-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ProdyG
őstag
a fejesem a specifikáció szerint 14ohm-os, az erősítő, amit vennék hozzá az pedig >30ohm-ot írt.
nem értek ehhez, ez probléma? -
-
SsPL711
őstag
válasz Tibor0426 #25996 üzenetére
Superlux HD660, de ez csak az én ajánlatom.
Igaz ennek spirális vezetéke van ami nem nagyon nyúlik és bizonyos esetekben elég zavaró tud lenni.
Ja, és 150Ohm-os, nem mindegy milyen forrást kap.(Bár nekem ezt is meghajtotta a telefonom)[ Szerkesztve ]
Honor M6P, Garmin Venu 2, Garmin Instinct Solar, Garmin Fénix 7x Pro Solar Sapphire
-
Davidoff91
aktív tag
válasz SsPL711 #25984 üzenetére
Érzésre azt mondanám, hogy ebben az mp3 lejátszóban több szufla van, mint a Note 2-mben. A minap azzal hülyéskedtem, hogy a fejemre kötözök két 3 utas hangfalat. Igazából nekem az a hangzás hiányzik nagyon.
[ Szerkesztve ]
Mint régen: Nokia 3410 > Siemens A60 > Nokia 6070 > Nokia 5300 > Nokia 5800 > Samsung Galaxy S II > Samsung Galaxy Note II > Xiaomi Mi 9T Pro
-
Davidoff91
aktív tag
válasz schawo #25985 üzenetére
Focal fejesek elég drágák, a keretösszeg olyan 40-45 ezer Ft lenne. (Mondjuk jófogáson láttam most egy vadiúj spirit one-t 40.000 Ft-ért, de nem tudom kipróbálni sehol) A Shure és Superlux fejesek még tervben vannak. Majd fi:zi'k kollégánál kipróbálom őket.
[ Szerkesztve ]
Mint régen: Nokia 3410 > Siemens A60 > Nokia 6070 > Nokia 5300 > Nokia 5800 > Samsung Galaxy S II > Samsung Galaxy Note II > Xiaomi Mi 9T Pro
-
matyi94
senior tag
Jo ejt kivanok mindenkinek!
Legyen szép napod!
-
mrobes
tag
Sziasztok! Megvettem életem első fejhallgatóját, egy Superlux hd681 evo-t. Még csak ismerkedek vele, de egyelőre elégedett vagyok vele, bár nincs viszonyítási alapom. Mivel vidéki vagyok, nem volt lehetőségem próbálgatni, a neten olvasottak alapján döntöttem mellette. Azt szeretném kérdezni, hogy a fülemnek bele kellene-e férnie teljesen a párna belsejébe, vagy így normális, hogy a fülcimpámra alul és felül picit ráfekszik. És érdemes-e kiváltanon az alaplapi alc892-es Realtek-et valami jobb fajta hangkártyával? Köszi!
-
Bobrooney
senior tag
válasz kisgabor87 #25986 üzenetére
Ez oké, de írtam olvasd el a téma-összefoglalót, nyitott / zártat szeretnél?
Pc-ről vagy gitárerősítőről tolod (ha igen milyen)? -
kisgabor87
tag
Üdv! 13e ft alatt milyen fejhallgatót tudnátok ajánlani? Gitározáshoz használnám meg zenehallgatáshoz.
-
titán
válasz Davidoff91 #25983 üzenetére
Focal fülesek megvoltak? Shure 840/940?
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
SsPL711
őstag
válasz Davidoff91 #25983 üzenetére
Világos.
Csak ugye nem biztos, hogy a kiszemelt fejesek közül némelyiknek elég volt forrás.
Bár nem néztem utána ennek az mp3 lejátszónak.
Csak saját tapasztalatból tudom, hogy a telefonom meghajtott olyan fejeseket amit az mp3 lejátszóm alig.Honor M6P, Garmin Venu 2, Garmin Instinct Solar, Garmin Fénix 7x Pro Solar Sapphire
-
Davidoff91
aktív tag
válasz SsPL711 #25982 üzenetére
Samsung YP-K3 típusú mp3 lejátszó. Olyat keresek, amit út közben is szeretnék használni, így (számomra) jól kell szólnia hordozható eszközről is.
-
SsPL711
őstag
válasz Davidoff91 #25981 üzenetére
Milyen forrásról hallgattad őket?
Honor M6P, Garmin Venu 2, Garmin Instinct Solar, Garmin Fénix 7x Pro Solar Sapphire
-
Davidoff91
aktív tag
Szenvedésem a fejhallgató vásárlással fejezet nagyon sok, helyszín Extreme Audio 11. kerület. Az Audio Technicákkal nem sikerült jó barátságot kötnöm. Mindegyiktől fájt a fülem, idővel nagyon zavart a hangjuk (nem hallgattam hangosan). Szóval ezeket kilőném...Meghallgattam az AKG K550/551 párost is. Az életemre esküszöm, nem ugyanolyan a hangjuk. Az 551-nél jobban átjött a basszus. 620szor hallgattam meg őket egymás után. Ettől függetlenül valahogy akkor sem nyűgözött le a K551 sem így elsőre, pedig elég sokat gyötörtem (lehet, hogy az Audio Technicák miatt "elállítódott" a fülem...). A JBL-ek olyan messze állnak az elképzeléseimtől, mint Makó Jeruzsálemtől. Néztem még a Harman Kardon CL-t, egész elment, csak over ear kialakítása miatt sehogy nem állt meg a fejemen. Volt még egy YAMAMAHA HPH-MT220 is. Ezt csak miért ne alapon próbáltam fel, és azt kell mondjam elég kellemes meglepetést okozott. A vezetéke sírba tett, vagy 5ször rántotta ki a kezemből az mp3 lejátszót. Elég nehéz és ficánkolós darab. Viszont ez nekem már túl drága (talán 70.000 Ft volt). Éééés az itt kevéssé népszerű Sony MDR-1R is kipróbálható volt. Így ismét meghallgattam. A sok fejhallgató után tényleg olyan semmilyennek éreztem (bár 1-2 fejes szétcseszte a fülem, már tök tompán hallottam). Szóval ott tartok ahonnan indultam, sehol.
-
fecus
őstag
-
fecus
őstag
válasz PofaJenö #25957 üzenetére
ezt meg bírja hajtani a sony telefonja is?
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
.DLL
veterán
válasz Ati1979 #25972 üzenetére
A jelenlegieket nem éri meg eladni, a következő amire ezt lecserélném így látatlanban, az egy HiFiMan HE-400. Bármi amit eddig próbáltam volt valami hiányérzet a mostanihoz képest. Van, sőt nyilván elég sok dolog van, amiben jobbat nyújtanak (magasak, tisztaság, háttér stb.), én azt a fejest keresem, ami jobbat is nyújt de azt is tudja mint a mostanim (van ilyen: LCD3) de azért ne szaladjunk ennyire el, a HE-400-at is elég jónak mondják ütős, tiszta, kíváncsi vagyok. Persze csak meghallgatás után vágnék bele ekkora fába.
Szóval vannak szerethető fejesek, de eddig nem nagyon cserélnék (Talán a DT990E 600Ω amit próbáltam, az nagyon közel került a tökéleteshez, és még megvan rá az esély, hogy azzá váljon egy jobb erősítőről mint amivel hajtottam, fejlesztés után visszatérek rá is, illetve másokra is)[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Imifej
senior tag
válasz Dorien #25960 üzenetére
Szerintem is az E-10 nagyon gyenge az ATH-hoz. Nekem is van, de bevittem a munkahelyemre DAC-nak. Viszont meglepő módon egy Navon Platinum 10 tablet egyenlőre versenyben van az ASUS Essence One-val. Most vettem bele 2db OPA-t, majd meglátjuk beelőzi e! Ha valaki meg tudna hallgatni egy ilyen tabletet, kíváncsi lennék a véleményére, hogy csak én látom e így.
Marantz PM7000N, JBL TLX500
-
Dorien
veterán
válasz Ati1979 #25963 üzenetére
Majd meglátjuk.
Cserélve lesz az E10 majd idővel, de most inkább a kényelemmel volt problémám, mint a hanggal.DLL: Ja, Bodz az én approved & preferred supplier-em. Amúgy siralmas, hogy milyen áruk van itthon az ATH fejeseknek...
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
.DLL
veterán
válasz Dorien #25962 üzenetére
Nem rossz a TS-671, de tisztaságban, felbontásban van hova lépni, legalább is amit én próbáltam... Fun, óriási tere van, de áttérve egy másik fejesről erre, néha hiányzott a tisztaság. Aztán persze megszokja az ember füle lehet ezért szerencsés vagyok, hallom a különbségeket, de ha nem ortóxar akkor meg tudom szokni, tudom még élvezni a zenét. Persze vágyom közben a jobbra, de nincs az a "nembíromhallgatni" hatás (kivéve ha egy fejes papírdoboz szerű monó hangot produkál)
Honnan rendelet az ADöccázX-et ha nem titok?
(ja már sejtem, ahonnan a TS-671-et is? )[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Dorien
veterán
válasz Ati1979 #25961 üzenetére
Hangra nekem a Takstar TS-671 is teljesen megfelel, de a kezdetektől fogva nehéznek és instabilnak éreztem, amellett, hogy randa. De a hangja teljesen rendben van a Fiio E10-ről bass boost mellett, nem mélyhiányos egyáltalán.
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
-
contaxg
veterán
válasz slick-adam #25946 üzenetére
De nem egyszerü fejest veszel, hanem egy középkategóriás Beyert.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Falconer
aktív tag
válasz slick-adam #25948 üzenetére
Haha nekem is ebbol lett k elegem egy ideje pedig en pesten lakom Egyszeruen elfogyott a turelmem. Beajanlottak egy hiperszuper dactilust franko erositovel aztan rajottem h jobb a hangkartyam amit negyed annyiert vettem ot eve. Most van nalam egy xonar essence st az meg sokkal de sokkal jobb, es meg mindig joval olcsobb, raadasul tudja a dolby headphonet ami film nezesnel elony.
Felreertes ne essek, nagyon hasznos amit irnak, csak baromi sok turelem meg utanajaras kell hogy meg tudj egy csomo mindenfelet hallgatni.
-
törölt tag
Bocs, hogy beleszólok én is, de szerintem pont a próbára érdemes egy olyan rendszerreől (is) meghallgatni, aminél tényleg hallod a fejes igazi tudását. Ha majd később tudsz/akarsz csak megfelelő láncot építeni alá, az egy dolog, de azt érdemes az elején tisztáni, hogy mihez és miért építesz majd később még.
-
Davidoff91
aktív tag
válasz slick-adam #25953 üzenetére
Na ez elkerülte a figyelmem. Na az a szép...ennyit a német szakértelemről. Nem tudom, hogy ilyenkor mit lehet csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
slick-adam
aktív tag
válasz Davidoff91 #25951 üzenetére
irtam többször is, hogy eszem agaban VAN, de csak kesöbb.
tenyleg vicces, hogy egy nagyobb fajta nemet varosban nincs üzlet, ahol ilyenekkel foglalkoznak. vagyis van egy hangszerbolt, van is naluk 1-2 Beyer füles is, de rakerdeztem ---> cd lejatszoval lehet tesztelni naluk. erröl ennyit...
parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu
-
.DLL
veterán
Közeledben nincsenek hi-fi-s ismerősök, haverok, akiktől kölcsön tudnál kérni cuccokat, az eldöntés idejére?
(#25950) fattyu: Nyugi... Vidéken vagy külföldön nem olyan egyszerű, mint láthatjuk.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Davidoff91
aktív tag
Nyugi. Nyílván azért ajánlgatják az erősítőt, mert olyan kaliberű felhallgatókat néztél ki. A segítség kérésbe bele kellett volna írni, hogy eszed ágában sincs a fejhallgató mellé mindenfélét vásárolni. Én is ezt tettem, ennek megfelelően kaptam ajánlatokat. Ne vedd támadásnak amit írtak neked, bár tény, hogy elég fura volt a mondat megfogalmazása....
-
fattyu
veterán
van egy darab erősítőd otthon,
egy boltban meg lesz 5 amibe lehet dugni.
na hol lesz nagyobb esélyed hogy körvanalazódik melyik mit tud?
befejeztem.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Ati1979
veterán
Látom a másik topicba írtál. A 600 ohm-os beyer + fejes erősítő. Ez így rendben lesz!
Szerk:
hopsz megelőztél...[ Szerkesztve ]
-
slick-adam
aktív tag
válasz fattyu #25947 üzenetére
es honnan tudjam, hogy a kiallitott erösitö szinergizal-e a kiszemelt fejesekkel?
közelben sajnos nincs üzlet, ahol tesztelni tudnek. irtam az erösitös topikba, hatha ajanlanak ott valamit, amit berendelnek a fejesekkel együtt (ha meg tudom oldani) probara. mas megoldast nem tudok.
ha otthon tartozkodnek, akkor igen, felvennem a kapcsolatot vodkaboy-al.
-
fattyu
veterán
nem megveszed hanem elmész... oda ahol van mibe dugni.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
slick-adam
aktív tag
válasz fattyu #25943 üzenetére
nem hiszem, hogy okoskodsz. tudom, hogy lehetseges amit felvazoltal.
de te is belathatnad, hogy kicsit röhejes, hogy ha akarok egy egyszerü fejest, akkor maris kell hozza (mar probara is) meregdraga erösitö, dac, ... -ot is vennem. mert maskepp nem megy. de megy! azzal tesztelem ami van. majd' 200e forintos AV erösitövel tesztelem, meg ha a fejes kimenete szar is. regen se vett mindenki az uj fejhallgatojahoz dedikalt hardvert... ha kesöbb beszivom vele, igy jartam.
elözö kommented alapjan gyakorlatilag szinte minden erdeklödö lemondhat a fejhallgatokrol.
[ Szerkesztve ]
-
Ati1979
veterán
válasz slick-adam #25942 üzenetére
Sajnos fattyu-nak teljesen igaza van. Ezekhez a fejesekhez kell a rendes fejhallgató erősítő.
Egyébként csak cincogást fogsz hallani a rendes hangjuk helyett...Ez van.
-
fattyu
veterán
válasz slick-adam #25942 üzenetére
azt hiszed én okoskodok ugye? pedig te vagy helikopter.
A és B fejes közül SIMÁN lehet hogy A fejes rosszabbul szól alaplapról meghallgatva mert az egyszerűen teljesen alkalmatlan hozzá ezért A fejest visszaküldöd és B marad.
B fejes pedig kap egy erősítőt és javul valamennyit, de A fejes kétszer olyan jól szólna ha normális láncról szólna, de esélye se volt.
gondolkodj mielőtt bénán ironizálsz please.
[ Szerkesztve ]
-
fecus
őstag
Sziasztok!
A lányom szeretne fejhallgatót. Zajkizáró, szivaccsal védett. Ő Sony-t szeretne, de gondolom lehetne más típus is.
Otthoni használat 80% számítógép beépített hangkártyáról, mp3, filmek. skype. 20% a telefonjáról mp3 de az is otthon.
Max 15 000 FtVezetékkel. Kell mindkét csatlakozó méret (3,5 és 6,3). A vezetéknek strapabírónak kellene lenni, de ez gondolom alapfeltétel.
Circumaural és zárt.
Mikrofon nélkül.
Milyen ajánlatotok van?
Köszi,
Ff
[ Szerkesztve ]
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
DemonDani
addikt
Hát igen, csak nagyon távoli nekünk a teszkó, anno barátnőmnek vettem is (3,5 volt akkor) fehér DJ-t, de legutóbb már nem is láttam sajnos, így ha még útra is kerekednék érte (100km-es út oda s vissza), akkor is lehet, hogy ráb@sznék vele, mert nem lenne
Megnézem még a Panát, vagy mondom a srácnak, hogy füles és akkor ott van féláron most a BW Beta, ami 14 dodóért brutálisan megéri...
[ Szerkesztve ]
NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
-
DemonDani
addikt
Hali!
Van bármi jónak mondható fejhallgató 3000 forintig bezárólag? Tudunk ilyesmiről?
Egy ismerősömnek kellene, de én nem igazán nézelődtem mostanában, hogy mi a helyzet errefelé.NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
fattyu
veterán
válasz slick-adam #25933 üzenetére
és azt megmondod hogy ha nem tudod normális dologba dugni hogy döntöd el melyik a vesztes?
-
.DLL
veterán
Valaki ajánlja már slick-adam-nek a Vodkás erősítőket, mert érthető, hogy saját magától furcsán hangozna. (nálam még nem járt egy sem én nem tehetem )
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
slick-adam
aktív tag
válasz vodkaboy22 #25932 üzenetére
felreertetted. probara rendelem oket, a vesztest visszakuldom.
erösitö LESZ mindenkepp. csak amiket irtal korabban, azok vagy nem kaphatok, vagy inkabb 400 euroba mennek. 200 lenne a tuti (a 200-as füleshez), ha letezik ilyen elfogadhato.parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu
-
vodkaboy22
addikt
válasz slick-adam #25931 üzenetére
Minek 2öt rendelni? Ha egy DT990 is tökéletes!
Rendelj inkább 600Ohm-osat később jó rendszerről nagyon örülni fogsz ennek a döntésnek...
És mielőtt mindent elhiszel és annak az ellenkezőjét menj el hallgass meg egy jó csöves rendszerről egy 600Ohm-os DT990-et... Minden csak nem karcol a magasa... Sőt a mélyei se olyan durvák mint amilyennek le van írva. A DT990Pro-hoz képest olyan kiegyenlített hogy azt nem is lehet leírni.
Különben szerintem a 990-eseknek sokkal jobb a tér leképzése és szellősebb amit nagyon szeretek.
Az EQ-t meg messze felejtsd el... Nem EQ-zni kell csak egy értelmes fejhallgatóhoz hozzá illő rendszert tenni. Tudok neked olyan rendszert tenni egy 990-es alá hogy kifuss a világból és tudok olyat hogy azt mond máris adod el a veséd érte... Szinergia! Rendszerben kell gondolkodni!
A 770 880 990-esnek egy jó csöves legyen az OTL vagy SE vagy PP nagyon nagyon illik. De tegyél egy 990-alá canamp-ot és vége a szép idillnek...
A kettő rendelés helyett inkább a másik 200 eurot egy jó rendszerhez tedd félre mert ha szar rendszerbe akarod őket dugni akkor mindkettőt szarnak fogod ítélni ugyanúgy...
Megint ismétlem magam a házimozi erősítők vagy végfokok marketingcsaklegyenezisrajta fejhallgató kimenetük egy fabatkát se ér... Könnyen laptop hangkari szintet is alig ütik meg...
Jó fejhallgatóhoz jó fejhallgató erősítő kell másképp csak kompromisszum és nem tetszés lesz a vége...
(Csak hogy korrekt legyek sajnos a legtöbb DAC fejhallgató kimenete is siralmas... Még a DAC/AMP-nak titulált csodáké is... )Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
slick-adam
aktív tag
válasz vodkaboy22 #25923 üzenetére
nos rendben. fejhallgato erosito temat hanyagolom egyelöre, mert meg a fülesre is gyujteni kell, de amint aktualis lesz, a megfelelö topikban erdeklödök majd ujra.
Beyer lesz, mindig is tetszettek (hangfalakban is a "nemet hangzast" szeretem). kettöt fogok rendelni: a DT880-ast es DT990-est (mindkettöböl 250 Ohm-osat, 990-esböl nincs is mas Thomann-nal).
csak kivancsisagbol: TE miert a 990-est preferalod? kevesnek talalod a 880-as melyeit, vagy csak siman szereted ha ki van emelve az a tartomany? ill. nem tul sok a magas benne? 880-as is karcol (azt mondjak), de a 990 meg ratesz egy lapattal... vagy hasznalsz EQ-t?
-
kona005
senior tag
Sziasztok!
A sok 2-3k csoda után szeretnék venni egy komolyabb fejhallgatót. Első sorban játékra és zene hallgatásra használnám, a jó mély az előny. Olyan max 20k-t szánnék rá, tudtok valami jót ajánlani?
Mikrofonos legyen.Előre is köszi
-
.DLL
veterán
válasz slick-adam #25914 üzenetére
Annak a Sonynak egyszerűen nincs tere, minden középről szól, mintha egy mono fejest hallgattam volna...
Neked is az ARt szériás Audio-Technicákat ajánlom, az utolsó mondatod igaz rájuk.
A DT990E-re fokozottan is, az minden csak nem színezésmentes, de az élvezeti faktor és a gyakran letörölhetetlen mosoly az megvan.(P.H.)
-
törölt tag
válasz Ati1979 #25926 üzenetére
Szívesen kipróbálnék egy T1-et, az biztos! Lehet, hogy keresek is egyet a környéken Bár ez tényleg csak az élmény miatt, mert amennyibe kerül...
Egyébként azt hiszem kezdek arra a következtetésre jutni, hogy nekem a gyors és pontos, illetve enyhén világos hangzás jön be leginkább. Lehet, hogy rövid távú élvezet csak, de imádom hallani a sok részletet a zenékben, néha még az 535-nél is (amikor kicsit nyugisabb környezetben hallgatom) olyan részletek jönnek elő, amik újra és újra megfognak.
-
vodkaboy22
addikt
válasz slick-adam #25922 üzenetére
Igen edition-t értem mindig.
Hát én azt mondanám legalább annyit kell rászánni egy DAC+AMP-ra mint a fejes...
DAC (digital analog converter) = Ez csinál a digitális jelből analog-ot. (Mint a CD-nél ott is egy dac van csak benne a cd player-ben.) Ez kaphatja a digitális jelet USB-ről (máris pc-s hangkártya lesz csak felvenni nem tud az az ADC feladata.) vagy SPDIF-ről (pl cd-player, tv stb.) vagy toslink (cd-player, tv stb.) ... stb...
AMP (Amplifier) = ő egy erősítő. Ő ad elég áramot és feszültséget a fejesnek amit önmagában egy dac nem tud.
(Igen egy átlagos fejes ami mobilról hallgatható az is nagyon sokat tud javulni értelmes fejhallgató erősítővel! NEM HÁZIMOZI ERŐSÍTŐVEL! hanem fejhallgató erősítővel.)
DAC/AMP olyan lejátszó amiben van egy DAC és van dedikált fejhallgató erősítő része is. Pl: (Asus essence one, Sony Pha-1, WA7, stb stb Általában az egybe dac/amp-ok olcsóbbak mint a külön külön verzió de bizony ez a minőség romlására megy. Jobban jár az ember ha vesz két dedikált megbízható jó eszközt. Persze vannak kivételek. Pl ez a 100k-s árszint Ahol még dac/amp sok féle van de dedikált fejhallgató erősítő gyári már kevesebb...Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
slick-adam
aktív tag
válasz vodkaboy22 #25921 üzenetére
DT990-es alatt az Edition-t erted, ugye? az tenyleg jo aron, 205-ert van. vagy a DT880 Edition 226-ert.
dac + amp kombo az gyakorlatilag egy külsö audio interface? vagy maris eltevedtem? 150 ojrot hajlando lennek raszanni... kesöbb. az meg nem veszes.parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu
-
vodkaboy22
addikt
válasz slick-adam #25920 üzenetére
Akkor én azt mondanám DT990 600ohm-os változat + egy csöves erősítő + egy dac...
A csöves erősítő gyáriban könnyen rughat 500-1000 euro közé így az elég necces gyáriban...
DAC már könnyebb tészta.
De én azt mondanám, hogy 200 euro-ért a dt990 és +300 euro egy dac+amp kombó. (Akár használtan egy asus essence one azzal hallottam jól szólni ezt a dt990-et, de van más lehetőség is bőven!) Viszont arra fel kell készülni, hogy 200 euro-s fejeshez egy értelmes rendszer ami ki is hozza azt hogy miért 200 euro egy fejes az 150-300 euro körül kezdődik gyáriban... DIY vagy használt lehet ezért egy olcsóbb út.Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
slick-adam
aktív tag
válasz schawo #25916 üzenetére
tudom de ha mar 70-30%-ra ajanlanak valamit, az maris tobbet mond, mint 50-50%.
mar az is jo lenne, ha le tudnam szukiteni 2 modellre. berendelnem oket Thomann-tol es letesztelnem oket itthon, a vesztest visszakuldenem. de 3-4-5-6 keszulekkel ezt nem lehet megjatszani (elvileg megis, de hamar kihajitananak )
[ Szerkesztve ]
-
Kulbi
aktív tag
Sziasztok,
Mostanában játszadozom a gondolattal, hogy beszerezzek egy fejhallgatót erősítővel.
Sajnos panelban egy komoly hangfal páros nem alternatíva és kipróbálnám, hátha meg lehet közelíteni az élményt vmi fejessel.Először is a tények:
- otthonra
- már nem szeretnék CD-kel foglalkozni, így marad a NAS + médialejátszó párosítás és a flac fájlok. A médialejátszó egy Egreat R6S, attól félek ennek kimenete lehet a gyenge pont, viszont más alternatíva nem jut eszembe és ha ez kevés akkor a másik oldalon se költenék feleslegesen
- zenei stílusra mindenevő vagyok, de előnyben részesítem az akusztikus, hangszeres dolgokat és ezzel együtt a levegős hangzást nagy színpaddalAz eddig olvassottak alapján nyitott fejesben gondolkodnék, de lehet javasolni bármit. Ill. láttam itt kis csöves erősítőket és kis hazánkban készült csodákat is. Nem riadok vissza a használt dolgoktól és a kínai rendelésektől sem. Az árban rugalmas vagyok, attól függ mit kapok cserébe, de támpontként legyen 40-50e. Tudom "high-end"-hez ez édeskevés, de nem is ez a cél és ahogy mondtam a használt sem kizárt és az AVX, hardveraprón már láttam érdekes dolgokat.
Köszönöm.
<Macbook Pro 13" 2015 Early> <iPhone SE> <iPad 4 Mini > <Synology DS216Play> <Himedia Q5> <Samsung UE50H6400> <SMSL Sanskrit> <Bkercso Inventory> <Takstar Pro80> <Xears XE200Pro> <SJ4000>
-
slick-adam
aktív tag
válasz vodkaboy22 #25917 üzenetére
köszi a hosszu valaszt!
Beyer-ek egyebkent mar csak a velour parnak miatt is vonzanak (K550-os "bör" kemenceje katasztrofa...)T90-est megneztem gyorsan: 450 euro. nem jatszik.
meg par napja irtam legelsö hsz-omban, hogy elsö körben Denon X2000-es AV Receiver-rol mennenek. Lossless fajlok beepitett DAC-jan keresztul, ill. van egy - nem eppen modern hangzasu - regi Sony CD jatszom. tudom, tudom... illene egy fejes erösitö is (föleg a nagyobb ohm-os nyitottakhoz), de abba temaba meg nem merek belekukkantani. felek elvesznek, plusz mar elöre remegek, hogy a 200-300 euros fejesemhez min. ilyesmi aru erösitö kene (400 volt az X2000-esem ). de ha megcafolsz (esetleg irsz 1-2 modellt), akkor lehet elkezdek nezelödni.
a blog-ba szinten belenezek.parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu
-
vodkaboy22
addikt
Momentum nem rossz de nem rug labdába hasonló árú jó fejesek mellett. És a nagyobb over-ear is inkább kényelmetlen on-ear
Focal-t nem ismerem. De otthonra kell? Akkor inkább nyitott verziót ajánlom sokkal jobb otthonra egy nyitott fejes.
Beyert- én ajánlottam. Nekem van is ilyen beyer-em és hasonlítottam is másokkal blog-om van benne fejesről szóló címlapos cikkek is.
HD600 nem rossz nem rossz de a mostanu 120 000 áráért szerintem vicc... De ha 285 euroért megkapod akkor is szintén vicc...55-65 ezerért mérnek hasonlóan jó fejest szerintem...
300Euro körül már egyértelműen Beyer T90 !!!
De Beyer DT880Editon is szóba jöhet ez már sokkal kiegyenlítettebb én akkor is DT990 párti vagyok.
SRH840 - DT770 zártak otthonra megint csak írom jobb egy nyitott. És ha már shure-ban is gondolkodsz akkor srh940 a többi shure szerintem nem éri pénzét hangban. De A 940 is zárt tehát...
Sony örülten színez majdnem beats-vicc kategória igaz nem tudtam sokat hallgatni csak MM-ben de legalább saját profi (Sony PHA1 ) hordozható felszereléssel... Logitech vicc...
Amit megcéloznék
200 euro körül az:
DT880 vagy DT990
300 euro körül:
T90De lehet eddig még nem tettem fel a kérdést miről fognak szólni ezek a fejesek? 10-20k feletti minőségi fejesekhez már nagyon nem mindegy mit párosítasz mint forrás és erősítő!
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
titán
Sennheiser Momentum (Over-Ear verzio)
Shure SRH840, Beyer DT770 Pro, Sony MDR-1R, ... ezek tetszenek is, de egyik se kiegyensulyozott, pontosabban a Shure-ra nehol irjak, hogy az, de mashol meg epp az ellenkezöjet.
Ezért nem lehet fejhallgatót próba nélkül vásárolni. Nem fogsz olyan fülest találni, amit az emberek 90-100%-a jónak, kellemesnek, kényelmesnek talál. Semmilyen árkategóriában, nemám a párszáz eurós fülesek között. Beszélgethetünk napestig az összes fülest felsorolva, még itt a fórumon sem fogsz konszenzusra lelni.[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
törölt tag
válasz #71562240 #25911 üzenetére
Ebben az esetben a konklúzió, hogy jelenleg rossz hifista lenne belőlem Még a végén ki leszek kiáltva audiofilnek...?
Falconer: Nem hallottam együtt a kettőt sajnos, mert itt nem találtam még kipróbálható A1000x-et, csak az AD változatát. Ez utóbbi szerintem nagyon jó amúgy, és még el is megy kellemesen AK100-ról, de nyitott, és az nem jó irodába. Még akkor sem, ha az ATH-k nem szólnak annyira kifelé, mint mondjuk egy Senn HD6x0.
Egyébként gyanítom, hogy ez is jórészt preferencia kérdése. Az ATH 900-ax sorozat kicsit aggresszívebb, jobban mélykiemelt, és kicsit szűkebb is a terük (mint mondjuk az 1000-nek), nekem az A900x nem tetszett annyira, mert kicsit zsúfolt a hangképe, de szerintem hosszabb hallgatás után hozzá tudnék szokni azért.Dave™: Hát, lehet, hogy ez erősen erősítő kérdése. Egy Yulong DA8-ról hallgattam az AD2000x-et meg a K701-et, és nekem úgy tűnt, hogy az ATH-nak kicsit lágyabb, krémesebb hangja van, és nem annyira pattogós, mint az AKG. De nem tudom ez mennyire számít jó erősítőnek, és mennyire illik ezekhez a fejesekhez. Sajna ilyen téren nincs nagy választék, általában minden boltban csak egy láncról lehet kipróbálni a fejeseket, ráadásul nem nagyon engednek saját zenéket betenni, így ha átmegyek egy másik boltba, akkor ott megint más láncról más zenével próbálhatom a fejeseket, ha egyáltalán van nekik ugyanolyan típus.
Ettől függetlenül szívesen újrahallgatom, remélem sikerül becsempészni egy SD kártyát a rendszerbe, és akkor hallanám a saját, megszokott zenéimmel is őket. -
slick-adam
aktív tag
elnezest a sok "szemetelesert", de elertem azt a pontot fejhallgato ugyben, amit mindenkeppen szerettem volna elkerülni: minel jobban belemegy az ember az informalodasba, annal kevesbe tudja mi a franc legyen, hisz olyan sok jo füles van... (papiron, proba nem lehetseges sajnos... ).
100 euroert nem fogok jobb ar-ertek aranyu fejest talalni, mint az AKG K550, de mint irtam, az egy nagy vödör, muszaj visszaküldenem.
150-170 euro körül lennenek: Shure SRH840, Beyer DT770 Pro, Sony MDR-1R, ... ezek tetszenek is, de egyik se kiegyensulyozott, pontosabban a Shure-ra nehol irjak, hogy az, de mashol meg epp az ellenkezöjet. szoval ezekrol a modellekrol legalabb annyi negativ, mint pozitiv velemeny talalhato. igy meg nem szivesen rendelnem be barmelyiket is. a tegnap irt Logitech 90 korul lehet nyero lenne, meg akkor is, ha az se a kivant hangzast adna, de azzal kapcsolatban olyan... gagyi erzesem van. nem a marka miatt, hanem hogy noise cancelling-es (opcionalisan), meg hibas peldanyokrol is irnak paran... hmmm.
mi marad hat? meg feljebb menni arban, meg ha a minoseg nem is aranyosan emelkedik... es persze varakozas, mert össze is kell hozni az összeget...
szooooval talaltam 4 db fejest, amikrol tulnyomoreszt pozitivak a velemenyek (nyitottak, zartak vegyesen):
- Sennheiser Momentum (Over-Ear verzio) - 210 euro - ezt jol balanszoltnak mondjak
- Focal Spirit Professional - 260 euro - na ezt mindenki kiegyensulyozottnak jellemzi- Beyerdynamic DT990 Edition - 210 euro - ezt itt irta valaki. feltetelezem ez is szinez kicsit, mint a Beyer-ek altalaban, de lehet, hogy fantasztikus...
- Sennheiser HD600 - 285 euro - a klasszikus...nagyon megköszönnem, ha segitenetek dönteni a negy modell közül. elönyök, hatranyok (olvasott vagy sajat tapasztalat alapjan), ... cel tovabbra is a kiegyensulyozott hangzas, viszont ha KICSIT szinez, DE az összkep(hang) jo, akkor lehet olyan is.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz #16820480 #25910 üzenetére
A zárt AT-k valóban nem a leggyorsabbak, de a nyitottak szerintem kifejezetten fürgék, élükön a 2000-el, ami egy gyorsvonat. A K550 sem rossz, kellően gyors, viszont az AD2000X nem hiszem, hohy akármilyen szinten is lomha lehetne, nekem AD2000 van, és a leggyorsabb fejes, amit valaha hallottam. Szerintem hasonlítsd össze őket majd még egyszer
Falconer: abból még, hogy valaki szerint jobb a K551 mint az A1000X nem következik, hogy a k551 jobb lesz az A900X-nél is. Az AT-nál nem feltétlen lineáris a skála, sokszor van, hogy egy magasabb sorszámú fejes jelentősen más karakterű, mint akár a közvetlen alatta lévő. Az egész AD sorozat különböző fejeskből áll Az A1000/2000X állítólag mélyben elég szolid, míg a 900 nem, lehet itt van a probléma forrása.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #16820480 #25910 üzenetére
"Hát, nem tudom, lehet, hogy szokni kell, én csak 5 percig hallgattam, többet nem nagyon volt kedvem hozzá." Valószínűleg én is így lettem volna, ha vakon hallgattam volna bele, ha nem tudtam volna, hogy YAMAHA. Ugyebár a hifin belül a fejhallgatók világa külön világ, tehát a hifi egyéb területein szerzett tapasztalat nem feltétlenül mérvadó a fejhallgatókra vonatkozólag, de a hifistaságom bő harminc éve alatt jónéhány Yamaha készülékkel találkoztam, kiválóakkal, jobbakkal, közepesekkel, ám kifejezett melléfogást sose tapasztaltam tőlük, ezért aztán türelmesebben vizsgáltam az adott két fejhallgatót is, mert "tudtam", hogy Yamaha rossz nem lehet, a Yamaha megbízható. Így aztán hosszabban is próbálgattam a két MT-t, hogy milyen értékei-hibái vannak, és úgy találtam, hogy mindkettő értékes fejhallgató az áráért, és érdemes hozzászokni - vagy csak sznobizmusból bemeséltem magamnak. Nyugodt, hosszan hallgathatós fejhallgató ez a kettő, egy sajátos, szokatlan hangszínnel, amely hangszín azonban megindokolható - gondolom én. A hifi készülékek legnagyobb erénye szerintem nem az, ha már első pillanatban kedvet csinálnak magukhoz, "hű de jól szól", hanem ha órák, napok, hónapok hallgatása alatt sem válnak bántóvá, fárasztóvá - azt hiszem, ezt viszonylag jól tudja az MT120/220.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #71562240 #25901 üzenetére
Hát, nem tudom, lehet, hogy szokni kell, én csak 5 percig hallgattam, többet nem nagyon volt kedvem hozzá.
.DLL: Rendben, kipróbálom majd ezeket is. Igazából nem a hangjuk nem jön be, csak mindig az volt a véleményem az ATH-ról (AD900x és AD1000x, de még AD2000x is) átvéve egy AKG fejest, hogy az ATH sokkal lomhább. Mondjuk ezen lehet, hogy segítene egy jobb erősítés, de most pont az a lényeg, hogy hordozható forrásról menjen, mert nem hiszem, hogy engednék olyan szépen berendezni az íróasztalom, mint fattyunak van
Falconer: Hát, a Sony itt 1300rmb, az A900x meg majdnem duplája (2200 körül van), az A1000x meg 3000 felett van kicsivel. Ráadául ntomka pont azt írta (neki A1000x meg K551 van), hogy szerinte az AKG jobb, gyorsabb, meg pontosabb fejes.
A Retro DJ szint a Sony? Hmmm, azért szerintem attól sokkal jobb. A Retro DJ-t még otthon próbáltam a MM-ban, és ritka vacak hangja volt, azóta sem értem, hogy lehet ajánlott. Ez a Sony sem volt igazán meggyőző hangban, ezt írtam is, csak azért került képbe, mert jó vélemények voltak róla neten, és árban kb az a kategória, amien gondolkodtam elsőre. Kényelmesnek amúgy nagyon kényelmes. Ha úgy szólna, mint az AKG, akkor venném is.DLL: A Sony nem igazán felelt meg hangban sajnos Viszont attól én is tartok, hogy szövet párnával még világosabb lenne az AKG hangja. Kicsit nagyobb szorítóerővel (mint a nyitottakban van például) már szerintem teljesen jó lenne.
Amúgy igen, ez egy rövidebb távú projekt, elsősorban munkára kellene, ezért nem akarok annyit rááldozni. Otthonra majd később szerzek egy nyitottat, talán K712-t, vagy HE6-ot, meg hozzá való forrást.
-
Falconer
aktív tag
Akkor Sennheiser Momentum, na, és akkor eléggé jó indulatú voltam. De nekem az a cucc sem érne egy huszasnál többet, az on ear verziót meg inkább ne is említsük.
Valahogy az az érzésem volt a sonynál is meg a momentumnál is, hogy próbálják az árkategória minőségét hozni, de nagyon nem megy nekik. Tehát nem egy jól optimalizált középkategória, hanem egy elcsúszott erőlködés az egész. Persze egy laikusnak teljesen szórakoztató a hangja, meg frankón is néz ki, de mintha a célcsoportja nem fedné az itteni fórumozókat.
-
.DLL
veterán
válasz Ati1979 #25906 üzenetére
Igen, emlékszem, de a melóba (~kb. 1 évre) én az A500X-et ajánlanám (meghallgatásra mindenképp), ahogy olvastam eddig az ATH-k karaktere bejött néki.
Otthonra, fő rendszerbe nyilván mehet komolyabb, illetve nyitott.
(#25908) Falconer: Akkor? Mikor? Egyébként egyet értünk. (bár elég széles "célközönség" jár ide, ami nem baj)
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
.DLL
veterán
válasz Ati1979 #25903 üzenetére
Az kevés volt, a K550 meg nem? =O
Csak ezért mondom, hogy ha ez illetve a Sony hangban már megfelelne neki, akkor A500x, A700x hasonló kategória (vagy túl vannak árazva?) Persze, ha mint karakter nem jöttek be, akkor nem szóltam.Minden esetre a K550-re szövet párnát téve méginkább világosabb lenne szerintem a hangja, még így is kényes az illeszkedésre. Az ATH-knak azért elég jó mélye van, de mégsem DT770 szintű, amiről úgy hallottam nem szimpi neki. Úgyhogy az ATH ilyen közép út, és azt tudom, hogy erre rátehetők az AD válzotazok szövet párnái, tehát a befülledés is kipipálva.
(#25904) Falconer: Ennyire azért nem tenném alacsonyra, de amikor megláttam az ártábláját azért elmosolyodtam. 30k-ért ez is jó lehetne.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Falconer
aktív tag
válasz #16820480 #25900 üzenetére
Annyira olcsó arrafele a sony? Ebay/Amazonon 190dollár körül van az A900x, az MDR1R talán egy tizessel olcsóbb.
Szerk:
(#25903) Ati1979
Akkor viszont nem értem, hogy az MDR1R hogy jön szóba nála. Én hallottam azt a fejest, noha nem túl komoly forrásról, de igen szerényen szólt. Kb Maxell Retro DJ szinten volt, de az A900x-et meg sem közelítette az tuti.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- CNC Fémmegmunkálás és AWI, MIG hegesztés
- Akció! Dell Latitude E6320 laptop (14/i5-G2/8GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Forgácsolás / 3D tervezés / Műszaki rajzolás / CNC program készítése, modernizálást
- 256GB 2400T (8x32GB) SAMSUNG DDR4 RDIMM ECC memória - 10e Ft / modul!
- 3D Nyomtatás, 3D tervezést - PETG, PLA, TPU, ABS, PC,