- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autóhifi
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fudi2002
Topikgazda
válasz RetepNyaraB #60599 üzenetére
Neki micron ramok, totál más. Amúgy sem túl jók az értékei, gdm be van kapcsolva, trc, tfaw stb stb, nagyon van ott mégreszelnivaló.
Vissza a bajodhoz, tudtommal samó cdie zsákutca. Adott fesszel nem nagyon megy feljebb, feszemelésre meg hibázik. Cseréld ballistixre, ne szivasd magad.
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz RVR400 #60598 üzenetére
A90-es van benne. A Te ramod biztosan nem Samu C die IC (annak nagyon nem tetszene az 1.39V szerintem). Viszont szép eredmény!
szerk: és az oc profilokat engedi menteni?
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
RVR400
veterán
válasz RetepNyaraB #60597 üzenetére
Szerintem frissítsd az UEFI-t, vagy túl hamar frissítettél az A.94-esre, mert az A.90-es a legutolsó stabil, jah nekem a 2 slotos VGA nem takarja be a jumpert, csak oldalról kell benyúlni, ez mondjuk valakinek kényelmetlen.
Ez 2 db 3200-as Crucial Ballistix ([link]) benne:
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
Igen, próbálom. Asszem mára elegem van már. 3600 bebootolt egyszer valami minimális subtiming piszkálás, 1.050V SOC és 1.35V DRAM társaságában, röhejes időzítésekkel (18-22-22-42) aztán a Win fagyott ki a 'csába -> bios reset. Lehet, hogy más feszkókkal is operálni kellene, de nem vagyok benne AMD-ben, finoman szólva sem. Még A lapom is egy fos, köszi MSI. Valamiért nem ment csak 2 OC profilt (pedig van 6 db), rossz OC esetén aztán full meghülyül (beugrik a kínai nyelv, random menüpontok eltűnnek). Plusz ugye nincs rajta bios reset gomb, a vga viszont kitakarja a jumpert ÉS az elemet - minden reset egy komplett motorcsere. Kicsit idegesítő az egész processz
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
fckdup01
tag
válasz RetepNyaraB #60595 üzenetére
Igen, nalam is nagyon fole lotte a subtimingokat, nemi probalkozas utan inkabb hagytam is. Sajnos ezt a projektet az 1.7.3-nal abba is hagytak, es azota hasonlo nem keszult.
Mivel c die, ezert olvasataim alapjan 1.35 folott nem jo neki, teljesitmenycsokkenessel is jarhat. Ezen kivul a loose timingokat szereti. Szerintem kiserletezz az orajel korlataival ugy, hogy 1,35 V a max. -
RetepNyaraB
veterán
válasz fckdup01 #60594 üzenetére
A calculator halott link, de leszedtem közben techpowerupról. Ez nagyon elavult cucc; se az IC-m se a procim nincs rajta. Így nem túl releváns... Az adatokat Taiphoonnal olvastam ki, persze fenntartással kezelem, de nem fogom lefeszegetni a ramhűtést, hogy alá nézzek az IC-kre...
Amit feljebb linkeltél valahol reddites ramtuning cikk azt olvastam alaposan át, de egészen szürreális subtiming értékeket ad "safe" címszóval, ezért nem is próbáltam rájuk eddig."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
fckdup01
tag
válasz RetepNyaraB #60593 üzenetére
dram calculator adhat nemi tampontot [link] ezzel ki tudod exportalni a szamara szukseges infot [link]
Egyik se szentiras mert neha a taiphoon is szarul olvassa ki a calculator meg tullovi az ertekeket, de kiindulo pontnak jo lehet, bar nagy dolgokra ne szamits a subtimingok allitgatasaval szerintem. -
RetepNyaraB
veterán
Sziasztok, némi bézik felvilágításra lenne szükségem (olvasni tudok, de newbie ram oclockerként elég elbizonytalanító).
Hyperx ramok, nem valami acélosnak tűnnek, Samu C die IC-k a Taiphoon szerint. XMP 3200 profil, 1,36V alaplap szerint. Azt reszelem.
Na eddig itt tartok, ez némi teszten stabilnak tűnik:
3600-on eddig nem indult el, egészen laza időzítésekkel sem (Memory Try It funkció alaplapon), vagy valamit nagyon benéztem.
Ha ennél szűkebbre veszem az elsődlegeseket (tCL-t nem is piszkálom), akkor bios reset kell neki. Többin mit érdemes és merre csavarni? Hátha megúszom a hosszas szövegértelmezést. Az egyes posztok ráadásul persze egymásnak ellentmondanak helyenként, így kicsit b pálya[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz Rick3D #60590 üzenetére
A prociban van Intel és AMD esetén is az IMC, ami a memória vezérlő. 4 modul esetén ez jobban terhelődik azaz jobban melegszik. Ez befolyásolja a CPU OC-t is. Illetve a 4 modulnál nagyobb az esély, hogy hiba történik, azaz kifagy. Alacsonyabb lesz az az érték, ahol mind a 4 stabilan kommunikál. Ha megnézel tuningokat, nem véletlen, hogy CPU tuning esetén 1 db modul van a gépben. RAM tuningnál pedig 2.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
fckdup01
tag
válasz Rick3D #60590 üzenetére
Zen eseten az a jo, ha 2 dual rankos vagy 4 single rankos sticked van. Az a lenyeg hogy 2 rankod legyen 1 channelen.
Viszont a 4 sticket nehezebb ugyanakkora orajelen ugyanakkora idozitessel stabilan futtatni, mint a 2 sticket, mert nehezebb dolga van az IF-nek es az IMC-nek. -
Rick3D
senior tag
válasz koko52 #60589 üzenetére
+Koko52 : Szerettem volna 32gb-t munka miatt. A másik oldala pedig a leendő tulajnak is 32gb volt az igénye.
Egyébiránt fogalmam sem volt, hogy 4x8 nem előnyös OC szempontjából. Ez valahol nem fordult meg a fejemben. Köszönöm szépen, ezzel is tanultam valami hasznosat & újat.(Szerencsére ez esetben nem oc rekord döntése a cél csak egy az adott körülményekhez képest szépen kihúzott stabil rendszer.)
Ebből kifolyólag még 2 dolog érdekelne.
1.: Hány %-os kb a teljesítménybeli romlás 2 vs 4 ram modul esetén?
2.: Mi az oka ennek?[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz Rick3D #60586 üzenetére
A felső határ mindenképp a 2 modul felső határa alatt lesz. Ha procit is húzod, akkor azt is befolyásolja a 4 modul nagyobb terhelése. Szóval ha a tuning a cél akkor csakis 2 modul mindkét gyártó esetén.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
fckdup01
tag
-
Rick3D
senior tag
Hali,
Végre eljutottam odáig, hogy van értelme a Rammal foglalkoznom. Szeretnék valamiféle iránymutatást kérni, hogyan miképp érdemes oczni a ramokat? Mely software illetve lépéseket hasznos követni? Lehetőleg szeretném elérni a felső határát.
G.SKILL FlareX 32GB 4x8GB DDR4 3200MHz F4-3200C14Q-32GFX
Asrock x470 taichi ultimate, egyenlőre az XMP-t feldobtam 3533-ra biosban. -
BB9000
senior tag
válasz pandor #60583 üzenetére
A gépedbe való memóriamodult vegyél. Nem elég az órajel és a méret, mert jópár egyéb paramétere is van a RAM-oknak!
Hogy a te laptopodba pontosan milyen kell, azt pl. itt tudhatod meg: Kingston memóriakereső
A bal oldalon be kell írnod a laptopod típusszámát és feldobja a találatokat, amelyekből rákattintással tudod kiválasztani a pontos altípust. Katt után legörgetsz és megkapod a gépedbe való modulok listáját. -
BB9000
senior tag
válasz pandor #60581 üzenetére
Én nem várnám meg amíg a windows is hibázik. Tesztelném a RAM-ot a Memetest86-tal. Legalább két teljes teszt-ciklust lefuttatnék rajta. Ha ott nem jön elő a hiba, akkor nyugodtan használnám tovább.
Ha a Memtest86 jelzi a hibát/hibákat, akkor természetesen RAM csere még aznap.Arra a kérdésedre, hogy várható-e további meghibásodás annyit tudok mondani, hogy a RAM meghibásodások előjelzésére nincs általánosan elfogadott és alkalmazott módszer. A laptopod saját gyorstesztje során jelzett hiba még nem sokat mond. A Memtest86-tal teljesebb képet kaphatsz a RAM jelenlegi állapotáról.
[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz pandor #60579 üzenetére
Adatvesztéssel nem jár, csak kékhalál fordulhat elő.
-
-
pandor
tag
Sziasztok,
a laptopom BIOS diagnosztika futtatás során memória hibát jelzett:1 címen (minden egyéb mem. teszt hibátlanul lefutott)Random pattern test failed --- képet csatoltam
Szükséges ezzel jelenleg foglalkozni, esetleg az oprendszer (W10) kezeli az ilyen helyzetet, vagy instant cserés a modul?
-
koko52
nagyúr
válasz Werkly #60574 üzenetére
1.4v-al még megpróbálhatod. Gondolom most 1.35-öt ad neki a a profil.
-
-
Werkly
őstag
Ha BIOS-ban minden defaulton csak XMP van 3200 kiválasztva és minden hiba nélkül kilép játékból a gép akkor az hardwarehiba vagy természetes dolog? Manual szerint 2666 fölött már OC aRAM. Kösz a választ!
-
BB9000
senior tag
válasz Csaby2021 #60566 üzenetére
Az általad kiválasztott modulok közül egyik se a te laptopodba való !
Innen válassz: Link
Ha a Kingston márka nem tetszik, akkor bármilyen más ismert márkát nyugodtan megvehetsz. Az általam linkelt oldalon láthatod, hogy milyen paraméterekkel kell rendelkeznie egy T470-be való RAM modulnak.[ Szerkesztve ]
-
Csaby2021
tag
sziasztok szerintetek ezek közül melyiket a legjobb ram ?
Lenovo THINKPAD t470 laptopba venném tuning nem leszsk hynix 4gb 2133mhz hma451s6afr8n-tf n0 ac
SK hynix 4GB 2133MHz DDR4 HMA451S6AFR8N-TF
Samsung M471A5143DB0-CPB
Samsung M471A5143EB0-CPB -
Joshi
titán
válasz Ablakos #60553 üzenetére
XMP az nem más mint az adott memóriához egy profil (Extreme Memory Profiles), ami tartalmazza a memória működési frekvenciáját, feszültségét illetve időzítésének értékeit. Ha XMP-vel nem jó, akkor lehet hogy az alaplap nem támogatja az adott memóriát. Az alaplap terméktámogatásánál a CPU/Memória supportnál kell megnézni, hogy az adott memória kit támogatott-e.
-
-
Ablakos
őstag
Konkrétan a Kingston HyperX KHX3466C16D4/16GX modulról érdeklődöm.
A modul sebessége (Aida szerint) DDR4-2400(1200Mhz)
Az XMP sebessége DDR4-3466 (1733 Mhz)2700 Mhz-re mertem emelni, de ilyen magas órajelet is tudhat megfelelő beállításokkal a modul, vagy valamit nem jól értelemezek?
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz Csaby2021 #60547 üzenetére
Integrált VGA-nál szinte mindegy mert úgy is maga a GPU a gyenge és lehet bármilyen gyors a mellé rakott RAM amiből kapja a VRAM-ot. Igen csekély szinte mérhetetlen mértékben adna hozzá a teljesítményhez.
Szóval külön integrált megjelenítő miatt venni gyorsabb memóriát a meglévő helyett értelmetlen és felesleges.
Korábban a 4790K-ban a HD 4600-zat használtam 8 hónapig és most a 9900K-ban a HD 630-cat 3. hete.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Csaby2021
tag
Sziasztok értem köszönöm a válaszokat még azt valaki megtudná mondani nekem hogy az időzítés menyire számít integrált videókártyánál játékoknál ?
-
Puma K
nagyúr
válasz Csaby2021 #60544 üzenetére
A RAM passzív mivoltából adódóan amelyik hozza az adott alaplap-proci által támogatott órajeleket és késleltetést úgy az alapján édes mindegy.
Ide nem érdemes keverni azt hogy valami gyártási hibás és amiatt megy tönkre. Minden gyártónak vannak kevésbé jól sikerült darabjai.Viszont ha a tuning is számít akkor a Samsung B-Die RAM-ok mentek-mennek a legjobb értékeket (alacsony késleltetés, magas órajel még élhető feszültség mellett).
-
Csaby2021
tag
Sziasztok szerintetek ezek közül melyik a legmegbízhatóbb ram márka ? sk hynix samsung vagy a micron ?
[ Szerkesztve ]
-
fckdup01
tag
Gyárilag 2133 MHz-ra van belőve a ram. XMP vagy a te esetedben a DOCP profillal tudod beállítani a gyártó által megjelölt órajelre és időzítésre. Ez nem jár garanciavesztéssel.
Procival kapcsolatban az esetleges kérdéseidre ajánlom az alábbi topikot: [link][ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz Benhill #60532 üzenetére
A számítógép megannyi alkatrészei közül a RAM az egyik ami passzív mivoltából adódóan mindegy melyiket választja az ember, ha sima felhasználásról van szó: bekapcsolod a géped és működjön gondtalanul
Magát a memóriát úgy is 2-3 nagy cég gyártja akik közül valamelyiket teszi rá a többi már kész RAM modult értékesítő cég.
Ha az alaplapod listájában benne van mint támogatott RAM típus, vagy egyik specifikációja sem kiugróan tér el a listában szereplőktől, akkor menni fog az adott alaplapban és procival.
-
Benhill
senior tag
Mushkin DDR4 memóriáról vélemény? Iponon és Kazy-n megjelent most pár.
Amit látok hogy pár éve még a DDR3-ban volt menő, de úgy őszintén még nem is hallottam a márkáról. Teszteket se látok.[ Szerkesztve ]
-
Benhill
senior tag
válasz Benhill #60514 üzenetére
a kis 2x16 3200mhz crucial megy 3800-at is, a B550 lapban. Időzitést kicsit növelnem kell és megy is. Nem értem hogy a Z390-ben nem tudom csak alig életre kelteni.
Nem a B550-es kis gépbe terveztem venni RAM-ot, de ha igy megy akkor lehet hogy meghagyom, jövőben úgy sem árt ha van.
CL17-et ha beállítok biosban, akkor CL18-al indul a gép, de nem jelez semmi hibát, ez mitől lehet?
-
-
Joshi
titán
Sziasztok. Van egy ilyen konfigom.
Ryzen9 5900X proci.
Asus ROG STRIX B550-F GAMING alaplap.
G.Skill F4-3600C16D-32GVKC memóriák (2x16GB kit).A kérdésem, hogy az 5900X proci mellett ki lehet hozni ebből a memóriából 4000MHz-es órajelet?
-
Puma K
nagyúr
válasz fudi2002 #60516 üzenetére
Igen, alapból 2666MHz-cet támogat a 9900K és minden efeletti RAM órajel tuningnak számít így nem garantált a stabil működés. Ez tiszta.
BIOS beállításokat tekintve minden avagy legtöbb fontosabb feszültség rögzítve egyedi értékre, ami még biztonságos határokon belül mozog. Mint pl a VCCIO and VCCSA: 1,2v-ra.
Windows alól HWiNFO-val minden kritikusabb hőmérséklethez riasztás be van állítva mivel a fixált órajellel és feszültséggel működik a proci és 5,1GHz-cen jár 1,275v mellett. De szerencsére mivel nem extrém tuningról van szó, hanem sima hétköznapiról, így nincs semmi szétfeszelve és emiatt nem is melegszik. Ami meg melegedne és melegedhet is az kellően meg van hűtve, hogy terheléskor ne legyen gond. De terhelés sincs nagyon szóval nincs miért melegednie.
Az előző procimnál a 4790K-nál a 2400MHz-cen járó RAM-ok nem okoztak gondot és plug&play volt. Pedig az a proci maximum 1600MHz-ces RAM órajelet támogatott és ott is be volt állítva minden fontosabb feszültségi érték, hogy ne feszlegesse szét magát az alaplap.
[ Szerkesztve ]
-
fudi2002
Topikgazda
válasz Puma K #60515 üzenetére
Mivel a proci asszem 2666mhzet tud "gyárilag" így mindenképpen ez tuningnak számít. Az, hogy az xmp mellett a lap mekkora imc feszt lő, az meg kérdéses, vagy sok vagy kevés lesz. (asus lévén ha tippelnék rendesen meg fogja küldeni az imc-t) Szóval ekkora frekinél nem hinném, hogy "simán plug and play normálisan" menni fog. Max szétfeszelve, egy ideig...
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
Puma K
nagyúr
-
Benhill
senior tag
-
Benhill
senior tag
válasz koko52 #60510 üzenetére
Azóta is próbálkozok sikertelenül.
Alap órajellel már sikerült működésre bírni úgy, hogy kikapcsoltam a biosban az Asrock timing optimization-t. Memtesten azonban igy is hibázik rögtön.
3600-on sehogy sem indul el, próbáltam ultra sok 21-24-24-48-as időzitést beállitani, de vissza állitja igy is alapra a bios.
Nem szoktam napokig állítgatni.
AMD-s gép is van, abban megpróbálom, ha ott se megy akkor passz.
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
Helló,
Asus Maximus Hero X (legfrissebb BIOS) és 9900K esetén melyik az a maximum RAM órajel amivel még biztosan működni fog bármiféle gond nélkül?
Az alaplap által támogatott 4166MHz-nél feljebb ne nézegessek memóriákat 2x 16 GB variációban?A fent említett alaplap és proci esetén kimaxolnám a RAM-ot sebesség szempontjából. Persze RAM órajel mellé választanék valami értelmes késleltetésű példányt. Tuningolni-finomhangolni a RAM-ot nem akarnám.
Nézegetem itthon és külföldön a memóriákat és van hogy a 4200-4600 MHz-ces 2x 16 GB-os RAM olcsóbb mint az ezektől alacsonyabb órajelen járó RAM-ok.
Hátha van valakinek tapasztalta az említett alaplappal és memóriával
[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz Benhill #60508 üzenetére
Nem számít a lista, ne foglalkozz vele, lazán mennie kellene 3600-on is. Manuálisan próbáld meg, a fesz legyen 1.35v.
-
fudi2002
Topikgazda
-
shakti69
tag
Sziasztok,
Jelenleg 4 x 8 GB Crucial Ballistix 3600 MHz ketyeg a gépemben (adatlapom).
Tegnap bevásároltam ezt, 2 x 16 GB Crucial Ballistix 3200 MHz : [link]
Cél: ugyanazokkal az időzítésekkel 3600-on menjen ez is.
Elég beállítani az XMP-t és átírni az órajelet 3600-ra, vagy a ZenTimingsból kiolvasott értékeket lőjem be egyesével manuálisan?
Előre is köszönöm a segítséget. -
BB9000
senior tag
válasz Benhill #60504 üzenetére
Memória választáskor nézted az alaplap compatibility listáját?
-
Benhill
senior tag
Sziasztok.
Nemrég vettem egy kitet én is a crucial ball. 2x16GB 3200Mhz kit-ből.
És XMP-vel, fix alapbeállításokon, nem hajlandó bootolni a gépem.Alap időzítés 16-18-18-36, ezt próbáltam 18-20-20-40-re, de még igy sem postol 3200MHz-en, visszarakja 2666MHz-re
Kicsit butítottam rajta 3000MHz XMP, igy már viszont postol. Lent egy kép hogy milyen beállításokhoz nyúltam:
Az lenne a kérdésem hogy mit rontok el hogy egyszerűen nem megy?!
Van egy másik KITem, Galax ram kit 2X8GB 3600MHz, ez viszont 4133-on lazán megy alapbeállításon. Kevés a 2x8, azért cserélném igazából.konfig: z390 extreme4 + 9900k.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Na megoldottam egy CL9 -el. Szóval ez a 1866Mhz ram modul most 1600 CL9-el nekem tökéletes.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
addikt
válasz fckdup01 #60501 üzenetére
Sziasztok!
Csak benéztem ide még sosem jártam itt. Lent van a konfigom. Kicsit kísérleteznék mit bírna el még a ram. Most 1600 Mhz az órajel. Tudom húzzak gyorsan.
Hosszú történet, lehet tuningolt 1333Mhz ram modulok(olcsó kínai), nem tudom nem értek hozzá. Szóval van nekem nyitott bios is ahol lehetne fixálni 1866Hzz-ra de mivel az Aida csak 1800-at ír így ezt nem teszem, meg minek ha van működő XTU. Inkább szoftveresen kísérleteznék.
Lenne kedvem azért belőni a moduljaimat 1866Mhz-ra csak nem tudom hogyan lőjem be a számokat. Az hogy milyen CL az most nem érdekelne, ha végeredményben lassabb lenne mint volt az sem csak 1866MHz-t szeretnék látni kimutatásilag.
Ha valami nagy butaságot mondtam kérlek bocsássátok meg nekem ebbe a témába még sosem ástam magam bele.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
- SK Hynix 32GB DDR5 5600MHz Laptop RAM!
- DDR4 Notebook RAM Bazár 8GB 16GB (csomagküldés: csak 1200Ft)
- G.SKILL 32GB KIT DDR5 6400MHz CL32 RGB Black. 90 hónap Garancia
- 2x8GB 3600MHz Apacer NOX memóriakitek GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL! ÁRON ALUL! Hűtőbordás, dobozos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest