-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZCoyote
őstag
válasz
Core2duo6600 #12935 üzenetére
Persze, hogy lát két hálókártyát hiszen ez a dolga. Ha kell, négyet is lát.
fero02: IPCOP
-
ZCoyote
őstag
Hello, jó rég jártam már erre!
Mivel az utóbbi időben kiestem a témából a tanácsotokat kérem. A mostani Atom-Ion párosom helyett szeretnék egy jobb, modernebb konfigot beszerezni. A cél az alacsony fogyasztás de azért jó lenne ha lenne benne egy kis kraft is ha kell. Az Atomnál mindenképpen legyen erősebb (mondjuk az nem nehéz). Persze az ár is nagyon fontos lenne.
-
ZCoyote
őstag
Akkor a folytatás.
Ram: 2x2 GB Kingston KVR1066D3N7K2 DDR3 1066 MHz
Fogyasztásmérő: Basetech
Fogyasztás: A proci 2100 MHz-en üresjáratban, 27W a rendszer fogyasztása
A proci 2100 MHz-en teljes terhelésen, 30W a rendszer fogyasztása
Alap órajelen nem néztem mert nem akartam a BIOS-ban turkálni.A paneltápon nincs semmi terhelhetőségi adat, tulajdonképpen semmi adat nincs rajta kivéve a gyártás dátumát.
Kb. ennyi.
-
ZCoyote
őstag
Oké, este megnézem a gépet.
Amire már most is tudok válaszolni:
A vinyó WD 640 GB WD6400AACS.
A fogyasztásmérő pár ezer forintos gagyalínó de leírom majd a márkáját.
A BIOS-ban lévő tuning opciót használtam, egyszerűen beállítottam az engedélyezett legnagyobb értéket így most 2100 MHz-n megy a proci.
A házhoz adott leírás nem hiszem hogy meg lesz, még azt sem tudom volt-e hozzáA többit este.
-
ZCoyote
őstag
2,5" v. 3,5":Popcorn Hour NMT A-200
-
ZCoyote
őstag
válasz
kisza25 #3220 üzenetére
A táp ventije nem egy lopakodó de nem is túl hangos. Elég jó a ház szellőzése a fronton lévő 12 cm-es ventinek hála meg a sok liknak a házon, (front venti kelt némi szélzajt).
Szerintem elég masszív a ház bár volt itt valaki aki találkozott már masszívabbal is. Ha 82 mm-t adnak meg mint legmagasabb elhelyezhető hűtő akkor azon nem tudsz csalni mert pont a hűtő felett van a táp, azzal meg nem tudsz mit csinálni. -
ZCoyote
őstag
Szerintem nagyon jó és átfogó írás lett.
Esetleg ide "PicoPSU + külső AC/DC" lehetne írni hogy nagyon korlátozott mennyiségű csatlakozóval rendelkeznek. -
ZCoyote
őstag
FanMate2 beszerezve, felszerelve, beindítva, venti 1000-re beállítva, hang megszünve, örülve!
Mégegyszer köszi a segítséget minden résztvevőnek!
-
ZCoyote
őstag
Lehet, hogy nem értesz a témához de igazad volt
Instant flash-el feltettem újra a BIOS-t és most hellyel-közzel működik a dolog. Tehát a Win megy rendesen és az a percegés is elhalkult annyira, hogy egy méterről nem hallatszik.Ennek ellenére szerintem Osibaa ötlete lesz megvalósítva mert úgy ez a minimális percegés is elmulna.
Köszi Mindkettőtöknek!
-
ZCoyote
őstag
Kiba..tt nagy szopás van. Felraktam a legújabb BIOS-t és beállt a Win mint a szög. Megpróbáltam elkezdeni egy újratelepítést, erre kékhalált dobott.
Próbaképp visszatettem a régi BIOS-t és most megint megy a Win.
Azt vettem észre, hogy az új BIOS-al is van valami ütemes percegő hang a ventinél (gondolom). Úgyhogy f@sz@, most nem tudom mit csináljak -
ZCoyote
őstag
Összeraktam a Feel 302 házat, Asrock A330 ION lapot és a Kaze Jyu ventit.
Van egy kis gondom: mióta beraktam a ventit azóta halk, gyors, szaggatott sípolást hallok a házból.
Mi lehet a gond? -
ZCoyote
őstag
válasz
canniball #3036 üzenetére
Én azért bepróbálkozok egy 3,5" vinyóval. Egy WD Caviar Blue-ról van szó, az meg nem egy melegedős tipus meg aztán hátha eljut hozzá egy kis levegő a nagy ventitől.
Csak 1 db 2,5"-os vinyóm van az meg egy WD Scorpio Black, ami gyors mint állat viszont cserébe forró isKöszi az infókat!
-
ZCoyote
őstag
válasz
canniball #3034 üzenetére
A beszerelt alaplap fölé pontosan hová esik a Scythe venti? A proci fölé?
A gumicsavar a szellőző lyukba megy vagy fúrni kellett hozzá?
3,5"-os vinyó van benne? Ha igen milyen meleg? Mert ha jól emlékszem ezekben a házakban (202,302) elég gyatra a vinyó elhelyezkedés-szellőzés
Csak ennyi kérdésem van (egyelőre)
Azt tudom, hogy a rendes venti nem megy bele, anno én is szuttyogtam vele csak más alaplappal.
Még szerencse, hogy van ilyen ventim itthon azt legalább már nem kell venni -
ZCoyote
őstag
Ezt asszem már nem is fogom
toldy:
. Nem a front ventinek van hangja hanem inkább a táp ventinek. Meg ha levenném akkor valahová ki kellene kötöznöm az alaplapi tápcsatlakozó tyúkbeleit mert sanszos, hogy beleérnének a ventibe.
z00li: Igazad van, sajnos túl meleg van. Ha hűvösebb lenne akkor a proci borda is jobb hőfokú lenne. Viszont akkor csutkára kellene tekernem a front ventit de akkor meg a csendnek lenne annyi.
user137:
Nem csináltam prime95-öt mert rosetta@home fut a gépen 24/7-ben az pedig 100%-ra terheli a procit. Még stabilitás tesztnek is kiváló.
Azért egy képet a hőfokokról berakok:
Most új projekten kezdek dolgozni aminek az alapja egy Modecom feel 302 ház meg egy Asrock A330 Ion lapra fog épülni. Bár nem túl nagy projekt mert csak össze kell rakni őket
-
ZCoyote
őstag
Akkor egy kis beszámoló a Gemin II borda projektről:
A rendszer működik.
A kis shuriken-nel 100%-os terhelésen 56-57 fokos volt az e8300-as.
A Gemin II-vel ez most 58-59 fokos úgyhogy alapjában véve ez elég jó.
Így most beraktam a Swif2-őt front ventinek és a táp pedig szippantja kifelé a meleget. A Swif2 most ~930-at pörög. Tehát mínusz 1 db venti (zajforrás) a házban ami nem rossz.
Viszont most 23 fok van a lakásban de kánikulában ez fel szokott menni 28 fokra így ha ezt követi majd a proci hőmérséklete is akkor már az a ~64 fok nem lesz túl megnyugtató.Úgyhogy felemásak az érzelmeim. Egyrészt nem rossz a végeredmény viszont a bele fektetett pénzt szerintem nem érte meg.
Egy tanulság a végére:
Csak az csináljon ilyet aki olyan félbolond fanatikus mint én -
ZCoyote
őstag
válasz
user137 #2921 üzenetére
Elhiszem.
Visszatérve a hűtésre. Nálam totál megdőlt az, hogy hőcsöves hűtésnél jobb a toló venti. Megfordítottam a tápot illetve a proci hűtő ventit is, hogy fújja a bordát. Az eredmény: kb. 6 fokkal melegebb proci! Lehet, hogy a proci mellett lévő alkatrészeknek jobb a fújás de az én esetemben lényegesen jobb a szívó venti.
zodo: Így van, az a lényeg, hogy aki megveszi, elégedett legyen vele.
-
ZCoyote
őstag
Sikerült a futárszolgálatnak elb@ni a kiszállítást úgyhogy max. holnap este tudom felrakni a gemini-t
-
ZCoyote
őstag
válasz
user137 #2879 üzenetére
Az volt az érdekes, hogy amikor toló állásban volt a venti akkor melegebb volt a proci. Biztos zavarták egymást a tápventivel.
Mondjuk a tápot nem fordítottam meg ez valahogy kimaradt.
Már mindegy, megrendeltem a Gemini-t úgyhogy működnie kell és punktumHa nem fog, akkor jön a vészterv 1.1.
-
ZCoyote
őstag
válasz
user137 #2874 üzenetére
Nem tudom nézted-e a képen, hogy mekkora kib@ott nagy az a borda. Egyenesen az első venti elé lóg ahonnan meg fogja kapni a bejövő hűvüs levegőt. Ettől szerintem nem fog annyira felmelegedni, hogy a táp ventinek forró levegőt kelljen kifújnia. Ráadásul ha jól néztem a bordák közé fúj be a venti tehát ez a gond kipipálva. Ahogy írtam a gyári tápventi amúgy is kis terhelés mellett is feleslegesen gyorsan pörög szerintem úgyhogy nagyon már nem fog feljebb gyorsulni.
Nekem kis shurikenem van és a venti nem fújja a bordát hanem szívja le a meleg levegőt mert gyári állapotában engem zavart, hogy "összegerjedt" a táp ventivel mert ugye ellentétesen pörögtek.
Az alkatrészek melegedéséről: Ennek a lapnak gyárilag olyan hőfokai voltak (főleg az IGP-nek), hogy először amikor megláttam majdnem kiugrott a szemem. Valami 80 fok volt terheletlenül, még rá is tettem a kezem. hogy nem a szenzor csal-e de lesütötte a bőrt rólam úgyhogy tényleg annyi volt.
Ezért rátettem egy zalman bordát (a pontos típusra nem emlékszem de elég népszerű volt akkoriban) amitől cirka 20 fokot lejjebb ment a hőmérséklete. Úgyhogy tulajdonképpen a gyári hőfok alá hűtöm még a legkisebb légmozgással is amit meg az első venti lead.
A vinyó megint nem fog melegedni mert pontosan az első venti mögött van.
A vészterv pedig az, hogy ha tényleg úgy lesz ahogy mondod akkor kicserélem a táp ventijét egy lopakodó 8 centis ventire ami remélhetőleg megoldja majd a problémát.Dióhéjban ennyi
-
-
ZCoyote
őstag
Akkor a tiédet is elviszi ha azt a konfigot elvitte.
Mondjuk nem ismerem azt a bordát de hogy még egy hd 4850 is van a házban az elég érdekes. Nemm tettek arra a bordára még egy slim ventit?Nekem elől van egy 12-es s-flex 800-as, meg egy 12-es swift2-es a shurikenen plusz a táp venti. Ja és nekem csak igp-m van.
Várjál, a képen nincs rajta a vinyó tartó keret. Ez nem egy "így készült" kép közbülső darabja?
-
ZCoyote
őstag
Szeretem-használom ezt is azt is
Ahogy nézem az sg 05-nél elöl van a reset gomb a 06-on hátul. A 06 előlapja alu.
Itt egy összehasonlítás a05 és a 06 közöttMilyen proci menne bele?
Most nekem egy e8300-as van benne de 100%-on 56-57 fokos úgyhogy nálam biztos nem elég a borda -
ZCoyote
őstag
Én nem tudom terhelni mert 100%-on 65 W-ot fogyaszt a gép. Viszont ahhoz képest, hogy nincs rajta terhelésfeleslegesen gyorsan pörgeti a ventijét szerintem. A távozó levegő sem meleg.
Ha megteheted cserélj benne ventitEgyébként nem kötelező a venti csere csak ha abszolút csendet akarsz.
Majd ha lesz kedvem én is ki fogom cserélni egyszer. -
ZCoyote
őstag
Mondjuk egy e3200 nem jó?
Stabilitás: Nekem egy XP van rajta ami nem egy linux stabilitásban de simán elmegy egy hónapot újraindítás nélkül. Csak azért van újraindítva, hogy a frissítések felmenjenek rá.
Fut rajta egy ftp, torrent, videót kódolok ha kell, folyamatosan 100%-on megy a proci mert boinc-ot is számol, illetve nas szerepet is betölt. Stabilitással nincs gond. -
ZCoyote
őstag
Valaki tud valamit mondani az Alpenföhn Panorama-ról? Egy sima Shuriken-hez hogy viszonyul?
A súlya 70 grammal kevesebb mint a Shuriken-é viszont óránként ~7 m3/h-val több levegőt szállít a ventije, halkabb és direkt hőcsöves. -
ZCoyote
őstag
Jájjj ez de dúrva! Mindegy az a lényeg, hogy megoldódott a probléma.
Biztos lett pár ősz hajszálad
Ha kipihented magad azt megtennéd, hogy megméred kb. milyen magas az a hűtőborda amit betettek a videón a Shuriken alá?
Ha a Shuriken nekem nem jó akkor tudnátok olyan hűtőt mondani ami pariban van vele teljesítményileg és be is tudom szerelni?
-
ZCoyote
őstag
Valaki meg tudná nézni vagy van tapasztalata abban, hogy egy Intel DG45FC alaplapra rámegy-e a Big Shuriken?
-
ZCoyote
őstag
Egy SG-05 házban megy egy e5200 proci amin van egy Scythe Suriken hűtő (nem Big). A proci folyamatosan 100%-on megy így a közeledő nyári melegben kezd nem túl egészséges hőmérsékletet produkálni (~55 fok most).
Van valami bizonyítottan jobb hűtő ami befér ebbe a házba?
A lap egy Intel DG45FC. -
ZCoyote
őstag
Én már az atom-ion2-es lapokat várom. Meglátom milyenek aztán egy olyanba fogok beruházni.
-
ZCoyote
őstag
-
ZCoyote
őstag
-
ZCoyote
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple asztali gépek
- BestBuy topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kompakt vízhűtés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NiMH akkumulátor
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged