabb nem lesz a helyzet az tuti. Én inkább azt néztem hogy nem kerül semmibe a plusz teljesítmény.
Ha ki tudod hozni 1:1 arányba a dolgot és nem érdekel a bányászás akkor vágj bele mert csak jobb számok jöhetnek ki. -
Varázslóó
senior tag
Mondjuk szerintem én is cserélném a 3080 am
3080Ti ra ha lehetőség adódna
-
RockHaRD
addikt
válasz
Dreamie #23383 üzenetére
Van kifejezetten bánya rigem, P106 bányász kártyákkal, az kapirgálna tovább szintén, meg szerintem a ti-t is befognám, elég nekem a felezett hashrate is
Hirdetést felraktam, upolja magától, ha úgy alakul, hogy valaki jelentkezik, vagy dobnak egy értelmes ajánlatot, akkor cserélem, de nagyon nem erőltetem, nekem is jó a mostani helyzet
-
RockHaRD
addikt
Most kicsit megnézegettem az árakat, kb esélytelen amúgy az 1:1 csere. Még ha nem is cserélni akarnám, hanem magam intézni, hogy eladom, és veszek másikat, akkor sem. Van egy eladó FTW3 3080ti 1,1 millióért, az mondjuk vicces. Láttam 800 körül is, de a használ 3080-am meg maximum 600 körül ér, ott meg még mindig marad egy 200 ezres difi. Annyit meg nekem nem ér meg.
-
snecy20
nagyúr
Mennyire beteg már a VGA piac, hogy 1:1-ben működik a 3070 - 3070Ti, 3080 - 3080 Ti csere a használtpiacon.
-
Segal
veterán
cserébe szerintem komplikált mert ha csak nem bányászni szeretne a nyerészkedő eladó akkor neki az extra haszon lesz a fontos és nem az hogy legyen egy olyan kártyája ami rosszabb esélyekkel indul a piacon. (használt és ki tudja milyen előéletű)
Főleg ha csak 1 féle kártya jó cserébe.
Én inkább csak megvettem a Ti-t és utána eladtam a simát. Úgy azért egyszerűbb, csak ugye akkor önerőből kell megfinanszírozni az új kártyát a régi eladásáig. -
GAbre
veterán
Aki váltott 3080-ról ti-ra.
És kézileg állította az órajeleket,az dobna 1 tesztet,hogy azonos fesz/fogyasztás mellett mennyi pluszt dob ti? -
RockHaRD
addikt
válasz
Gomez1984 #23370 üzenetére
Szerintem én is bepróbálom, csak nálam annyi a gond, hogy FTW3-at adok, és csak FTW3-ra cserélem, mert ehhez van blokkom. Cserébe viszont van rá 4,5 év garancia még.
Én mondtam hetekkel ezelőtt, ha meg lehet oldani a cserét 1:1-ben a Ti-re, akkor szarom le a bányát, és váltok
-
Gomez1984
aktív tag
Én is feldobtam az enyémet cserére hátha.
-
nutella1
őstag
válasz
-=RelakS=- #23340 üzenetére
Nem tapasztalok mellékhatásokat dlss mellett 4k-n a 3090-el, viszont a lényeg ugyanaz. 8k-ra vga nem létezik.
-
Segal
veterán
válasz
Dyingsoul #23355 üzenetére
Többért vitték el a 3080-ast mint amennyiért szereztem a Ti-t.
Pedig hardverapróról vettem a Ti-t...
Szerintem most akinek sima van és nincs tervben bányászás, annak érdemes megfontolnia a dolgot, mert jelenleg 0-ra is kihozható a csere, de ha kellően türelmes (és gyors is) az ember akkor röhejesen hangzik, de jelenleg még kereshet is a cserével... -
RockHaRD
addikt
válasz
Lacielvtárs #23351 üzenetére
Mégsem jól volt beállítva
-
RockHaRD
addikt
válasz
Lacielvtárs #23346 üzenetére
Szinte ugyanez a setupom. 55cx, és samsung ívelt fullhd 240hz. Tuti jól be van lőve a tv-n minden, meg normális kábeled van hozzá? Kábeles topikból kb elküldtek a drága audioquest kábelemmel, hogy ez mítosz, és le kéne csukni az ilyen 30 ezres kábeleket áruló cégeket, stb, de első kézből mondhatom, hogy nagyon nem. 4 kábelt próbáltam ki, amit rendes 48gbps-nek mondanak, mire megtaláltam azt, amivel tényleg működik rendesen a 4k 120hz hdr. Vettem alzában Vention 8k kábelt, az sem tudta normálisan hozni amit kellett. Többek közt a 35 ezres másfél méteres Audioquest Chocolate kábel sem tudta rendesen, mert csak 2.0. Adott ki a hdmi külön egy új logot azokra a certified kábelekre, amik tuti tudják, ilyet kell venni, ezzel minden stimmelni fog. 4k, 120hz, hdr, gsync. Még csak játék módba se kell kapcsolni a tv-t, eredetin is 0 latency van a gsync miatt, és a 120 hz miatt lefolyik minden. Ha kell esetleg, privátban szívesen segítek, hogy pontosan mit-hogy kell belőni. Elvoltam vele jó pár hetet, mire sikerült minden
-
Dyingsoul
veterán
Csupa jó hír, megéri olvasgatni ezt a topikat!
Nem tudom mikor lesznek emberi áron a VGA-k, én a 3080 Ti FTW3 EVGA-ra fel vagyok iratkozva, de egyre inkább az van bennem, hogy elég lenne egy kisebb is csak lenne olcsóbb (más, nagyobb dologra gyűjtök inkább). Viszont kellenének az RTX feature-ök, de a 1080 Ti egész combos, azért azt nem szeretném egy 3060-ra lecserélni, pláne nem 300k-ért, hogy kb azonos teljesítményt kapjak... Jah és szükség lenne a nagy memóriára is a 4K VR miatt, miközben tükrözve is van a kép desktopra, tartalomgyártás miatt... -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
szabeska #23343 üzenetére
az tény hogy az OLED minden téren nyerő, mert valóban egy másik liga bármelyik típusú gémer monitorral szemben, már szemezek egy HDR képes OLED monitorral, talán mintha a dell gyártana már, de remélem a következő években jönni fognak ilyen tudású monitorok is gémer funkciókkal, mert akkor jön a monitor csere az tuti fix
-
ribizly
veterán
Csak szólok, hogy aki jelentkezett ipon-nál VGA-ra, azt mostanában fogják hívni. Nem a világ legjobb áraival, de elfogadhatóak (MSI 3070Ti Ventus ~380k).
-
szabeska
addikt
válasz
Lacielvtárs #23342 üzenetére
Ez elvileg egyébként csak alacsony fps-nél jön elő szemmel láthatóan, de lehet abban is logika, hogy ugyanúgy más a mozgás 120hz-en is miatta
Én nem figyeltem/vettem észre zavaró dolgot, de monitoron nálam is más a játék, lehet hogy több dologból adódóan, nem csak emiatt. De ha látvány (sötét szoba, esetleg hdr), akkor az oled számomra a nyerő
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
szabeska
addikt
válasz
Lacielvtárs #23339 üzenetére
55C9, a mozgás tényleg "másmilyen" mint a monitoron, de régebben fel sem tűnt, engem nem zavar alkalmi sp játékosként. Az oled technológia miatt lehet, a lassú snitteknél is megfigyelhető videós anyagoknál, talán ezt látod (stutter), már 60 fps körül is érezhető, nem csak alatta. És persze egy jó játékos monitor még mindig jobb játékra, mint egy bármilyen tv. Mozgásjavító izék természetesen ki vannak kapcsolva nálam. A csatlakozók nálam is ezek.
[link] itt a stutter magyarázata, de biztosan láttad oled topikban, lehet hogy nem is ezt értetted mozgás alatt -
-=RelakS=-
veterán
Egy kis vga izzasztás 4db 4K monitorral
LTT videóNutella1
Akkor DLSS kikapcs, és mindjárt nem túl sok a kártya, cserébe eltűnnek a DLSS mellékhatásai. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
szabeska #23329 üzenetére
milyen OLED tv az amin nyomod a játékot?
nálam ez az OLED tv van (LG OLED65CX3LA) és érdekes de a mozgás valahogy ezen a monitor (SAMSUNG Odyssey G7 C27G75TQSR 27" Ívelt WQHD 240Hz) mintha jobb lenne...
persze mindkettőn kiváló a mozgás, szóval nem azt mondom hogy az OLED rossz, csak valahogy a monitoron mintha szebb, nem is tudom értelmes szavakkal leírni hogy miért érzem jobbnak...
persze a színek valóban jobbak az OLED tv-n de nem tudom mintha a Samsung monitor jobb lenne...
vagy csak bedumálom már magamnak?
vagy ennyit jelent a Hz különbség?ui: még annyi hogy a tv hdmi, a monitor meg DP kábellel csatlakozik a 3090-es kártyához
-
GAbre
veterán
válasz
voodoo98 #23324 üzenetére
Ha valamit megtanulhattunk az elmúlt 1 év során,az,hogy semmi se biztos nem?
4ik hullám?Gazdasági helyzet,árak?
Vagy van már konkrét időpontod,amit BIZTOS NEM IS TOLNAK EL SE,illetve tudod árakat is,vagy,hogy lesz rá pénzünk biztosan,esetleg készlet is lesz belőle????
Mellesleg minek öljenek bele milliárdokat,az újba,ha még a régiből se jött be túl sok pénz,avagy jöhet belőle még bőven.
Kb tökmind1,hogy jövőre jön vagy nem.
Mert ha az lesz,mint most akkor tőlem jöhet szeptemberben az új gen.De,hogy mikor fér hozzá az ember,az lehet +1 év is....
Főleg,ilyen alkatrészhiányok/+bányászlázhoz hasonló,vagy ugyanilyen helyzet mellett.Annyira naivak ne legyünk,mint most:
-Eladom 2080-tiom,és árából veszek majd 3080/90-et(out of stock!).De gyártó ígéri hamarosan lesz!
-Előrendelem a kártyát akkor hamarabb kapok(3 hónap várakozás,és semmi+evga oldalon is alig mozdult 9hónap alatt!)
-Nah jó scalperektől nem veszek,majd 1-2 hónap múlva ,mikor lesz már készlet normális áron,mert már amd is adott ki,és ígéri mind2 készletet (Out of stock)!!!!!!!!!
-Nah jó várok pár hónapot,akkor már biztos lesz,és jobb áron(out of stock!!!+2-3x ár!!!).
-Májusra már megoldódnak a készlethiányok,május végére,már minden boltban az új LHR kártyák lesznek.Bumm: [link]
----És azóta sincs mondjuk alzán se kártya....
Én már leszoktam arról,hogy majd a jót várom....
Most nézem foramaxon van már 70ti -
RockHaRD
addikt
-
Laraxior
titán
válasz
-=RelakS=- #23330 üzenetére
Én elvoltam tavalyig egészen jól a kis 1080p, 60Hz monitorommal. Vsynckel még a VGA sem dolgozott különösképpen, ellötyögött valami vicc fogyasztással.
Persze 144/165Hz-el mondhatni új dimenzió nyílt, de mivel nem vagyok pro játékos, ezért nem okozott gondot a régi sem. Kocalövöldéhez bármelyik jó. Persze már nem cserélném vissza
Még a 3080FE-nél a 60Hz-es monitorom volt. Mindent fel kellett skálázni, hogy azért lássam is, hogy mit tud a VGA -
ribizly
veterán
válasz
Laraxior #23326 üzenetére
Mi az amit nem hajt ki?
RDR2, Horizon, Odyssey (lehetne sorolni) is mind ~100 FPS-el mennek már 2080Ti-vel.
CP2077 is kiválóan fut RT-t kikapcsolva, de DLSS-el lehet már az is egész elfogadható.
Kompetitív játékokban meg aztán főleg mindenre is elég.Nem azt mondom, hogy nem szívesen látnám a gépben, ha egy erősebb VGA dolgozna, de igazából elég. A 3090 viszont nem az amit szeretnék valaha is a gépben.
-
GAbre
veterán
válasz
laychi #23318 üzenetére
Én 120hz-en vagyok de szinte mindenhol elég szinte maxon ez a kártya.
Ha bányászol is,akkor lehet a sok memória miatt még -os leszel cserével.
Nálam +300eurót ír ki,de nem tudom mennyire valid,mert akármilyen kártyát választok az ár nem változik(3060al is).
De én sajnálom,hogy hybridre pl nem enged váltani.(Csak a saját kategóriájában).
Gondold át,de pár év és itt lehet új gen,ahogy mondták
Inkább ti-t érdemes megfontolni,fele ennyiért.Mint 3090-et.Sztem.Már ha fps számít csak.Mellesleg:
[link]
Hp/dell gyártók az össze rakott gépeit ilyen fosul csinálja meg?
Csak néztem,hogy a kártya fölé közvetlen odab@szták a tápot.
Az 1 dolog,hogy 1 fő és értékes alkatrészt hagynak főni!
De 2őt 1más mellett...
Ha durran a táp a nagy hő miatt,durran minden....
Értem,én,hogy az olcsóság a fő szempont,ez itt is látható,de hol a józan ész? -
keIdor
titán
válasz
laychi #23315 üzenetére
Azt mindig neked, saját magadnak kell eldönteni, hogy az a 370€ megér-e +10-15%-nyi teljesítményt.
Bár jól hangzik a 24GB vram, játék nem fogja kihasználni.Én azt a 370€-t félre tenném inkább a nextgen kártyákra.
Ott jól fog jönni.
Ha tényleg ilyen 2x meg 2.5x gyorsabb kártyák jönnek, akkor úgyis innen mindenki váltani akar/fog majd.
RDNA3-ról nagyon durva dolgokat beszélnek pl. (2x 80CU) -
RockHaRD
addikt
válasz
laychi #23315 üzenetére
Kötelezettséggel tuti nem jár, nem fogják elvenni a 3080-adat
Neked kell eldönteni, hogy megéri-e. Szerintem ha 4k-ban játszol, akkor még csak-csak, de az alatt teljesen fölösleges. Viszont a 370 euro az nem sok, azt hittem, hogy sokkal nagyobb árkülönbség van a kettő között. -
laychi
veterán
Szerintetek megérné EVGA 3080FTW3-ról 3090 FTW3-ra stepupolnin?
364 euro lenneszerk:
+ posta, szóval 370 euro
Valamint, ha elindítom a folyamatot, az nem jár semmilyen kötelezettséggel, igaz?
Szóval, ha mégsem akarom, akkor maradhat a 3080...? -
-
keIdor
titán
válasz
MZsoltee #23301 üzenetére
Persze, lesz mutatóba pár darab.
Én arról beszélek, hogy eltelik pár hónap és a 3080 valószínű szép csendben eltűnik.Jó már a kihozatal, ezeket kb. egy éve kezdték el gyártani. Azaz egy év tapasztalat van már.
Sokkal több már az olyan, ami Ti-nek is eladható és azon több a haszon. -
MZsoltee
veterán
válasz
keIdor #23300 üzenetére
Ha ez így van, akkor miért jönnek az LHR-es 3080-asok?A GA102-esből a 3080-as a leginkább vágott darab. Vagy velünk marad, vagy hoznakegy még inkább visszavágott darabot. Esetleg a 3070Ti-ből lesz később GA102-es is. A selejt chip-eket el kell majd adni valahogy. Vagy ennyire jó lenne a kihozatal?
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Update 08.01. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- PS Plus előfizetések
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest