- OLED TV topic
- Projektor topic
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AI a játékokban és azon túl
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ASUS notebook topic
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Van egy Synology NAS szerverem. Szeretném bővíteni a tárhelyemet.
Sajnos teljesen elvesztem az ajánlott HDDk sokaságában.
Melyiket ajánlanátok?4-6TB ra gondoltam de ha kijön a keretből akkor inkább 6TB
50eFt szánnák rá, de ha kell elmennék 70eFt max.-ig.[ Szerkesztve ]
Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
ricsip
addikt
válasz tibaimp #70097 üzenetére
engem meg itt lehurrogtak h. a drabális kessméretnek semmi köze ahhoz h. smr vagy sem. Pedig ahhoz kell a nagy cache h. mikor írás-mósosítás van, legyen memóriában az összes szomszédos sáv adata, így a firmware össze tudja kombinálni 1 menetben az összes kiírandó adatot, nem kell több menetben írni és visszaolvasni.
-
-
tibaimp
nagyúr
Jim74: OK
Lauda: hoppá, köszi a figyelmeztetést!!
Őszintén megmondom, hogy a chache mérete miatt kezdtem el gyanakodni! Emlékszel, beszéltünk, hogy részben összefügg a 256MB chache az SMR-el, míg az ugyan olyan méretű HDD 64MB chache memóriával CMR! Ezért utána néztem, és a legújabb Adatlap hozza is!
szerk: [link][ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
tibaimp
nagyúr
A SMART-ból olvassa ki a HDS. Nem tudom, van-e rá más program.
A jelzett két paramétert kell összenézni. A képen az egyik WD Black-em van, ami nem parkol, így a két szám között az eltérés minimális.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
tibaimp
nagyúr
válasz SunMount3r #70087 üzenetére
Egyértelmű, hogy a Toshiba P300, mert az CMR, viszont a WD20EZBX SMR, ami nem javasolt!
[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
válasz golyós #70086 üzenetére
Így van, egy lassú eszköz nagyon "lustává" tudja tenni az egyébként nem biztos, hogy lassú gépet. Mondjuk azért a 2-10MB/sec-ért a pendrive is lehet felelős!
"Egy PC csak annyira gyors, mint a leglassabb eleme" -- nem tudom ki mondta ezt, de van benne igazság.
Azért javasoltam a 2. SSD-t a laptop-ba. Külső tárolónak, amin döntően statikus adatok vannak, vagyis egyszer felmásolod és jónapot, annak jó a 2,5 colos HDD, egyszer kell csak kivárni
-
nagyúr
válasz tibaimp #70068 üzenetére
Első tapasztalatok a WD80EFBX-ekkel.
Sokkal csendesebbek, mint a 8 TB-os IronWolf-ok.
Ennek is van seek hangja, de kb. annyi, mint az 5900 rpm-es 4 TB-os IronWolf-oknak, tehát olyan mértékű, ami eddig is elfogadható volt számomra.
A WD-k talán 1-2 fokkal hűvösebbek is, mint az IronWolfok. -
SunMount3r
nagyúr
Hello!
A 2TB-os, 7200RPM-es WD20EZBX és a P300 közül melyik lenne az ajánlottabb? (Adattárolás, hálózati videó stream-elés, torrent).
THX!
-
golyós
addikt
válasz tibaimp #70082 üzenetére
Most nem tudom milyen van benne, de most is lassú mint a tetű
A héten gyalultam le a telefonom és raktam újra, 1100 db fénykép átmásolása 35-40 perc volt. Ha filmet másolok át pendrive-ra akkor hullámzik a sebesség fel le 2-10 Mb/s között.
Átgondolom, mert úgy terveztem, hogy a kivett HDD-t megcsinálom külső tárolónak, viszont lutri, hogy meddig fog menni, 10 éves. Viszont így két SSD kéne ha a legjobb megoldásra törekednék.Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
nagyúr
válasz tibaimp #70082 üzenetére
Most építi a RAID tömböt, aztán megy be a másik. Szerintem egy nap rá fog menni. utána megnézem.
Ha kész van, akkor járatom egy hétig a NAS-t és megnézem a lemezeket, hogy mi a helyzet.
A 4TB-s IronWolf-ok 2 év alatt kb. 60-szor indultak.
Ha a RED egy hét után 5-nél több leállás/indulást ír, akkor valószínűleg parkol. De majd kiderül. -
tibaimp
nagyúr
Majd nézz rá a HDS-el, mert szerintem nem parkol. A WD Purple tuti nem, mert azt már néztem. Majd írd már meg, hogy mi a helyzet, légyszíves
golyós: igen, azt talán írtad is, hogy a win SSD-n, van, én azért írtam, hogy SSD-t tennék a tároló rendszernek is, mert a file műveleteid lesznek nagyon lassúak, mikor másolsz rá, stb. Csak tipp, ha nem szánsz rá annyit, akkor igazából mindegy melyik 2.5 colos HDD-t veszed, a maik mind SMR-es rögzítésűek már. Ez várható: [link]
-
nagyúr
Sziasztok!
4 lemezes SHR Raid tömbből kivett lemezt eladás előtt elegendő nullákkal teleírni?
Köszönöm a segítséget .
-
nagyúr
Sziasztok!
WD80EFBX-nél a parkolást ki lehet kapcsolni?
HDSentinel nem játszik, mert NAS-ban lesz a lemez.Köszönöm .
-
tibaimp
nagyúr
válasz peugeotmate #70072 üzenetére
Én a Purple-t venném, azt már hoztam pár havernak, többeknek, minimális hangja volt csak, mikor másoltam rá filmeket a dokkolóban. Volt több méret is 3, 4 TB-osak.
És nem is melegszik, ezért is javasolt ha külső rack-ben van használva.
Red-el nincs személyes tapasztalatom.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Dzsekó #70073 üzenetére
Köszi. Tudom, hogy a Red Plus is 7200 rpm-es, de állítólag annak nem ilyen kopogós a seek hangja, mint az IronWolf-nak, ami engem eléggé zavar.
A motorhang nem probléma, mert azon lehet valamennyit segíteni, de a seek hangon nem.
A Purple egyelőre nekem nem opció (saját hülyeségem ) , de nagyon szépen köszönöm a segítséget . -
Dzsekó
addikt
Már írtam, hogy WD84PURZ. Ennél halkabb nincs. Persze, hogy hangosabb a 8TB-os Ironwolf a 4TB-osnál, mert előbbi 7200RPM, utóbbi 5xxxRPM. 7200RPM motorhangja is hangosabb és seek hangja is kopogosabb üvegesebb hangú. 8TB-osban csak a WD84PURZ 5xxxRPM, ezért ez a leghalkabb 8TB-os HDD a piacon. 8TB-ban a RED Plus is 7200RPM-es.
-
peugeotmate
őstag
válasz peugeotmate #70065 üzenetére
esetleg valakinek tipp? a red plusnak nagyobb a súlya és talán hangosabb is emiatt, mint a purple.
meg
-
tibaimp
nagyúr
válasz andromedae #70070 üzenetére
Nem sokat számít ez sem, mert a másolási sebesség, amit ott megadnak, kb. csak tájékoztató jellegű, mert nagyban függ a file rendszer állapotától, töredezettségétől, mennyire van tele a HDD, stb.
-
tibaimp
nagyúr
Nekem van ilyen Seagate-m, de nem NAS-ban használtam, hanem most külső házban van, előtte a gépben volt, nekem nem hangos, de ez szubjektív.
A kolléga itt dicsérte a WD Red Plus-t: [link]Szerintem a puding próbája az evés lesz
szerk:
golyós: nem fogsz érezni különbséget. A ma kapható 2,5 colos HDD már mind SMR-es, be tud lassulni akár pár 10MB/sec-re is az írás.
Csak kérdés, esetleg SSD? 1TB-ban már nem olyan drága. (én már laptopba nem tennék semmilyen formában HDD-t, de ez én vagyok )[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
válasz andromedae #70064 üzenetére
Nem haragudj, de mi a kérdés?
Megállapításokat tettél, ez ok, Neked kell eldönteni, hogy mit akarsz, menyi pénzt szánsz rá.A WD Red Plus nem csak az akció miatt ajánlottam, (a 14TB igen, mivel írtad), hanem mert ajánlott HDD. Ha nem kell akkora méret, akkor az is OK, szintén Neked kell eldönteni.
A WD Gold, mint írtam is, egy Enterprise szintű, nem igazán otthoni használat során fellépő terhelésre méretezett HDD. Ezt adatközpontok használják, és ez a HDD a nagy írástűrést is elviseli. Itt most megint Neked kell eldönteni, hogy kell-e a Gold tudása a hangosságával együtt, vagy maradsz a WD Red Plus-nál, ami olcsóbb, kevesebb gar, nem olyan bitang írástűrő (de otthonra bőven elég), viszont halkabb.
A WD Red Pro előnye annyi, hogy 5 év gart kapsz rá, illetve 300TB/év az írástűrése, ez így a Red Plus és a Gold közé esik.
A hangosság különbségek abból adódnak, hogy több tányér/fej van a hangosabb modellben, ezt támasztja alá, ha megnézed a súlya is, a hangosabb modellek a nehezebbek.
[ Szerkesztve ]
-
peugeotmate
őstag
válasz peugeotmate #70044 üzenetére
Egyébként adattárolásra, valószínűleg külső racká-be szerelve melyik érné meg jobban úgy, hogy az áruk ugyanannyi lényegében?
WD 4tb red WD40EFZX
WD 4tb purple WD40PURZmeg
-
andromedae
tag
válasz tibaimp #70061 üzenetére
Ertem a logikat hogy elobb utobb megtellik, igaz, de ugyis par evente cserelnem oket, hogy legyen egy aktiv es legyen egy adatmentesre ami az elozo, es az tb/ar evrol evre csokken, tehat lenyegeben mindig hasonlot koltok ra, de a TB megis tobb es igy a merevlemez is uj, ugy gondolom tehat elvileg jobban birhatja a strapat ha idonkent uj, mintha 10 evig hasznalnak egy oriasi nagyot. Vajon jo ez a logika, ha tegyuk fel hibatlan darabokat fogok ki?
Tegyuk fel hogy a Red es a Gold is egyforma jo minosegu, de ha a gyarto szerint ha 3x annyit bir a Gold mint a Red akkor a Gold megiscsak megbizhatobban tarol adatot hosszabb tavra, jol gondolom? Vagy ezt ugy kell ertelmezni hogy folyamatosan hasznalva bir tobbet? Bar ha ugyis par evente cserelem oket akkor azert nem lenne olyan durvan elhasznalva, akkor nem biztos hogy szamit hogy mennyire birja a strapat hisz a Red is jol birja.
Amugy van egy 6TB os sima Red-em (WD60EFRX) talan meg nem SMR, a hangjat nem hallom, nagyon csendes. A hutest hallani a gephazbol, meg foleg a GPU-t ha jatszok. Egy 10 eves WD Green nel neha hallok merevlemez hangokat, amin filmek vannak es dokkoloban van TV hez kotve. Tehat hangosabb mint a Red.
Erre gondolsz?
https://www.youtube.com/watch?v=Zl8eaNhDIIIEgyebkent csak a 14TB es az akcio miatt mondtad a Red Plus-ot?
Ha egy aron lenne egyforma meret, Red Pro vagy Red Plus a jobb?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok!
Használ valaki Segate Ironwolf 8TB (ST8000VN004) NAS-ban?
Lecseréltem a 4TB-os IronWolf-jaimat ezekre a 8TB-osokra és durván hangosabbak. Nem alapjáraton, hanem a seek hangja a 8TB-osoknak szerintem elég durva.
Esetleg WD Plus-okkal jobban járnék (WD80EFBX)?Köszönöm .
[ Szerkesztve ]
-
golyós
addikt
Sziasztok!
Adott egy kb 10 éves HP 650es laptop, Rakattam bele SSD is a Windowsnak, de most a merevlemez ( DVD helyére ment) kezd kicsi lenni.
Jelenleg 500gb-os 7200rpm 2,5 32mb vinyo van benne.
Szeretném lecserélni 1Tb-ra, viszont ritka a 7200-as , ellenben majdnem a duplája árban az 5400-asnak.
Van-e jelentősége a sebesség különbségnek, érezni fogok ebből valamit?
Csak böngészésre, néha torrentezés,filmnézés Hdmi-n , adattárolás funkciója van, semmi munka , játék.Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
tibaimp
nagyúr
válasz andromedae #70057 üzenetére
Otthoni használatra bőven túlméretezett egy 550TB/év írástűrésű HDD, ez szerver cucc. Az, hogy mennyit írsz rá, azt Te tudod, de ha eltekintünk a számoktól is látszik, hogy a Gold közel 3x annyit bír mint egy mezei HDD.
Az árat szintén Te döntsd el, amit Neked megér. Az 5 év gar itt inkább a mérvadó, az szól a Gold és Red Pro mellett.
A Gold kifejezetten hangos HDD-k közé tartozik, a Red széria nem: [link]
Én a tárhelyet választanám, vagyis a 14TB-os Red Plus-t, a több az sose baj, majd megtelik
-
nagyúr
Sziasztok!
NAS-ba keresek 8TB-os, gyors, nem fej parkolgatós, csendes CMR HDD-t.
Mit tudnátok ajánlani?
Jelenleg 4TB-os IronWolf-jaim vannak, amiknem nem vészes a hangjuk szerintem, de a 8TB-osokról azt olvastam, hogy hangosabbak.Köszönöm a segítséget .
[ Szerkesztve ]
-
andromedae
tag
válasz tibaimp #70056 üzenetére
Koszonom a valaszt, megnezem a linket!
Ipont nezem eppen, hasonlo aron van, sot a Gold olcsobb mint a Red Pro, ugy latom sima Red mar nincs ilyen meretben
8TB: Red Plus 85 ezer, Red Pro 104 ezer, Gold 92 ezer
10TB: Red Plus 110ezer, Red Pro 125 ezer, Gold 122 ezer.Epp van akcios 14TB Red Plus 138 ezer
Azt nem tudom hogy ki hasznalom e a 180 vagy 550TB/evet (otthoni kornyezet, home office), HD Sentinel jelzi vagy mas program hogy mennyi adat volt irva valaha? De pontosan mit jelent? Ennyit lehet max irni vagy tonkremegy ha tobbet ir egy evben? Tehat a Gold-nak tobb az elettartalma eszerint?
Vajon mennyivel hangosabb a Gold?
-
tibaimp
nagyúr
válasz andromedae #70050 üzenetére
SMR: [link]
CMR/PMR: [link]
Amúgy ott van az ÖsszefoglalóbanAz SMR-es HDD-k a fent leírtak miatt nagyon be tudnak lassulni íráskor, ez akár pár 10MB/sec-re is beeshet. Persze sok mindentől függ, de ott van a lehetőség.
Egy kolléga ki is tesztelte, ha megtalálom a leírását belinkelem.A GOLD is jó, enerprise szintű HDD, nagy írástűréssel (550TB/év míg a Red PLUS tud 180TB/év, ezek gyártói adatok az Adatlapokról, szóval van különbség ) és 5 év garral, de elég drága és hangos. Az is simán jó, sőt, ha az ár és a hangosság nem gond.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz King Unique #70054 üzenetére
A pár óra azt teljesen oké. A napokig történő wipe-olást szeretném elkerülni .
Egyébként CMR és USB3-as dokkolóban van.Addig nem merem wipe-olni, amíg a helyette beállított új HDD-vel nem épül újra a RAID tömb. .
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
-
nagyúr
válasz King Unique #70052 üzenetére
Köszönöm szépen
Teljes merevlemezt szeretném gyalulni.
Egy 4 TB-ost kb. mennyi ideig tart 0-kkal feltölteni?
Bár szerintem a RAID miatt eleve szinte használhatatlan egymagában a drive.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Teendők HDD SSD eladás előtt (adatvédelem)
• Teljes meghajtó törlésénél elég az 1x-es felülírás 0-kkal, meg ha a kivárható időtartamon belüli törlés a cél és hogy ne napokig / hetekig tartson mint egy 3-7x-es vagy még több menetessel felülírásnál.
• A meghajtón belüli fájltörlésnél szintén elég lehet az 1x-es felülírás 0-kkal, de az utóbbinál lehet akár többszörös is, ha kisebb adatmennyiségről van szó, aminél nem tart olyan sokáig.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok!
Eladás előtt milyen módszerrel érdemes az adatokat törölni egy HDD-ről?
- 0-kal való feltöltés,
- 1-gyel való feltöltés,
- 0-val és 1-gyel való feltöltés,
- DoD 5220.22-M (3 körös)
- DoD 5220.28-STD (7 körös)RAID tömbben volt a merevlemez.
Köszönöm a segítséget .
-
tibaimp
nagyúr
válasz andromedae #70048 üzenetére
Azt, hogy nem hibásodik meg egy tároló nem fogja garantálni senki! Erre az offline mentés a megoldás, mert 2 esetleg 3 HDD sokkal kisebb eséllyel megy egyszerre tönkre.
A WD Red PLUS az ami ajánlott, mert a "sima" Red SMR-es rögzítésű lett pár éve (WDxxEFAX jelzésű változatok 2-6TB-ig), így nagyon be tud lassulni íráskor!
WD Red Plus vegyél (WDxxEFRX), 3 év gar, CMR, nem hangos, viszont nem olyan olcsó.
-
andromedae
tag
Sziasztok!
Gondolkodok egy új WD Red vásárlásán. Szeretnem megkerdeni a velemenyetek hogy most mi a helyzet a piacon, ezt vegyem vagy esetleg mast?
Vettem 7 eve egy 4TB-os Red-et, 4 eve csereltem es vettem 6TB-os Red-et (nem Pro, sima Red), gondoltam most veszek egy 8 vagy 10TB-os Red-et, mert bevallt, a HD Sentinel meg mindig 100% mindegyiknel. Az elozoekbol mindig adatmento lemezt csinaltam, kiveve a gepbol kulon tarolok, es idonkent szinkronizalom az uj adatokat mikor berakom egy dokkoloba. Tehat most 6TB Red van a gepben es 4TB Red az adatmento.
SSD-ről megy a rendszer, a Red-en tarolom a fontos adatokat, munkafajlokat, kepeket, stb.. tehat programot nem innen inditok. Sokszor nagy meretu tobb GB meretu fajlokkal dolgozok, amik a Red-en vannak, grafika 3d munka, tehat a program az SSD rol fut, de minden munkafajl a Red-en van, igy ha ujra kellene rakni a gepet nem kell adatmentest csinalni mert a fontos adatok nem az SSD-n vannak. Torrentezesre direkt egy masik HDD-t hasznalok hogy a Red-et kimeljem. Azert is valasztottam a Red-et mert irja a WD hogy napi 24 ora uzemre ajanlja, tehat gondolom birja a strapat. Napi 24 oraban nem megy a gep, NASnak nem hasznalom, de azert atlagosan azert 12 orat biztos hasznalva van, ezert gondoltam ha NASnak jo akkor erre is jobb lehet mint egy Green. Bar nem tudom mi a kulonbseg a sima Red, Red Pro, Red Plus kozott.
Fontos szamomra az adatbiztonsag es hogy ne hibasodjon meg a tarolo.
Szeretnem megkerdeni a velemenyetek hogy most mi a helyzet a merevlemezek teren? Arra amire hasznalnam tovabbra is ajanlatos a Red, vagy esetleg mas ajanlanatok most? Ugye eleg sok szin van mar a WDbol is.
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
Sziasztok!
Túrtam mindent is, de nem jutok dűlőre. Hosszútávú terv egy 6 * 6 TB-os NAS építése. Kezdetben 2 db vagy 4 db lemezzel, majd bővítés. A kérdés igazából benne az lenne, hogy WD62PURZ vagy WD60EFZX elsődleges szempont az ár mellett a hang, aztán a sebesség.
Anno azt az ajánlást kaptam, hogy nem számít, hogy NAS-ba lesz simán mehet a PURPLE bele, nem feltétlen kell a RED. Ez az ajánlás még mindig áll? Főleg adattárolásra lenne használva, filmeket streamelni róla, ilyen alap dolgok, de néha napján megesik, hogy realtimeban kell róla dolgozni, .xlsx fájlokat szerkeszteni (nem kicsiket) és képeket szerkeszteni. (Illetve, ha ez számít Synology [DSM] rendszer alá kellene.)
Köszi.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
peugeotmate
őstag
válasz King Unique #70045 üzenetére
Köszi és bocs! Akkor a vinyó nagy eséllyel marad a purple.
Írok a másikba is majd, bár a Kolinken kívül nagyon sok alternatíva nem maradt sajnos ebben az árkategóriában.meg
-
King Unique
titán
válasz peugeotmate #70044 üzenetére
Igen, továbbra is ajánlott a WD Purple sorozat, ami halk és kevésbé melegedő mivolta miatt egy passzív hűtéses USB-s külső házba is jó választás lehet.
A téma összefoglalót, annak végét elolvastad / elovasod?
Ha igen, akkor láthatod, hogy van a külső házas témának külön topikja, ahol a kereső az említett modellre is kiad találatokat, ott már többen vettek és használnak olyat.[ Szerkesztve ]
-
peugeotmate
őstag
Sziasztok,
adattárolásra még mindig best buy ár/érték (gari miatt) arányban a WD purple 3--4 TB esetén? Én nyáron vettem és nagyon jó eddig, kellene még egy a barátnőmnek.
Illetve milyen külső egységet ajánlanátok hozzá? A Sharkoon Swift Case Pro ahogy látom időközben elfogyott a polcokról. Én ezt használom de mivel nincs, értelemszerűen kéne egy másik is. (Nem szerelgetném át egyiket a másikba.) A Kolink HDSUB3U3 az milyen lehet, viszonylag sok pozitív komment van mellette? Ahogy nézem ez is alu vázas.
Köszi!
meg
-
veterán
Nos, ma meg is érkezett, egy haldokló WD30EFRX-et váltott, amitől jóval halkabb, de azért persze érzékelni, ha kis fájlokkal dolgozik Hőmérséklete 30°C így a 2,5 órás adatmásolás után, egy ventis dobozban csücsül 2 SSD társaságában.
Üres mérés
Megtöltött mérésHolnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
tibaimp
nagyúr
Mérések is jöhetnek, és szubjektív benyomás, hangosságra például. Bár a Purple széria kifejezetten a halk HDD-k közé tartoznak, de ha ez kap +1 megerősítést, esetleg ellenvéleményt, az nem baj.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Szia!
Gratula a döntéshez! Tehetsz be nyugodtan eredményt, olyan sok jelentősége egyébként nincsen ezeknek a méréseknek, mert teljesen másként viselkedik egy merevlemez, mikor már félig/tele van és/vagy töredezett. Esetleg a melegedésről, zajról és a parkolásról írhatnál.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Üdv!
A topik olvasgatása alapján egy WD Purple mellett tettem le a voksom általános, nem valami intenzív használathoz, egy kis WD22PURZ lett. Ha megérkezik tegyek ide be belőle benchmark eredményt, érdekel valakit?Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
F34R
nagyúr
Koszonom sracok, esetleg 2TB-s valtozatban a P300 mennyire ajanlott?
-
tibaimp
nagyúr
Közben lejárt a szerkesztés
Esetleg van az olcsóbb kategóriában Toshiba P300, ez még CMR, de csak 2 év garos.
Az előző HSZ-ben lévő két WD, 5 év garos, CMR, a WD Gold még ráadásul Enterprise szintű nagy teherbírású is. Mondjuk ezek a hangosabb fajták.A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
tibaimp
nagyúr
1TB 7200-ban! Az nem sok van, azok is a drágább fajta lesz, aminek az áráért olcsóbb HDD-ből már 2TB méretben is kapni.
kb ezek: WD Gold (WD1005FBYZ), WD Black (WD1003FZEX)[ Szerkesztve ]
-
F34R
nagyúr
Udv ujra itt.
Szeretnek ismet egy HDD-t 1TB meretben, sok kicsi es nagy meretu irast kell elviselnie. Sajnos az elozo tele lett badsectorral.
Kikotes hogy nem folyamatos uzemre menne. -
Mazka05
őstag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni, kezdi a végét járni a vinyom. Még mielőtt teljesen kipurcanna vennék újat. Egy Külső 3.0 usb keretbe lenne lényegében filmeket, sorozatokat nézek róla, úgyhogy a tv-émre csatlakoztattom. Általában nagy méretűek a filmek már szinte mindent 4k-ban nézek.
Válaszaitokat előre is köszönöm
Ebben a világban megtanulod, hogy a szar is le van szarva..
-
-
Moonwolf
senior tag
válasz ricsip #70023 üzenetére
Nekem 40 esek vannak, viszont lenne majd még egy, főként tárolásra. Az viszont feltűnt hogy 7200 rpm esnek írják a 256 mega cachel rendelkező modellt.
[ Szerkesztve ]
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
ricsip
addikt
válasz Moonwolf #70019 üzenetére
Ha szekvenciális írás vagy olvasás a felhasználás, akkor ott 1-1 kampányszerű nagy írás nagy olvasás során lehet előnye a papíron gyorsabb lemeznek. Ha meg főleg random írás olvasás lesz, kevés szekvenciális résszel, akkor meg csak az IOPS a lényeges. Amiről meg nem tudunk semmit, mert köcsög WD még nem osztotta meg a konzumer prolikkal a PURZ-s PDF-et. Vagy veszel egyet, leteszteled, és megosztod itt a fórumban a bencsmark eredményeket a közösséggel.
[ Szerkesztve ]
-
-
ledgeri
nagyúr
válasz Moonwolf #70019 üzenetére
Ha jól láttam -megerősítést kérek- a 42-es könnyebb >> kevesebb tányér, ha ez számít.
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
-
Moonwolf
senior tag
A WD40PURZ 64 mb cachel rendelkezik, a WD42PURZ pedig 256-al. A gyártó oldala szerint 25 MB/s a különbség a két meghajtó között. Valós használat közben ez mennyire ütközik ki?
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
Building
tag
válasz tibaimp #70016 üzenetére
Nem volt paraméter a hangosság, de az lett. A gépemben megfordult HDD-k csendesek és többnyire Toshibák voltak. De ahogy tájékozódok, olvasgatom a fórumot, fontos lett, hogy csend legyen. A WD Red Pro 4TB mellett döntöttem, most már csak jóárasítva meg kell vennem. Köszönöm a segítséget!
-
tibaimp
nagyúr
válasz Building #70015 üzenetére
Mert akkor a hangosság is paraméter? Azt eredetileg nem írtad.
Kolléga itt írta, hogy a 14TB-s Red Plus nem hangos [link] . OK, tudom, ez nem az a kategória, de az is 7200-as és a RED család, úgyhogy akkor én azt választanám, vagyis a WD Red PRO-t.[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
válasz Building #70013 üzenetére
Olyan nem sok van ebben a méretben.
A WD Black/WD Gold/WD Red PRO, Seagate Ironwolf PRO/Seagate EXOS.
Ezek 5 év garos HDD-k, és nem olcsók!
A Gold és Black hangos(abb) kategória.[ Szerkesztve ]
-
Building
tag
Sziasztok!
4 TB-os HDD-t keresek, mely 7200 RPM-et tud. Mit ajánlotok? -
King Unique
titán
válasz gyuri81 #70010 üzenetére
A téma összefoglalót, annak végét elolvastad?
-
veterán
Valaki tud esetleg ajánlani 3,5 HDD-nek álló külső házat ( külső tápos)
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
ledgeri
nagyúr
válasz tibaimp #70006 üzenetére
csak ehez csatolva: Hallott már valaki olyanról, hogy azért ment tönkre egy Héliumos winyó, mert szökött belőle valami miatt a gáz?
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
tibaimp
nagyúr
válasz Wailadus #70005 üzenetére
Nekem egy 8TB WD Ultrastar van (korábbi HGST). Nem rossz, 5 év gar, nagy teherbírás, drága, hangos(abb), de ez szubjektív, parkolt, de ez meg kikapcsolható, felfüggeszthető volt a HDS-el. Az enyém még levegős, ami Te néztél már He töltésű (HUHxxxx/WUHxxx -->innen tudható H=He).
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
Érdekes, hogy a Seagate kevesebb tányérhoz kevesebb magasságot is ad.. WD csak tányér számot csökkentget. (és nem csak ennél a szériánál)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- SK Hynix I WD I SSD 256GB M.2 2280 Pci-e NVMe HDS: 100/100 új 0 nap
- 512GB Gen4 x4 WD SN5000S/ új/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Új, bontatlan Sandisk Extreme Pro Portable külső SSD 2TB 2000 MB/s
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP)