- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
Overlocker #66589 üzenetére
Mennek azok hűtve 1.6vokat is simán.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
Motion_Blur #66587 üzenetére
Alakul!
Én kipróbálnám több lépcsőben tesztelve, lehet kell neki kis ramfesz:
tfaw 16
trrs 4
köv lépcső:
tcwl 12 -
fudi2002
Topikgazda
válasz
Motion_Blur #66579 üzenetére
Hi
Ryzen Dram calculatort lesd meg. -
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
Baryka007 #66555 üzenetére
Vagy visszafogottabb ram oc profilt alkalmazni
Trefi durván elrondítja a helyzetet, valódi előnye viszont nincs annyi. Ramot léggel (vga 300w) trefi 131k-t tudtam hűteni. Most 262k víz mellett, nagy hűha azért nem lett belőle.Ui: jó nem teljesen fair, brutál szellős házaim voltak mindig
-
fudi2002
Topikgazda
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
kico76 #66464 üzenetére
Összetettebb a válasz. Amit leírtál, az natútban a memória vonatkozólag igaz. De abban a képletben nincs benne a processzor memóriavezérlője. Ha az magasabb frekvencián üzemel (magasabb ddr sebességnél) akkor az megdobja picit az előnyt.
A melegedéssel kapcsolatban: annyira laza értékekkel fut az xmp, hogy hiába 1.35v kontra 1.4v, szinte semmit nem számít melegedésben. -
fudi2002
Topikgazda
válasz
peete88 #66412 üzenetére
Szia
Na ezért nem javasoljuk a 4 modul használatát. Normális jelenség amivel találkoztál.
Javaslom a processzor topikját keresd meg és kérdezd meg az ottaniakat, hogy a memóriavezérlőnek mekkora többletfeszültséget próbálhatsz(ha egyáltalán tudsz) adni.
Sajnos nincs tapasztalatom B-s lappal és nemK-s intellel. -
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
BreamHunter #66378 üzenetére
Sztem akkor win reinstall.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
Overlocker #66362 üzenetére
Whea hibákat nézted?
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
Moonwolf #66355 üzenetére
"Azért ezeket a ramokat választottam, mert a gyártó is úgy hirdette hogy tuning ramok, 2666mhz up to 4133mhz."
Hogy mi?Tehát
-Ryzen 1ccd-s processzor (6-8 magosok) tehát normális a felezett írás.
-4x8 felállás, örülj neki hogy egyáltalán megy ahogy megy.
-tuning nevenincs rammal lehet, csak Neked kell kitapasztalnod mindent
-3d-s amd, majdhogy tök8 milyen gyors a memód, nem sok vizet zavar
-attól hogy én leírom magamról, hogy szőke herceg vagyok fehér lovon, elhiszed? -
fudi2002
Topikgazda
válasz
Overlocker #66343 üzenetére
A ram degradálódott? Na ilyet még nem hallottam 1,4v-tól.
Milyen konfigban használta amúgy? -
fudi2002
Topikgazda
válasz
BreamHunter #66333 üzenetére
Tuti hogy nem mozdul neki felfelé terhelésre. Én energiasémára gyanakszom, rakasd át vele kiegyensúlyozottra vagy teljesítményorientáltra.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
BreamHunter #66330 üzenetére
Hi
Valamit elnyomkodott, fsb 22 mhz 100 helyett. -
fudi2002
Topikgazda
válasz
zebra_hun #66318 üzenetére
Azon a teszten már én is filóztam, hogy meg kéne újra csinálni.
Viszont nálam a 3070ti-nál sztem 0 difi lenne.
Pedig így már izgibb lenne, 6400xmp vs 7200cl32 kézi vs 8000cl36 kézi vs 8533cl36 kézi vs 8600cl38 kézi.
Tr bench amivel néztem egyedül, de ott is csak a cpu mérésből tudok következtetni, a vga ugye mindenhol koppon jár -
fudi2002
Topikgazda
válasz
Protonmail #66319 üzenetére
Gyári overclocking ala XMP/EXPO esetén tudja csak, így van.
-
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
lowzor #66311 üzenetére
Cpu 1.5vról ment az okosítás.
1, nem a topik témája
2, emberünk okosabb mint az amd és intel mérnökei (mert mind2 gyárilag 1.5vra ugrik 1szálas boostkor)
3, ram oc terén totál vakon tapogatózik, ez alapján elég komoly konklúziókat von le.
4, nincs ezzel gond amíg az ő fejében marad, de elméletét ráerőlteti másokra, illetve próbálja.Szakmai topik lévén így eme szakmaiatlanságot nem tűröm meg.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
zebra_hun #66302 üzenetére
Persze, ha koppon a vga, azt nem tudja megtoldani. Viszont az erre érzékeny programok, tömörítő progik pl hasznosítják a gyorsabb memóriát. Nomeg ha valaki baromi sok dolgot tölt memóriába. Lightroom/photoshop sok kép nyitva, layerek stb. De nyilván ez kevesebb embernek szempont, mint a játék.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
zozoz1 #66296 üzenetére
Persze, mert azt hitted, hogy 5db főidő paraméter világot vált. A subtimingok hozzák a lényeget, illetve minden együtt. Ráadásul van 5 fesz érték amivel szívni kell, vdd vddq ezek az egyszerűbbek.
Tx,sa,imc na ez az igazi cumi. Lap, proci, ram feszek függvényében kell állítani ezeket. Nem elég a sima teszt, az újratrainingezés a legfőbb ellenség. Egy bootnál stabil, következő indításnál instabil. Na ehhez kell ezeket jól belőni.
Na ez napok kérdése. Illetve ha már kbra érted a játékot akkor pár nap, de ahhoz kell az előtte levő pár hó szívás. -
fudi2002
Topikgazda
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
Baryka007 #66232 üzenetére
Bizonyos szintig ez igaz.
Mgasabb frekis xmpvel rögtön többet fizetnek a userek, én sem dobnám el magamtól a plusz bejövő pénzt.
Ugyanakkor mondhatni, hogy ugyanaz ugyanaz, de azért sokszor a magasabb frekis kitekre - bár típusra ugyanaz -, de magasabb gyártási minőségű chipek kerülnek. Arányaiban véve nem érik meg így sem a többlet árat, de ez is tény. -
fudi2002
Topikgazda
válasz
5leteseN #66217 üzenetére
Ugyanaz a ram, másik xmp profillal.
Amúgy amdhez mindkettő hátrányos alapból, ugyanis ezeket felezett memvezérlő tempóval kezeli.
Tehát azt lehet csinálni, hogy:
- Legközelebb kérdezel a szomszéd topikban, de leginkább elolvasod az összefoglalóját.
- Visszaküldöd és veszel egy 6000cl30-as ramot, már ha nem akarsz rambeállítással szórakozni.
- Megtartod, meglátogatod a zen4 topikot, srácok adnak memóriaprofilt, amit kézzel beklimpírozol a bioszba és használod úgy.
- Hagyod így, működödik és használod, cserébe lassabb mint egy 6000mhzes rammal lenne.Yay, nemNeked
-
fudi2002
Topikgazda
Ha hőmérsékleti határt akartok amúgy nézni, javaslom az összefoglaló tm5öt és mellé egy furmark. Ha ettől nem fossa össze magát a hőtől, akkor semmitől. 5p elég ebből!
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
ImpersonatoR #66199 üzenetére
Mi a gond? Nem értem, miért csere?
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
bladesks007 #66196 üzenetére
Egy sima bármi win11, aztán revios rá.
[link] -
fudi2002
Topikgazda
válasz
Aprósólyom #66160 üzenetére
Én lemaradtam a ddr4es árak terén, így passzolom. Én 4modulos felállásban semmit nem vennék desktopba. Ha bdie akkor keresnék egy jóféle 2x16 dual rank kitet, de ezek gyanítom most is drágák. De a ryzenedbe tök fölös, mert a 4000mhzet szinte tuti nem bírja az imc 1:1 módban. Ha meg cserélsz procit, akkor meg ddr5, ez nem kérdés. Szóval én nem vennék semmit már a helyedben.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
Aprósólyom #66154 üzenetére
99% hogy djr. Cjrek 3600cl16 körüliek. Időzítés alapján 100%, hogy nem bdie.
-
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
5leteseN #66130 üzenetére
Ha érdekel a téma, akkor szerezz be egy ilyet:
[link]
Ezzel lógathatod fentről, vagy én pl ezzel állítottam a vga-ra, tudod a venti magasságát ezzel variálni, illetve egy arctic p14-es olcsóért.
Meglátod, nagyot hoz ehhez képest. De ha lecsupaszítod a bordákat a ramról, az is tud hozni, de csak aktív hűtés mellett persze. -
fudi2002
Topikgazda
válasz
5leteseN #66127 üzenetére
Nem gonoszkodásból írom, ne vedd annak. Nem sok mindent érnek ezek a csodák. Egy arctic p12őt a vga seggére állítasz a ramok elé és hőfokokban az legalább jó is. Ha meg esztétikusat akar az ember, akkor ram blokk, vízhűtés. Én ezt az utat végigjártam, kimértem a difiket.
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- több db DDR4 laptop ramok 2x4Gb (3e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- OLCSÓBB LETT!Kingston FURY Renegade Pro 128GB (4x32GB) DDR5 4800MHz KF548R36RBK4-128 vadi új memória
- 2x8 GB / 1600 MHz DDR3 RAM Párok: Kingston HyperX - Corsair Vengeance - Hikisemi
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Kingston Fury 2x16GB DDR5-6000 KIT (KF560C36BBEAK2-32)
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged