- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Levis76
csendes tag
válasz pepejoe #59873 üzenetére
Itt látod a jelenlegi konfigot:
[link]Az alaplap leírásában ez van:
4 DIMM Slots
• 1 DIMM: Supports one module inserted in any slot as Single-channel memory configuration
• 2 DIMM: Supports one pair of modules inserted into eithor the blue slots or the black slots as one pair of Dual-channel memory configuration
• 4 DIMM: Supports 4 modules inserted into both the blue and black slots as two pairs of Dual-channel memory configurationMivel a mostani memóriák órajele eltér, gondolom csak javíthat rajta, ha minden memória 1600Mhz-es lesz.
[ Szerkesztve ]
-
-
Levis76
csendes tag
Sziasztok,
Van egy ilyen RAM-om:
SK Hynix PC3-12800U-11-11-B1
HMT351U6CFR8C-PBMost tudnék venni egy nagyon hasonlót:
SK Hynix PC3-12800U-11-12-B1
HMT351U6CFR8C-PBlaikusként csupán 1 szám eltérés van a késleltetésnél, de ez pont elég lehet ahhoz hogy ezek ne tudjanak dual-ban futni...?
[ Szerkesztve ]
-
Levis76
csendes tag
válasz #24845312 #59849 üzenetére
Igen, bár valójában fordítva történt, a 2x4GB 1333MHz mellé vettem a 1600Mhz-eset. De a lényegen nem változtat.
Bármit lehet ebből kihozni vagy mem csere? Vagy ha csak a 1600Mhz hagyom benne, már gyorsabb lesz? Bár azért akkor csak felel lesz... Ezekkel nem vagyok tisztában... -
Levis76
csendes tag
Helló
van egy elég régi konfig-om, ami stabilan megy, de mostanában 3D renderelésre is kellene. Vettem is bele még 8GB ram-ot a korábbi 8 mellé, de nem érzek változást... Nem vártam csodákat, de semmi változást nem tapasztaltam. Igen, azt benéztem, hogy a plusz ramok nem pont olyanok, mint voltak benne
A képen látható a konfig. Ami fura, hogy BIOS-ban csak az alapbeállításokon indul el a gép, bármit változtatok, el sem indul. Az eddigiekből nyílván kiderült, hogy ez a rész már nem az én asztalom... Esetleg tudtok javasolni vmit amit érdemes megpróbálnom, vagy ez a max, ami ebből kihozható?THX
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest