- Ez már a középkategória: teszten a GeForce RTX 5070
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Everest / AIDA64 topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_BM_
senior tag
Sziasztok!
Kedvet kaptam egy mini-itx konfig összeállításához. Tudnátok ajánlani DVI kimenetes, integrált cpu-s alaplapot? Valahogy nem találok ilyet. -
HookR
addikt
A hivatalos európai disztribútor a wesena.co.uk.
Az általad kiszemelt Mini ITX7-es pedig £80.-, ami pont fele az OrigenAE M10-nek. (Ez csak a ház ára. Táp és ODD, egyéb nincs benne.)Apropó:
- "I like the look of the cases, the only thing I don't like is the Wesena logo on the front :S hopefully it can be removed. "
- "The Wesena logo is applied to the case by the end user - so you have the choice to fix it or not."Forrás: avforums.com
Mondjuk ezt nem igazán értem. Matricaként mellékelik, amit vagy felragasztasz, vagy nem? Vagy van erre valami elegánsabb megoldás, amivel a vevő otthon el tudja helyezni a logót a szálcsiszolt alu felületen?
-
HookR
addikt
Wesena mini-ITX házak Kínából.
===========================================
Illetve érdekességképpen gyárlátogatás, avagy hol is készülnek ezek.
-
Chaser
legenda
Teljesen korrekt ára van, friss még, nem találtam infot a hangjáról de biztos halk. Régen néztem a topikot, de el is felejtettem
Mercutio_: Amennyi hőt termel ez a kártya nem nagy érvágás. Sztem bőven kárpótol érte a bruttó 20-22k-s ára meg valszeg a halk -lehet hangtalan?- hűtése.
-
zodo
nagyúr
Akkor gondolom maradt 100HT
Chaser
Annyiért nem is vészes az ára.
Bezzeg a Powercolor 5770-es nem akar elérni hozzánk.Amúgy itt a társ topikunk.
-
Chaser
legenda
Aki lowprofil vga-ban gondolkodik, a zafírnak már van 5670-ből ddr5-ös lp kártyája, ahogy elnézem az l2pro low edition hűtőjével...ráadásul nincs felára a normálhoz képest.
szerk: és lehet nálunk is kapni
-
Mercutio_
félisten
Most futottam bele egy egész pofás Silverstone ház+táp hirdetésbe, akit érdekel gyorsan vadássza le
-
konyok
tag
No, volt egy kis időm és utánanéztem, majd összegeztem az általad sorolt masinákat. Hátha még valakit érdekel a dolog.
Dell Zino HD: Mo-n nem kaphatós. A frissült széria még szinte Európában sem. Én nem találtam. Nagyon szép design, kidolgozás. De lássuk mit is tartalmaz a csinos külső.
Proc: AMD X2 3250E 1,5GHz
Memo: 4GB DDR2 800Mhz
4x usb 2.0, 2x eSATA
Hang: stereo & 2.1
HDD: 500GB
Wifi n-es
Méret: 197x197x89 (mm)
Külső táp
Távrángató plusz pénzért
1év gari külföldre.
Oprendszer: Win7
Ár: kb 141.000.- + szállítás + biztosítás.Tranquil IXL: Mo-n nem kapható. Ez egy bestia "nagy" állat. 6Kg!!! Saját tervezésű hűtőrendszer ami teljesen hangtalan. Pofás kinézet bár nekem nemgyerebe. Viszont elég izmos. Az ára is....
Proc: Core i3 530 2.93GHz
Memo: 4GB DDR3 1066Mhz
6x usb 2.0, 3x eSATA, kártyaolvasó
Hang: nem találtam róla adatot
Wifi n-es
Méret: 240x250x110 (mm)
Külső táp
Távrángató plusz pénzért
Oprendszer: Win7
1év gari külföldre.
Ár: kb 177.000.- + szállítás + biztosítás.Asrock Core 100HT: Mo-n kapható. Tehát a gari is ide szól. Nem egy Dell formatervezés, de nekem tetszik. Lássuk a beltartalmat.
Proc: Core i3 350M 2.26GHz
Memo: 4GB DDR3 1066Mhz
2x usb 3.0, 6x usb 2.0, 1x eSATA
Hang: 7.1 THX minősítéssel!
Wifi n-es
Méret: 195x186x70 (mm)
Külső táp
Távrángató jár hozzá
Oprendszer: nincs
2év gari Mo-n
Ár: kb 136.000.-Tudom, hogy nem teljes és nem mindenről szól, de ennyire jutott csak időm. Talán segít a választásban. Nekem segített.
-
szponzor
senior tag
Apámnak jó lenne összedobnom egy gépet karácsonyra. Mivel engem már elkapott az ITX-láz, ezért neki is valami kicsi gépet szeretnék.
Jelenleg egy P3-as gépe van, kicsit húzva 1350 MHz-en megy 320 MB RAM-mal, LXDE felületes Ubuntu operációs rendszerrel.
Mivel van egy régi gépem, amiben tönkrement az alaplap, ezért lehetne az a megoldás, hogy Hardverapróról rendelnék alaplapot, ami kb. 8 000 Ft-ért érne hozzám, van itthon 512 MB RAM, GeForce FX5200-as videókártya, 2,4 GHz-es Celeron, meg itthon ház is, de abból kinéztem a GMC Corona 2-t, ha ez a verzió lenne.
A másik és egyben drágább választás, hogy vennék ilyen Intel D525MW alaplapot és hozzá 1 GB RAM-ot. A kérdésem, hogy a 2 konfig között teljesítményben milyen különbség lehet, és milyen házat ajánlotok hozzá? Olyan kellene, ami kicsi, külső tápos és belefér a 3,5-ös merevlemez, továbbá árban 12 alatt van. Tudtok ilyet mondani (főleg iPon-ról érdekelne)?(Felhasználás tekintetében csak net és egyszerűbb feladatok, semmi FullHD!)
-
HookR
addikt
Gondolom elsősorban nem esztétikai szempontok alapján váltottak v1.0a-ról, és a sötét színű nyák csak hab a tortán. Költséghatékony deszkának jónak tűnik.
-
gyuratzf
csendes tag
Sziasztok!
Eladó Flex-ATX tápot nem tud valaki? Legalább 120W teljesítményű kellene...
-
zodo
nagyúr
Kell nekem itt nézelődnöm erre-arra, ez a Dell Inspiron One 23 milyen már kb. 170k-t.
Proci pontos típusát sehol nem találom csak a max. 45W TDP jelölést, de ha hardvereket nem is vesszük figyelembe csak az érintő képernyőt veszem ami 23"-os akkor már megérte.
Gondolom a Dell, nem egy vackot ad a kezedbe. -
zodo
nagyúr
Ebben a cikkben egész szépen szerepelt.
Viszont, ha ilyen kis helyigényű "htpc szerű" gépet szeretnél akkor van még egy-két alternatíva. Mondjuk árakat, nem néztem!
pl. Dell Inspiron Zino HD szerk: nem régiben frissült a széria
vagy Tranquil iXlEbben a cikkben, általában jobban teljesítettek az Asrock-nál.
-
konyok
tag
Az aláírásomban szereplő gép volt eddig a felsoroltakra használva. Ez azért nem akadt meg....
Persze tudom, nem is erről van szó. De tény, hogy méltó utódját keresem az ITX szegmensben.
Zodo, szerinted a kinézett Core 100HT teljesítheti az elvárásaimat? Jó, némi kompromisszumra hajlandó vagyok. -
zodo
nagyúr
válasz
Pista0001 #5071 üzenetére
Nem is úgy értettem csak mint ahogy a feltételek közt szerepel a kódolás és mellette még ilyen olyan alkalmazások futtatása ill. még tartalék is legyen benne.
Ezek egy combosabb gépet is megfognak.Linkelt táblázatban elfoglalt helye, pedig szerintem igen karcsú hisz nem túl fényes társaságban szerepel.
Mégis csak egy 1.5-ös proci, igaz nagyobb cache-el, mint az új atom.
, de én nem is értek a procikhoz. -
Pista0001
addikt
-
zodo
nagyúr
"Fő célja a gépnek asztali PC. Netezés, szöveg szerkesztés, avi2dvd oder fordítva, mkv, dvd nézegetés (full hd tv-n), egy kis Photoshop és talán ennyi. Persze azért valami tartalék is legyen a masinába mert ha pl. nézek egy filmet és alatta mondjuk éppen konvertálok akkor ne dögöljön meg."
Ehhez egy nyamvadt kis beépített proci szerintem kevés lesz, ha jól sejtem.
Új Zotac lap(ok) meg ki tudja mikor érnek ide és mennyiért, de ha ráérsz akkor semmi gond.
Nem erőltetném az integrált procis verziót a te helyedben. -
konyok
tag
Nos az Asrock kicsit húzós áron van (128e-140e), de meg van rá a keret. Persze ha nem muszáj, akkor nem költöm el minden pénzem.
A játék egyáltalán nem érdekel. Fő célja a gépnek asztali PC. Netezés, szöveg szerkesztés, avi2dvd oder fordítva, mkv, dvd nézegetés (full hd tv-n), egy kis Photoshop és talán ennyi. Persze azért valami tartalék is legyen a masinába mert ha pl. nézek egy filmet és alatta mondjuk éppen konvertálok akkor ne dögöljön meg. -
Pista0001
addikt
Én az integrált procisat javaslom, az biztos keveset fogyaszt. Ha nem akar rajta játszani akkor szerintem nagyon klassz gépecske lehet, akár a korábban linkelt lapos házba, de annak szerintem akár egy Modecom Feel 302/202 is elég (96 W-os táp).
Most nézem hogy a mobil procisnak 6 SATA-ja van, jó kis home server/media center lehetne belőle.
-
toldy
őstag
Mennyibe lenne az asrock?
Ha elég a k-s proci akkor integrált lapot javaslom, ha normál procit szeretnél akkor én inkább az asus lapját venném, egy 45w procival, 1 ram modul és ssd-vel picikét alul feszelve egy odd-vel lenne kb 80-100w a full load ( igp+cpu) fogasztás, így van elegendő tartalék a tápban, ez esetben bőven jók vagyunk.
-
-
toldy
őstag
Újabb két itx lap a zotactól, ráadásúl AMD-s Integrált M880G-ITX Wifi és normál 880G-ITX Wifi.
-
konyok
tag
válasz
PongiBandi #5059 üzenetére
-
Pista0001
addikt
válasz
PongiBandi #5059 üzenetére
Csak az a bibi hogy az ASRock géppel ellentétben nem tudsz noti alkatrészeket használni, így marad az Atom/ION ami gyöngécske, vagy valami 775/1156/AM2/AM3 konfig amit még meg is kell hűteni valahogy és nem biztos hogy a 120 wattos táppal stabil lesz.. A noti alkatrészek hozzák pont az arany középutat, elegendő a teljesítménye de kevésebbet fogyaszt és kevesebb hőt termel mint a "normál" asztali komponensek. Talán majd jövőre a Fusion-nel lehet majd normális gépet építeni és talán nem lesz arany áron.
-
konyok
tag
Üdv mindenkinek!
Erről esett már szó? Asrock Core 100HT
Esetleg valaki használ ilyet? Vett már valaki? Mert én szívesen beneveznék egyre mert pontosan ilyen nagyságú és tudású gépet szeretnék. Valszeg olcsóbban jönne ki ha építenék egyet magamnak, csak ekkora méretben szerintem nem lehet összehozni házilag. -
HookR
addikt
válasz
Sir Psycho #5055 üzenetére
Ott vannak azok a képek a BIOS-ról, csak a hivatkozásban kell átírni a számot 1-től 6-ig.
-
Sir Psycho
aktív tag
Átböngésztem a tesztet.
A biosos képeket eltolták, ugyanaz a kép van az összes biosos helyen
Érdekes jelenség amit Crysis alatt művelt oc hatására, ennek ellenére szerintem rendben van a lap.
Eredmények alapján hozza azt amit az Asus gyerekbetegség ide vagy oda.
Nekem a Minix jobban bejön ennek ellenére mint az Asus modelje.Az ár ami aggasztó csak.
-
toldy
őstag
Akkor hogy legyen egy kis élet, bedobom a J&W Minix 890GX-USB3 tesztet.
Illetve szerintem a hétvégén csinálok egy új képsorozatot.
-
HookR
addikt
Nem nagyon pörög a topic. Mindenki beszerezte amire vágyott és alább hagyott a lelkesedés?
(#5048) chesterboy: Úgy látszik, az érdemi válasz még várat magára. Gondoltam megemlítem, hogy a magam részéről passzolom a kérdést, hogy ne érezd magad mellőzve.
(#5049) zek47: Slim ODD helyére valóról nem tudok, csak 3.5"-es keretben, 5.25"-es keretben (van ODD-vel egybeépített változat is) lévőről, USB-sről minden méretben, variációban és mennyiségben. Illetve nálam a monitorba van építve gyárilag.
-
törölt tag
nem talaltam, de rossz slot-in meghajtobol lehetne barkacsolni egyet.
-
zek47
csendes tag
Tudtok olyan kártyaolvasóról, ami slim odd helyére szerelhető? CF, SD, MS, xD. Köszi.
-
chesterboy
tag
Erdeklodnek mennyit er most a konfigom, gondolkozom rajta hogy eladom.
- Zotac Ion ITX-F lap
- LC-Power 1300mi haz
- 320gb WD Sc Blue
- Hp taviranyitok. -
HookR
addikt
Specifikációk:
- LGA-1366/1156/775, AM2/AM2+/AM3
- 106 x 95 x 45 mm (92 x 92 x 15(?) mm-es ventilátor)
- 320gJónak tűnik a H55-ös lapokra is.
-
kisza25
félisten
csak érdekességkép
mondjuk az ára az elég húzós -
Davzone
senior tag
Megvan a deszka
Igentetszik,roszabbara számítottam.
Eszméletlen gyors,2giga rammal is.Süvít rajta minden,sokkal gyorsabb mint az egymagos netbookom.
Egyedül a rammal gyűlt meg a bajom.ugyanis nem fér bele a helyre ahova a gépet terveztem!
Szóval ha van esetleg valaki aki elcserélne velem egy geil evo one kitet 2*1gb 1600as ddr3,hasonlóra csak alacsonyabb hűtővel írjon!nincs 2hónapos a ram.asszem 5év garos iponhoz!Készül a cikk is de még az építéssel sem vagyok kész teljesen.
Itt egykis ízelítő:
Kép
Amig nem lesz kisebb ramom nem tudom összerakni,illetve a hűtés is kérdéses még! -
zuhi_
senior tag
Meg van mi a baj a táppal. Nem jó a D201GLY lapomhoz... csak az új ITX lapokhoz jó, ezért eladom.
-
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #5040 üzenetére
Az LGA1155 és LGA1156 foglalat körüli rögzítőfuratok ugyanott találhatóak.
--------------------------------------------------
Azt hiszem, ez még nem volt:
ASUS P8H67-I Deluxe -
Dotcom
aktív tag
Itt van a sandy bridge procik várható listája és az áruk, egy i5-2500S jó választásnak tűnik számomra...
-
törölt tag
nem emlekeztem a nevere. tenyleg zseni a cucc. nagyon jo kis alap. az oldallapok cserelhetoseget/bovithetoseget tovabbvihetnenk: az osszes oldallapot egy/ket v kicsi/nagy ventisre kene tervezni h mondjuk adunk hozza lemezeket, amit ha akarsz beraksz v lecsereled ventire vagy lecsereled racsra.
-
törölt tag
o, ezt mar lattam.
szep kucko. viszont ha 3.5" hdd megy bele a vga oldalara, nem mehet bele dupla slot-os vga (sem). forgatni kell a 8centist attol fuggoen h milyen a vga hutese h ne ellene dolgozzon. legjobb talan hatul kifele fujo vga-t tenni bele es a 8centist befele fujora allitani. jo cucc. -
zodo
nagyúr
, de izé vagy, direkt volt.
Na, mit szólsz &rew, tetszik a felépítése?
Én az ODD-ot ki is hagynám a házból, eddig se sokat használtam és talán hanyagolhatnám akár örökre.
Helyére akár még egy HDD vagy SSD is mehetne így akár az oldalsó HDD-k kiválthatóak és a ház oldallapja akár lyukas is lehetne a ház és a vga kari jobb szellőzése érdekében.
Nekem ez az Imon panel sem tetszett soha (praktikus ugyan) ,de ezt is mellőzném így az előlapra is mehetne egy 80-as venti, ha nagyon muszáj vagy bármilyen más dizájn elem. -
HookR
addikt
válasz
#25954560 #5032 üzenetére
Mert elgépelte. VIAKO (Mini letter) Self.
-
törölt tag
alakul ez
szoval akkor a te hazterved/speckod a miDi lenne mondjuk, Zodo-e meg a miNi. es akkor a maXi lehetne az atx tapos, nagyvinyos, nagydvd-s. sot, a maXi-bol kene ket csapas, egy ami azert nagy, hogy olcso alkatreszek mehessenek bele, a masik, ami meg azert, hogy rettenetes teljesitmenyu kiepitest is elviseljen. lassan kezdodhet a tervezes
annyi meg, hogy a mini-t valoszinuleg konkret alkatreszekhez kell tervezni, ha a leheto legkisebb a cel: minimum az alaplapot (vagy legalabbis annak elrendezeset) es a procihutot meg kell valasztani hozza. esetleg a picopsu-t is.
nem talaltam meg a 'vaiko self'-et
-
Chaser
legenda
"Kicsi ház alatt a Vaiko Self házat értem ami 255 x 225 x 126mm (sz x mé x ma)" Ennyiben az én elképzelésem is kijön, talán még lp vga is belefér. Csak én most nem tudok -főleg nem is akarok- annyit rákölteni hogy 2.5-es hdd+ssd..szóval egy darabig nem fogod látni
Alacsony TDP-s cpu szinte bármelyik normálból "készíthető" alulfesszel, ennyiben térnek el a normáltól..kisebb a VID..1ébként 100%-ban ugyanaz minden. Viszont sokan ezt nem tudják és extraprofit forrásnak tökéletes intelnek meg amd-nek is.
Picopsu-val 1 bajom van..igazán minőségit itthon beszerezni szinte lehetetlen, ráadásul rohadt drága..ráadásul az AC-DC egység is nagy, hiába ált-ban a házon kívülre rakják..ennyi erővel én is rakhatom az optikát pl házon kívülreviszont anélkül még működik a gép...
Szóval sfx vagy tfx sztem.
szerk: Nem beszélve arról, ha egy vga is van a gépben meg egy kvad 150W már kevés lehet a kilengések miatt, annál nagyobb pico-t meg nem is láttam.
-
zodo
nagyúr
Jól lenne már látni a megvalósításokat is!
Szerintem: (csak az ötletekre reagálva)
1. Kis méretű, gépet csakis panel vagy picopsu-al lehet készíteni.
Sfx,Tfx táp nem játszik, mert akármelyik oldalra teszed magas, széles vagy mély lesz a ház.
Ha kell némi kakaó akkor egy "Mai" Low profile vga (HD5670 61 TDP, GeForce GT 430 50W TDP) kártya + alacsony fogyasztású (kb. 45W TDP) procival készítendő.
Inteles procik fogyasztását, nem ismerem!Kicsi ház alatt a Vaiko Self házat értem ami 255 x 225 x 126mm (sz x mé x ma)
Slim ODD-al + akár 3 db 3,5" hdd-el vagy több 2,5"-al + Low profile vga + panel táp + Imon lcd panel2. Minden egyéb eseteben már-már felér egy kisebb matx házszerkezettel.
-
Chaser
legenda
válasz
#25954560 #5026 üzenetére
Ezt vga nélkül gondoltam, "minimalista" jeligére. Lap és 2db kis hdd meg a táp, szóval nyugodtan mehetne a lap bal oldalára. Szellőzés miatt nem aggódnék, a lap egyik oldala úgyis oldallap mellett lesz, meg a hátulja is, de akár még a 3. is üres maradhat és bőven van helye távozni a meleg levegőnek. De ugyanez mehet TFX táppal is, akkor még keskenyebb lenne, a hdd-k pedig a táp mellé kerülnének kívülről.
-
HookR
addikt
Autodesk Inventor Pro 2008
Nem nyilatkozom.
(#5024) Chaser: Ha a VGA oldalára teszed, blokkolhatja annak szellőzését.
(#5025) kisza25: Szemlátomást kevésbé mókásat...
...bár LEGO-zni Inventorban is lehet. -
törölt tag
najo. legalabb azt dontsd el melyik oldalra menjen a tap
talan a vga feloli oldalra helykihasznalas miatt kevesbe logikus, madzagolas miatt viszont jobb is lehet akar.
es ha a slim odd-nek nagyon nincs hely, az akar johet a jobban megemelt alaplap ala is, egy kis hdd-vel egyutt. akkor meg aztan kanaan -
Chaser
legenda
válasz
#25954560 #5020 üzenetére
Ionban nem gondolkozok, az nem való semmire szinte
i3 v i5 vagy amd. Röviden egyszerűen: Lap jobb v bal oldalán a táp, táp előtt állítva a 2.5-esek és kész
Ha kell optika azt meg bezsúfolni a táp és hdd-k alá. Elég pici gépezet lenne. Hűtést pedig akár gyárival oldanám meg, úgy hogy egy 12-es venti lenne a borda fölött. Most is így használom az x2-semet.
-
HookR
addikt
válasz
kisza25 #5016 üzenetére
"220 mm (w) x 125 mm (h) x 335 mm (d)
ja közben rájöttem, hogy akár 35cm hosszú VGA is elférne"Az igen! Átlósan?
Néhány észrevétel:
- 125 mm magas ház vs. teljes magasságú VGA viszonyát lásd alant!
- Tápcsatlakozó a különböző kártyákon lehet hátul, felül és oldalt is, annak sem árt helyet hagyni.
- #3188-as hsz. végén találsz egy kisebb felsorolást a VGA-k nyákhosszára és a tápcsatlakozók elhelyezkedésére vonatkozóan. Amennyire én látom, amelyik teljes magasságú VGA-ra már érdemes lecserélni az integrált GPU-t, annak legalább kell 20cm. -
Pista0001
addikt
válasz
#25954560 #5020 üzenetére
Hát, nálam se állt meg az agymenés mikor elkészültem a házzal, azóta két újabbat is "kitaláltam". Azért idézőjelben mert az egyik teljesen Lian-li dizájn, csak más elrendezéssel, a másik meg Lian-li elrendezés csak más dizájnnal.
A belső elrendezés nekem azért macerás mindig mert én (közepesen) nagy léghűtéssel is szerelhető házakban gondolkodok, ezért a nagyon mini kialakítás nálam nem játszik. A jelenlegi házam 21*21*26 centis (szél*mag*mély), m-ITX, teljes magas dupla slotos VGA, SFX táp, slim ODD, 3,5 HDD, 2*80 mm venti és mindemellett 120 mm magas procihűtő fér bele és akár több 2,5-es hely is kialakítható.
-
törölt tag
jaja, 2x2.5"hdd, slim optika, sfx tap. ha kihagyjuk az lp vga-t, akkor sokkal kisebbre lehet tervezni. nekiugorhatsz megtervezni a belsejet
ki kell meg azt is sutni h milyen teljesitmennyel/melegedessel szamoljunk (atom+ion v i3+akarmi v x2+785 pl). gondolom a legkisebb nem kell legyen egy huzott i5
Kisza:
csinald csak. ez a kozepes v a nagy lenne? -
Chaser
legenda
válasz
kisza25 #5018 üzenetére
Én még filózgatok rajta, erősen gondolkodom a h55n és egy i3 beszerzésén, a sandy bridge nem tudom mit tartogat de biztos nem lesz olcsó
tuning is kilőve, csak felárért K-s cpu-val, ramvezérlő is finnyásabb lesz..lehet egy erősebb i7-et kellene venni 1156-ban, pár évre meglenne a gépezet.
-
kisza25
félisten
-
gsc73
aktív tag
Hali!
Talán itt: e-bay: flexible PCI-e
Ahogy nézem 8-10 dollár körül adják, ha ez kell neked.....(2k HUF)
...
&rew & többiek: Én is gondolkodom ITX ház építésen, hogy pontosan olyan legyen, amilyet szeretnék. Engem nem a design és a szépség, hanem a funkció érdekel inkább.Két anyagban gondolkodom:
- Valami gyanta szerűség. (ehhez kell még sok infót gyűjtenem, de szerintem előnye, hogy bármilyen 3D figurtát lehet beéőle csinálni)
- Fa: jól megmunkálható, csináltam már ezt-azt belőle, van kicsi gyakorlatom. A kérdés: Nem tűzveszélyes?
Üdv: g.
-
atesss
addikt
Üdv !
Találtam egy tesztet : [link] , ahol a videókártyák saját fogyasztását mérik le, tehát a DC-n felvett fogyasztást.
Én egy hasonló mérést szeretnék csinálni otthon.
Szerintetek mi lehetett a gyakorlati megvalósítása ennek a mérésnek ?
Egyenlőre csak egy HD4670-hoz kellene, vagyis a PCI-E portot mérném "csak" - mondjuk pont az a nehéz.
Láttam ilyen szalagkábeles PCI-E "hosszabbítót" már, csak baromi drága volt, azzal elvileg viszonylag egyszerű lenne, csak az 5db 12V-os ágat, és a 4db 3,3V-os ágat kell megszakítani: [link] .
Van ötletetek, hogy honnan tudnék olcsón beszerezni ilyen PCI-E "hosszabbítót" ?Esetleg "nyákos", merev megoldással is meg tudom oldani, csak akkor tényleg olcsónak kellene lennie.
-
Pista0001
addikt
válasz
szponzor #5008 üzenetére
A klasszikus "bénaságokat" ez a lap is hozza. Elsősorban a proci foglalat elhelyezésére gondolok, de szerintem ezt meg kell szoknunk. A másik ami szemet szúrt az pedig a 4 pines tápcsati elhelyezése. Hát az egy kicsit pocsék helyen van
. Viszont a felszereltsége kiváló, nincs is ennél többre szükség (Wi-Fi, USB 2.0, SATA 6 Gbps, stb).
Nyugodtan cseréld le a hűtőt, vissza lehet rakni bármikor a gyárit, kutya nem mondja meg hogy hozzányúltál.
-
szponzor
senior tag
Sandy Bridge-hez is jön már ITX-es alaplap.
Holnap megjön a Zalman chipsethűtőm. Kiváncsi leszek, hogy mennyivel hűt jobban, mint a sima. Gondolom ha cserélem a chipsethűtőt, akkor ugrik a garancia, ugye? -
törölt tag
irj privat
egyebkent ha ennyien vagyunk es mindenkinek van otlete, esetleg tapasztalata is, megtervezhetnenk akar egy hazcsaladot is. felallitjuk a kovetelmenyeket (szigoruan itx lapokkal tervezve) es kitalalunk mondjuk egy mini, kozepes es maxi hazat.
meg egy markanevet+logot neki -
törölt tag
koszi sracok
Pista0001: igen, ha tul meleg lesz, muszaj lesz megegy ventit belefaragni. a 7centis jo otlet, erre eddig nem gondoltam, koszi.
zodo: jogosak a kerdesek, a tervezeskor ezeket en is vegigragtam
a shuriken folott elsore nem lesz szellozes. megvan hozza a terv, de nyomunk egy probauzemet anelkul es ha kielegito eredmenyt ad, akkor kimarad. ha alacsonyabb lett volna a haz, akkor mindenkeppen lenne, de igy bizom a 8centisben, ami tolja a levegot a hazba. igaz, kicsit sokat varok tole
a hdd-k direkt nincsenek keretben, hogy csavarmentes legyen a dolog (lehetne epp fakeretuk, de akkor szetszedheto v billentheto kene legyen). esetleg egy hatcentis venti elferne mogottuk, de a tapcsatlakozo akkor mar nehezen. nyolcasnak abban a csucsokben nincs hely. a beepitesi helyzet remelhetoleg par eve mar mindegy a vinyoknak, a venti a hatlapon fent lesz, igy arra szamitok h elegendo szellozest ad a hdd-knek.
a vga-hoz is terveztunk eredetileg lukakat, de legegyszerubben egy hazbol kifele fujo aktiv hutesu kartyaval lehet megoldani, es akkor megsem kell plusz szellozes. egyelore ugysem keszul bele kartya.
termeszetesen lesz vmi rezgeselnyelo (filc v szivacs) alattuk es felettuk is. azert kellett a 3 kisvinyonak a 'dobogo' h amikor becsukodik a haz, az rogzitse az osszes hdd-t, a hazventit es a tapot. szoval belul a haz tetejen is lesz filc/szivacs. az mar csak dizajn kerdese h az egeszet vonjuk be vele (hutes szempontjabol mindegy) vagy csak ott legyen, ahol alkatreszeket fogat le.
mod: neeeeeeeemGeree: ja, boldog vagyok vele, egyedul a melegedese zavar. mar most is hasznalom asztalon szetszorva szamitogepnek es amiota kapott egy 4G-s ssd-n crunchbang linuxot, azota rettenetesen hasit. orulok h megvehettem.
kisza25: igen, lehetne
nem kizart h a prototipus utan keszulo egy kicsivel kisebb lesz. 12-es azert nincs benne, mert a belmagassagnak a nagyvinyo 10cm-e volt kituzve es mert a tapventi is nyolcas, legyen mar szimmetrikus. nyilvan hatekonyabb lett volna valahol eldugni egy 12-est, de akkor az allitva csak a haz anyaganak gyengitesevel vagy tovabbi meretnovelessel fert volna el. volt egy olyan tervunk is h az alaplap ala teszunk egyet. az meg bekovetkezhet.
bocs a hosszert.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Asustor NAS
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Ez már a középkategória: teszten a GeForce RTX 5070
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Vicces képek
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- OLED TV topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged