Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
barisj
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Siberia v3mam aminek csak 1 kimenetele van, azaz mikrofon es a fules egybe van. Valamiert nem erzekeli a mikrofont es mar mindent megprobaltam. valakinek valami otlet?
Koszonom elore is.
-
törölt tag
Semmi túlzás nem volt benne, csak rosszul értelmezed az általam leírtakat. Az ugyanis, hogy egy audio eszköz zeneileg mennyire nyújt élvezhető produkciót, soktényezős. Az 50-60k-s fejesek egy dologban tudnak biztosan többet, felbontás tekintetében. Csakhogy a felbontásból önmagában még messze nem következik az élvezhetőség, a zenei élmény. A Lidl-féle fejhallgató amit tud, azt jól adja el.
Ez olyan, mint amikor a fejedben ott a rengeteg tudás, amit vizsgán elő is adsz a profnak, de valahogy nem áll össze neki értelmesen kifejezett egésszé. Míg valaki jóval kevesebbet mond, de teljesebbet, és a végén ő kap jobb jegyet.
A zenének a végső "osztályzata" az általa keltett érzések, hangulat. Ehhez nem feltétlen kell drága cucc, sőt, ha rosszul választ az ember, illetve nem tudatosul benne a probléma, akkor a végén akár kevesebb érzést is kaphat, mint egy low-end cuccnál. -
contaxg
veterán
válasz
Ixion77 #73297 üzenetére
No meg az alapanyagok minősége is jelentősen javult a 80-as évek óta.
Hogy rövidebb életűek és a hibás darabok száma magas? Én erre a következtetésre még nem jutottam el. De van olyan dinamikus hangszórókat használó fejhallgató gyártó aminek a meghibásodási statisztikája egy-egy planár közelében van.Csak lehet, hogy azt nem panaszolják tele a head-fin.
és még az is lehet, hogy neked is van belőle.
-
Ixion77
addikt
válasz
kromatika #73294 üzenetére
Mert a 80-as évekbeli planárokhoz képest a fő különbség hogy a fólia nagyon vékony helyett elképesztően vékony lett. Emiatt minimális anyaghiba is jelentős változást, varianciát eredményez. Ugyanezért is rövidebb életűek mint a dinamikusok. Elfárad, megreped, kiszakad.
-
Dimaj
aktív tag
válasz
#56474624 #73290 üzenetére
Egyébként arra lettem figyelmes , hogy nem igazán van annak a szónak értelme / jelentősége már hogy “ajánlott”,meg kategória legjobbja stb... Sok ezredik teszt , beszámoló , vélemény után fellelhető ezek a szavak, szinte alap kulcsszóként. Éppen amilyen termék után kutat, olvasgat azon ember, megtalálja mindenhol ezeket a jelzőket . Aminek van inkább realitás alapja az az, hogy melyik kategóriából , melyik jön be ízlés alapján . Neked is úgy lett volna jó a kijelentésed hogy 5k kategóriában ,annak a hangja felelt meg az ízlésednek , de hogy 60k kategóriához hasonlítottad az erős túlzás egy ilyen topicba. Szerintem .
-
mcs
veterán
válasz
stemplar07 #73236 üzenetére
Ez a jövő zenéje lesz majd egyszer.
Éjszaka a Galaxy A5 2017el hallgattam vele zenét, amivel feltűnően bödönösebb hangzású a többi tartomány és a részletesség rovására. Ennek aztán tényleg nagyon nem mindegy, hogy miről szól. -
törölt tag
Számomra a hét pozitív meglepetése fejhallgatóból a Lidl-ben kapható Silvercrest fejhallgató. 2500 Ft, de számomra élvezetesebb vele zenét hallgatni, mint sok 50-60 ezres fejhallgatóval. Mobiltelefonokkal, hordozható eszközökkel jó a szinergiája, és könnyen is hajtható.
A frekimenetében nincs semmi túlzó, nem harsány, nincs mélytúltengés, se túlzásba vitt magas. Amit tud, azt jól tudja tálalni, ez a lényeg. Ennyi pénzért tényleg ajándék. -
nzozz
aktív tag
válasz
jorden06 #73283 üzenetére
Bár én messze nem vagyok olyan tapasztalt vagy hozzáértő, mint az itteniek többsége, viszont HD681 -em meg HD681 Evo -m volt/van. Az evo szerintem tényleg jobb, plusz van hozzá plüss fülpára is (nekem ez fontos). Gyenge pontja viszont a fejhallgatón lévő csatlakozó "csonk" illetve a fejpánt nem látható része, ahol viszonylag könnyen el tud szakadni. Ettől eltekintve szerintem mindenképp érdemes az evo -t venni. Bár pár év után a sima 681 -et is át kellett forrasztani, ott könnyen meg lehetett oldani, az evo -nál nem (de az evo csatlakozó hibájához is kellett 2 év mindennapos használat és heti 1-2x táskában szállítás).
A sima ~6500Ft, az evo ~9000Ft körüli, magyar webáruházakból. -
fericske
addikt
Olcsó. Nem tudom milyen.
KEF M400 -
jorden06
senior tag
sziasztok,
atfutottam az osszefoglalot es a 10k feletti kategoriabol a Superlux HD681 EVO-t szurtam ki. a sima HD681 most egesz jo aron van amazonon, Evo jelzes nelkul is jo valasztas? elektronikus zenere foleg, irodai hasznalatra..
koszonom!
-
Ixion77
addikt
válasz
contaxg #73277 üzenetére
Lehet, de legutóbb épp az Ether 2-ből ($1,999) sikerült kapásból kiküldeni félig hibás példányokat... USA-beliként simán cserélik 3 nap alatt, de tőlünk azért 1-2 hónap, plusz a vita a posta vámosztályával... Előtte Hifiman HE-560 v2-vel volt gond. De Audeze is eljátszotta már, pl. az LCD-4-el is, pedig az nem két fillér... Ráadásul a hiba olyan volt, ami Tyll-nek sem volt egyértelmű hogy a példánya hibás. Ha kifogsz egy ilyet, töprenghetsz hogy ennek tényleg így kell-e szólnia... Figyelembe véve a visszaküldés nehézségét, inkább elfogadja az ember hogy bizonyára így kell...
Szóval szerintem akkora a gyártási szórás, hogy én planárt biztos csak itthonról vennék. Weben, hogy visszaküldhessem vita nélkül ha rossz. De természetesen mindenkinek joga van úgy költeni a pénzét ahogy akarja.
-
contaxg
veterán
(#73265) Ixion77
Nagyobb ennek a planár parának a füstje mint a lángja -
Dimaj
aktív tag
A használt 93k , a kibontott meg 22500? Ezt hogy csinálták, gondolták?
-
alpihun
senior tag
Köszi a rábólintást, ennyi kellett csak, veszem is.
Amit még kérdezni akarok:
Az ilyen cserélhető kábeles fejhallgatóknál amiknél kell egyet csavarni a jacken beszúrás után, ha a kábelt megrántom, úgy is kicsúszik (s nem kiszakad) ha lockolva van?
Vagy inkább el se csavarjam ha ilyentől félek? (viszont így sem hullik ki magától? gondolom).
Csak mert nem szeretném ezeket a saját káromon tanulni meg. -
Bodz
nagyúr
Nem egészen.
(#73261) TechN7ne: A vezeték nélküli topikban örülnének ennek igazán.
-
p76
senior tag
Olvasom hogy a Grado sr225e fülpárna anyaga szivacs.
De ugye az nem az a szivacs ami a nagyon olcsó fejhallgatókon pár év alatt porrá alakul? -
TechN7ne
nagyúr
Senki nem ismeri m.m. saját márkás csodáját?
Én is véletlen találtam rá Pesten a Westend ben durván 17k-ért hoztam el ,de már nem volt belőle sok...
Rendelkezek már régóta (kb. a megjelenés óta) a bests studio bitang fülesével és hozza a szintjét kb. ugyan úgy ,ugyan akkorát üt ez a titanium cucc ami benne van ,leszakítja a fejét az embernek.
Van itthon pár vezetékes füles mert studiozok és a napokban meg is vettem egy ATH-M30X csodát 22k-ért ,viszont ez a 17k s cucc az egészet megöli ,kb. kinyírja az összes olcsó vagy alapszintű mezőnyt.
Pihe-puha párnái rendesen levákumolja az ember fülét (lezárás gyenge kijelentés lenne hozzá képest) ,anyag használat fantasztikus ,lehet érezni hogy ennek a márkának sem nevezhető gyártónak magasan a felső kategóriája (legalábbis én még nem hallottam erről a gyártóról csak utánaolvastam).Jár hozzá 3,5-es mikrofonos kábel és egy micro usb kábel = ezeknek nem jó a minősége! ,nekem volt itthon minőségi 3,5-es kábelem és azzal használom a gépnél.
Bluetooth kapcsolattal még nem volt esélyem lemeríteni ,pedig már nyúzom esténként két napja ,elvileg 8 órát kibír legalább folyamatosan és egy év garanciát adnak az egész cuccra.
Így részemről ez nagyon is ajánlott füles ha valaki még talál itthon ennyiért. -
Bodz
nagyúr
-
Dimaj
aktív tag
Igazából amit így itt ott olvasok róla , egyre jobban megerősít hogy nagyon jó bizniszt csináltam , és ha olyan is lesz a hangja mint amit képzelek , azt szeretni fogom. Hát, mostanában akartam lőni egy nagyszerű ar értékű jó zárt fejest a hd25 melle , más karakterrel, és bodz most segített eléggé
majd ha megjön írok róla .
-
Dimaj
aktív tag
Ennyiért nem hagytam ki
Mindenhol 100k+ ba kerül , igaz fingom sincs épp milyen karakteres fejest vettem , de kényelemre nagyon jó lesz az borítékolható . Ahogy utána néztem , ilyen lapos studio féle hangja van, esetleg shure 840 hez hasonlítható , nagyobb térrel , részletességgel ?
-
gianni85
veterán
válasz
stemplar07 #73249 üzenetére
Hajrá, Audeze épp ünnepi leárazást tart.
@Bodz: láttam mx4et is féláron 1990ért
bár kinek mondom, gondolom te is
-
törölt tag
válasz
stemplar07 #73242 üzenetére
600 az csak manapság hangzik soknak, amit a minap linkeltem be Sennheiser HD424-et (70-es évek gyermeke), annak van 2000 ohmos változata is (bár lehet az is olyan volt).
-
Bodz
nagyúr
válasz
stemplar07 #73242 üzenetére
300. Csak sikerült rosszul értelmezni a 2x300-at.
-
Bodz
nagyúr
Ez egy German Maestro GMP 450 viccesen olcsón. Kinek fér bele még a költségvetésbe így karácsonyhoz előtt?
-
sisi24
tag
Sziasztok. Szeretnél vásárolni, itthoni felhasználásra egy fejhallgatót, amiben van dögivel basszus!
Nézegettem ezeket a Studio fejhallgatókat. Mint pl: Superlux HD665, AKG K72, Alesis SRP100.. Nem feltétlen szükséges Studio fejhallgató legyen.Lényeg h Mélytartomány legyen bőven, zárt legyen, szobában ne zavarjon senkit h zenét hallgatok.
Maxi amit kiadnék érte az olyan 10-15 ig..
-
stemplar07
őstag
[link]
közben találtam egy itthon is kapható USB dac-ot (ami kipróbálás után !!) esetleg érdekes lehet a Sony-hoz FiiO K3 DAC+AMP asztali fejhallgató erősítő D/A konverterrel , 39.990 .. 2,5mm balanced , DSD 256 stb.. 320mW(16Ω); 200mW(32Ω) de az Earstudio ES100 lenne neked a legpraktikusabb, mert ezt USB-PC és a mobiloddal is tudnád használni, és mivel nekem is van, nagyon jók a tapasztalataim vele .. 130$ kb. -
stemplar07
őstag
Bármelyik 2,5 mm Trrs balanceddel tudod használni , 3 opciód van :
1, Davirnya mesterrel kicserélteted a 4,4 jack et 2,5 balancedre (ez a legegyszerűbb/olcsóbb) és innentől A&K XB10 , esetleg Earstudio ES100 ,stb nagyon szépen hallható a különbség .
2, rendelsz egy ilyet ,nekem hamarosan megérkezik, majd beszámolok, hogy milyen . [link]
3,Gyártatsz Davirnyával egy a 2. pontban szereplő 4,4>>2,5 fordítót .. -
krisz242
tag
válasz
emiki6 #73193 üzenetére
Nekem ugyan ez volt a HE560-nal, és szép lassan elmúlt. Gondolom a párna puhult be. Tessék kicsit tűrni, és egyszer csak azt fogod észrevenni, hogy már nem fáj a zenehallgatás!
Nekem még jó állapotban van a gyárilag rátett Focuspad. Gondolom ha majd cserélnem kell újra, akkor megint be kell törnöm. -
törölt tag
Meggazdagodni azért nem feltétlen kell komoly előrelépéshez, pl. a Hivox Lupus DAC-okat messze értékükön alul szokták adni a használt piacon. Egy hónapja sem volt egy eladó lupus c mk3 jofogas.hu-n azt hiszem 32k-ért, én az enyémet 25 ezerért vettem. De elő-előfordulnak hasonló áron egyéb jó vételek is, melyek Xonar DGX-ről nem kicsi előrelépések.
-
mcs
veterán
-
alpihun
senior tag
Sziasztok!
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Itthon, gyalog, buszon, ilyesmik.2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Casual zenehallgatás.3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
maxmax 30k4.) Új vagy használt?
Új, nem akarok használt után sokat nézelődni s keresni bennük a hibát s minden, főleg úgy, hogy nem értek hozzá.5.) Circumaural vagy supraaural?
Ebben nem vagyok biztos.6.) Zárt vagy nyitott?
Inkább zárt, gondolom, ha már publikusan is használnám.7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Túl sok basszus mindenképp zavar. Metál, klasszikus, elektronikus dolgok, mindent hallgatok.8.) Honnan vásárolnál?
Belföldi (Románia) bolt, ezt megoldom ha már van model.9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Telefon, notebook.Eddig a shure srh440-el szemezgettem, de most kaptam egy focal listent kb 27k-ért akciózva megbízható helyen, s ezért beizzott a vásárlási kedvem. Elég jó dealnek tűnik az alapján, amit itt és külföldi oldalakon olvasgattam róluk. Csak a kényelmetlensége miatt szidják, de egyszerre nem használnám sok ideig, szóval gondolom ezt a részét túlélném.
Eddig egy Creative Aurvana Live! volt de sajna beleakadtam a kábelébe s teljesen leszakadt az egyik pántja (pillanatragasztóval megműveltem kicsit, működni működik még de már nem tud mozogni ez a ragasztott kagyló, meg hülyén is néz ki a ragasztó overflow rajta, szóval lepasszoltam családban).
Lényeg, hogy ez sokkal masszívabbnak néz ki s gondolom a kábel is kicsúszik ha hirtelen éri valami (még nem használtam cserélhető kábeles fejest). Ezért tetszett meg ez nekem, mert nem igazán tudok ügyelni magamra sem a holmimra.Mit szóltok? Instant buy deal? Jobb ötlet?
Nem vagyok vájtfülű, nincs dac/amp, ezért lehet hangminőségben gyengébb is megteszi, ez csak egy ötlet eddig. -
törölt tag
Nekem mikor Xonar DG volt a forrás (ami egy PCI-os DGX), próbálgattam ugyanannak a felvételnek a CD-minőségű, illetve 192/24-es minőségű változatát, gyakorlatilag semmi különbséget nem hallottam.
De a tőle valamivel jobb Prodigy HD2 sem hozta ki.
Ezeknek olyan sziszegős a magasa egy normálisabb digitális forráshoz képest, hogy az minden ilyen jellegű finomságot elfed.
(Persze ettől még lehetnek más felvételek, ahol kijön valami különbség a kettő között, de nagyobb problémák vannak ezeknél a fentieknél, minthogy CD-minőségben vagy DVD-Audio-minőségben szólal meg adott zene.)
Most már a Lupus DAC-kal ugyanannál elsőre teljesen egyértelmű a különbség. -
mcs
veterán
válasz
stemplar07 #73225 üzenetére
Létezik valamilyen olcsóbb dac ilyen pentaconn kimenettel?
-
mcs
veterán
válasz
stemplar07 #73221 üzenetére
Xonar DGXen pont így tudnak igazán kibújni az alsó basszusos részletek a közép alól.
-
mcs
veterán
Két hét után most érzem azt, hogy kezd kiteljesedni a Sony MDR-1AM2 hangja. Előtörtek a magasak, és még részletgazdagabb. Érdekesség, hogy 96 khz/24-biten érzem igazán élvezetesnek és egymástól elkülöníthetőnek a tartományokat, alatta pedig kicsit összemosódnak, főleg a mély és közép.
-
Sinesol
veterán
Massdropos rendelések kb. mennyi idő alatt érkeznek meg?
-
kisvonti
csendes tag
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni a következőkben:
Vezeték nélküli fejhallgatót szeretnék venni 30e ft környékén, tömegközlekedésen, utazás közben használnám vegyes zenei irányzatok hallgatására. Kialakítása circumarual és lehetőleg zárt, újonnan vásárolnán itthoni boltból, használva iphone 7ről lenne magy részben.Segítségeteket előre is köszönöm!!
Szép napot!
Gergő
-
emiki6
veterán
-
törölt tag
A párna rajta az nem a gyári, így nem tudom, hogy szólhat. Valószínűleg jóval zártabban, sötétebben, mint eredetileg. Viszont van hozzá gyári párna: [link].
-
gianni85
veterán
-
emiki6
veterán
válasz
#56474624 #73198 üzenetére
A hifimannál annyira nem befolyásolja a dolgot. Eleve van egy rés a párna és a kagyló között és különben sem túl szoros. Nyilván lesz változás, de minimális.
Ribizly: eddig engem sem zavart, mert nem hordtam olyan sokat, mint az elmúlt napokban, de ez sok volt most, szerintem kelleni fog pár nap mire elmúlik. Ki kell találni egy mechanikát, ami a kagylók tetejét összehúzzi kicsit, ezzel levéve a terhelést az állkpcsokról. Vagy kicsit feljebbtenni a tengelyeket, melyek a kagylók billenéséért felelnek. Vagy gyúrni kell állkapocsra...
Dimaj: nem tűnik keménynek, de ezek szerint nem elég puha.
-
ribizly
veterán
De. Fog az még akkor is nyomni. A HD650-edet megdolgoztam mikor megkaptam.
Van youtube-on videó is róla, de azt kell csinálni, hogy maxra kitolod mind a két pántot és a fejpánt közepén (nem a kitolt fémeken!) hüvelykujjal megtámasztva, két oldat rámarkolva, kicsit, óvatosan feszítgeted, rugóztatod párszor. Majd visszatol az ideális állásba és próba. Ha akkor is szoros akkor újra míg nem lesz kellemes. Addig érdemes csinálni, míg pont nem nyom, mert ha túltolod akkor nem fog rendesen tartani.
Ezt csináltam eddig a HD58x, HD6xx, DT1770-el is, szóval működik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Jogász topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Arcfelismerő topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest