- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Domax
csendes tag
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót? - leginkább Otthon
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni? - elsősorban zenehallgatás, (Electrohouse, Rap) szval legyen faja a bassmeg még másodrészt játékra.
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg? - Nagyon max 23 ropi !
4.) Új vagy használt? - mindenképp új..
5.) Circumaural vagy supraaural? - Circumaural (jesszus, ezt kiejteni .. xD )
6.) Zárt vagy nyitott? - zárt
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar? - hát ütős hangzás legyen.. szval a bass meg szép magas.. nem vagyok vájtfülü, de na ....
8.) Honnan vásárolnál? - muziker, vagy aqua computer
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)? - alaplapi hangkari (alaplapom : Gigabyte h61ma-d2v)Én ezt néztem ki, kinézete is tetszetős és vélemények is meggyöztek !
http://www.arukereso.hu/fulhallgato-fejhallgato-c3109/sennheiser/hd-439-p60307569/
Ti mit szóltok, ehhez a fejeshez amit linkeltem ?
Nekem tetszetős
-
Chp
őstag
Sziasztok! Nem merem feltenni apróra a HD681 EVO-m, mert nem tudom mennyi a reális ára. Mit gondoltok mennyit kérhetnék érte? Tavaly, 2014.12.29-én vettem.
Szerk.: Muszáj vagyok zárt fejest venni, mert este nem tud tőlem aludni a család és elegem lett az állandó szúrkálódásból. Elég hangos kifelé.
-
fattyu
veterán
válasz
yesman #44179 üzenetére
"kaptam egy CD lemezt, amit az IsoTek kínál System Rejuvenation and Enhancer disc néven. És hogy mit tesz ez a korong? Kellően magnetizálja a félvezetőket, kondicionálja az áramot"
eddig olvastam el. Küldöm a zenergiját és megy a nyitott gerincműtét a tvben is ugye?
kondícionálja az áramot. a cdn levő bitek. sírok komolyan megy aláírásba ez akkora baromság
-
Ribi
nagyúr
-
yesman
csendes tag
Én is úgy kezeltem a dolgot, hogy nem hittem az egy órás kézrátevéses csodában. De a hallgatott zenékben biztosan nincsenek benne azok a frekvenciák, mint a "zajokban". Sokat megnéztem és ez legalább egy összeválogatott egy óra.Nem váltja meg a világot, de nekem hasznos volt.
A szöveg időnként valóban kissé teleshopos, belátom.
Az mindenesetre nekem nem ezotéria, hogy járatni kell a fejhallgatókat. Hallottam, hogy javul a hangja.
Az megint túlzás, hogy egyfolytában 48 órát menjen. Az egy bejáratós autónak is inkább ártalmas, mint hasznos dolog. -
Ribi
nagyúr
válasz
yesman #44183 üzenetére
Még ha segít is a bejáratásban, ezen szövegek hatására a egyszerűen a kicsit is értelmes embernek rögtön teleshop és hasonlók jutnak az eszébe. Ha nem írnának totál hülyeségeket, lehet hitelesebb lenne. De lehet többet keresnek vele ha ráírnak minden baronságot és innentől mind1, mennyire hasznos.
1 órára rövidíteni fél éves bejáratást pedig eléggé lehetetlen. Rövidíthet, mert a "sima zenében" viszonylag kevés az infó és emiatt a hangszóró mozgás is a fehérzajhoz képest. -
.DLL
veterán
Nana, a VolksWagen-nek van spéci programja a tesztpadra...
_ _ _
Amúgy vannak vicces találatok erre a Revel Gem2-re
Jelige: "10.000 dolláros hangdobozok a lakás random pontjain"
Gyerekszobában:Lépcső mellett...
Fürdőszobában:
Kandalló előtt:
Itt a bemelegedéssel pl. nem lesz probléma. -
Tomacko
őstag
Hát persze, hogy semmit nem csinál meg rövidebb idő alat egy zajokkal teli cd. Pláne nem fogja piszkálni a háózati feszültséget, áramot és egyéb dolgokat, de még a mágneses mezőket sem..... Egyetlen dolog ami a hangból befolyással lehet bármire is ez pediglen a rezonancia frekvenciája a hangoknak. Ennek pedig mindenki olvasgasson maga utána, hogy mikre lehet ez befolyással. Előljáróban annyit elmondok, hogy csak nagyon hátulról mellberúgósan van köze a zenhallgatáshoz a rezonanciafrekvencia kiváltotta hatásoknak.
De ahogy előttem szóltak az ilyen misztikumok a HIFI guruk fórumába valók
-
zsocy
őstag
válasz
sting2 #44184 üzenetére
Ha valaki akkor ő lehetne is góré, szerintem több ...hangcuccot fogott már mint kilincset
Ez a bejárató CD nekem is ezotéria, zenét kell hallgatni rajta, az majd bejáratja.
Az autós példánál maradva, azt sem viszed el fékpadra hogy spéci programmal hajtsák, egyszerűen ésszel használod.De persze mindenki abban hisz amiben csak akar!
-
válasz
yesman #44183 üzenetére
Idézek:
magnetizálja a félvezetőket, kondicionálja az áramot
A félvezető nem mágneses, az árammal ugyan nem csinál semmit. A bejáratás és a bemelegítés is fontos, de semmi ilyet nem csinálnak. Ráadásul ez abszolút bullshit.ez a CD egy óra alatt elvégzi azt, ami nekem fél évbe került.
Persze, egy óra alatt. Elég, ha átgondolod, hogy miről szól a bejáratás, hogy megértsd, hogy egy óra semmire sem elég. Persze aki elhiszi az első két állítást, az bármit benyel ezektől a barmoktól. -
thess
csendes tag
Sziasztok!
Sokszáz kommenttel ezelőtt tettem a fel a szokásos kérdést...melyiket válasszam?
Azóta sem dőlt el, csak leszűkült a kör. (majd kibővült és újra leszűkült) (csakotthoncircum>csakrock/metal>dgxről>majddacislesz>nemköllsokmély)
Kezdetnek a belépő szintet céloznám. Alternatíváim:
Szupőrlux681EVo
Takstar2050
Beyer910
(cselesen mégegy) Takstar671
Csak szubjektív kinyilatkoztatásokat várok!tenkjúszómács
-
yesman
csendes tag
A munka zaja
Bizonyára hallottál már olyat, hogy valamit be kell járatni. Például ha veszel egy kocsit, az akkor még bejáratós. Az új Martens bakancsodat is be kell törni, ami hetekig tartó fájdalommal jár. Az én szakmámban is elkerülhetetlen a bejáratás, mégpedig a hangszóróké. Meg az erősítőké. Meg a kábeleké. Hogy mindez mit jelent abba most nem megyek bele. Azt viszont elmesélem, hogy mikor éreztem először igazán a bejáratás fontosságát.
Hozzászoktunk, hogy ha érkezik egy hangfalszett, akár Revel, akár Indiana Line, akkor azt be kell kötni és járatni néhány napig, vagy néhány hétig, hogy elérje az optimális teljesítményt. Eddig soha nem hallottam olyan hangszórót, aminek ártott volna a járatás. Csak hát a fenébe is, van, hogy elképesztően sokáig tart ez a folyamat. A saját Jamo hangfalaimnak például fél év(!) kellett, hogy elérjék a végleges karakterüket. Sokan vitatkoznak a hifista körökben erről, egyesek szerint nem a bejáratás fontos, mások szerint pedig épp olyan fontos “bemelegített” rendszert hallgatni, mint mondjuk állványra helyezni a hangsugárzókat.
Amikor házimozit hallgatok vagy beüzemelek, mindig lelkiismeretes módon viszonyulok a kipróbálás és járatás témához. Ráfülelek mindenre, még akkor is, ha azt a hangfalat évek óta ismerem. Néha frissítenem kell a memóriámat, másrészt pedig annyi fajta zene és film van, hogy néha egy általunk jól ismert rendszer is képes várakozáson felül vagy alul teljesíteni. Szóval rátérve a lényegre… a kollégámtól kaptam egy CD lemezt, amit az IsoTek kínál System Rejuvenation and Enhancer disc néven. És hogy mit tesz ez a korong? Kellően magnetizálja a félvezetőket, kondicionálja az áramot, bejáratja a hangszórókat, és végül az egész rendszered “harcra kész állapotba” kerül. De mi ebben a pláne? Hogy állítólag ez a CD egy óra alatt elvégzi azt, ami nekem fél évbe került.
Mikor a kollégám odaadta a lemezt, legyintettem és bedobtam a fiókomba, gondoltam újabb mese habbal, én nem hiszek a mágiában, etc. Aztán fél évvel később, amikor takarítottam, kezembe került ez a lemez, ugyanúgy bontatlan, original állapotban. Gondoltam, kipróbálom, úgyis épp a Revel Ultima2 Gem2 hangfalakat kellett járatni, amiknek párja több millió forintba kerül. Szerintem ezek a dobozok fantasztikusan szólnak, igaz hogy nem tetszik az állványuk, de ha mondjuk falra szerelve üzemelnek, egyrészt őrülten csinos látványt nyújtanak, másrészt pedig abszolút high end felbontást, tisztaságot és hangszínpadot produkálnak, és erőlködésnek semmi jelét nem mutatják. Szóval fogtam a lemezt és felraktam annak reményében, hogy hátha történik valami.
Az IsoTek bűbáj cd-je különböző zajokat, hangmintákat tartalmaz, melyek ismétlődve lejátszódnak néhányszor, aztán jön egy következő teszthang, és az ismétlődik, és így tovább. A legérdekesebb az egészben, hogy mindez folyamatos fehér zaj aláfestéssel történik. Míg a frekvenciacsúszkák a felszálló űrhajó hangját szimulálják a szobádban, egy pillanatra sem szűnik meg a kásás, szúrós fehér zaj. Mikor a bugyborékoló pattogás elindult, már nem bírtam idegekkel és úgy döntöttem hogy addig inkább elrohanok a vegyesboltba teát venni, semmint itt gubbasztok és hallgatom ezt a borzalmat. Útközben, nagyokat szippantva a hideg téli pesti levegőből arra gondoltam, hogy 7 900 Ft-ért ez az úgynevezett rendszerfinomító lemez talán mégis csak kicsit túlzás. Aztán vállat vontam, hiszen nem az enyém a lemez, csak kölcsön kaptam, másrészt pedig a puding próbája az evés, ki kellett zárnom a veleményeket és ellenérzéseket magamból. Visszafele ez sikerült is, a haraggal átitatott előítéletemet felváltotta a kíváncsiság és az a gyerekes lelkesedés, ami miatt mai napig hajlandó vagyok részt venni ilyen őrült tesztekben és kísérleteken.
Hazaértem, akkor épp az utolsó, “felrázó” hangminták következtek, amik a lemezben lévő füzetecske leírása alapján “helyrepofozzák” a rég nem járatott hangfalaidat, és újrafrissítik a rendszeredet. Mint egy kis sportkrém futás előtt, tetszik érteni? Leültem hát a rendszer elé, a Revel GEM2 farkasszemet nézett velem, én pedig vele, és feltettem ugyanazt az Oscar Peterson lemezt, amit korábban már annyiszor végighallgattam. Igazi audiofil csemege, talán az egyik legszebb és legtisztább, legjobban átélhető jazzfelvétel amit valaha hallottam. Na. Az első másodpercekben a légzőreflexem ellustult, pontosabban én fojtottam vissza magamba a levegőt, mert ennyire érzékelhető változásra én sem számítottam. A Revel hangfalak valósággal életre keltették a zenét. Eddig csak annyit éreztem, hogy pontosan és hitelesen szól rajtuk a felvétel, korábban picit hallottam a berillium dóm jellegzetes, puhított fényességét, de az gyakorlatilag eltűnt. A sztereó tér játékosabb, merészebb, precízebb és kidolgozottabb lett. Nem sokkal, csak egy kicsivel. És nekem az a kicsi pont elég volt, pont erre a “kicsire” vágytam, hogy ne a rendszert elemezzem, hanem a zenét. Ugyanaz a rendszer profibb, ugyanakkor könnyedebb módon szólalt meg, mint eddig! Mintha valaki olyan beállításokat végzett volna, amik helyükre igazítják a hiányosságokat vagy hibákat. Gyakorlatilag jött az IsoTek brigád, és kisöpörte a szemetet, és visszarakta a vázákat a polcokra, majd udvariasan lerakta a lakáskulcsot vissza a kulcsos szekrénybe. Azelőtt is szép volt az összkép… csak most már rend is van. Tetszik érteni? A Revel GEM2 többé nem produkálta a tőle megszokott bizonytalan fátyolosságot, nem lebegtette a bőgő visszhangját mint valami selyemlepedőt, hanem mindent megragadt és lehozott a földre, az én világomba. Mindez egy szaros kis korong által. Eddig is nagyon tetszett a rendszer, de a CD segített eltüntetni néhány bizonytalanságot.
Azóta az IsoTek CD a fiókom legfelső részén pihen. Akárhányszor új hangfalak vagy erősítők érkeznek, én azon nyomban előkapom a lemezt és lefuttatom a rendszeren. Olcsóbb dobozokkal (pl. Revel F206) is drámai módon javult a sztereó kép, és jobban éreztem az Oscar Peterson albumban, hogy a zenészek a zene élvezetéért játszanak. Azelőtt olyan sterilnek, műszakinak tűnt a felvétel. És én még azt hittem, hogy a hangfalak tehetnek róla. Fenét, sokszor azért mesterkélt a hifi rendszer, mert még nincs bejáratva. Kell a lazaság, kell a természetesség, és a természetesség a bejáratással együtt jön meg igazán. Része lett a rutinnak, hogy az installáció, beüzemelés után a lemezzel még kitakarítsuk a hangszórók gyávaságát, helyette megadva eleve azt a bátorságot és tisztaságot, ami a megfelelő teljesítmény megvalósításához elengedhetetlen. Az a CD olyan nekem, mint egy szemüvegtörlő kendő, nem létfontosságú, mégis szükségszerű. Ezek az apróságok azok, amik egy külső személy számára talán őrültségnek tűnnek. Hangfaljáratás… teszthangok… hangszínpad… miről beszél ez? A valódi, hús-vér zenészek által játszott zene visszanyerése a cél, és az olyan dolgok, mint a szobaakusztika, a minőségi kábelezés, a hangfalak akusztikai elcsatolása, tüskékkel vagy talpakkal, vagy egy ilyen IsotEk korong, 5-10%-ban segítenek közelebb jutni a célhoz.
Bari blogja
-
yesman
csendes tag
Zenével is bejáródik, csak sok idő kell hozzá. Vannak direkt erre készített hangok, amik meggyorsítják a folyamatot. Én ezt használtam:IsoTek - Full System Enhancer & Rejuvenation Disc.
Nem sokszor, csak kétszer háromszor egy órát. Vannak akik éjszakákon át járatják. Szerintem ez túlzás és nagyon megterhelő. Inkább jobb fokozatosan csinálni. Úgyhogy inkább zenével történt a bejáratás.
A hatás kábé ég és föld az új nyers hanghoz képest. Olyan 40-50 óra után járódott be a Sennheiser HD-598.
A szinergiához hasonlóan nem kamu ez a dolog.
Az Isotek cd nagyon spéci cucc. http://bariblogja.hu/tag/hangfal-bejaratas/ -
demars
addikt
Minden új hangsugárzónak változik a hangja... Egy rövid avx -es írás... :
A hangsugárzók bejáratása
Az új, még nem használt hangsugárzók hangja első meghallgatásakor legtöbbször nyers, kevésbé finom, mint ahogyan azt a bemutatótermekben hallhatta. Ennek oka az, hogy a hangszórók mechanikus bejáratást igényelnek, a keresztváltó passzív alkatrészei pedig villamos bejáratást. Így miután megvásárolta a hangsugárzóit, célszerű "bejáratni" azokat.
A hangsugárzók bejáratására többféle módszer létezik, a két leggyakrabban alkalmazott módszer:1. Bejáratás zenével
2. Bejáratás erre a célra gyártott "bejáratójelet" tartalmazó CD-lemez segítségével.Az egyszerűbb és olcsóbb, viszont hangosabb megoldás a zenével történő bejáratás. Ehhez csupán megfelelő zenei anyagra van szükség. Amennyiben CD-lemezt használ, célszerű kiválasztani egy olyan zenei számot róla, amelyikben dinamikus mélyhangok hallhatók, erős dob ütések, és lehetőleg ne legyenek benne csendes részek. Fontos, hogy a jobb és bal csatora tartalma nagyjából megegyező legyen.
A felvételt a CD-játszón folyamatosan ismételtetni kell, a "repeat" (ismétlés), vagy a "program" és "repeat" funkciók segítségével. (Némely CD-játszón nincs külön egy számra vonatkozó "repeat" funkció.)
Az erősítőn a hangerőt a normál zenehallgatásnál valamivel hangosabbra kell állítani, de arra ügyelni kell, hogy semmiképpen ne torzítson egyik hangszóró sem!
Vásárlás után, az első alkalommal a hangsugárzókat legalább 3-4 órán keresztül célszerű így járatni, mivel ettől jelentős hangminőségjavulás áll be. A bejáratást napi rendszerességgel célszerű folytatni, pl. minden nap 1-2 órán keresztül. A legjobb hangminőséget a legtöbb hangsugárzó általában meglehetősen hosszú idő alatt éri el, 100-200 órás bejáratás után, de a legnagyobb mértékű javulás az első órák alatt jelentkezik, ezt követően inkább a finomságok reprodukálása és a részletező-képesség javul.
Természetesen, amennyiben nem járatja be hangsugárzóit, "normál" használat (zenehallgatás vagy filmnézés) közben is bejáródnak, viszont így a végleges hangminőség eléréséhez esetlegesen jóval több időre van szükség.
A másik módszerhez szükség van úgynevezett "bejárató-jelet" tartalmazó CD-lemezre. A CD-lejátszón a fent leírt módon a bejárató-jelet tartalmazó sávot kell ismételtetni, de valamivel kisebb hangerőn. A bejáratási-zajszint ebben az esetben lecsökkenthető a következő módszerrel: Állítsa a két hangsugárzót egymással szembe, úgy, hogy egymáshoz a lehető legközelebb álljanak. Az egyik hangsugárzó kábelét kösse be ellentétes fázisban. (A "piros" kábelt a fekete aljzatba, a "fekete" kábelt pedig a piros aljzatba.) Mivel csak az egyik hangsugárzó fog helytelen fázisban működni, így a hangszórók részben kioltják egymás hangját. Tovább csökkenthető a zajszint, ha a hangsugárzókat letakarja valamilyen hangelnyelő anyaggal, ruhával, paplannal, stb.
Olvassa el a hangsugárzó gyártójának a bejáratáshoz adott instrukcióit, amennyiben rendelkezik ilyennel.Ez igaz hangdobozra, fejesre, fülesre...
-
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni egy ismerősöm megbízott, hogy keressek neki jó fülest "játékhoz", de szerintem egyéb zenehallgatáshoz is max 30eFt-ig. Mikrofon kikötés, hogy legyen.
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót? otthon
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni? játék, általános
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg? nagyon max 30.000 JMF
4.) Új vagy használt? új
5.) Circumaural vagy supraaural? őő igen
6.) Zárt vagy nyitott? ha van alternatíva, ilyen is, olyan is, de szerintem inkább zárt
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar? ötletem sincs
8.) Honnan vásárolnál? itthoni webshop, ilyen értékben nem vállalja a külföldi rendelést
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)? laptopEnnek tudatában lehet nehéz lesz, de bízom benne, hogy segítetek találni. Köszönöm!
-
.DLL
veterán
válasz
Dorien #44167 üzenetére
Vigyázz, a HD661-ben nincs sok mély, inkább világos hangú (viszonylag kiegyenlített lenne, HA nem lennének azok a Szuperlukszi-magasak (de azért vállalható)), illetve a HD660-ban is moderált a mély mennyiség, de ott valóban ütősebb, mint a fentinek.
Szoni iXszBé-t neahogy írod, sok sebből vérzenek, akkor meg lehetne inkább olyat választani, ami jobban szól, még az ATH M50X is ide tartozik, de az M40X valóban jobb ár/érték arányú szvsz.
Ami durva még a mérések alapján az a Denon D1100, de még sajnos nem hallottam.
Félig nyitottban AKG K540, erős méllyel V hangzással jó kényelemmel. Kicsit talán drága újonnan, én használtan vettem egy 10-esért annyit szó nélkül megért. Csak éppen nem jött be a karaktere hosszabb távon, de aki szereti az erős mélytöbbletet, vagy olyan zenéket hallgat aminek nem árt egy kis "extra test", annak jó választás úgy összességében. (csak törékeny a pántja!)
-
Dorien
veterán
Ütős basszushoz mindenképp valami zárt kell. Ezekben (viszonylag) sok mély van:
Superlux HD660, HD661, HD662, HD662B
Creative Aurvana Live
esetleg valami a Sony XB szériából - bár szerintem itt a sok mély mindenre rátelepszik, de van aki ezt szereti...
Magasabb árkategóriában Audio-Technica ATH-M40X, ATH-M50X -
Domax
csendes tag
Hát istenigazából nekem zenére és játékra egyaránt kellene ( Zenéből én ilyen Electro House-t nyomatok, meg minimalt
) Szóval a szép, ba**atós mély is jól jön
Akkor maradjak inkább a Stereo hangzásnál ??
-
Tomacko
őstag
Sheratan válaszával teljesen egyet értek, és kiegészíteném. Mégpedig avval, hogy a sok.1 fejesek, fülesek nem jók, egyenesen rosszak zenét hallgatni....... DE fordítva a tétel viszont nem így van, SŐT, csupán egyetlen egyszerű oknál fogva, mivel is a zenhallgatásra való fejeseket is úgy próbálják meg fejleszteni, hogy visszadják a térélményt amennyire csak lehet. Ezek már csak azért is jobbak a sok.1 vakításoknál, mert itt az elsődleges szempont ez az élmény és nincs több idióta baromság aminek próbálna megfelelni a fejes.
Röviden fogva a szót.... nagy általánosságban mondva a sztereó fejesek jobban szebben szólnak térben mint a gamer sok.1 darabok, aminek a nagy része nem más mint szimpla PR munka...agymosás.
-
contaxg
veterán
The HD800S is an improved version of the HD800. It has an acoustical absorber like the IE 800, and as a result the frequency response that is more extended, but smoother--fewer peaks. Also, the low-bass is also more extended--not necessarily more bass, but deeper extension."
-
Domax
csendes tag
Sziasztok, 3 füles közülk kéne választani szerintetek melyik legyen ?
Razer kraken, SteelSeries RAW Prism Siberia, vagy Logitech G430 ?
illetve 7.1,elsőként játékra de ha zenehallgatásra használom arra is jó ??köszi előre is !
-
Tomacko
őstag
Én ilyenkor azt szoktam megkérdezni, mindenféle előítélet nélkül, hogy akkor most divatbemutatózol és pózerkedsz, vagy szimplán élvezed az életet kellemes zeneszóval ?
mondom ezt én, aki kb. világ életében les....ta, hogy mikor mi a divat és mennyire néznek bután az utcán, ha mondjuk élénkpiros talpú szürke színű Gladiator bakancsba jövök velük szembe...mindezt ugye a 90-s években persze
ui.: a bakancs azóta is megvan és nem eladó, fesztiválokon még mindig hordom...ereklye
-
Blasku
tag
válasz
chosa91 #44157 üzenetére
Szia!
DT 770-ért se kell feltétlen sokat koplalnod, már ha megfelel a 80 Ohmos változat. Nézz szét itt a HA-n, ill. gyanítom hogy a Jófogáson is ugyanaz az úriember hirdeti a Beyerét.Apropó, nincs itt valakinek egy széteső félben levő DT770-ese amit már nem akar felújítani (ami nem 250 vagy 600 Ohmos)? A hangszóróknak nagy hasznát tudnám venni.
-
chosa91
aktív tag
Szerintetek AKG k550 vs ATH m40x? (Esetleg 3.-ként több koplalással Beyer DT770pro)?
-
Tulku
veterán
válasz
fattyu #44151 üzenetére
Nyilvánvalóan illesztés lesz ott a probléma...a tulaj aszonta Wadiáról úgy szólt hogy nem lehetett belekötni...
Egy példa (neked is van): cowon D2...
Amíg nem voltak armatúrás füleseim semmi baj nem volt vele...ellenben mind 3 Westonnal cincog...mély nuku (vmi bass roll off-ként analizálják külföldön, de egyéb fülesekkel, fejesekkel néha túl sok mélyet is érzékelek, tehát mindenképp illesztési probléma van...ugyanakkor te is írtad egyes planárokat is meghajt...Szerintem egy különc fejesről van egyszerűen szó, kell alá a megfelelően kiválasztott meghajtó..hordozhatókat ki kell húzni a listából...
Van egyébként egy kifejezetten fejesekre szánt régi dap...colorfly c4...a hdp-r10 8,5 voltjához képest arra 13 volt kimenetet regélnek...nem tudom mekkora erő ez, de sokan arról írtak hogy fejesekre ezt ajánlják...bár szerintem dap-oknál az áramerősség kevés...azt meg nem lehet pöttöm akkukkal gerjeszteni....
-
Dorien
veterán
Szerintem nem. Nagy félnyitott vs kicsi zárt. Felbontásban lehet, hogy jobb a CAL valamivel, de az EVO sokkal természetesebben és jobb térrel szól. Ha csak elektronikus zenét hallgatsz, akkor tartom indokoltnak a cserét.
Én ezeket nézegetném: Takstar HI2050, ATH AD500X - ezek kb. mindenben jobbak az EVO-nál.
-
Chp
őstag
Egy HD681 EVO-ról történő CAL!-ra váltás esetén fogok tapasztalni előrelépést? Köszönöm!
-
fattyu
veterán
válasz
contaxg #44147 üzenetére
karakterre sötétke kellemes hallgatható és tényleg semmi más baj nem volt vele, de karcolt a magas.
azt tartom hogy az árát viszont nem éri. nekem.mondom szerintem a daccal nem szinergizál ( de szép magyar szó ) az erősítő amiről szólt semmiből nem hozott ki karcos magast beleértve beyereket is 990 t70 mittomén.
Meg ugye azt is tudjuk hogy mindenkinek máshol érzékeny a hallása, szóval simán lehet másnak nem fáj.
és igen én a zártról beszélek.
Az meg hogy hordozhatónak ajánlja ezt a gyár. szerintem vicc. a nyitott oké hogy szólt valahogy állítólag telóról is ( elfogadom de nem hallottam ) de nyitott eleve nem hordozható izé...
a zárt viszont vállalhatatlan volt a hdrp10ről is ami kb a legcombosabb amp rész amit csak hallottam. SOKKKKAL izmosabb minz ak120 pl.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- Xerox WorkCentre 3025 hibás/donor
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest