- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dexter-2000
őstag
-
rootkiller
őstag
válasz Dexter-2000 #26098 üzenetére
Egyébként teljesen igaza van az előtted szóló kollégának, ne vedd poénra a dolgot...
Artengo TR 990 Pro
-
Dzsekó
addikt
válasz Dexter-2000 #26092 üzenetére
Hogy ez mekkora marhaság, amit írtál.
Minden gyártó megbízik a saját termékében, ez nem erről szól. Vinyókra általában 3 év gari van minden gyártónál, kivéve a szerver illetve performance (pl. black) vinyókat, melyek egy szigorúbb minőségellenőrzésen mennek át és extra cuccok vannak belerakva a tartós üzem és gyorsaság érdekében. Viszont emiatt drágábbak is sajnos.A Samsung nem befejezte a HDD gyártást, hanem eladta a vinyórészlegét, úgy, hogy részesedése van a Seagate vinyórészlegéből. Ez az eladás azért következett be, mert WD felvásárolta a Hitachi vinyórészlegét, így Samsung 4. ként egyedül maradt az 1. és 2. legnagyobb gyártóval szemben (Hitachi volt a 3.), emiatt már nem látott potenciált a vinyógyártásban. A fennmaradó erőforrásait az SSD gyártásba fekteti be, ahol jól állt a szénája így is.
[ Szerkesztve ]
-
rootkiller
őstag
válasz Predator2 #26093 üzenetére
Én úgy hallottam, hogy a Hitachi lemezek igen megbízható darabok. Nekem a laptopban egy 9 éves példány van, aminek évek óta 5% a kondíciója, de nem dobja fel a talpát, hanem küzd, sőt, adatvesztés sem következett be. Garancia biztos van rá 3-5 év, de ez csak tipp.
Artengo TR 990 Pro
-
Predator2
addikt
Hitachi Deskstar 7K3000 1,5TB (HDS723015BLA642)
mennyi rá a gyári garancia?
és általában mennyire megbízhatók?>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Dexter-2000
őstag
válasz rootkiller #26091 üzenetére
A WD megbízik a termékeiben, a samsung nemigazán ( nem "hiába" fejezte be a hdd gyártást )
Amit néztél WD az jó lesz, de a többi ember véleményére is kíváncsiak vagyunkSzép napot!
-
rootkiller
őstag
Szevasztok!
Anya gépét fejleszteni szeretném, mivel a 160GB HDD már picinyke.
Amit kinéztem: WD Scorpio Black, 7200rpm, mivel egyrészt rendszerlemez, másrészt képeket, dokumentumokat és hasonló dolgokat tárol anya. Ebből az itthon kapható legnagyobb az 500GB verzió, ami szerintem bőven elég lenne neki a következő 3 évben, amíg a gép még tervezetten használatban lesz nála.Arra lennék kíváncsi, hogy miképpen viszonyul a fent említett lemez a konkurencia hasonló termékeihez, valamint sebességben hogyan viszonyul mondjuk egy hasonló árú Samsung 1000GB 5400rpm HM100UI lemezhez (nagyobb adatsűrűség, stb.).
Ami még érdekes, hogy a 7200rpm WD-re 5 év garancia van, a Samsungra viszont 3 év csak. Vajon miért?Köszi szépen!
Artengo TR 990 Pro
-
Diablo18
senior tag
nah hát erről beszélek én
mikor kinél vannak komolyabb bajok... -
Diablo18
senior tag
seagate gondoltam lehet ebből majd be ruházok vagy 2 darabra
-
Diablo18
senior tag
válasz Dexter-2000 #26084 üzenetére
de am annyi van itt vannak itt időszakok
mikor melyiknek jön össze 1 selejt széria
és akkor pont ki fogja az ember
sorra
és akkor azt megutáljaszóval inkább nem mondtam semmit
garisan kell hdd t venni és akkor cserélik ha szar -
ló úr
őstag
válasz Diablo18 #26080 üzenetére
Én WD-t nem vennék soha az életben mégegyzser,nálam 3 halt be,és nem a hűtés hiánya,és a szakszerűtlen használat miatt.Seagate-ről olvasok jókat is rosszakat is,Samsung nálam a személyes favorit de ők sajna eladták a merevlemez részlegüket a Seagate-nek,szal sokáig már az ő márklajelzéseik alatt nem fogok tudni kapni winyót.
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
djxp01
senior tag
valaki ötlet erre? [link]
regisztrált: 2005-07-05
-
ló úr
őstag
Sziasztok.Lenne egy olyan kérdésem,h erről a winyóról vkinek van vmiféle tapasztalata?Mennyire jó,zajszintje milyen stb.? [link]
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
őstag
válasz Core2duo6600 #26068 üzenetére
llyen volt sajnos nekem is, ráadásul OEM, úgyhogy fizethettem érte, hogy valaki életre keltse...
Samu F3-nál mennyire gyakori az ilyesmi? Gariban cserélik, ha ilyet fogok ki (iPon)?
Nekem eddig bevált a Samsung, úgyhogy nekem ez lenne a legszínpatikusabb, de nálam extra terhelést kell kibírnia, mert éjjel-nappal megy a gép és Murphy is gyakran látogat meg. -
Diablo18
senior tag
ha a motor megy tönkre akkor
az többet nem mozdul szerintem -
Diablo18
senior tag
szerintem minél kisebb 1 hdd tároló kapacitása
annál meg bízhatóbb
de lehet csak én látom így :S -
RexpecT
addikt
Azért a Hitachi winyóknál is előfordul meghibásodás, nekem az 5K3000 2TB 1 hónapot bírt.....
[ Szerkesztve ]
-
Mustármag
őstag
Jah igen még egy, mobilrackbe tárolhatom majd?
-
djxp01
senior tag
Na sikerült beszerezni egy 5k3000 1.5TB-os HDD-t,, csak egy kissé idegesítő dolgot csinál: bekapcsolom a gépet és még mielőtt bejönne a windows, már elkezd tekerni kerregni és ezt vagy fél órán keresztül csinálja..Olyan mintha valami töredezettségmentesítést csinálna már a dos-ban.. Persze nem azt csinálja, de nem tudok rájönni miért seekel folyamatosan - olyan hangja van mintha egyfolytában max sebességgel másolnék kis file-okat valahova. Esetleg valakinek valami ötlete ? Bios beállítás, vagy bármi ? AHCI módban van - SATA3 csatolón keresztül, az alaplap neve Asus P6X58D Premium. Hogy tudnám ezt az idegelő hangját kikapcsolni ?
[ Szerkesztve ]
regisztrált: 2005-07-05
-
Dexter-2000
őstag
válasz Core2duo6600 #26068 üzenetére
tudom azzal a dologgal akkor is tisztában voltam csak nálam sokat számít a sebesség, legközelebb én SSD -t fogok venni az darál mindent
Szép napot!
-
Core2duo6600
veterán
válasz Dexter-2000 #26063 üzenetére
Ha Raid 1 et használtál volna, meglenne az adatod.
(#26062) golya87
Milyen lezárós ?
Samu, van amelyik rezonál, van amelyik néma csendben van, WD ből is van nekem ilyen is olyan is, az, hogy rezonál nem gyártó függő.
Ha néhány mikronnal elcsuszik a lyuk, a korog(ok) közepén máris rezonál.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Dzsekó
addikt
válasz Mustármag #26064 üzenetére
Ekkora méretben 2,5"-os vinyó az ajánlott, árban nem sokkal több, cserébe csendesebb, hűvösebb. Hitachi-t tudom elsősorban ajánlani, Z5K320, Z5K500, 5K750 szériák közül nézegess neked megfelelő kapacitásút. Pl. Z5K320- ból itt van 160-as, ebben 1 tányér és 1 fej van, azaz gyors és csendes, meg persze hűvös is.
[ Szerkesztve ]
-
Mustármag
őstag
Sziasztok
Szeretnék venni egy maximum 120-160 gb os winchestert kizárólag arra használnám hogy a fontosabb alomanyókról legyen egy biztonsági másolatom így a cache mértem a fordulatszám a működési hőmérséklet a fogyasztás mind másodlagos szempont egy jó, megbízható HDD-t szeretnék mit ajánlanátok?(Ritkán lenne használva új állomány esetén)
A válaszokat előre is köszi.
Üdv.Mustármag[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Core2duo6600 #26061 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok, csak valahogy a hitától kicsit ódzkodok, a samu meg rezonál és szétrázza saját magát, a seagate meg kissé bizalmatlanná tett a lezárós téma óta.
-
őstag
válasz Core2duo6600 #26058 üzenetére
SSD mellé menne és a két Samsung 250gb-s vinyónál bejött a RAID, valamint a 2 terrás vinyók drágábbak, mintha két 1 terrásat vennék. Most ahogy néztem az árlistát, még a WD Blue 1 terrás Sata3-asa is beleférne a keretbe. Arról vélemény?
[ Szerkesztve ]
-
Diablo18
senior tag
ez 1 rohadt jó totyik
kösz sokat tanulok
de még értelmeset nem tudok ide írni mert fika vagyok ehhez -
őstag
válasz Dexter-2000 #26056 üzenetére
Olvastam róla, hogy hangos. Neked mi a véleményed róla? Esetleg valami viszonyítási alap?
Hallottam már Samu T166, F1-et. Seagate 7200.10, 11-est. -
őstag
Hello
A segítségeteket szeretném kérni. RAID0-ban szeretnék két 1TB-os vinyót használni programokra, torrentre (100Mb) 24/7. Három versenyző fér bele a keretbe:
Samsung F3
Hitachi 7K1000.C
Seagate 7200.12
Hotswap fiókban lennének, hűtéssel, de egy Samsung F1-nél ne nagyon legyenek hangosabbak.
Melyik szerintetek a legjobb?Segítségeteket köszönöm!
üdv
golya87[ Szerkesztve ]
-
Sonja
nagyúr
válasz Core2duo6600 #26053 üzenetére
Igen, ezt már tudtam, így 4k-val formáztam! Köszi, már másolom rá a cuccokat.
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
Core2duo6600
veterán
Simán tudod használni, mert kifelé a régi 512 byte os sectort emulál.
Ha van rá lehetőség akkor 4 kbyte ra kell tenni az allocation untot, amikor formázod.
A NAS ha komolyabbat veszel (Synology, Qnap) rendszeresen frissitik a FW-t, így minden bizonnyal helyesen kezeli majd.(#26050) Virtualista
Nézd át, ha kell a wdidle3.iso akkor el tudom küldeni, vagy adok elérést az ftp -mre.
[link]Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
pappkarcsi
senior tag
válasz Core2duo6600 #26048 üzenetére
fejparkolás kikapcsolásrol még nem is hallottam
Regisztrált: 2007 - 104 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése
-
Sonja
nagyúr
válasz Core2duo6600 #26048 üzenetére
Köszi a választ. Elvileg a 2011-ben gyártottakon már az új firmware van. Ha viszont beszerelem és megnézem Win 7 alatt, akkor mivel/hogy kell megállapítani, hogy már a jó firmware van rajta? A másik, hogy nem számgéphez használnám, hanem a WDTV Live lejátszómhoz USB-n összekötve, míg nem veszek egy NAS-t. Akkor is működni fog?
-
Core2duo6600
veterán
válasz Wendelke #26045 üzenetére
Semmit, a LAN a szük keresztmetszett, mégha gigabites akkor is-.
Ha wd green-t veszel, a wdidle3 al iktasd ki a fejparkolást(#26044) Sonja
Anélkül, hogy beteszed a gépbe sehogyan sem.
Advanced format, ha win 7 et nhasználsz akkor semmi teendő nincs vele, és talán a vista is ismeri.(#26047) Virtualista
Inkább úgy mondom, hogy a WD nekem szimpatikusabb, de hogy melyik a jobb, azt 5 -10 év mulva tudjuk megbeszélni, hogy melyik az ami még müködik.
De a WD nél azzal kezdeném, hiogy kiiktatom a fejparkolást.Hogy a többinek van-e ilyen future-ja azt nem tudom-.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
pappkarcsi
senior tag
válasz Core2duo6600 #26042 üzenetére
Azért nem lan-on fogom feltölteni élősszőr a playert.. tehát gépben lesz áttolva. de akkor azt mondod, hogy a WD jelen esetben jobb lenne mint a Samsung... oké. Én samu párti vagyok és nagyon fontos lenne, hogy ne halljon le a cucc ezért is kérdezlek meg titeket.
Köszi a tippet!
-
zolynet
veterán
válasz Wendelke #26045 üzenetére
Hali!
Mindenképp 5400rpm-eset vennék bele.
1. 2TB Hitachi Deskstar 5K3000 (HDS5C3020ALA632) - 24/7
2. 2TB Samsung SpinPoint F4EG (HD204UI) - 5400rpm, Advanced Format
3. 2TB Western Digital Caviar Green (WD20EARS) - 5400rpm, 64MB cache, Advanced Format vagy 2TB Western Digital Caviar Green (WD20EADS) - 5400rpm
Nemcsak a fogyasztás hanem a hőmérséklet ami még tényező lehet, ~6-8fokkal a 7200esek melegebbek. NAS elhelyezésétől függően akár szempont is lehet.Life is too short to stay stock!
-
Wendelke
senior tag
Halihó!
Szeretnék majd egy NAS-ba vinyót venni, ami lehetőleg energiatakarékos. Egyenlőre még nem döntöttem el, hogy 5400-s vagy 7200-s fordulatszámút.
Mekkora lehet a fogyasztásbeli különbség egy adott márka 7200-s és 5400-s fordulatú vinyói között, illetve ha majd HD filmet akarok nézni a NAS-ról van-e jelentősége a fordulatszám különbségnek.Előre is köszönöm!
"Aki hülye, haljon meg" Moldova Gy.
-
Sonja
nagyúr
Most vettem egy Samsung F4-es 2TB-os HD204UI winyót. USB-s rack-ba teszem a mostani 250GB-os Samsung helyett. A kérdésem az lenne, hogy ez ugye Advanced Format-os és ezzel kell valamit kezdeni? Vagy csak berakom az USB rack-be és kész, tudom is használni?! A másik ugye a firmware kérdés. Tudom, hogy USB-s használatnál nem olyan fontos, de én azért csak frissíteném. A mostani winyón amit vettem, honnan tudom meg anélkül hogy még a gépbe tenném, hogy melyik firmware van rajta? A tetején lévő papíron csak Rev. A szerepel, semmi firmware verzió szám. Ja, és 2011. 01. a gyártás. Köszi!
-
Dexter-2000
őstag
azért van egy kis különbség
inkább vegyél 2x1T os WD black 7200rpm es vinyót és azt kösd össze raid 0 baSzép napot!
-
Core2duo6600
veterán
válasz pappkarcsi #26041 üzenetére
Miért ne lenne egyszerű telepakolni ?
Nincs olyan nagy különbség a 7200 és az 5400 es közt.
Kiváltképp, hogy egy sokkal "lasabb" eszközben lesz mint a PC.
Az 5400 es teljesen jó lesz.
A WD nek az AV változata is,na azt nem tudom, hogy az mennyiben más a sima green-től de azt ajánlják ilyen STB be meg ezekbeGigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
pappkarcsi
senior tag
Sziasztok!
Asus Oplaybe keresek hdd-t. 2tb-ot.
mit ajánlanátok?
ezt a hármat néztem ki, nem tudok dönteni..:HDD WD SATA2GP 2TB WD20EARS 64MB 15800+ÁFA
HDD Samsung SATA2 2TB 5400rpm/32MB ECO-Green 15900+ÁFA
HDD WD SATA3 WD2002FAEX 2TB 7200/64MB Caviar Black 28000+ÁFAKell-e szerintetek nekem 7200rpm? jó azt tudom, hogy nem lesz egyszerű telepakolni a vinyot, ott számíthat de amugy? 1080p lenne csak rajta.
Köszi!
-
potyi23
senior tag
hi.Kulso hdd -t akarnak venni,de nemistudom h milyet kellene! 3,5,vagy 2,5 ?mert persze 2,5vekonyabb persze halkabb ,de lassabb sajnos 5400 as fordulata vegett.De ha valasztok usb 3 /2,5/5400 fordulatu hdd-t mennyire fogom banni,mithogy vennek usb3 /7200 /3,5 hdd-t?mert ugyebar hordozni szeretnem,es a masik vekonyabb es konnyebb volna,de persze a gyorsaság is számit.
-
Chapel
addikt
válasz Core2duo6600 #26036 üzenetére
Adathordoztóm írtam ugyan, valóban,de a valóságban ez csak tárhely lesz, HD filmeket tárolni, amúgy ha nézek róla, átmásolom. Szal nem megy órákig, feltétlen.
[ Szerkesztve ]
Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
Core2duo6600
veterán
válasz Chapel #26034 üzenetére
Ha hozod viszed, akkor számít a tempo is, usb 3 ast akkor érdemes venni, ha a géped tudja, ill. ahol használod tudja.
Belső hdd ét (3.5) nem szokás cipelni, még kerettel sem nagyon.
Így intéztel egy 1 TB os samsungot., az egyik ic az alján kilazult.
Szóval hordozáshoz hordozható hdd -ét !Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
mpierre
veterán
válasz syler123 #26026 üzenetére
Semmi gond, csak átalakító kell. A delej mindkét csatolós vinyónál ua.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Chapel
addikt
(Ha van megfelelőbb topic akkor törlöm a hsz.-em)
Az lenne a kérdésem hogy az olcsó (20k) 1TB-os külsö usb-s vinyók küzöl milyet érdemes venni, gondolkoztam még ugyan ennyiért esetleg egy 500GB-os usb 3.0-on is, de ne m tudom megéri e a sebesség miatt, csak adathordozó lenne...
?
[ Szerkesztve ]
Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
tag
Tanács kéne.
Külső keretbe tenném a vinyót, ami meg lenne osztva a hálón. Én valami nagyon "Green", 1-2TB-osra dologra gondoltam. Csináltam egy keresést [link] , de még nem döntöttem a gyártó és pontos típus felől.
Nekem 2003 óta van Seagate HDD-m és nincs vele semmi próblémám, de úgy vettem észre egy-két fórumban, hogy valamiért nem pártoljátok őket mostanában.
Viszont a WD-nek meg pont a Green szériájáról olvastam a minap egy negatív cikket itt a PH!-n.
A többi gyártót meg gyakorlatilag a "napokban" vásárolták/ják fel az utóbbi kettő.[link] [link][ Szerkesztve ]
CSERE/BESZÁMÍTÁS: antisztatizsacsi kártyáknak, VGA passthrough kábel, PCIe gen1 VGA AGP x2 VGA, PCMCIA soundcard
-
Core2duo6600
veterán
válasz petivagyok #26030 üzenetére
Használt winyora szerintem senki nem tud nyugodt lelkiismerettel mondani semmit sem, nem tudni hogy milyen körülmények közt mentek.
Hogy mikre gondolok ?
Klímatizált helyről való -e ?
Hányszor ejtették le őket ?
A futásidüőthüz mennyi felprürgés társul ?Jobb állapotban szokott lenni az a hdd, ami serverből származik, sokat futott, mint az amelyik egy akármilyen gépből amit naponta 5 ször kapcsolnak be fél órára.
Amiket felsoroltál a Samu a leghallkabb,
a maxtorból ha diamondmax 9es től felfele tallán az is jó lehet,
és a seagate a leghangosabb ebből 320 assal találkoztam.
WD ből- 160 , 250 GB-sal találkoztam, igen hangos asztali gépbe szerintem, valszeg a WD a legmegbuthatóbb, de ezek a samu is már elég jók voltak.
Kiváltképp ha egy tányéros.[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
petivagyok
tag
Sziasztok,
kezdek kifogyni a helyből így új vinyót szeretnék venni, ezeket nézegettem itt az aprón:Samsung HD250HJ SATA
WD WD2500KS SATA
Seagate ST3250410AS SATA
Maxtor 7Y250M0 SATAMindegyik 250-es úgy 800-1000 napot mentek, több pénzem most sajnos nincs vinyóra és már nagyon kellene a hely, szerintetek melyiket érdemes? Ja és a zajszint fontos lenne
[ Szerkesztve ]
STEAM: https://bit.ly/2Ds4727
-
Dzsekó
addikt
Itt van Már a 3TB-os is fej-fej mellett van a 2TB-os Black-el, kivéve IO meter, ott picit alulmarad, de! a 3TB-os Hitachi 5db 600GB-os tányérból áll, míg a 2TB-os 3db 667GB-osból, ergo picit gyorsabb. Írják is a teszt végén, hogy nagyobb a vinyó fogyasztása az átlagnál, 5 tányérral nem csoda. Én úgy gondolom, hogy érzésre semmivel sem gyorsabb a WD Black, viszont árban ~+10-el kerül többe.
Ready-nek van heti rendeléses listája, ott ~20500 a 2TB-os Hitachi. -
syler123
veterán
Fúúúú most nézem, hogy a szutyok tápomból csak 2-ő sata-hoz való áramkábel megy, abból az ide-s ből van vagy 4, szerintetek ilyen elosztóval működne a dolog? Ugyanannyi áramot kapnának a hdd-k?
http://www.argep.hu/trend/SATA/Sata-tap-kabel.htmlMert 2 hdd-m van ami sata-s meg egy dvd író.
-
Windsurfer
tag
válasz Core2duo6600 #26024 üzenetére
ŐŐŐ meg se fordult a fejembe a külön vinyó + külön keret!
Ok, meglesem a WD-t isMotorola Defy Full Stock ^.^
-
Core2duo6600
veterán
válasz Windsurfer #26020 üzenetére
Én inkább a Western Digital-t javasolnám, méghozzá USB 3 as csatlakozóval.
1 TB os méretben is elérhető mostmár.Határozottan ovaintelek attól, hogy külön winyo, és külön keret.
(#26021) Jamby18
Mindenhol vannak selejtes darabok.
Árban hogy néz ki egy 2 TB os modell.Ha veszel egy ilyent :
Akkor nem kell állandóan pörögni, nekem 4 ilyen van a gépemben.
Hiszen folyamatosan nem kell minden winyo.Nem sokkal drágább a WD 2 TB os green je:
WD 2 TB Green
És azért annyira nem lassú
Ha gondolod csinálok tesztetNálam SSD ről megy a rendszer egy 64 es ről.
És azt a hdd lt teszem éppen be ami kell.
Így néma csendben van a gép.
durván 40 E ből megvan egy 64 es ssd és egy 2 TB os hdd.[ Szerkesztve ]
-
sfefe
addikt
válasz Dzsekó #26015 üzenetére
A jobbat vennem meg normalis hatarokon belul persze.
SSD-re azert nem futja most szerintem ezert inkabb egy jobb, gyorsabb, megbizhatobb vinyot vennek. Es hat legalabb1.5- 2 TB-osat. SSD-be pl ezt lattam 27k korul OCZ 60Gb Agility 2. Plusz ez melle meg egy vinyo az kicsit sok lenne mar.
Most neztem a ready.hu-n, Hitachi 1.5tb 14900, 2tb 21500. Akkor ha jol latom a 1.5 tb eri meg inkabb.
Irod, hogy a WD Black nem biztos, hogy gyorsabb a Hitachi 7k300-nel, errol nincs teszt valahol?[ Szerkesztve ]
Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
Jamby18
senior tag
Hello!!
Bár átnéztem az 1.hsz-t nem sikerült választanom, újrarakom a gépet de sok mindent már nem tudok hova tenni és kiírogatni nem fogom, illetve régóta terveztem egy 500Gb, 1TB vinyót csak halogattam, mert akkor már 3vinyó lesz a gépben, de elkerülhetetlen kell a tárhely többet nem tudok törölgetni.
Tehát az elvárások:
- mivel ugye jobban megéri legyen 1TB
- ne rezgesse a házat, de viszont ne legyen 5400rpm-es
- játszani is szeretnék róla
- hőtermelés nem lényeges előtte lesz egy 12cm venti.
Nem vagyok nagy márkafüggő 200Gb samsungom most jár 535napnál 2006-os 100/100as, nem kattog, nincs vele semmi gond, és ugye ebben az időszakban (meg amúgy is) nem nagyon ajánlott volt a samsung.
Van még egy WD GP 640es is ez még csak 250 özemóránál jár, vele sincs semmi gond.
Amiket és amennyiért be tudok szerezni.
-Samsung 1 TB 7200rpm SATA2 32MB SATA2 3év 14 100.- Ft
(itt sajna nem találtam tipust HD....)
-Hitachi 1 TB 7200rpm SATA2 16MB 7K1000.C 3év HDS721010CLA332 14 825.- Ft
-Seagate 1 TB 7200rpm SATA 2 32MB 7200.12 3év ST31000528AS 14 350.- Ft
-WD 1 TB 7200rpm SATA3 32MB Caviar Blue WD10EALX 15 338.- Ft
Samsungnál mintha itt vagy megbízhatóságnál olvastam volna, hogy vannak selejtes 1TB darabok, szériák amik hamar bad sectorosak lesznek, azt mellőzném.
Köszi[ Szerkesztve ]
-
Windsurfer
tag
Sziasztok!
Seagate külső merevlemezekről kinek milyen véleménye van?
Szükségem lenne egy 1TB-s külső 2.5-s vinyóra (fontos a hordozhatóság, külső tápos nem jó) és Amerikából jön haza ismerősöm Júliusban és Amazonon találtam Seagate GoFlex-t 90 USD-t!
Link
Videókat, képeket és zenéket tárolnék rajta.Motorola Defy Full Stock ^.^
-
Dzsekó
addikt
5K3000 az 5940RPM-en megy.
1,5 vagy 2TB-osat vedd. Ha kirakod a rendszervinyót és az újra tennéd a rendszert, akkor 7K3000-et vedd. SSD mellé jó lenne az 5K3000.
7K3000 gyorsabb, megéri a plusz pénzt, ha op. rendszer kerül rá.
Ellenben a Black nem éri meg a plusz pénzt, abban sem vagyok biztos, hogy a Hitachinál (7K3000) egyáltalán gyorsabb-e. -
Core2duo6600
veterán
válasz syler123 #26008 üzenetére
Én eddig csak az Ipontól rendeltem, azok megbizhatóak.
Bp en belól el szoktam érte menni, de szállítanak vidékre is.
Mindenképpen olyan helyről rendelt aminek van egy telephelye, üzelete.
És ne utalj előre semmiképpen.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
sfefe
addikt
válasz Dzsekó #26006 üzenetére
Szia!
Oks, koszonom.
Hat ssd-t meg nem veszek szerintem....
Az 5k3000 az 5400on porog nem?
5k3000 vagy 7k3000 es mekkorat? Ugy ertem ar/teljesitmeny szempontjabol. Vagy nagy kulonbseg nincs kozottuk?(ar/teljesitmeny)
Es a WD Black a jobb vagy a 7k3000?Koszi
-
syler123
veterán
Most olvastam róla tesztet, már nem kérdés, hogy a Hitachi-t választom, már csak a többi kérdésemre keresem a választ. Meg egy korábbira, amire nem kaptam konkrét választ, hogy ez a 7k3000 2tb hitachi gyorsabb rendszernek, vagy a hitachi p7k500 320 gigás, 16mb puffer-el.
-
syler123
veterán
Nah én most fogom lassan megrendelni a hdd-t, ezt Hitachi Deskstar 7K3000 2TB
Remélem elégedett leszek vele, itt ajánlottátok, és szerintem is igazatok van, hogy a wd black 2tb nem éri meg a +10000ft-ot, annyival nem jobb a teljesítménye.
Ez szerintetek hány lemezes lehet? mármint a hitachi.Meg mlg valami ez az okdigital mennyire megbízható? Mert neten fogom rendelni aztán nem szeretném ha átvágnának....
Esetleg ajánlhatnátok egy üzletet, akár pü-ben.Jah és ez a hdd sata3-as, kell valamit tennem azon kívül hogy sata kábellel hozzákötöm a gépemhez? Nem vagyok nagy szaki szóval érdekelne, hogy kell-e ezekkel valamit csinálni..
[ Szerkesztve ]
-
RexpecT
addikt
válasz Core2duo6600 #26004 üzenetére
Ssd-n van a rendszer azt hittem az lesz a ludas mert 5 perc alatt sem hozta be a rendszert, de miutan felraktam a winyora egy uj wint es telepiteni akartam a hdsentinelt megfagyott a gep, utana megneztem csak az ssdt arrol pedig villamgyorsan betolt a rendszer....
-
Dzsekó
addikt
Hát azt már ne tedd be rendszernek. Annál jóval gyorsabb még az 5K3000 is, de a 7K3000 meg a leggyorsabb. Attól függ mennyit szánsz rá. Vagy SSD-t vegyél (akár használtan itt olcsón) és egy 5K3000-et, vagy ha kevesebb a zseton, akkor 1db 7K3000-et, és ezt partícionáld ketté, elejére egy 100GB-ot a rendszernek, többi mehet adatnak, akár egyben is.
A Samut meg vagy eladod, vagy külső usb-s keretben jó lehet még fontos adatok tárolására (backupnak). -
sfefe
addikt
Sziasztok!
Kernek egy kis segitseget.
1.5-2 terras vinyot szeretnek venni. Olvasgatom, hogy a Hitrachi a legjobb ugymond.
Leginkabb filmek lennenek rajta de neha azert jatszanek is.
Sata 2es a lapom, de ugy veszem ki az itt leirt hsz-ekbol, hogy lefele kompatibilis.
Meg ha mondjuk jo az ugymond lassab vinyo, nem kell a 7200es akkor olvastam vmelyik oldalon, hogy a Hitachi nem 5400en hanem 5900en porog?
Van a gepben egy SAMSUNG HD200HJ vinyo, megvan mar par eve igy nem tudom tegyem ezt meg rendszernek es vegyek egy lassabb vinyot vagy ez mar regi vinyo barmikor elromolhat es igy inkabb vegyek egy 7200est?Elore is koszi.
-
RexpecT
addikt
Eddig bírta a hita winyó .
-
Pharaoh
aktív tag
Hi!
SATA3 vinyó megéri a +2000HUF-ot? A felsőt akatam venni, delkátom van belőle már sata3-as is.
WD 2000GB Caviar Green 5400rpm 64MB SATA2 WD20EARS
WD 2000GB Caviar Green 5400rpm 64MB SATA3 WD20EARX
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Szolnok és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egy újabb érdekes eset [Update HSZ-ben]
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- LEGO klub
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A hollandok szerint rossz ötlet lenne, ha elterjedne a boltokban a BNPL
- Windows 10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest