- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Apple asztali gépek
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Milyen alaplapot vegyek?
- Dell asztali gépek
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ixion77
addikt
válasz
gianni85 #74898 üzenetére
Szükség is van rá. Nagy mágia kell ahhoz hogy azokból az erősítőkből árkategóriájuknak megfelelő hang jöjjön ki
De a marketing működik: tömegével veszik a HDV800-at a HD800-hoz azzal a logikával hogy "a gyártó már csak tudja mivel szól jól". Bár lehet hogy tudja, de nem azzal árulja. Hanem azzal ami a legnagyobb profitot hozza -
Ixion77
addikt
válasz
szimeonov #74896 üzenetére
Ez se mindig volt ennyi. 2010 környékén még $30 volt, ami mire Mo.-ra ért 10eFt feletti összeget jelentett. Pedig akkoriban a HD-650 még csak 70eFt volt. Aztán a Sennheiser valamiért lecsökkentette ennek a kábelnek az árát, csak ők tudhatják miért. De pl. USA-ban ma is $20.
A balanced ára meg mindig is irreális volt. Lehet hogy megirigyelték a 3rd party kábelgyártók nyereséghányadát. -
Dorien
veterán
válasz
bajnokpityu #74880 üzenetére
Szerintem a legfontosabb infó az, hogy míg a dinamikus és planár mágneses fejhallgató hajtható hasonló vagy ugyanolyan erősítővel, addig az elektrosztatikushoz speciális erősítő kell. Utóbbi egyébként is olyan, mint a fehér holló, inkább csak a high-end világában fordul elő. [link]
-
szimeonov
tag
válasz
darvinya #74891 üzenetére
@ribizly @gianni85 Köszi fiúk a biztatás, néhány alap dolgot már forrasztottam, debreceni lévén inkább helyben próbálok meg forrasztásban segítséget kérni.
Van esetleg valamilyen bevált 2x2-es kábel (2m elegendő) amit tudnál ajánlani, esetleg sennheiser-es fejes csatlakozót (ebay is játszik)?
-
darvinya
titán
-
gianni85
veterán
-
törölt tag
Planár ügyről.
Az volt a téma, hogy a Stax elektrosztatikus, síkmembrános fejhallgatók planár fejhallgatók-e. Természetesen igen, planárok. Sőt!
A planár hangszóró attól planár hangszóró, hogy a levegőrezgéseket létrehozó dugattyúmembránja sík felületű, azaz, nem kónuszos, nem dómkupolás, és nem is egyéb konvex vagy konkáv térbeli alakzat, hanem sík felület. Mégegyszer: a planár hangszóróban a hangszórómembrán sík felületű, ettől planár hangszóró.
A planár hangszóró eleinte használatos formája az elektrosztatikus elven működő planár hangszóró volt. Kb. egy-két évtizeden át a planár hangszóró-hangsugárzó fogalma gyakorlatilag azonos volt az elektrosztatikus hangszóróval-hangsugárzóval, úgy a szobai hangfalak (hangpanelek), mint a fejhallgatók esetében. Ezekben az elektrosztatikusan feltöltött, síkban kifeszített hangszórómembrán-fólia önmagában tölti be azt a szerepet, amit az elektrodinamikus hangszórók esetében a tekercs és a membrán együtt tölt be, vagyis a membrán sztatikus töltöttsége szükségtelenné teszi a lengőtekercset, és természetesen a membrán mozgatásához szükséges elektromos mezőt létrehozó, a hangszórómembrán mozgatását végző, változó elektromos töltésű perforált lemez is kiterjed a a sík hangszórómembrán egész felülete mentén - ez a változó töltésű perforált lemez helyettesíti az elektrodinamikus elv (statikus) mágnesét.
Az elektrosztatikus technológiájú planár hangszóró kiváló hangminőséget tud nyújtani, de a használata kényelmetlen, ezért a mérnökök megpróbálták a "hagyományos" elektrodinamikus hangszórókat is planárrá, azaz síkmembránossá tenni. Ez egyre minőségibben sikerült, ezért mára a szobai hangfalak (hangpanelek) esetében párhuzamosan léteznek az elektrosztatikus és az elektrodinamikus planár hangszórók, a kifejezetten prakticitási követelményekkel tervezett fejhallgatók esetében pediig fokozatosan kiszorították az elektrodinamikus planárok az elektrosztatikus planárokat.
Az elektrodinamikus planárok alaplényege, hogy a lengőtekercs ugyebár nem csőben-gyűrűben kapcsolódik a mágnes mágneses mezejéhez, mint a kónuszos-dómkupolás membránoknál szokott, hanem a sík hangszórómembrán felületébe van belelapítva a lengőtekercs drótja (fólia), értelemszerűen a sík membrán egész felületén egyenletesen elosztva, és mivel a lengőtekercs ezáltal síkban van szélesen kiterítve, az elektromágneses alapú mozgatásához szükséges mágneses mezőt is szükséges az adott sík egészére kiteríteni, több darab mágnes alkalmazásával - innen ered a planar magnetic kifejezés, de ugyebár egyéb nevekkel is illetik az elektrodinamikus planárokat, úgymint például magneplanar, orthodynamic, quasiribbon és hasonló marketingmegnevezések. De lényegtelen a marketingmegnevezés, az a lényeg, hogy az elektrodinamikus planár hangszóró annak révén tud planár, azaz síkmembrános lenni, hogy a "hagyományos" kónuszos ekektrodinamikus hangszóró lengőtekercsét szétterítve belesajtolják a sík, azaz planár hangszórómembránba (vannak ennél bonyolultabb megoldások is, lásd például quasiribbon, de ez most mindegy).Mivel, mint említettem, a fejhallgatók területén az elektrosztatikus planárokat egyre inkább kiszorítják-kiszorították az elektrodinamikus planárok, azaz a "magneplanárok", ezért egyre többen kezdték azt hinni, hogy a planár fejhallgató eleve "magneplanárt" jelent. Ez hiba, és egyre jobban terjedő hiba fejhallgatós körökben. A hifi rendszerekben a planár hangszóró eredetileg elektrosztatikusként terjedt el, és később terjedtek el az elektrodinamikus planárok. Tehát az eredeti problémára az a válasz, hogy az elektrosztatikus, síkmembrános Stax fejhallgatók természetesen planár fejhallgatók, sőt, minden valaha élt planár fejhallgatók közül is azok közé tartoznak, amelyek a legősibb jogon planár fejhallgatók.
Mégegyszer: az elektrosztatikus, síkmembrános Stax fejhallgatók planár fejhallgatók, és ez nem köznyelvi tendenciák kérdése, hanem szaknyelvi fegyelem kérdése.
-
bajnokpityu
félisten
-
Dorien
veterán
-
Sinesol
veterán
Planar-magnetic angolul, ami síkmágnesest jelent, nekem így ragadt meg a fejemben, de amugy magyarul is legtöbb helyen síkmágnesesnek hívják.
Egyébként a dinamikusok sem épp tölcsér formájúak.De hogy mondjak valamit összezavarásképp, a planár is dinamikus, orthodinamikusként vagy isodinamikusként is hivatkoznak rá, mivel az is a szokásos mágneses alapon működik.
-
fericske
addikt
válasz
bajnokpityu #74876 üzenetére
Próbáltam kicsit utánanézni ennek a dolognak, még eddig sosem tettem.
Azt silabizáltam ki abból amit a neten találtam, hogy a "planar" elnevezés arra utal, hogy mágnesesen van megoldva a meghajtás. Fixált mágnesek (lapok, oszlopok?) közé van helyezve a hangszóró lap.
Az elektrosztatikus is hasonlóképp szendvics jellegű, középen a hangszóróval, mágnes nélkül. A hangszórólap töltődik fel elektromosan, és majdan a bejövő jel függvényében változó áramerősség mozgatja, rezegteti a már egy bizonyos szinten feltöltötten rezgő(?) hangszóró lapot. Asszem....No mindegy.
Van itt egy valami Vodkaboy-tól, nem tudom mennyire pontos.
Az electret-hez megint nincs lövésem, de most kissé fáradt vagyok annak is utánanézni.
[link]Ja, igaz, én is bakelitnek mondom
-
fericske
addikt
válasz
bajnokpityu #74873 üzenetére
A planár elnevezés nem a hangszóró formájára utal elsősorban, hogy síkmembrán, nem tölcsér forma?
-
fericske
addikt
válasz
krisz242 #74871 üzenetére
Csak röviden most 1-2 dolog róla. Közelebb áll karakterben az 560-hoz és úgy a Hifiman-okhoz mint az általában sötétebb hangú Audeze modellekhez, illetve MrSpeaker modellekhez.
A tuningolása nagyon referencia közeli.
Az 560-hoz képest objektíven nézve (első, ezekhez a v2-3-hoz lövésem nincs) mindenben jobb (ez nem csak az 560-nal kapcsolatban igaz) . Simább, tisztább, dinamikusabb, technikásabb.
Szubjektíven nézve biztosan nem lesz mindenki kedvence.
Többet máskor, most nincs időm.Bajnokpityu
Elnézést a Stax-ért. Az is egyfajta planár. -
bajnokpityu
félisten
válasz
milkabrams #74867 üzenetére
engem meg nem zavar ha kemény a hang. a torz annál inkább.
-
milkabrams
őstag
válasz
bajnokpityu #74863 üzenetére
A sok magas nem zavar, sőt...
-
fericske
addikt
válasz
bajnokpityu #74863 üzenetére
A Stax nem planár
Na majd, ha megfüleled az Era1-et -
Busterftw
nagyúr
Sziasztok,
casual jatekra/elektronikus zenehallgatasra egy jelenleg akcios(€100-rol) €72 HyperX Cloud II-nel van jobb vetel ennyiert?
Koszonom!
-
bajnokpityu
félisten
válasz
milkabrams #74858 üzenetére
egyiknek nincs magasa, másiknak meg túl sok van. egyiknek túl puha másiknak túl kemény.ha jó magasat akarsz, akkor stax. mármint van olyan stax, aminek jó a magasa
-
fericske
addikt
válasz
milkabrams #74858 üzenetére
Igen így van általában.
Eddig csak a Quad Era1-et találtam "olcsón" ami nagyon jó magasokban (is). -
zsocy
őstag
válasz
csatacsita #74860 üzenetére
Nekem csak a fejedre helyezett vödör jut eszembe a Beats hangzásra, mint alternatíva
Azt hiszem valamelyik JVC ilyen még ami ennyire túltolja a basszust és hasonló árban van (10 alatt), talán ez. Ez nem egy ajánlás, még sosem hallottam.
Próbáld ki ha tudod, hátha pont ezt kerested. -
csatacsita
tag
Sziasztok!
4 éve a sony extra bass fejhallhatót használtam, de már foszlik az anyag a fülemnél, szeretnék venni egy újat. Amikor vettem, akkor kb 8 ezer Ft volt, ezért szeretnék körülbelül egy hasonló hangzásút venni, körülbelül ugyanilyen anyagminőséggel. Tegnap voltam bent a Media Marktba és próbálgattam a kínálatot, egyedül a beats tudta ugyanazt a kényelmet és hangzást bizosítani. Mi történt itt kéremszépen? Hatszoros áron kapom meg ugyanazt, mint négy éve, avagy csak a Beats árazza túl a dolgokat? Tudtok magyar, esetleg aliexpresses alternatívákat mondani körülbelül erre a hangzásra? -
Bodz
nagyúr
válasz
bajnokpityu #74856 üzenetére
Ízlés, hallás, lánc, bármi lehet...
(#74857) ribizly: Egyszer sor kerül rá.
-
milkabrams
őstag
Mit tudtok mondani a planárok magasairól? Itt ha jól tudom a magasakat kell megfizetni.
-
Bodz
nagyúr
válasz
bajnokpityu #74853 üzenetére
560 nekem karcos. Persze tolerálható mértékben, sok bajom nincs vele amúgy, csak itthonra nem kéne.
-
Bodz
nagyúr
válasz
Mamuska #74842 üzenetére
Mivel a Sundara eddig kimaradt, inkább 560-nál maradnék példaként. Nekem soha, semmilyen körülmények közt nem kellene a pre fazor LCD3 helyett. Egyszerűen nem tudja azt a simaságot és mély tartományt. Persze fordítva nézve a dolgot, a HE560 is tud olyat, amit az LCD3 nem.
Előbbi egyébként sokkal könnyebben válhat kellemetlenné és élessé rossz felvételekkel és forrással. Mondjuk az LCD meg túl döglötté és mosottá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Eladó Lenovo ThinkCentre M70q Gen3 számítógép + Lenovo ThinkVision E24-28 monitor
- ASUS X301 (RX170HD)
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga 4th i5-8265U/8GB/256GB NVME SSD/FHD Touch UltraBook garanciás
- Superconsole X2PRO retro játékkonzol 70000 játékkal + android box egyben
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest