- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Dell notebook topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
AxBattler #38509 üzenetére
Onnantól hogy a 12V-is DC-DC állítja elő, kb: bármi előidézheti: cpu, vga, energiagazdálkodás, AC-DC, stb. ilyet passzív gép mellé ~bűncselekmény~ árulni/ajánlani.
(#38510) Patice: lineáris táp: inkább elb@szakodok magam vele, minthogy kész-termékkel szop@ssam magam. Amúgy szépek
Ha tudnák amit én csak sejtek, nem árulnának ilyen dolgokat.
-
HookR
addikt
válasz
AxBattler #38316 üzenetére
Úgy látom, az MSI GTX 1070 Aero ITX OC specifikációjában időközben javították a méretet 184 x 144 x 40 mm-ről 175 x 129 x 37 mm-re.
(#37723) HookR: "dVGA-ból a Gigabyte és a Zotac GTX1070 Mini-je is elfér. Az MSI Aero nem, az túl magas."
Így akkor mégis csak elfér az 1070-es Aero is, nem csak a kisebbek.
Illetve a Zotac GTX 1080 Mini is (211 x 125 mm), amiről korábban teljesen elfelejtkeztem. -
Chaser
legenda
válasz
AxBattler #38300 üzenetére
lehet benézte a nagyker, drágán vették, kis mennyiség fogy, nem nagyon mozog az ára
enyhén vicces ahogy a nagykerek csoda web modulokkal dolgoznak, osztán' ha valaki elüt 1-2 számot jön a móka
egyik barátom vett iponon 4x e-s lapot 20-ért, én is néztem egyik itx lap ára 10e volt:d normál ára meg 30 felett van, kb 3 hétig nem tűnt fel az iponon senkinek
newegges árak kb reálisak itthonra, szóval ebben az esetben valami ilyen történhetett
kb 300-zal szoktam szorozni és megvan az itthoni ár, mostanában elég sok terméket néztem és stimmel, de sokszor van hogy itthon olcsóbban is kapni ugyanazt, de van amikor drágábban viszont nem irreálisan, érdekes ez -
Chaser
legenda
válasz
AxBattler #38207 üzenetére
ebayről ilyen nincs olcsóbban, brand alkatrészek nagyon drágák - tápok, dokkolók meg főleg, ugy. vackok olcsók csak - ha találsz is ilyet értelmes áron akkor a posta miatt lesz drága, ránéztem, usa-ban ki lehet fogni 6-7e-ért, posta meg 6-7e, ezt tuti ámolják, 18k-ból meg is áll
kínaiaknál meg sokkal drágább, legolcsóbb eu-s ár+szállítással is 12-3k -
dugo_
veterán
válasz
AxBattler #38199 üzenetére
Hát én inkább tárhely > sebesség alapon gondolkozom, főleg, hogy az oprendszer semmit nem profitál a papíron bődületes szekvenciális sebességekből. De 24/7 crystaldiskmarkozni jók azok az SSD-k.
Számokban:
http://techreport.com/review/30813/samsung-960-pro-2tb-ssd-reviewed/5Persze vannak olyan fórumozók, akiknél beüt a kognitív disszonancia és magyarázzák, hogy a Win10-nek elég vele 2mp a felálláshoz...
-
Nestor16
senior tag
válasz
AxBattler #38181 üzenetére
Na igen. Akkor bele fér a lap, de nem lehet beletenni 2 slotos kártyát kivéve, ha a 16x-os slot a helyén maradna. Átmegyünk a ritkábbnál ritkább irányba. Mert lehetne akár DDR3-mas is a lap, van egy olyan 16GB-os modol itthon.
(#38184) Chaser: Így van.Egyébként én is G4560-ra akarok építeni ebbe a házba. HA-n alig van kínálat főleg Mini-ITX méretbe és nem is igazán olcsóbbak.
Melyik is a legolcsóbb Mini-ITX lap alá?
A cikket és a hszeket is szanaszét olvastam. Low budgethez gamer gépnek nekem tökéletes lesz. Videokártyának nem is akarok többet egy 1050Ti-nél, sosem volt komolyabb gépem és a régebbi játékok kötnek le inkább (bár lehet csak az erőforrás hiány miatt). -
Chaser
legenda
válasz
AxBattler #38185 üzenetére
persze az oké, normál magas vga megy mellé, de ahogy néztem kb bármelyik házba is raknám ez a hűtő elveszne benne, kb mindről tornyos képeket/videókat láttam
g4560 speciel leginkább termeli az áramot, gyári hűtő is bőven elég lenne, de szeretem ha csend van, azoknak meg régen is volt egy alap brummogása, gondolom nem változottte hűtőd meg úgy látom kifutott, március vége óta sehol nem lehet kapni
-
Chaser
legenda
válasz
AxBattler #38174 üzenetére
csakmontam' ( :
inkább vegyed megfele a dc-dc-t, számolj be róla és veszek én is ha jó:dszerk: storno
én ilyen hűtőn gondolkodom:
ALPENFÖHN Panorama, van vkinek tapasztalata vele?
ha kevés is a légmozgás a házban ez szépen szellőzteti a vrm-eket és a többi alkatrészt is a lapon, ez még akkor is jó ha csak kidobom asztalra az egészet ( : -
Chaser
legenda
válasz
AxBattler #38151 üzenetére
az nem termel semmit, az az ac-dc dolga
a dc-dc-nél azért vannak megadva 80-100-120 stb w számok, mert annyi dc-t tud szabályozni az elektronika, hiába van rákötve akár 500w-os ac-dc, de önmagában "nem termel", csak szabályoz
12v-os külső táppal biztos egyszerűbb dolga van mint 18-20V-osokkal - ha nem tévedek nagyot minél magasabb külső feszt kap annál kevesebb marad meg a megadott max teljesítményéből az ac-dc-nek -szerk: radi8tor a stabilitás miatt kell, nem 1-2a szaladgál itt
hiába tudna az elektronika akár 10a-t stabilan ha az alkatrészek 5-6-nál elfüstölnekmert alultervezettek, gagyik, stb
csájna' tápokra olyan szépen ráírják 12v/5a, ac-dc tudja is, nem gond neki, a benne levő dc-dc meg 2-3a max, de sok ilyet láttam már, és cserébe legalább instabil is ( : led szalagnál pl nem akkora érvágás, ha az ember tudja hogy számoljon a megadott adtokhoz képest -
Chaser
legenda
válasz
AxBattler #38151 üzenetére
gyárthatnának teljes nyugodalommal beépített dc-dc lapokat, de még csak atomos ilyesmiket láttam eddig, biztos lenne rá igény itx körökben
korrekt ez a kis ház ilyen hw-rel és táppal, ez már az az itx amire azt mondom _sok_ értelme vanszerk: radi8tor az mindenkinek fontos, odáig oké, hogy túláram, túlfesz stb védelem az ac-dc-ben van, de a dc rész stabilitásáért az nem felel, kiment a viszonylag stabil dc, onnantól az ac-dc dolga megszűnt, és nem árt terhelés alatt sem viszonylag stabil 12 és 5V-okat tartani, az meg már a dc rész szabályzás dolga
-
törölt tag
válasz
AxBattler #38147 üzenetére
Mire 19V 9A ből 12V 13,3A-lesz járhat némi reszelő hanggal az induktivitáson, másrészt a bemenet felől nem látok méretes kapacitást, ezért a bemeneten lévő kábel induktivitása és ellenállása (hossza+csatlakozó) nagy mértékben befolyásolja a szabályzás reakció idejét, táp hatásfokát,. Én 5-10 cm-nél nem tenném távolabb az AC-DC-t tőlle.
igen vagy beépített kínai táp amiből van ebay-en 24V-os, és szellőzése is, vagy féltégla külső, ami feldobja a pacskert hőtágulás->kh. huzamos használat mellett. Nekem van 24V-os 180W-os Dell külső tápom...embert lehet vele ölni akkora, és olyan nehéz a sok réz-től, ami szétteríti a burkolat alatt a meleget.
-
Chaser
legenda
-
válasz
AxBattler #38137 üzenetére
Erre a HDPlex 160W DC-ATX-re esetleg valaki?
A webshop-ok vásárlói review-eiben méltányolják a cuccot, az egyetlen részletesebb ismertetőt a Tekeverything-en találtam (videóval), de ez azért nem egy JonnyGURU-s stresszteszt. Itt már egy i7-7700+GTX1070 kombót hajt meg vele, szóval annyira nem lehet gagyi a kicsike.
-
HookR
addikt
válasz
AxBattler #38113 üzenetére
Persze, teljesen jó kis kártya Mini-ITX alaplapokhoz, csak a specifikációban feltüntetett méretek tévesek. És itt rögtön ki is egészíteném a saját pongyolán megfogalmazott mondatomat: "Ha meg a hűtővel és hátlemezzel együtt értendő méretet nézzük, az olyan ~129 x ~194 mm."
Ezek a méretek a PCB (PCI-E csatlakozóba dugandó) aljától a kártya hűtőjének 'tetejéig', illetve a hátlapi lemez ház belső hátfalával érintkező síkjától hosszában a hűtő legtávolabbi 'elejéig' értendőek. Azaz nincs benne a hátlapi lemeznek sem a lefelé türemkedő, sem a csavaroknak kialakított hátrafelé türemkedő túlnyúlása.Ennek a GPU generációnak már elég kifinomult az energiamenedzsmentje, lehet még alul sem kell feszelni. Elegendő BIOS-ban max 75W-ra állítani a fogyasztáskeretet és kész.
===========================================
Sunmilo Red Dragon Mini - chinaglobalmall.com
===========================================
-
HookR
addikt
válasz
AxBattler #38111 üzenetére
Az RX 570 feltüntetett fizikai méretei (112 x 170 mm) nem stimmelnek. A 170mm PCB hossznak még rendben is van, de a kép alapján magasságra már az is ~119mm (a tápcsati is annak szélén végződik). Ha meg a hűtővel és hátlemezzel együtt értendő méretet nézzük, az olyan ~129 x ~194 mm.
RX 560-asból én LP változatot látnék szívesen. TDP-nek 80W-ot adott meg az AMD. Kis feszültség csökkentéssel beférne 75W alá tápcsatlakozó nélküli kivitelben.
-
Nagynozi
aktív tag
válasz
AxBattler #38074 üzenetére
A ház támogat 2 db. 12 centis ventit a VGA alá.
Dugo: Gyári hűtővel nagyon szépen muzsikál ( hangra is, nem túl hangos, lehetne halkabb is, de a hőfokok rendben vannak az i5 7500 is csak 65W TDP-s. A kártya nagyon szépen minden meleget kifúj a házból, szerintem ez lehet a nyitja az alacsony hőfokoknak.
-
dugo_
veterán
válasz
AxBattler #38074 üzenetére
Befér kettő a vga alá:
http://support.fractal-design.com/support/solutions/articles/4000055657-node-202-graphics-card-limitations-and-fan-possibilitiesNagynozi:
Nem tudom hogy lett a 65W-os i5-tel alacsonyabb hőfokod, mint nekem az 54W-os Pentiummal, de akkor valamit nagyon jól megépítettél.
Lehet ennyire jót tesz a házzal a blower style hűtés.
Kábeldzsungel neked is maradt a belsejében? Pont azt nézegettem, hogy akkor adná ki a gyári táp a pont jó hosszokat, ha minden csatlakozó pont 90°-kal odébb kerülne, de olyan 1151-es lapot nem is láttam.
-
patomi
őstag
válasz
AxBattler #38063 üzenetére
Nem is számítok. Az elvárás az lenne, hogy amit a Kaveri jól/elfogadhatóan futtatott 720p/Medium-ban, ugyanazt teljesítse a Zen APU 1080p/Medium-ban, aktuális címekkel.
Ezt totál kizártnak tartom. Kaveri is max r7 250 ddr3 kártyát tudta befogni. Ha... Nagyon ha, 1,5x teljesítményt ki tudnának hozni egy APU igp-ből az már szép lenne de kevés 1080p médiumra szvsz..
-
HookR
addikt
válasz
AxBattler #37991 üzenetére
"Hátulra meg 1db 80cm-es venti..."
Annak a légszállítására aligha lenne panasz.Helyette be kell érni 92mm-essel.
=================================================
MEG i08L - [link]
- 151 x 203 x 323 mm - 9,9l
- DAN A4-SFX klón.=================================================
MEG i09 - [link]
- 151 x 222 x 323 mm - 10,82l=================================================
MEG i09T - [link]
- 151 x 222 x 323 mm - 10,82l=================================================
-
Buckey
őstag
válasz
AxBattler #37957 üzenetére
Köszi!
Mert először csak 10 cm magasításra készült, és mellette férjen el a set-top-box és a router, no meg a TV-hez a külső HDD.
Most meg már nem akartam új üveget vágatni a tetejére.
Meg így könnyű bekapcsolni az oldalán a rejtett gombbal és a kettő db USB kütyüt is könnyű csatlakoztatni ami persze el is fér. -
Yiggdrasil
aktív tag
válasz
AxBattler #37925 üzenetére
Köszi az alternatívákat, de hacsak azok nem sokkal jobbak, mint a 250D, akkor maradnék ennél, mert nagyon megtetszett. Igazából ez az árkülönbség még belefér, nem tervezek sokszor házat venni.
Megnézem a tápokat, köszi!
Jut eszembe, ha esetleg szeretnék egy 1060-t a masinába, akkor melyik típus az ajánlott ITX-téren? Gondolom itt jobban számít, hogy milyen a hűtése, mint azokban a batár nagy tornyokban.
Illetve a procira meg a házra kell valami plusz hűtés, vagy jó az alap?
-
enginev3.0
félisten
válasz
AxBattler #37934 üzenetére
Mert tetszik
Először egy Air-x -ért voltam oda nagyon sokáig, megvettem, de nagy volt az asztalra, majd megláttam a Core v21-et és szinte rögtön megvettem
Aztán elkezdtem kis gépet építeni, torrentre, filmre, plex-re, és a Kolink Satelite után most megvettem a Core v1-et mert rohadt jól néz ki a kettő együttKisTesó NagyTesó
Igazából csak felesleges pénzköltés, de az meg mindig kell, amúgy minek kelnék fel reggel dolgozni
Nekem nagyon tetszikMásik lehetőség a lett volna, hogy egy olyan ház amibe két gép fér, de nem találtam tetszőt, sem olcsót
-
dugo_
veterán
válasz
AxBattler #37934 üzenetére
Sajnos azt se. Csak az x1-es slot használható vga-nak, de az gondolom nagyon bottleneck.
Talán csak wifi/egyéb sima, egy nyák vastagságú bővítő férne bele az x16-os helyre. Mert a ház kb. milliméterekre (itt elvileg 10-15mm van, az nem elég egy slotos hűtésnek se) ott kezdődik, ahol a lap pcb-je véget ér. -
betyarr
veterán
válasz
AxBattler #37928 üzenetére
bizony-bizony!és ahogy nézem,végre a szállítási díjak is csökkentek náluk
to all: még az ugrott be,hogy ugye a 120-as fsp adapterem simán kiszolgálja ezt a konfigot?egy ssd,egy hdd és 1-2 venti lesz csak a házikóban.
szerk.: és még valami: ennek a 4560-as procinak milyen a hűtője?rendben van,vagy érdemes cserélni?
-
btudos
nagyúr
válasz
AxBattler #37861 üzenetére
Ha egy kicsit kompaktabb lenne, már rárepültem volna. Sokszor néztem már, de valahányszor a mélységéhez érek, vége a játéknak.
A belső kialakítása nekem nagyon tetszik, szeretem ha a táp az alaplap alatt van, külön térben, de inkább csak fölfelé kéne terjeszkedni a CA-I-hez képest, nem minden irányba.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
AxBattler #37845 üzenetére
Tárház és variáció van bőven, ha tudsz forrasztani akkor menj be egy LED shopba vagy rendelj külföldről mindent, olyan csatlakozót raksz rá amilyet akarsz, plusz akár potit is a fényerőnek.
-
dugo_
veterán
válasz
AxBattler #37845 üzenetére
Én egy ilyet rendeltem:
http://www.banggood.com/Waterproof-Flexible-Neon-Adhesive-LED-Strip-Light-for-PC-Computer-Case-12V-4-Pin-p-1055490.htmlMolex apa-anya, sorba köthető.
-
Csokilama
tag
válasz
AxBattler #37833 üzenetére
Akad ott h87 is.
Chipsethez még ennyit:
"Z87 is to top end chipset. Great for overclocking and SLI and other chipset features.
H87 basically the same as Z87 minus the overclocking abilities, and doesn't support triple SLI
H81 budget level, no overclocking, no sli, limited sata 6gb/s, limited usb 3.0The B85 you mention is a business focused chipset, and it is the budget level with limited options of the other business chipsets." - [link]
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz
AxBattler #37828 üzenetére
Koszi!
Ha lenne opcio egy mSata vagy m.2 Sata csatira akkor az lenne az idealis, de gondolom egy 3 eves szerianal ne almodozzon az ember
Chipsetnek jo ez a H81 ezek szerint? Anno meg mikor epitettem parom PC-jet akkor mintha mondtak volna hogy vannak olyanok amiket messze kerulni kell, mondjuk neki meg a jo oreg Ivy-s i7 van a masinaban.@Csokilama: Koszi, korulnezek! Hasznalt lapnal mire erdemes odafigyelni? Mert gondolom kiprobalni nem fogom tudni ott helyben.
-
-
-
tomi5244
őstag
válasz
AxBattler #37653 üzenetére
1080p-t játékra érted, vagy simán a desktop felbontást? Igazából a cél majd egy 34"-os 3440x1440p-s monitor lenne. Játék, ahogy mondtam másodlagos. Sok filmet nézek, és elég gyakori már a 21:9. Meg gyakran netezem úgy, hogy mellette megy az online tv. Ezért szeretnék majd széles monitort.
Szerk: Amúgy akár beérném én az IGP-vel is, de asszem vagy a i3 6100, vagy az Asrock H110M a szűk keresztmetszet.
-
Mercutio_
félisten
válasz
AxBattler #37566 üzenetére
Ja, bár még tesztet se futtattam, szóval a ventiről nincs infóm
De, ha már szóba jött: Giga ga-b85n phoenix lappal mit kell csinálnom, hogy lássam a biost?
DP-vel van a vga a monitorra kötve, viszont csak a win bejelentkező képernyő ami először láthatóBios reset és alaplapi DVI kimenet?
-
A Zéé
addikt
válasz
AxBattler #37566 üzenetére
Akkor az EVGA felejtős.
A két Giga közt van amúgy érdemi, hőfokbeli különbség?Ház már megvan, benne lakok január óta, csak videókártya nem került eddig bele.
Az egy ventis Gigánál megmondom őszintén, hogy a kialakítása miatt attól tartok, hogy a légáram nem az igazi. Bár lehet, hogy ez hülyeség részemről... De olyan furának hat nekem, hogy ott a dupla slotos panel, és akkor a hűtő meg maximum 1,5 slot magas. -
-
Buckey
őstag
válasz
AxBattler #37407 üzenetére
Mert ez lesz az első passzív gép, amit összerakok.
No, és nem szeretnék villanyrezsót a szobába.Akkor lehet, hogy mégis csak az lesz.
Annak idején összeraktam a gépemet FM1 -es, 100 W TDP-s AMD procival, de a hőmérséklete a 27 °C-os szobában 100%-os terhelésnél nem volt 50 °C. Átlagos használatnál 30-40 °C. Mondjuk a gépben minden hőtermelő egységet ventilátorok hűtenek.
No, meg láttam én már érdekes dolgokat a villannyal kapcsolatban, csodálatos dolgokra képes 1-2 A is.
-
Buckey
őstag
válasz
AxBattler #37403 üzenetére
No, akkor már alakulok.
Akkor veszek valami pofás álló mini ATX házikót (hogy valemennyire passzoljon a szobához is), amiben kényelmesen, fektetve elfér az alaplap és a többi alkatrész. Valahogy ebben ( [link] ) nem bízom, a proci fölött vannak a HDD-k, amiknek szintén hűvösnek kellene maradniuk. Mondjuk biztos nem lesz nagyon meleg a hűtőborda, de ezt még majd kiderül. Ventilátort nem szeretnék belerakni, ha már passzív a hűtése. -
Buckey
őstag
-
-
Buckey
őstag
válasz
AxBattler #37375 üzenetére
Valamennyire minőséget szeretnék, ugyanis nem szeretném, ha a táp miatt kellene kidobnom a lapot és még ki tudja mit.
Mondjuk egy max. 30-35W-os rendszerhez nem sok ez a 120W-os teljesítmény?
És ez nem lenne jobb? Bár, itt is gondolom ugyan az a panel, csak az AC/DC kocka a kisebb. [link]Mondjuk találtam egy ilyent is, gondolom, ez a nem ajánlott kategória: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Horizon Forbidden West
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Linux kezdőknek
- Xbox Series X|S
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged