-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pepejoe
tag
válasz
agaron #59898 üzenetére
Mi kell ahoz hogy a Dual Chanel létrejöjjön?
(továbbiakban DC= Dual Channel)
1. DC-t támogató alaplap
2. 2(*) lehetőleg teljesen azonos méretű, feszültségű, szervezésű, és azonos memória chip-el szerelt memória modul. Ilyeneket célszerű úgynevezett KIT ben vásárolni. (Egymástól különböző RAM-ok is tudnak DC-ben futni de ez nem garantált. )
*4 modullal is megvalósítható a DC.
4 Modullal a következő a probléma. Nagy a terhelés a vezérlőn, jobban melegszik a CPU gyakori a kisebb mhz-en történő üzemelés, illetve a tuning potenciál nagy mértékben csökken. -
agaron
tag
Sziasztok! Tervezek memoriat boviteni 32 GB-re, jelenlegi config-om:
- MSI B450 TOMAHAWK MAX
- HyperX 16GB Predator DDR4 3200MHz CL16 KIT HX432C16PB3K2/16
Hogyan jarok jobban? Ha ezt eladom, es veszek 2x16-ot, vagy rakok a maradek 2 slotba meg 2x8-at? Az utobbi jobban tetszene anyagilag, de elobb kerdezek. Koszonom! -
koko52
nagyúr
válasz
SlyChocolate #59894 üzenetére
Tud.
-
jeni
félisten
válasz
SlyChocolate #59894 üzenetére
két egyforma típusú márkájú memória modult tegyél be vagyis KIT csomagban vegyed meg
-
pepejoe
tag
Minden ram képes lassabban működni ha szükséges. Vedd meg nyugodtan.
Felhőből biztos hogy nem emiatt vesztettél adatott hacsak ne te üzemelteted a felhőt a gépeden.Cpu-z -t használok ilyen célra, vagy aida.
Azért összefoglalóból ajánlom figyelmedbe:
Mi kell ahhoz hogy a Dual Chanel létrejöjjön?
(továbbiakban DC= Dual Channel)
1. DC-t támogató alaplap
2. 2(*) lehetőleg teljesen azonos méretű, feszültségű, szervezésű, és azonos memória chip-el szerelt memória modul. Ilyeneket célszerű úgynevezett KIT ben vásárolni. (Egymástól különböző RAM-ok is tudnak DC-ben futni de ez nem garantált. ) -
SlyChocolate
senior tag
Ram vásárlás előtt állok.
A jelenlegi 8GB DDR4 ramot szeretném vele megegyező további 8GB-tal bővíteni.......
Létezik olyan program win-re ami minden lényegi infót ki tud olvasni a mostani ram specifikáciájából?
Hogy kb ugyanolyan ramot tehessek mellé duálba. -
qpadb
csendes újonc
Sziasztok!
i5 6300U procis Dell Latitude 5270 laptopban van gyári 2x4GB 2133MHz-es SODIMM.
Típus: SK Hynix HMA451S6AFR8N-TF, időzítésük 15-15-15-36. Nyilván a laptop elég régi és irodai ahhoz, hogy a standard CL15 alá ne menjen.
Memtest szerint az egyikben van 1 bit hiba (a felhőtárolómból pedig talán emiatt veszthettem el fájlokat), úgyhogy kuka.
Pótlásukra a most kapható 2x8GB RAM-okat nézem; a legolcsóbbak között vannak gyors modulok is, pl. Kingston HX426S15IB2K2/16.
Ennek a minimális időzítése DDR4-2133 CL12-14-14.
De vajon le tud lassulni DDR4-2133 CL15-15-15 időzítésre, ahogy a régi BIOS kérné (tehát JEDEC standard szerint DDR4-2133P szintre)?
Nem találom a neten a teljes SPD-t, ahonnan kiderülne, hogy a RAM hajlandó-e lassabb időzítésekre. Elérhető erről konkrét infó, vagy létezik ökölszabály? Vagy vegyem meg, tegyem a gépbe, és ha se kép se hang, akkor a válasz nem?
u.i.: Azért gondolkodom ilyen gyorsabb modulban, mert ha a gép végleg feladja, de a RAM életben marad, akkor az még sokáig jól hasznosítható lenne. -
codec
senior tag
válasz
Hardver Arc #59883 üzenetére
A memória időzítéseket kiolvastatod valamilyen programmal, pl aida64, és a biosban manuálisan te beállítod. Kezd el a leggyengébb időzítésekkel, és a feszt az alap 1.2v-tól magasabbra. Max 1,35-1,4V-ig mehetsz Hyperx-nél.
-
codec
senior tag
válasz
Hardver Arc #59881 üzenetére
Manuálisan próbáltad beállítani az időzítéseket, esetleg plusz feszt adni a ramoknak?
-
pepejoe
tag
válasz
Levis76 #59876 üzenetére
2x2 modullal tényleg támogatja a dual channelt, én tévedtem elnézést érte.
Jobb ha minden azonos órajelen fut.
Gondolom a biosodban van olyan beállítás ahol a memóriákat default módba lehet állítani. Dram frequency - Auto vagy valami hasonló néven keresd.
Auto-n vannak a ram beállítások?
Használd a memtest86-ot. Írd ki bootolható pendrive-ra és futtasd le. Nekem 16 GB-ot 3 óra alatt ellenőrzött le. -
Hardver Arc
senior tag
Hali!
Adott 2 db 8gb fury hyper x memoria kb 2 évesek .. volt egy alaplap cserém videokártya és processzor. Újra lett telepítve a win 10 és kékhalàlozások a képen látható szöveggel.Ezután lefutattam a memtest ès ezt dobta ki a diagnosztika : [kép]
Kivettem mindkét rammot és eggyesével lefutatam a tesztet és nem talált hibàt próbàltam másik slotba bele rakni őket egyesével semmi hiba. Valakinek ötlete mi lehet a Hiba? kuka mindkét ram?
-
Levis76
csendes tag
válasz
pepejoe #59873 üzenetére
Itt látod a jelenlegi konfigot:
[link]Az alaplap leírásában ez van:
4 DIMM Slots
• 1 DIMM: Supports one module inserted in any slot as Single-channel memory configuration
• 2 DIMM: Supports one pair of modules inserted into eithor the blue slots or the black slots as one pair of Dual-channel memory configuration
• 4 DIMM: Supports 4 modules inserted into both the blue and black slots as two pairs of Dual-channel memory configurationMivel a mostani memóriák órajele eltér, gondolom csak javíthat rajta, ha minden memória 1600Mhz-es lesz.
-
PROTRON
addikt
válasz
Noxybaba #59874 üzenetére
Szia,
Jó lenne ha linkelnél alaplap gyártói oldalt, mert azért így látatlanban nehéz kielmélkedni mire gondolhatott a költő.
Egyébként az hogy a 2x8-as verziót levalidálták, a fizika törvényei szerint semmi biztos 100% konkrétumot nem jelent a Te 1x16 modulodra nézve...Se jót, se rosszat. -
Noxybaba
friss újonc
Sziasztok! Kérdésem a következő...Rendeltem 1 ramot és most realizálódott bennem, hogy megkéne nézni a támogatott ramoknál..QVL- De ott sajna nincsen.. 1x16 gb G-Skill ramról van szó. De a dual channel 2x8 gb meg támogatott...Jó eséllyel ezt is befogadja a gép ugye?
-
pepejoe
tag
válasz
Levis76 #59872 üzenetére
A kiteket együtt tesztelik ezért biztos hogy megy együtt. Ha azonos modul de nem kit akkor nagy esély van rá hogy megy együtt de nyilván nem 100%.
Négy modulhoz a quadro channel lenne az ideális. Négy modul dual channel-es lapban nem fog menni a dual channel amivel teljesítményt vesztesz. Ezen felül megeshet hogy a ramok sebességét visszaveszi a memóriavezérlő, rosszabb esetben instabil lesz a rendszer. -
-
pepejoe
tag
1. Sajnos most tört el a kristálygömböm, ebben sajnos nem tudok segíteni
. Bár szerintem más sem.
2. Semmi sem garantálja hogy ha még egy ugyanolyan ramot szereznél be akkor fog futni dualban. Ha pedig másmilyent még kevesebb esély. Szerintem a legjobb megoldás ha eladod azt az egy modult és veszel egy új kittet.#59865nexwo
128 Gb-ig támogat a lapod szóval menne. Ami ellene szól hogy négy modullal nem menne a dual chanel és a memóriavezérlőt is túlterhelnéd. Szerintem a legjobb megoldás ha eladod és veszel 2 x 32-őt.
Nem lenne gond de a dual channel nem biztos hogy menne. Ha alacsonyabb sebeségen futtattod a ramokat az nem gond.#59866Levis76
Jól gondolod. Ha nem kitt, nincs garancia a dual chanelre.#59868Andy975
16 bőven elég. Szerintem még a 8 is ha nem APU van mellette.#59870nexwo
Régi Fujitsu lifebook, sajnos a bios beállítások korlátosak nem igazán lehet a ramokat tweekelni. Egy ilyen régi gépbe kár lenne "új" DDR3-as ramokat beszerezni, valószínűleg annyit nem ér a gép.
-
nexwo
őstag
válasz
pepejoe #59867 üzenetére
Gondolom workstation laptop, de mindegy is, én a helyedben lepasszolnám és inkább 8GB-ot vennék kit-ben vagy egyben, nem várnám meg míg meghibásodik valami (jobb esetben csak a ram, mint nálam történt), illetve ha van közös jedec azonos feszültségen az tartósabb lehet.
-
nexwo
őstag
válasz
Andy975 #59868 üzenetére
Helló!
Az alaplaptól függ mekkora MHz érték támogatott. (Nálam a Ryzen 3900X 3200 MHz-t támogat, az alaplap 5100 MHz-ig képes mozogni és jelenleg 32 GB 3600 MHz van.)
4-8 GB általános célra (netezés, filmnézés)
16-32 GB gaming/játék célra
32-64 GB média szerkesztőknek, grafikus vagy CAD munka
64-128+ GB szerver cél -
Andy975
csendes tag
Sziasztok!
Nem olvastam vissza régebbi hozzászólásokat, hogy volt-e már téma, ezért elnézést kérek, ha már igen!
Szeretném lecserélni teljes egészében a 16 éves gépemet.
Amennyiben egy processzornál az van megadva, hogy a kétcsatornás memóriatámogatás órajele pl. 2666 MHz, akkor az adott processzorhoz nem lehet nagyobb (pl. 3200 MHz-es) órajelű memóriát használni?Valamint azt szeretném még tudni, hogy netezéshez, filmnézéshez, blu-ray íráshoz elegendő 16 GB memória vagy inkább (tekintettel a jövőre) 32 GB-ot tegyek a gépbe?
A régi gépben 4 GB memória van és manapság elég sokszor megjelenik egy "kevés memória" üzenet.Előre is köszönöm a válaszokat!
-
pepejoe
tag
Sziasztok!
Munkahelyemen kaptam egy használt laptopot. 4 gb ram volt benne de találtam hozzá egy másik 4 gb-os modult. Sajnos a két modul nem azonos, gyorsaságon kívül minden más különbözik (gyártó, chip típusa, időzítés, az egyik kétoldalas a másik nem és míg az egyik 1,5 volton üzemel a másik csak 1,35-ön). Csoda hogy fut dual chanelben.
Kérdésem az lenne hogy a feszültség különbség nem-e okoz gondot a memóriáknak vagy a memóriavezérlőnek?Választ előre is köszönöm.
-
Levis76
csendes tag
Sziasztok,
Van egy ilyen RAM-om:
SK Hynix PC3-12800U-11-11-B1
HMT351U6CFR8C-PBMost tudnék venni egy nagyon hasonlót:
SK Hynix PC3-12800U-11-12-B1
HMT351U6CFR8C-PBlaikusként csupán 1 szám eltérés van a késleltetésnél, de ez pont elég lehet ahhoz hogy ezek ne tudjanak dual-ban futni...?
-
nexwo
őstag
válasz
MasterDeeJay #59858 üzenetére
Van egy Workstation Ryzen 3900x + MSI Tom. B550 gépem, benne: HyperX Predator 32 GB KIT 3600 MHz CL17, még egy ilyen kittel tudnék 64 GB rammot varázsolni?
Illetve egy NAS szervergépem, D641SC I3 9100, 1 db Fury Renegade 8 GB 2666 CL13 (csak JEDEC 2400-ban tudja használni) ebből még egyet vásárolva nem lenne gond? -
skt
tag
Sziasztok!
Adott egy Kingston HyperX Predator RGB 8GB DDR4 3200MHz HX432C16PB3A/8 tipusú ram. Ehhez szerettem volna vásárolni, mégegy ugyan ilyent, viszont ahogy látom hirtelen eltűnt mindenhonnan. A kérdésem az lenne hogy 1. Van e valakinek infója hogy lesz e majd kapható 2. Ha nem milyen tipusú 8GB-s ramot vásároljak, amivel tökéletesen futnánanak 2666-on (egyenlőre) dualban? -
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
T0mBd1gg3R #59861 üzenetére
Kistesója volt nekem 4400 cl17en szórakoztam vele, kb xmp subokkal és 1.47val. 4600cl18ra rápróbáltam, de csak próba és gyors bench. A 3600as b die micron, az mégjobban bírja.
Mihez kell? -
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
T0mBd1gg3R #59859 üzenetére
4600-4800 körülre kb.
-
-
-
Czmorek
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #59856 üzenetére
Aida64-ben tűnt fel, h az új ramnál 1Rank 8Banks van.
Míg a régieknék 2Ranks 8Banks
A régin 2x annyi chip van ránézésre. -
válasz
Czmorek #59855 üzenetére
A két oldalasok is lehetne single rank modulok. Esélyes hogy itt is ez a helyzet.
Ennek az a magyarázata hogy a két oldalasra fele akkora kapacitású és fele akkora széles chippeket raknak de ugyan úgy single rankként vannak bekötve mint az egy oldalas moduloknál.
De amúgy DDR3-nál totál mindegy, Ryzen lehet érzékeny az ilyesmikre DDR4-nél. -
nexwo
őstag
Kingston Fury Renegade lett a Kingston Predator-ból?
(Az otthoni szerver gépbe rendeltem rammot és akkor találkoztam vele) -
törölt tag
válasz
Levis76 #59850 üzenetére
Ebből amit lehetett, már kihoztad, az pedig az 1333 MHz és a dual channel. Órajel tekintetében még tudnál följebb is lépni másik RAM-okkal, viszont kérdéses, hogy vajon érdemes-e arra pénzt áldozni (alkalmazásfüggő, hogy épp a minél gyorsabb, vagy esetleg a minél több RAM hoz-e jobb eredményeket).
Ha gondolod, próbaképpen nézd meg, hogy így, 1333 MHz/16GB mellett, vagy esetleg 1600MHz/8GB mellett kapsz-e jobb eredményeket a feladatok során, amire a gépet használod, és máris meg lesz a válasz a kérdésedre.(Azért gondoltam arra, hogy az 1600MHz-es RAM-ok mellé vettél 1333MHz-eseket, mert az A2-B2 slotok szoktak az elsődlegesek lenni, és azokban jelenleg az 1600MHz-es RAM-ok vannak.)
-
Levis76
csendes tag
válasz
#24845312 #59849 üzenetére
Igen, bár valójában fordítva történt, a 2x4GB 1333MHz mellé vettem a 1600Mhz-eset. De a lényegen nem változtat.
Bármit lehet ebből kihozni vagy mem csere? Vagy ha csak a 1600Mhz hagyom benne, már gyorsabb lesz? Bár azért akkor csak felel lesz... Ezekkel nem vagyok tisztában... -
Levis76
csendes tag
Helló
van egy elég régi konfig-om, ami stabilan megy, de mostanában 3D renderelésre is kellene. Vettem is bele még 8GB ram-ot a korábbi 8 mellé, de nem érzek változást... Nem vártam csodákat, de semmi változást nem tapasztaltam. Igen, azt benéztem, hogy a plusz ramok nem pont olyanok, mint voltak benne
A képen látható a konfig. Ami fura, hogy BIOS-ban csak az alapbeállításokon indul el a gép, bármit változtatok, el sem indul. Az eddigiekből nyílván kiderült, hogy ez a rész már nem az én asztalom... Esetleg tudtok javasolni vmit amit érdemes megpróbálnom, vagy ez a max, ami ebből kihozható?THX
-
viperabácsi
addikt
Üdv !
Érdekelne , hogy miért nem fut Thaiphoon Burner ? Amikor indítom először bead egy regisztrációs kulcsos képet aminél ha kiválasztom a bezárást utána el sem indul.
A gép :
Ryzen 5 5600g
MSI Mag B550m Mortar Wifi
2x8 giga ballistic sport 3200Mhz -
válasz
FlashR #59845 üzenetére
Ha minden igaz, annyi lesz, hogy a 2600X átírja a CL15-öt CL16-ra, egyébként meg viszi a profilt.
Nálam az AFR-es Corsair LPX-ről -szintén 3000 MHz CL15- tegnap derült ki, hogy viszi a 3400-at is 1.35V-on egy 3400G-vel B450-es lapban. Szóval a 2933-tól nem nagyon kell félned. Laptól és procitól is függ, de szerintem minimum 3000 lesz, de inkább 3200 vagy több, amit beállíthatsz. -
FlashR
tag
Kedves forumozók!
Kérnék egy kis segítséget. Adott egy Ryzen 2600X és egy 2x8-as HyperX Predator 3000Mhz (cl15) kit. Fognak menni együtt? Tudni fogja a profilt vagy manuálisan rakjam majd át 2933-ba vagy keressek totál más ramot? -
steewcv65
őstag
Sziasztok!
[link]
Valaki tudja,hogy ezeknek a ramoknak ki a gyartoja(chipekre gondolok)? -
hegegabi80
addikt
válasz
koko52 #59842 üzenetére
Igen én is magasabb freki felé hajlok. Ezért is néztem ki a 3466 mhz-es kingston-t. Most elpötyöl pl 3200 vagy 3333 mhz-en, csak nem tudom később birna-e esetleg egy 3600 mhz-et. Ezért is kérdeztem melyik mennyire tuningolható.
Ez a később még jól jöhet sajnos nem mindig jön be nálam, mert ha nem cserélek időben akkor au egész cuccost cserélni kell. -
koko52
nagyúr
válasz
hegegabi80 #59841 üzenetére
A proci a korlátozó. Megpróbálhatod mennyit tudsz kicsikarni. Én a magasabb frekit venném, mert később jó lesz.
-
hegegabi80
addikt
válasz
koko52 #59840 üzenetére
Köszi az infókat.
A 3400G nem fog tudni többet kihozni memóból 3200-tól? Esetleg 3400 mhz körül? Végül is nem gond a 3200 Mhz sem, ha pl időzítèst le tudom vinni 15 vagy 14-re. Később meg jó lesz az 5600G-hez a magasabb freki.Most a 3000 aegis 3200 megy, 3266-on már pl böngészőben oldalakat nem mindig töltötte be. Vagy a memória tud ennyit vagy cpu vagy mindkettő. De jobb memóval kiderülne.
-
koko52
nagyúr
válasz
hegegabi80 #59839 üzenetére
3400G esetén a 3200-at tudod megcélozni a proci miatt. 5600G esetén a 3600-3733-3800, felette romlik a teljesítmény.
-
koko52
nagyúr
válasz
hegegabi80 #59837 üzenetére
Milyen proci mellé megy?
-
koko52
nagyúr
válasz
hegegabi80 #59835 üzenetére
Az is ugyan olyan jó, csak a borda más.
-
hegegabi80
addikt
Melyik ramot lehet jól tuningolni?
Nekem most G.Skill Aegis 2*8 Gb 3000 Mhz-es van, ami 3200-on megy cl16-on.Sajnos nem lehet nagyon magas, mert az IS-60 alá be kell férjen.
Van aprón egy Kingston HyperX Fury 3466 Mhz-es, pont befér IS-60 alágondolom ez jó is lenne nekem 3400G mellé. Akár még később 5600G-hez is.De azt olvastam a Crucial Ballistix Sport memóriák jól tuningolhatók. De ebből nekem csak az alacsonyabbik fér be, aprón van egy szürke belőle 3200Mhz-es. Ez is jól bírja az OC-t vagy csak a nagyobb bordás?
-
-
-
-
krisz77
tag
sziasztok azt akarom megkérdezni hogy a két ramom mért nem megyen dual channelbe amikor idözitésen kivül minden meg egyezik
amd ae34g1609u2 a másik ram meg corsair cmz8gx3m2a1600c9
az alaplap két ram foglalatos -
atee_13
őstag
Sziasztok!
Egy acer aspire 5742g 5463g32mnkk laptopba maxolnám ki a ram méretet.
Csak árukeresőn kerestem. 2x4 a cél. Van egyéb lehetőség ahonnan online érdemes vásárolni? Melyiket érdemes vagy melyik kerülendő?
-
k_marcus
csendes tag
válasz
koko52 #59823 üzenetére
Köszi. A fent említett Trident Z és az azonos tudású Ripjaws V (F4-3200C16D-32GVK) között csak a külső más? Valami különbség OC esetén? Esetleg a Crucial Ballistix 3000 CL15 (BL2K16G30C15U4WL) jöhet még szóba. A magasabb időzítés magasabb órajelen, vagy fordítva a hasznosabb? Egyáltalán érdemes ezen ennyit gondolkodni ha ugyanolyan áron veszem őket vagy kinézet dönthet? Merre mozog most a memória piac? Megérni karácsonyig/tavaszig várni?
-
koko52
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #59824 üzenetére
De működik, de abszolút nem ajánlott. Ha kevés a 4+4 akkor kell neki a + RAM. És amikor belenyal a harmadikba akkor jön az FPS esés. Ryzennél ez 20-35% simán lehet.
-
válasz
koko52 #59817 üzenetére
Eltérő ramméret is lehet dual channel csak éppen a két legkisebb méret lesz dualba a maradék pedig single módba. Magyarán lesz 4+4gb dualba és 4gb single. Azaz 8gb-ig 128bit, 8-12gb-ig pedig 64 bit.
Nem ideális de a single-nél több. Vagy ez a mód ryzennél nem működik?
Van pár gépem eltérő rammérettel, szervereknél totál nem okoz gondot bár írja hogy nem optimális, asztaliaknál meg flex módot vagy csak simán dual-t ír. De találtam olyat hogy dual-t írt a cpu-z pedig totál single módban ment a lap sávszél szerint. (igaz ez dzsunka 16eft-os kínai x99-el volt)
Azt nem tudom hogy a flex mód hogyan működik eltérő szervezésű ramokkal. -
k_marcus
csendes tag
Sziasztok! Van az alaplapnak a QVL listája és a memóriának is kompatibilitási listája. Utóbbi támogatja a lapot, de azon meg nem szerepel. Adott egy 2x8 kit és egy 2x16, ugyanaz a gyártó, típus, minden, csak a modul mérete más. A ram listáján a 2x8asnál ott a lapom a 2x16nál nincs (egy B450es lap sincs). Amúgy egy B450 Tomahawk Max lapról és a sima (nem neo,royal,stb) TridentZ
Rizikós így megvenni a 2x16ot? -
gerisz23
őstag
Sziasztok! [link] Van egy ilyen párosom az egyik megadta magát,még garis.Vennék egy 8GB-os ramot a rossz kiváltására,illetve míg gariztatom a ramokat.Utánna ha lehetséges bent hagynám a 8GB-ost meg az egyik 4-est a gépben.Kérdésem hogy lehetséges-e megfelelő rammal dualba hajtani,illetve ha igen milyent vegyek.Köszi
-
TRitON
aktív tag
Sziasztok!
5700G-hez Patriot Viper Elite II CL20 32GB 4000MHz RAM beállításában volna szükségem segítségre MAG B550M Mortar WiFi alaplapban, mert 3600-ig képes csak működni. Egyik XMP profil sem működik. Akinek van tapasztalata, hogyan célszerű beállítani, kérem adjon tanácsot akár how-to link formátumban, akár privátban. Köszi!
-
Törzsúr
senior tag
válasz
koko52 #59804 üzenetére
Beleraktam 2* 2GB Geil Corsa memóriát (kit), így a bootnál csak 2GB-ot ír ki, CPU-Z látja mind a két modult, de továbbra is SC. 2-es és 4-es dimmbe vannak.
Külföldi fórumon találtam:
"Lets start with the obvious , the sabertooth is a dual channel ramset so to use it properly there can only be 1, 2 or 4 sticks used . you need ram in the first slot or the first and third if using 2 sticks and all 4 slots if using more than 2 whatever you put in slot 2 wont work alone if your running 3 sticks . so Im going to guess if your only getting 3.9gb you have the first 2 slots with the 4gb in each and 2gb in the third . by doing this the second 4 is not working because its not dualed with anything and the 2gb is not working because its probably not compatible with the 4gb in the first slot. so the only stick thats working is whatever is in the first slot. which must be a 4gb stick .
Now are the sticks all matching as far as speed , timing ,latency and voltage . If not thats another problem
So I'm going to to assume the 4gb are the same if so put them in slot 1 and 3 and dont bother with the 2gb until you have another matching 2 to dual in slots 2 and 4"A lényeg, hogy 4 egyforma modulom nincs, csak 3 pár egyforma. Így csak 4GB-tal lehet DC-m. Ha jól értem.
-
-
koko52
nagyúr
válasz
MaxxDamage #59807 üzenetére
XMP profilodon fut, gyári OC-val.
-
-
koko52
nagyúr
válasz
MaxxDamage #59805 üzenetére
Ha nincs gondod akkor felesleges.
-
-
scream
veterán
Hali!
Váltottam Zen2-ről Zen3-ra (R5 3600 -> R7 5700G) és az volna a kérdésem, hogy van-e értelme cserélni a meglévő RAM kit-em (BL2K16G30C15U4B - 2x16GB 3000MHz CL15) 3600-asra? Próbáltam keresni neten, hogy a váltás valós felhasználásnál mennyit jelentene munkánál (nem játék meg benchmark alatt), de nem igazán találtam erről infót, cikket.
Csak munkára (fejlesztés) és itthoni kattintgatásra van használva, játék nincsen, oc nem érdekel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Parkside szerszám kibeszélő
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- World of Tanks - MMO
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Linux kezdőknek
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Hálózati / IP kamera
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Kingston KF560C32RSAK2-32 - DDR5-6000Mhz - DualChannel CL32 - 32GB - Led
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Corsair Vengence 32Gb Ram eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRON ALUL! Sok darab 4 GB-os és 8 GB-os DDR3 PC3L (Samsung, Micron, Kingston, SK hynix) laptop RAM!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged