Azóta már mondták, hogy május vége lesz belőle de az is lehet hogy június. 
TRON addict

Azóta már mondták, hogy május vége lesz belőle de az is lehet hogy június. 
TRON addict

A 690 is májusban jön nem?Most akkor egyszerre akarják azzal kihozni?

Szinte biztos. Csak úgy van értelme vagy 1-2 héttel előtte.
TRON addict

ipari kémkedés nélkül kizárt ugyanakkor kiadni : D

Csakhogy az itt a gond hogy 850 dollárért akarják árulni a HD 7990-et a GTX 690-et viszont 800ért,legalábbis én ezt olvastam,lehet hogy csak pletyka,de ha mégis így lesz bajban lesz az AMD tekintve hogy a GTX 680 hogy viszonyul a HD 7970-hez teljesítményben és fogyasztásban...Szerintem gond nélkül rátudnak tenni 2 teljesértékű 680-as GPU-t a 690-re anélkül hogy csökkentenék az órajeleket hiszen nem olyan durva a 680asok fogyasztása és ha még olcsóbb is lesz a 7990nél akkor az tuti bukta az AMDnek...
(#5706) fatallerror válasza KillerKollar (#5705) üzenetére

szerintem ezen a szinten mind1 az ár, ezeket tényleg csak azok veszik meg (otthoni userek közül) akiknek a valós fütyijük pici

Számolási feladatokban elvérzik a 680-as 7970-el szemben.
Ezzel szerintem 690 sem lesz másképpen. Aki erre veszi a kártyát, annak nem lesz gond a +50$ 
TRON addict
Ezért érdekel ennyire ? De úgy látszik trollkodni jó.
Az élet kegyetlen .

Az asztali VGAkat főleg játékra tervezték,akiknek tervezői vagy egyéb kártya kell az nyilván olyat vesz de a GTX 690/HD 7990 játékra lett szánva hiszen azok emésztik fel a legtöbb erőforrást az "átlag" asztali programok közül.És abban a 680 jobban teljesít mint a 7970,ha nemis annyira sokkal.

Hallottam olyanról, akinél kódfejtő program fut a gépen 24 órában. 5970-eken.
TRON addict
(#5711) fatallerror válasza KillerKollar (#5709) üzenetére

nagyon sokan veszik munkára is elég a teljesítménye arra is ill nincs többre szüksége v nem éri meg neki többet kiadni ezért
(#5712) KillerKollar válasza fatallerror (#5711) üzenetére

Hát nagyon sokan nem vesznek ilyen kártyát
Amúgy én mint gamer gamer szemmel nézem a dolgokat és úgy a GTX 690 tűnik előreláthatólag jobb vételnek(ha igaz az amit olvastam árakkal kapcsolatban),de nem vagyok Nvidia Fanboy,több AMD/Ati kártyám volt mint Nvidia,de mindig azt veszem amit jobbnak látok.
[ Szerkesztve ]

Erre lehet esély, de akkor egyszerűen árat csökkentenek, mint ahogy azt a napokban tették a HD7970, 7950 esetében.

Bevezetéskor minden drágább egy kicsit.
Főleg, ha nincs versenytársa (2 hónapig nem volt).
TRON addict

Szerintem is.
Esetleg csökkenti az árakat az AMD és kész.
Bár én is nagyon kíváncsi leszek hogy oldja meg az AMD illetve az Nvidia a több gpu-s kiépítést.
nVidiának most nagyon jól jött ez a fogyasztás illetve teljesítmény mutató, könnyedén megoldja a két gpu szerintem.
KillerKollar Igen, úgy célszerű.
Ha nagyon jól sikerül a GTX690, azért lecserélném érte a két kártyámat. 
[ Szerkesztve ]

Itt egy kis érdekesség, ez vajon mi lehet?
" This is it, isn't it? "

Írja is a cikkben hogy a 7770 és a 7850 között nagy a szakadék mind árban mind teljesítményben. A 7830 ezt az űrt fogja majd betölteni. 

Akkor azthiszem megvan amire vártam! Jöjjön gyorsan!
[ Szerkesztve ]

addig biztos nem jön míg szűkös a kapacitás a tsmc-nél ill amíg nem jön a gtx 660as

Az AMD-nek nincs "elsőbbsége"?
TSMC-nél van. Viszont stratégiai szempontból jobb, ha előbb megvárják a 660-ast.
Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

ők használják a legtöbb gyártósort de még így sincs hawaii :] szóval nem hiszem h most töltik ki ezeket a tereket, inkább ősszel

Ha a hírek igazak akkor jövőre Kína is beszáll 28 nm-es buliba.

Mint bérgyártó?
Mi lesz a gyár neve?
Kicsit furcsállanám, mert ez egy nagyon drága, és fejlett technológia, ebben Kína elvileg még le van maradva - vagy már nincs? 

tényleg lesz, kínának nem akadály a pénz :] ígéretük szerint jövőre már nagy kapacitással fognak rendelkezni

Nekem igazából mindegy hogy mi lesz a nevük csak ne selejteket termeljenek és oldódjon meg a szűkös a kapacitás gond. 
nem hinném, hogy egy (28nm-en) kvázi zéró tapasztalattal rendelkező újonc gyártóra rárepülnének a nagyok ilyen komplex chipekkel, inkább azt tudom elképzelni, hogy kisebb bonyolultságú SoC-ok készülnének a kínaiaknál, így a TSMC-nél több kapacitás szabadul fel.
-Where is the god of tits and wine?- (Tyrion Lannister)

Azota le is teszteltek. [link]
Diablo ain't got nothin on me, I beat error37.

Kifejezetten szimpatikusan teljesít a tesztekben.
[ Szerkesztve ]

nagy a csend, nem lesz 7990 v mi? lehet túl költséges és nagy a gpu ahhoz h 2 legyen?
(#5731) ViiiiktorOC válasza fatallerror (#5730) üzenetére

Szvsz tuti hogy lesz. csak csiszolják.
Nv túlontúl gyorsan kihozta a sajátját.
7970 GHz?
Arra lennék kíváncsi. 
Egy sebet be lehet kötözni, egy törött csontot sínbe lehet rakni, de ha nem törődnek az emberrel, azt nem lehet utólag helyre hozni. Laurell Kaye Hamilton
(#5732) fatallerror válasza ViiiiktorOC (#5731) üzenetére

az durván jó lett csak elcseszték az 1000 dolláros árral, tulajdonképpen ezt tudná kihasználni az amd h aláárazná az övet.
tenerife ha lesz ilyen akkor a 7990 értelmetlen, ennyi csúcs kártyát kiadni felesleges.
azt tudom még elképzelni h a tenerife váltja ki a 2 gpu-s vga-t mert lehet tényleg túl nagy a cucc na meg ugye 384 bites... és akkor lehet olyan jól sikerülne h nem sokkal lenne lassabb a gtx 690nél és még árban is jól lőnék be akkor lenne értelme a tenerifenek

Nem hinném, hogy a tenerife olyan sokkal gyorsabb lenne a 7970-nél, szerintem hasonló lehet a helyzet, mint a 4870-4890 esetében - esetleg +30%-ot el tudok képzelni teljesítményben, de az már nagyon a max.
Ha a GTX690 nyomába akarnak érni, szükség lesz a 2 GPU-s HD7990-re mindenképpen.

fene tudja, nagy a csend szóval vmi lesz : D

Kb igen. Mert nem tudnak annyit kihozni 1 chipből mind kettőből. Kell az a 2 chip. Nagy a csend. Remélem fog valami szivárogni mostanság. 
De ha esetleg gyorsulna is 30%-ot, akkor meg mennyit kéne gyorsulni a 8000-res szériának hogy az is oltári legyen? 
[ Szerkesztve ]
Egy sebet be lehet kötözni, egy törött csontot sínbe lehet rakni, de ha nem törődnek az emberrel, azt nem lehet utólag helyre hozni. Laurell Kaye Hamilton

Kíváncsi vagyok én is a 89xx kártyák mit tudnak majd felmutatni. 
TRON addict

szerintem semmit mert mozgó alkatrész csak a venti lesz rajta

ez mi ez? 3 slotos v mi? 

Jaja, ez csak valami kedvcsináló kép PowerColor Facebook oldaláról.
TRON addict

akármi is ez jól bekell majd csavarozni xDD

Te jó ég! 
Akkor 7990-ből nem csak ref. lesz! 

she's a monster, beautiful monster...

7970X2 

Szép egy monstrum. 7970X2 lesz a neve?! 
Gondolom a hátlapja is agyig van memóriákkal amin szintén lesz valamilyen alumínium borítás.
[ Szerkesztve ]
inkább 7990-re tippelek 
-Where is the god of tits and wine?- (Tyrion Lannister)