Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen asztali médialejátszót?
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- RAM topik
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
GAbre
veterán
[link]
Valaki rendelt már innen?
Elég sok várakozási időt írnak.
Mellesleg, zotac RTX 3080 kártyák,hogy teljesítenek?3070-ekben nagyon jól összerakták őket.
De anno evga is jó volt ott még,majd 3080-nál elég gyengusz lett,ugyanazon hűtéssel.
3080-on is olyan szépen lehet őket cibálni,ha valaki próbálta. -
Laraxior
titán
válasz
SzlobiG #22293 üzenetére
Pár hónapja még csak 1080p@60Hz monitorom volt, teljesen jól elvoltam vele. Még a 3080FE-nél is.
Aztán lecseréltem 2560x1440@165Hz-re. Most újrahúztam a Win-t, lekínlódtam a Warzone-t, de a beállításokban valami nem volt jó és maradt a 60FPS. Hát teljesen olyan érzésem volt, mintha szaggatna a játék, pedig vajsima volt úgyis. Szóval azért legalább a 100-as legyen meg minimumban -
Megnéztem az "új" metrot hát extremen wqhdba azért vannak jelenetek ahol a 3080-at is fekteti gondolok itt 60fps alatti értékekre. De legelabb stabil a vga az most kiderült.
-
RockHaRD
addikt
válasz
MPowerPH #22280 üzenetére
Majd a D5-ös distro 3 radiátorral lehűti ezt a bestiát
Egyébként nem értem ezt a kártyát. EVGA most nem volt túl kedves, szerintük amit visszaküldtem azzal sem volt semmi gond, és ezt is tesztelték mielőtt elküldték.
Tegnap óta most megint működik, ment a bánya vagy 20 órát gond nélkül, most pedig rátoltam a 3dmarkot úgy, hogy oc unlockolt bios, szépen be is zabálta a 450wattot, meghúztam a memóriát, gpu core-t is, és all time high pontszámot értem el probléma nélkül. Írtam is az EVGA-nak, hogy most megint működik, de ha egy mód van rá, indítsák el az RMA processt, legyenek meg hozzá a papírok, engedélyek, és ha szerdáig nem produkálja a problémát újra, akkor max nem küldöm el, és rakom rá a vizet. -
MPowerPH
félisten
-
RockHaRD
addikt
-
Dreamie
őstag
válasz
MPowerPH #22277 üzenetére
Igen, de front distrot vagy hagyományos pumpa+tartály kombot szeretnék, szóval lesz hátul + 3 ventilátor, ami viszi kifelé szépen a meleget. Alul felfelé, fent hátul kifelé fúj a rendszer, legalábbis így tervezem. Fasza akkor az ekwb tervezoje... Kalap szar , iszonyatosan alultervez...de ennyire...eszem megáll.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Dreamie #22274 üzenetére
A problema ott van, hogy a Zen 3 -nal oriasiak a hotuskek. Nem melegszik, de a 30 fokos vizet sem igen toleralja mar. Na de egy 3080 mellett nem 30 fokos lesz a vized, es foleg nem abban a hazban. Az sem segit, hogy a 2. radi mar meleg levegot szipakol be.
Sajnos nehez kerdes, RockHaRD regota szenved, de amint a VGA bekerul a korbe, szerintem elojonnek a problemak is.
-
Dreamie
őstag
Érdeklődnék, lian li o11 dynamic xl házba lenne víz, 5900x és rtx 3080 strix lenne vizezve. Alulra felülre szeretnék két radiátort. Alulra csak 40 mm-es fér be felülre is kell ekkora, vagy elég a sima se ekwb-tol? Vagy 3 is kellhet? Az ek oldala szerint két slim is elég lenne, de én a két 40 mm-esben gondolkodok. 360-as radikrol van szó, ofc.
-
echterion
nagyúr
válasz
RockHaRD #22270 üzenetére
Tudom, de lentre én nem raknék radit, onnan jöjjön fel a levegő. Nem lesz nálam distro, hagyományos úton építkezem, van már D5 pumpa+tartály, cpu blokk, meg egy tripla radi+fitting hegyek. Várok még egy Bykski oled-es áramlásmérőt és kb. meg is lesz a rendszer, már csak a döntés marad a vga-król.
-
RockHaRD
addikt
válasz
szabeska #22268 üzenetére
Évek óta használok ilyen kábeleket, eddig nem volt velük gond. A bánya gépben is az egyik vga táp kábel ilyennel lett megtoldva, szóval kicsi rá az esély, hogy ez legyen a gond, de ki tudja. Pár nap múlva kiderül úgyis. Eddig két egymást követő este csinálta ezt, amit csinált, ma megküldöm rá az OC biost, és elengedem a tdp-jét játék alatt, aztán meglátjuk. Úgy egyből kiderül ,hogy van-e tápellátási probléma
echterion: 3 is elfér akár
Lesz eladó distro platem, kettő is
-
echterion
nagyúr
válasz
Locutus #22266 üzenetére
Dehogynem jó ház, nekem is olyan van, a Dynamic verzió. Két kártya még léghűtéssel vígan elvan benne. A víz már készül, csak azt kell eldöntenem, hogy blokkokat veszek vagy eladom a mostani kártyákat és gyári blokkos kártyákat veszek helyettük. Két tripla radi befér kényelmesen a házba, szóval nah, fasza kis házikó.
-
RockHaRD
addikt
-
Nyilván léteznek jók is. De az enyém pl silverstone talán amit még a 1070-en használtam, és zéró specifikáció van a kábelhez. Egy sima zacsiban jött, gondolom ugyanannak a kínai cuccnak az n+1. rebrandje.
Már ránézésre is masszívabb a gyári seasonic kábel. Szóval azért inkább azt használtam. -
RockHaRD
addikt
Formulamod kábelek, nem cable mod. Mivel Verticalba megy be, és van 180 fokos visszafordítóm is, ezért most amúgy sem fog látszani, úgyhogy kikötöm őket. Ha enélkül elmegy most 3-4-5 napot, akkor lehet hogy tényleg ezekkel volt a gond. Nem bánnám, mert itt van minden ahhoz, hogy összerakjam szépen vízzel, de így nem merem
+ tegnap átnéztem amit lehetett ezzel az 1 piros ledes problémával, és 10-ből 9nél rma lett, az az 1 meg újra ki-be rakta a kártyát, és megjavult, senki nem írta, hogy esetleg a táp kábellel lett volna gond. -
RockHaRD
addikt
Mivel úgyis hétvége jön, és lesz pár nap, mire újra elintézem az RMA-t, addig teszek egy próbát a Phanteks gpu kerettel. Úgyis abban lenne később. Leveszem 3.0 x16 pcie-re, és kikötöm a fehér kábeleket, bár nem hiszem, hogy azokkal lenne a baj
Így legalább ha újra ki-be kell rakosgatni, hogy újra bebikázzam, akkor egyszerűbben megoldható lesz majd amíg nem küldöm vissza.
-
Mosqu!to
addikt
válasz
gainwardgs #22245 üzenetére
Allandoan tekert, nagy terhelesen, tobb évig.
-
Mosqu!to
addikt
válasz
gainwardgs #22243 üzenetére
Venti csapagyas lett.
-
Mosqu!to
addikt
EVGA tápot RMA-ztam már, postafordultával küldtek a 750G3 helyett 850G3-at, mellesleg csak a tápot kérték sallangok nélkül és full set jött vissza, úgyhogy van egy rahedli modular kábelem most itthon tarcsiba
. Mondjuk a kifelé postaköltséget nekem kellett állni, ami amúgy elég borsos volt (valami 8k huf környéke, ami egy táp esetén elég jelentős tétel az eszköz értékével arányosítva).
Amúgy jellemzően játszani fogok rajta, pihi időben meg ráeresztek egy minert. Gondolkozom azon, hogy megtartsam a 3080-at másodiknak, de nem tudom mennyire szeretné a gép játék jellegű felhasználásnál, ha két kártya figyel benne. Ignorálni tudná ilyenkor a 3080at?
BTW az EVGA féle PCI-e PowerBoostnak van érdemi jelentősége (fpsben vagy MH-ben mérhető pozitív hozadéka)?
-
warcat
veterán
válasz
Mosqu!to #22234 üzenetére
Használattól is függ, nekem ~két hét alatt jött elő, de csak könnyedebb játékok mentek épp amik nem terhelték nagyon.
Bő egy hét után elkezdődött az "elmegy a kép, ventik 100%-on pörögnek, reset helyrehozta" még párszor, majd amikor jelnek vettem egy ilyen alkalmat, hogy na akkor itt az ideje aludni, másnap már nem lehetett életet lehelni bele.
A cserekártyát csak bő egy hónap után adtam el végül épp ezért, nulla problémát tapasztalva, szerencsére ezt pont jót is tett akkor az eladási árnak, átnyergeltem 3090 Strixre.Garanciáztatás szerencsére viszonylag egyszerű és tudják is, hogy vannak gondok, szép csendben cserélgetik, bár nem egy US színvonal.
Én megfontolnék egy gari bővítést 5 évre, bár csak a te személyednek szól, a fiókot könnyen át lehet passzolni a vevőnek.És hogy válaszoljak is: szerintem egy hónap hajtás után már rendben lesz ha nem merül fel semmi addig.Evga fórum plusz saját tapasztalat is ez.
-
RockHaRD
addikt
válasz
abridabri #22238 üzenetére
Úgyis jó pár nap amíg reagál az EVGA, szóval van időm tesztelgetni
Meg tegnap is játékból kilépés után jelentkezett, most pedig amint rányomtam a mining ikonra, egyből. Gép közben nyilván nem mozdult, szóval kicsi az esély rá, hogy a kábel egyszer csak jó, egyszer meg nem
-
Zorel
senior tag
válasz
RockHaRD #22232 üzenetére
Nagyon peches vagy, hogy az a csere is kifeküdt. Ezek közül amivel gond van mind ezt csinálják, hogy bal led világít és nincs kép. 2021-es gyártású a kártyád?
Mosqu!to: 1-2 héten belül előjön általában. 3090-ből már van javított PCB-s, azoknál az SN 2112-vel kezdődik.
-
-=RelakS=-
veterán
-
RockHaRD
addikt
válasz
Shkiz0 #22230 üzenetére
Helyén van minden. Most kivétel után az történt, hogy a led nem világított, de 100-on pörgött 2 venti, a 3. pedig állt, és nem adott képet. Megint kivettem, vártam kicsit, újra beraktam, utána megint ugyanez a led égett, kép nuku. Harmadjára is kivettem-beraktam, most megy. Ezt ha rárakom a vizet, akkor már nem lehet megcsinálni, úgyhogy megy vissza
szerk.: Eleve úgy emlékszem, mintha az előző kártya hwinfoban jelezte volna mindhárom ventit külön-külön. Most meg csak kettőt lát
-
válasz
keIdor #22221 üzenetére
Persze, ha csak játék menne, akkor én se bántottam volna soha nem is kellett egyik vga-t se padoznom, de így 0/24-es üzembe biztos "fáradnak" a padok gondolom kikeményednek.
Tegnap az egyik 570-et szedtem szét, darabokba jött le az egyik pad róla.Holnap majd megküldöm a Metroval kíváncsi leszek mit mutat a 3070, az csak DLSS-el vitte normálisan maxon.
-
MPowerPH
félisten
Hasznalja valaki a kartyajat PCI-E 4.0 riser -el?
-
keIdor
titán
válasz
SzlobiG #22219 üzenetére
Viszont ez olyan igénybevétel, ami 2-3 év játékkal jön csak össze a legtöbb embernél. Gondolok itt a terhelt órák számára. Ráadásul játék alatt csak 80 fok a memória, legalábbis nálam. Nem 100-110.
Szóval a padozás hozzá tartozik a karbantartáshoz. Lehet, hogy fél évente meg kell majd csinálnia mindenkinek.
-
gainwardgs
veterán
Majd írsz beszámolót 3080-on hogy teljesít
De mindent csutkázz ki -
válasz
Shkiz0 #22211 üzenetére
Érdekes ez hogy elfárad pláne ilyen gyorsan. Amúgy ahhoz képest, hogy rigbe van az EVGA is melegedne PC házba az tuti, de tény hogy gyárilag egész jó értékek így én se bántanám.
Nekem a "fostos" giga oc padozás után max 90 fok a ram +1300MHz-el zárt házba, 70%-os ventivel, szóval én továbbra is tartom hogy a padozás rengeteget számít és nagyon megérte, mert elértem amit szerettem volna, hogy zárt legyen a ház.
#22208Lacielvtárs:
Az szép lényegében elérted amit szrettél volna.gainward: Nem rég vittem végig most kezdhetem előről.
-
gainwardgs
veterán
Lehet gyilkolni a kártyákat
[link]
-
Plusz EVGA ilyen szempontból megint csak jobb választás, mert van belőle relatív több, és itthon 3 év garral van.
Az aprón a kintiek viszont ahogy nézem inkább 2 évvel vannak mint 3-al, és egy egyszerű juzer még mindig fosok egy kinti garanciázástól. A "haladó" tagozat már nem fél ettől. -
Egymás melett vannak RIG-be.
Az Asus az végleg elfáradt, várom a padokat hozzá, bár ahogy nézem a trackinget, holnap nem lesz itt csak hétfőn, pedig hétvégén meg akartam csinálni.
Ja és hozzáteszem Asus már csak +1000MHz-en van, EVGA 1300MHz.
Asus is mikor hozzám került jobb volt, eleinte 100-105-be megállt 1300-on, de most már nagyon gatya a hőmérséklet.
Illetve ami még érdekes, hogy az FTW3 backplatje sokkal hűvösebb mint a STRIX-é.
Kérdés, hogy amiatt melegebb e mert szar a GPU oldalán már a kontakt és nem tudja a hőt normálisan átadni, vagy pedig alapból is melegebb lenne.
Ha megtörténik a padozás akkor elválik. -
GAbre
veterán
válasz
Shkiz0 #22206 üzenetére
Az a terv,de ha nem is sikerül,akkor is ki akarom cserélni.
Igen,gondoltam,de később nem akarok +áfát fizetni erre.
Most rendelnèk olyat,ami memòriákra jó lehet.
A többire meg majd akkor veszek itthon valamit.Mellesleg,az lehet,amit kérdeztem?
Túl magas hő,vagy jobb padok, segíthetnek nem oc-n? -
Lacielvtárs
nagyúr
-
GAbre
veterán
Aki úgy cserélgetett már padot.Főleg memóriákra akarnám rakni.
Ha még nem tudom biztosan milyen kártyára lesz milyen vastagságút érdemes venni?
Úgy láttam ez az 1,másfél és 2 mm-esek szoktak lenni rajtuk,ezekből rendelnék.
Vagy tévedek? -
GAbre
veterán
válasz
szabeska #22201 üzenetére
Igen,de amit találtam,az drágábban jön ki.
Memóriák-ra meg vrm-re ez is elég lesz sztem.Még nem tudom,ha sikerül kifognom evga-t majd 1x,arra lehet nem is kell.
De gondoltam berendelem hátha ideér,még a kínai vámolások előtti időszakban.
Akkor árban is jó,más nem talált esetleg jobb árban gondolom?!
Új hozzászólás Aktív témák
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Milyen asztali médialejátszót?
- Futás, futópályák
- Milyen autót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest