-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stitch
őstag
Sziasztok!
NF7 + 512MB (Infineon, 400MHz) konfigba kéne még egy hasolnó memória modul. A kérdésem az volna, hogy milyen típusúval a legkisebb a valószínűsége annak, hogy kompatibilitási problémák lépnek fel?
-
RoyalFlush
őstag
válasz
RoyalFlush #10096 üzenetére
Pontatlanul fogalmaztam: BIOS frissítés talán megoldaná a problémát, de ehhez a laphoz aligha hiszem hogy lesz frissebb
-
válasz
TazLeacher #10093 üzenetére
A Geil honlapján igaz amd-s configgal, de a 1200-at is vitte állításuk szerint.
Valakinek csak van ilyen ramja! -
RoyalFlush
őstag
Mitől lehet, hogy míg az ASUS A8N32-SLI Delux lapomban hibátlanul működik a 2x512MB Kingston DDR400 modul, addig az ASUS A7N8X-E Delux alaplappal véletlenszerű újraindulásokat, telepíthetetlen OS-t és kékhalált produkál a konfig ?
BIOS frissítés nem hozhat megoldást révén a legújabbat használom
Valakinek van valami tippje ? -
taxi
aktív tag
Memset hogy működik?Nem ismerem.Biosban kell valamit állítani?(használtam a keresőt,de nem találtam leírást róla)
-
Geil 4096MB 1066MHz Ultra /2x2048MB Kit/ rammal volt már valakinek dolga? Mennyit lehet belőle kihozni?
Még mindíg senkinek semmi tapasztalat, vélemény?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Tibord #10085 üzenetére
Saját tapasztalatból nem tudok táplálkozni, csak a tapasztalatot továbbadni.
Az a lényeg, hogy 2*2G gyorsabb, mint 4*1GB.
Ha úgyse fogod 900-on se járatni, akkor tök felesleges az 1066-os.
Egyébként valamennyivel gyorsabb, de a 4GB árából kapsz 2GB 1066-ot. Én is most töröm a fejem, hogy mire kellene cserélni a Ramokat. Vagy veszek 2*2GB 1066-ost egy vagyonért, vagy valami normális 800-asból szintén 2*2GB-t. Attól függ milyen prockó lesz mellette. E mellé már nem akarok bevásárolni még 2*1GB-t, pedig olcsóbb lenne.
A procin a helyedben még törném a fejem...
-
mno
tag
sziasztok
Létezhet hogy DDR800as Samsung memóriámnak 6-6-6-18 az időzítése? Vagy Biosban át kellene állítanom autóról??? Listákban meg mindenhol 5-5-5-15öt meg 4-4-4-12őt olvasok mindenhol
Sosem figyeltem
Csak a procit meg Vidkarit állítgattam, tuningoltam
Ha 6-6-6-18as mennyire foghatja vissza infómban lévő kofigot?
üdv
-
Tibord
senior tag
válasz
TazLeacher #10083 üzenetére
phenom 9600
2 modul hogyhogy gyorsabb?
Azok 2GB-os modulok. Bonyolultabbak, sűrűbbek, Hosszab késleltelésűek.
Ja és csak 800-ak.
De én nem tudom hogy van ez pontosan ezért kérdezek.
Tuning lesz, de a ramokat nemkimondottan akarom húzni, csak proci és videókari.
Tehát nem feltétel hogy a 800-as modulok mennyenek 900-on.
Stabil működésüek legyenek.
A mostani is 710-en megy bár ez a lap hibája (kevés szorzó)
Na de a következő az nem lesz ilyen(AMD790FX)
Szóval nekem tökéletesen megfelel ha a névleges MHz-n ketyegnek.
Csak azt nem tudom hogy érdemes-e az 1066-os ram. Gyorsabb-e annyival. -
t256
őstag
válasz
TazLeacher #10078 üzenetére
Okés. természetesen kettőt veszek, aztán ki tudja lehet négyet!
Kössz a választ! -
Tibord
senior tag
Helló
Imét érdeklődnék
Melyikkkel járok jobban?
4x1GB 1066
2x2GB 800
mindkettő Geil ultra
Első mellett szólhat hogy gyorsabb
Második mellett hogy könnyen bővíthető 8GB-re
A kérdésem az hogy melyik mellett érdemes maradni.
4GB még elég egy darabig nem? Még ha vistát használok is.
Mennyivel lenne gyorsabb az 1066-os? Érezhető?
Előre is köszi az észrevételeket -
rzerge
aktív tag
Sziasztok!
Sztetek melyik memot vállasszam? Két lehetőség van:Transcend JetRAM Dual-Channel kit 2x1GB DDR2-800 64Mx8 CL5
Apacer 2x1GB / 800 PárbanTesztelt DualChannelKIT
kösszke
-
t256
őstag
Hi!
A két memória közül melyiket lenne érdemes megvenni ? Egy Gigabyte P35-DS3 lapba és egy E2180-hoz lenne. Tuningra kéne.
1GB 800Mhz KingMax TinyBGA
vagy
1GB 800Mhz SuperTalent
5000 Ft körül kapnám meg minkettőt.
-
TazLeacher
nagyúr
Erről mi a vélemény:
CSX CEC DDR2 4096MB KIT 800MHz? Leginkább a tuningpotenciál érdekelne...
-
drfirsty
tag
Hello,
tanácsot kérnék melyik RAM-ot lenne érdemes választani a 3 közül. A tuningolhatóság is szempont.
Kingston CL333 400MHZ 1024MB DDR1
Geil Value series 400MHz 1024MB DDR1
Hynix DDR 400MHz CL3 1024MB DDR1a segítséget előre is köszönöm.
-
válasz
Bodmeister #10068 üzenetére
Akkor elképzelhető, hogy az elem purcant ki, esetleg klír módban maradt a CMOS klír jumper, bár mivel nem mai darab a lapod, szentem az első valószínűbb.
-
Thrawn
félisten
válasz
beamkiller #10066 üzenetére
Használj 64 bites oprendszert, ha a notiban lévő proci is 64 bites.
-
beamkiller
csendes tag
Hellosztok! En vettem egy laptopot Acer 5520G-t. Eredetileg 2Gb 667mhzes memoria volt benne. En most Vettem 2*2Gb-as modult, de a notebookom csak 3.3Gb-t ir ki. Hogy lehet azt elerni, hogy a valos memoriat ismerje fel? a hasznalt OP rendszer Windows XP SP2. a valaszokat elore is koszi.
-
fudi2002
Topikgazda
http://ipon.hu/?product_id=18397
Esetleg erről vélemény? Mennyire lehet ezeket köbö tuningolni?
-
-
CséZé
őstag
-
Celestin
csendes tag
válasz
TazLeacher #10057 üzenetére
Okés, megfontolom. Már amúgy is másik gépet akartam venni. meglátom mire futja
Köszi a válaszokat! -
Celestin
csendes tag
válasz
TazLeacher #10055 üzenetére
OK! AKkor elvileg bármekkora MHz-eset rakhatok bele, csak DDR1-es legyen . Köszi a segítséget, utánanézek DDR1-ben mi a legnagyobb memó, de azért fizethető értékek közt
-
Celestin
csendes tag
Üdv Emberek!
Egy kérdésem lenne
.
Szóval: van nekem egy ilyen lapom:
http://www.msicomputer.com/product/detail_spec/845ultra_aru.htm
(Hat éves, de még mindig müxikÉs van benne 2x 256Mb 266Mhz-n futó DDR-s ramom.
Kérdés következő:
Ha én, belerakok egy DDR2-es 800 MHz-s 1Gb-s memóriát, akkor azt fogja egyáltalán látni? (Vagy egyáltalán, ha nagyobb MHZ-s memót belerakok). Vagy keressek 266Mhz-n futó DDR1-es 1Gb-s memóriát???)))
Kíváncsi vagyok a válaszra!
Az egyik barátom azt mondta, belerakhatok nagyobb órajelűt is, és ugyanúgy felismeri, és mutatni fogja a gép....
De azért én megkérdezlek titeket (vásárlás) előtt -
MCMIX
csendes tag
Üdv! A némileg kisstílű kérdésemért elnézést előre is, nemrég beledobtam a gépbe egy második egy gigás ddr2 modult, de csak most vettem észre a cpu-z információja alapján, hogy single-channel módban megy. Mik lehetnek a lehetséges problémák?
-
fudi2002
Topikgazda
Urak!
Egy rövid kérdés:
Mi a vélemény a Kingmax ramokról, névlegesen a ddr2 1066-os darabokról?
Megbízhatóság, gyorsaság?Üdv. Fudi
-
Geil 4096MB 1066MHz Ultra /2x2048MB Kit/ rammal volt már valakinek dolga? Mennyit lehet belőle kihozni?
-
Makaveli
senior tag
GeIL DDR-2 4096Mb /800 KIT Value Series vs. GeIL DDR-2 2048Mb /1066 KIT Ultra Series
Melyik éri meg jobban?
-
Tua
tag
Nah most...
Nemrég jeleztem h problémám van, kiderült a RAM-ok jók. ABit AB9-es lapom van, és így most jelenleg 4x1 GB Geil Value RAM. Ez két darab 2x1-es kit-et jelent, amit nem egyszerre vásároltam. Valahogy meg lehetne oldani h ezek menjenek dualban? Mert elvileg most nem abban megy (legalábbis Everestben a sávszélességnél azt írja hogy 64bit, és ha jól tudom az arra utal) A memóriák időzítése most a default (by SPD), feszt pedig 1,95-öt kapnak.
-
válasz
manutdzoli #10032 üzenetére
Subtiming-nak hívják összefoglalóan, normál felhasználás mellett nem fogsz érezni változást a változtatásuktól, maradhatnak AUTO-n. Ha benchmarkokra gyúrsz, akkor meg ott van a MemSet, amivel OS alól tudod pöckölgetni őket.
-
manutdzoli
senior tag
[link]Az Advanced Timing Control-ba mit érdemes állítani hogy gyorsabb legyen a ram?Nem nagyon értek hozzá ezért kérdem nehogy valami rosszat állítsak és annyi a ramnak.
-
Laraxior
titán
noh hoztam szép C.B. Tracert. 800as ramok....apró hajtás:
2.15V:1100MHz 5-5-5-18.
Megjegyzem selejtes a ram,nem illeszkdik rá rendesen,de még rendetlennek se lehet nevezni, a borda és a hővezető matrica vagy mi. Gánya munka. egy minusz a Crucialnak. -
CséZé
őstag
válasz
!Overdose! #10025 üzenetére
Úgy értetem h mondjuk Geil Ultra CL4@800Mhz vagy CL5@1066Mhz?
Tehát nem az érdekel h milyen RAM-ot hanem melyik variációjú a gyorsabb? -
Csabee.
nagyúr
válasz
Makaveli #10022 üzenetére
Hello! amit kinéztél memóriát az nagyon jó
nekem kingmaxból van 2x2gb iletve 7600gs 512es vgam!
ezáltal a vista 2815Mb memóriát ismer fel( amibe szereped jáccik az 512-es vga-m!
jóesetben a memóriádat 3,3nak felismeri az oprendszer!
csak a 64bites vista tudja majd lekezelni 4gb-al , sajna a 32es vista sem bírja lekezelni! biosba látni h 2x2gb modul van benne amugy..no mind1
remélem segítettem! hello
-
CséZé
őstag
Hi!
Milyen RAM-okat nézegessek azonos, minőségi fajtákból?
CL4@800Mhz vs. CL5@1066Mhz? -
Makaveli
senior tag
Milyen RAM-ot érdemes venni? 4GB-osat vagy 2 Gb-osat? Ez tetszik nekem: [link]
Amúgy összefüggésben van a memória azzal hogy milyen memóriájú videokártyát veszek? Ha DDR3-as videókarit veszek, akkor muszáj DDR3-as memo-t is venni? -
válasz
Bodmeister #10019 üzenetére
Más is visszaáll default-ra BIOS-ban, vagy csak a RAM beállításai?
-
Bodmeister
csendes tag
Hali. Egy érdekes kérdésem lenne. Adott az általam kiírt konfig. Dualban megy két DDR400 512Mb-os "brand" samsung modul. Időzítéseik: 2.5-3-3-6 és "High" feszültségértéken fut elvileg bios szerint. CPU-m alapból 3ghz-es, és nincs is rajta húzva, max. 100mhz. Hőmérsékletek nem vészesek, de nincs is beállítva a hőm. korlátozás a biosban. A lényeg, hogy mindig 1-2 indítás után átkariblálódnak a memóriabeállítások és az alap 3-4-4-8-ra, DDR333-ra(Auto) és szintén Auto(Low) memóriafeszre állítja be. Mit lehet ezellen tenni? Miért csinálhatja egyáltalán? Köszi!
-
MaSzKa
senior tag
A-Data Extreme ramjaimat 4-4-4-12 800+ 2GB
4-4-4-12 2T-be 2.1@2.2V 800@914-re sikerül 5óra pime stabilan
amúgy 2.3V-on 970Mhz-n bejön a windows és lefut a 3Dmark06
de prime nem stabil -
KINKY_007
aktív tag
Valaki tud adni valami jó tanácsot, h mit vegyek-persze nagy tuning kicsi pénzért?
2 db core duo-m van (egy játékos és egy filmezős), ezért gondoltam veszek egyforma 4 db 1 GB-s modult, de hogy milyen legyen...
Crucial ballistix 800 cl4, 34e, vagy tracer, mert ez tetszik 36e
Supertalent 800 cl4, 28e
Vagy meghagyom a mostani 800-as samukat és mellé, viszont nem lesz 4 egyforma
OCZ Reaper 1066, vagy SLI, 22e -
válasz
manutdzoli #10014 üzenetére
Minden beépített tuning dolgot disabled-re javasolt állítani, ha komolyabban tuningolsz.
-
válasz
manutdzoli #10011 üzenetére
Az egyik, ha nem a legjobb DDR2-es chip.
-
KMT
addikt
válasz
manutdzoli #10011 üzenetére
Micron chip. Jóféle.
-
válasz
manutdzoli #9999 üzenetére
Ha minden igaz, GKX-ek vannak rajta, úgyhogy hajrá!
-
Cölöp
tag
Időközben rájöttem, ezért beírom, hátha valakinek hasznára válik:
Az alaplapom egy Gigabyte P35 DS3R rev 2.1 F11-es BIOS-szal, a memória pedig 2x1 GB Crucial Ballistix Tracer DDR1066. A BIOSfrissítés után már látom az aktuális RAMfeszültséget a PC Health menüpont alatt.
Az alaplap Normal beállításon 1.8V körül ad a RAM-nak, a Crucial-nak viszont 2.2V kell, ezért elöször +0.4V-ot adtam. De ez kevésnek bizonyult, így +0.5-öt, majd +0.6-ot adtam, mire a BIOS-ban kereken 2.2V-ot írt a RAM-ra.
Az Everest is jól írja, ott is 2.2V jelenik meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPhone topik
- Nintendo Switch 2
- EAFC 25
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Teljes egészében megtekinthető a Nothing Phone (3)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- iPhone-t használók OFF topikja
- További aktív témák...
- 2x8 GB / 1600 MHz DDR3 RAM Párok: Kingston HyperX - Corsair Vengeance - Hikisemi
- Corsair Vengence 32Gb Ram eladó!
- HyperX 32GB (2x16GB) Predator DDR4 3200MHz CL16 KIT HX432C16PB3K2/32
- ÁRON ALUL! Sok darab 4 GB-os és 8 GB-os DDR3 PC3L (Samsung, Micron, Kingston, SK hynix) laptop RAM!
- Kingston Fury 2x16GB DDR5-6000 KIT (KF560C36BBEAK2-32)
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Egyedi ékszerdobozka
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged