- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- 3DFX
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodz
nagyúr
Probol csak 250 ohmos van. .DLL az Edition valtozatokrol beszelt, de azok joval dragabbak, szerintem nincs az a BF akcio, amivel beleferbe a keretedbe. Amugy hangban is elternek, persze akkora kulonbseg nincs mintha egy tok mas fulest hallgatnal, de azert egyertelmu a kulonbseg.
Alaplapi ezekhez annyira mar nem az igazi, de ha tervezed mas beszerzeset, akkor ideiglenesen megfelelhet (ertsd szolni fog legalabb...).[ Szerkesztve ]
-
Worker
aktív tag
válasz Worker #44495 üzenetére
(már nem tudtam szerkeszteni)
Jelenleg a Sennheiser HD229 gondolatával játszadozom a leginkább...A fejhallgató (és a kábel!!!) tartóssága/anyaghasználata is fontos számomra, sokáig szeretném használni!
[ Szerkesztve ]
"To them... You're just a freak... Like me!" - Joker
-
Worker
aktív tag
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni fejhallgató-választásban...
Már majdnem eldöntöttem, hogy egy HyperX Cloud 1-et veszek, viszont meggondoltam magam, és inkább vennék egy olcsóbb darabot jobb "kvalitásokkal", és mikorofont veszek egy egyszerűbbet max. 3-4ezerért, és nem adok ki plusz kesst a Hyperx-ért amiatt, hogy eleve mikrofonos.1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót? Szobában PC-re kötve, de telefonra dugva kötve buszon, melóhelyen is.
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni? Elsősorban gaming, másodsorban film és zene.
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg? ~15k és környéke (max. 20k, ha határon van valami igazán jó füles)
4.) Új vagy használt? Új
5.) Circumaural vagy supraaural? Circum, de szóba jöhet supra is...
6.) Zárt vagy nyitott? Zárt
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar? Nincs határozott elvárás, de szeretem a mélyeket, régebben EQ-val gyakran állítottam be enyhe V-hangzást.
8.) Honnan vásárolnál? Bármilyen megbízható magyar üzlet...
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)? Alaplapi hangkártya (lap: Gigabyte B85M-D3H); DE szeretném a véleményeteket kérni, hogy fontos lenne-e venni egy dedikált kártyát vennem (Asus Xonar DG?).Örülnék neki, ha a füles jól szuperálna 5.1-7.1-es virtualizációban is (szintén gaming okok miatt), bár ez nem tudom mennyire szempont, ez gondolom inkább hangkártya függvénye (vagy tévedek?).
[ Szerkesztve ]
"To them... You're just a freak... Like me!" - Joker
-
Joshi
titán
Üdv. Kinéztem egy Sennheiser Momentum 2.0 Wireless fejhallgatót, de sajnos már nem forgalmazzák Európában (ezt nem is értem ). Az Amazon-on lehet kapni, de ~150k már túl megy a lélektani határomon. Szóval a kérdésem az, hogy ennek a fejesnek van-e más alternatívája kicsit olcsóbban?
Az elvárásaim:
- "jó minőségű" vezeték nélküli technológia
- minőségi hangzás ha éppen azt akarom
- fület körülölelő kivitel
- minőségi anyagok
- mikrofon, de ez nem mindenáron
Az ár mondjuk max 100-130k.
Segítséget előre is köszi.[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
az igazi Black Friday az a Thanksgiving utáni péntek, vagyis most jövő hét péntek
köszi a kis elemzést, ha meg is venném a DT990-et, először csak DAC/AMP nélkül tudnám használni, alaplapi zörejkeltővel
hangzásban sokban különböznek a különböző impedanciájú modellek, vagy csak a meghajthatóságukban térnek el lényegében?
[ Szerkesztve ]
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
utgyuru
aktív tag
Most pénteken lesz valami black friday akció, amire érdemes odafigyelni? Én csak a nem sokkal előttem linkelt extremeaudio-t találtam. Esetleg van mostanában valami best buy fejhallgató akció? Max 50E a keretem.
-
.DLL
veterán
Az EVO sötétebb hangú, a DT990 világosabb, több magassal, de a mélye is pontosabb, és nagyon "fun". Hangminőségben viszont nagyon más liga a kettő, DT990 hihetetlen részletes hangú az Evo-hoz képest. Az első komolyabb fejhallgató a DT990 volt ami nálam járt, lehet ezért maradt meg bennem ennyire az élmény. Impedanciának még olvass utána, hogy 32, 80 vagy 250 Ohmosat szeretnél (vagy ha van rá lé, akkor a legjobb az Edition 600 Ohm.)
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
pohár
félisten
na, akkor hátha kifogok egyet majd jó áron pénteken...
azt hogy értetted, hogy nem olyan a hangja, mint az EVO-mnak?GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
pohár
félisten
nyitott létére mennyire van bajban a mélyekkel? javarészt elektronikus zenét hallgatok (meg sok filmet, sorozatot nézek, plusz játszok is, de ott sem számít a sok mély annyira )
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Bodz
nagyúr
Nézegetheted akár a DT 990 Prot is. Plüss párnás, nyitott is. Igaz nem olyan hangja van, mint az Evonak, erősítő se árt hozzá, de a keretedbe belefér.
(#44472) ReSeTer: De, érdemes lehet. A HD2000-nél jobb a HD681 Evo, meg a HI2050 is. Valamiért az említett zenékhez automatikusan hozzákapcsoltam a kiemeltebb mély iránti igényt is, ezért írtam rögtön a Superluxot.
(#44475) btomi9: Az X1 hangja elég megosztó. Ha hallottad és tetszik, akkor csak bátran, de egyébként sokan csak lebeszélnének róla.
[ Szerkesztve ]
-
sanyi32
tag
válasz btomi9 #44475 üzenetére
az X1 csak dap. nincs benne usb/dac.
egyébként nekem egy X5II-m van és szerintem elég jól szól a Soundmagic HP150-l. nekem legalábbis nem volt akkora hiányérzetem vele, mint az Akg 551-nél. még utcán használva sem rossz( már ha nem zavar a mérete). elég jól szűri a külső zajokat, sajnos nem annyira jól mint egy iem, de azért bőven hallgatható.
ha érdekel és Bpesti vagy szívesen elviszem meghallgatni. -
tpetya
csendes tag
Sziasztok valaki esetleg tud valamit erről a fülesről? SteelSeries Siberia 100
https://steelseries.com/gaming-headsets/siberia-100Megér ez 50 eurót?
Jól szól, tartós? -
Tulku
veterán
válasz btomi9 #44473 üzenetére
Fejeshez vegyél egy Hifiman 802, 901-et vagy Ibasso HDP R10-et és sok nyugtatót...
Hangban jók, erősek, de kezelésben ....nálam nem sokáig tartanának....Fejeshez jó volt a Colorfly C4 (13 V körüli erősítéssel) és az utódja C10 is jó lehet...
X5 II jó választás lehet (1 gen is) erősebb erősítője van mint a 100II-nek.....egyébként Kácsánál holnaputánig minden AK 20% kedvezménnyel kapható..de én nem ajánlom a 100 II-t...hiid el jobban jársz egy X5 II-vel a többi pénzen pedig szépen végigjárod a dapoddal a fejest árusító helyket és szinergiában hozzá illőt keresel...
-
fattyu
veterán
válasz btomi9 #44474 üzenetére
ha az hiszed az AK kissebb kompromisszum mert drágább...
Erősítő részlegen AK pont nem domborít akkorát ergó fejeshasználattal hiába jobb dac esetleg de nem fog kijönni.
Tulku : Javítva
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
btomi9
aktív tag
Egyébként visszatérve a karácsonyi tervekhez. Szerintetek a Soundmagic HP150 mellé érdemesmegvenni mondjuk a Fiio X1-et, az előrelépés lenne az asztali PC alaplapi hangkártyához képest? Én azt mondanám, hogy igen.
-
btomi9
aktív tag
válasz fattyu #44467 üzenetére
Hát igen. Ha úgy állok hozzá, hogy egy iPhone -nál mindenképp előrelépés, és "kevés" pénzért így szól, elfogadom, akkor oké. Én is várom ezt a fekete pénteket, lesznek leárazások AK100 II -re is, de hát ... na szóval sok pénz ez így is, úgy is. Vagy vehetek X5 gen2 -t is és akkor kompromisszum, cserébe marad egy rakás pénzem.
-
pohár
félisten
ó, és tényleg... bár eddig abban a tévhitben éltem valamiért, hogy ez félnyitott, zártat nemigen szeretnék, a 681EVO hangzása pont megfelel nekem, plusz nyáron a zártban megfőnek a füleim (meg ezt is a plüsspárnákkal használom a műbőr helyett, hát még ha a bőr lenne rajta, kész szauna lenne)
akkor inkább megvárom az akciót, hátha lesz valami félnyitott füles jó áron
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz ReSeTer #44466 üzenetére
HD681 Evo? A maradékból meg vehetsz kürtőskalácsot.
(#44469) pohár: Olyasminak tűnik karakterre, mint az E10K. Így feltételezem passzolhat a fülesedhez. Sajnos még nem hallottam.
46900-ért megvehető máshol az M50X most is. Nagy duzzogva annyit megér, bár én az M40X-et többe nézem.[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
sziasztok!
ez a FIIO Q1 DAC+AMP mennyire lenne overkill egy Superlux HD681EVO-hoz?
pénteken le lesz árazva az ExtremeAudionál, ha megéri megvenni még egy ilyen gyengébb fejeshez is, lehet beruházok egybe, mert csak alaplapival hajtom az EVO-t így is
plusz még lesz akcióban az AT m50x is, ezt mennyiért érheti meg megvenni újonnan? (jelenleg 55k a fent említett boltban)
sőt, ha annyira jó áron lenne a fent említett két termék, megéri együtt használni őket, szeretik egymást? (a Q1 és m50x)
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Kiszállítással 20k-ig keresek fejhallgatót, zenére (electro, disco) otthonra, fül körülit, valószínűleg nyitottat (bár cáfoljatok meg ha nem ilyet kellene), V-s hangzással, vagy ha nincs, akkor semlegessel.
Xonar u3-mmal lenne meghajtva.Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz schawo #44460 üzenetére
Igen, aki szépen fokozatosan lépeget előre, annál ez igaz, viszont aki viszonylag kezdőként beszerez egy igen jó asztali DAC-ot, az hirtelen belecsöppen egy olyan jó környezetbe, amihez képest minden szőlő savanyú lesz.
Én is azon a véleményen vagyok, hogy ha van otthon jó lánc, akkor felesleges túl sokat költeni hordozhatóra, utcán amúgy sem jön ki az a sok finomság belőle. De most ha a Mytek után odaadsz a kezébe egy 50 ezer értékű füles + DAP kombót, akkor nem hiszem, hogy őszinte lesz a mosoly az arcán. -
btomi9
aktív tag
Egyáltalán nem volt csalódás. Jó, az X1 -től az X7 -ig végighallgattam őket, és azzal a Shure (sajnos nem emlékszem, melyik típusú) fejhallgatóval az X1 kb = X3, és az X5 kb = X7 volt a véleményem. Nekem az X5 (új generációs) volt a "már hallgatható" kategória, de mivel a fejhallgatót nem ismerem, így lehet, hogy az volt a gyenge láncszem, nem tudom.
-
Bodz
nagyúr
Tudod te hány embert láttam már a várható eredményben csalódni? Sokszor elfelejtik helyükön kezelni a drága hordozható lejátszókat. Nagy elvárások, hatásos marketing szöveg, erős fórum hype, aztán... Egymással illő őket összehasonlítani, asztali cuccokkal felesleges.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Az elvárásaid ne legyenek túl magasak, ha asztali rendszerrel hasonlítanád össze, garantált a csalódás.
Ha az asztali rendszerrel hallgatja össze, és gyengébbnek találtatik, az nem hiszem, hogy csalódás, hiszen ez a várható eredmény.Inkább kérdezzük meg az érdeklődőt, hogy abszolút értékben csalódás volt-e számára a meghallgatott FiiO. -> btomi9
sheratan az nem fog első körben megalkudni egy olyan hangzással, amit te most szeretsz.
Szerintem meg épp ellenkezőleg. Aki most építgeti a rendszerét, annak sokkal alacsonyabbak az igényei, és sokkal türelmesebb a füle. A hangzás majd aggasztani fogja fél-egy-két év múlva, de nem most.[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Bodz
nagyúr
válasz btomi9 #44442 üzenetére
Én hordozható cuccoknál nem verném magam nagy költségbe, ha csak utcai, tömegközlekedési használat lesz. Ilyen felhasználásra felesleges szerintem. Se élvezni, se kihasználni nem lehet. Az elvárásaid ne legyenek túl magasak, ha asztali rendszerrel hasonlítanád össze, garantált a csalódás.
(#44444) demars: Ugyan, ne foglalkozz mások véleményével!
Ööö, mért ne lehetne mást is a bedugni a Sony-ba? Megharap, kezedre csap, vagy mi?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz biokox #44455 üzenetére
Igen, a Shure.ok kifejezetten jól szigetelnek. De próbálj meg most utána egy dinamikus...
schawo: Azért ezzel nem értek egyet. Amit te írsz, az egy fejlődés eredménye. Aki még most kezdte építgetni a rendszerét, az nem fog első körben megalkudni egy olyan hangzással, amit te most szeretsz.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy most vegyen egy AK240-et, mert az elmebeteg módon drága cucc, csak azt, hogy azért nem olyan egyszerű a választás.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz btomi9 #44456 üzenetére
Én a régi Samsung Galaxy S telefonomat (sim nélkül) használom zenelejátszónak (nem, ez nem egy random telefon) egy 250 ohmos Beyerdynamic T70-nel, és nagyon szeretem. Annyira ne félj tőle nem fogsz fanyalogni, annyira nem szól szarul egy AK240-nél olcsóbb hordozható sem.
[ Szerkesztve ]
-
btomi9
aktív tag
Az a helyzet, hogy lehet, hogy maradok a seggemen és egyelőre nem veszek semmit. Nézegettem a kínálatot, jó fülesért is lehet 100e körüli összeget otthagyni, én azt hitem, hogy egy kb. 100-150e forintos szinten kapok hordozhatóból audiofil minőséget. De hát néztem ezeket az AK100 II, AK120 II lejátszókat, értem én, hogy jók, de most nincs felesleges 400 körüli pénzem erre költeni. Ha meg mondjuk Fiio X5, akkor meg ott lennék, hogy a fülessel együtt 250 körüli összeget letettem és cserébe fanyalgok útközben, hogy háááát.. ennyi pénz volt és ahhoz képest milyen szarul szól.
-
törölt tag
válasz Ear001 #44450 üzenetére
Amire te gondolsz, az szerintem a CIEM, vagyis custom in-ear monitor. Az IEM az csak sima, hallójáratba illeszkedő füles.
schawo: Azt nem tudom hogy csinálod, én semmit nem hallottam a zenéből szinte a K545-ben. Még néhány IEM-ben sem lehet rendesen zenét hallgatni, amint felszállsz mondjuk egy metróra.
[ Szerkesztve ]
-
Domaximus
tag
Sziasztok! tegnap voltam mediamarkt ban.. kiprobalni ott a fejeseket hogy szolnak.. kiprobaltam kb. Vagy 10fejhallgatot Sonytol kezdve Sennheiser ig.. hat nemtudom eleg fosul szoltak.. sennheiser hd419ben alig volt pl mely.. meg egyik sem volt max hangeron sem valami hangos szval hogy kb olyan hangosak voltak ezek a 15-20k forintos fejesek mint egy 3k-s fejes.... probaltam sonykat ezt az mdr vagy xb vagy mi a tokom.. ott van mely azert hallani de a magas hangzas haat.. mint ha alig lenne.. es azok sem szolnak valami hangosan.. Na errol mi a velemenyetek ?
-
btomi9
aktív tag
válasz #16820480 #44447 üzenetére
Köszönöm a tippeket! A Myteket úgy sikerült, hogy aki eladta, ő csöves DAC -ra váltott, és én meg pont DAC -ot kerestem. Teac UD-301 -re gondoltam újonnan, de kicsit tettem még hozzá, és így használtan egy magasabb kategóriát sikerült beszereznem, és nem bántam meg.
Megnézem ezeket a márkákat, és próbálok többmindent meghallgatni a saját fülemmel.
Most megnéztem, hogy mi ez az IEM rövidítés, ezt én agybadugós fülhallgatóként ismertem Ez külön jó lenne nekem, mert szeretek hosszabb távokat (~10-12km) futni, és közben is szoktam zenét hallgatni. Van egy régi Skullcandy IEM fülesem, de szerintem elkoszolódhatott valahogy belül, mert 2 évig használtam, semmi bajom nem volt tőle. Most viszont az utóbbi időkben kétszer is akkor gyulladt be a fülem, amikor ezt használtam. Azóta zene nélkül futok. Nyilván egy új eszköznél nem lenne ilyen problémám, gondolom.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz btomi9 #44442 üzenetére
Irányelvek tekintetében szerintem ott kezdődik, hogy fejhallgatót nem igazán jó választás utcán használni. Nem hogy nyitottat, de zártat sem. Nem fogsz semmit hallani belőle szinte, annyira nem tudják kizárni a külvilágot, vagy nagyon fel kell tekerni a hangerőt, az meg a fülednek nem jó. Persze én abból indulok ki, hogy mondjuk Pesten sétálsz a Rákóczi úton, aztán felszállsz a metróra/ buszra. Ilyen környezetbe csakis IEM.
A másik kérdés az, hogy a Mytek192-vel elég magasra tetted a mércét, ha nem csak úgy bevásároltál, mert volt éppen egy csomó pénz ilyesmire, hanem megfontolt döntés volt, és hozzászoktál már a hangjához, akkor hordozhatóban nagyjából úgy indulnál, hogy Plenue 1, vagy AK240, hogy legalább nyomokban emlékeztessen arra a minőségre. De amúgy fejest ezek sem tudnának kihajtani igazán. Ha otthon akarod venni, akkor mondjuk csak Fiio X5ii van, illetve lehet kapni iBasso DX90-et is, de az külföldről olcsóbb jóval. Ezek mondjuk még elbánnak egy K551/545 jellegű fejessel. Viszont utcára jobban járnál egy UE900S, vagy Westone W30 jellegű fülessel. -
demars
addikt
Nem is rossz ötlet...
Múltkor nekem is eszembe jutott, hogy milyen hülyén néznék ki fejessel az utcán... (hozzá teszem, vidéki vagyok, itt sztem körbe röhögnének... Ha pedig tudnák, hogy 3000 ft nál többet adtam ki fejesre, ki is átkoznának... )
Utazáskor, utcán csak telefonról hallgatok zenét, ehhez van füles ( z3c). Állítólag a sonyk nem szeretik ha nem gyári cuccal használják, így nem mertem kipróbálni egyik fejesemmel sem...Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
-
btomi9
aktív tag
Hát igen, ahogy látom, itt is megvan a lavinaeffektus. Főleg, hogy itthon a Primaluna csövessel, Mytek 192 DSD DAC -al meg heteken belül egy audiora kihegyezett HTPC -vel van egy bizonyos elvárásom a hangminőséget illetően, akkor ha ehhez legalább hasonlót szeretnék az utcán hallgatni, az több akadályba is ütközik.
Első a zárt fejes, mint korlát, nem akarom, hogy a BKV-n mindenkit zavarjak. A nyitott sokkal jobb lenne, de ez esetemben nem játszik. Másik, hogy zártakból is az otthonra való (aminek nagyobb hangszórói vannak ergo könnyebben szólnak jobban) fejhallgatók ormótlanok tömegközlekedni, leverem velük a kapaszkodót meg hülyén néz ki. Aztán itt van a lejátszó kérdése, azt mondjátok, a Fiio -nál vannak sokkal jobbak, hát igen, a Fiio-ban ha jól emlékszem, Texas instruments, ill. CS valahány chipes DAC van. Ami önmagában csak egy dolog, ettől még lehet jó. Sabre ES9018 -as DAP -ot az Ibasso DX100 -at találtam, külföldön kapható, nyilván nem olcsó.
Inkább az irányelvek tekintetében kérnék tanácsot tőletek, hogy itt is (fejhallgató + lejátszó kérdéskör) úgy van, mint az otthoni audio rendszer esetében, hogy a leggyengébb láncszem határozza meg a rendszer teljesítményét? Illetve árban itt is kb. ugyanannyiba kerüljön a forrás, mint a fejhallgató, szóval mi a jó döntés? Egyáltalán, ilyen kifejezetten utcára való fejhallgatókból nem gyártanak igazi audiofil minőséget, ami felőlem lehet drágább, csak jól szóljon?
-
Dorien
veterán
válasz thornadoj #44433 üzenetére
Nem hiszem, hogy ilyen relatíve olcsó fejest, mint a Takstar nagyon hamisítanának. Sennheiser HD598, AKG K701 / Q701, Beats - ezek szoktak lenni a leggyakoribb alanyok.
"Wherever you go - go with all your heart." --- commercial-free eclectic radio --- www.radioparadise.com
-
UHT09
tag
Sziasztok!
Ma rendeltem telefont , és egy JBL Synchros E30 fejhallgató jár hozzá.
Azt szeretném kérdezni , hogy jól szól? Nem kényelmetlen a fülnek?
Basszust jól adja?Köszönöm!
-
Bodz
nagyúr
válasz Chosen #44434 üzenetére
Audiopartnernél érdeklődj.
(#44435) btomi9: Az a Grado erősítő nem nagy durranás...
Szerintem pénzkidobás egy kis csöves az iPhone-hoz. Fiio cuccokon kívül rengeteg dap vásárolható (na nem itthon persze), csak a pénztárcád szab határt.[ Szerkesztve ]
-
Danny365
őstag
Sziasztok, én is kis segítséget szeretnék kérni, hogy mit is kéne vennem. Tegnap már bőven átolvasgattam a topikot, de valahogy nehéz így is kiválasztani, főleg, hogy sokszor egyazon személy is más véleménnyel van az adott fejesről bizonyos idő elteltével.
1.) 99%, hogy csak itthon használnám, nem tudom elképzelni, hogy egy ilyen bumszlival a fejemen utcára menjek.
2.) Zene hallgatásra kéne; leginkább elektronikusat hallgatok: uk/future garage, 2step, dubstep, ilyesmik. Hangszeres zenét sem vetem meg, melodic hc, metalcore.
3.) 50 ezret szánnék rá, plusz mínusz ~5k
4.) Új
5.) Circumaural
6.) Zárt vagy nyitott, mindegy. A másik szobában ne hallják. Nem tudom, a nyitott mennyire engedi ki a hangot.
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar? Hát erre nehéz válaszolni, mivel nemigen van tapasztalatom fejhallgatókkal, így nehéz meghatározni. Basszus jöhet, a túl sok magas bántja a fülem.
8.) Lehetőleg itthon vásárolnék a garancia miatt.
9.) PC (integrált hangkártya, semmi extra) és telefon hajtaná meg (Galaxy S6 edge+)Amiknek eddig utánaolvasgattam és nem tűnnek rossznak, azok az MDR7506 és az M50x. Mellé gondolom egyikkel sem lehet lőni, ellentétben én eléggé meg lettem lőve, mikor láttam, ebben az árkategóriában mekkora választék van. Hogy válasszon az ember ennyi közül.
Arra is kíváncsi lennék, hogy ezek a fejhallgatók lényegesen nagyobb élményt adnak, mint egy 30-50k közötti normálisabb IEM? Nehéz döntenem, hogy IEM (amit mindenhol tudnék használni), vagy over ear, mivel nincs összehasonlítási alapom. Illetve van egy on-ear Skullcandy Casette-em, de ilyen retekkel korábban még nem volt dolgom, az ellenségemnek sem kívánnám. Baromi kényelmetlen és nem is hangzik jól. Gondolom ebből nem szabad kiindulnom. (természetesen pénzt nem adtam érte, nyeremény volt)
Szóval tényleg örülnék neki, ha pár szóban leírnátok, hogy megéri-e a mobilitás elvesztése az IEM-mel szemben, avagy ennyi pénzért ott is lehet jókat találni.
-
btomi9
aktív tag
válasz schawo #44415 üzenetére
Ma egy röpke fél óra alatt sikerült meghallgatnom egy pár fejest a fejhallgatópláza üzletében.
A forrás egy Yamaha CD volt, előtte kiírtam egyet otthon a kedvenc demó számaimból, és azt vittem. A következőkhöz volt szerencsém:
OPPO PM-3
ATH-AD1000X (ez nyitott)
AudioQuest NightHawk
ATH-M50X
Denon AH-MM400Az M50X nem ez az árkategória, csak a kíváncsiság kedvéért hallgattam. Az én fülemnek nem túlzó a mélye, pont rendben van, de ez csak egy nagyon gyors teszt volt, rövid volt az idő ennyi fejhallgatóra, úgyhogy még nem tudok biztosra mondani semmit.
Az Oppo tetszett, nekem nagyon hideg, analitikus a hangja, de nagyon részletező.
A nyitott ATH-AD1000X már árban is egy kicsit feljebb van, azért nem igazságos ide sorolni, mert zártakat kerestem volna, ez csak véletlenül került elém, nyilván nagyon szép hangja volt. Itt már inkább a CD futóművet éreztem kevésnek.
Az AQ Nighthawk nem volt rossz, de ilyen gyors teszt alapján nem vettem volna meg. Viszont ez volt a legkényelmesebb, mintha a fejemen se lenne.
A Denon meg kb. az értékelhetetlen kategória. Én próbáltam győzködni az eladót, hogy ez szerintem hibás, mert annyira visszhangzik az egész, hogy konkrétan hallgathatatlan.Mindegyik egy fadobozos Grado fejhallgatóerősítőbe volt kötve, így hallgattam.
Hát igen, ezek jórészt nem BKV -ra valók, ahhoz mindegyik túl nagy, kivéve a Denont és talán az M50X -et. De fogalmam sincs, igazából miket lenne érdemes tesztelnem.
A Fiio -k helyett mi az, ami érdekes lehet? iPhone 6-osom van, esetleg ahhoz valami csöves fejhallgatóerősítő jobban szólhat, mint egy dedikált DAP lejátszó?
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
Van egy Sennheiser HD555-öm, aminek eltört a fejpántja. Van ötletetek esetleg, hogy hol kaphatnék hozzá cseredarabot, vagy esetleg donort, amiből kivehetném a pántot?
-
thornadoj
aktív tag
Sziasztok! Megjött az ebay-ről rendelt takstar pro 80. Koffer nélkül rendeltem, de nem küldtek papírt hozzá, amivel az anti fake chekket tudnám ellenőrizni. Valaki tud olyanról hogy hamisítják? Amúgy jól szól, cloudhoz képest a tér és a részletek megvannak, kicsit talán harsányabb a magasa, de ez lehet a bejáratódás miatt.
-
salytmasztor
aktív tag
válasz pulutodurumo #44427 üzenetére
pulutodurumo, zsocy, Dorien
Köszönöm a tanácsokat. -
Dorien
veterán
válasz demars #44420 üzenetére
Örülök, hogy tetszik.
Keith Caputo azóta nővé műttette át magát és sajna a zenéje / hangja is a múlté, de szerintem ez a "Died Laughing" album zseniális. A Collective Soul szám meg a "Disciplined Breakdown" album nyitója. Ezt érdemes végig flac-ban meghallgatni, mert ritka az ilyen dögös hangzású felvétel. [link]salytmasztor: Ha nem fontos a hangszigetelés, akkor inkább vedd a HI2050-et.
[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- commercial-free eclectic radio --- www.radioparadise.com
-
zsocy
őstag
válasz pulutodurumo #44427 üzenetére
Pont attól hogy nyitott lesz teljesen más a kettő. A pro80-hyperx ugyanaz, a 2050 az eléggé máshogy szól ezektől.
-
pulutodurumo
addikt
válasz salytmasztor #44426 üzenetére
Majdnem ugyan az a kettő. A Hyperx Cloud egy kiszínezett Takstar Pro 80, a HI 2050 pedig ugye egy nyitott Pro 80 kábé.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
salytmasztor
aktív tag
Valaki próbálta-e már mindkét fejest:
Kingston HyperX Cloud (1-2) vs Takstar HI-2050
Milyen hangzásbeli / minőségbeli különbség van a kettő között? -
Tomacko
őstag
válasz kasa85 #44424 üzenetére
Őstag létedre te sem vetted a fáradtságot, hogy elolvasd a fúrum címét valamint a téma összefolalót. Itt sztereó fejesek mennek, a maszírozós sokpontegyes cuccért menj a gémerfejes fórumra...... Meg fogod találni, nem túl nehéz, csak a keresőt kell használnod.
Szóval ha mégis egy sztereó fejest szeretnél, javaslom a kérdést feltenni a témaösszefoglaló szerint, máskülönben nincs értelme válaszolgatni a többieknek, illetve van ajánló rész is, érdemes lehet abból választanod.
[ Szerkesztve ]
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
-
kasa85
őstag
Skacok kéne egy kis segítség.
Van 2 fülesem.
Egy Sony.
És egy rezgős vibrációs Genius.
Olyan füles kéne mely nem rezonál be,és a mély hangot is dübörgően adja ki.
Érdekelne vibrációs is,ha van olyan,mert nagyon tetszik.
A Sony füles nagyon jó,de megy egy effekt lehet hallani,hogy darabosan adja ki.
Játékra,Filmre,Zenére szeretném.
Nem tudom érdemes e virtuális 7.1 es fülest venni.
Maximális keret 20000ft.
Segítségeteket előre is köszöböm
Fejhalgató mind bocsánat[ Szerkesztve ]
Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
deadwing
addikt
Fight - Laid to Rest
A nem remasterelt War of Words lemezről.
Gitárban gyenge, de basszusgitár + dob úgy szól mint az istennyila!
Dob nagyon jól van mikrofonozva, szépen a cinek is.
Inkább hangerőt és mélyet lehet vele demonstrálni, de az a basszgitárhang az annyira jól sikerült, hogy a hideg kiráz tőle. Imádom.[link]
Ez elég ratyi verzió, keressetek losslesst, megéri.[ Szerkesztve ]
60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
Tomacko
őstag
.....és Bodz
Ha elrugaszkodom a hétköznapoktól akkor jöhet a Laiback zenekar. Ez a nóta mondjuk egy igen kommersz, rádióbarát darab tőlük. Ha feldolgozások, akkor szintén Laibach, ők tényleg feldolgozzák azt a zenét amihez hozzányúlnak, nem újra felveszik más hangzással aztán csók, kompletten át hangszerelik, átírják a saját műfajukhoz igazítják a számokat. Ott van példának az Opus Dei, elsőre a családban senki nem ismerte fel a refrénig Aztán merészen hozzá nyúltak annó még a Beatles világhoz is..... Szóval szeretem amit csinálnak
Across the Universe[ Szerkesztve ]
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
titán
válasz btomi9 #44414 üzenetére
Az a FiiO nem biztos, hogy éri az árát. Annyiért jobbakat lehet kapni.
A fejhallgatóválasztást nem úszod meg hallgatózás nélkül.
Olyan nagy választék nincs normális, fizikailag hordozható (pl. egy AT W fa nem nyerő) zárt fejhallgatókból 100-200k között. Én T70-et használok utazáskor.
-
btomi9
aktív tag
Lehet, ezzel kellett volna kezdenem, de akkor most egy pár szóban bemutatkozom. Nekem nincs fejhallgatóm, hanem én az álló hangsugárzós oldalról estem bele a témába, megcsípett az audiofülbogár Azon a vonalon fejlesztgetem a rendszeremet.
Az ötlet onnan jött, hogy Apukám AKG K-66-os fejhallgatóján meghallgattam azokat a teszt zenéket, amikkel itthon szoktam tesztelni, és rá kellett jönnöm, hogy az számomra értékelhetetlen kategória. Így arra jutottam, hogy úgyis jön a karácsony, veszek neki egy annál egy kategóriával jobb fejhallgatót, meg gondoltam egy Fiio X1-es DAP lejátszó eszközt. Így mégsem az elektroszmogtól zajos PC -ről kell zenét hallgatnia, hanem ez egy belépő szintű, elfogadható kombót ad neki, amivel tényleg jó minőségben tud zenét hallgatni otthon úgy, hogy nem zavar vele senkit.
Ezen felbuzdulva és most már saját részemre tippeket kérve a következő a tervem: az AV show -n végighallgattam a Fiio X1 -től az X7 -ig bezárólag a sorozatot, igazán az X1 és az X3 között nem hallotam nagy különbséget. Az X5 -nél (gen 2-es volt) már jött egy minőségi lépcső felfelé, hozzá képest az X7 megint csak nem volt észrevehetően jobb (nekem). Én mivel napi 2x45 percet BKV -zom, és a fülem igényli a jó minőséget, saját részre egy Fiio X5 gen2 és valami árban hasonló 150-200e körüli zárt fejhallgatóban gondolkozom. Ez utóbbira miket tudnátok ajánlani?
Különös érdeklődéssel vadászom most a Black Friday ajánlatokat, így mondjuk okosan előre kell hallgatózni sok fejhallgatót, csak kérdés, hogy hol milyen forrást adnak hozzá (nehogy az legyen a szűkkeresztmetszet). A Fiio X5 már fejben eldőlt.
-
.DLL
veterán
válasz btomi9 #44385 üzenetére
Ezek mindketten elég mélykiemeltek, bár az Urbanite XL 30k-ért szerintem is megéri, de inkább a hangkarakter felől kéne megközelíteni a kérdést: vajon milyet kedvel apukád? Milyen zenéket hallgat?
AKG-ból a K550, K553 Pro (bár ez lehet hogy drágább) jöhet számításba, ha az óriási fülpárnák nem állnak el a fejétől (fontos az illeszkedés).
Beyerdynamic-tól a DT770 Pro a forrás képességeinek megfelelő Ohm számmal, de a 80 Ohm-os az kb. mindenhez jó, nincs vele sok baj, és nagyon kényelmes.
Új felfedezett a SoundMagic HP150, én még nem hallottam, de tervezem.
(#44347) sanyi32: Bocs, az utolsó sort csak most vettem észre, hogy újra átolvastam. Igen, ha lenne rá alkalom, akkor megragadnám. Ha előbb nem akkor a fülhallatós talin (ha jössz).
(#44387) Bodz: Ez velem sem kompatibilis Ha kicsit el kell borulni, akkor valami ilyesmi: [Link] Te jó ég, az új felállásban ezt még nem is hallgattam, my gahd!
Mondjuk ez is olyan, hogy sokaknál bőven a toleranciaköszöb felett van, és vonzóvá válik a kis piros X a lap sarkán. De azért vannak harmónikusabb dallamokkal operáló számai.(#44398) CsonkaImo: Szerintem meg lehet varratni, nézz egy varrónőt, aki vállal ilyen kis dolgokat is.
(#44406) midian: Az említetteken kívül Takstar / Invotone HD2000, Superlux 681 Evo, Beyerdynamic DT235
(P.H.)
-
brown26
tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen járok a problémámal 😊
Villásdugót keresek egy SennheiserHD 530ii fejhallgatóhoz. Képet csatolok. Sehol nem találtam remélem van aki tudja hol találok -
midian
tag
Sziasztok
Tudnátok ajánlani olyan fejhallgatót ami fehér színű , elfogadhatóan szól és esetleg kényelmes is kb max 10000 ért
üdv G -
Zanik
addikt
Cloud II-vel szemező emberek nézzenek körül a mai napon a feketepéntek-es boltban!
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Dorien
veterán
Köszi, ezeket meghallgatom.
Nekem ezek a tesztelős zenéim a teljesség igénye nélkül:Porcupine Tree, Blackfield, Steven Wilson - Kb. az 1996-os Signify-tól kezdve az összes...
Akusztikus hangszerek:
Rodrigo y Gabriela - Re-Foc album [link]
Acoustic Alchemy - Against The Grain album [link]
Eric Bibb - Jericho Road album [link]
Karim Baggili - Kali City album [link]Elektromos gitár:
Collective Soul - Precious Declaration [link]
Keith Caputo - Honeycomb [link]Basszus:
Incubus - Have You Ever [link]
Steven Wilson - Luminol [link]btomi9:
AKG K550 - pár hete lehetett kapni 30k-ért, akkor sokan lecsaptak rá
Takstar Pro80 - ez szerintem már csak külföldről szerezhető be
ATH-M30X - ez középhangsúlyosabb, mint az M40X, én inkább az utóbbit venném"Wherever you go - go with all your heart." --- commercial-free eclectic radio --- www.radioparadise.com
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest