-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dugo_
veterán
válasz
Nestor16 #38193 üzenetére
Hát a DDR4 más, abba nem is tudod belerakni. De van pár hibrid lap, amin DDR3 foglalat van, de a proci miatt abba is csak az alacsonyabb feszültségű DDR3L modulokat lehetne berakni.
Wifi+M.2 ipon keresés.
Volt a múltkor egy olcsóbb H110-es MSI lap, de arról kiderült, hogy SATA interfészt nem tud az M.2 foglalat, csak PCIe-t, ami azért elég érdekes. Onnantól meg nem budget a dolog, ha NVMe SSD-t kell venni.MSI H110I PRO volt, de azon meg wifi nincs...
Illetve wifi van az Asrock H110M-ITX/AC-n, de M.2 nincs.
-
dugo_
veterán
válasz
Nestor16 #38189 üzenetére
BIOS frissítéssel a ~22k-s ASROCK H110M-ITX. Ahogy ott is említve volt, ha nem tudja a ramod az 1,35V-ot, akkor ne erőltesd 1151 platformon. Az 1,5V-os sima DDR3-ak hivatalosan nem támogatottak.
De szerintem nincs DDR3L-es 1151-es ITX lap (értelmes áron), szóval nincs is miről beszélni. -
Chaser
legenda
válasz
Nestor16 #38189 üzenetére
h110m itx 21,5k most iponnál, b150-es 24k
itt értelmes áron alaplapot - és sok más dolgot - ne akarj vennibolttal jobban jársz
nem véletlen cserélik fel az x1 és x16-os helyet ( :
azoknak jó alternatíva itx házba is olcsóbban akik nem akarnak diszkrét vga-t és befér a kinézett itx házikóba
micro-micro v maxro vagy nem tudom mi ez -
válasz
Nestor16 #38179 üzenetére
Szerintem simán, de 2 slot-os VGA-t nem fogsz tudni belepakolni.
Kolink Satellite Plus-ba viszont ez sem probléma, csak az anyagminőségét vizsgáld meg rendesen (én a sima Satellite-ot visszavittem, mert olyan gagyi volt a műanyag előlapja, ennek viszont már alu).
Írják is az adatlapon: "Formfaktor: Mini-ITX, Micro-ATX (Achtung: maximal 22,6 x 18,0 cm!)", de szerintem ha ATX helyett SFX tápegységet pakolsz bele, akkor 18,5cm körüli mélységű alaplapok is elférhetnek.
Itt a fickó egy Asus H81M-K lapot szerelt bele, ami 22.6cm x 17.5cm-es méretekkel rendelkezik. -
-
-
HookR
addikt
válasz
Nestor16 #37724 üzenetére
"csak 20 pines a 12V-os ága, a házban lévő 170Wattos táp pedig 24."
Csak annyiban különböznek, hogy a +4 pin (kép) a PCI-E csatlakozó miatti potenciálisan megnövekedett fogyasztási igényt hivatott kielégíteni, ami ugye nincs az alaplapon. Adapterrel használhatod a házban lévő tápot is. -
Nestor16
senior tag
válasz
Nestor16 #37640 üzenetére
Na mint kiderült kézbe vételnél a lap egy VIA EPIA CL6000E (Mini ITX 2 LAN). Lehet, hogy gyengusz lesz, de azért elszórakoznék vele.
Pár dologra nem figyeltem:
- csak 20 pines a 12V-os ága, a házban lévő 170Wattos táp pedig 24. Viszont van itthon egy régi gépből egy Mercury 315W-os, elég hangos sajnos (vajon ki lehet kapcsolni a ventit benne?úgyse terhelem meg ) meg nem is lehet túl jó a hatásfoka
- nincs rajta SATA port, berendeltem egy adaptert, addig is Linux LIVE rendszerrel akarnám megnézni
- 2 LAN porttal mit lehet kezdeni? mindkettő a routerbe hogy kihajtsa a 200Mbit-ot?
- Partition magic disztrot nem tölti be, éppen látni a választóképernyőt és rögtön újraindul -
Nestor16
senior tag
válasz
Nestor16 #37617 üzenetére
Amiket pedig eddig kinéztem:
Msi E350Is-E45 - jó kis mindenes
Asrock G41M-VS3 Rev 2.0 - bővíthetőnek tűnik
ZOTAC G43-ITX WIFI alapú Mini-ITX - Wifis, de hogy lenne-e használva?! Meg a kommentet sem értem, hogy irónia-e...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest