Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Chieftec Vista ház: kisebb halaknak
- Apple asztali gépek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Házimozi haladó szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SaitoX
tag
USB-s külső HDD-k közül adattárolás céljából melyik 8 TB-s HDD-t ajánlanátok?
Western Digital My Book Essential 3.5 8TB USB 3.0 (WDBBGB0080HBK-NESN)
ez pl. jó választás lenne / megbízható? -
gy.laci
tag
válasz
frankstork #67498 üzenetére
Mindenképp a 2. versenyzőt venném, ráadásul olcsóbb is.
-
frankstork
aktív tag
SZiasztok. HDD csere előtt állva egy gyors kérdés: Az alábbi két alany közül melyik alkalmasabb képek tárolására, ha ezen lemez csak biztonsági mentésként funkcionálna? Nem is lesz a gépben folyamatosan.
1. versenyző
2. versenyző
Esetleg van e ebben a kategóriában még ajánlott vétel? -
tibaimp
nagyúr
Itt kérdezz: [link] hamarabb válaszolnak, ez a belső HDD topik.
Bár én hozzátenném, hogy többre tartok egy épített külső házat, mint ezeket az egybe szarokat.
Például egy: SHARKOON Swift Case PRO USB 3.0 + egy WD Purple, 5400-as, nem hangos, 3 év gar, vagy hasonló, 5400-as HDD innen az Ajánlóból.
-
oszy
veterán
TV-re "akasztható" adattárolót keresek.
Amit most használok az egy régi (WD My Passport Essential 500 GB USB 2.0), ami hangos. Néha van, hogy éjszaka bekapcsol (nem tudom miért). Pár dolgot erről szoktam nézni. Nem felvételhez kell. Tudtok valami halkat ajánlani, ami nem túl drága? Nem a NASA adatait tárolom rajta. -
SaitoX
tag
Sziasztok,
Szeretnék egy 8TB-s HDD-t.
A rendszer, és a gyakran használt alkalmazások / játékok 500 GB-s SSD-n vannak, minden mást a HDD-n tárolnék / használnék.A megbízhatóság egy fontos szempont lenne, mit ajánlanátok?
-
tibaimp
nagyúr
-
-
tibaimp
nagyúr
-
Derek V.
tag
Sziasztok!
Western Digital Caviar Blue 3.5 1TB 7200rpm 64MB SATA3 (WD10EZEX-75WN4A1) merevlemezzel bővült a gépház. Ha jól néztem, akkor ez CMR-s HDD. Nyugtassatok meg, hogy igen!
-
Bici
félisten
Sziasztok!
Purple-ből szeretnék venni 5400 fordulatos verziót minimum 8TB-osat.
Viszont csak marha drágán találok, egy helyen.
A többi 7200 fordulatú.Red-et is vehetek? Vagy várható, hogy lesz még lassú fordulatú 8+GB purple?
A Red ellen a parkolás szól, meg az, hogy nem írásra tervezték. Sokat torrenteznék rá.Mi a jó döntés szerintetek? Red, vagy várjak új purple sorozatra?
-
Dzsekó
addikt
Sajnos nincs már CMR-es 2TB-os 2,5"-os HDD.
Torrentezésre SSD ajánlott, gyorsul a letöltés is. Adattárolásra meg inkább HDD, oda még SMR is elmegy, mert egyszer felmásolod, elrendezi magát a HDD, aztán már csak kvázi olvasol róla. Én azt mondom, hogy SSD, ha rendszeresen kap áramot, akkor jó adattárolásra is. Nyilván ipari SSD-t kell választani, hogy a torrent miatt bírja az írást is. Ezek használtan is jó vételnek számítanak és használt mivoltuk miatt elérhető áron beszerezhetőek, persze szerencse is kell hozzá. Ilyen pl. a Samsung Enterprise PM883, Intel S4510, S4610. Ezek veszettül sok írást képesek elviselni (több PB-ot). De ez már kicsit off téma itt. -
tibaimp
nagyúr
válasz
Dictator^ #67476 üzenetére
Nekem is Black-ről fut az összes játék, semmi gond vele, ott nálad lesz valami, mert ez nem normális (tápkábel, SATA kábel, maga a tápegység, stb.)
A kérdés az, hogy rászánsz-e magasabb összeget, mert a WD Gold jó, Enterprise szintű HDD, hasonlóan a korábbi HGST, illetve most már WD Ultrastar is. Ezek mind 5 év garos, nagy teherbírású HDD-k, ~550TB/év terhelhetőséggel.
"Sima" adattárolásra jó egy WD Purple is, vagy hasonló 3 év garos innen az Összefoglalóból az Ajánlott HDD közül.
Én WD Black-et vettem egy csomót + egy WD Ultra-t az 5 év gar miatt, illetve a sebesség miatt, annyi, hogy hangosak. Ezzel azt akartam mondani, hogy jó a WD Black is, ott nálad lesz valami...
-
Dictator^
veterán
Milyen HDD-t érdemes venni adattárolásra, illetve minimális játékra (azokra, amiket nem szívesen rakok SDD-re)?
Jelenleg az SSD mellett van egy WD Red és Black, viszont a Blackról az összes játék töltésénél kiakad a windowsom (HDD sentinel szerint 100/100%-os)...
Ez az ultrastar a black / goldot váltja? Vagy mást érdemes nézni WD helyett? -
HookR
addikt
2TB-os 2,5"-es, 5400rpm-es (minél csendesebb, annál jobb) SATA HDD-ből létezik olyan, ami nem SMR-es?
Adat-, médiatárolás és torrentezés lenne a rendeltetése.
Előny, ha nem vastagabb 10mm-nél (de ha ezen múlik, egye-fene lehet 15mm is. Mini PC-be kellene, nem laptopba.), illetve a gari időszak is minél hosszabb. -
Dzsekó
addikt
válasz
tothjani81 #67473 üzenetére
5400RPM-es HDD tehető bele, a 7200RPM-es HDD jobban melegszik.
-
tothjani81
senior tag
Üdv. Ha egy ilyenbe pakolom a hdd ket pl berakhatom szekrénybe mit többeknwl láttam hogy a nast oda teszik hangtompítás miatt. A pc t minél halkabbá szeretném tenni de tárolni hdd n akarok nem ssd n az árukbúl kiindulba.
RaidSonic ICY BOX IB-RD3620SU3
-
Bl@tty
tag
Sziasztok! Kérlek, segítsetek dönteni választásban.
Első sorban adat (filmek) tárolásra - főleg offline - keresek lemezt 6-8 TB méretben, dokkban való használatra. Csak akkor menne, ha másolnék rá vagy épp TV-n néznénk róla a filmeket, kb. átlagosan heti 30 óra környékén. (Bár lehet később egy home szerverben lenne DLNA/Plex forrás).Adalék: Eddig Toshiba P300 3TB lemezeim voltak, hibátlanok eddig, de kinőttem őket. Múlt héten bepróbáltam egy 4TB WD Purple-t, de az vissza fog menni a boltba 14 napos elállással, mert leálláskor nyikorgó/fékező hangja van és mintha valami szemcsés anyag is szóródna a belsejében, de csak az elektronika alatt. Szerintem egyik sem normális dolog...
3 típust választottam lehetséges jelöltnek (ársorrendben, mind 3 év garival):
- Seagate SkyHawk
- WD Purple (a fenti dolog miatt kicsit tartok tőle, de még pakliban van)
- Seagate IronWolfFajlagos (Ft/TB) árban ezek fölé most nem mennék. A kérdés adott, Ti melyik típust választanátok a fenti felhasználásra? Megérné a NAS-ba szánt IronWolf a másik kettő felügyeleti üzemre szántakhoz képest?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
blendész
tag
válasz
tibaimp #67469 üzenetére
Nem döntöttem el. Azért írtam, hogy nem jelentős hátrány számomra az smr, mert csak erre hivatkozva hallottam kontrát a lemezről.
Ha vki előhúz a kalapból mondjuk egy általam nem ismert backblaze statisztikát, melyben az szerepel, hogy mondjuk egy Purple-höz képest dupla akkora a meghibásodási statisztikája, akkor az utóbbit veszem.
Tudom, hogy sajnos nagyon kevés statisztikailag értékelhető adat van ilyesmiről, de azért próba szerencse: nem vagyok benne nyakig a témában. -
blendész
tag
Sziasztok!
A Toshiba P300 6Tb-os verziójának megbízhatóságáról van bármi ismeretünk?
Nem érdekel hogy SMR, offline biztonsági mentésre kéne, jó ha félévente hozzányúlnék.
A 40 ezer alatti ár 6Tb-os méretben csábító... -
Ferenc20
csendes tag
Köszi szépen a tanácsokat
meg is rendeltem a Purple-t.
-
Warface
csendes tag
Az árukat leszámítva mi a különbsék ezek között?
(WD40PURZ) vs (WD40EFAX) -
tibaimp
nagyúr
válasz
Ferenc20 #67453 üzenetére
Nem olvasok külföldi fórumot, de amit írsz, arra a Purple bőven jó!
Ha azonban ki akarsz fizetni +10.000 Ft-ot a Red-ért (fontos, hogy a linkelt EFRX legyen, mert az szintén Red EFAX széria ebben a méretben SMR-es, ami nem javasolt, mert nagyon be tud lassulni), akkor a szíved rajta...Vagy, ha gyors kell, akkor WD Black, az gyors, drága, hangosabb, 5 év gar.
szerk:
1stVikman: nincs mit. -
Ferenc20
csendes tag
Üdv!
Nem igazán vagyok jártas a témában, ezért egy kis segítséget szeretnék kérni.
Egy 4TB-s HDD vásárlását tervezem. Pc-be lenne, torrentezésre/tárolásra, valamint film/sorozat (fhd, uhd) nézésre használnám. Visszaolvastam itt az előző pár oldalt, látom sokan ajánlják a WD40PURZ -t, viszont kicsit jobban utánaolvasva külföldi oldalakon, ők pont a RED szériát ajánlják az általam írt célokra, azon belül is a WD40EFRX -t.
A kettő közül melyiket ajánlanátok és miért? Esetleg ebben az árkategóriában találok jobbat a fent említett célokra? A hangosság nem számít, az se baj ha nem a leggyorsabb a másolás, de azért egy UHD HDR film ne akadozzon. A legfőbb szempont, hogy tartós legyen.
Előre is köszi! -
Warface
csendes tag
válasz
King Unique #67450 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm
-
jattila48
aktív tag
válasz
Warface #67449 üzenetére
Én a HGST-t vettem (akkor még nem árulták a WD-t), és az 25e-zel olcsóbb, mint máshol. Ez reális, német oldalakn teljesen hasonló árakat találtam. A WD-nek nem néztem utána, de az a 88k tűnik irreálisnak.
Fogalmam sincs, mi az SSF és LFF, majd valaki okosabb felvilágosít minket. -
Warface
csendes tag
#67425 -részletesebben
ugyebár van 1 SSD-m a Winf0snak
és van egy HDD-m a torrentnek meg tárolásra
és van egy NVMe SSD a Progiknak/játékoknak
Még mindig ajánlott az SSD-ről ahol a windows van (ADATA SP920SS), áthelyezni a lapozófájl, a TMP és TEMP mappákat a HDD-re mint annó? -
tibaimp
nagyúr
válasz
1stVikman #67446 üzenetére
Ironwolf NAS a neve
. Gondolom jó NAS-ba is, bár nincs NAS-om itthon, így nincs tapasztalatom.
A WD GOLD az Emerprise szintű HDD 2-2,5 millió óra MTBF-el és 550TB/év terhelhetőséggel + 5 év garral, szóval tuti jó. A NAS-ban gondolom van hűtés is, szóval oda jó, jobb, mint az Ironwolf.
Ezt már Te döntsd el, hogy melyiket szeretnéd.
-
1stVikman
senior tag
válasz
tibaimp #67445 üzenetére
+gy.laci
Köszi.
És ha NAS-ba menne?Specifikációk alapján az ironwolf minimálisan hangosabb és minimálisan többet fogyaszt, mint a WD-k. Ettől még nem zárom ki. :)
Gondolom oda jobb lenne egy Red, de ha Gold is mehet oda, akkor inkább azt venném. Tekintve, hogy azonos áron nagyobb tárhelyet kapnék. :) -
tibaimp
nagyúr
válasz
1stVikman #67443 üzenetére
7200-as lesz mind kb, ahogy írtad is. Külső házba akarod tenni, és mint fentebb egy kollégának a WD GOLD melegszik a külső házban.
Ezért én azt javaslom, hogy próbáld meg a Seagate Ironwolf NAS 8TB-os változatát. Nekem olyan van külső házban, pontosan, amilyet írtál is (Sharkoon Swift Case USB 3.0), és nekem ez nem melegszik, pedig ez is 7200-as. 3 év garos, nem túl hangos (míg benne volt a gépben a hangját nem hallottam, na ez nem mondható el a WD Black-ekről). Ez személyes tapasztalat. Nagyobb kapacitású példányokkal nincs tapasztalatom, azok már He töltésűek mind, eleve nem tudom, hogy a külső rack támogatja-e.
Az enyém ez: Seagate Ironwolf NAS 8TB ST8000VN0022 (én 2017-ben vettem) -
Dzsekó
addikt
válasz
stefi68 #67440 üzenetére
WD20PURZ, a másik kettő felejtős (SMR-es, illetve nem megbízható annyira).
De a Purple jó cucc, 3 év garival best buy.
Adattárolásra 5400RPM, mert halkabb. A gyorsítótár meg op. rendszernél volt fontos régen, de 32MB-tól felfelé már nem hoz sebességtöbbletet. Marketing bullshit csak, mint fényképezőgépnél a minél nagyobb MP szám. Ott sem attól lesz jó minőségű a fotó. -
stefi68
addikt
Üdv HDD guruk!
Otthoni gépembe keresek 2TB-os megbízható HDD-t. Win az SSD-ről fut, tehát főként adattárolásra lenne.
Mennyire számít, hogy 5400 vagy 7200 fordulatú, továbbá hogy 64/128/256 MB gyorsítótár van benne?
Első körben ezt néztem ki: Seagate BarraCuda 3.5 2TB 7200rpm 256MB SATA3 (ST2000DM008)
De itt-ott olvastam, hogy ez talán nem annyira ajánlott?Második körben ezeket:
Western Digital 2TB 256MB 5400rpm SATA3 (WD20EZAZ)
Western Digital 3.5 2TB SATA3 (WD20PURZ)Vagy van más ötlet?
Mivel hosszú távra tervezem 2-3..5 ezer Ft nem annyira számít. Inkább a megbízhatóságra hajtok. -
jattila48
aktív tag
válasz
Warface #67436 üzenetére
Ha kicsit visszalapozol, akkor megtalálod a bejegyzéseimet. A szóbanforgó winchesterek factory recertified példányok, ami azt jelenti, hogy a gyári belső minőségteszten elsőre nem ment át, majd némi javítás (pl. panelcsere, de semmiképpen nem mechanikai javítás) után újrabevizsgálva kerül forgalomba. Tehát teljesen új, szűz S.M.A.R.T-os, nem ún. refurbished darabok. Általában OEM-eknek adják el, ezért nem gyári (hanem OEM) garanciás, és a típusszám alapján sem kiskereskedelmi forgalomba szánt. Azt gyanítom, hogy egyébként Dell OEM példányok, de egyébként ugyanolyanok, mint amit boltban megvehetsz 25e Ft-tal drágábban. Garanciát a bolt vállal rá 1 évet, amit 5e Ft ellenében +1 évvel kiterjeszthetsz. Én 3 év garival kaptam, mert akkor még 2 év garival volt a honlapra kiírva, +1 év garit pedig ajándékba kaptam. Maximálisan meg vagyok elégedve mind a termékkel (hibátlan, és nagyon gyors), mind a bolt hozzáállásával, úgyhogy részemről ajánlott. Ha elfogadod a mindössze 1 év garit a kedvező ár fejében, szerintem jól jársz.
-
Warface
csendes tag
válasz
csibe1 #67437 üzenetére
Igen csibe érdekes az a 4TB-s......
NEM ragaszkodom a WD-hez és van még hely a házban, azért se gond ha 2-3 TB-os HDD-t találok, lehet 2 fog bekerülni, csak nem egyszerre.
20-35 között lenne szükségem egy gyors és megbízható 2/3 vagy 4Tb HDD-re, hangja különösebben nem érdekel, mert az 5 ventinek amúgyis van hangja a hűtőtorony és a 1060 melett.
#67425 -
csibe1
addikt
válasz
Warface #67436 üzenetére
Érdekes típus, de 1 év garival nem venném meg, ennyiért 4TB-os WD Purple van 3 év garival.
"WDC WD5000AAKX-001CA0 (WD-WCAYUE209192) - Torrent ide tölt le, itt vannak a sorozatok, filmek, családi képek, de csak 500GB"
Ha annyira ilyen típus kell, (meg van hely a házban) az aprón van 4-5 ezerért 6 hónap garival, számlásan.
Ami fontos dolog pl. családi képek azt hamar-gyorsan elmenteném máshová is, nehogy utólag sírás legyen belőle.
-
Warface
csendes tag
válasz
jattila48 #67430 üzenetére
jattila48:
Hogy találtál ezekre a tételekre, linkeltél nekem egy WESTERN DIGITAL SE WD4000F9YZ-FR 4TB 7200RPM SATA3 6G 64MB 3,5" LFF HDD -t
ami nem drága (32e)
viszont ezt a terméket sehol máshol nem találom, csak itt,
viszont kb 56e-el drágább.
tibaimp:
Hát most vacilálok mindkettőn, megnehezítetted. -
csibe1
addikt
válasz
Carasc0 #67429 üzenetére
Ez egy külső ház vagy mi a fene?
Kicsit mintha kapkodtál volna; de nagyon.
A mérési körülményekről kb. semmit se tudni.
Szerintem fussál neki mégegyszer."Na itt majdnem jött az öröm, hogy bizos felül mér az érzékelő, de a francokat!"
Utána megmérted más műszerrel is vagy ezt mire alapozod? -
Cyrin
addikt
2 db 3,5-ös HDD tárolására valami tárolódobozt tudtok? Sehol nem kapható amit láttam...
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Mérőeszköz: VoltCraft Infrared Thermometer IR 260-8S
Mérési távolság: Kevesebb mint 0,5 cm.Mérési körülmények: Sentinel érték 50 fok, ekkor vettem le a Sharkoon alu borítót.
Legmagasabb mérési eredmény a lemez tetején: Középtájon 44,6 fok
Na itt majdnem jött az öröm, hogy bizos felül mér az érzékelő, de a francokat!
Megmértem az alján is, pont ahol látszik a nyák! Na ott 50 fok volt.
Az alábbi képen jelöltem meg hol mértem 50 fokot:
Konklúzió?
Nem lehet hogy hozzáér valamihez a lemez a sínben? Vagy ez ilyen?
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Warface #67425 üzenetére
Ha igazán gyors kell, akkor esetleg WD Black 2TB [link] mondjuk ez drága, és némileg hangosabb, mint a WD Purple.
A 3TB Seagate Skyhawk ST3000VX009, a másik amit linkeltén, én nem ismerem, itt szerepel az Ajánlott HDD-k között, 3 év garos, azt Te döntsd el, hogy melyiket veszed, amelyik szimpatikusabb/olcsóbb, stb.Arra figyelj, hogy ahonnan veszed megadják a 3 év ill. a Black esetében az 5 év gart!!
-
1stVikman
senior tag
Sziasztok!
Nagyobb méretben (8-14TB) ha jól tudom már minden 7200rpm - es. Ez ugye nagyobb hőtermeléssel és zajjal jár. Mi lenne ajánlott ekkora méretekben?
Felhasználás még nem teljesen tisztázott, de hasonló lenne: vagy külső házba (sharkoon Swift case) vagy nas - ba menne.
WD gold, red, purple modelleket nézegettem, de van, hogy adott méretben gold ugyanannyi vagy, az olcsóbb. Pl. 14TB gold annyi, mint a 12TB Red. -
Derron
aktív tag
Sziasztok,
Ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata: [link] WD Elements 2,5" 1TB USB3.0
Vagy van 20.000ft alatt 1TB ajánlott BestBuy külső HDD?Csak filmezés menne róla tévén.
-
Warface
csendes tag
válasz
tibaimp #67424 üzenetére
Rendben, köszönöm.
Ami jelenleg van a gépemben:
-ADATA SP920SS (8H1320012389) - Windows fut róla /120GB/
-NVMe KINGSTON SKC2000 (0026_B728_23C1_5F05.) - Programok és játékok futnak róla /1TB/
-WDC WD5000AAKX-001CA0 (WD-WCAYUE209192) - Torrent ide tölt le, itt vannak a sorozatok, filmek, családi képek, de csak 500GB
Zalman Z3 Plus házban, 5db Be Quiet Pure Wings 2 120mm PWM High-Speed (BL081)
2db venti közvetlenül a WDC HDD-re és az ADATA SSD-re fújja a levegőt.
A fent említett WDC WD5000AAKX-001CA0 (WD-WCAYUE209192) helyére szeretnék egy minimum 1TB-os HDD-t de jobb lenne egy 2/3 vagy 4 TB-s, nem ragaszkodom a 4Tbhez, az 500GB-nél ugye a 2TB 4szer nagyobb, sztem nekem az is elég.
[link] -Ez elég gyors ?
Ez a 25-35000-es ársáv nekem megfelel.
[link] - esetleg ez?
Hosszú távon melyik megbízhatóbb?
WD HDD-k esetében mi a különbség a kék a piros és a lila között? -
tibaimp
nagyúr
válasz
Warface #67423 üzenetére
Személyes tapasztalatom nincs, de ha megnézed az Összefoglalót, pont nem ajánlott, mert SMR-es, vagyis be tud nagyon lassulni másolás közben. Célszerűbb kicsit többet rákölteni, és venni pl.: egy WD Purple-t: halk, 3 év garos, CMR-es, nem drága. [link] (és link beillesztésére van gomb a szerkesztő felületen, azt lehet használni
)
-
Warface
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi Toshiba HDD-ről mi a vélemnyetek?
Van valakinek személyes tapasztalata az eszközzel?
Toshiba HDWD240UZSVA P300 4.0TB
https://www.google.com/search?q=Toshiba+HDWD240UZSVA+P300+4.0TB&rlz=1C1CHBD_huHU922HU922&oq=Toshiba+HDWD240UZSVA+P300+4.0TB&aqs=chrome..69i57j69i60l2.951j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8 -
Carasc0
őstag
Köszönöm azért a javaslatokat. Sztem arra a pár alkalomra kifogja bírni azt a max 1 órát míg másolok rá, azt megy pihenni.
-
Dzsekó
addikt
válasz
Carasc0 #67418 üzenetére
Az alap, hogy 7200RPM-es HDD-ket hűteni kell alacsony fordulatszámú ventivel. Nálam az 5400RPM-es HDD-k is hűtve vannak kb. 800RPM-es 14 cm-es Noctua-val. Hangja nincs, de mozgatja a levegőt, ami sokat számít. De még így is 39-41 fokosak, hogy nincs fájlművelet. Mondjuk nálunk 24-25 fok van, mert körben sütnek a falak, és a hőérzet kisebb. Nyáron viszont jó hüvi van.
Minimum egy hőcsöves HDD ház kell, ami a gépházra elvezeti a meleget. -
Carasc0
őstag
válasz
Carasc0 #67417 üzenetére
Mesztelenül 46-47 fok. Nem sokkal jobb! Mondjuk ez durva azért hogy burkolat nélkül 47 fokos és megint azt mondom hogy nincs I/O művelet.
Nos az vígasztal, hogy igazándiból ez a lemez havonta max 3x lesz bekapcsolva frissítésre. Sztem így, ha megcsinálom rá a frissített mentést el sem fogja érni még a 45 fokot se. Sztem kibírja így is hosszútávon. Ismétlem ez nem online módba szánt lemez.
-
Carasc0
őstag
Nos 50 foknál burkolat lehúz és tenyér rátesz. Hát a kezemet nem kellett elkapni onnan, de meleg. Ha jellemezni kéne: nem forró de elég meleg.
Megnézzük mesztelenül meddig hűl le.
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
Iskolai titkársági gépbe keresek 2.5" méretű 1TB HDD-t.
Mit javasoltok?
Köszönöm. -
Carasc0
őstag
válasz
tibaimp #67414 üzenetére
Most másolok rá de 10 perc alatt felkúszott 29-ről 36-ra.
Közben találtam egy cikket hasonló problémáról bár itt valaki írta hogy nem gond a dolog.
Egyébként a ház nem olyan meleg mikor 50-51 fokon van a lemez. Meleg de nem radiátor. Kb az lehet olyan 30-32 fokos kb, mikor a lemez állítólagosan 51 fokos. De kiderül hamarosan.
-
Carasc0
őstag
válasz
Dzsekó #67411 üzenetére
Na ezt most kipróbálom!
Köszönöm a többieknek is segítő hozzászólást. Na mindjárt tesztelem tényleg 50 fok-e. Ráteszem a mancsom!
UPDATE: King Unique kolléga abban segített, hogy várjam meg hogy hűljön le a ház rendesen és kapcsoljam be. Ha szobahőmérsékletet mutat a Sentinel akkor jó, ha nem, akkor fölé mér. A ház most hideg, kb 1 órát vártam tehát tuti lehűlt. Nos 29 fokot mutat a Senti. Kizárt hogy ebben a szobában most 29 fok van.
-
blendész
tag
válasz
Carasc0 #67408 üzenetére
Nekem is 8 Tb-os Gold van. A ház egyik ventijét ráirányítottam kb fél teljesítménnyel: bár nem kapja teljesen telibe, mert a fém hdd-boxon csak egy hosszú, csíkban kivágott nyílás van, nincs teljesen átlyuggatva.
Különösebb terhelés nélkül, üresjáraton kb 38 fokon ment, de pl töredezettségmentesítés alatt képes volt még így is 45-48 fokra felkúszni, legalábbis a hdsentinel szerint. Kézzel nem ellenőriztem.
Vettem egy marék kis hűtőbordát: ráragasztgattam őket, de igazán jelentős változást nem hozott: 38 helyett 35-36 fokon fut most alapból. -
tibaimp
nagyúr
válasz
Carasc0 #67408 üzenetére
Akkor jó! Mondjuk ezt az 50 fokot nem értem. Lehet, hogy ez a típus akkor nagyon nem külső házba való. Hozzá tenném, nekem egy Seagate Ironwolf NAS 8TB szintén 7200-as van egy ugyan ilyen külső házban, amilyen neked is van, és állítom nem ment 46 fok fölé intenzív másoláskor/íráskor sem.
-
Carasc0
őstag
válasz
tibaimp #67406 üzenetére
Szia! Igen éjjel 4 kor végzett. Teljesen rendben volt, de az ijedtségem még mindig nem múlt el. A lemez stand by állapotban gyakorlatilag 0 írási/olvalsási művelet mellett is képes 50 fokra felmelegedni. Igaz a GOLD Shettje szerint 60 fokig nem produkál semmilyen hibát (tesztelték). Így azt mondom 50 fok nem a legjobb de még belefér. Nem tudok vele mit tenni.
Ami röhej, hogy elkezdtem másolni rá, akkor is 50-51 fok, ha megint hagyom állni, akkor is 50 fok.
-
válasz
tothjani81 #67404 üzenetére
Nyugodtan vehetsz ssd-t, ilyen net mellé pedig főleg ajánlott. Nézz be a bittorrent topikba, kérdezz rá, ha aggódsz. Na ott rengetegen nyomják ssd-vel nagy sávszélen évek óta és semmi bajuk.
-
tothjani81
senior tag
-
válasz
tothjani81 #67401 üzenetére
Szia! Milyen mértékű torrentezésre szeretnéd a hdd-ket? Sávszél/futtatok torrentek mennyisége?
Ssd nem jó mert letöltésre kell asz ssd nem szereti ezt
Fakenews...... Mindenre ssd-t használok, hdd már csak tárhelyként funkcionál. Nagy sávszél (500-1000 mbit stb) mellé pedig alapból ssd ajánlott torrentre.
-
VVoid
aktív tag
válasz
tothjani81 #67401 üzenetére
Legalább 3 éve használok ssd-t (Samsung) letöltésre. Köszöni jól van, 99% kondíció.
-
tothjani81
senior tag
Üdv. 2 vagy 4 tb Hdd t szeretnék venni de tanácstalan vagyok. A legfőbb szempont a csendes üzem. Asztali gépbe kell de ha csendesebb a 2,5 ös az is jó lehet. Gondoltam külső házra is amibe 2 db hdd fér ha bővíteném. Ssd nem jó mert letöltésre kell asz ssd nem szereti ezt. Mit ajánlanátok?
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elite: Dangerous
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Elektromos autók - motorok
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Motoros topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4TH: i7-6GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest