Új hozzászólás Aktív témák

• zsoltee10

addikt

válasz HUN_Sector #63411 üzenetére

uuu az az FX széria az nVidia mélypontja volt. Melegedett mint az állat, cserébe gyenge volt. :D Akkoriban az Atinak állt a zászló, a Radeon 9500, 9700 széria mindent vitt. Itt egy retro cikk a ph-ról. [link] 1 évvel később építettem azt a gépet, amivel a legközelebb voltam az akkor elérhető csúcs PC-hez. Akkor a 3.2-es P4 volt a legnagyobb proci amit megvehettünk, és a Radeon 9800XT vga, amit lehetett kapni. Nem volt ezeknél erősebb. Na én vettem egy Radeon 9800Pro-t, ráflesseltem az XT Biosát. :D Aztán a nagykerben válogatunk C0 steppinges 3.0-s Pentium4 procit, aminek az alapfesze nem 1,525V volt, hanem 1,475V. Ez a proci egy Asus P4C800 lapban alapfeszen vitte a 3,75Ghz-et. Legjobb gépem volt evör, ha a korabeli csúcshoz viszonyítunk. Ma már ilyenre esély sincs.
    Következő évben aztán az nVidia összeszedte magát, az Intel meg tévútra ment a Prescott magos P4-el, nekik is kellett utána 1-2 év mire rájöttek, hogy a Pentium3 vonalat kellett volna tovább vinni asztali vonalon, ahogy tették azt a laptopokba való proci családdal. Az AMD köröket vert rá az A64-el, akkor én is váltottam AMD-re pár évig. Amíg az Intel vissza nem tért az élre a Core2Duo procikkal, amiből aztán az i5-i7 család lett. Azóta csak Intel, de ha most raknék össze gépet, AMD lenne.

Új hozzászólás Aktív témák