- 200 milliárd dollárt önt a memóriagyártásba a Micron
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Everest / AIDA64 topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3DMark (2013) eredmények
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ha tüskére teszed és elkezded pakolgatni a polcon, akkor lehet olyan helyet találni ahol a gerjesztési pontban betáplált és a polc alátámasztásáról visszaverődő energia majdnem teljesen kioltja egymást, ez a helyzet sejthetően valamelyik alátámasztás közelében/felett lesz, nem a polc közepén.
A tüske nagyon jó csatolást csinál, levezeti a keletkező rezgéseket, de esettben akkor fog használni, ha nem a legrugalmasabb részére teszed a polcnak.
-
Berv
csendes tag
Esetleg ez(ek)? Ha nem, akkor bocsánat.
-
törölt tag
A manual-ból idézek:
Ha 3,5"-os meghajtót installálsz a max. hűtő magassága 28mm, 2,5" esetén 45mm...Az asrock lapon a passzív hűtő pont olyan magas mint a feltöltött So-dimm magassága, a modul 30mm szabvány szerint.
Remélem jön HookR és meg tudja mondani, hogy honnan értelmezzük a "hűtő magasságát"
(#36994) >Deego..: Szolgáltatásokkal, fejleszthetőséggel nem lesz gond..
-
radi8tor
MODERÁTOR
Valószínű ugyanolyan minőséget árulnak itthon is (feltéve ha a kínaiból a drágábbat veszed), de azért könnyebb a jótállást érvényesíteni egy magyarországi cég esetén. Amit nyernél vásárláskor, annyit veszítenél egy esetleges garanciális ügyintézésnél külföldre való postázással (arról nem beszélve hogy a cseredarabot is vámolják)
-
HookR
addikt
Hogy mennyire jó minőségűek azt nem tudom, de például innen:
- adapter.hu
- wireless-bolt.hu -
HookR
addikt
Esetleg ezek közül valamelyik:
- Abee Acubic A60
- ASKTech ALTO NT-TX1000
- Chieftec FI-01B
- Chieftec FI-02B
- IBST CI-9D89
- In Win BM és BP sorozat
- In Win Wavy és Wavy II
- Lian Li PC-Q09F
- Lian Li PC-Q09FN
- MS-Tech CI-100
- MS-Tech CI-110
- Silverstone ML09
- Spire PowerCube 210
- Thermaltake SD101
- Winsis Wi-12 -
user137
őstag
wow...
"With a 35W TDP that translates into a full featured home theater PC capable of timely commercial scanning, transcoding and 3D Blu-ray play that only draws between 14 and 43 watts, this system provides a fantastic option for anyone looking to build the ultimate mini-HTPC."
-
Chaser
legenda
Köszi
zodo: Nem sajnos, asus nagyon copó ágas, volt tőlük lapom mindent lehetett állítani csak cpu feszt nem. Az meg hogy direkte EE cpu-t veszel nagyon felejtős, minimálisan fogyasztanak kevesebbet mint a normálok, mivel mindenben ugyanazok, gyárilag kisebb VID-et kapnak aztán kalap, meg a 2+ magosak kisebb órajelet. Egy x4-en 30-40W-ot lehet spórolni alulfeszeléssel, nekem már csak a melegedés miatt sem mind1.
-
szponzor
senior tag
Van egy nagyon szép ház, amibe belemegy a 6 3,5"-os vinyó, szóval NAS-nak tökéletes. Az ára is nagyon szép, kb. 50 000 Ft a Fractal Design Array R2.
-
raidx
őstag
Sógoréknál már három típus kapható és ide is szállítanak. [link]
Nálunk még csak az ASROCK lapja kapható állítólag, de még nem találkoztam olyannal aki vett is volna.
Az ASUS Delux árát még csak megértem (40 ezer fölött van) de a Sapphire Sapphire PURE Fusion Mini E350, A50M -ért a harminc-akármi kicsit soknak tűnik. Ennyi lenne a 3.0-ás USB ára?
-
zodo
nagyúr
-
Pista0001
addikt
Amit linkelt a kolléga (meg szerintem a Chieftec is) annyival (is) többet tud a Scythe-nál hogy csak 1 tápcsati kell a két vinyónak.Kis házban ez is számíthat, valamint a zárt doboz a noti vinyó nem túl sok hangját is bent tarthatja. Akinek meg az egy-táp-két-adat felállás is sok kábel fronton annak ezt ajánlom. Ennek egy adatkábel kell csak mert a két vinyóból RAID tömböt csinál.
Szerk.: megnéztem a Chieftec-et jobban és tök ugyan az mint a másik.
-
zodo
nagyúr
No akkor majd meglátjuk. Valóságban még nem láttam picopsu-t így csak a fantáziámra hagyatkozva értetlenkedtem.
Másik memória felőli oldal, valóban szűkös.
Innen nézve, talán kicsivel jobbnak tűnik a helyzet. -
Osibaa
senior tag
user137 szerint szállítanak ide is, 15 EUR körül. (Én kicsit elvesztem a honlapjukon, mert angolul nincs fent semmi, németül pedig nemtok.)
V8David: én is csak az előlapi kivezetés nevet hallottam rá.
"Ahogy így visszaolvastam, gondolkodtam, hogy be merjem-e írni ide a Core-iX cpu-k után."
Azért van szó kevesebbet az Atom-os gépekről, mert arra ott az Atom Klub topik, itt inkább minden másról beszélgetünk. Bár én is itt vagyok az Atomos-os gépemmel.
Szal kérdezz nyugodtan, ha tudunk, segítünk. Házat találtál már a gépnek?
-
zodo
nagyúr
Ezzel bizony.
Gyári Amd proci ventit, minden esetben szabályozza, de a 120P csak szólóban.Az elosztó mindig a lap pwm-es cpu fan aljzatában volt.
Az én elosztóm nem küld tovább semmilyen impulzust a 3 tűs részhez, mert mindkét ága közvetlenül a lap aljzatáról kapja a jeleket.
Ezért is próbáltam ki, hogy mindkét ágát 4 tűsre cseréltem, de helyzet ugyanaz maradt.
Egy venti van vezérelve.(#3408) EarL 007
Hát sajna ez most nem AC vagy nem tudom.
, de tényleg mindegy, mert ez az eredeti felállás egyenlőre a legjobb megvalósítás.
, de ránézek alkalomadtán a témára, elosztókra.(#3409) EarL 007
Én drukkolok neked, hajrá!
Igaz nem olcsó mulatság (számomra) ,de már nagyon nem bánom, hogy végre kb. 1-1.5 év elteltével erre a szintre jutott a projekt és részben megvalósult az ez irányú álmom. -
Geree
senior tag
még annyit tennék hozzá magamhoz, hogy nekem szimpatikusabb az olyan ház aminek nem csupa méhecskeluk az oldala, hanem van egy átgondolt szellőztetési irány mondjuk 2 ventivel és az átfújja az egészet- lehet, hogy valamivel hatékonyabb a lyukas, de ennyi erővel az asztalomra is kitehetem az alkatrészeket... Lyukak nélkül viszont kevésbé porosodik, elég csak pár helyre porszűrőt tenni (és szerintem szebb is).
-
zodo
nagyúr
"ha már dos felületre jutsz" még véletlen se jutok el idáig.
Inkább nem piszkálom, mert csak kárt teszek benne. Nekem sehogy sem akar összeállni, hogy mit is kellene tennem. Kipróbáltam a az összes fent lévő progit, de mindegyikkel, kudarc lesz a vége. Fekete képernyő a post után vagy hozzáférés megtagadva a már nem is tudom mihez.
Köszönöm a segítségeiteket, de azt hiszem ez most így marad.
-
user137
őstag
USA ebay is játszhat, de ha fennakad a vámon, vagy "eltűnik" (magyar posta rulez), akkor nehéz lesz értelmesre kihozni az árát. ezért preferálom a német forrásokat, még ha 1-2 ezer forinttal drágább is. ha egyet berendelsz, én szívesen átveszem, előre mondj árat és legyen annyi.
toldynak is berendeltem a lapot, oszt 1500Ft bukta volt rajta a végén.
-
audi100td
nagyúr
Köszi a segítséget, közben apróban találtam egy J&W Minix 780G-t, így szerencsére nem kell eladnom a mostani procimat és a lap felépítése, felszereltsége is szimpatikusabb, ezek az intel lapok elég fapadnak tűnnek.
Most a cpu hűtése miatt vagyok dilemmában, Scythe Shuriken-t szemeltem ki, de úgy néz ki nem fér el a RAM-ok mellett.
-
.mf
veterán
Akkor miért nem az ISK-310-65-öt nézed, olcsóbb, és a 75W-os paneltápját is valószínűleg könnyebben eladod.
Szerk: jé, amíg nem figyeltem, közben jöttek kérdések-válaszok...
310-esből nincs 65W-os verzió?Nagyobb teljesítményű noti/AC-CD tégla-tápokban elő szoktak fordulni ventik, nálam is van egy ilyen, amúgy nem pörögne magas fordulatszámon, de sajnos kerreg...
-
Köszönöm.
A levegő ugyanannyi mint a szobában, mert a ventik elég alaposan öblítik át a gépet. Ha terhelem van egy kis hangja ez által a gépnek, de mivel olyankor főleg játékra használom, ezért nem zavar, mert rajtam a füles
(C2D 4000MHz, GF9800GT 1GB HSLI-ben az alaplapi GF9300-assal ami a fizikát számolja)
Idle 36 fokos a proci, terhelve 46 fokig megy fel, de időközben azért a hangja is megjön -
-
-
Grobee
csendes tag
húúú! Ez tök jó. Ugyanis erősen gondolkodom hogy kikötöm a táp ventillátorát.
Elég rosszakat hallottam róla.
Szerintetek nem lenne gond ha kikötném? Egy ION rendszer fog belemenni.
Ami most alap terhelésen ~37W-ot fogyaszt. Egy 60%-os hatásfokú tápegységnél így kb.
15W fog hővé alakulni. Azt meg ki kell bírnia. Nem? Nem jó az elgondolásom?üdv.
-
toldy
őstag
Azt elismerem hogy jo kis lap de hito-t ismerve az nem lesz jó neki mert "csak" 4x a pcie-e. Én azt mondom nem sokára itt vannak a h55 itx lapok. Vegyen egy ECS lapot meg egy I3-530. Ha késöbb kell akkor tudja bővíteni.
Egyébként az Asrock Nettopot jobban ajánlom mert az kész van és olcsóbb ( jelen körülmények közt meg az ár fontos tényező, szerintem). -
.mf
veterán
Szezon-fazon.
Most az Ionról van szó, ami Atom 230 vagy 330 + nV MCP7A-ION, ami nem csak a FullHD-t, de még a 2560*1600 felbontást is támogatja.
Aminek kapcsán ezt hallottad, az pedig az Atom újabb generációja, D410 és D510, amik prociba integrált GMA3150 gpu-val rendelkeznek. Az nem az Ion, ez nem a Zotac sara, hanem az Intel önkényes korlátozása. -
dabadab
titán
"szerintem az ionos konfig a 330-assal kicsit kevés lesz 1080-as videóhoz"
Ez tévhit, valószínűleg az elég szerencsétlen PH-s Ion-tesztből maradt itt: az Ion kb. önmagában lejátszik bármilyen videót, nemhogy a 330, de a 230 is leginkább csak unatkozik videólejátszás közben.
"meg vannak olyan zotac lapok csak a 720p-t "engedik ki" a digitális kimenetükön.."
Ez a chipset, nem pedig a Zotac korlátozása lehet, Ionon viszont egészen biztosan nincs ilyen.
(Van itthon két Zotac IONITX alapű HTPC-m, onnan tudom
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- PlayStation 3
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OTP Bank topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Suzuki topik
- Béta iOS-t használók topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Quadro FX 570 eladó
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest