- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple notebookok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- UHD filmek lejátszása
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacy6
senior tag
válasz Cosmograph #24697 üzenetére
Nekem ATH-M50 van és elégedett vagyok vele. Szépen adja a mélyet és nem mondanám, hogy ez miatt háttérbe kerülne a közép vagy magas. Nem a legkényelmesebb fejes az biztos, de olyan 2 óra után érzem h kezd kényelmetlen lenni.
Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Cosmograph
tag
Mindenhol ezt a Sennheiser Momentumot istenítik tényleg annyira jó?
"Attól félek, hogy egyszer a technológia fontosabb lesz, mint az emberi kapcsolatok. Lesz a világon egy generációnyi idióta." Albert Einstein
-
Gzula[HUN]
addikt
Pioneer SE-A1000-al van valakinek hosszú távú tapasztalata? Anyagminőség tekintetében érdekelne a dolog.
-
Cosmograph
tag
Az a baj, hogy tönkrement a fejhallgatóm és jövő héten utazáshoz kellene meg persze utána otthoni zenehallgatásra.
Sajnos nincs időm meghallgatni mindet úgy látszik a tesztek alapján kiválasztott AKG K550 -el meg mellényúltam....
Szóval éhezem a szép és főleg mély hangokra és nem szeretem ha beizzad a fülem voltaképp ennyi a problémám"Attól félek, hogy egyszer a technológia fontosabb lesz, mint az emberi kapcsolatok. Lesz a világon egy generációnyi idióta." Albert Einstein
-
.DLL
veterán
válasz Cosmograph #24694 üzenetére
Ekkora összegnél már illik felhajtani az ajánlott modelleket és meghallgatni. Kivéve ha sürgősen kell.
Ilyenek miatt is mert pl. az SRH 940 talin nekem szúrósabbnak tűnt, mint a 990 Edition vagy a K701. De ez csak 1 vélemény.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Robi BALBOA
őstag
válasz Cosmograph #24692 üzenetére
Ja ezt felejtsd el, egy meleg levest nem ér az egész.
Volt Srh840-em is és nagyon jó fejesnek tartom, csak nekem a magasak nem voltak elég fényesek és pontosak ezért lett 940, ami végletekig pontos(minden téren) és lineáris.Budapesti vagy akkor jelentkezz be fizik kollégához, tudsz hallgatózni és a vásárlásban is tud segíteni, rettentő korrekt ember.
[ Szerkesztve ]
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
Cosmograph
tag
válasz fattyu #24693 üzenetére
Sajnálom nem tudom mindegyiket meghallgatni ezért s jöttem fel az oldalra hátha kapok pár jó tanácsot
Csak meg ne fájduljon a buksid"Attól félek, hogy egyszer a technológia fontosabb lesz, mint az emberi kapcsolatok. Lesz a világon egy generációnyi idióta." Albert Einstein
-
fattyu
veterán
most tényleg még mindig van aki grafikon alapján választ?
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Cosmograph
tag
válasz Robi BALBOA #24691 üzenetére
"Attól félek, hogy egyszer a technológia fontosabb lesz, mint az emberi kapcsolatok. Lesz a világon egy generációnyi idióta." Albert Einstein
-
Robi BALBOA
őstag
válasz Cosmograph #24690 üzenetére
Urban legend!
Pont pár napja meghallgattam megint a K550-et és ugyan az mint először, tompa és a mélye is semmi, pedig megpróbáltam mindent(igazgattam, kicsit a fejemre szorítva volt a " legjobb"), látod ilyen gond sincsen a Shureval. Hidd el, hogy a SRH940-ben rettentő pontos és kontrolált mély van, annyi amennyi az adott zenéhez meg lett álmodva, a K550 a fasorban sincsen.[ Szerkesztve ]
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
Cosmograph
tag
válasz Robi BALBOA #24689 üzenetére
Az SRH940-esben még kevesebb a mély..
-
Robi BALBOA
őstag
válasz Cosmograph #24678 üzenetére
+1
Szerintem hallgas meg egy Shure Srh840-et, ha nem tetszik a rajta lévő bőr párna, akkor veszel egy pár Srh940 plüss párnát és nincsen gondod az izzadással vagy egyenesen 940-et veszel.Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
Cosmograph
tag
válasz schawo #24687 üzenetére
Lehet hogy a Pro verziót néztem a fekete műanyag ráccsal... az Edition tényleg szebb bár nehezen tudok kiigazodni a 32, 250, 600 ohmos verziók közt mi a különbség? Gondolom a tekercselés de a 600 ohmos tényleg szebben szól?
-
titán
válasz Cosmograph #24686 üzenetére
DT990 Edition valami borzalom
Ugyanarról a fülesről beszélünk?evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Cosmograph
tag
Az AKG 550-nek marhára tetszett a dizájnja de ez a DT990 Edition valami borzalom
Egyébként még nézegetem a Denon AH-D1100-at is de arról meg azt írják, hogy a basszus letépi az ember fejét
-
.DLL
veterán
válasz Cosmograph #24684 üzenetére
Ez inkább a korai Superluxokra igaz, de az is kezelhető.
Nálam járt a DT990 Edition 2 v. 3 hétig, és végig az volt az érzésem, hogy ez kb. hibátlan. A Pro-t valóban élesnek tartják, más a háza, más a szorítóereje is, de állítólag elérhető vele egészen közeli Edition hang. Szerintem hallgasd meg, neked lehet hogy bejön.
Nem szokás Sennheisert ajánlani, de vehetsz pl. egy HD-558-at is amit otthon két mozdulattal 598-cá alakíthatsz, bár még így is magas az ára, de a kényelme nekem az egyik legjobb.
Vagy használtan egy HD580 Precision.
(P.H.)
-
Cosmograph
tag
Köszönöm a választ bár valahol azt olvastam hogy a DT-990 Pro-nak elég kellemetlen hangja van mert teljesen elnyomja a magas hang a többi tartományt.
-
.DLL
veterán
Beyer DT-990 Pro vagy Edition (ajánlott),
illetve szerintem az Audio-Technica nyitott fejeseinek sincs kevés mélye, csak van egy középmagas kiemelése, ami miatt picit nyersnek hathat a hangja mondjuk egy K701 után, pedig az is világos mégis nagyon finom.(P.H.)
-
Dave™
nagyúr
a mély és a többi hangtartományban is kiegyensúlyozott
Meg fogsz lepődni, de a K550 pont ilyen. Ha kevésnek találod, akkor valószínűleg nem szigetel jól, bár ennek ellentmond az uborkásüveg hasonlatod. Ha olyat szeretnél, amiben dominánsabb a mély a középhez képest (elmondásod alapján erre tippelek), akkor ne kiegyensúlyozottat keress, hanem inkább valami V karakterűt. Pl. DT770 Pro, Takstarok stb. A zártak egyébként füllesztőek tudnak (főleg nyáron) lenni és jobban izzasztanak, mint a nyitott, ez a kialakítás velejárója. Ha ezek zavarnak, akkor a nyitottak között nézelődj.
-
fattyu
veterán
válasz vodkaboy22 #24680 üzenetére
Én attól nem estem hanyatt. Ez viszont rettenet bejön. Plusz messze nem annyira forrás és hajtásigényes.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
fattyu
veterán
válasz vodkaboy22 #24672 üzenetére
Annyit nem amennyiért ezt én most elengedném
-
Cosmograph
tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérem mert a legutóbbi fejhallgató kiválasztásnál mellényúltam
Vettem egy AKG K550-es fejhallgatót amivel 2 problémám volt.1. Nagyon leszigeteli a fülemet olyan mintha egy uborkás üvegben ülnék és a fejem is megfájdult,
ezenkívül a fülem is beizzadt alatta.
2. Szinte semmi basszust nem hallottam amit nagyon hiányoltam. Lehet, hogy velem van a baj... bár
máshol is olvastam aki ezzel a problémával küzdött...Tudnátok nekem ajánlani egy olyan fülhallgatót ami kicsit jobban szellőzik, szépen szól a mély és a többi hangtartományban is kiegyensúlyozott?
Árkategóriában 30-50 ezer körül keresek.Előre is köszönöm a választ
-
Dorien
veterán
Nem hiszem, hogy stúdió monitor célokra használná...
Amúgy meg kell hallgatni őket, eléggé személyre szabott, hogy ki mit hall jónak.[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
vodkaboy22
addikt
válasz Dorien #24671 üzenetére
A pro-80 elég DT770Pro míg a HI-2050 meg DT990Pro hangzás Tehát azok se lineárisak de ez nem is baj mivel baromi sokáig élvezhető! Nagyon lineáris fejes munkára kell... Szerintem.
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
Dorien
veterán
Nem lineáris, de kényelmes.
Az volt a fő szempont nem?A Takstar-ok biztosan jobban lineárisak. (TS-671, HI-2050, Pro-80)
No meg a DT880 Pro, de az újonnan egy húszassal feljebb van..."Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
fattyu
veterán
válasz vodkaboy22 #24667 üzenetére
háhogyne
-
-
Dave™
nagyúr
Nem vagy ezzel egyedül, de én még mindig nem értem hogyan lehet valakinek borzasztó kényelmetlen, szerintem nagyon kényelmes Valami referencia fejem lehet, mert az AT-k is kivétel nélkül abszolút kényelmesek voltak mind, pedig azokat is szokták szídni ilyen szempontból.
Egyébként van még a Shure (440, 840), de azok még nekem sem túl kényelmesek (konkrétan a 440), Beyerből DT770 Edition csak használtan, pár Takstar és más nem is jut eszembe...
[ Szerkesztve ]
-
R@ZEL
csendes tag
Na végül megrendeltem a K551et, de 1 nap után vissza kellett küldjem mert szemüveggel borzalmasan kényelmetlen volt, és szemüveg nélkül se volt sokkal jobb, bármit is próbáltam.
40k-s árkategóriában mit tudnátok ajánlani átlagos használatra, circumaural closed ami kényelmes szemüveggel? -
SsPL711
őstag
Nem olyan ramaty, nekem nemrég volt U1. (persze nem high-end kategória)
Slux 660-hoz se volt rossz, legalább is az én ízlésemnek megfelelt.
A 330 meg ha jól emlékszem abban különbözik tőle, hogy félig nyitott.[ Szerkesztve ]
Honor M6P, Garmin Venu 2, Garmin Instinct Solar, Garmin Fénix 7x Pro Solar Sapphire
-
.DLL
veterán
válasz SsPL711 #24660 üzenetére
Állítólag az elég ramaty...
(#24607) bANDYka: Egy erősítő is jól jön, a HD330 nem a legkönnyebben hajtható fejes, a jó damping faktroból sokat profitálhat.
Nem tudom mennyi az anyagi kereted, de azt megcsinálhatod, hogy egy Y kábel megy a SoundBlasteredbe, egyik végére az aktív hangdobozokat, másik végére egy fejhallgató erősítőt (pl. Presenter2) kötsz, és abba a HD330-at. Így amelyik nem kell, hogy szóljon, azt kikapcsolod.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
SsPL711
őstag
Valaki hallotta már a Fostex T20RP MKII fejhallgatót?
Milyen lehet, könnyen lehet hajtani, elég hozzá egy átlagos headamp vajon?
Felkeltette az érdeklődésemet, azt olvastam van benne modding potenciál is.GML: Mindenképp vágj bele, nagyon megérné.
[ Szerkesztve ]
Honor M6P, Garmin Venu 2, Garmin Instinct Solar, Garmin Fénix 7x Pro Solar Sapphire
-
GML
őstag
Érdemes beruházni ebbe a bíccbe? Nagyon olcsó most.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
ContaxG képviseli itt a Nomono-t, higgy neki.
Amúgy meg a spirál kábel monnyon le!
[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
contaxg
veterán
-
Fluke
tag
Már nem olyat árulnak 2014ben ami táskás, a nomono, (ja elirtam ) facebookján láttam, képek is vannak rola sima dobozos és egyenes kábeles.Vagy hát ez van odairve még hogy A Takstar PRO80 2014-től egyenes kábellel lesz rendelhető. A csomagolás is változott.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ha akkora a távolság, hogy a kábelspirálnak nyúlnia kell, azt már mindenképpen érzed, húzza a fejed. De enyhe nyúlásnál csak kevéssé, tehát próba dönthetné el, hogy az neked még beleférne-e. Ha nem akarod cipelgetni a fejhallgatót, hanem csak otthon használod, akkor mindenképpen az egyenes kábeles a biztosabb megoldás.
(#24651) schawo Borotválkozás közben óvatosan röhigcsélj, nehogy megint összevagdosd magad!
[ Szerkesztve ]
-
Fluke
tag
válasz #71562240 #24645 üzenetére
A Takstar 80 proval mondjuk van egy aggodalmam, a kábele, ugye nem egyenes kábele van hanem ilyen spirál vagy nem tudom hogy nevezik, de elvileg széthuzva 4m-es, De én asztali pcre dugnám rá és a ház a foldon van, fel kell huznom a kábelt az az asztal fölé, nem lenne nagyon ilyen feszulos érzesu a kábel? Nem huzná a fejem, a fejes? Mondjuk a monomonal már olyat árulnak ami egyenes kábeles, csak éppen most náluk csak április vége május elején lesz ujra készleten, geminit vagy ld systemest viszont tudnék venni máshol, inkább várjam ki az egyenes kábelest? Vagy nem lenne gond a spiral kábelessel se?
-
titán
válasz #71562240 #24647 üzenetére
Igen. Alapszabály, hogy amiről még nem találni negatív véleményt, azt nem tesztelték elég alaposan/sokan/hozzáértők. Tehát az ilyen eszközről még túl kevés a használható információ, ahhoz hogy el lehessen dönteni, hogy jó vagy rossz, vagy egyáltalán milyen. Az ilyen eszközökkel csak nagyon óvatosan, legyen bármennyire sok pozitív vélemény is róla.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
törölt tag
válasz Bargyu #24646 üzenetére
Igen, a hifiben mindig érdemes óvatosan beszélni, mert nincsen olyan kiváló készülék, amit valakik ne szólnának le a saját tapasztalatuk-ízlésük alapján. A sokféle meghallgatás mellett tehát elsősorban az lehet támpont számunkra, hogy adott készüléket milyen arányban dícsérnek-szidnak, és milyen rendszerkörnyezetben osztódnak a vélemények - mert mindig csak arányok vannak, sosincsenek 100%-ok a hifiben. Minél tapasztaltabb egy hifista, annál óvatosabban nyilatkozik. Hogy ki hogyan értékel egy adott készüléket, az nagyon sokmindentől függ, a hallgató hallásától, a hallgatni szokott zenéitől, a hangképpel szembeni elvárásaitól... - és attól is, hogy a készülék milyen rendszerben szól. Másrészt a hangminőség sokféle paraméter mentén összegződik, és ezek a paraméterek sokszor egymás ellen hatnak adott árkategórián belül, ergo azt is meg kell tapasztalnunk, hogy számunkra, azaz a saját ízlésünk szerint mely paraméterek fontosabbak, és melyek kevésbé fontosak a kompromisszumkötésben - és persze az ízlésünk is változik az időben. Bonyolult dolog a hifi, a hangminőség.
Például a JPlay felől olyan szempontból nyugodt lehetsz, az az egyik legnagyobb presztizsű lejátszószoftver, nem véletlenül hallottad te is annyira jónak. A döntő többség szerint a JPlay a legeslegjobbak közé tartozik - nem mellesleg szerintem is -, de mindig lesznek ellenvélemények okkal vagy ok nélkül. Mindazonáltal a későbbiekben érdemes lassabban, óvatosabban belefogni az esetleges rendszerfejlesztésekbe, a saját meghallgatásos tapasztalatok mellett nem megijedve a mások pro és kontra véleményeitől, mert mindig lesznek pro és kontra vélemények is, ez törvényszerű ebben a szakmában-hivatásban-művészetben. De remélhetőleg elégedett leszel hosszútávon is annyira a rendszereddel, hogy inkább csak hallgatni-hallgatni akarod a készülékeidet, akár a más készülékekkel való összehasonlítások után is, nem pedig lecserélni másikra.[ Szerkesztve ]
-
Bargyu
tag
válasz #71562240 #24645 üzenetére
Jó így már jobban érthető, talán kicsit elragadtattam magam a kezdeti lépésektől és inkább én értettem félre másokat. Talán annyiban érthető, hogy használtan ugyan de így is szép kis összegért vettem meg a HD800-ast a HD600 után és ahogy itt is nagyjából belőtték az utóbbihoz jobban passzoló erősítő után az a puszta HD800 csere nem javított a hangzáson, sőt.
Ezek után mentem el a találkozóra, ahol mindenki kedves és barátságos volt és begyűjtöttem egy csöves erősítőt, amivel jobban szólt a 800-as. Ráadásul ez a jplay.eu dolog, két pc-ről működtetve tényleg sokat dob az egészen, nekem ezért megérte a 100 eurót. a Jplay-t is volt aki leszólta, meg ezt az I2S dolgot is, pedig azért volt benne igazság amit írtam.
Az egész lépéssorozat olyan gyorsan emelte a minőséget, hogy engem, valószínűleg mint kezdőt is, lenyűgözött így talán elszaladt velem a paci, hogy most már mindenhez értek, no de itt most átvittem a célszalagot, úgyhogy visszaballagok a karámba és majd onnan nyerítek.
Az viszont áll, hogy most meg már összehasonlítani szeretnék, mert 1-2 apróbb dolgot leszámítva lényegesen szerintem ebből nem hozok ki jobbat és kíváncsi vagyok milyen 'szinten' van az enyém.
-
törölt tag
válasz Bargyu #24640 üzenetére
"Miért lenne baj, ha belinkelek egy oldalt?" De hiszen miért lenne baj? Senki nem utalt arra, hogy baj lenne, hogy belinkelted, sőt meg is köszöntük, örömmel vettük. Ear arra világított rá, hogy azt a belinkelt cikket megfelelő forráskritikával érdemes kezelni, szakmai okok miatt.
"Ha problémája van leíratja tőlem így általánosságban is, de hitelesebb lenne, ha konkrétan megmondaná hol, mi a probléma." De hiszen konkrétan megmondta Ear, hogy mi a probléma. Az a cikk leegyszerűsítő, határozottan kijelent olyasmiket, amik vagy nem igazak abban a formában, vagy legfeljebb az írója véleményeként igazak, másnak pedig más a véleménye, mint ahogy te is utalsz erre. Ear öva intett attól téged (és közvetve másokat), hogy azt a cikket készpénznek vegyed - függetlenül attól, hogy a részben a cikk segítségével létrehozott rendszereddel nyilván okkal vagy igencsak elégedett. Azzal a cikkel főleg az baj, hogy túlzottan "megmondóember" akar lenni, ezt jelezte Ear - és kvázi mellékesen még az analóg-digitális témában is kifejtette véleményét, kiegészítésképpen.
Ha jól értettem, ami történt az elején - merthogy utána már jól összekuszálódott minden.A "hogyan tovább" pedig megint más téma. Egyébként is, te eredetileg csak megosztottad velünk a tapasztalataidat (amit szintén megköszöntünk), mintsem segítségért folyamodtál volna, tehát érthető, hogy Ear sem arra figyelt, hogy a te "hogyan továbbodat" segítse elő. Hiszen eredetileg nem is kérdeztél semmit, hanem kifejtettél egy adag tartalmat a rendszeredről és annak előzményeiről - amely kifejtést örömmel vettünk. És akár beszélgetni is tudnánk róla, ha nem beszélnénk el egymás mellett.
-
Bargyu
tag
válasz Ear001 #24532 üzenetére
Itt pedig azt írják hogy a Heed Dactilus nem annyira jó. No, és akkor most kinek van igaza? Mindkettőnknek.
Analóg ügyben biztos jó egy drága cucc, jó lenne, ha valaki lenne olyan kedves és összehallgatnánk. A találkozón kihagytam, mert nem érdekelt. Nekem viszont nincs bakelitem, úgyhogy ha már így összebarátkoztunk, akkor a Helikofferrel csinálhatnánk tesztet. Meginvitállak egy kis borozásra, sütire vagy viszek magammal, ha nem szeretnél kimozdulni. Persze nem szeretnék erőszakoskodni, tisztelettel megértem, ha nincs hozzá éppen érkezésed.
-
Bargyu
tag
válasz schawo #24621 üzenetére
Itt egy másik cikk. (Pajzsként tartva magam előtt mondom, hogy nem állítom, hogy igaz, ezt úgy általánosságban sem és egyes részeit sem, nem gondolom, hogy a legjobb, de nem zárom ki annak lehetőségét sem, hogy van aminél jobb.)
A cikk alján lévő képen pedig egy usb-i2s átalakító van, ha jól értem, de az is lehet, hogy hibázok. Ettől függetlenül még leírhatom, senki nem fog érte bántani remélem. A pontos elektronikáját nem ismerem, nem is mondtam ilyet és a lényeget tekintve mégiscsak arról értekezik a szerző - tehát nem én - hogy ezzel rövidebb a kapcsolat, jobb a minőség. Lehet, hogy nincs igaza, senki nem állított semmi ilyet, de azt sem mondhatjuk, hogy ez kizárná annak lehetőségét, hogy esetleg tényleg jobb. Most már lassan úgy fogalmazok, mintha politikus vagy ügyvéd lennék, pedig nem, a Fraunhofer intézetben dolgozom.
-
Bargyu
tag
válasz #71562240 #24620 üzenetére
Miért lenne baj, ha belinkelek egy oldalt? Valaki talán abban a helyzetben van, hogy úgy általában minősíthet mindent és mindenki véleményét? Ez így szerintem nem helyes. Ha problémája van leíratja tőlem így általánosságban is, de hitelesebb lenne, ha konkrétan megmondaná hol, mi a probléma. Legalábbis engem ezzel még lehet segítene is, amit még meg is köszönnék. A hozzászólása ilyen tekintetben nem sokkal mozdította előre az elképzeléseimet a hogyan továbbról. Ez is benne van, meg tudom neki bocsátani.
-
Bargyu
tag
válasz Ear001 #24625 üzenetére
Hű, akkor most szócsatát vívunk? Szerintem akkor is annyit jelentett, hogy a Heed abban a rendszerben jobb volt. Attól, hogy van egy nagy tölcsére, meg sokba kerül nem szükséges, sem nem elégséges feltétele annak, hogy jobb legyen, de nem is zárja ki. Nem nagyzolásból írom és lehet, hogy pont tudod is, de ezeket a mondatokat jogi egyetemeken ilyen halmazelmélettel magyarázzák. Erőből ritkán lehet szócsatát nyerni. Ráadásul itt vélemények térnek el egymástól, úgyhogy még nehezebb, sőt én meg sem akarlak győzni az enyémről, ha neked ez alapján a Heed sokkal jobb, akkor neked a Heed sokkal jobb. Nekem meg nem és ez így van jól.
-
Dorien
veterán
Azt én sem tudom, hogy miért ragaszkodsz a zárthoz. A nyitott, de még a félig nyitott fejes is sokkal jobb térérzetet ad, mint egy zárt és sokkal természetesebben szól. Nálunk nincs probléma belőle, nem zavarjuk egymást vele. Utcára, tömegközlekedésre persze nem ajánlott.
-
.DLL
veterán
Igen, szellősebb, nagyobb színpadon szólalnak meg a hangszerek, vagy az effektek. Ha betolnak a zenébe egy binaural (fejmikrofonos) effektet akkor leesel a székről, annyira élethű (jó fejessel).
Zártnál elég magas kategóriába kell menni, hogy ne legyen tipikus fejhallgató élmény. Lehet attól még tiszta, meg jók az arányok, pontos, gyors a basszus, de ... más feeling.
Ha nem zavarsz másokat, és mások sem zavarnak téged, akkor nem indokolt a zárt. Olyankor szokott mégis felmerülni, ha valakinek amúgy otthonra kell, de néha elvinné utazás közben is vagy lanpartizni, és egy fejessel akarja megoldani a dolgot.
(P.H.)
-
Fluke
tag
Igazából még ezen filozok hogy egyáltalán miért ragaszkodom a zárthoz, meg hogy nyitott a jobb vagy a zárt? A nyitott az tobb teret ad vagy roszzul gondolom?Ugye a sennheiser hd202 az zárt, de vegul is nem ugy vettem hogy nyitott vagy zárt kell e csak vettem valamitElotte meg csak ilyen logitech headset meg ilyesmi fejhallgatoim voltak, Nyitottam még sose volt. Amugy a pro80 néztem a nomononál a legolcsobb, viszont nincs rajtáron alltalaba mikor szokott jonni ujra? .Lehet hogy hulyet mondok de a nyitott az nem olyan hogy jobban kihallatszik amit hallgatok?Vagy csak én hallom jobban a kulso zajt?
-
törölt tag
válasz RetepNyaraB #24627 üzenetére
Nálam csak húgytócsa, itthon Veszprémből. Nem az igazi, de semmi komoly. (Így választások előtt...)
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Dorien #24628 üzenetére
szerintem a nemet rothado karvalytöke imperialista metelye lehet az ok es a fejlett gerincü magyar nemzeti együttmüködes nem alkuszik; zavarjak a külföldre iranulo forgalmat, mint a Szabad Europat anno :betapasztott szaju szmajl:
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Dave™
nagyúr
Én csak azt mondtam, hogy nem tudja kikerülni a hardvert, mert valahogyan analóg jel lesz a digitálisból, azt pedig hardver fogja átalakítani, nem szoftver. Ha én értettem félre az eredeti felvetést akkor bocsánat, de ezt sikerült kiolvasnom belőle.
-
Dorien
veterán
Nálam semmi gond a PH-val.
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
Errröl valami Schawo, vagy Vodkaboy jellegü tudornak kellene nyilatkoznia leginkabb. Ti., hogy micsinal a kernelsztríím.
Ha Bargyu szerint nagyonnagy kiralysag, azt bizonyara mondja valamiert, a 99 euro kifizetesen tul is remelhetöleg (mert altalaban ha valamiert sok penzt fizetünk, akkor az hajlamos jo is lenni; lasd Bicc, vagy feljebb Bose. B&B ). Ezt viszont sajna nem fogom tudni objektive ellenörizni, mert nem talaltam meg sehol torrenten a progit es probabol pedig inkabb eliszom a 99 eurotui.: masnal is rakas szar a prohardver szerver napok ota, vagy nalam nem koser valami?? Ötször kell kattintani es akkor csinal valamit (vagy akkor se )
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Dave™
nagyúr
válasz Bargyu #24618 üzenetére
Előbb a realtekes példában azt hittem arról van szó, hogy alaplapi hangkártya esetén (nincs külső DAC) a kernel stream hatására kikerüli az onboard chipet. Erre mondom azt, hogy a hardvert nehezen tudja kikerülni, lévén a D/A átalakítást valaminek el kell végeznie, és az a valami mindenképpen hardver lesz. A DAC pedig része az onboard audio chip(set)nek, tehát nehezen tudja kikerülni. Ha külső DAC-al használod, akkor persze, hogy kikerüli az integráltat, de akkor meg a külsőt nem fogja. Valami hardvernek muszáj elvégeznie a konverziót. A kernel stream leginkább a késleltetés csökkentésében segíthet szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz Bargyu #24619 üzenetére
Ha a forrás oldalon cserélsz valamit, és leírod az előző állapothoz képesti változásokat, akkor azt a DAC, AMP, stb. topikba tedd. Egy idő után mindenki ismerni fogja, hogy "Te vagy a HD800-as", ideát meg azt, hogy milyen rendszeren hallgatod a fejeseket (bár nem valószínű, hogy azt a fejhallgatót egyhamar elcseréled) így logikusnak tűnik amúgy is inkább oda írnod. Azért is alakult így mert a legtöbb fejesnek és forrásnak is van egy általános karaktere, ami a sajátja, így arról lehet önmagában is beszélgetni, összehasonlítani más fejesekkel. Ha nincs nagy gubanc a hangjukkal, akkor nem feltétlen kell odaírni a teljes lánc többi elemét. Ez alól van néhány spéci eset, pl. a HD800 vagy ilyan a K701 is, elég érzékeny a forrásra.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
titán
válasz Bargyu #24618 üzenetére
az usb bemenő kábelt szétszedik és dac chip I2S bemenetére kötik.
Hát, tényleg nem vagy egy elektronikai zseni.Vigyázz a fórumhuszár hozzáállással. Egy állítás nem azért igaz, mert megírta az internet. Nem ez az első eset.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Bargyu #24619 üzenetére
"...miért kell egy fejhalggató és egy fejhallgató dac, amp stb. topik." Mert a fórumtagság így látta a helyesnek, praktikusnak, élvezetesnek, szórakoztatónak, kellemesnek... Kérlek, ne adjál a cenzoroknak újabb ötleteket, van elég ötletük maguktól is, hanem az ilyesmit a tagságtól kérdezd.
Persze, lehetne egy fejhallgatós-hangrendszer összegzős-átfogós-integrálós topik is, ha nincs ilyen, és szükségét érzed, hogy legyen, nyiss egyet. De ne a cenzorral beszélgess erről (aki ráadásul nem ért a témához), hanem a fórum felhasználóival, a fórumtársaiddal (akik ráadásul értenek a témához).
Előző téma és az Ear-rel folytatott beszélgetésed:
"Szerintem az, hogy egy cikket belinkelek, meg leírom, meg részben megvalósítom a javaslatokat annak rendben kellene lennie. Mivel nem vagyunk az abszolút tudás birtokában, így mindenkinek van saját véleménye. Azért írtam, hogy félreértetted, mert nem abszolút legjobbról volt szó, hanem egy lehetőségről." Ear nem értette félre, egyszerűen felhívta a figyelmet, hogy az általad hivatkozott és belinkelt cikkel alkalmasint szakmai gondok vannak. És ez igaz.[ Szerkesztve ]
-
Bargyu
tag
válasz Kalandor #24577 üzenetére
Nekem annyi kérdésem lenne, hogy miért kell egy fejhalggató és egy fejhallgató dac, amp stb. topik. Ezeket nem lehet egymástól elválasztani, együtt alkotnak egy rendszert, új fiú vagyok úgyhogy becsülöm a tradíciót, de nem tudom, éppen melyik topikba írjak, mert ha cserélek egy elemet és jobban szól a fejhallgató, akkor az hova tartozik?
-
Bargyu
tag
Nem vagyok informatika specialista sem, de a kernel stream elnevezésből gondolná, hogy az valami nagyon alapszinten működteti a perifériákat, lekapcsol talán mindent ami nem létszükséglet és a nas-ról érkező jelet kitolja az usb-re.
A korábbi képen láthatod, hogy az usb egy fekete dobozba megy a laptopból, ez egy arcam irdac.
Amit mostanában olvastam, hogy a dac-oknál az usb és a chip közötti részt úgy rövidítik. Jelenleg amennyire tudom a legjobb az aszinkron dac, amelynél az usb és a chip között I2S kapcsolat van. Ezt alakítják át úgy, hogy az usb bemenő kábelt szétszedik és dac chip I2S bemenetére kötik.
Akit esetleg nem zavarok vele, most az alábbi fejlődési lehetőséget látom még ebben a rendszerben:
- jobb usb kábel, itt egy teszt szerint a Belkin Gold elég jó az árához képest, aki egyetért azzal, hogy talán számít az usb, annak mi lenne a javaslata?
- usb kábel kiiktatása és két usb anya-apa átalakítón keresztül a lehető legdirektebben összekötni a két pc-t. Gyakorlatilag egymás mellé kell tenni, a két laptopot közvetlenül és két usb anya-apa átalakítóval összedugni kábel nélkül.
- sokan módosítják a hd800-at hogy tesznek bele egy 2-10mm vastag puha szövetet, amivel a magasabb hangok ércességét tompítják illetve kimutatták, hogy a hangnyomás jobban a közepére koncentrálódik, ott a legerősebb és körbe egyenletesebben gyengül, ez persze nem biztos, hogy jó, mert a fülön formájához nem tudom milyen passzolÉrdekes kutatási terület lehet ilyen fejhallgató párnák belső felületének módosítása különböző anyagokkal és formákkal illetve ennek analógiájára a külső rész módosítása is. Tud valaki olyan intézményt, ahol mérnek ilyen hangnyomás dolgot?
-
törölt tag
válasz Totheground #24509 üzenetére
Van.
-
fattyu
veterán
nagy a kísértés de per pill az ss100 akkor kerül le a fejemről ha épp fáj már tőle a fülem. Nem látok most helyet fejesnek. Hp1 is megy haza hd 650 is megy haza. A napi 8 órás szerepet megkapta a sansui.
-
törölt tag
válasz Kalandor #24577 üzenetére
És attól jobb nekünk, hogy előre szólsz?
Másrészt valójában nem is szólsz, csak "bejelented", hogy "áramvonalasabb" címet kapott. Mi az, hogy áramvonalasabb? Okosabbak lettünk, hogy ezt "bejelentetted"? Vagy értsük szó szerint, és az lesz a legújabb új cím, hogy "Áramvonalasabb című topik"?
Utólag azért tarthatunk róla népszavazást jelzés nélküli egyenruhás katonák óvó kíséretében? Annyira Krím-félsziget... - hogy ne kelljen hazai példákat hoznom.
És továbbra is: ez nem topic, hanem ez egy topik - szerencsére látom, az új, "áramvonalasabb" címben is így maradt. Nem thread született (elég nagy képzavar ez), hanem botrányt kavartunk, mert nem tetszett a diktatorikus modoros okoskodásod. Most se tetszik, nyilván abban bízol, hogy most már belefáradt a tagság, hogy újra botrányt kavarjon - és feltehetően igazad is van. Mindazonáltal, ha lenne rá igény, én készen állnék újabb botrányhoz...
Megtiltom, hogy kimoderáld - persze másnak is.Szerk.: Egyébként amúgy praktikusan kíváncsi vagyok. Az ezután létrehozandó topikok címei mind automatikusan át fognak esni egy áramvonalasító-egységesítő ellenőrzésen, vagy csak mondjuk ötévenként lesz egy-egy újabb ilyen kampány (ár ha olyan tartósan itt leszel a nyakunkon)? Hogyan képzelendő el praktikusan a fórumcímek további áramvonalas mederben tartása? Mi lesz ennek a módszere? Ki van testálva Kalandor vasprefektusra a feladat? Vagy mi lesz? Kíváncsi vagyok, komoly választ várok.
[ Szerkesztve ]
-
jippa
aktív tag
Itt lehet bővíteni a gyűjteményt: Link
Én csak ajánlani tudom ezt a tds 16 echo-t.
Bodz véleménye még sokat számíthat persze.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz hardverhaver #24593 üzenetére
Ha a DF-hez hasonló a mély tartomány, akkor tényleg kevés lehet a basszusa. A DF egy nagyszerű füles, ha csökkentett mély tartománnyal együtt tudunk élni.
-
bANDYka
tag
Sziasztok,
korábban vásároltam egy Superlux HD-330-at, szépen szól meg vagyok vele elégedve, még úgy is hogy alaplapi hangkártyára kötöttem(Realtek HD). Az hogy félig zárt a feleségem már a beüzemelés pillanatától kétli, mert van hangja rendesen kifele, főleg ha az ember szeret nem csendesen zenét hallgatni. Viszont egy kérdés merült fel bennem.
Abban az esetben ha nem az alaplapi kártyára dugom, hanem az Audigybe lényegesen jobban/szebben szól, viszont az Audigyt a külső hangrendszerhez használom és macerás cserélhetni állandóan az eszközöket.
Kérdésem hogy mit javasoltok, mivel tudnák jobb hangminőséget elérni.
1.) Ha az alaplapi hangkártyához vásárolok egy belépő szintű erősítőt és azzal hajtom meg a HD-330-at?
2.) Vagy ha veszek egy új hangkártyát és abba tolom be az fülest?
3.) Kettő kombinációja, de ez már gondolom költséges móka lenne.
3.) Esetleg van más lehetőség is?
Tudnátok javasolni melyik legyen, illetve miket lenne érdemes beszerezni (belépő árkategória)?
Előre is köszi a válaszokat.
Üdv.:
András[ Szerkesztve ]
seeing is believing...
-
Bargyu
tag
válasz Ear001 #24545 üzenetére
Szerintem az, hogy egy cikket belinkelek, meg leírom, meg részben megvalósítom a javaslatokat annak rendben kellene lennie. Mivel nem vagyunk az abszolút tudás birtokában, így mindenkinek van saját véleménye. Azért írtam, hogy félreértetted, mert nem abszolút legjobbról volt szó, hanem egy lehetőségről. A heed-dactilus cserére írtam, hogy önmagában nem jelent semmit illetve egy tapasztalatot, hogy volt egy fülhallgatós, akinek a rendszeréhez utóbbi jobban passzolt.
Ha van valaki, aki hajlandó lenne egy digitális és/vagy bakelit (lehet valakinél mind a kettő van) összehallgatásra, lehetőség szerint Budapesten kérem írjon egy privát üzenetet. Amit vinnék az egy arcam irdac - csöves - hd800 hármas és egy tranzisztoros - hd600 páros, meg a két pc.
-
Bargyu
tag
válasz RetepNyaraB #24515 üzenetére
A kernel stream megkerülheti a realtek chipet, mert nincs alatt hangerő szabályozás és a pc hangja szól, ha akarja az ember, például még zenét is el lehet indítani alatta, nyilván egy második lejátszó programmal.
-
Bargyu
tag
Akit esetleg érdekel a másik topikba leírtam, hogy összeraktam a 2 pc-s verziót.
-
.DLL
veterán
Egyiket sem mert én otthonra nyitott fejhallgatót vennék.
Bármelyiket megveheted, áruknak megfelelő hangot adnak.
Retro DJ, AKG modellek szinte az összes nagyobb boltban ki vannak téve, saját forrásról kipróbálható.
Jó hangú fejes még a Beyer DT235 is, bár ennek is elég zárt tere van(P.H.)
-
Dorien
veterán
Az a white / black rövidítése.
Ha zárt kell otthonra, akkor a Takstar Pro-80 (LDSystems HP-800, Gemini HSR-1000) lenne a tippem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen okostelefont vegyek?
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy ruhás topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Akció! Dell Latitude E6220 laptop (12,5/i5-G2/4GB/128SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Fémmegmunkálás és AWI, MIG hegesztés
- Akció! Dell Latitude E6320 laptop (14/i5-G2/8GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Forgácsolás / 3D tervezés / Műszaki rajzolás / CNC program készítése, modernizálást
- 256GB 2400T (8x32GB) SAMSUNG DDR4 RDIMM ECC memória - 10e Ft / modul!