- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fujifilm X
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HookR
addikt
válasz
#16939776 #23049 üzenetére
3,5"-es meghajtóhely az előlap mögött is van: [kép_1] / [kép_2] / cooltek.de/en
(#23043) Mercutio_: Elvileg a megnevezésében fel van tüntetve a mérete. Például amelyiknél '2280'-at írnak, az 22x80mm-es.
"The M.2 standard allows module widths of 12, 16, 22 and 30 mm, and lengths of 16, 26, 30, 38, 42, 60, 80 and 110 mm. Initial line-up of the commercially available M.2 expansion cards is 22 mm wide, with varying lengths of 30, 42, 60, 80 and 110 mm." - [link]
-
törölt tag
válasz
H.Kornél81 #23047 üzenetére
Az alját szabadin kell hagyni a ventilátornak, nem szabad sajnálni a légszállítást.
Ezért 3,5" meghajtót nem, de 2db 2,5"-os meghajtót bele tudsz rakni. Passzív hűtésű tápot nem ajánlanák hozzá az biztos.
dVGA-ból túl nagy teljesítményűt és méretűt nem tudsz belerakni, ennél komolyabbat/nagyobbat nem ajánlok, rossz hatással lenne a szellőzésre és a táp/cpu is gyorsan felhangosodna. -
burny
aktív tag
válasz
H.Kornél81 #23047 üzenetére
Azt a házat nézegettem nagyon sokáig! Amire juttottam azzal kapcsolatban hogy: nem kell. Egy hely van ahol bejön a levegő oda vagy ventit raksz vagy egy 3,5" vinyót (matx lapot raksz bele venti nem fér el), ha beszerelted a tápot akkor szinte semmihez sem tudsz hozzá férni.
Ezek a saját, nem igazán szakmai véleményeim, amelyeket csak fényképekre alapozok, a szakértők (én nem vagyok az!
) majd mondanak jobbatt és okosabbat.
-
H.Kornél81
tag
Sziasztok!
A cooltek c2 jonsbo házról mi a véleményetek? Egy asus z97i plus+i5 4690 combóval? -
mrbig25
őstag
válasz
shteer #23042 üzenetére
Idővel lesznek szerintem ekkora méretben is jófajta M.2-es SSD-k, csak várni kell...legalábbis remélem.
A fail szerintem inkább az, hogy a többi Z97-es lapon még mSata sincs...nemhogy M.2.(#23043) Mercutio_
1. Nincs sajnos ilyen árban más alternatíva
2. 3db ITX-es lapról tudok, amin van M.2 -> Asus H97I-plus/Z97I-plus és Asrock Z97E-itx.
Egyiknek sincs 20k körül az ára. -
Mercutio_
félisten
válasz
MiklosSaS #22334 üzenetére
Némi késéssel, de azért jelzem, hogy Giga H81N lapban a Crucial msata SSD tökéletesen működik, bootol róla a rendszer, stb.
És ha már, akkor kérdeznék:
1. msata-t kezelő 1150-es alaplap a fentin kívül 20k körüli árban van-e még (4 sata csati előnyben)
2. m.2 ssd-s lap hasonló feltételek mellet?+1: Valahol olvastam, hogy m.2 ssd-ből is több méret van, hol/hogy lehet kideríteni melyik kell az adott laphoz?
-
shteer
titán
válasz
Mattanyahu #23040 üzenetére
asrock z97e-itx-en mekkora fail már a max 42mm-es M.2
-
HookR
addikt
válasz
Goose-T #23034 üzenetére
A slim ODD tálcán látok 2.5"-es és a 3.5" rögzítési lehetőséget is, így gondolom annak két oldalára tudod őket elhelyezni egyszerre (ugyanúgy, ahogy a Node 304-ben). Hogy a 3.5"-es elfér-e a slim ODD helyén, vagy annak a procihűtő felé kell lennie az a képek alapján nem egyértelmű, de gyanús, hogy utóbbi.
-
Goose-T
veterán
válasz
Steve1207 #23037 üzenetére
Az ODD alatt nem lenne nálam jó helyen a nagyvinyó, mert lehet, hogy akadályozná a proci hűtését, viszont a felülre szerelhető 12cm-es venti csábító. Kipróbálás nélkül nem merném megvenni. Na meg el kéne adni a másik házamat is, hogy az asszony ne mondhassa, hogy csak szórom a pénzt.
-
shteer
titán
válasz
robcsekwow #23036 üzenetére
Azert nem tamogatja, mert a G3420 mar LGA1150 foglalatu.
i3-2xxx, i3-3xxx procit vadassz bele vagy i5-ot az aprorol, ahogy a zsebed engedi
-
robcsekwow
tag
Szevasztok!
Nekem van egy ASUS P8H61-I R2.0 lapom, és az ideális processzoron gondolkodom. Ahogy néztem, az Intel-féle G3... ketyegőket már nem támogatja az ASUS ezen terméke, csak a G2...-eseket. Pedig egy Pentium G3420-at terveztem alá, ahogy tájékozódtam, egy pentiumos gamer proci, ez után csak az i5 - i7 jön feljebb.
Egyszóval megéri tilosban játszani? Megéri kockáztatni, hogy egy újabb technológiával készült processzort rak az ember egy csöppet régebbi lapra? Nem lessz összeveszés a vége, vagy komolyabb, nem baj,, nem baj, hogy nem teljesen kompaktibilizálnak egymással?
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
>Deego.. #23025 üzenetére
Arra készülj fel, hogy nem lesz hosszú életű az alaplap külső táp esetén passzívan hűtve, mivel ilyenkor az alaplapon található feszültségszabályzó eléggé melegszik.
Írtad, hogy kifelé húzná valami a meleget, de szerintem az kevés lesz ezeknek: [link]Hallottad már amúgy a gyári venti hangját saját füleddel? Szerintem tökéletesen hangtalan már 1 méterről is.
-
>Deego..
senior tag
Készülgetek én is egy ITX konfiggal.
AM1 alapra építkeznék a kedvező ár/teljesítmény szempontjából.Olvasgattam a gyári hűtésről, hát engem nem győzött meg, s amúgy is szeretem ha a hardverek alacsony hőmérsékleten operálnak a viszonylag hosszabb élettartam érdekében.
SFX tápot terveztem, de az ötletet elvetettem, mert a tervezett passzív hűtés miatt nem fér el.
Ezért egy AsRock AM1H-ITX lesz az alap a dc csatlakozó miatt.
Egy EKL hőcsöves hűtést tervezek némileg átalakítani a passzív hűtés érdekében.
Háznak egy Realan E-D3 lett a befutó, bővíthetőség és helyigény szempontjából.
Persze jól át lehet szellőztetni ha passzív hűtêst szeretnénk ATX táp nélkül.A hűtés felfogatását reményeim szerint 1-2 fúrással el lehet intézni és jó lesz AM1-re.
Még van mit alakítani rajta, ATX táp helyének befedése, a hűtés felfogatás, külső táp beszerzése stb..
Képeket itt találtok.
-
shteer
titán
-
Steve1207
veterán
válasz
viperabácsi #23007 üzenetére
[link] Átlagos a hangja, semmi kivetnivaló nincs ebben.
-
flashpointer
őstag
hááát, otthonra túl ipari design, iparinak túl csicsás. Meg a fogantyús hordozhatóság és a nyitott burkolat valahogy nem szoktak kéz a kézben járni ilyen érzékeny cuccoknál
Ráadásul egy csomó kihasználatlan hely van benne,főleg ha nincs ott vízhűtés radiátor.
Ezekből következtetve biztos lesz vagy 30ezer : ] -
HookR
addikt
IN WIN D-Frame Mini hivatalos oldal - [link]
-
burny
aktív tag
válasz
flashpointer #23017 üzenetére
Kicsit duci, de legalább a tetején is van szellőzés!
-
burny
aktív tag
Silverstone sg05/sg13-hoz hasonló ház létezik-e még?
Egyik oldala se legyen nagyobb mint 30-valahány centi, literre is kb ugyanannyi legyen, optikai meghajtó nem kell, jól szellőzzön, legyen hely modern vga-nak (2 slot, olyan hosszú hely mint az sg05-nél kb).Amiket találtam: Lian-li pc-tu100, cooltek/jonsbo házak, cm 110.
Mit hagytam ki?Cm 120 (és hasonlóan hosszú társai) már nagyon hosszuak.
Raven rvz01 meg sajnos túl széles.
Olyan házat szerenték amit repölőre fel tudok vinni pogyászként. -
HookR
addikt
Gigabyte Essence - ferralabs.ru / links.co.jp
- 234 x 74 x 300 mm -
balu333
tag
Szia! Most vettem én is ilyen házat, lassan elkezdem megvenni hozzá a hardvereket. Tápot modulárisat rendeltem, szellőzés miatt is meg kábeleket kis hely miatt nem tudnám szépen elvezetni simánál, a többi még kérdéses. Amiért akartam írni neked, hogy hátul lévő kis 8cm-es ventitől sokat ne várj szerintem, nekem pl meg kellett kicsit reszelnem 2 lapát végét, mert elérte a ventilátor házat
hangját még nem hallottam terhelés alatt, de kíváncsi leszek. Ha olyan mint a nagy Cooler Master házakban lévő ventik (persze van kivétel) akkor inkább cserélem Noctuára, azok 6 éve szépen csendben teszik a dolgukat
igaz sokkal drágábbak.....
-
RMZ250
senior tag
Igen ezt fogom megvenni a jövő héten. Koszönöm
-
viperabácsi
addikt
Valaki használ ILYEN videó kártyát?Érdekelne milyen hangja van terhelés alatt?
-
Mercutio_
félisten
válasz
flashpointer #23003 üzenetére
Ivy i3-ak úgy emlékszem mentek benne gond nélkül, Haswell lehet már a magasabb fogyi miatt nem fér bele
-
Mercutio_
félisten
válasz
flashpointer #23001 üzenetére
ISK-110-nek úgy tudtam a 90W-os paneltap és a külső kocka tartozéka
-
flashpointer
őstag
válasz
Goatman #22999 üzenetére
intel g3420 16k
ASUS H81T 19k
tápegység 90w 7k de elég nagy a szórás
2x2gb kingston 1600mhz 15k
57kopcionális hűtő ha a gyári nem jó
magamnak is ilyesmit tervezek, szerintem jó összeállítás és ha nem lesz benne bővítőkártya (ház) fölösleges a sín és a teljes méretű itx lap, ráadásul megspórolsz egy picopsut.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest