- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Monolith
tag
válasz Dorien #42796 üzenetére
Köszi!
Ez a kettő rokon szerkezet? (gondolok arra hogy esetleg a takstar a kingston OEM-e). Takstart nem nagyon lehet beszerezni, használtan sem, ahogy nézem, de Hyperx-ből a II is ajánlott?
Még kérdés: Az audio-technica m40x m50x pr05 mk2-esetleg mk3 ajánlható fejhallgatók? Főleg strapa és kényelem hosszútávon, többit valszeg tudnám próbálgatni üzletben.
-
yksz
aktív tag
Koszi! Alapból is ezzel szemeztem, de így, hogy kaptam megerosítést biztosabban veszem meg
Ha jobban észrevenném a minoségbeli kulonbséget két fules kozt, akkor talán vennék, de így nekem ez boven megfelel Viszont így kíváncsi lennék arra, hogy mire gondoltál picit jobb forrás alatt?Fly away my precious knowledge fly far away
-
yksz
aktív tag
Sziasztok. Jelenleg van egy Sennheiser HD215 fejhallgatóm. Nem DJ-zésre használom, csak itthon filmekhez / zenékhez / ritkán játékokhoz. Nem vagyok a hangzásra igényes, csak jól szigetleje a kulso zajokat és legyen kényelmes (ne nyomja le a fulem, hanem vegye korul, ne legyen nehéz, ne melegedjen nagyon át hosszas viselés után). Munkában is szukségem lenne egy kb ugyanennek a célnak megfelelo fejhallgatóra. Tehát jól szurje a kinti zajokat (sok a munkatárs és sokat telefonálnak ) és legyen kényelmes napi 8 órás viselés után is. Sennheiser talán megfelelne erre a célra, akkor azt vinném be munkába és új kellene itthonra. De adott esetben egy kényelmesebb, vagy jobban sziegetelo lehet menne munkába és a sennheiser maradna itthon ha ennek jobb a hangzása. Ennek fényében azért válaszolva a 9 kérdésre:
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon (vagy munkában) attól fugg melyik fog jobban megfelelni a fent leírtak alapján2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Otthon zenehallgatás / film / játék. Munkában csak zenehallgatás + inkább zajszurés3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
20-25k. ha valami nagyon megfog max 304.) Új vagy használt?
Új. Használt csak akkor ha ezt nem látni rajta5.) Circumaural vagy supraaural?
csak Circum6.) Zárt vagy nyitott?
csak zárt7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
kevés mély zavar. abból legyen kicsit tobb. amúgy nem vagyok igényes ilyen téren, nemnagyon venném észre a kulonbségeket8.) Honnan vásárolnál?
Mindegy9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Számítógép (beépített hangkártya mindkét esetben) pontos típusokat nem tudok mondani.Ennek fényében van esetleg valamilyen tippetek?
Elore is kosziFly away my precious knowledge fly far away
-
-
Bling95
őstag
Harman Kardon Sohoval van valakinek tapasztalata? akár a vezetékessel akárr a nélkülivel.
[ Szerkesztve ]
-
Monolith
tag
Sziasztok!
Egy eltört JBL! J88 után tudnátok nekem javasolni pár hasonló fülest?
Zártság és circumaural/over ear kialakítás feltétel mindenképpen.
Imádtam a J88 kényelmét, nekem a hangzása teljesen megfelel, hiszen integráltról megy, és vájt fülű sem vagyok ráadásul mp3at hallgatok, úgyhogy nincs szükségem csodákra csak minőségre
Amit nem tudok eldönteni, hogy kell-e az utcai fazon: a hajthatóságot sosem használtam ki igazán, és asztali gép előtt használom 90%-ban a maradék időben is beltérben, viszont, hogy volt tokja és a kábele rövid volt és cserélhető az tetszett.Az ajánlót nézegettem de nekem most valami, olyan kellene ami tartós is, az meg nem derül ki, ennek most volt 3-szor baja (fülpárnák és most a pánt) és cserés lett szerencsére, így 35-40 ezres kategória fér bele.
A tippeket előre is nagyon köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
A_ScHuLcZ
addikt
Gondoltam meglesem hazafele, de egyik üzletben sincs készlet belőle, valamint már 10k az ára.
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
mettek
addikt
Megrendeltem az akg k550-et, majd hétvége után beszámolok a hallottakról összehasonlítva a t90-el, Denon d1100-al.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
PuMbA
titán
válasz krichd1 #42781 üzenetére
Én mindig a darab szám alapján sorolok be valamit a vékonyabb vagy testesebb kategóriába AKG K601 sokkal jobban kiemel Goldenears szerint is és az én hallgatásaim alapján is, illetve elég sok fejes még. Hangfalnál ugyan ez a helyzet, 10 hasonló árú stúdió monitor között a JBL volt a legtestesebb, illetve egy 300k-s ATC-nél is, tehát ha a hangfalakat összességében nézzük, hogy mennyi darab az ami vékonyabb hangú és mennyi a testesebb, akkor a testesebbek közé tartozik nálam Hi-Fi-nél természetesen nem ismerem ezt az arányt
[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
válasz adamssss #42786 üzenetére
Ha nem találsz senkit, tudok Bp-n egy embert, aki fejhallgatók javításával foglalkozik.
--------
Ha már kábelek: a HP50-nek elég rövid a gyári kábele, vennék egy 2m körülit. Ezt néztem ki:
http://www.amazon.de/gp/product/B0071MAQUY (kereső kedvéért: kabeldirekt)Más javaslat, hasonló árban?
-
Sziasztok!
Itt a ph-n van olyan kollega aki tud jack dugot cserelni? Vagy egy akg551-em es maga a jack is megtort illetve a kabel is a csatlakozonal.
Koszi
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
cubix
tag
Sziasztok!
Ha valaki rendel a Muzikertől okt. 5-ig, akkor ezek a kuponk kódok jól jöhetnek: [link]「시작이 반이다」
-
krichd1
addikt
válasz lezso6 #42782 üzenetére
A goldenears mérései szerintem elég pontosak, az innerfidelitys már picit kevésbé, ezeknél pontosabb méréseket fejhallgatókról nem ismerek. Azt persze bele kell kalkulálni, hogy nem minden fejhallgató illeszkedik jól a műfejre, bár a valódi emberi fejeknél is előfordul ilyen probléma néhány típusnál. Végül is az számít, mit hall az ember saját fülével. Objektív mércének meg ez van.
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
válasz krichd1 #42776 üzenetére
Persze, de alapvető hangkarakterre gondoltam, hogy ez is kiegyenlített meg az is, ergo valamennyire hasonlónak kéne lennie. De hát nem. Amúgy a híres / hírhedt A7X-ekről van szó. Ez elvileg eléggé lapos, bár vannak sajátosságai (ribbon, extrém érzékenység a vertikális elhelyezésre, mélyszegénység).
(#42781) krichd1: ezek a mérések nem biztos hogy tüközik a valóságot, azzal a pár fülessel amim van, nem igazán korrelálnak a tapasztalataim a grafikonokkal.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
krichd1
addikt
-
PuMbA
titán
válasz krichd1 #42767 üzenetére
Érdekes, hogy legkevésbé ez a tartomány kerül általában szóba, mert nálam például ez a legfőbb fülfájdalomkeltő fejhallgatókban (ahogy egyre magasabbra megyünk fel, úgy csökken a zavar faktor nálam: 1-4kHz halálos, 4-8kHz erősen zavaró, 8-14kHz kicsit zavaró, 14kHz+ egyáltalán nem zavaró). A volt Shure 440-em és a hangfalam prezensztartománya nagyon hasonló és egyáltalán nem kiemelt, tehát vannak ilyen fejhallgatók is, de tényleg ritkábbak
-
Tomacko
őstag
-
raziel01
veterán
Sziasztok
Van olyan füles ami úgy körülöleli a fület mint a Maxell Retro DJ, jobb nála és 10-15k alatt van?
-
krichd1
addikt
válasz lezso6 #42774 üzenetére
Ez már a fejhallgatók és hangdobozok/hangfalak közötti technológiai, fizikai különbségéből adódik, már ez is többször ki lett tárgyalva. Hangdobozok/hangfalak esetén eleve megvan a két oldal közötti áthallás, ami fejhallgatóknál nincs meg. Előbbiek fáziskarakterisztikája is sokkal jobb általában, fejhallgatóknál nagyon sok a fázishibás típus. Stb...
Ettől függetlenül a stúdiómonitorok között is van mindenféle hangú példány, főleg az olcsóbb árkategóriában, de a drágább kategóriákban is kevés az olyan, ami megérdemli a stúdiómonitor jelzőt, legyen az aktív vagy passzív.[ Szerkesztve ]
-
Relatíve gondoltam. De így mondjuk nem is hallottam soha, hogy prezensztartomány, jó tudni a frekiket is. [ S ez meg is magyarázza, miért tűnnek olyan elcseszett V-nek közvetlen fejhallgató után a stúdiómonitorok, de a részletezésük, terük meg mégis sokkalta jobb.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Ezek a PEAQ-ek általában viszonylag kulturáltak. Semmi különös, de az árukért egyáltalán nem gagyik - általában. MM-ban el szoktam hallgatni őket, és nem kell szaladgálniuk a segédeknek a szalmiákszesszel - márminthogy nem szoktam rosszul lenni tőlük az árukhoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A Visio HP50 vs. XB450 összehasonlításban is akartam hivatkozni arra (de aztán letettem erről, mert .DLL a kardjába dőlt volna), hogy amennyivel világosabbnak tűnik például a Visio az XB-nél, az elsősorban amiatt van, hogy az XB450-re kevésbé érvényes az a fejhallgatós prezenszkiemelés, ami a Visonak szokásosan megvan. Tehát oda lyukadtam volna ki, hogy nagyjából egyformán sötét-tompa a Visio HP50 és az XB450, azzal a (lényeges) különbséggel, hogy az XB kevésbé fejhallgatós prezenszsávval bír (ám egyébként a magasaik hasonló hangnyomáson érnek véget, és a közép- és felsőmélyei hasonló hangnyomásról indulnak, azaz a burkolójuk szintkülönbsége kb. ugyanakkora 50Hz és 20kHz között) - ettől már megkíméltem .DLL-t, hehe.
(Szerk.: Azt pedig mi megbeszéltük, hogy a Visio jobban kitart 50Hz alatt, és persze ez is számít a tónusban sokat - meg hogy persze eleve általános minőségkülönbség van köztük.)
[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz lezso6 #42756 üzenetére
Valóban, az 1-4kHz tartományban is kiemel, mint szinte minden más fejhallgató is, ez hozzátartozik az általánosan elfogadott fejhallgatós hanghoz. Ez kompenzált méréseken nem látszik, csak a valós mérésen.[link] Kammerer is kifejtette már ezt a prezensztartomány kiemelésének jelenségét.[link]
-
mettek
addikt
Volt m50-esem illetve van denon d1100-am és volt t90-em. Ezekhez viszonyítva hogy lehet belőni a k550-est? Sajnos meghallgatni nem tudom pécsen.
-
Tomacko
őstag
Elvileg keveset futott, hibátlan hangú, nem régi de nem garis már... az eladó is 100% értékelésű, kint van Németbe, szóval fülelés minusz.....lassan lejár a licit, és el is szálltak srácok vele, szóval ez kimarad, ha még a postát is rászámolom bőven 30 felé jönne ki
[ Szerkesztve ]
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
krichd1
addikt
válasz lezso6 #42758 üzenetére
Nem teljesen ugyanazok hangra, van köztük egy kis különbség, illetve szorítóereje nagyobb az 551-nek. Ez azokra a példányokra vonatkozik amelyeket én hallottam, azt nem tudom mennyi használati idő volt a kettőben.
(#42762) -FreaK-: Majd ha lesz itthon kapható akciósan 30eFt-ért, valószínűleg jó vétel lesz. Már amazonon akciózzák a K533 Pro-t...
[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
K553-at kellene kipróbálnia valakinek, aki hallott már 550/551-et kíváncsi lennék mit mond róla.
(#42761) lezso6: fordított "W" ?
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
Igen, de semmi baj Még ezzel a moddal sem éri el a DT990 mély mennyiségét a 880-am, viszotn magasban is sokkal lágyabb, oké, én ezt szeretem, ez egy dolog. De a pl. K550-et hasonlítottam össze az én fejesemmel, és nem ez utóbbi tűnt vékonyabbnak. Tudom illeszkedés, megvolt, jó mélyei vannak a K550-nek is! De akkor ehhez képest egy DT990? Az brutál, és mélyre is megy, nem csak erős, Shure SRH-840 elvérzik mellette. Az erős magas tartomány az más tészta, persze nem lehet mellőzni, ha zavarja az embert. Én csak a "lapos" jelzővel nem értettem egyet, a Beyerekre úgy általában. A DT880 gyárilag egy kicsit az, de a többi, amit a márkától hallottam, régiek, újak, kicsik, nagyok.. egyáltalán nem voltak laposak szerintem. (oké a T90 az még necces, annyi magas van benne).
A laposság fogalma nálam pl. a Shure SRH-440, AKG K242 HD és hasonlók. De ahogy mondod, jó erősítő, és az egészhez passzoló forrás is sokat tud segíteni a dolgon.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
mettek
addikt
Akkor is az 550est javasoljátok ha 50 körül lehet hozzájutni a q701-hez? Illetve az 550 és 551 között mi a különbség?
-
-
krichd1
addikt
válasz mettek #42743 üzenetére
Csak akkor mélyhiányos a K550, ha nem illeszkedik jól a fejedre, ahogy mások is írták. Egyébként inkább a részletesség illúzióját erősíteni próbáló középmagas kiemelése az, ami inkább zavaró lehet, illetve ennek az élességre való hajlama bizonyos esetekben. Emiatt a hangképe is kicsit vékonyabb a természetesnél, amitől átesik a mesterséges, neutrális oldalra a hangtónusa. Ettől függetlenül tényleg korrekt fejhallgató áráért.
[ Szerkesztve ]
-
válasz korpicschess #42750 üzenetére
Vagy nem illeszkedik a fejére, vagy hozzá van szokva a sok mélyhez. Sajnos utóbbi az occó 2.1-ek és a bícc hangzású fejesek miatt elég elterjedt dolog. Nálam eddig a K550 mélye állt legközelebb az eddigi stúdió monitorjaim hangjához mennyiségre, persze nem mintha sok értelme lenne egy fejhallgatót hangfalakhoz hasonlítani.
-
titán
válasz mettek #42748 üzenetére
Az K550 részletesebb, de mélyhiányos, ha nem illeszkedik jól a fejre (személyfüggő). Az M50 mélykiemeléses, filmekhez jobb. Sőt, ha igazán szereted a filmekben a mély bumbummot, akkor akár a Denon D1100 sem elvetendő. (Én nem szeretem, de ez legyen az én problémám.)
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
AGE-T
őstag
válasz lezso6 #42747 üzenetére
M50 valóban jobban kiemeli a mélyeket. Érdemes egy jó erősítést mögé tenni és máris jobban kontrolláltnak érzi az ember a fejest és annak mélyeit. Nagyon nem mindegy mivel hajtod meg (ez mondjuk igaz máshová is, de ide talán még jobban).
Kedvencek ebben az ársávban nálam:
K551
M50(X)
HD25Mindegyiknek meg van a maga szépsége
For SALE: http://bit.ly/1aepGxI
-
válasz mettek #42748 üzenetére
Milyen mélykiemeléses? Az M50X-et nem hallottam, csak az M40X-et. Amúgy én a K550-t preferálom kb mindennel szemben amit eddig hallottam (HD25-1 II, Shure 440, M40X), de ez ne érdekeljen, hallgasd meg, a saját véleményed számít, nem másé, magadnak veszed, nem?
[ Szerkesztve ]
-
Én csak az M40X-et hallottam, annak is van egy szokásos közepes mélykiemelése, ami a K550 után elég brutál. Az M50X meg úgy tudom még jobban kiemel, szóval eszerint tényleg nagyon nem egy liga a kettő.
-
válasz mettek #42743 üzenetére
Dehogy mélyhiányos, a többi mélykiemelt. Nem te vagy hülye, én vagyok túl intelligens. Bár az azért elég lényeges, hogy jól illeszkedjen a fejedre. Ha keskeny fejed van, akkor nagy rá az esély, hogy nem fog zárni, s akkor valóban mélyhiányos, konkrétan használhatatlan lesz. Egyébként pont az a fejes a K550, amit keresnél. Talán inkább közép-kiemeltnek mondanám, legalábbis hangsúlyosabb a magasaknál, de nem csapott magasú, szóval nincsenek elnyomva. Mélyben meg nagyon jó - legalábbis ha már megszoktad, mivel a szinte minden füles kiemeli a mélyet, sokszor 100Hz környékén, mint a bögreszettek.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Kinek a pap, kinek a paplan. Az M50 eltúlzó, és maszatos mélyeihez képest a legtöbb Beyer legkevesebbet és pontosabban ad (770, 990 kivétel). Ettől függetlenül az M50(X) egy egész jó füles. A kérdezőnek én is ezt ajánlanám, ha filmek az elsődleges feladat.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
AGE-T
őstag
válasz ChrisDzsi95 #42740 üzenetére
Ha van ami tetszik, akkor mi a kérdés?
.DLL
A MOD-olt nem számít Azt még nem hallottam, a többit viszont szinte mind, kivételt képez pár új modell. T1 alatt nem igazán volt olyan beyer aminek számomra értékelhető mélyei lettek volna.
Valahogy éreztem, hogy magamra húzom a vizes lepedőt ezzel a hozzászólásommal. De kiállok a véleményem mellett[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
Ezzel a hozzászólással több problémám is van, de nem megyek bele. Főleg azzal a résszel, hogy a Beyerek laposak K550/1 és a M50x is teljesen más világ szvsz. Na mindegy, majd találkozón beszélgessünk róla, mert ott egyből meg is lehet hallgatni amiről szó van (remélhetőleg), így szöveges ablakon át nem fog megváltozni a véleményünk.
(P.H.)
-
AGE-T
őstag
válasz ChrisDzsi95 #42738 üzenetére
Esetleg használtan AKG 551 vagy Audio Technica M50(X) még beleférhet a keretbe. Ezeknek jó mélyei vannak, és nem laposak, mint a Beyerek pl.
-
ChrisDzsi95
aktív tag
Sziasztok!
Mit ajánlanátok?
1) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Leginkább otthon.
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Filmnézés, zenehallgatás, játék.
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
25-30 ezer.
4.) Új vagy használt?
Új.
5.) Circumaural vagy supraaural?
Circum.
6.) Zárt vagy nyitott?
Zárt vagy nyitott, mindegy.
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Filmezéshez legyen basszusa, de legyen tiszta hangzása.
8.) Honnan vásárolnál?
Itthon, akár külföldről.
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Laptop, telefon, játéknál erősítő.Köszi a válaszokat előre is
-
AGE-T
őstag
válasz mettek #42736 üzenetére
Egyel feljebb épp írtam is egyről. Q701-et nem ajánlom, hacsak nem akarsz külön rendszer építeni mögé, mivel nagyon nehezen hajtható. Magam részéről én a hangját sem szeretem.
Nagy kedvencem még a az AKG K551-550, kiegyenlítettbe még beleférnek szerintem.For SALE: http://bit.ly/1aepGxI
-
mettek
addikt
Tudnátok ajánlani egy középkategóriás zárt fejest ami tisztán, kiegyenlítetten szól? Ne legyen színezett hangja ha lehet. Illetve a q701-ről mi a vélemény...tudom ez nyitott de azért érdekel. Asus hangkártyával, telefonnal használnám. Ja és nagyon kényelmes legyen. Puha, körülölelő párna
[ Szerkesztve ]
-
AGE-T
őstag
válasz korpicschess #42732 üzenetére
Nálam most volt egy AKG 271, és nagyon jó benyomást keltett bennem. Kicsit kiegyenlítettebb mint a K551, studiós hangzás. Valakinek ez bejön, valakinek nem, egy jó erősítő mögé kötve meggyőző hangja volt árához képest.
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz contaxg #42731 üzenetére
Köszönjük!
Kitöltve.Tipp: A többi szövegmezőt is a névvel kezdjétek, mert az összesítő lapon a három csoportot nem azonos sorrendbe rendezi a motor.
A beküldés után megjelenő lapot ("Lásd a korábbi válaszokat, Válasz szerkesztése") könyvjelzőbe téve később is szerkeszthető a bejegyzésed, ha szükség lenne rá.(P.H.)
-
korpicschess
veterán
Sziasztok!
AKG K271 milyen K551-hez viszonyítva? Milyen áron lehet ajánlott darab?
Szerk.: Jó lenne egy találkozóra is eljutni egyszer.... Dragonfly-t meg K551-et tudok vinni legfeljebb, más sajna nincs.[ Szerkesztve ]
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
contaxg
veterán
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
s4tch
veterán
válasz hemaka #42726 üzenetére
Kb fél éve jelent meg itthon, azóta használom. Simán ki lehet tenni szobai hifi rendszerre is, minőségét tekintve kifogástalan. Mobilra érdemes megvenni a BubbleUPNP programot, abba integrálva bármilyen dlna kliensre ki lehet tolni a tidal streamet. Nekem nagyon bevált, sokkal jobb, mint a spotify.
-
hemaka
nagyúr
válasz schawo #42727 üzenetére
Nem hazudok, de azt mondom, a kedvenc zenéimet végig hallgattam és némelyikben új effektet vagy hangot véltem felfedezni. Most ez vagy csak placebo, esetleg megsüketültem, netalántán lehetséges?!
Minden esetre nagyon jó, örülök hogy létezik ilyen is.crazy mudi dog ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
.DLL
veterán
válasz Tomacko #42725 üzenetére
Vannak kérdések pl. kora, garancia? Nem volt-e túlhajtva, nem zizeg vagy torzít-e valamelyik hangszórója. Ha nincs több infó róla, akkor kb. az új ár felét, ami jelenleg 23500,- Ft. Ha még garis, vagy nem garis, de ki tudod próbálni előtte, és minden oké akkor többet is megér, mondjuk 30e-t. Szerintem!
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
hemaka
nagyúr
Nagyon off, de hátha még valaki annyira elbambult, mint én és nem próbálta. Valahogy most jutott el hozzám a hír, hogy a Tidal most már nálunk is elérhető. Eddig Spotify premiumot használtam, de ez a hifi minőség azért kicsit más világ a Takstar Pro 80-nal. És az ára sem vészes igazából, főleg, hogy egy hónapig ingyen használhatod. :
crazy mudi dog ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Tomacko
őstag
Sziasztok.
Egy Beyerdynamic DT 990 Pro 250 ohm jó állapotban, keveset használt, mennyit ér a használt piacon mostanság? Mennyit szabad érte adni ? Az a magas kiemelés mennyire túlzó amit lehet olvasni róla ?
Előre is köszönöm a gyors válaszokat....... mondom gyorsakat mert még bő 1 napig tudok rá licitálni
Szóval vicc nélkül, köszönöm előre is
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
.DLL
veterán
MSR-7-hez hasonl karakterrel ott van még az AKG K545 is, bár szerintem ezekre nem igaz a kissé sötét kiemelésektől mentes hang. De Sheratan jobban otthon van ezekben, lévén sokáig használta a K545-öt.
Nekem tetszik mindkettő, de én Beyert hallgatok, ami aztán végképp kiemelős, így ha nekem tetszik, az neked nem biztos, hogy jót jelent.(#42720) A_ScHuLcZ: A Pro-80 mellé minimum egy Presenter 2 vagy ahhoz hasonló erősítő ajánlott szerintem, de ha komóban gondolkodsz (DAC+Amp), akkor Fiio E10K-val sem rossz, ez egy kicsit világosabb hangú forrás, ami a Pro-80-nak végülis nem áll rosszul.
Olyan nincs, hogy egy olcsóbb fejes ne profitálna egy erősítőből, tehát csak azért mert nem tudsz egy erősítőt is venni a jelenlegi keretből, még ne vegyél egy rosszabb fejest. Alaplapi+gynegébb fejes tuti rosszabb eredményt fog adni. Az alapvető karaktert a hangsugárzó hordozza ez szerencsés párosítással csak sokkal jobb lehet, de alaplapival is valószínűleg jobban fog szólni egy jobb fejes. Később pedig ha lesz rá keret, majd fejleszted a forrást előtte. ; )(P.H.)
-
A_ScHuLcZ
addikt
Egy viszonylag olcsóbb fejest szerettem volna, ami már hozza azt a minőséget, hogy élvezhető legyen rajta a zenehallgatás munka közben. A Pro 80-at sokan dícsérik, de ezek szerint úgy tűnik, hogy amellé mindenképpen be kell szereznem egy erősítőt is. Nagyságrendileg mennyit kellene még erősítőre költeni a fejesen túl?
Árban ez már kezd egy kicsit sok lenni, ezért most dilemmázok, hogy ne keressek-e inkább egy olcsóbb fejest erre a célra, amihez nem kell erősítőt vennem. Eredetileg 10-15k-t szántam volna erre az egészre.."I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
félisten
válasz #71562240 #42715 üzenetére
Kössz a tippet, meg fogom hallgatni, ha lesz rá alkalmam, de nem várok tőle túl sokat a kialakítása miatt.
Próbáltam már haosnló kialakítású fejeseket, de eddig nem volt olyan, ami kényelmes is lett volna, és jól is illeszkedett volna a fülemre.
De azért kap egy esélyt.(#42717) krichd1: Még nincs meg a leendő lánc egyik tagja sem, de valami XMOS-os DAC-ot és egy Krell KSA-5 (építve, vagy klónként egyben, még nem tudom; infó szerzés folyamatban) erősítőt szeretnék - legalábbis eddig ez a terv.
Úgy tudom, hogy ez a páros jónak számít. Remélem, hogy elég lesz a leendő fejesemhez.
Gondolkodtam olyanon is, hogy egy kettős-T szűrővel kompenzálom a kiurgó tüskét, de ennek valószínűleg komoly következményei lehetnének a fázismenetben, csoport késésben, így a fejestől szeretném elvárni a minimális ilyen tüskét.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
krichd1
addikt
Ez a 8-10kHz közötti kiemelés elég zavaró súlyos hiba szerintem is. Egy kicsit a Viso Hp50 is kiemel ebben a tartományban, de tényleg csak kicsit és nem élesen, ha jó minőségű forrásról, DAC-ról, erősítőről, kábelekkel van kiszolgálva.
-
félisten
A NAD HP50 is enniybe kerül, sajna.
Az M50x egy ideje a listámon van újra meghallgatásra saját forrással is. Egy hordozható fiio erősítőről nagyon basszus túltengésesnek tűnt amikor egyszer meghallgattam.
A Momentum 2.0 hangjára vagyok nagyon kiváncsi, hogy változott-e, és ha igen, milyen irányba.
Majd nyitott szemmel járok, hátha valahol meg lehet hallgatni.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
.DLL
veterán
Azt hittem már lejjebb ment a nagy Momentum ára. De még mindig 70-75e között kapni. Annyit szerintem nem ér, bár tény, hogy meg kéne már szokni, hogy a gynege forint miatt magasan vannak az árak, hiába is károgunk miatta. Mindesetre ennyit szerintem nem ér. Ha valami akcióban lenne 50e körül, akkor azt érdemes megvenni, mert amúgy szép hangja van, de nem minden áron.
Őszintén szólva lehet hogy bejönne neked még az Audiotechnica M50X is. Régen hallgattam már és a Momentumot is, de úgy emlékszem kissé hasonló a karakterük, persze az M50 kövérebb mélyben, és az már lehet hogy nem tetszene. De az az 50-55e Ft körüli ár, amennyiért mérik, nincs annyira elszállva mint a Momentum ára! Szóval egy meghallgatást megér.(#42711) A_ScHuLcZ: Bizony, az erősítő - hangsugárzó párosítás nagyon sokat számít a végső elégedettség terén, ízléstől függően. Sok szerencsét mert nem könnyű téma a választás.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
félisten
A 440 volt sokáig a kedvencem, de egyre inkább zavart a 8-10kHz körüli magas kiemelése. Mintha a dobhártyámat szúrkálná a zene.
A 840-est egyszer hallottam csak, de ez a kiemelés ott is megvolt, mint ahogy rengeteg más fejesnél is.
Pont ezt akarom elkerülni.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
A_ScHuLcZ
addikt
Lehetséges, hogy amiatt hallottam eltúlozva a basszust a Takstar HD2000, Pro80 és Beyer DT235 füleseken, mert olyan forrásról hallgattam? contaxg kollégánál voltam nemrégiben, és többek között ezeket is meghallgattam. Mivel éppen a hallgatózás előtti napon kaptam egy új notebookot a cégnél, még nem ismertem a paramétereit, utólag erre gyanakodom, hogy ennek a gépnek ilyen a forrása. (Bár érdekes, hogy egy Piston2 fülhallgatónál nem érzem az eltúlzott basszust, a seni HD555-nél egy kicsit)
Meghallgattam még továbbá a Shure 240-est is, abban nem volt annyi mély, illetve az előző 3 fejessel ellentétben hosszabb távon sem volt annyira fárasztó a hangképe, de valahogy mégsem voltam elégedett vele.Ennyit jelentene az, hogy alaplapi kártyáról szeretném használni, és nem erősítőről? Munkahelyre szánom, ahol nem a hangerő fog dominálni, sokkal fontosabb, hogy hosszú távon is kellemes, ne fárasztó legyen a hangja.
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
félisten
Mindenképpen az Over-Ear verzióra gondoltam, és már képbe került a 2.0 verzió is, de az még drága, és nem is nagyon láttam értelmes tesztet róla.
Jelenleg egy későbbi fejes vásárlásához (50-70k) gyűjtök infót; visszafogott, enyhén sötét, kiegyenlített hangú, hosszú távon hallgatható zárt fejest keresek, aminél nincsenek kiugró tüskék sehol.
Eddig a NAD HP50 és valamelyik over-ear Momentum jön szóba.
Krell KSA-5 klónról szeretném majd hajtani otthoni (zajos panel) körülmények között, így nem izgat a könnyű hajthatóság.[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
-
s4tch
veterán
A Momentumnak két verziója van. Az over-ear verzió szerintem igen jó cucc, az on-ear inkább felejtős. Az over-ear Momentum inkább egy kategória a HP50-nel, arra nehéz az árához képest sok rosszat mondani.
Nekem amúgy bejött a NAD, ha belefér a költségvetésbe, érdemes futni vele egy kört.
-
félisten
Szép Napot!
Olvasgattam visszafelé pár fejesről itt a topikban, és egy dologgal kapcsolatban szeretnék magyarázatot kérni.
Azt írjátok többen, hogy a Sennheiser Momentum divatcikk, és nem szól elég jól, legalábbis az árához képest.
Nem szó szerint idéztem, csak ez jött le a hozzászólásokból.
Ezt ki tudnátok fejteni bővebben?
A NAD Viso HP50 kb. egy árban van vele, és a legtöbb helyen ugyan a NAD fejest hozzák ki győztesként, de főleg a jobb mélyei és a tere miatt, ugyanakkor több helyen megemlítik, hogy a közép és magas terén a Momentum kiegynlítettebb; kevésbé emel a közép-magas részen, és a magas teteje is jelen van, ahol a NAD már eléggé vág.Kérdésem, hogy milyen szempontok alapján nem jó a Momentum, és kinek milyen tapasztalata van vele?
Hátha van olyan tulajdonsága, amiről nem olvastam.[ Szerkesztve ]
-
Tomacko
őstag
Szia.
Nézd át az ajánló listát amit az összefoglaló végén találsz. Írtad, hogy többször is használná úton, utazás közbe stb. ezért én inkább zártat keresnék, vagy félnyitottat, hogy ne kelljen mindig feltekerni a hangerőt a zavaró külső zajok miatt. Én is mostanság kezdem tanítani a 10 éves lányomnak, hogy miként is érdemes fejessel zenét hallgatni, mennyire sokféle létezik belőlük és mennyire más karakterük van amiket hogyan is tud megkülönböztetni Na jó csak oda adtam neki az itthoni fejeseket, agybadugós vackokkal együtt azt mondtam neki, hogy hallgassa meg ugyanazt a zenét az összessel és figyelje meg melyikkel van a zenében mélyből is középből és magasból is nagyjából egyformán...... Szóval képzem a hallójáratát, bár ezt lehet később bánni fogja, koncerteken, de ott is rá szoktatom arra, hogy ne a tökéeletes hangot keresse hanem élvezze a zenét
-
Tomacko
őstag
válasz South Velen #42646 üzenetére
Szia.
Én a helyedben szánnék a dologra 15ezret, ha beleférne. És akkor egy JVC HA-M55X fejest gyűjtenék be, mélyben szebb és jobb és pontosabb mélyebbre megy és és és és...ugyanakkor a közepei is és magasai is a helyükön vannak.
-
törölt tag
válasz Exodius #42700 üzenetére
Írtunk már róla néha, érdemes visszakeresned.
Teljesen más a tónusa, mint az elődnek, az elődöt kedvelők túl tompának találhatják. Emiatt is, és a jobb minősége miatt is pasztellesebb, lágyabb hangszínei vannak, az energiái a mélyeken hangsúlyosabbak, mondható mélykiemeltnek, valamelyest bassheadnek. Jobb a kettes, de sokkal ízlésfűggőbb, sötét tónusú.(#42701) .DLL Könnyen hajtható.
(#42702) Tulku Persze, a közönség soraiban ülve, ez természetes. Ezért szoktam viccelődni .DLL-lel, hogy ő koncert közben felszalad a karmesteri pulpiitushoz, és ott megnyugszik valamelyest, illetve mindig szaladgál az egyes hangszercsoportokhoz, amelyek éppen szólnak, és odadugja a foltos fülét - már amennyire a szalamandrának van füle, sajnos nincs neki...
Köszönöm, nagyon jó példa, hogy a zenész teljesen mást hall mint a közönség. És az egy érdekes skizofrén helyzet az elvárt akusztikát-hangképet tekintve, amikor a zenész a közönség soraiban ül a zsöllye közepén - hogy az erkélyekről ne is beszéljünk.
"Hogyan is érthetné meg egymást a férfi és a nő, mindegyik mást akar: a nő a férfit, a férfi a nőt." Azaz: soha ne zenészekkel méresd egy hangversenyterem akusztikáját, hehe.[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
válasz #71562240 #42699 üzenetére
"ezek a fejhallgatóként mélykiemelős, sötét, csalós, zsíros tónusú fejhallgatók tudják "illúzionálni" azt a tónust, amit a MűPában hallasz a szimfonikus koncerten, ahol talán még ma is "felszaladnál felháborodva" a karmesteri pulpitushoz, hogy mi ez a mosott, felsőbasszuskiemelős katyvasz és hol vannak a magashangok, meg egyáltalán a sávszélek...! A maga belépő kategóriás minőségi szintjén még az XB450 is transzparensebb, nyitottabb, világosabb tónusú a tipikus hangversenyterem tipikus élőkoncertjénél! "
De tegyük hozzá, hogy a közönség soraiban ülve...ezt puffogom régóta a füles topikban, vagyis lehet nekem egy analitikus nem kiemelős fülesem, ha megveszek a hangjától hosszú távon..
És az ellen példa strucc, aki természetesen zenész és egy teljesen más hangképpel találkozik...ricsaj, crescendók mindenütt, éktelen hangnyomás, fülsüketítő rázendülés mindenfelé...ő például bevallottan más hangképre vágyik mint koncerteken...pedig nem 50 centet nyomnak, hanem Mahlert...
Szerintem a fejes-füles igencsak egyéni preferencia és a hosszú távon hallgathatóság függvénye...sokkal inkább mint ami előtte van....bár az sem mindegy ezt tudjuk...
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz #71562240 #42699 üzenetére
Ha nem is kifejezetten titkoltam, de hallgattam róla, tudat alatt én is úgy vettem, mintha csak onnantól kezdődött volna minden, s majd újra el kell jutni ezekre a szintekre. Csak az a bökkenő, hogy mindez hangminőséggel is párosítva baromi drága, ahhoz az esethez képest, amikor a hangminőségről lemondunk. Úgy viszont már nincs értelme, visszafelé nincs út.
A régi rendszereim csak hangfestő szavakat használtak, a zenének csak egy hangulatát adták át, a mostaniak már egész jó hatásfokkal próbálkoznak a hangutánzó szavakkal is.Egy dolgot ígérhetek meg, legközelebb tüzetesen meghallgatom a szóban forgó fejhallgatót, feltéve ha egy Sandisk Clip Zip elég neki. (szerintem elég, viszonylag erős, jó a damping faktora, és a hangja is inkább világos-semleges-természetes)
(P.H.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget