- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gaming notebook topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
toldy
őstag
Az hadjám, ma elvóltam a ramokért, nagyon zsír lett a gép.
Már mist halkabb ( és pár dologban erősebb jobb) pedig még kell a vga és cpu hűtőt is akarok venni.
Szóval egy windows alatt amit cseréltem,
9300 itx/q8200/5770/ddr2 -> 9300itx/e1400/nvidia igp/ddr2 -> h55n/i3-530/intel igp/ ddr3 és a windowsom él és virul.Most jelenleg proci alapon@ bios 1,0v, igp 1,2v mást nem piszkáltam. Érdekes hogy a proci alapfeszen gyárihűtő 100% load 58-60 fok míg 1v gyárihűtő 100% load 52-53 fok max.
Eddig nagyon tetszik, hétvégén nem leszek, jövőhéten megismerkedek vele közelebről.
-
zodo
nagyúr
Kínok kínjával (görnyedve a gép felett) , de összeraktam az új gépet.
Viszont rájöttem, hogy nagyon le vagyok maradva egyes témákban.
Történt ugyanis, hogy az első bekapcsoláskor (mint mindig, ne kérdezzétek miért) a ventik felpörgését figyelve, nem nyomtam a "del" gombot, hogy átállíthassam a boot sorrendet, mivel telepítenem kellene.Welcome.
Mondom magamba, mi a f....
1680x1050 helyett 1280x1024-on a képernyőfelbontás.
Némi panasz, hogy az Ati driver bla-bla-bla, közben a telepítés vezérlő dolgozik.
2 perc és.......Szóval még nem találkoztam, sőt hallani se hallottam erről a tényről.
Win7-nek már az sem számít, ha az egész deszkát kirántom alóla.
, de lehet csak annak tiszteletére tette, hogy szinte mindenből jobb hardvert kapott.No, mindegy így is úgy is telepítenem kell.
Nem ússza meg ilyen könnyen. -
törölt tag
-
gyuratzf
csendes tag
válasz
gyuratzf #4539 üzenetére
Sziasztok!
Azt hiszem a B.) verzió mellett döntök.
Kérdésem még az, hogy a Cooler Master RC-100(Elite100) házon kívül ismertek-e monitor hátuljára szerelhető gépet?Aki ismeri és használja a Cooler Master RC-100(Elite100) házat, írja már megy, hogy mennyire hangos?
Jelenleg már csak ez akadályoz a vásárlásban!
-
atesss
addikt
válasz
ZCoyote #4573 üzenetére
Köszi hogy megnézted.
27W és 30W nem egy nagy különbség...
De ez ígyis úgyis elég jó.
A Biosban lehet az Atom feszültségét is állítani (le/fel) ?A fogymérő se hinném hogy nagyon tévedne. Persze ha van PFC a tápban (mármint a külsőben). 96W-os az ugye ? Mert asszem 80W felett kötelező az EU-ban (ha jól rémlik a szám). Nincs esetleg ráírva, hogy "PFC" ?
-
HookR
addikt
Egy rakás kép az SG05-ről, (benne többek közt) AXP-140 -ről, HD6850-ről, 3db 2.5" drive-ról
és egy sztori a hazaszeretetről, bátorságról és a magányos hősökről. Jah nem, az nincs.
Klatty -
zodo
nagyúr
Bocsánat, de elfeledtem!
Meghoztam a memóriáimat!
Lassan neki látok összerakni, talán a hétvégére már lesz egy kis beszámoló is az új konfigról.
Viszont az összehasonlító tesztekkel kapcsolatban, nem ígérek semmit.
Kicsit hosszadalmas feladatnak tűnik, de lehet rászánom magam még nem tudom. -
zodo
nagyúr
Ha olcsóbban akarod megúszni és a jövőben nem lesz 2 slott helyet igénylő és nagyobb fogyasztású videó kártyád akkor jó választás lehet a Chieftec ház a 180W-os táppal.
Megjegyzés:
Nekem nem tetszik ebben a házban, hogy "nem kap levegőt" a videó kari.
Normál méretű ODD-ot fogad, ami miatt még kisebb lesz a légtér.SG05 Igaz, hogy most nagyobb lenne a költségvetésed, de hosszútávon, ha ilyen "izom kockát" építesz akkor jobban jársz, ha őt választod.
Megjegyzés:
"jobb minőségű" feltételezésed megkérdőjelezhető, ha a ház minőségére gondoltál. Viszont, ha levonod a házhoz kapott Fsp 80+ -os tápegység árát, ami első osztályú akkor már nem is olyan drága az a ház., de hallgassuk meg a nálam bölcsebb tagok véleményét is!
-
dni
őstag
sziasztok!
Az alábbi konfigot állítottam össze, viszont a ház még kérdéses számomra:
SG05 VS. Chieftec bt-02b
A SilverStonehoz DVD írót is kellene vennem így majd 20k-val lenne drágább, de van dedikált helye az ssd-nek is, tágasabb, szebb, jobb minőségű, hatásfokú a tápja, viszont több helyet foglal, és kévébe jók a slim odd-k.
Gigabyte H55N-USB3
Intel Core i3 2,93GHz LGA1156 4MB Box 3év (i3-530) processzor
ADATA 4GB/1600MHz DDR-3 PC3-12800 Gaming Series (Kit! 2db 2GB)
Zotac GT 240 Synergy Edition 512MB HDMI DVI videokártya
Agility 2 60GB
Samsung HD103SJVálaszaitokat, ötleteiteket előre is köszönöm!
-
ZCoyote
őstag
Akkor a folytatás.
Ram: 2x2 GB Kingston KVR1066D3N7K2 DDR3 1066 MHz
Fogyasztásmérő: Basetech
Fogyasztás: A proci 2100 MHz-en üresjáratban, 27W a rendszer fogyasztása
A proci 2100 MHz-en teljes terhelésen, 30W a rendszer fogyasztása
Alap órajelen nem néztem mert nem akartam a BIOS-ban turkálni.A paneltápon nincs semmi terhelhetőségi adat, tulajdonképpen semmi adat nincs rajta kivéve a gyártás dátumát.
Kb. ennyi.
-
Cyrin
addikt
Az lenne a kérdésem, hogy ebben ki lehet-e cserélni a mini-PCI Express portban csücsülő wlan kártyát firewire kártyára, mert a wlanra semmi szükségem nincs, a firewire pedig a HDV kamera miatt kellene.
egyébként a két madzag ami a wlan adapterből ágazik ki, azok antennákhoz mennek?
-
zodo
nagyúr
(#4563) Igazad van a merőleges csatival kapcsolatban.
, de kitudja mit hoz a jövő lapja, hátha a választott lapon épp hátsó kivezetésű lesz, mint az 5770-en.
Ha nem mélységben akkor magasságban kell számolnia a csati+vezeték méreteivel csak erre vonatkozóan említettem a csati hely fontosságát, nehogy szem elől vesszen.(#4565) Szintén igaz az állításod, de gondoltam megnézte a tesztet és tud következtetni az adatokból.
Viszont, ha 130W tdp proci helyett 45W tdp-sel nézzük a konfig fogyasztását akkor is 195W környékén járunk amihez szintén kevés a noti táp verzió.
Értem én, hogy jó lenne (és vannak elvetemültek akik így használják) egy diszkrét vga-t is noti vagy xbox tápról hajtani, de hát én nem tudnék nyugodtan játszani az tuti.Talán pár év múlva, ha még kisebb fogyasztású, de nagyobb teljesítményű kártyákat vagy processzorokat lehet, majd vásárolni megfelelő alaplappal akkor megéri ezen agyalni.
-
HookR
addikt
válasz
#25954560 #4562 üzenetére
"ahogy nezegettem, a low-profile videokartyak legnagyobb resze 16.8mm hosszu. van-e ertelme hosszabb kartyanak helyet hagyni, illetve ha igen, mekkora hely kene?"
Igen, kb. 168 mm-t (6.6in) ír elő a szabvány a low-profile kártyákra, ám az erősebb példányok, melyekkel az ilyen kis alapterület határait feszegetik rendre nagyobbak ennél. Ahogy arra zodo is utalt, érdemes meglesni melyik kártyának van és merre néz a tápcsatija. Ha számolsz ilyen kártyák lehetőségével, akkor a hátlap belseje legalább legyen olyan 205-210 mm-re az előlap belsejétől. (Érdekességképpen, a 9600GT és 9800GT hosszabbak voltak, mint 190mm.)Kíváncsian várjuk a fejleményeket!
zodo (#4563): "Ez a kártya is csak 19 cm + táp csati helyet foglal."
Ezen a kártyán a tápcsati éppenséggel pont merőleges a nyákra, azaz a beledugott csatlakozó nem adódik hozzá a hosszhoz. Ellenben a HD5750-nél igen.zodo (#4565): "Fenti linken lévő GTS 450-es fogyasztása kb. 180/280W"
Fenti linken a teljes rendszer fogyasztása 180/280W (idle/load), aminek történetesen - a táblázat alapján - egy alapból 130W-os TDP osztályba sorolt, 6 magos I7-980X is a részét képezte. 4.2Ghz-re húzva.HD5750/HD5770/GTS 450-re a gyártóik 86/108/103W maximumot adnak meg. Természetesen érdemes némi ráhagyással számolni.
-
vitar100
tag
-
zodo
nagyúr
válasz
#25954560 #4564 üzenetére
"de mi van, ha kijön valami kihagyhatatlan kártya?"
Erre nagyon meg van az esély. Én úgy vélem. Elegendő ránézni ezekre a kártyákra és a jövőbe tekinteni. Link Az már megint más kérdés, hogy mi jut el hozzánk.
Minix az nagyon jó kis lap, gratulálok hozzá.
Én is csak a pci-e csatija miatt válok meg tőle.Nem ismerem a (gondolom épített) házad méreteit és mi az a max. méret amit megálmodtál neki, de szerintem az a pár centi nem oszt szoroz.
Azért az vedd figyelembe (mondjuk ez sem derült még ki) , hogy egy vga kártyával kiegészített rendszerhez, már-már kevés lesz a noti táp-os megoldás, ha azzal tervezted!
Fenti linken lévő GTS 450-es fogyasztása kb. 180/280W -
törölt tag
de, minix
es kihasznalhato mind a 22cm azon a reszen.
namostakkor erdemes meghagyni a lehetoseget v sem? htpc-nek keszul. lesz rendes szellozese, hogy egy passziv kartyaval se fojon meg, de kell az nekem? talan szebb lenne kisebbkent, de mi van, ha kijon vmi kihagyhatatlan kartya?
-
zodo
nagyúr
válasz
#25954560 #4562 üzenetére
Szia!
Milyen lap lesz? Csak nem egy J&W MInix?
22 cm-es ház mélység tökéletes, ha az teljes egészében kihasználható.
Ez a kártya is csak 19 cm + táp csati helyet foglal. -
törölt tag
sziasztok,
tervezek egy szgephazat. elsodleges szempontom az volt h kecses/kicsi legyen. ugy nez ki h lenne hely benne akar ketslot-os hutesu low-profile videokartyanak. viszont a haz melysege 22cm. pillanatnyilag nincs szuksegem a kartyara, csak univerzalisabb lenne a haz, ha lenne bovitesi lehetoseg. ahogy nezegettem, a low-profile videokartyak legnagyobb resze 16.8mm hosszu. van-e ertelme hosszabb kartyanak helyet hagyni, illetve ha igen, mekkora hely kene?
amennyiben kimarad, lehet meg egy kicsit zanzasitani a hazon, csokkenhet a magassaga es a szelessege is kicsit. a trend most ugyis az h az uj platformok ugyis eleg izmosak lesznek alapfeladatokra boven hozzaadott videokartya nelkul is. az en alaplapom viszont egy 780g (lesz).
-
ZCoyote
őstag
Oké, este megnézem a gépet.
Amire már most is tudok válaszolni:
A vinyó WD 640 GB WD6400AACS.
A fogyasztásmérő pár ezer forintos gagyalínó de leírom majd a márkáját.
A BIOS-ban lévő tuning opciót használtam, egyszerűen beállítottam az engedélyezett legnagyobb értéket így most 2100 MHz-n megy a proci.
A házhoz adott leírás nem hiszem hogy meg lesz, még azt sem tudom volt-e hozzáA többit este.
-
atesss
addikt
válasz
ZCoyote #4558 üzenetére
Ez jól jönne köszi.
A ram és a vinyó típusát is le tudod írni hozzá ?
Ja meg a fogyasztásmérődét.
Esetleg meg tudod nézni a belső paneltápot, hogy van-e rajta valamilyen terhelhetőségi érték ?
Vagy talán a házhoz adott leírásban is van ?Fesz vagy órajel növelést / csökkentést nem próbáltál vele ?
Másoktól is: csökkenthető jelentősebben a fogyasztás ezzel ?
Osibaa
Akkor ez a Feel 202 10k-ért a táppal együtt egy óriási Best Buy ! -
kisza25
félisten
én csak a számok alapján tudom összemérni(pl. everest),
a 2800+ sempron (intel pentium 2800Mhz-nek felel meg)is teljesen jó, netre, irodai munkára, filmeket nézni, DVD-t lejátszani...amíg ezeket külön külön csinálod, egyszerre már azért hamar el lehet fogyasztani, én csak azt írtam, hogy az atom nem lenne előrelépés(inkább csak fogyasztásban) és munkára én az E5400-at ajánlanám inkább -
Osibaa
senior tag
A Feel 202 tényleg 10K most. A 302-től csak a kinézetében különbözik. Korábban egy árban voltak, de ennek most valamiért lement az ára, lehet kivezetik, nemtom.
A táp paramétereit nem ismerem, gugli biztosan segít.
Többen is használják Atomhoz, az Atom Klub topikban talász róla képeket is. Jó párosítás az Asrock laphoz, csendes és hatékony hűtést lehet ezekkel összehozni barkácsolás nélkül is.
-
kisza25
félisten
válasz
szponzor #4554 üzenetére
nekem alpin 11PRO van a gépben és a házhűtők is AC-k, de hiába mert a leghangosabb az FSP APN 400W tápom
és ezzel nem nagyon tudok mit kezdeni,
a chiftec GPS 350W-nak hiába volt 70-75%-os a hatásfoka mégis halkabb volt,
a lényeg az egészben, hogy ennyiből maradhatott volna a gyári hűtő is, mert az is halkabb volt, mint az FSP -
szponzor
senior tag
Köszönöm a hozzászólást és a hűtőket, de sajnos mégis megvan kötve a kezem;
- A Thermaltake SlimX3-at csak 65 W-ig ajánlja a gyártó
- A Cooler Master Vortex Plus jónak tűnik, árban sem drága, viszont nem láttam még képet, hogy ezen a Giga lapon lenne és ahol néztem a ventiket (ipon, pcgear) ott nem találtam 20mm-eset (de valószínűleg figyelmetlen voltam)
- A Thermalright-ot nem nagyon lehet beszerezni itthon, hardveraprón láttam kb. 20k-ért. Arra még rájön egy venti, szóval az nagyon drága. A megcélzott keret kb. 10k lenne, de ahogy nézem ebből nem nagyon fogok kijönni.
- Az Alpenföhn Panorama is jónak tűnik, de ezt sem láttam képen még rászerelve a Giga lapra. Kinézetre lehet, hogy belelógna a RAM-okba. Utánnaolvasok majd ennek a hűtőnek.Gondolom az érthető, hogy nem akarok olyan hűtőt, amiről nem tudom biztosan, hogy rászerelhető-e a lapra anélkül, hogy a egy memóriaslotról le kelljen mondanom stb.
Ha egyik sem jön be, akkor marad a Prolimatech + venti, de jobb lenne ennél olcsóbb megoldás, mert kb ez 15-6k-ba fog kijönni.
-
atesss
addikt
Ez a Modecom Feel 202 tényleg 10k a külső AC-DC adapterrel (~96W-os), és a belső paneltáppal együtt ?
Mert ha külön szerzed be, csak a két táp bőven megvan ennyi !
A 302-es csak annyiban különbözik, hogy részben ezüst szinű az eleje ?A táp (mind2 rész) minőségéről és hatásfokáról mit lehet tudni ?
Illetve hogy az egyes ágakon mennyit tud leadni ? (a 12V ugye csak átvezetés a külső tápról, és az a fő fogyasztó manapság - de azért érdekelne az 5V és 3,3V max. terhelhetősége)
Próbálta esetleg valaki másmilyen táppal is ?
(Elsősorban az ilyen ~30W-os fogyasztási tartományban érdekelne, amennyit pl. az Asrock A330 fogyaszt egy 3,5" HDD-vel) -
kisza25
félisten
bocsi, de fater gépében most is egy sempron 2800+ van és tökéletesen tisztában vagyok a teljesítményével, az Atom hiába újabb teljesen a fogyasztásra van kihegyezve, GPU gyorsítás nélkül nem sok mindenre való
ez egy erősebb példány atomból mint egy szóban forgó és az asztali sempronnak a mobil 3000+ felel meg
az athlon x2 QL65 az pontosan az x2 4000+ teljesítményét hozza(nekem van ilyen notim)
a Pentiumból nem találtam magasabb órajelűt a listában
akkor most jó volt az összehasonlításom vagy nem -
Osibaa
senior tag
A hűtésen kicsit variálnék:
- 5 cm-es Scythe venti stornó
- feszszabályzó stornó- 2 db Scythe Mini Kaze 4 cm venti 2x1,4K CM (14 dbA)
- Zalman MC-1 elosztó 0,7K CM (nincs az alaplapon ennyi dugasz a ventiknek)Szumma: 34.600 Ft
A hűtés is jó így, a 10 cm-es hűti a passzív alaplapot, a 2 db 4 cm-es pedig a HDD-t, mindegyik venti 14 dbA-s.
-
toldy
őstag
Hasonlót néztem én is , csak it aprón.
feel 302 9k
d510mo 16,5k
Ventit még nem néztem de az 1-2 és annyi ( lehet van is itthon). Még gondolkodom rajta, de kezdek afelé hajolni hogy inkább adok hozzá és veszek egy netbookot ( az kisebb, és ha kell hordozható is). A mostani tartalék konfig helyett nézelődtem, ami van ( és nincs használva). -
toldy
őstag
Srácok tudnátok segíteni kicsit, érdekelne
- egy ház amibe belefér egy 3,5" hdd minél kisebb, paneltáp max 15k
- lap+proc max 20k (ez értendően atomos lap) a gép felhasználása net,fil,office,zene letöltés.Ki mit ajánlana? ( jöhet apróról is)
-
HookR
addikt
válasz
szponzor #4544 üzenetére
A #3715-ös hsz.-ban - néhány más hűtővel egyetemben - találsz linket SG05 + Gigabayte H55N-USB3 + Thermaltake AXP-140 + Scythe Slip Stream Slim (120x120x12mm) kombináció megvalósítására.
Pár hsz.-sal korábban (#4536) linkeltem az Alpenföhn Panorama-t is. Annyira azért nincs megkötve a kezed, szvsz.
"A Prolimatech Samuel 17-tel meg az a bajom, hogy nagyon drága és sok tesztben alig teljesít jobban, mint a gyári Intel hűtő. Húzni nem akarom, csak szeretném, hogy nagyon halk legyen"
Viszont csendesebb a gyári ventinél és pont azt mondod, hogy számodra ez a lényeg, nem? -
szponzor
senior tag
Nagyon meg vagyok lőve ezzel a CPU magasság limittel. Néztem az Arctic Cooling Alpin 11 Pro-t is, de 85 mm magas és csak 82 mm magas fér be ebbe a házba. A Prolimatech Samuel 17-tel meg az a bajom, hogy nagyon drága és sok tesztben alig teljesít jobban, mint a gyári Intel hűtő. Húzni nem akarom, csak szeretném, hogy nagyon halk legyen, mert egyrészt közel vagyok a géphez, másrészt amikor az alap Intel hűtő 1900RPM-mel pörög, akkor olyan, mintha egy Trabantban ülnék.
Ismertek olyan alternatívát hűtésre, amit rá lehet rakni egy Gigabyte H55N-USB3 lapra (tehát elfér a kondiktól, memóriáktól) és elég halk, továbbá bírja a 87 W TDP-t?
-
Osibaa
senior tag
válasz
kisza25 #4542 üzenetére
Ezt ugye Te sem gondoltad komolyan, hogy egy kétmagos Atom D510 semmivel sem lenne gyorsabb egy 7 éves egymagos Athlonnál?
Mégha egy Athlon X2 4000+ procihoz viszonyítanád...
gyuratzf: ennyi alkalmazásnál én inkább a 768 MB memóriát érzem kevésnek, gondolom használta a gép rendesen a virtuális memóriát és kerregett a merevlemez folyamatosan.
A konfigra visszatérve a kétmagos Atom 2 GB RAM-mal biztosan gyorsabb lenne a mostani gépnél, de ha biztosra akarsz menni, akkor a Pentium a jó választás, abban bőségesen van potenciál ehhez a felhasználáshoz. RAM-ot a helyedben 1x2 GB Kingstont vennék, hogy később könnyen bővíteni lehessen. -
gyuratzf
csendes tag
Szia!
Egy régi Atlon 2400+ 768 MB RAM, 160 GB HDD, Codegen ház, Chieftec táp, XP Home a mostani konfig. Van rajta egy Panda IS 2010 vírusellenőrző. A nejem egyszerre dolgozik a könyvelőprogramba, AbevJAVA adóbevallóban, nyitva a net és megy az OpenOffice. Igy már belassul az élet.
-
Osibaa
senior tag
válasz
gyuratzf #4539 üzenetére
Szia!
Amilyen feladatokat leírtál, azok nem tűnnek erőforrás igényesnek, az FPU-t is kevéssé terhelik, így szerintem a kétmagos Atom jó választás, illetve a Flash játékokba az ATI kártya hardveresen besegít.
A Pentium teljesítménye természetesen jóval nagyobb az Atoménál, de ezzel együtt a fogyasztása is, illetve komolyabb hűtést igényel. Ez szintén jó konfig, ha az Atom teljesítményét nem érzed elegendőnek.
Milyen gépet használtok most erre a célra és azt miben érzitek kevésnek? Gondolok itt a mindennapi munkára is, illetve az esetenként (pl. zárási, adóbevallási, beszámoló készítési időszakban) megnövekedett feladatokra is.
-
gyuratzf
csendes tag
Sziasztok!
Egy kisméretű, monitor (SAMSUNG 920NW) mögé szerelhető gép beszerzésében gondolkodom a nejemnek:
A.) verzió: MSI WIND Box DE220-008CE (Atom D510, 2 GB RAM, 320 GB HDD, W7HP, ATI HD4330 videókártya).
B.) Épített gép:
Cooler Master RC-100 (Elite 100) ház,
Intel DG41AN alaplap (ITX, Intel G41 chipset, Intel GMA X4500, ITX),
Intel E5400 BOX processzor,
2 GB márkás RAM,
320 GB notebook vinyó,
WIndows7 Home Premium operációs rendszerA fő gondom az, hogy az épített gép mennyire lesz csendes, és működik-e egyáltalán? Az MSI teljesítménye elég lesz-e munkához?
Használat: internet, könyvelőprogram (Windows-os FoxPro program), Flash játékok, a gép sokat fog menni, mert naponta könyvelés megy rajta, TV-hez, házimozizásra nem kell.Mi a véleményetek?
-
toldy
őstag
Én örülök neki hogy foglalkozol vele, majd fényképeket az élőről is. Te legalább valóban csinálod, tervezed ( én a fejben lévővel tovább soha nem jutok). Tisztelem kitartásod.
De hogy a házhoz is szóljak, most nem tudok, szerintem ( konkrét méreteket , hogy mi mihez képest holvan nem tudom) nélkül nincs semmi ammi szerintem nem jó.
-
HookR
addikt
Nem is kell neki.
A panel/picotápra az alaplap lenne kötve a processzorral, memóriával, HDD/ODD/SDD-vel, amihez elvileg elég egy (90-)120W-os is, míg a tápcsatis VGA (pl. Powercolor HD5750, Palit GeForce GTS 450) közvetlen az AC adapter 12V-jából táplálkozna, mint ahogy azt a #3959-ben is írtam.Mi több, azt kellene még kideríteni, hogy ez a panel/picotáp kikerülésesdi járható-e az alaplap ATX12V-s csatlakozója esetén is, mert akkor az xbox 203W-os AC adapteréből jövő 3db 12v/5.5A-es kábel szépen el lenne osztva. 1 menne a pico/paneltápnak, 1 közvetlen az alaplap ATX12V-jára, 1 meg a VGA-nak.
kisza25 (#4534): Lehet.
dni (#4535): Pl. a gyári, amit a dobozos processzorhoz mellékelnek.
Na de hogy konstruktív legyek: Pl. Alpenföhn Panorama HTPC Cooler 6750.- HUF-ért.
-
dni
őstag
Sziasztok!
SG05-be milyen intel cpu hűtők férnek be a olcsó árkategóriából?
Válaszaitokat előre is köszönöm
-
HookR
addikt
Nem terveztem újabb helyzetjelentést, de egye fene, nem tudom megállni
Néhány fejlesztés mellett muszáj volt még kigyomlálni az apróbb hibákat, illetve véglegesíteni a tápcsatlakozó házba való bevezetésének és a burkolati lemeznek a kérdését, anélkül nem lett volna túl bölcs dolog leadni a terveket a maróshoz. Nem akarok 'prototípusokat' gyártani mielőtt minden a helyére kerül, arra való a virtuális modellezés
. Tehát a lényeg:
- 220 x 225 x 125 mm (H x Sz x M - 6.2 liter)
- Alaplap alatt lehet 2db 2.5" drive + 1db slim ODD + paneltáp, vagy 1db 3.5" drive + paneltáp
- A ház bal oldalán lehet 1db dual slot, low profile VGA + 2db 100x100x12mm-es venti (opcionálisan akár 2db 92mm-es is), vagy 1db 3.5" drive + 1db single slot low profile kártya
- A Big Shuriken ventije lecserélhető 120x120x25mm-esre is, az még pont elfér a burkolat alatt.Ezen kívül a burkolati lemez végül is rétegelt lesz: 1mm vastag alu lemez U alakban meghajlítva, kivágott szellőzőnyílásokkal, kívül + belülről hozzáragasztva 1mm vastag acél perforált lemez, U alakban meghajlítva. Porszűrő megoldás egyelőre félretéve, utólag bármikor pótolható.
Gombok átcsoportosítva a jobb oldalra. Kábelezés így egy kötegben maradhat, valamint felszabadult a hely a ventilátoroknak. A LED-ek 'kráteres furat' helyett pici, diszkrétebb lukon keresztül világítanak (utólag bármikor kráteresre alakítható, ha mégis az lenne előnyösebb).
AC adapter a korábban linkelt korai Xbox 360-as 203W-osa, melyen a csatlakozó ilyenre lesz cserélve és ilyen kerül a ház hátuljára. A mai nap sikerült erre rátalálni, s csak egy hét múlva jön meg rendelésre. Ezt lehet, hogy már nem várom meg, s mennek a tervek a maróshoz, mert a mérete alapján szépen elfér a számára fenntartott helyre (a hátlapon az alaplap síkja alatt, a dual slotos bővítőkártya vonalában/alatt).
Eloxáltatni csak Bp.-en tudok, úgyhogy amíg megszervezem, valószínű egy ideig natúr valójában fog pompázni.Most hirtelen ennyi jutott eszembe. Lehet 'csuklatni' a felmenőim, és jöhetnek a kavicsok, amiért még mindig nincs kész.
-
HookR
addikt
Gratula mindenkinek a szerzeményekhez!
-
Osibaa
senior tag
Igen, láttam. De ez ugyanolyan, mint sok más mini-ITX ház (slim ODD, slim HDD, kis teljesítményű panel táp), erre nem izgultam rá.
A T5140 viszont egyedi, mert 2 db 3,5" HDD fér bele (ventivel hűtve), emellett normál ODD-t fogad és fekvő kivitel, ami sok embernek elvárás. Desktop kivitelben sztem ez a legjobb mITX ház.
-
zodo
nagyúr
válasz
kisza25 #4521 üzenetére
Ati találgatós topikban olvastam róla és nem csak árakkal találkozni.
Igaz, elnéztem csak előrendelni lehet, de már az is valami.Osibaa
Ezt te már láttad, mint Gigabyte rajongó?
Találtam róla egy beszámolót is.
-
toldy
őstag
No, délután megyek a lapért meg a wifiért.
De messze van az a kedd
-
zodo
nagyúr
Noctua NH-U9B (125 x 96 x 70mm) neccesen, de befér.
-
gooool
őstag
A Scythe hűtő 112mm magas.A képen még van szvsz pont annyi hely van még,h az AC elférhet.De lehet inkább marad egy ideig a gyári és majd utána ha minden megvan veszek egy coolert.
-
-
zodo
nagyúr
Urak!
Segítsetek majd ki pár progi ajánlással amit szívesen látnátok viszont az új gépem tesztrovatában!
Ha lehet azért ne legyen túl kacifántos progi és ne órákig kelljen futtatnom.
Jöhet privibe is akár linkesítve.Köszi.
-
toldy
őstag
Nos kezdem,
- lap jóválasztás
- proci jó
- kingstone ram szerintem jó
-9500 gt szerintem oké
- Fsp táp rendbenAmivel gondok lehetnek
- a hűtő nem tartom valószínűnek hogy maradéktalanul elférne a lapon ( cpu helye miatt) és biztos hogy nem fér be a q08ba ( a 85mm magasság még az sg05be sem fér, 82mm)
-Nem tudom hogy dvd illetve hdd hány darabot illetve mekkorát akarsz ( 2,5" vs 3,5") de ha elegendő akkor a pcq 11 is jó választás lehet ( kicsit magasabb a cpu hely) kisebb ház illetve 5e olcsóbb. A q11 gtx 460 is befér vagy bármi kb 24 centi hosszig. -
gooool
őstag
Tripla.Mobilnet rulz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Path of Exile (ARPG)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BestBuy ruhás topik
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest