- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- OLED TV topic
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen videókártyát?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nestor16
senior tag
Sziasztok!
Újra előjött belőlem az ITX ördöge, kaptam egy Bitfenix Prodigy házat és hát nem hagyhatom üresen
A ragacsos műanyag részét áttakarítottam, de már a csavaroknál töredezik a műanyag, úgyhogy ezek nélkül fogom inkább használni, tök jól néz ki magában is szeirntem. Szervernek / NAS-nak építem meg, már csak a HDD-k hiányoznak hozzá.
Ami szemet szúrt, hogy létezik hozzá (gyári?) extra HDD keret, ahogy a képen is látszik középen. Ilyet hol lehet kapni hozzá? Akár gyárit, akár ami csak belemegy. Egyáltalán mi a tisztességes neve? Nekem az alsó fiókja van csak meg, a középsőre lenne szükségem.
Azért ez a megoldás sem semmi.
https://www.coldzero.eu/bitfenix-prodigy-hdd-cage-10hdd-s
Nem ismertem előtte ezt a házikót, de egyre inkább szimpatikus. Ki se néztem volna belőle elsőre, hogy mennyi minden belefér.
3.5" Drive Bays x 5 (3 + 2 modular) -
Nestor16
senior tag
válasz
cinemazealot #38414 üzenetére
Az lenne a reset gomb.
Több helyre tervezem, egyelőre húgomat segítem ki vele, amíg az alaplapját gariztatom...
Asztalon jobban fog kinézni. -
Nestor16
senior tag
És kész!
A táp az majd moduláris lesz vagy a házzal kapott jó nehéz ~200W DELL, mert a mostani állat csak a nagy videokártya miatt kell. Le lesz cserélve egy egy tápcsati nélkülire, 1050Ti a kiszemelt.
Apróságok:
- A házon nincs kivágás a videókártya előtt, így hosszútávon be tud ám melegedni.
- A ház PWR_LED kábelje 3 pines az alaplapé pedig csak 2, mert 10-1 pines, így nem tudom rákötni.
- Chassis intrusion header (4-1 pin CHASSIS) - "Remove the jumper caps only when you intend to use the chassis intrusion detection feature." - Megtudtam mi ez a funkció. Tehát érdemes rátenni a kupakot, ahol sárgán van jelölve, hogy ne sípoljon? (Bár nekem nincs bekötve, mert nem volt speaker csatlakozóm.) Meg a többi helyre is ír defaultként ilyet. -
Nestor16
senior tag
Nem is tudtam, hogy bele lehet tenni és nem más a foglalat.
1.5V-os egyébként.
(#38190) Chaser: Márka függőnek tűnik, hogy hol van felcserélve.
(#38192) AxBattler: Igen ezt néztem én is még. Akár hogy is nézzük, ez a legolcsóbb opció, ha nem is egy acélos vétel. Gondolkozok, hogy megéri-e az esetleges macerát.
És melyik az az olcsó lap alá, amelyikben már van beépített Wi-Fi? Nem jönne rosszul. Meg a M.2 foglalat vagy melyikbe lehet mini SSD-t rácsavarozni, az is menő, bár úgyse vennék bele olyat, ha egyszer van normál.
-
Nestor16
senior tag
válasz
AxBattler #38181 üzenetére
Na igen. Akkor bele fér a lap, de nem lehet beletenni 2 slotos kártyát kivéve, ha a 16x-os slot a helyén maradna. Átmegyünk a ritkábbnál ritkább irányba. Mert lehetne akár DDR3-mas is a lap, van egy olyan 16GB-os modol itthon.
(#38184) Chaser: Így van.Egyébként én is G4560-ra akarok építeni ebbe a házba. HA-n alig van kínálat főleg Mini-ITX méretbe és nem is igazán olcsóbbak.
Melyik is a legolcsóbb Mini-ITX lap alá?
A cikket és a hszeket is szanaszét olvastam. Low budgethez gamer gépnek nekem tökéletes lesz. Videokártyának nem is akarok többet egy 1050Ti-nél, sosem volt komolyabb gépem és a régebbi játékok kötnek le inkább (bár lehet csak az erőforrás hiány miatt). -
Nestor16
senior tag
Srácok!
Egy Antec ISK 600 házba belefér egy H110M-DGS lap?
A ház támogatási oldalán is tisztán oda van írva, hogy Mini-ITX, de nem sokkal nagyobb ez a Macro ATX a 19.1 cm x 18.8 cm méretével.
Lenne még hely a táp felé és oldalra is. Van ami belefér nagyobb lap a Mini-ITX-en kívül? -
Nestor16
senior tag
Akárhogy nézem nem lehet egy olcsó ITX félkonfigot beszerezni...
Normál házba ott a 775-ös lap + Xeon mint olcsó erős alternatíva, de itt nem találok semmit, pl. CPU fronton, ami 65W alatti, CPUBenchmark-on üti a 4 ezres értéket, 15k-nál nem drágább. Ennyi már elég lenne a FHD közepes grafikához egy 750(Ti) mellett mondjuk. -
Nestor16
senior tag
válasz
Nestor16 #37640 üzenetére
Na mint kiderült kézbe vételnél a lap egy VIA EPIA CL6000E (Mini ITX 2 LAN). Lehet, hogy gyengusz lesz, de azért elszórakoznék vele.
Pár dologra nem figyeltem:
- csak 20 pines a 12V-os ága, a házban lévő 170Wattos táp pedig 24. Viszont van itthon egy régi gépből egy Mercury 315W-os, elég hangos sajnos (vajon ki lehet kapcsolni a ventit benne?úgyse terhelem meg ) meg nem is lehet túl jó a hatásfoka
- nincs rajta SATA port, berendeltem egy adaptert, addig is Linux LIVE rendszerrel akarnám megnézni
- 2 LAN porttal mit lehet kezdeni? mindkettő a routerbe hogy kihajtsa a 200Mbit-ot?
- Partition magic disztrot nem tölti be, éppen látni a választóképernyőt és rögtön újraindul -
Nestor16
senior tag
válasz
Nestor16 #37617 üzenetére
Amiket pedig eddig kinéztem:
Msi E350Is-E45 - jó kis mindenes
Asrock G41M-VS3 Rev 2.0 - bővíthetőnek tűnik
ZOTAC G43-ITX WIFI alapú Mini-ITX - Wifis, de hogy lenne-e használva?! Meg a kommentet sem értem, hogy irónia-e... -
Nestor16
senior tag
Sziasztok!
Rákattantam az ITX témára, úgyis kell egy NAS így be is szereztem egy Antec ISK 600 házat. Már csak egy ITX lap kell bele, ebben kérnék segítséget tőletek. Az igényeim alapvetően ami egy NAS-hoz kell: kis fogyasztás, halk, akár passzív hűtéses CPU, alacsony ár. Nézegettem az ajánlott listát, de nem sok kapható használtan. 10 körül lenne a keret.
Viszont a jövőre is gondolva tetszik, hogy ebből a házból egy állatot is ki lehet hozni. Van-e olyan lap, ami ma NASnak tökéletes, de később játszani is lehet rajta? Igények a fentieken kívül (persze aktív hűtéssel): 4 magot vigye, akár a Xeont bele lehessen applikálni 8 GB rammal. Így a keret lenne 20-25k.
Tehát vagy egy minden egybe olcsó lap, de csak NASnak vagy egy jól bővíthető lap később asztali gépnek?!
Mi a véleményetek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Silicon Power 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SP032GBLFU320X02 RAM
- 2 x 32 GB kit 6000 MHz CL30 DDR5 G.Skill Tident Z5 Neo RGB 10 év garancia!!!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z590 GAMING FORCE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Mushkin Essentials 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz MES4U320NF32G RAM!
- ASRock X570 Phantom Gaming 4 Alaplap
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple TV eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest