-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagynozi
aktív tag
válasz
AxBattler #38074 üzenetére
A ház támogat 2 db. 12 centis ventit a VGA alá.
Dugo: Gyári hűtővel nagyon szépen muzsikál ( hangra is, nem túl hangos, lehetne halkabb is, de a hőfokok rendben vannak az i5 7500 is csak 65W TDP-s. A kártya nagyon szépen minden meleget kifúj a házból, szerintem ez lehet a nyitja az alacsony hőfokoknak.
-
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! Tegnap összeraktam végre életem első minijét. Egy Fractal Design Node 202-es lapos házba került a szerkezet, a processzor Intel Core i5 7500 lett a VGA GTX1070 ( Blower típusú, kifele fújja a levegőt ).
Az összeszerelés kegyetlen volt, többször kaptam szívinfarktust, meg 2x a "fene egye meg ott ahol van" mondat is elhagyta a számat, de végül 4 óra hossza folyamatos munka után meglett az eredménye: MŰKÖDIK és egész jól teszi a dolgát. Ami igazán meglepett, hogy nem melegszenek nagyon az alkatrészek a videókártyát 80 fokig egyedül a FURMARK stress tesztjével tudtam elrepíteni, amúgy The Witcher 3 és Mass Effect: Andromeda alatt 65-75 közöt mozognak a celsiusok ( bár alulról egy 12 centis PWM-es ventivel támogatom a kártyát ), a CPU gyári hűtővel, de nem gyári pasztával ( AC MX4 ) maximum 58 fok 100% terheléssel. 2 háttértár van benne, egy SSD, meg egy 2,5-ös HDD, de nem melegszenek, átlagosan mindegyik 30 és 40 fok között üzemel. A gép nem hangos, főleg ha játszok, ha filmezek, akkor meg le tudom venni a ventifordulatokat, akkor teljesen csendes a szerkezet.
-
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! FRACTAL DESIGN Node 202 alapokon építenék egy Mini-ITX-es gépet az alábbi komponensekkel, a véleményetekre lennék kíváncsi!
Alaplap: MSI B250I PRO
CPU: INTEL Core i5-7500 3.40GHz 1151 BOX
Memória: HyperX 16GB Savage DDR4 2400MHz CL12 KIT
VGA: MSI GTX 1070 AERO 8G OC ( ez így elviekben kifele fújja majd a levegőt a házból )
SSD: HyperX 240GB Savage SATA3 2,5"
HDD: ( ez laptop HDD ): WD Black 1TB 7200 rpm 32 MB SATA3 WD10JPLXA táp a házzal együtt jön 450W-os, azt olvastam elegendőnek kell lennie.
Ez így összesen 370 ezer körülre jönne ki. Mi a véleményetek róla?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Steam Deck
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Linux kezdőknek
- Milyen processzort vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Ingatlanos topic!
- PlayStation 4
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Quadro FX 570 eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged