- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Szó szerint táptitán a Seasonic legfrissebb üdvöskéje
- Egyedi Ryzent kér a Lenovo a készülő olcsó kézikonzoljába?
- Scuf Reflex Pro kontroller és egyéb Black Ops 6 érdekességek
- Egyelőre a Qualcomm áll jobban az ARM-mal vívott jogi csatában
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
viperabácsi
addikt
Üdv ! Lenne egy kérdésem : A Kingston FURY Renegade DIMM 2x16GB 3600MHz DDR4 memória (KF436C16RB1K2/32) ram megfelelne számomra az alábbi gépben ramok cseréjére , illetve ki tudja -e használni a gép a sebességbeli különbséget. ?
Ryzen5 5600g
MSI MAG B550M MORTAR WIFI
CORSAIR 16GB Crucial Ballistix Sport LT 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16
HP EX900 SSD meghajtó, 250GB, M.2 2280
FSP Aurum gold 500W
noctua NH-U9B SE2
Western Digital 500GB M.2 2280 Blue 3D
1tb notebook winyo
A kiemelt ramot váltanák.fudi2002 melyikben ?
[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
viperabácsi
addikt
Üdv !
Erősítsetek meg kérlek , hogy egy MSI B350M PRO-VDH alaplapba egy 3000g athlon proci társaságában nem lőhetek mellé ezekkel:
G.SKILL 16GB DDR4 3000MHz Kit(2x8GB) Aegis
Csak irodai felhasználás a cél.[ Szerkesztve ]
-
viperabácsi
addikt
Üdv !
Érdekelne , hogy miért nem fut Thaiphoon Burner ? Amikor indítom először bead egy regisztrációs kulcsos képet aminél ha kiválasztom a bezárást utána el sem indul.
A gép :
Ryzen 5 5600g
MSI Mag B550m Mortar Wifi
2x8 giga ballistic sport 3200Mhz[ Szerkesztve ]
-
viperabácsi
addikt
Bocs srácok a láma kérdésért , de létezik olyan , hogy A Ryzen 5 2600- al nem ment az a memória még névleges 3000 sem ( xmp bekapcsolva vissza kellett venni 2933ra akkor jó volt. ( Mindig csak kis terhelésen rebootolt a gép , példéul böngészés közben , játékok alatt hibátlan volt. )
Most lecseréltem a procit R5 5600G -re ugyan ez a ram simán megy 3200mhz pár kattintással ? ( XMP be órajel 3200mhz és gö .)
A memória : CORSAIR 16GB Vengeance LPX DDR4 3000MHz CL16 KIT CMK16GX4M2D3000C16W
[ Szerkesztve ]
-
viperabácsi
addikt
válasz Kurrens #56671 üzenetére
A lap azon a frekvencián kezeli auto módban a ramodat ! (1333MHz)
XMP profilt lőjj be akkor menni fog a névleges frekin ( ha szerencséd van ) ? és a lapod is kezeli őket olyan frekin.Ez az én véleményem , várd meg a hozzáértőket is .
-
viperabácsi
addikt
válasz GIORGIONE76 #56669 üzenetére
Este fele lesz időm foglalkozni vele, ránézek ! Köszi a tanácsokat !
-
viperabácsi
addikt
válasz GIORGIONE76 #56667 üzenetére
Akkor maradjon offset és a Ramnál a feszt emeljem 1.35 v -ot először1.36 v -ra ?
[ Szerkesztve ]
-
viperabácsi
addikt
válasz koko52 #56662 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek a választ. Akkor leveszem az offsetet első körben , hátha megoldja .Amúgy miért pont terheletlenül jönnek a hibázások ? Van ennek magyarázata ?
GIORGIONE76 : Lehet benézek az ajánlott topikba is !
-
viperabácsi
addikt
Üdv srácok! Lenne egy problémám. Adott gép : ASUS ROG STRIX B450-I GAMING + Ryzen5 2600 + Corsair Vengeance LPX 16GB ( 2x8 GB ) / 3000MHz CL16 White + noctua NH-U9B SE2 + SAPPHIRE Radeon RX 580 NITRO+ 8GB OC + Western Digital 500GB M.2 2280 Blue 3D +1024 gb notebook winyo + FSP Aurum gold 500W + BitFenix Prodigy ITX
Ott kezdödött a kálváriám , hogy gép összerak , - 50 mV offset XMP belő 3000Mhz gép megy faszán tesztek lefutnak. Aztán észreveszem , hogy win random fagyogat böngészés alatt gép restartol , de beakad indulásba csak reset segít ( biost nem állítja alapra ) , szinte mindig csak idle állapotban játék alatt , tesztek alatt sosem ! A megoldás az lett ,hogy XMP ( D.O.C.P ) marad , de orajel visszaállít 2933 mHz -re . Öröm boldogság , megszüntek a fagyások VÉGRE STABIL a RENDSZER !
Ez után ( ÉN MARHA ) gondoltam biztos ramot nem komálja a lap vettem (lgjobban ajánlott )
Crucial Ballistix Sport LT 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz BLS2K8G4D32AESBKMegérkezett bios reset majd bepattint a ram! Gép indít hibátlan minden ! A ramot 2400 mhz -nek látta alapbol míg a corsairt 2133 nak !Mondom akkor gyerünk bios : offset -50MV ram xmp belő 3200mhz-ra és indít.
Minden jó és szép tesztek lefutnak terhelésen semmi gond megint ! A win random fagy gép restartol ismét ! Miért szopat engem az élet ? A proci mem vezérlője kaka vagy a lapom lehet a ludas vajon ? Nem néztem még , de gyanítom 3133mhz- menne gondolom. Azért vettem ezt a ramot ( crucial ) mert mások 3400 3600 on járatják. Nekem már az eredeti órajelen is elobja a wint idleBocs ha kicsit hosszú lett , de úgy gondoltam így érthető lesz akálváriám.
A válaszokat előre is köszi IMRE ![ Szerkesztve ]
-
viperabácsi
addikt
Hali ! [Itt elég jól elmondja ] , és alul megvannak a linkek is a progikhoz.
-
viperabácsi
addikt
Üdv ! Kérdezném hol tudom megtudni milyen memoria chip-ek vannak a ramomon ?
Ez van nekem.
Dram kalkulátort szeretném használni.[ Szerkesztve ]
-
viperabácsi
addikt
válasz koko52 #55099 üzenetére
Még nem próbáltam ,lehet ránézek. most minden alapon nem hibázik.A lapom QVL-jén szerepel a ram elvileg.
Akkor a ramot tegyem manuálra időzítéseket 16 20 20 20 38 ra és a frekit 2933 -ra ? feszt meg 1.36 v -ra ?[ Szerkesztve ]
-
viperabácsi
addikt
Még annyi , hogy XMP ( D.O.C.P ) az időzítéseket 16 20 20 20 38 -ra lövi be.
-
viperabácsi
addikt
Üdv ! Használ valaki Ryzen 2600 társaságában Corsair LPX ramokat. Asus ROG STRIX B450-I GAMING lapban van használva.
Olyan problémám lenne beállítom 3000mhz -re XMP profillal , hibátlanul lefut minden teszt , és nincs hiba .Memtest pendrive -ról símán megy 2x4 kör meg se reccen a gép. Ahogy elkezdek böngészgetni , videót nézni random jönnek az újraindulások. Olyankor ezen a videón látható hogy mi a hiba. A lap doksia szerint a ramra panaszkodik a led szine ami villog. Ebből az állapotból csak reset hozza ki utána minden megy flottul. Ha a ram és proci is alapon megy akkor nem jelentkezik a hiba.Bocs , hogy kicsit hosszú lett.
Előre is köszi a segítséget ![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EA Sports WRC '23
- Horgász topik
- DIGI internet
- Milyen NAS-t vegyek?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Eredeti játékok OFF topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance 16GB DDR5 Ram új 6hó jótállással!
- 96GB (2x48GB) Crucial Pro DDR5 kit/ új, bontatlan/ ingyen foxpost
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- 2x8GB 3600MHz Apacer NOX memóriakitek GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL! ÁRON ALUL! Hűtőbordás, dobozos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest