-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
margithid
veterán
válasz
Dorien #26097 üzenetére
A hangja rendben van a retro djnek, a fülemet törte 15-20 perc után.
A mélye kicsit jobb talán mint az AKG 511nek, de összességében szerintem egy kategória mind a kettő.
A nagyon mozgatom a fejem, akkor recseg-ropog mindegyik.
Én azt mondom ne kockáztasson vele senki, egy fejhallgatónál azért fontos szempont a kényelem.
Ja és AKG megvan már fél éve, semmi gond vele, Retro dj meg kemény 2 hónap alatt elszállt...
Edigital korrekt volt mert levásárolhattam..DLL
Nekem teljesen a fejemre cuppan, kényelmes is.
Azért az 550 sorozat kicsit más árfekvés is, nem lehet elvárni azt a hangzást az 511től. -
.DLL
veterán
-
Dorien
veterán
válasz
margithid #26095 üzenetére
Mármint a hangjától fájt a füled?
Engem a Superlux 662B magasa sokkal jobban zavart, azt EQ nélkül nem volt valami jó hallgatni. A Retro DJ-t órákon keresztül elhallgattam bármilyen forrásról. Az AKG K511 nekem nagyon felejthető volt elsőre, de majd ha Media Markt-ban járok, meghallgatom újra. -
törölt tag
válasz
contaxg #26091 üzenetére
Beyer viszonylatban tényleg nem nagy szám, nem lehet mondjuk egy (D)T sorozathoz hasonlítani, viszont így hordozható forrásról egész jól elmegy, és elsősorban ez is mélyorientált zenére nem olyan vészes.
kammerer: Azért restellem magam, mert még úgyis kisregény lett belőle, hogy alig írtam egy-egy modellről valamit, így meg elég minimális információtartalommal bír a hozzászólás, és az is igen szubjektív
Az Onkyo nekem kicsit más területről ismerős a hangtechnikán belül, ezért nem gondoltam tőlük fejest venni eddig. Igazából a kábele az, ami elég necces, még akkor is, ha nem út közben használnám.Nem olyan rége még foggal körömmel védtem volna az 535-öt, de az a helyzet, hogy az utóbbi fél évben hihetetlen megszaporodtak a jó fülesek ebben a kategóriában, és mindben modernebb és fejlettebb technológia van. Egy W40 az sokkal jobb nála, és gyanítom, hogy az ATH és Sony 3-4 armatúrás fülesei is verik. Amúgy nekem leglaább a japán változata van, ami világos filterrel jön, így nem vág annyit a tetején.
Mondjuk a B&W fejeseket inkább azért hallgattam meg, mert ha már ajánlottad, akkor nem illik figyelmen kívül hagyni, de bevallom férfiasan, én szégyellnék egy olyat nyilvánosan a fejemre venni, túlságosan divatos kinézetűek nekem.
A P5 amúgy marha kényelmes azzal a kis trökkel, hogy nem homorú vagy üreges, hanem domború a párnája. De hangban valami kontrasztosabb és részletesebb kellene.Amúgy megmodnom őszintén, ha azt az Onkyót olyan házba tették volna, mint mondjuk a COP, vagy az MDR1R, akkor szerintem hoztam is volna egyből haza.
-
-
Dorien
veterán
válasz
Tibor0426 #26062 üzenetére
Abszolúte vállalható a 681 EVO basszus mennyisége, mert nem nyomja el a többi tartományt. A hangszín egésze meleg és sötét árnyalatú, de senki ne képzeljen Sony XB típusú mindent elnyomó mélyeket. Amit csinál, azt tisztán és nagyon élvezhetően csinálja, igen kellemes térrel és a többi Superluxra jellemző bántó magas tartomány nélkül.
-
Dorien
veterán
válasz
DemonDani #26069 üzenetére
Ha otthonra kell és nem fontos az izoláció, akkor valami nyitott vagy félnyitott megoldást ajánlok:
- Takstar TS-671
- Takstar HI-2050
- Superlux 681 EVO - ha fontos a basszus, akkor ezt válaszd
- Superlux 681 vagy 681 B, ha a 10k már sok lenne és jó a műbőr párna isA Maxell Retro DJ és Invotone HD2000 is nagyon kellemes fejes, de csak utcán, tömegközlekedésen vagy olyan környezetben ajánlom, ahol fontos a zártság. A HD 2000 sokkal jobban zár amúgy, formázottak a párnái és elég jól rácuppannak az ember fülére.
-
törölt tag
válasz
#16820480 #26088 üzenetére
Köszönjük az újabb beszámolót.
Itt ugyan kissé mások az árarányok, de a múltkori listámba éppenséggel az Onkyo is bekerült volna, ha lett volna fogalmam róla, hogy hozzá tudsz férkőzni nálatok - habár arrafelé nyilván már minden van, lassan a világ közepe lesz. Tehát nem kell meglepődni az Onkyo-n, mert őtőle nagyon is elvárt a jó hangminőség és ár-érték arány! Nem a "ha már itt van előttem" kategória, hanem az eleve keresendő kategória.
Az SE535 mint tudjuk, kissé fátyolos, kissé sötét, kissé elomlós karakter, tehát nyilván óvatosan hasonlítasz ahhoz, főleg Shure-t. Fejhallgatóban a Shure jellemzően eléggé más karakter, mint jellemzően fülhallgatóban - ezt kissé furcsállom is, de általában a fejhallgatós karakter az igazabb a Shure esetében, nem a fülhallgatós.
A B&W P7 zseniális fejhallgató, az árkategóriáján belül is külön kategória, és ebből nem engedek!
Megjegyzem, kettejük közül a P5 hangja a testesebb, sőt. a P5 kifejezetten testes hangú, hovatovább zsíros is, csak annak szűkebb térbe szorul be a nagy teste, mindene összepréselődik egy kicsit, ezért tűnhet első pillantásra vékonykábbnak. Mondhatni, azért érezted hirtelen vékonynak, mert nagyon is testes.
Szerk.: Jövő héten veszem át a Mate-t!
-
MajsztR
csendes tag
Sziasztok!
10 ezer forintos nagyságrendben milyen fejhallgatót érné meg leginkább venni?
Eddig vmire méltó fejhallgatóm az egy a4tech hs-780 volt elég szépen szólt, csak hát fél évnél többet nem bírt
attól csak rosszabbak voltak.Ezért szeretnék venni valami jobb minőségűt, főleg zenére játékra használnám.
Ja és vmi mikrofonnal szerelt példány jobb lenne.
Előre is köszönöm! -
törölt tag
válasz
DemonDani #26074 üzenetére
"...nem tudom most mégis mire célozgatsz..."
Akkor jelmagyarázat:
"Kifejtenéd?" = Kifejtenéd?
"Kezdetnek: témaösszefoglaló." = Kezdetnek: témaösszefoglaló.Összeesküvéselméleteidnek javaslom, használd továbbra is a blogodat, ott van rá vevő, ez ellenben egy szakmai topik.
-
törölt tag
Voltam ma hallgatózni, bár most elsősorban ilyen gyors próbaként hallgattam meg néhány fejest, 1-2 jól ismert számmal, hogy sikerüljön beazonosítani, hogy milyet is szeretnék venni irodába. Fontos megjegyezni, hogy mivel most elsősorban arra kell, hogy irodában az AK100-ról szépen szóljon, így mindegyiket erről a forrásról, külön erősítő nélkül hallgattam. Erősítéssel ugye sokat változhat a hangjuk, de az most nálam nem játszik a fent említett okokból.
A nap meglepetése nekem az Onkyo FC300 volt, itt egész tűrhető áron van (kb 40 ezer forint), és kifejezetten jó hangja van, részletes, van mély magas közép is rendesen, a tere egész jó, és úgy általában kellemes csalódás volt, pedig tényleg csak "jó, ha már itt van előttem" címszóval vettem a fejemre. Ami hátránya, hogy az anyagminőség csak átlagos, és kifejezetten a kábel elég gyengének tűnik, könnyen megtörhet (a tesztpéldány is kontaktos volt már több helyen is). Ettől függetlenül szerintem jobb vétel egy Sony MDR-1R-nél mondjuk. Bár egy K550/551-nél nem biztos, ha persze ez utóbbiak illeszkednek az ember fejére.
Ezen kívül ami még egészen tetszett, az a Custom One Pro, bár nem olyan részletes, és a mélyek állításával a legkisebb fokozatnál olyan érzésem volt, mintha csak simán elvették volna a mélyládákat a teremből, a középsőn egész jó volt, a legnagyobb fokozaton meg már kicsit sok. Ettől függetlenül viszont nagyon masszív fejes, külsőre is bejön, azok a csavarok jó kis ipari kinézetet adnak neki
Ami még egész jó volt, az az ATH WS99, igaz nagyon recsegős-ropogós műanyagból van az egész, de a hangja nem rossz, bár semmi különös, de hallgatható, nem sok kiemeléssel, és egész kellemes részletekkel.
Amiket még próbáltam, az az Ultrasone HFi 580, ez nem rossz, de ezért az árért már jobat is lehet azért kapni. Hangban kicsit a WS99-re hasonlít, nincs túl sok basszus, nem is volt nagyon részletes, olyan elmegy, de semmi izgalmas kategória. Az Ultrasone Pro900 (normáls verzió, nem a balanced) hasonló, csak több méllyel, meg magasabb árral.
Denon D600 egy mélyláda
Elektronikushoz jó amúgy, mert mélyre megy, és tolja az alsó tartományban, de amint kicsit zsúfoltabb lesz a zene, és több hangszer is megszólal, mint a dob(gép), úgy már nem meggyőző, a középtartomány nagyon visszafogott, részletek eltűnnek, stb.
Shure SRH750DJ egész tűrhető, nagyon emlékeztet a hangja az 535-ömre, de igazából fejesben nem ezt a hangzást keresem. Az alje ennek szerintem kicsit kevés, pedig egy ilyen meghajtó már igazán megmozgathatna több levegőt, mint a mütyűr armatúrák.
AKG K271 egészen jó fejes, főleg ilyen áron, csak ebben is kevés volt kicsit a mély, meg kicsit nagy darab.
UE6000 nekem nem tetszett, nagyon szűk tere van, részletszegény, és kicsit tompa, a magas tartomány is eléggé visszafogott. Megszokható hang, ha valaki nem hallott mást/jobbat, akkor elmehet, de szerintem nem igazán jó. Ilyen árért sokkal jobbakat lehet már kapni.
B&W P5 és P7 sem jött be igazán. A kisebbiknek érdekes kialakítása van, nagyjából belesimul a fülkagylóba, így egész kényelmes, de a hangja elég vékonyka. A nagyobbik már testesebb, de szerintem bőven lehet ilyen árban jobbat kapni. Sokkal sokkal jobbat.
Ami csalódás volt, az a Beyer T51p, nagyon vékony és tompa hangja volt, pillanatok alatt lekerült a fejemről. Ilyen árban, ahogy itt van szerintem vicc, de megadom neki az esélyt, hogy esetleg elhasználódott már a tesztpéldány.
Ja, és mivel ott volt, gondoltam felpróbálok egy Sol Republic-ot is, de ez már ott megbukott, hogy nem bírtam olyan pozícióba helyezni, ahol fél másodperc alatt ne nyomta volna szörnyen a fülem, így neki már a zenélési lehetőséget sem adtam meg.
A500x és A700x sajna nem volt hallgatható és Marshall Monitor sem, így ezek még kimaradtak, majd megpróbálok talán másik boltot találni, ahol vannak bontva, illetve még a K545 izgatja a fantáziámat nagyon, mert igazából elméletben tökéletes volna, csak nem tudom, hogy a fültanúk szerinti (K550/551-hez képest) kisebb tér és több basszus mennyire zavarna.
-
Mekibácsi
tag
Üdv mindenkinek!
Vezeték nélküli fejhallgatót szeretnék venni, az alsóbb árkategóriában (20E Ft-ig.)
A jelöltjeim:
Sony MDR-RF855RK - pillanatnyilag ez tűnik a legszimpatikusabbnak
Philips SHC 8535
AKG K 912 (vagy AKG K 912E...van különbség a kettő között?)
AKG K 915
Thomson WHP3001Teljesen általános célokra használnám, és nagyon nem is mászkálnék vele el.
Van esetleg tapasztalata valakinek ezekkel a típusokkal kapcsolatban?
Melyiket lenne érdemes választanom?Köszi előre is!
-
.DLL
veterán
válasz
DemonDani #26082 üzenetére
Szerintem rosszul tudod
A B a bassheadebb, illetve máshol van megnyomva, ízlés kérdése is lehet, nekem nem jött be, de semmiképp sem flat. A sima verzió a magas moddal, és pár nyílás letakarásával a driveren (ízlés szerint) sokkal egyenesebbé tehető.
Alapvetés, hogy semmit ne vegyél meg meghallgatás nélkül, márpedig a meghallgatás általában mindig összehozható valahogy. -
DemonDani
addikt
Hát igen de a B-nél csomagolásból kivéve van kevesebb basszus ugye, mivel az a balanced variánsa az alapvetően basshead 681-nek. Mind1 köszi az infót, eddig nem ismertem a HD2000-et, elég tetszetős, de azonos áron inkább a 681B felé hajlok továbbra is, bár annak a megjelenése eléggé retrós (túlságosan is
)
-
-
DemonDani
addikt
Retro DJ vagy HD681B, esetleg van ami jobb ezeknél hasonló áron?
-
jippa
aktív tag
Áhhh, jüan lesz.
nem is tudtam, hogy ugyanúgy jelölik
már beindult a képzeletem
-
törölt tag
Most akadtam rá erre a boltra, ahogy elnézem érdekes cuccok vannak náluk, bár nem tudom ezek mennyire értékesek, de hátha valakit érdekelnek: [link]
-
Nigér
őstag
Üdv!
Ha valakinek épp most kell nagyon olcsó fejhallgató, akkor:
[link]A napokban majd megint benézek, szükség lenne a segítségetekre fejhallgató-ügyben.
-
contaxg
veterán
válasz
mrobes #26053 üzenetére
LovasiDarvas Iván -
Dorien
veterán
Örülök, hogy tetszik.
Az Incubus már régóta nagy kedvenc nálam.
Amúgy itt a TS-671 lazán lenyomja a 681 EVO-t minőségben, sokkal tisztábban, feszesebben és tömörebben adja vissza azt a basszust. Persze alapból a magasak dominálnak, ezért kell neki egy mélyorientált forrás, hogy jobban egyben legyen a zene. Az EVO-hoz meg inkább valami világosabb forrás a jó.
-
.DLL
veterán
Ezzel hasonlóan vagyok, most én sem tudnám hallgatni :/
Ilyenekbe amúgy véletlen botlok bele, ez pl. a díjnyertes Homunculus aláfestő zenéje volt. Szintén elég "erős" matéria... : )
-
.DLL
veterán
válasz
Dorien #26052 üzenetére
Nagyon jók! ; )
(#26049) cOxeR: ez egy 6 számos EP vinil "trailer"-e, bár tény, hogy külön-külön is betegek, meg a csávó is az.
Ez csak egy fajta a szintén széles palettámról, de ezek szerint nekem már túl széles is... bár azért zajt nem hallgatok (persze lehet hogy van akinek már ez is zaj)
Dorien: wow, ez tényleg adta a hangulatot! : )))
-
Dorien
veterán
Hát, ööö... én inkább ezzel szoktam basszust tesztelni:
Bár a mai nap hangulatához tőlük inkább ez illik:
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vadiúj SSD-k!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest