- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen notebookot vegyek?
- Steam Deck
- Samsung LCD és LED TV-k
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
Név alapján keresve úgy látom nem volt még ez a BD-2000 ház+táp, de a bal oldai menüben is vannak érdekes dolgok.
-
kisza25
félisten
ha valakit érdekel a Gigabyte H55N-USB3 bios-a akkor itt megnézheti
-
McLaca
őstag
Nálam épp a 3-as pont miatt esett ki ez a ház. A gyártói dokumentáció 45mm-ben adja meg a maximális hűtőmagasságot, de azt is hátrányaként értékeltem, hogy a procihűtőből közvetlen a vinyóra, ill. annak elektronikájára megy a meleg, és nem lehet ventilátort tenni bele (vagy nem oda, ahová kéne).
Előnye a 3,5"-es külső hely (kártyaolvasónak) és a reset gomb, de win7 esetén arra nem nagyon van szükség.Üdv!
-
kisza25
félisten
először csak teszt volt az ideális 24/7es beállítás megtalálására, ez a 3,6Ghz 1,125V, de mivel jelenleg még ekkora sebességre sincs szükségem ezért jelenleg 1V 2,93Ghz-en megy csak a memória megy 1333Mhz-en cl7-ben cl 9 helyett, de csak azért mert viszi 1,5V-n,
aztán kíváncsiságból felnyomtam 3,9Ghz-re és zokszó nélkül vitte, ennyire könnyen még nem tudtam tuningolniaztán Osibaa belinkelte nekem a LISTÁT és vérszemet kaptam
ezután jött a 4Ghz prime amit fél órát futtattam, aztán gondoltam, ha ez eddig ilyen simán ment nyomok egy max OC-t is
de szerintem az új bios-al meglesz a 4,4Ghz, csak eddig a barátnőmmel filmet néztünk, majd most fekszek neki, ja és továbbra sem volt szükségem a cmos clean-ra
a lap amúgy még bírja BCKL 220
amúgy a RAM is megy 1600Mhz-et cl9-ben zokszó nélkül 1,5V-n -
atom360
tag
sziasztok,ne haragudjatok,hogy pofátlanul ide linkelem be,de sürgős lenne ez a jó ajánlat.eladó mini itx lap. [link]
-
zodo
nagyúr
válasz
kisza25 #3588 üzenetére
Azt tudom, hogy ha nagyobb a fogyasztás megnő a hőtermelés is és ehhez társul a magasabb villanyszámla amit mint te is, magam fizetek.
Nálam csak egy második műszakra (8 óra) való időszakot megy a gép, hétköznap.
Hétvégén kb. a dupláját, de nem számoltam utána mennyit bukok havonta vagy éves szinten a pár tíz Watt-on.
Nagyon szép eredményeket érsz el, mondjuk nem értek a témához, de mint tudatlan én csak azt látom, hogy lassan az alap órajel, dupláját nyomod ki a prociból.Amúgy ez csak teszt, kíváncsiság vagy hova ez a nagy Ghz vadászat?
-
Osibaa
senior tag
válasz
Sir Psycho #3587 üzenetére
Küldj egy everest riportot a Lavalys-nak és egy múlva már jól fogja mutatni az értékeket.
kisza25 Te szegény és még az aláírásod is módosítani kell, fene egye meg az új BIOS-t
-
kisza25
félisten
na ja, csak fogyasztás növekedése egyenesen arányos a hőtermelés növekedésével, az meg talán téged is érdekel, nekem sokat szokott menni a gép 24/7-ben és mivel én fizetem a villanyt ezért érdekel
közben felraktam egy új biost a laphoz és megszűnt a drop-olás és alapfeszen is megy a 4Ghza 4,18Ghz már megvolt validra, de az még a régi bios-al, most raktam fel kb. 5perce az újat ami csak Béta, de ez a megjegyzés található mellette:"Improve CPU overclocking margin "
nem semmi egy mini-ITX lapnál
most feküdhetek neki újra a tuningnak -
Sir Psycho
aktív tag
Én már nem tudom melyik programnak higgyek, cpu feszt biosba 1,2-re állítva majd win betölt és Coretemp szerint működik a c&q mert az órajel mellé a feszt is leveszi.
Ellenben CPU-Z szerint a Core Voltage nem változik.
2 különböző verziójú CPU-Z lett elindítva és proci infót kivéve teljesen más infókat ad vissza.
(memóra sebesség, időzítés, ganged-unganged).És hogy legyen egy kis csavar is benne, Everest teljesen fals értékeket állít a cpu-ról (órajel, FSB, HT-link és memóra infók) amik nem egyeznek egyik programéval sem.
-
kisza25
félisten
fogyasztás az órajellel egyenesen arányosan növekszik, a V-core hatványozottan számít
nálam
pl.3Ghz 1,2V 110W,
3Ghz 1V 90W,
3,66Ghz 1,2V 120W,
3,9Ghz 1,2V 130W
3,66Ghz 1,125V 107W
ha nincs terhelve 1V 1333Mhz 60W
minden esetben a teljes gép fogyasztását írtam
ebből kiemelném ezt a 2 eredményt:
3Ghz 1,2V 110W
3,66Ghz 1,125V 107W -
zodo
nagyúr
Sajnos a szeretett Gigabyte lapomat eladtam, mert csak egy maradhatott. (Minix konfig)
, de mint ígértem kipróbáltam, remélem nem szúrtam el a beállításokat, de illusztrálnám is két képpel amit ti hozzáértők kielemezhettek.
Tehát első képen a Cpu Voltage opció Auto beállítás mellett 1.448V mutatott, Biosban. Minden más ( Dimm, NB, K10CpuNB Voltage) Auto beállításon.
Szerk: Így szoktam használni.Második képet már 1.350V-ra csökkentett Cpu Voltage érték beállítása után készítettem. Továbbiak, mint eddig is Auto beállításon maradtak.
Szerk: Érdekes, hogy mind három szoftver 1.4V jelez.Úgy vélem, hogy működik. Örülünk ?
-
CséZé
őstag
keresgéltem, de sehol nem kapni Zotac G45-öt.
esetleg valami tipp? -
toldy
őstag
válasz
Sir Psycho #3574 üzenetére
A hír alapján 1035T a neve tálcás kivitelben.
Nézegettem teszteket ( megfogta a fantáziám) és úgy vélem hogy az 1055T van egyszinten az i5-760 ( most nem renderelés,vágást néztem mert ott kétségtelen az x6 előnye) így viszont jobb a fogyasztás,árban hasonló. i7el viszont "durvább" gépet lehet kihozni ( i7-875K ).kisza25: valóban, mindig elfelejtem azt a lapot,
-
kisza25
félisten
sapphire-ba beletudsz tenni akármilyen 6magost ha akarsz
és elvileg lehet kapni
-
toldy
őstag
Amint megjelenik nálunk az asus vagy a minix új amd-s lapja illetve az 1035T ( vagy dobozos kivitelben 1045T) összeállítható akát 6magos itx konfig, egy 5970t is fogadó ITX házban ( sg07,pc-q08)
-
toldy
őstag
Nem tudom ki ismeri Ezt az oldalt, számomra újdonság.
-
Osibaa
senior tag
válasz
szacsee #3563 üzenetére
Ez új fícsör lehet az Elite 100-nál, nem is tudtam. Remélem a tápján is javítottak, mert a 4 cm-es venti borzasztó hangos volt rajta, mindenki szidta.
zodo: más is említette, hogy nem megy a C&Q Gigabyte lapokon ha állítod a feszt, csak megerősítetted
szerk: nyugodtan lejjebb veheted 0,1V-tal a Vcore-t, semmi nem fog történni, vagy elromlanitoldy: ez a kartonpapíros megoldás besz@rás
Erősen elgondolkodtatott...
-
zodo
nagyúr
Egyelőre nem állítgatom a feszt, mert most vettem csak észre, hogy nekem van K10 CPU voltage menüpont is és mivel nem vagyok guru, inkább olvasok előtte a témában.
-
zodo
nagyúr
(Ez hasznos infó, HTPC topikban pont téma.)
Ezt ne vedd készpénznek csak a régi lapom topikjából vett tapasztalatok alapján írtam, de sok tényezős a téma.(#3564) ngabor2
Végre egy elszánt moddig fan!
Eddig csupa jó dolgot láttam tőled!
(sajna eltűntek a képeid a "Mini gép" topikból)
Többiek is biztosan örültek volna, ha láthatták volna, kivéve HookR-ot, mert ő tuti láthatta őket.
Sok sikert! -
ngabor2
nagyúr
válasz
szacsee #3563 üzenetére
lehet, hogy az lesz.
az is lehet, hogy (mivel úgyse látszik
) az egészet meghajtom lemezből, és akkor nem kell alkalmazkodnom senkihez.
ami jelenleg kicsit zavar, hogy a lemez alegységet hogyan oldjam meg. mert az alapgépbe beleteszek egy 2.5"-os, pl. 80GB-os vinyót (van épp egy szabadon, azért ilyet), az egy dolog. de az a 4TB adat az kissé sok lenne. ha meg ahhoz külön NAS-t veszek, vagy csinálok, az lehet, hogy izgalmas, csak árban megint elszállok
esetleg egy ibm a51 házikó aljába 4 lik, a többi meg adja magát. bár az elég nehéz darab.
no jó, tábor alatt még gyúrom magamat a témán, aztán... meglássuk.
-
szacsee
nagyúr
válasz
ngabor2 #3559 üzenetére
Amíg rágódsz ez is monitorra szerelhető.
Viszont figyelni kell a típusszámra, mert nem mindegyik Elite 100 tartalmaz Vesa mount kit-et.
Ezeket keresd:
RC-100-KKP3-GP - 884102006500
RC-100-KKP4-US - 884102007774Tápja van az igaz így drágább lehet a többinél, de miért nem veszel egy sima slim házat és 4 lyuk a tetejére, amit úgyis oldalról rögzítessz és csak a tetőt rárögzíted a monitorra és a gépet rácsúsztatod a tetőre és rögzíted..
-
Osibaa
senior tag
Elvileg ha már befixálod a feszültséget BIOS-ban, akkor is meghalhat a C&Q (régi Abit lapomnál legalábbis így volt), de a 0,1V eltéréssel biztosan kiderül. Asus lapoknál érdekes módon működött mindig is a CnQ alulfeszelésnél és tuningnál is, fura, hogy a Gigabyte nem tudja. (Ez hasznos infó, HTPC topikban pont téma.)
-
Osibaa
senior tag
válasz
ngabor2 #3559 üzenetére
"ha már egy foglalattípusba való procit nem gyártanak, akkor arra nem váltok"
ezek a lapok AM2+ és nem AM2. AM2+ foglalatba pedig a legújabb, akár 6 magos procik is belemennek (ITX lapba mondjuk pont nem, a maximált TDP miatt)
a táp teljesítményének kiderítésében esetleg ebben a topikban tudnak segíteni, Téged valszeg nem zavarnak el onnan
toldy: nekem olyan LC-Power házam van, mint amit linkeltél, a felfogatásnál kicsit meg kellene erősíteni a lemezt (vékonyka), de elképzelhető, hogy fel lehet azt is applikálni. Hasonló a 1340mi is, azzal a különbséggel, hogy abba nem fér ODD, ezért rövidebb a ház, a tápja ugyanaz.
-
zodo
nagyúr
Igen, itt említettem a fesz. emelés vagy csökkentés tényét, de nem próbáltam állítgatni így nem tudom, hogy működik vagy sem a C&Q.
Viszont, ha jól tudom a nagy tesóknál m-atx 780G chipsettel rendelkező lapok (vagy csak a Gigabyte-okra igaz), de ott tuti nem megy.
Talán kipróbálom, hátha okosabbak leszünk.
Elegendő akár egy tízeddel is lejjebb vennem, hogy kiderüljön az igazság?(#3557) toldy
További házakat direkt nem ajánlottam, mert nem ismerek minden típust
vagy ahhoz van tápegység is csomagolva.
-
ngabor2
nagyúr
köszi, nézegetem őket. az atomosat én is gyengének éreztem, azért sem erőltettem. az lga775/am2 azért "kevésbé szimpatikus", mert sajnos felvettem azt a hülye szokást én is, hogy ha már egy foglalattípusba való procit nem gyártanak, akkor arra nem váltok. annak ellenére, hogy az am2+, vagy az lga775 is bőőőven kiszolgálja az igényemet. a core i3-mal is ugyan oda jutnék: mire belaknám, erkölcsileg elavulna, de legalább drága lenne beszerezni.
a picopsu teljesítményét meg nem tudom, hogyan tudnám kideríteni. mint mondtam, az egyetlen számszerű érték, amit le tudtam olvasni, az egy kerámia biztosítékon volt, hogy 10A. 12V bemenő feszültség esetén ez csúcsban 120W lenne, de gondolom ez alatt "illik" üzemeltetni. a 60-80-100-120W-osak is ugyan úgy néznek ki.
alulfeszelés vs. cnq... ha cnq nélkül is kevesebbet eszik (7/24-ben), akkor nagyjából kit érdekel?
helyi boltban:
giga H55:30k
Intel LGA1156 Pentium G6950 2.8GHz BOX: 23k
1GB DDR3 7-9ka memória "kissé" megdobja. lehet, hogy kénytelen leszek a ddr2 mellett maradni.
(kicsit nosztalgiával gondolok arra, amikor a 4x2GB DDR2 memóriát vettem 32k-ért... kár, hogy felét már eladtam.)
-
Osibaa
senior tag
#3276-tól beszélgettünk alulfeszelésről, hogy több Intel procis lap is csak -0,1V-ot enged (pl. Zotac H55), aztán ennyi. most ahogy rákerestem, feljöttek korábbi beszélgetések is, hogy a Minix lapokban lehet alulfeszelelni, de akkor nem megy a C&Q
szerk: a Giga H55-ben viszont lehet, ezt is tudjuk kisza25 konfigja óta
-
toldy
őstag
Igen az a ház rögzíthető hátul, ilyen csavarokkal. De a rögzítési megoldást elnézve egy kis ügyességgel ez a ház is felszerelhető úgy.És így sokkal jobban hozzáférhetőek az usbk. Elvileg van az a pico psu, az hány wattos? mert ha tényleg csak 60w akkor jobb egy olyan LCpowert felbarkácsolni és abban van egy 75w táp is így egy jw minix és egy athlon II X2 240e, 2gb rammal és egy ssd/noti hdd.
Az a 75w így is necces ( 45w proci, 30w vga stb) biztonságos működéshez egy ilyen elkélhet.
Osibaa: az új 9300 enged némi alulfeszt, a h55 lapok mindegyike enged ( hol joban hol kevésbé) illetve a JW lapok is engedik ( én így tudom)
-
Osibaa
senior tag
válasz
ngabor2 #3553 üzenetére
Ahogy zodo is írta, az M350-as az, ami felszerelhető a monitorra (legalábbis modding nélkül). Ebbe picoPSU kell, szal pont jó, hogy van neked; a pontos teljesítménynek viszont jó lenne utána nézned, mert a 60W lehet nem lesz elég. Emellett 2,5" HDD fér még a házba, legfeljebb 2 db (a második külön bővítő kerettel).
Alaplapok HD gyorsítással:
- Zotac GF 9300: LGA775, GF 9300 IGP, Purevideo VP3, CUDA, WIFI
- J&W Minix 780G: AM2+, HD 3200 IGP, UVD+
- J&W Minix 785G: AM2+, HD 4200 IGP, UVD2
- Gigabyte / Zotac / ECS H55: LGA1156, Clear Video HD
- Zotac / Intel G45: LGA775, G45 IGP, Clear Video HD
- ION + Atom: elég lassúcska (30-40 firefox fül?), szerintem utálnád egy 4 magos C2D utánA fenti sorrend tükrözi a javaslatom sorrendjét is. Úgy tudom a GeForce-oknak a legjobb a támogatottsága linux alatt, ezért is délceleg elől - bár ez változhatott, nemtom.
Lapoknál érdemes a BIOS-t csekkolni, mert nem mindegyik engedi az alulfeszelést, ami mind melegedés, mind a picoPSU teljesítménye szempontjából releváns lehet.
-
ngabor2
nagyúr
lehet olyan mini-itx házat kapni, amit a monitorok hátára, a vesa100 felfogatóra lehet tenni? megunta a nagygép helyfoglalását, és hogy úgyse használom ki a 4 magot, akkor minek menjen egy monstrum az asztalom mellett.
valami "kis teljesítményű", vagy inkább kis fogyasztású cuccot összehozok, a vinyók meg mennek külön alrendszerbe, és hálón keresztül elérem őket. mert abból van bőven, a lustaság miatt nem szelektálok, csak bőőővítek ész nélkül (valahol 4TB körül tartok, de a legkisebb 500GB-os darabot is le akarom cserélni 1.5TB-osra
).
teljesítményigény: jelenleg egy c2q 8400 proci megy 4x2.66GHz-en, és általában 10% alatti kihasználtsággal. maximális terhelés nála a 1080p lejátszás, meg esetleg 30-40 firefox fül. játék nincs (csak linux alatt, de nem grafikaigényes). nem vagyok gyártók iránt elkötelezve, ha amd-ből olcsóbban jobbat ki lehet hozni, akkor váltok.
van egy picoPSU DC-DC tápom, asszem 60W-os (de lehet, hogy több, 10A-es biztosíték van ráforrasztva), ha azzal elmenne, az lenne a tökély
via epia, meg celeronos mini-itx-eim vannak, azok teljesítményben nagyon haloványak már erre a feladatra.
-
toldy
őstag
A kisebb nem volt cél ,bár nem lenne rossz.
Eredetileg a Chieftecet akartam megvenni ( 16-17e FT) de valami miatt felnéztem apróra és megláttam ezt ( 10e volt) így végül 15e Ft vettem egy házat-táppal ( és nem tűnik rossznak) illetve egy e1400-t. És még spóroltam is, ahova ez lesz, oda megfelel. -
zodo
nagyúr
Paneltáppal, igazán profi lenne.
,de ebben az esetben kisebb ház is elegendő lett volna vagy nem az volt az elsődleges cél.
Mint pl. az általad is emlegetett Chieftec BT-02B vagy Cooler Master Elite 100.Osibaa
Nekem nem is kellett keresnem, mert anno eltettem könyvjelzőbe.
E cikk alapján vettem meg végül a Gigabyte MA78GM-S2H lapomat ami kb. a mostani nagy tesója is lehetne.Tied is jó cikk.
-
Osibaa
senior tag
Hehe, én is pont a PH! tesztek között keresgéltem a témában: G35 vs G45 vs GF 9300 vs AMD 780G
-
zodo
nagyúr
Szerintem klassz lesz!
, de milyen alacsony ez a ház, látva az SG05 mellett.Odd is lesz benne ?
,mert ha nem akár első tápos háznak is el tudnám képzelni.
(persze csak a moddig kedvéért)CséZé
Nem nézek filmeket, de hátha segít ez a Ph-s teszt.
Nekem ilyen chipsettel rendelkező lapom van, igaz Amd vonalon.
Jetway minix 780G 128mb beszámoló. -
toldy
őstag
Nos 4gb rammal és az e5200 val mindegyik elviszi a fulhd filmeket is ( a g41,43,45 és a 9300 is) a hangúly azon szokot lenne hogy besegít a vga így lejátszásközben csökken a proci használata ( az nem mindegy hogy 8-10 vagy 28-30% megy a proci lejátszás közben).
Ha jol tudom akkor a g45 és a 9300 segít be a lejátszásba.Még az intel DG45FC de ezen se wifi és csak pci-e 1x van, illetve a biosa is még fapadosabb.
zodo: Elöbb utóbb jó lenne bele egy dvd ( esetleg blueray
) de első táp akkor is megoldható. ( paneltáp segítségével). Egyébként köszi.
-
toldy
őstag
Nem tudom mennyire fontos a wifi,mert ha nem akkor igaz drága de jó lap a 9300 ( azért kérdem mert ezen egy szutyok via chippes van és sokan panaszkodnak rá, és nem cserélhető ( köztük én is)), illetve ez a lap így jó olyan házakba amiken nincs kártya hely ( ha netán ilyen mellet döntesz).
Én a helyedben viszont a g41 lapot venném ( sokkal jobb wifi, és cserélhető is nem úgy mint a 9300n) és ehhez egy félmagas 5570-et vagy gt220at vennék. ez így 120w tápba elvileg bele is fér és kicsit erősebb mint a 9300 integrált ( tudom mondtad nem sokat játszol de ha véletlenül elkap a vágy, vagy olyan a helyzet hogy kell a plusz erő).
-
CséZé
őstag
a mostani gépen az adatlapomon található, igazából csak azért játszok vele, hogy ne álljon benne feleslegesen a vga
E5200-as procim van. eddig LGA1156-ban gondolkodtam, viszont: elég drága lenne új procit, ram-ot meg lapot venni egyszerre, ráadásul az rémlik mintha olvastam volna h nem valami hosszú életű lesz ez a foglalat, ezért is átmeneti verziónak jó az LGA775.
lényeg a lényeg: egyáltalán nem játszom szinte semmivel. de a HD filmek lejátszása gond nélküli legyen ez nagyon fontos. jó lenne ha meg lehetne ezt oldani onboard vga-val, így nem kell azt sem vennem (a HD 4830-at eladnám) most sokkal fontosabb az h műveletileg gyorsabb legyen a gép. ezért is akarok egy SSD-t venni. ebből az is következik h nincs szükségem annyi SATA portra. egy az ODD-nek egy a háttértárnak.
így hirtelen ennyit tudok mondani, ami eszembe jutott.házat még nem nagyon néztem. elsőnek a bele legyen meg a gépnek aztán lehet azzal is vacilálni
-
toldy
őstag
Milyen porcit akarsz használni és szeretnél e külön videokártyát? Illetve mire lenne maga a gép?
igazat megvalva a g41 és g43 közt a kölönbséget csak úgy lehet hogy magát a chipsetek közti különbséget nézed, illetve a g41 "csak" 3db míg a g43 már 5db sata port van.
Találtál házat, engusz tud szerezni?
-
CséZé
őstag
hi!
LGA775-ös foglalathoz milyen lapot tudtok ajánlani?
néztem a Zotac 9300-as lapját (DDR2, DDR3) a G41, G43 (ez a kettő között mi a különbség?) és a G45-öt (DDR3-mal) igazából nem tudom ezek közül melyik lenne a célszerű.
ezeken kívül esetleg más alternatíva? -
Osibaa
senior tag
válasz
Sir Psycho #3539 üzenetére
Milyen házban van a mITX konfigod?
toldy:
Új kategóriát alkottál: táppal fűtött gép!
-
HookR
addikt
válasz
Sir Psycho #3532 üzenetére
Ilyenkor érdemes a jobb felső sarokban a 'gyorskeresés itt' mezőt használva rákeresni a megfelelő kulcsszóra (pl. '890gx'), hogy valóban újdonság-e a topiklakók számára.
Ettől függetlenül a nemes szándék mindenképp értékelendő. -
toldy
őstag
Bármennyire hülyének hangzik, igen. Több mint 3/4 óra bohóckodás után is hideg volt a táp. A max fogyasztást én 100-120wra tippelem így a táp jó esetben is 50-55% megy max.
Valahogy így:Az eredeti felálshoz képest sokkal hallkabb így ( mer ügye nincs rács és a két venti se egymás ellen szív), ha a hőfokok maradnak olyanok mint voltak már nyertem.
-
toldy
őstag
Szédtszedtem a gépem és beraktam az egyik ramot. ( 2gb)
Pöcre indult és nem hangos !! ( legalábis nem annyira mint vélemények alapján számítottam). Biosba a proci 34 az mcp 36 fokos ( gyári intel venti 50%ra állítva).
Bár a hanghoz és hőhöz hozzátartozik hogy a tápból ki lett szedve a rács a venti elöl illetve a venti is meg lett benne fordítva így egy irányba fúj az alatta lévő proci ventivel.Sajnos windows/linux alatt még nem tudtam letesztelni mert kéne csinálnom egy pendrive telepítőtt és fel is kell telepíteni így az olyan eredmények késöbbre maradnak. ( remélem minnél hamarabb sikerül szereznem 2gb ramot és már megy is bele).
Így első indítás után nem mondanám rossznak de ez csak használat közben fog kiderülni.
-
Sir Psycho
aktív tag
Újabb amd lap, asus ellenfele lehet: MINIX™ 890GX-USB3
Itt egy videó is róla.
890GX / SB850 szemben az asus 880G / SB710
Lehet elfogultság de a J&W eddig nekem jobban tetszik.
-
Osibaa
senior tag
Hűha, ha tudom, hogy ezen a házon gondolkozol, lebeszéltelek volna róla. Ez ugyanaz, mint a JCP MI-101, mint ami nekem volt. A ház oldalán és csak alul van szellőzési lehetőség, így a ház teljesen bemelegszik. Pedig a JCP ház még jobb volt abból a szempontból, hogy fém volt és ahol Neked most a HDD van, nekem ott egy 8 cm-es hűtő volt, ami tolta ki a meleget. Mégis bemelegedett egy 18 TDP-s Celeron is. A másik, hogy sokan szidták a TT tápot, hogy hangos. De ne legyen igazam.
-
zoli_varga
csendes tag
válasz
user137 #3516 üzenetére
Hát már belátom hogy a kívánalmaim tényleg lehetetlenek a technika és a pénztárcám jelenlegi állása alapján.
Jó volna a fitpc de azért még mindig egy jó laptopot lehet kapni bár a max 10w fogyasztás figyelemre méltó (szinte egy router fogyasztása).
Laptopot én nem szívesen használnék huzamosabb ideig mert nem tudom hogy a bennük lévő alkatrészek ezt hogyan tolerálnák. De megméretem egy athlon procisat és azon 35W volt monitor teljes fényerőn windows us torrenttel. Ja és jó volna ha a gép tudna valamiféle multimédia kezelést pl. Hd-t. Ezért most egy hd mediaplayeren gondolkozom ami tud torrentet persze korlátok között. Na mindegy még nem tudom... -
toldy
őstag
Nos, majdnem kész a másik gép.
Megvan a thermeltake ház illetve a proci ( e1200 helyett e1400). A ház kinézetre tetszik, minőségre sincs panaszom. Pár dolog van ami kicsit nem jön be:
-1 alaplaptartó dombocskák vannak a szokásos távtartók helyett
-2 a 3,5" hdd nagyon hátra lóg és a vezeték akár hozzá is érhet a proci ventihez
-3 a proci venti éppen hogy befér a táp alá.Hőmérséklet és zajt sajnos még nem tudok mondani mert még kell szereznem 2gb ramot ( illetve 2 db tápkábelt és egy dvd meghajtót).
Pár kép:A minőségért bocsi, a fényképező nyaralni van tesómmal.
-
kisza25
félisten
jajám
na nem hagyott a kisördög 3,9Ghz alapfesz(1,2V) prime stabil(ezt csak 30percig járattam, mert 68fok környékére melegedett a proci, pedig a venti már 2120-at pörgött, pedig elvileg 2000-et tud
)
memóriák időzítését meg levittem 7-7-7-20-ra 1,5V 1333Mhz-mellett, most futtattam egy órát persze minden más alapon volt -
kisza25
félisten
válasz
szacsee #3521 üzenetére
na alap feszen(1,2V) felhúztam 3,66Ghz-re, de ezzel 2óra prime után 65fokos volt a CPU ami már nem volt túl szimpi, ezért elkezdtem csökkenteni a feszt és 1,125V@3,66Ghz prime stabil
így 54-58fokosak a magok és a venti is csak 1850RPM-en pörög
Az alaplapra visszatérve, nagyon tolerálja a tuningot, ha elszáll a win egyből újraindul kikapcsolja a gépet és beállítja a legutóbb jó biost és mehet is tovább a mókarengeteg saját profilt lehet menteni a biosban és mindent lehet állítani, nem kell számolgatni, mert minden alapértéket feltüntet a lap és kiszámolja az adott beállítást és láthatod mi mennyin fog menni
-
kisza25
félisten
válasz
szacsee #3519 üzenetére
erről jutott eszembe, hogy energia gazdálkodást elfelejtettem bekapcsolni (c1e, EIST)
ez a cucc alapból aktív lehet, mert kikapcsolva 1W-ot mért,
szal 1V stabil levittem 0,975-re azt már egy idő után eldobta, de nem sokat számított a fogyasztásban, most tuningot nézek szépen óvatosan, jelenleg 3,3Ghz-en megy a szajré, ez stabil, most megyek feljebb -
szacsee
nagyúr
válasz
kisza25 #3514 üzenetére
Gellert mással tudod felhúzni...
Az alaplapod támogatja az ErP-t, ami gyakorlatilag kikapcsolt állapotban 1W alá szorítja a fogyasztást. Ez azt jelenti, hogy ha engedélyezed, akkor kikapcsolva nem 5-10-15W-ot eszik a gép, hanem 1W alatt. Ezt úgy éri el, hogy csak a power gomb áramkörét tartja fesz alatt.. Hátránya annyi, hogy ugye nem tudod a gépet egérrel, billel bekapcsolni, mert elveszi róla a feszt. Próbáld ki és mérd meg, ha működik rozis topikban válaszolj Geller azon hsz-ára, ahol írta, hogy az Ő gépe 18W-ot eszik kikapcsolva... -
user137
őstag
válasz
zoli_varga #3475 üzenetére
röviden: not gonna happen.
hosszabban: asztali gépbe mobil cuccokat rakni q drága, az atom procit nem kapsz külön, mert alapból integrált a platform, a 20W meg tarthatalanul alacsonynak tűnik elsőre (másodikra is) a felállított igényekhez.de mivel a kutya is a próbában szakad meg, próbálkozzál és hátha sikerül
de olcsóbb fitPC-t rendelni ebayről...
-
kisza25
félisten
válasz
szacsee #3513 üzenetére
na 1V on stabil, most megyek lejjebb
el kell érnem a geller által kívánt 73W-ot
közben találtam egy tesztet a lapomról igaz nekem már mindegy, de másoknak még érdekes lehet -
kisza25
félisten
válasz
szacsee #3511 üzenetére
ja aztán 3nap alatt megunom és nézhetem a következő projectet, asszony meg kinyír
1,1V rozál fut csak3szál van terhelve, mert nem hajlandó több csomagot letölteni nekem
CPU hőfok 51
amúgy én is így szoktam, de még csak most van rendesen egyben, meg közben néha elugrok melózni is, meg ugye innen Ausztriából rendeltem meg mindent otthonra, közben hazamentünk, ott összeraktam , közben visszajöttünk és persze végiglátogattuk a komplett rokonságot előtte... itt most megint szétszedtem, beraktam alpint és most örő és bodotá
tudod szép lasan, higadtan egyesével, mint ahogy a viccben az öreg bika tanította a fiatalt
-
szacsee
nagyúr
-
kisza25
félisten
válasz
szacsee #3507 üzenetére
hagy már egy kicsit, had élvezzem, hogy minden f@szán működik, egyben a gép, befért a CPU hűtő, a VGA, semmi se melegszik túl...
majd nézek egy alul feszt, mert nem bírsz magaddal
amúgy meg írtam, hogy nem nyugszok amíg be nem rakom valahogy, csak előbb működőképesé akartam tenni a gépet, az megvolt, be is patintottam alpint
aztán, majd jön az alulfeszelés, meg a tuning... -
Osibaa
senior tag
Core i3-as HTPC építés: [link]
-
toldy
őstag
Külföldön elérhető az Asus M4A88T-I Deluxe lap, 125$ illetve 128€ körüli árakon. Ezzel az a baj hogy míg $ral 28e addig €val 36e FT. Valószínű nemsokára itthon is elérhető lesz, én 34-38e Ft tippelek. Az ára ellenére foglalkoztat a lap nagyon. Egy Athlon II X4 600e és 2x2gb rammal.
Amiért érdekel az a kisebb fogyasztás, a zotacétól sokkal jobb bios, és szintén jobb wifi valamint a Bluetooth. -
szacsee
nagyúr
Intel IGP elég jó ilyen szempontból, bár nem radeonnal van összeeresztve, de az eredmények elég jónak tűnnek.
Kisza: 1V-ot lőjj be neki biosban azt kiderül megy-e alacsony feszen gyári frekin... ha ódzkodsz tőle, akkor kezdetnek 1,1V is megteszi.
Alpine hűtővel kapcsolatban én is erre gondoltam, csak ugye nem közeli a kép így nem tudtam, hogy a kivágás/kimarás mennyire gyengíti meg a műanyag szerkezetét a csavarnál.
Ráadásul ha 1V körül hajtod majd végre..., akkor nem 55°C-os lesz, hanem jó eséllyel 45 körüli rozi alatt.
Nálam legalábbis 0,2V feszcsökkenés ezt eredményezte.. -
kisza25
félisten
válasz
szacsee #3503 üzenetére
0,98V az alap, 1,2V terhelve
amúgy kicsit moddoltam az Alpin-t és felraktamkivágtam belőle egy kicsike darabot, hogy a memória elférjen alatta
eredmény halkabb főleg idle, ekkor 31-33fokos, full load 1850rpm 55fok környéke
gmch 41fokos
ja , hogy a fullHD GPU gyorsításáról beszéltekja azt eddig is használtam, de nekem nem kellett a HD4670 mellé feltennem semmit, csak mpc home cinemát és ment
-
Osibaa
senior tag
válasz
kisza25 #3499 üzenetére
Akkor ezen a lapon végre mehet alulfeszelés is, korábban volt eről szó, több mITX Intel chipes lap csak 0,1V-ot engedett visszavenni. Kis házakban van jelentősége, ahol nem bírod eléggé lehűteni a procit (főleg nyáron), innen indult a beszélgetés. Vagy az i3 passzív hűtésétől, már nemtom.
DXVA lényegét a többiek leírták. Elvileg az i3 és i5 procik már hardveresen támogatják. Abban igazad van, hogy ezek a procik a szoftveres dekódolást is bírják szuflával, csak nem mindegy, hogy mekkora proci terhelés mellett - főleg ha mást is szeretnél futtatni filmnézés közben. Ha mégsem futtatsz mást, szerintem akkor is jobb, ha nem olyan nagy a terhelés és teker a venti emiatt.
Ha ki akarod próbálni, akkor kell hozzá egy friss Intel video driver, egy friss DirectX és egy olyan progi (kodek), ami ki is használja, pl. friss Media Player Classic. Ha működik a DXVA, akkor az állapotsorban bal lent kiírja az MPC-HC, illetve a proci terhelés is 10% alatt van (legalábbis nálam Atomon 10% alatt, nálad lehet 5% alatt
).
Szerk: 1080p-s MKV videóról beszélek persze -
szacsee
nagyúr
válasz
kisza25 #3499 üzenetére
DirectX Video Acceleration (DXVA). Nem a proci számolja hogy mit nézel (film), hanem a VGA hardveresen. Persze ehhez mind szoftver, hardver oldalról teljesülnie kell a követelményeknek.
VGA pedig nem fullon van ilyenkor terhelve, hanem félgázon megy, vagy még azon sem.
ATI-nál UVD-ként emlegetik a hardveres megvalósítást...
Na de ez nem biztos, hogy így világos és az sem, hogy pontosan fogalmaztam, majd a szakik kijavítanak.Megelőztek..
Ramnak adj 1,5V-ot, de van akinél 1,3V-al is bírja a gyári frekit, de ritka.
Procinak meg gyári frekin kezd visszavenni a feszt.
Ha üresben pl alapon 1V-ra veszi vissza a C1E a feszt (normal Vcore-nál), akkor ha pl 1V-on járatod alapfrekin, akkor semmivel nem fogyaszt többet, ha a C1E ki van lőve, vagy nem variálja a feszt.
Szóval alapfreki, feszt meg kezd visszavenni.
0,8-1V körüli értéken illik menni alapfrekin.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Autós topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Windows 11
- Óvodások homokozója
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest