- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- SSD kibeszélő
- Apple notebookok
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
Hát én nem vettem észre, hogy bármi is idecsapott volna...
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
KRoy19
őstag
Na berendeltem a 3080 Ti FTW3 Ultrát, szóval jövőhéten remélhetőleg bepattinthatom a gépbe.
i5 11400 lesz mellette, mert TV-re kötve használom a gépet és 4k/60fps gaming a cél, arra meg még ez a proci is sok.[ Szerkesztve ]
-
KRoy19
őstag
Ez egy fórum, szóval annak a hsz-ére reagálok akiére akarok, ha nem tetszik, akkor folytass diskurzust privátban!
Magyarázhatod a bizonyítványt, de akkor is fals információt terjesztessz azzal, hogy olyan cikkeket linkelgetsz amik egyáltalán nem fedik a valóságot.(leet-es cikkről beszélek, nem másról)[ Szerkesztve ]
-
GAbre
veterán
válasz KRoy19 #25187 üzenetére
Ad 1 hozzád nem szólt senki!
Ad 2,ha olyan hülyének nézel,hogy 1 gyártó,csak mert akár a teljes ország piaca elhal,nem ad ki/fejleszt valamit,amit világszerte értékesít,akkor már+ nem is fogok leállni veled vitatkozni ezen.
Ad 3,ha utána "néznél rendesen" akár annak amiket linkeltem feljebb,vagy csak kinyitod az ablakot.Tudhatnád,hogy erősen változik a világ,eme cikk is annak a jele volt.
Ki tudja milyen igények,milyen covid hullámok és főleg itthon milyen világ jön el stb ,és változtatja/késlelteti fejlesztéseket.Kínáról,meg intel vga-ról se beszéltünk,hallani még.
Csak nyílván nem fejtem ki minden gondolatmenetem.
Én csak azt mondtam várjuk meg mi lesz a vége.Ígérgetni/szivárogtatni lehet mindent...
"Ha igaz a hír is,h amcsiba mi megy: [link]"
Ennyit a hamis infókat terjesztek témáról[ Szerkesztve ]
-
KRoy19
őstag
Te nézz már ennek légyszives utána rendesen, mielőtt linkelgeted ezeket az idióta, valósághoz alig közel álló cikkeket!
Röviden:
- Ez a DIY piacot egyáltalán nem érinti, csak az előre összerakott pc-ket.
-Az előre összerakott pc-k közül is csak azokat amik idle!! állapotban túl sokat fogyasztanak (kutyát nem érdekli, hogy mennyit fogyaszt amikor használatban van)[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
-
-
keIdor
titán
válasz Sziszifeca #25181 üzenetére
+8-10%-al gyorsabb a 3080Ti, mint a sima.
Neked kell eldöntened.Az Ada Lovelace és az RDNA 3-ról annyira durva dolgokat hallani, hogy én nem vesződnék a +10%-on, tedd el azt a 120 ezret a következőkre. Azok lemossák az összes mai kártyát… úgyis vált innen mindenki, ha megjönnek a számok.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
válasz Laraxior #25172 üzenetére
Nincs ezzel gond, írják azt, hogy 3080 1500€ MSRP.
3080Ti 2000€, 3090 3000€, de akkor legyen akörül mindenhol és lehessen kapni.Akkor az ember tudomásul veszi, hogy ez ennyi.
Azt vagy vesz, vagy kiszáll. Ez így lenne korrekt.
A másik oldalra is vonatkozik…¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
GAbre
veterán
Ez kb így van.
Nem hiszem ujabb covid hullám,már csak a félelem miatti korlátozások miatt se lesz olcsóbb.Hát ha még be is jön,és határzárások,termelés csökkenések home office....
De még ha mindent pozitívan nézünk,akkor számíthatunk némi árcsökkenésre.
De hogy mennyire passz.Vszeg nem sokra,ha azt nézed,hogy tavaly volt 3-400 körül a 3080.
Azóta amerikai msrp árak is emelkedtek.
Nem beszélve a gazdasági helyzetről.És ahogy olvasod 450 körül már lehet venni.
Max 50-et tudsz lefaragni,de ahhoz mindennek jól kell mennie kb.Avatar
-
addikt
válasz Sziszifeca #25176 üzenetére
Evga 3080Ti-re gyúrok nagyon, csak nem tudom érdemes e várni, vagy sem..
Mire vársz? Nem lesz olcsóbb. Evgától közvetlenül rendelve is 565k szállítással együtt. Kiskerben most megkapod 580k-ért.
Max abban lehet reménykedni ,hogy a forint erősödik...
Ha 310-re visszaevickélnénk, akkor 500k alatt lenne ugyanez.[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
KRoy19
őstag
válasz ScomComputer #25173 üzenetére
Köszi, szerintem is.
-
echterion
nagyúr
válasz KRoy19 #25156 üzenetére
Csak azért alakult így, mert akkor még nem tudta az Nv, hogy a bányászok így felszippantják a kártyákat. Ha tudta volna, annak is magasabb lett volna az msrp-je. Nem igazán valid támpont szerintem azt illetően, hogy mennyit ér a kártya, de szíved joga persze ezt nézni.
-
Laraxior
titán
De azt mar az elejen kozoltek hogy az msrp-n nem tul sok haszon van az FE eseten sem, nemhogy egy custom pcb-s, custom cooleres verzion. Nem fognak a gyartok 10€/VGA haszonnal dolgozni. 1000 korul ha lesznek 3080-ak akkor annak mar lehet orulni.
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
GAbre
veterán
válasz warcat #25163 üzenetére
Azért az a 80 ti sincs rossz árban.Főleg addig vegyünk kártyát,amíg megtehetjük,meg gépet.
Ha igaz a hír is,h amcsiba mi megy: [link]
Meg esetleg ez is: [link]
Annak fényében meg,hogy milyen változások mennek végbe a világban,még az új hullám,a "szokásos" országok közti viszályok,és a covid hullámok miatt is.
Esélyes,hogy sok nem túl kedvező változás következik,részben,mint az első híres
#25170 KRoy19:
Ez se feltétlen igaz.
De joggal nevezhetsz 1 kb gyártótól vásárolt áron kapott terméket értékállónak.Az más,hogy a mai világban mit jelent az érték,a pénz értéke,az állósága.Mert ahogy a termékek ára is ugrál össze-vissza,általában feljebb megy.[ Szerkesztve ]
-
KRoy19
őstag
válasz MPowerPH #25169 üzenetére
Nem értékálló, hanem értékállóbb.
Úgy értettem, hogy ha most LHR-es 3080-at vennék 480-ért, akkor azon többet buknék amikor eljön a csere ideje, mint egy 580k-s 3080 ti-n.
Persze elnézve a 2080ti és 2080 super használtpiaci ára közti különbséget, valószínűleg hibás az elméletem.[ Szerkesztve ]
-
warcat
veterán
válasz KRoy19 #25161 üzenetére
Ugyanúgy más zsebébe lapátolod a pénzt, ha a 3080 Ti +100 USDvel többe kerül legyártani mint a 3080-at akkor sokat mondtam, tehát eleve +500-at adsz a semmire és még csak bányászni sem tudsz úgy vele.
A te pénztárcádon csattan az ostor végül.Személy szerint jelenleg vennék egy 3070 Ti ftw3-at 850€-ért ha most kellene kártya és lapoznék a 4000-es szériáig.
EA: It's in the crate!
-
MODERÁTOR
válasz KRoy19 #25159 üzenetére
El kéne már felejteni ezt az egész msrp dolgot, hogy mennyinek kéne lennie. Annyiba kerül amennyire beárazzák a gyártók. Amúgy most kaptam notifyt (3070) az októberi feliratkozásra.
[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
KRoy19
őstag
Igen láttam, hogy van 480-ért MSi Gaming Z trio, de az valahogy nem szimpatikus nekem, mert az közel duplája az msrp-nek, míg a 3080 Ti kb. 25%-al drágább csak mint az msrp.
Tudom, hogy valahol baromság ez a fajta felfogás, mert a 3080 Ti alig erősebb a 3080-nál, de akkor is inkább kiadok 120k-val többet és megveszem a 3080 Ti-t 10 év garival.
[ Szerkesztve ]
-
GAbre
veterán
válasz KRoy19 #25153 üzenetére
Nem lehet tudni hogy alakulnak árak,lehet olcsóbb lesz,lehet marad így,vagy drágább is lehet.
Van rá esély,hogy beindul a gyártás,és a sok ember,aki feliratkozott,abból sztem a fele visszadobja majd,mert vett azóta.De nem lehet tudni,inkább ne számíts rá.
Ha találsz jó áron,inkább vedd meg.500 alatt is vannak lhr-es 3080-ak is.
Azokból érdemes lehet.De ezek mind csak nagy HA.
Lehet újra visszajönnek tavalyi 400+os árak.Bár sztem 450 alá nem fog menni.
omfgk:
Jah,mondjuk igen kb annyival.
Mondjuk van lhr-es 3080 suprim is olcsón németből [link]
Végre valaki,aki értékeli is,azt a 10 év garit,nem csak fujjolják a kártyákat
Mégis 27%-al olcsóbb elvileg,mint ftw3.Azt hittem az is sokat nyom a latban de sok sikert.
1ikkel se jársz rosszul.[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz bulikavagyok #25148 üzenetére
Dirt Rally 2.0 tud tisztan GPU limites lenni egyebkent, bar az felbontasfuggo.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
AsakuraDave
őstag
válasz bulikavagyok #25148 üzenetére
Hát az már annyira nem baráti
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
nagyúr
válasz AsakuraDave #25147 üzenetére
Játszottam kb 20 percet a The Ascent-tel, max 79 fokot mutatott a GeForce Experience. Szval ez "kicsit" durvább mint a CoD. Holnap tesztelem még pár játékkal.
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
AsakuraDave
őstag
válasz bulikavagyok #25146 üzenetére
Ha hasonló értékeket tud mint a sima nem Ti FTW3 akkor bajom nem lesz vele.
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
nagyúr
válasz AsakuraDave #25145 üzenetére
Kíváncsivá tettél, holnap megnézem több játékkal is. Sok játék mondjuk nincs a gépemen: két AC és Dirt 2.0, RDR 2, CP 2077, FH4, Flight Sim - ami így hirtelen eszembe jut.
Épp a napokban írtam valakinek privátban, h mennyire megszerettem ezt a kártyát. Ami nekem számít: jól mutat a gépemben, nagyon halk és szerintem a teljesítménye is rendben van. Pont annyiért sikerült hozzájutnom mint amennyiért pár hónappal ezelőtt eladtam a Strix-et. Szerintem nagyon jó csere volt. Tegnap megvettem hozzá a plusz két év garit - bár ez valószínűleg a következő (vagy az azutáni) gazdáját boldogítja majd.[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
AsakuraDave
őstag
válasz bulikavagyok #25144 üzenetére
Hát 30perc után bekene álljon a hőmérséklet valamennyire de mondjuk egy COD multi nem tudom mennyire tekeri maxon a kártyát. De lehet hamarosan nálam is lesz egy FTW3 Ti
-
nagyúr
válasz AsakuraDave #25142 üzenetére
Igen, azzal! Annyit azért hozzátennék, h 30-40 percnél szinte soha nem játszom többet. Nem tudom, h ez számít-e?!
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
törölt tag
válasz AsakuraDave #25142 üzenetére
-
AsakuraDave
őstag
válasz bulikavagyok #25141 üzenetére
Mármint ez a 3080Ti FTW3 -mal? +Cshavez
-
nagyúr
válasz AsakuraDave #25138 üzenetére
Erről kivételesen én is tudok nyilatkozni, mert CoD-ozás közben az fps számláló mellett látom GPU hőmérsékletét is. Zárt házban OC nélkül 64-66 °C körüli értékeket látok. Emlékeim szerint a Strix ugyanebben a házban 1-2 fokkal melegebb volt (66-68 °C rémlik). Minden más játéknál csak az fps számlálót figyelem.
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
törölt tag
válasz AsakuraDave #25138 üzenetére
Szerintem volt, csak update jött rá.
Nyitott háznál 63 °C volt léggel, max ventivel. -
GAbre
veterán
-
törölt tag
-
GAbre
veterán
Köszi.
Mpowerph:
Ezt nem is tudtam.
Én csak erre emlékeztem:
[link]
De azóta már jött az újabb hír: [link]
Mondjuk ezen jövő év van,hogy akkor lesznek,bár már szinte mindenhol van belőlük.
Várni,várhatok,fizetni se kellett,nincs beragadva pénz.
Aztán még mindíg elállhatok tőle,ha nem tetszik vagy vmiAvatar
-
Zorel
senior tag
Számítógép alkatrészre nincs vám és vámkezelnie sem kell a postának, mivel csak dhl expressz-el szállít mo-ra az EVGA és az áfa megfizetése megtörténik a megrendelésnél, ugyanis magyar címre csak így tudsz rendelni az EVGA-tól, így vámkezelést sem kell fizetni. Ha olyan kártyát step up-olsz amire előzőleg vásároltál kiterjesztett garanciát, akkor az átkerül az új kártyára, nem veszik el.
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
-
GAbre
veterán
válasz #15779328 #25117 üzenetére
m0h0senator:
Köszönöm nektek bár nem szívesen hallom,de akkor nem várok nyáron már biztos semmit.
Még talán eleddig,amazon balhéig talán nekem nem kellett volna annyit várni mint másnak 3080-ra vagy vmi.Azokból hiány alatt is azért akadt.
De így már csak jó eséllyel, eth 2.0-ban kaphatok majd 3090.Akkor meg már mind1 lesz,h lhr vagy nem.Avatar
-
muxi-muxi
senior tag
válasz Sziszifeca #25111 üzenetére
Fingasd meg a kártyádat és monitorozd (stress teszt: Furmark, Metro: Exodus RTX, monitorozàs: MSI Afterburner, GPU-Z). Játéknál szerintem zárt házzal 75 fok még egészsége, memóriára meg olyan 95 fok. Felette segíthet a pasztázás meg a padcsere. Jó sokféle méret van egy VGA-n belül is, érdemes szakik segítségét kérni e tekintetben.
Mindegy, milyen gép, csak fagyjon...
-
-=RelakS=-
veterán
Hatásvadász cím.
Nem a túl erős gépeket tiltják be, hanem határt szabnak annyit, hogy nem használt állapotban mennyit fogyaszthat a gép.
Nem használt állapotok, amikor a gép be van kapcsolva:
1: elindult a képernyővédő
2: a monitor is kikapcsolt
JayzTwoCents videója alapján ha tele van a géped nagy fogyasztású cuccal, akkor még több energiából is gazdálkodhat a fenti állapotok fenntartásához.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Wilks
tag
Bocs az offert,csak nem tudom,h hova érdemes berakni......
Habár valamilyen szinten érinti a 3080-3090-rs kártyákat is.........
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
-
nagyúr
válasz Shkiz0 #25109 üzenetére
Jelen, én pont ilyen vagyok! Ebben a formában használom a kártyát amióta megvettem:
A 3080-as Strix ugyanígy futott nálam, ha jól emlékszem azon sem teszteltem az OC módot. A feszültséget mondjuk lehet, h nem lenne hülyeség módosítani a kisebb fogyasztás érdekében, de még nem jutottam odáig, h utánaolvassak és megcsináljam.
Élni és élni hagyni
-
törölt tag
Nekem a tavalyi z590 ftw-t, nemrég küldték, szóval min. fél év.
#25095 Ubi82
Nem közvetlen neked küldtem, szerintem elveri az ftw3 az asus-t, mind boost-ban, rma-ban és ehhez már a kondik nem adnak hozzá, tavaly csak az miatt volt "előnye".
Azért raktam idézőjelbe, mert a kondik miatt élvezte az előnyét, de az lett a hátránya a cw miatt, és az idei drivereknél meg már tökmindegy a kondik fajtája.[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
Még a talán ebből a szempontból legrosszabb Giga Gaming OC is 80 körül megáll játékok alatt, nem kell különösebben foglalkozni ilyen esetekben vele.
-
warcat
veterán
A legtöbb típusnál nem kell ebben az esetben vele foglalkozni, bár komolyan javíthat hőmérsékleteken a minőségi és kézzel felpakolt padok&paszta
@GAbre : tanulmányozd át a Step-Up FAQ-t.
-
GAbre
veterán
Mivel,arra tervezték a kártyákat.
Gamin alatt.. - 20 fok kártyákra/memóriákra kb.
Tehát még a 110 fokos maxos szar gigabyte is határértéken belül van.
Az más dolog,hogy érdemes,ha ért hozzá,vagy nem akarja garba vissza vinni,vagy épp nincs is gar rá.[ Szerkesztve ]
-
Dreamie
őstag
Nem. Esetleg, ha nem elégedettek a hőfokokkal ,mert szar minőségűek a padok.
[ Szerkesztve ]
Kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!!! Battle tag: Dreamie78#2957
-
Sziszifeca
őstag
Aki Game-ra veszi a kártyát, annak ebbe a PAd-ozás dolgokba nem kell gondolkodnia?
>>Youtube/Sziszifeca<<
-
GAbre
veterán
válasz warcat #25107 üzenetére
Valaki írta vásárlásnál,hogy az áfát is kérte oldal.Ha vámra kerül a sor,akkor meg ők fizetik a többit.
Ugyebár,azóta bejött:e hónapban a mindent vámolunk postai eljárás is.
De gondolom futárral küldik.De nem tudom step up-nál,mintha nem kértek volna áfát,illetve,jelenleg úgy áll,hogy nem kell postán kívül fizetnem rá.Illetve,ha kell,akkor meg sokat kéne,akkor elállok cserétől.
Még azt se tudom,hogy megy,megjön,megnézem,ha tetszik postázom régit,vagy futárnál rögtön csere,vagy előbb ők küldenek futárt régiért?
Illetve 1 fontos dolog,még nem tudom vegyek-e rá+ gart.
Most ha erre veszek,és mégis cserélek nagyobbra,akkor megmarad azon a + gar,vagy elveszik?
Ha valaki tudja esetleg.[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz Shkiz0 #25106 üzenetére
Nekem is mennek az EVGA -ak a banyaban, de ne mar a padok szerint iteljuk meg a kartyakat. Az Asus is jo padokat hasznal, de azokat a banya elobb kivegzi. EVGA -kon is cseresek lesznek, majd 1 ev mulva....
Azert az EVGA hirnevenek ez a szeria nem hasznalt. Persze, szep, hogy mindent is cserelnek RMA -ban. Na de az is ido, es bonyodalom. Es valaki mar 2x kuldte vissza a kartyajat. Kingpin -t ettol meg vennek, mert ott nincs sporolas, az van a pl. Asus szintjen.
Erdekes dolog ez is, mert az alaplapjaikon nem ez a felfogas. Aztan ha az arazast nezem, ott a Dark vonal az joforman egyenlo a VGA Kingpin vonallal.Egyebkent teny, sokan nem merulnek bele a kartya OC -ba, nem modositjak a BIOS -okat, sot, meg csak a TDP csuszkat sem toljak ki, ami gyarilag tan 450W? Az a kartya valszeg nem fog megpusztulni, mert nem nyelezik.
mod: En az EVGA 3090 -et mar kinyirtam volna.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
warcat
veterán
-
nagyúr
válasz MPowerPH #25100 üzenetére
Az egyszerű user, nem fog 500W-os XOC biosokat pakolgatni a kártyára.
Sőt, meglepődnél mennyi ember van aki csak berakja a kártyát és használja, nincs undervolt se semmi.
Normál körülmények között pedig nincs különbség a 2 kártya között.
És bár nem normál körülmény de pl az EVGA karik (XC3 FTW3) mind mennek már több mint fél éve úgy hogy 94-98c a memória, amíg ilyenkor a strixet már padozni kellett
De mint mondtam a bánya nem normál körülmény, ennek ellenére EVGA-n a legjobbak a padok az összes gyári moslék közül.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
GAbre
veterán
válasz warcat #25104 üzenetére
Az okés ezért is írtam, minimum hetekbe,hogy nem tudom mennyi kártyát èrint dbra az ügy,mennyi van nekik felrerakva.
Csak,hogy ha valaki csinálta már, ő mennyit várt,és akkor az csak 1minimum/átlag idő lesz.
Arra azért kíváncsi vagyok,hogy ha már non lhr lett kiválasztva.
Akkor kérdés jelzés nélkül mit küldenek.
Illetve azt se tudom,hogy még mindíg out of eu-ból küldik-e.És még mindíg "vámmentes"-e.[ Szerkesztve ]
-
warcat
veterán
Hónapok lesz az eleve, ráadásul a most New World alatt elpukkantakat úgy cserélik rohamtempóban, hogy akár a saját már eladott 3090 készleteiket visszavásárolják a viszonteladóktól, tehát csak a friss gyártásból jut majd miután az előtted sorban álló tömegek megkapták a magukét.
-
MPowerPH
félisten
válasz keIdor #25101 üzenetére
Mondjuk itt konkretan kozel 200 dodorol beszelunk(tekintve, hogy nem ismerjuk a gyartoi kedvezmenyeket), az meg azert nem keves penz. Hiaba, felvezeto arak is megugrottak. De pont ennyivel olcsobb 1-1 EVGA kartya, szoval valamit valamiert. EVGA sem szamaritanus, hogy csak ugy olcsobban adjak a kartyaikat.
Kingpin modellt azert rendesen osszeraktak, ott nem volt sporolas. Bar ott latszik is az arcedulan.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest