-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pepejoe
tag
válasz
Levis76 #59876 üzenetére
2x2 modullal tényleg támogatja a dual channelt, én tévedtem elnézést érte.
Jobb ha minden azonos órajelen fut.
Gondolom a biosodban van olyan beállítás ahol a memóriákat default módba lehet állítani. Dram frequency - Auto vagy valami hasonló néven keresd.
Auto-n vannak a ram beállítások?
Használd a memtest86-ot. Írd ki bootolható pendrive-ra és futtasd le. Nekem 16 GB-ot 3 óra alatt ellenőrzött le. -
pepejoe
tag
válasz
Levis76 #59872 üzenetére
A kiteket együtt tesztelik ezért biztos hogy megy együtt. Ha azonos modul de nem kit akkor nagy esély van rá hogy megy együtt de nyilván nem 100%.
Négy modulhoz a quadro channel lenne az ideális. Négy modul dual channel-es lapban nem fog menni a dual channel amivel teljesítményt vesztesz. Ezen felül megeshet hogy a ramok sebességét visszaveszi a memóriavezérlő, rosszabb esetben instabil lesz a rendszer. -
törölt tag
válasz
Levis76 #59850 üzenetére
Ebből amit lehetett, már kihoztad, az pedig az 1333 MHz és a dual channel. Órajel tekintetében még tudnál följebb is lépni másik RAM-okkal, viszont kérdéses, hogy vajon érdemes-e arra pénzt áldozni (alkalmazásfüggő, hogy épp a minél gyorsabb, vagy esetleg a minél több RAM hoz-e jobb eredményeket).
Ha gondolod, próbaképpen nézd meg, hogy így, 1333 MHz/16GB mellett, vagy esetleg 1600MHz/8GB mellett kapsz-e jobb eredményeket a feladatok során, amire a gépet használod, és máris meg lesz a válasz a kérdésedre.(Azért gondoltam arra, hogy az 1600MHz-es RAM-ok mellé vettél 1333MHz-eseket, mert az A2-B2 slotok szoktak az elsődlegesek lenni, és azokban jelenleg az 1600MHz-es RAM-ok vannak.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Videó stream letöltése
- Sorozatok
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Gaming notebook topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- VR topik
- Bittorrent topik
- Steam Deck
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest