- Milyen processzort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- ASUS notebook topic
- 3D nyomtatás
- Mini-ITX
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
oreg0503
tag
válasz csibe1 #70836 üzenetére
Tudod akinek utaltam volt vagy (már nem emlékszem pontosan) 150 pozitív értékelése, így nem gyanakodtam. De megoldódik remélem. Köszi az eddigi segítséget.
Zalman-zm-t7-fekete, GIGABYTE B450M GAMING, AMD Ryzen-5-5700G, G.Skill Aegis16GB DDR4, WD 2TB Blue SN570 M.2 PCIe M.2 2280, BE QUIET! System Power 9 400W, Samsung S27E500C Monitor
-
oreg0503
tag
-
oreg0503
tag
válasz csibe1 #70827 üzenetére
Szia.
Közben én is gondolkoztam, és folyamatban vagyok egy pénzleszedéssel itt az oldalon. Úgy döntöttem hogy inkább boltból, de sajna lejjebb kell adnom. Ezeket néztem:
Ez a legszimpibb:
https://aqua.hu/alkatreszek/2tb-wd-35-purple-sataiii-winchester-wd22purz-t1156496
Ebben nem vagyok biztos:
https://aqua.hu/alkatreszek/3tb-wd-35-purple-sataiii-64mb-cache-winchester-wd30purx-t276779
Ez lenne a legjobb:
https://aqua.hu/alkatreszek/3tb-wd-35-purple-sataiii-64mb-cache-winchester-wd30purz-t526572
Szerinted, szerintetek melyiket vegyem?Zalman-zm-t7-fekete, GIGABYTE B450M GAMING, AMD Ryzen-5-5700G, G.Skill Aegis16GB DDR4, WD 2TB Blue SN570 M.2 PCIe M.2 2280, BE QUIET! System Power 9 400W, Samsung S27E500C Monitor
-
ricsip
addikt
válasz csibe1 #69367 üzenetére
Továbbra se értem min rúgózól.
Egy WD purple-re 1 millió órát ír MTBF-re a gyártója. Tehát ha 2 hétig járatod, akkor lesz benne maximum 360 óra. Ez pedig nem adhat okot semmilyen süketelésre a kereskedő oldaláról, amire hivatkozva nem veszi vissza ha a 14 napos elállásról van szó.
Éppen ezért süketduma a:
"Egy merevlemez tulajdonságait és megfelelő működését pár óra használattal el lehet dönteni."Mivel a törvény nem köti ki, hogy a 14 napon belüli visszaküldéskor csak 2 vagy csak 10 vagy csak 100 óra üzemidő lehet a hdd-ben. Nincs ilyen kitétel. Innentől kezdve ha végigírom 1 teljes felületteszttel, az teljesen valid felhasználás az újonnan vett diszknél. Ergo ahhoz kell egy 6 TB-os vinyónál kb. minimum 24 óra.
-
-
ledgeri
nagyúr
válasz csibe1 #69262 üzenetére
Gondolgattam, ha minden fejlődik talán a mobil HDD-zés nem annyira gáz ma már (új, friss vinyóval..) De olvastam, hogy a "friss ropogós" SMR sem fogyasztói szemmel készült...Ha már itt vagyok újfent, akkor megkérdezem: a HAMR meg még láttam valami mikrohullám aszisztált MR hozhat valami ugrást, vagy a "lemez felette fej" már marad az ami...?
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
válasz csibe1 #68993 üzenetére
Az elöbb elfeledtem megköszönni arn -nak a Toshiba tippet, ezt most pótlom: Köszi!
Csak arra gondolok, hogy az év eleji chia őrülettől igencsak elszáltak, amit jól mutatpl. a Toshiba Nearline 3.5 16TB SATA3 MG08ACA16TE árdiagramja is:
Jó, tudom, a forint sem lett erősebb stb, de kb. mostanra tartunk (árban) ott, ahonnan indultunk az év elején. Ez a grafikon (sem) mutat nagy karácsonyi kiugrást, de attól még lehet hogy voltak akciók, amikre érdemes volt ráugrani. Na nem azért, hogy utána megjelenjen itt a HWaprón . Nem is követtem évek óta az alkatrész árakat, csak pár napja próbálok képbe kerülni, hogy meg lett a pénzmag és az igény.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
SpaceJam
aktív tag
válasz csibe1 #68820 üzenetére
Köszi, megnézegetem ezeket, ha gép előtt vagyok. Az nagyon gáz, hogy nem csereberélhető egy 4 TB-s winyó rack és a gép között, mondhatni nonsense. Mi a pöcs ez, 90-es évek?
A gépem egy teljesen új (mostanra 2 hónapos) Ryzen konfig egy 35 ezres félpasszív Seasonic táppal, amit az erre vonatkozó topikban ajánlottak - majd ezt is megírom, bár tök lényegtelen, ez biztos, hogy rendben van.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
bela30
csendes tag
válasz csibe1 #68505 üzenetére
"Nem tudom milyen házad van"
Én se :-D De amúgy végül is megmutathatom,itt egy friss fotó róla.Ilyen,2012 körüli lehet amikor összerakattam ezt a konfigot,szóval a pontos típusszám és hasonlókat már csak ezért is inkább hagyjuk:
"Nem írtad, hogy a "kis ventillátor" mekkora is konkrétan."
A fenti képen az is látszik,de amúgy az meg ez elvileg:
Tehát egy ilyen kis USB-s kütyü."de én átszereltem a házban a ventiket, és inkább előre tettem kettőt a merevlemezek elé"
"Ha van még helyed ventilátornak, akkor szerintem érdemes lenne még beleépíteni a házba."Hát nem tudom nálam ezek mennyire lennének még kivitelezhetőek.
Az,hogy nincs rajta az oldal lemez a házon az különben nem véletlen,az évek óta így van a még jobb levegőzés érdekében.Meg pl. ezért van kiszedve elöl fent a DVD írónál is az egyik takaró lemez,hogy minél huzatosabb legyen.
Anno egy elvileg nálam számítástechnikához azért mindenképp valamicskét jobban értő baráttal ezeket találtuk ki.De mondom,eddig jól is működött a rendszer (persze így jobban tud porosodni a ház belül,de ezen hátrány kompenzálásaként meg évente átlag 1x átfújjuk nagy nyomású levegővel az egészet).
Amúgy ma csak az,hogy egy kicsit mozdítottam a kisventillátor pozícióján is már -2 fokot jelentett 10 percen belül (46-ról 44 fokra).
Legrosszabb esetben meg legfeljebb 2 HDD-m majd helyet cserél,és akkor majd ezt az új 8 terás Purple-t valamelyik lentebbi helyre rakom.Valszeg már az is meg fogja oldani a problémát.Csak annyira utálok szerelni :-D
[ Szerkesztve ]
-
válasz csibe1 #68453 üzenetére
30-40k max.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Dzsekó
addikt
válasz csibe1 #68275 üzenetére
"Azért az sem mindegy, hogy a HDD tovább elvan áram nélkül, és úgy is megőrzi az adatokat.
Az SSD meg max 1 évig bírja áram nélkül, ha jól emlékszem."Írtam, hogy kell neki néha áram.
De az nincs kőbe vésve, hogy max. 1 évet bír áram nélkül. Lehet fél év és lehet 2 év is szerintem. Memóriacellája válogatja. Tény, hogy fél éven belül érdemes rádugni tápra az SSD-t, ezért fiókos megoldásnak annyira nem jó. Viszont NAS-ba tökéletes, hangtalan, NAS ventilátor is lekapcsol, mindig áram alatt van. Egy hátránya van, hogy jelenleg nem túl olcsó, de a hangtalanságnak ára van. -
ricsip
addikt
-
UserX
addikt
válasz csibe1 #68085 üzenetére
Köszönöm! Te aztán alaposan 'lekádereztél'! Az alaplapom: ASROCK H81M-HDS. Két SATA III és szintén két SATA II csatlakozó van rajta. Nem mai darab, de nekem i5-4590-el és 2x8GB 1600-as RAM-al megfelel. Ezt már nem nagyon lehet hova fejlesztegetni, platformcserét meg egyelőre nem akarok.
Fájlcserére melyik a jobb: Ironwolf vs. Skyhawk??? A cache mérete mennyire számít? A Skyhawk mellett szól az ár és a cache...
Előre is köszönöm!
Szerk.: tibaimp: Neked is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Shinjike87
aktív tag
válasz csibe1 #67876 üzenetére
Nem ajánlottak 2.5"-ost. Firecudát ajánlottak de csak 2.5-esben kapni, én ezt írtam. Továbbá a gépházban teljesen elérhető a 2.5-es SSD , ebből adódóan a hdd is szépen betolható lenne az SSD alá. De nem ez a fontosabb.
Mivel pedig 3.5esben nem kapni itthon, mint kiderült, sajnos marad más. Egyébként 2 TBs kellett és ár mindegy. Nem nagyon tud drágább lenni egy 20asnál.
-
King Unique
titán
válasz csibe1 #67789 üzenetére
Ez mondjuk elég alap dolog és hosszú évek, évtizedek óta így van, hogy a tárolóeszközök gyártói SI (decimális), míg az OS-ek IEC (bináris) alapon számolják és adják meg, jelenítik meg a tárolókapacitás, ezért az eltérés... Valamint nemcsak a HDD-k, hanem a flash-alapú tárolóeszközök (SSD, memóriakártya, pendrive) és optikai lemezek (DVD, BD) esetén is, + OS szinten nemcsak a Windowsoknál, hanem Linuxok, macOS stb. esetén is így van.
Utólag reklamálni emiatt meg ugye nem igazán lehet, mert pl. a jelen esetnél említett WD Purple adatlapján is világosan fel van tüntetve (4. pont), hogy 1 terabájt (TB) = 1 billió bájt, vagyis decimális (SI) alapon érti a gyártó a HDD tárolókapacitását. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz csibe1 #67782 üzenetére
Egyetertek, de azert 9x 2T helyett van jobb megoldas is 18T-hez. Peldaul 4x 6T raid5 = 18T.
9 HDD ? Annak van hangja.. + az mar letszam ahhoz, hogy jelentosen nojon a hiba eselye.
3x 8T = 16T, 3x10T = 20T....
De 9x 2T ? Nekem sok(k) lenne
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
makoss
veterán
válasz csibe1 #67739 üzenetére
Na ennek sem látom túl nagy értelmét, félig, netán telepakolod, elromlik aztán lesel mennyi adatod lett oda.
Oké, minél nagyobb, annál több fér, de 2 Terránál nagyobb fölösleges (szerintem)Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
SunMount3r
nagyúr
válasz csibe1 #67513 üzenetére
Alapból kb. én is úgy tudtam, ahogy RoyBatty írta fentebb, tehát nem, azért inkább, mert ha biztos-ami-biztos alapon rákeresek a net-en, akkor sajnos kidob ilyen összezavaró hülyeségeket is. Nem is beszélve a linkelt webshop leírásairól. Ez azért a hangkábel bejáratásnál sokkal "mainstream"-ebb dolog ahhoz, hogy ilyen sok megtévesztő infó legyen róluk, amire nem számítottam...
-
Warface
csendes tag
válasz csibe1 #67437 üzenetére
Igen csibe érdekes az a 4TB-s......
NEM ragaszkodom a WD-hez és van még hely a házban, azért se gond ha 2-3 TB-os HDD-t találok, lehet 2 fog bekerülni, csak nem egyszerre.
20-35 között lenne szükségem egy gyors és megbízható 2/3 vagy 4Tb HDD-re, hangja különösebben nem érdekel, mert az 5 ventinek amúgyis van hangja a hűtőtorony és a 1060 melett.
#67425 -
tasiadam
veterán
válasz csibe1 #66059 üzenetére
ncorerolbesetek 99%aban maximum sebesseggel toltok. Tekintettelbarra h o telepitoket akar a hddn tartani, a warzone meg mindig egy rosss pelda.
a steamrol is tudok 65mb/s-el tolteni. meg kb minden torrent oldalrol, piratebayrol is. olyankor tapatsztalom h mem, amikor az elso 10 letolto kozott vagyok es nincs seed.Még mindig másodrangú állampolgár
-
tasiadam
veterán
válasz csibe1 #66051 üzenetére
csak szolok, a warzone egyikre sem jo pelda. nincs se nem toltheto formaban, masik hogy a cod szerverei rosszak, nagyon. foleg pc iranyba. 500as netem van, 1 kb/s download speed. masnap 65mb/s. volt h 2 napig nem is toltott, aztan 10p alatt lentvolt.
Még mindig másodrangú állampolgár
-
titán
válasz csibe1 #65791 üzenetére
Én elkerülném ezeket a vinyókat amiket néztél. A 7k4000 már egy elég régi széria, utána még volt a 7k6000 is, ebből való az ultrastarom. Ki tudja milyen vinyók ezek, miért ragadtak be és a garanciát is szerintem nem a wd adja, hanem az amazon. Érdemesebb lenne inkább venni egy olcsóbb lemezt, purple-t ajánlanám (a 4tb red smr-es), esetleg seagate ironwolf és ezekre kimásolni a gyosabb vinyókról, ha szükséges a sebesség egyébként.
-
mpierre
veterán
válasz csibe1 #28638 üzenetére
Jelenleg majd' mindegy. AAKX egy picivel újabb, gyorsabb.
Szerk.: Dzsekó: Az AAKS ennyivel régebbi lenne?
Darko_addict: A FAT32-t win7 alá felejtsd el...!
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Roxbury
őstag
válasz csibe1 #24765 üzenetére
Nekem ez van: [link]
Gyakorlatilag egy noname ház.
Kézbe véve működés közben az F3 1TB-t, rögtön rájön az ember, hogy iszonyat, hogy mennyire vibrál. Nem is tudom, hogy hosszú távon ez jót tesz-e neki, bár biztos kitalálták a mérnökök. Csak azt nem vágom, hogy mért ennyire erősen.7200.12-esem kézbe véve működés közben majdnem olyan, mintha ki lenne kapcsolva.
De már nem probléma, mert kiraktam a samut egy usb-s rack-be. Tuti, hogy nem tesz jót ez az erős vibráció hosszú távon a többi házban lévő alkatrészre nézve szerintem. Főleg az alaplapra gondolok.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- 512GB Gen4 x4 WD SN5000S/ új/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- kiváló állapotú 500GB USB3.0 külső 2,5" hordozható merevlemezek .
- M.2 2280 256GB SSD-k eladók Ingyen posta
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -