Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST

Nincs se SMR, se héliummal töltött belső, mégis kifejezetten jó alternatívák lehetnek az Ultrastar 7K6 és 7K8 sorozatba szánt modellek.

A Western Digital leányvállalatának számító HGST új merevlemezeket jelentett be, amelyek a nagyvállalatok számára lehetnek alternatívák, köszönhetően annak, hogy állandó működésre vannak felkészítve. Mindegyik új modell PMR eljárással dolgozik, de nem ugyanabba a sorozatba tartoznak, a 4 és 6 TB-os verzió ugyanis az Ultrastar 7K6, míg a 8 TB-os az Ultrastar 7K8 termékcsalád része.

Hirdetés

Akármelyik 3,5 hüvelykes merevlemezről is van szó, egyik sincs héliummal töltve, illetve a tányérok száma is eltérő. Az Ultrastar 7K6 esetében négy, míg a 7K8 mellett öt ilyen egység kerül a vázba. Az új HDD-k diszkjei percenként 7200 fordulatot tesznek meg, továbbá a termékeknek lesz 6 Gbps-os SATA és 12 Gbps-os SAS interfésszel szerelt verziója. A szektorméretek tekintetében a 4Kn és az 512e között lehet választani, de a 4 TB-os verziónál elérhető az 512n is.

A 2 millió órás MTBF üzemidőre hitelesített HDD-kben 256 MB-os DRAM gyorsítótár található. Mindezek mellett a fogyasztásuk terhelés mellett 7 és 13,4 watt között alakul, terhelés nélkül pedig 5,9 és 8 watt közötti energiaigénnyel kell számolni. A tényleges fogyasztás a SATA vagy a SAS interfésztől függ, ugyanis utóbbi megoldások bő 4 wattal többet esznek, persze csak aktív használat során.

Az öt év garanciával érkező HDD-k a hivatalos adatok szerint 255 MB/másodperces adatátviteli teljesítményre képesek, ha a szektorméret 4Kn, 512n esetében viszont be kell érni maximum 233 MB/s-os tempóval. Az adatok tipikus elérési ideje 4,16 ezredmásodperc, ami megszokottnak mondható a merevlemezek között.

A HGST Ultrastar 7K6 és 7K8 modellek hamarosan elérhetők lesznek, viszont a nagyobb mennyiségű gyártás a második negyedévtől kezdődik meg. Sajnos az árakról még semmit nem lehet tudni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HGST

Előzmények

Hirdetés