Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen asztali médialejátszót?
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- RAM topik
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
keIdor #22392 üzenetére
Egy részével egyet értek, döntse el mindenki maga akarja e járatni vagy sem.
Viszont azért ne felejtsük el, hogy már hetek óta sehol sincs az amivel te számolsz, és amennyit anno beszéltünk.
Most per pillanat napi tiszta 15$ amit tud egy 3080, múlt héten ez mielőtt volt most a beesés 25$ is volt.
Azért havi 130-150K már szerintem nem elhanyagolható összeg.
De majd eldönti mindenki mit akar. Eddig még az a tendencia bizonyult helyesnek, és az járt jól aki megvette felárral 1-2 hónapja mert az már mostanra kikereste az MSRP feletti felárat.
A kártyák pedig tovább drágulnak hétről hétre sajna. -
Mosqu!to
addikt
Végre valahára megjött a 3090 FTW3. Meglepődtem, mert kisebb, mint a STRIX 3080, pedig jobb hőmérsékleteket csinál és zajban sem érzek különbséget.
Felpattintottam a PX1 által javasolt fw updatet, de AB-ben továbbra is 107% a PL. Ez így oké, vagy nekem kell külön feldobni az XOC fw-t? Természetesen OC állásban van a kártya.
Nagyon közel vagyok a CPU hűtőhöz. Érdemes esetleg letennem a kártyát az alsó PCI-E slotba, vagy akkor meg a táp közelsége fog fájni?
-
RockHaRD
addikt
válasz
milszab #22388 üzenetére
Szerintem ez az az irány, amibe már nem kellene elmenni. Múltkor volt is róla szó. Tényleg kezd olyan lenni ez az egész, mint valami hittérítés.
Én is bányászom ugyanúgy 3080-nal, de tökre megértem azokat, akik egyszerűen leszarják ezt az egészet.
koxx:
Nem az a lényeg, hogy ki miért hajol le, vagy nem, hanem, hogy valaki attól kevesebb lesz-e, mert nem pörgeti százon éjjel-nappal a kártyáját. -
keIdor
titán
-
válasz
gainwardgs #22389 üzenetére
Minek is füstölne el?
-
Selynelar
aktív tag
válasz
muxi-muxi #22386 üzenetére
Köszönöm.
Inkább Gaming-re összpontosítok. Bányászás nem lesz. Gyenge vagyok én a csákányhoz
A házam szellőzés szempontjából remek. Be Quiet Pure Base 500Dx. 2×14cm venti elől beszívónak egy 14cm kifúvónak hátul. Azért is szemezgettem a Gaming X-szel mert eddig is az a típus volt és passzív hűtése is van. Csak a 30-as szériájáról nem olvastam jót. S úgy vagyok vele,hogy ha már ennyi pénzt kiadnék egy kártyáért akkor azért az legyen besza-behu -
muxi-muxi
senior tag
válasz
Selynelar #22382 üzenetére
A konfig megfelel egy 3080-as fogadására. Sajnos a gazdasági tényezők azok, amik keresztbetesznek. Én spec. nem áldoznék napi áron nyolc kilót egy nyolcvanasra, bármilyen top is a kártya. Az is kérdés, mire használnád, Játékra szerintem mindegyik oké, de ha levinnéd csákányozni, akkor a memóriákat is normálisan kell hűteni. Erősen ajánlott újrapadozni őket, a népszerűbb kártyákat itt is szétszedték már (padok vastagsága miatt).
Én játékra nyugodt szívvel ajánlanám a 350W TDP-seket is, undervoltolva még csendesek is. Superposition hajkurászásra a három tápcsatisakat (FTW3, Suprim, Strix). Csendre inkább azokat, amiknek idle-ben van passzív módjuk (Aorus pl.). Játéknál úgyis megjön mindnek a hangja, a kérdés inkább az, hogy mennyire szellős a házad, és hogy mennyit vagy hajlandó az egyedi ventiprofillal mókolni. Dupla bios-szal rendelkező kártyák játékra is, rekordhajkurászásra is alkalmasak lehetnek, csak annyi velük a gebasz, h a kapcsoló működtetéséhez le kell venned az oldallapot.
A táp elég lesz, normál módban használva a kártyát meg főleg. A helyedben végigszűrném a topikot a kártyák típusára (pl. FTW3), és egyes bűvszavakra is (memory junction pl.) -
Selynelar
aktív tag
válasz
warcat #22381 üzenetére
Köszönöm.
A Konfigom egyébként:
CPU: I7 10700K
CPU HŰTŐ: Noctua NH-D15
TÁP: Seasonic Focus Plus 850w platinum
ALAPLAP: MSI Z490 UNIFY
RAM: 2x16gb Kingston Hyperx Fury 3200mhz
Ház: Be Quiet Pure Base 500Dx
SSD:Samsung 970 evo plus 1tb
HDD: 2TB WD BLACKEz elegendő mondjuk a Suprim-hez? Vagy lehet, hogy tápból nagyobbat kellene beújítanom?
-
warcat
veterán
válasz
Selynelar #22380 üzenetére
Nincs jelenleg mód a válogatásra, különösen ha meg akarod tartani mindkét vesédet.
De: Asus TUF/Strix, illetve MSI Suprim.A Gaming Z friss érkező, az X szar lett a memória hűtése (illetve annak hiánya) és a műanyag hátlap miatt, de tudtommal a Z új kiadás, lehet érdemes egy tesztet nézni róla, lehet, hogy javítottak a hibákon.
-
Selynelar
aktív tag
Üdv Mindenkinek,
Ha valami csoda folytán sikerülne találnom 3080-at és a vesémet se kellene eladnom értemelyik gyártótól ajánlanátok és pontosan melyik típust? Msi Gaming X/Z-t látok HV-n de úgy olvastam,hogy azok nem sikeredtek olyan jóra,mint a 20-as széria.
Előre is köszönöm a választ.
-
Laraxior
titán
válasz
RockHaRD #22368 üzenetére
Ha maxolni akarod az órajelet, akkor a curve-öt kell használnod. Ha meg csak simán menjen amennyi kifér rajta, akkor feltolod a TDP meg a core fesz csúszkát, lősz neki valamennyi plusz órajelet, aztán majd a hőmérséklet függvényében beáll valamire. Amennyiben van szuper biosod, és nem fog a TDP limit korlátozni. Mert az FE is simán ment volna, csak a 370W-os bios nem engedte feljebb.
-
RockHaRD
addikt
Aki padokat rendelne: Van hivatalos Gelid store is, ott többnyire van mindegyikből raktáron, sőt van ultimate padjuk is, ami 18w/mk-s
Én 3db 40x80-asat vettem 1,5 milisből, és Előre csak azt raktam az EK blokkhoz, hiába volt oda elvileg 1 milis, mivel nagyon finom puha a Gelid, simán jó lett így is. A hátlapra viszont csak a gpu core részére raktam gelidet, a többire maradt az EK, mert ott már három féle vastagság kell, és nem mertem kockáztatni, de nekem is nagyon jó lett. Bánya alatt maximum 68 fok 1300 mhz emeléssel.más kérdés: Jól gondolom, hogyha Voltage emelés nélkül +115mhz-vel 2100 mhz gpu core-ral vígan elmegy a kártya (játék közben), akkor fölösleges a voltage-hez nyúlni? Ennél nagyon nem lesz több, és így nyerek pár fok hideget. Vagy ha emelném a voltage-et, akkor lehet, hogy tudna még feljebb menni a gpu core?
-
-
-
Chalez
őstag
válasz
SzlobiG #22348 üzenetére
Nem tudom mi lesz, de "szerencsére" két komplett gép lett megvéve, ami ma jött meg, ettől elállás lett volna, de valószínű az elsőtől lesz így elállás. Nem is részletezném, de ez a tipikus zöldséges esete, akitől kérnek egy fej káposztát, majd mondja, hogy kettő lett, maradhat?
Azt hiszem ennek így kellett történnie. -
Chalez
őstag
válasz
Shkiz0 #22345 üzenetére
Elhiszem, de mégis ez történt... Ekkorát nem oboáztam még semmivel. Megpróbáltuk a másik pcie slotba, átraktam az én gépembe, semmi. Áttettem az én 6900XT-met a gépbe, simán ment vele. Sőt, amúgy még a biztosítékot is kétszer levágta itthon, csak amikor a tápegységet kapcsoltuk be, gép indítás előtt. Fú, de mérges vagyok.. Mondjuk kétszer lett megrendelve, holnap érkezik a másik, de ahhoz még nem nyúlok, lássuk mi lesz a rossz gép sorsa vajon
-
Chalez
őstag
Sziasztok! Sajnos gondok vannak az 3080 FTW3 Ultrával. Egyszer csak kb fél - 1 óra működés után elment a kép, a három ventilátor közül csak a tápcsatlakozóhoz közeli megy, de az kb fullon, a másik kettő áll. És világít mind a 4 led pirosan. Windows beállítás után felajánlotta a firmware frissítést, azt megcsináltuk. Már előtte is észrevettem, hogy vibrált az rgb a kártyán. Kikapcsoltuk az rgb-t, mert zavaró volt. Aztán jött az off. Egy másik gépbe betéve is ugyanaz a jelenség. 1 wenti forog, 4 led pirosan világít, és semmi más.
-
Chalez
őstag
Azt számoltuk mi is, hogy külön összevéve sokkal többre jönne ki a végösszeg. amúgy is akart öcsém (övé lesz) egy egy gamer gépet, sztem egész korrekt benne a cucc. A lapot sajna nem tudom, de nemsokára érkeznek hozzánk, akkor majd kiderül. A videókártyát lefényképeztettem velük és a kódját is egyeztettük, ezért tudom konkrétan, hogy FTW 3 ULTRA
-
Chalez
őstag
Sziasztok!
Az alábbi Alza BattleBox gép jelentem 3080 FTW 3 ULTRA videókártyát tartalmaz, vagyis a fekete házikós változata, ami már elfogyott, ez még van elvileg készleten:
[link]
Bánya miatt szívesen fogadnék pár MSI AB beállítási tippet! -
keIdor
titán
válasz
-=RelakS=- #22327 üzenetére
GT-1030 azért minimális játékra jó, a GDDR5-ös. Intel IGP-nél 2x-3x erősebb, szóval 900p, 1080p játék mehet vele. [link]
-
válasz
-=RelakS=- #22327 üzenetére
Arra hogy legyen kép, nulla játékkal (max 1-2 webes de még talán azok sem) arra a 710-730-1030 bőven elég.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Shkiz0 #22326 üzenetére
aquánál 1050ti árakat szoktam röhögni. Az online ár minimuma közelíti a 110 ezret.
Szóval ha nem elég az igp, akkor is gáz van, ha csak azért kell kártya, hogy legyen kép.
710-730-1030-ak nem tudom, hogy mennyire jók, bár ilyen célra lehet, hogy még azok is elfutnak, csak semmit se akarj játszani. -
Nem, ettől olcsóbban tudtam volna valamelyest. Nem rémlik már pontosan mennyit mondott pár napja rá a kapcsolattartóm amikor mondta, hogy van 2db ilyen, de azt tudom hogy kicsivel volt csak nettó 900 alatt az ára. Erre ugye még jön áfa, meg számolj 5% haszont mondjuk akkor kb 1.2M körül lenne.
-
nutella1
őstag
válasz
Lacielvtárs #22321 üzenetére
A Manli másfél millió?
Akkor nagyon nincs vga.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
-=RelakS=- #22320 üzenetére
az már combosan áron van
[link]
egy hete még annyi volt -
törölt tag
válasz
Laraxior #22316 üzenetére
Folyamatos készlethiány van az aquanál, lehet ennek a piacra dobása miatt!
aquacomputer.de -
Laraxior
titán
[link]
Ez mi a fa**om akar lenni? Komolyan ezt hívják aktív backplate-nek? -
Laraxior
titán
GPU-Z vagy Msi afterburner tud olyat mint a core temp, hogy adott homersekletnel leallitja a gepet, vagy ujrainditja, vagy hasonlo ficsőrt? Mindenkeppen GPUhoz kellene.
-
RockHaRD
addikt
5. napja nem produkált ledes problémát a kártya. Szerintetek le merjem vizezeni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Milyen asztali médialejátszót?
- Futás, futópályák
- Milyen autót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest