-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vond
MODERÁTOR
válasz Forestgreen #44098 üzenetére
Az tökéletes lesz. Ha elég lenne a Red is, akkor meg WD10EFRX. Az árakat meg úgy hiszem, Te is megtalálhatod pár másodperc alatt. Az a lényeg, hogy olyan helyen vedd őket, ahol megadják a teljes gyári garanciát (5 ill. 3 év).
Mindemellett Stirlitz kérdése is jogos. A legfontosabb alkatrész egy számítógépben a megbízható tápegység. Ezen soha nem szabad spórolni.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Stirlitz
senior tag
válasz Forestgreen #44098 üzenetére
Kíváncsiságból megkérdezhettem milyen táp van a gépedben? (Két darab HDD is elhalt nálad, csak ezért.)
-
Forestgreen
aktív tag
Ezt néztem:
WD Black 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD1003FZEX
ASROCK Z790 Riptide WiFi + Core i5-12600K+MAG Coreliquid E360, Gainward GeForce RTX 3070 Ti Phoenix, 1 TB SSD, CORSAIR 32GB Vengeance RGB DDR5 6000MHz + Corsair 6500X
-
vond
MODERÁTOR
válasz Forestgreen #44095 üzenetére
Adattárolásra WD Red-et, 3 év garival. Vagy ha nem zavar, hogy kicsit hangosabb és melegebb (de még bőven elfogadható), akkor Black, 5 év garival. Egyébként sok helyen lehet venni Seagate-eket 2 évvel is.
-
Forestgreen
aktív tag
Sziasztok!
1 TB-os HDD-t szeretnék venni (SSD mellé, viszonlag sokat állna) Volt egy WD Green és egy WD blue HDD-m, de mindegyik bekrepált. Seagate úgy tudom 1 év gar... Mit ajánlanátok?
ASROCK Z790 Riptide WiFi + Core i5-12600K+MAG Coreliquid E360, Gainward GeForce RTX 3070 Ti Phoenix, 1 TB SSD, CORSAIR 32GB Vengeance RGB DDR5 6000MHz + Corsair 6500X
-
-
félisten
válasz GBoy01 #44086 üzenetére
Szia!
Leírhatnád pontosan az általad választott HDD tipusát, így: WD5003AZEX. Asztali v. mobil HDD- re van szükséged?
Gyanítom, hogy a 64 MB cache az asztali, a 16 MB- os pedig mobil HDD.
A helyedben 1 TB- os Black- et vennék, cc. 3 eft +. WD1003FZEX(#44087) Bici
Biztosan oka van, hogy nem 3,5- ös HDD kell asztali gépbe. A WD Black az általad leírt célokra egyébként tökéletes.[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
StSanya
senior tag
válasz ricsidealer #44090 üzenetére
Elvileg a Purple van arra, amire te szánnád. A Red család NAS-ba és asztali gépbe való, hagyományos adatoknak (torrentre).
Esetleg az AV-GP családot nézd meg, ez is videóra, illetve felügyeleti videóra van tervezve. De lehet, hogy ezt a családot váltja a Purple...
[ Szerkesztve ]
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Van nekem egy WD caviar black 1tb os vinyóm. az lenne a problémám hogy a mostani házamban rohadtul útban van. Szeretném lecserélni valami hasonló gyorsaságú minimum 500gb os notebook vinyóra. Melyiket ajánlanátok nekem?
A válaszokat köszönöm, Boldog Karácsonyt kívánok!Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
ricsidealer
tag
Sziasztok
WD purple szériáról van valakinek valami tapasztalata? biztonsági rendszer DVR-jébe kéne (nonstop felvétel valszeg nem lenne éppenséggel), de nonstop áram alatt lenne.
Van bármi különbség igazából a RED meg PURPLE között?
köszi a segítséget
Nokia 6.1
-
milszab
senior tag
Red alaphelyzetben néma, viszont ha íràs megy, kicsit hangosabb. ebből jobb volt a samu. a fej vagy mi kicsit katakol olyankor. persze rohadt halkan, de kihallani sajna.
-
shteer
titán
NPVX szériáról van valamelyikőtöknek infója/tapasztalata?
2,5" méretű, 15mm vastag Green széria
2TB-osat nézegetem, ITX konfigba
szerintem jónak tűnik..
-
GBoy01
csendes tag
Sziasztok! A rendszer vinyót szeretném kicserélni a gépemben.. Beleolvastam a fórum hozzászólásokba és ezek alapján a WD Black 500GB SATA3-as mellett döntöttem.
Egy kérdésem viszont lenne. A fórum legelején található gyakran ismételt kérdések között a cache méretével kapcsolatban azt olvastam, hogy a cache méret növelése 16 MB-ig járt csak sebesség növekedéssel is. A 32MB (és ez alapján gondolom a 64MB is!) semmit nem jelent a gyakorlatban, felesleges érte pénzt kiadni. Az általam választott WD Blackból van 16 és 64 megás cache-s is. Van értelme a 64MB-osat vennem? -
TeeJay
félisten
-
félisten
Nincs mit!
SSD-n az op. rendszer, + a 2TB RED adatnak. Ez jó, a másik opció nem annyira, a Red nem való oprendszernek, az tárolásra valamint NAS- ba lett optimalizálva. Ne futtass oprendszert róla! Főleg, ha már van SSD- d! Jelentéktelen mennyiségű energiát takarítanál meg.[ Szerkesztve ]
-
Tidus
addikt
válasz ubyegon2 #44081 üzenetére
Köszi,
Marad a RED.
Bár SSD-m van a gépbe Samsung EVO. De a következő két variáción gondolkodtam, optimalizálás, és energia takarékosság függvényében.
SSD-n az op. rendszer, + a 2TB RED adatnak.
SSD nélkül, és az op. rendszer is mehetne C. meghajtón a RED-en.
Melyik variáció a legjobb? -
Tidus
addikt
Sziasztok.
Ezekről A WD AV-GP vinyókról mit lehet tudni. Hová, milyen felhasználásra ajánlottak.
Két-három TB vinyó vásárlásán gondolkodom HTPC-be.
Maradjak a A WD RED-nél, v. ez a típus is szóba jöhet. -
Pitu
aktív tag
válasz ablack #44078 üzenetére
Nálam a 2Tb-os verzió megy ~12 órája, folyamatosan másolok rá. Adatmentésre/duplikálásra használnám. Meglepett hogy az itt leírtak alapján ennyire megbízhatatlannak tűnik, mert ahol vettem kifejezetten dicsérték.... ráadásul ismerősöm is az eladó. Egyelőre csak pótolható adatokat másolok rá, aztán kap egy utorrentet is. Ha megadná magát, akkor inkább rá fogok fizetni egy wd red-re...
-
ablack
senior tag
Torrentezésre és játékra volt használva.
Egyébként érdekes hogy egyfolytában romlik az állapota. Már 156 hibás szektor.
Ez a típus ennyire megbízhatatlan? Mert ha kapok egy újat nem szeretném megint ezt.Azért elég bosszantó hogy most nem tudok mit kezdeni sok rajta lévő dologgal mert csak ez az egy ilyen nagy HDD-m van. Nem számítottam rá hogy ennyire gyorsan tönkremehet.
[ Szerkesztve ]
-
Jenő76
tag
Most veszek egy WD10EFRX merevlemezt. Ez "advanced format " meghajtó.
Ennek formázásánál figyelni kell, hogy a szektorméret 4096 bájt legyen, vagy a win 7-8-8.1 automatikusan felismeri és így formázza ?
Ezen típusú lemezek formázásánál figyelni kell a partíció eltolásra vagy csak az ssd-nél fontos ?
Köszönöm a válaszokat.
-
nagyúr
Sziasztok!
NAS-ba szeretnék vásárolni 2-3 TB körüli merevlemezt. A NAS főleg otthoni médiaszerverként fog üzemelni, esetleg még torrent. Szóval nem egy egész élet munkája lesz rajta, de azért nem baj, ha megbízható a HDD. Mit ajánlanátok a fentiek figyelembe vételével?
Előre is köszönöm a segítséget
-
törölt tag
üdv. kíváncsiságból míg nem lesz meg a Black HDD , felraktam egy játékot a WD Red hdd-re... tökéletesen fut minden lehet nem is veszek black -et..
-
Pitu
aktív tag
Beüzemeltem a Toshiba-t. Külsőre 100%-ig egyezik a 2011-es Hitachi-val, folyamatos másolás mellett nem zajos, 40 fokos eddig.
-
King Unique
titán
válasz concware #44067 üzenetére
Igen, ez a Red , de nem feltétlen muszáj ilyet venni, főleg nem 3 db-ot, csak, ha esetleg van keret.
Boltok leírásait meg nem érdemes alapul venni, mert sokx össze-vissza írogatják a paramétereket... , mindig a gyártó oldalán célszerű lecsekkolni.Azért rack kérdés ennél kicsit összetettebb, h csak USB3, aztán kész. Eleve fontos, h a háza lehetőleg full alu legyen (jó hőelvezetés), a HDD rögzítése racken belül lehetőleg fix csavaros, nem árt, ha ház is kívülről. Aztán az se mindegy milyen USB3 vezérlő van benne, mert van amelyiket pl. HD Sentinel nem ismeri fel, v éppen gép alaplapi vezérlőjével inkompatibilis és eldobálja a kapcsolatot stb.
Soknál Micro-B USB3 aljzat van, aminél talán a Mini-B és standara A típusú starpabíróbb, szal erre is érdemes lehet odafigyelni.A nézett LC-25WU3 a célnak megfelel, bár nem csavarozós, a házfedél rögzítése is pattintós, fele fém, fele műanyag, Mini-B csatlakozós stb...nem rossz ez, de akadnak nála jobb rackek, ha fontos a minőség, ezért is mondtam, h nézz be az adott topikba, olvasgasd kicsit.
[ Szerkesztve ]
-
concware
tag
válasz King Unique #44066 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Lehet, hogy el vagyok maradva de a külső rack-en mit lehet túlbonyolítani?
Egy ilyet vettem, az volt a fontos hogy USB 3.0-ás legyen:
http://ipon.hu/webshop/product/lcpower_lc_25wu3/302039Az említett winyó ekvivalens ezzel:
[link]Mert ahány boltot néztem más volt a leírása. Valahol 7200 rpm-et írt máshol nem is mertek írni.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz concware #44065 üzenetére
Értem, tehát 3 db kéne adattárolás célrája, 2 külső HDD-ként használva.
Szerintem a felsoroltakból végülis mind szinte jó lenne, bár elvileg a 2,5" Red a legstrapabíróbb adattárnak, viszont az drágább [link].
Akár vehetsz 3 különböző márkájút is, illetve, ha még nincsenek meg a 2,5" rackek, annak is van külön topikja, [link].[ Szerkesztve ]
-
concware
tag
válasz King Unique #44064 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
3,5"-es winyóról kell átköltöznöm 2,5"-esre. Három 1 TB-os winyóra lenne szükségem egyik a routerhez lenne csatlakoztatva rack-el usb-vel, egyik egy laptopban csücsülne egy SSD mellett a harmadik meg backupra szolgálna ugyanúgy egy rack-ben.
-
King Unique
titán
válasz concware #44063 üzenetére
Ha újan veszed, akkor kijön kb. 15K-ból egy 2,5" 1 TB-os [link].
WD-k picit drágábbak, de azoknál fejparkolás is állítható a wdidle3 programmal, Hitachit 3 év gari miatt ajánlják egyesek, Toshibák se rosszak, de ezek is mind intenzíven parkolják a fejet, igaz ezt a fejparkolás dolgot sem kell túlmisztifikálni. Seagate valójában átcímkézett Samsung M8 széria, egy időben ajánlottak voltak azok is, vsz mostanság se rosszak.
Vannak 1,5 - 2 TB-os modellek is, de azok 15k-ból nem jönnek ki és kérdés milyen célra lesz, mert notikba és sok 2,5" külső rackbe rack is max eleve 9,5 mm-es fér bele, így eleve csak max 2 tányéros, v kilapított 3 tányéros jöhet szóba[ Szerkesztve ]
-
concware
tag
Milyen winyót ajánlotok?
A lényeg hogy 2,5-es legyen, minimum 1 TB-os kapacitással, 8 MB-os cache mérettel és 5400 rpm fordulattal illetve minél olcsóbb, de azért megbízható legyen. Az ár nettó 10-15 között legyen, de ha nagyon megéri maximum 30%-kal feljebb megyek árban.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Bigmasterl
tag
Üdv
Két hdd közt vacilálok, szerintetek melyik jobb vétel?
1TB Seagate 3.5" 7200rpm 64MB SATAIII winchester (ST1000DM003)
1TB WD 3.5" Caviar Blue SATAIII 64MB cache winchester (WD10EZEX)
SSD mellé lesz majd.Esetleg ebben az árszegmensben jobb típust tudnátok ajánlani? Előre is kösz
-
Pitu
aktív tag
Sziasztok!
2Tb TOSHIBA SATA3 64MB 7200 DT01ACA200 adattárolásra/utorrent-re mennyire alkalmas? Mennyire megbízható?
-
gabo9201
senior tag
Sziasztok!
Venni szeretnék egy 3TB-s HDD-t. Ezen gondolkodom. WD-t nem szeretnék, ahogy látom a Seagate-ekre csak 1év gari van. Ezért tűnik ideálisnak a Toshiba.Visszaolvasva látom, hogy a sebességgel nincs probléma. Esetleg valakinek valami tapasztalata vele?
Megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=gabo9201
-
félisten
Sziasztok!
A WD 7200rpm-es Scorpio Black winyói mennyire megbízhatóak asztali gépben rendszerwinyóként használva?
Menne rajta torrent, meg minden. Néha menne több napig is, de nem folyamatosan.
Egy 320GB-osra gondoltam.Kössz!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Santi22
aktív tag
válasz 3.Aragorn #44042 üzenetére
Előbb még csak vicceltem, de végül télleg a Toshiba lett. 7-ért vettem, sztem megérte.
Alaposan szétnéztem a neten és dícsérték mindkettőt, volt 1-2 panasz is mindkettőre, de nyilván hibás példány minden szériában akad, szóval ilyen szempontból eléggé egálszagú volt a dolog.
A tesztek 80-90%-aban azonban gyorsabb volt a Caviar Blue-nál, ez volt a döntő. Hát reméljük megbízhatóságban is lesz olyan jó.
Azért a segítséget még1x köszönöm! -
Wyll
őstag
Lesz napi szintű automata biztonsági mentés beállítva az eszközről, illetve igen, ismerem én is ezeket az adatbiztonsággal kapcsolatos elveket.
Most a kérdés, hogy mi legyen a hordozott eszköz. És pont ez a kérdésem, hogy hdd vagy ssd vagy pendrive
SSD-ből nem nagyon van olyan, hogy jobb vagy megbízhatóbb mint a többi, de legalább tényleg nincs benne mozgó alkatrész, viszont kell neki egy külső ház usb-sítés céljából, ami tönkremehet pl véletlen leejtéskor, és akkor nem lehet használni míg nincs pót, ráadásul annyiból egy pendrive is kijön. Egy fémházas pendrive-val (pl ez) ilyen gond nincs, viszont ezt csavargatni kell mindig, meg elveszteni is könnyebb. Vinyóból talán van olyan, hogy esésérzékelés illetve hogy kikapcs állapotban eleve mágnessel félre van húzva a fej, sőt még olcsóbb is lenne, de mozgó alkatrész akkor sem egy életbiztosítás. Jó, persze a vezérlők is megkattanhatnak a mem alapúakban.
Szóval nem tudom...Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
vond
MODERÁTOR
Az a baj, hogy ha nagyon fontosak az adatok, akkor többszörösen be kellene biztosítanod magad. Egy darab tárolóeszközzel soha nem mehetsz biztosra, bármilyen profi cucc is legyen az.
Én ezt a helyzetet egy személyes felhővel oldanám meg, ami kb így nézne ki: egy legalább 2 rekeszes NAS, benne RAID1 tömbben két HDD, plusz USB-n rákötve mégegy merevlemez egy külső házban, automatizált biztonsági mentéssel, plusz egy szünetmentes tápegység.
Ezt az egészet 1 terás WD Red-ekkel olyan 130 körül már ki lehetne hozni. Igaz, hogy sok így elsőre, de akkor lenne egy terád kétszeresen bebiztosítva, amit a világ bármely pontjáról, bármikor, bármilyen eszközön elérhetsz, szinkronizálhatsz, menedzselhetsz.
Jó lenne még egy földrajzilag is elkülönített példány a fontos adatokból (természeti kár, lopás, stb. esetére - bár kívánom, hogy soha ne legyen részed benne), de ahhoz még legalább egy tároló egységet be kellene iktatnod, amit nem a fent leírt cuccok mellett tartanál.
Ha nem tudsz/akarsz ennyit áldozni a dologra, akkor venni kell egy viszonylag megbízható párszáz gigás HDD-t, vagy 120/128 gigás SSD-t egy jó külső házban, vagy akár egy 128 gigás pendrive-ot, a nagyon fontos dolgokat meg feltolni felhőbe.
[ Szerkesztve ]
-
Wyll
őstag
válasz 3.Aragorn #44051 üzenetére
120GB körül tökéletes már ha néha ideiglenesen kéne egyéb cuccokat is rátenni, de a hasznos és permanensen hordozott adat 20GB körül van most.
Összeghatár nincs, nem az a lényeg, illetve attól függ hogy mit nyújt a megoldás. Na azért milliók nem lesznek ráköltve.Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
3.Aragorn
addikt
válasz rob210 #44049 üzenetére
Egy 120-as ssd-vel is jobban járnátok. Ahhoz csak 1-2 ezrest kell rádobni a keretre. A gyorsaságban összehasonlíthatatlanul jobb lesz a laptop! Az a 200Gb-os tárhely különbség manapság semmi. Ha kevés lesz, később vesztek egy külső vinyót.
Wyll: Milyen mennyiségű adatról beszélünk és mekkora összeghatárokról?
[ Szerkesztve ]
-
Wyll
őstag
Sziasztok!
Nagyon fontos adatok, munkafile-ok napi szintű hordozására használt hdd úgy tűnik, hogy meghalt.
Ehelyett kéne egy mai, korszerű megoldás. Méret nem kell, hogy nagy legyen, viszont a megbízhatóság, adatbiztonság elsődleges volna, és mondom, sokat lesz hordozva.Mit ajánlotok erre?
Értve ezt úgy is, hogy HDD vagy SSD, vagy pendrive?
Illetve úgy is, hogyha HDD, akkor azon belül melyiket?[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
rob210
nagyúr
Sziasztok egy gyors kérdésem lenne?
Melyikkel jár jobban a kollégám egy toshiba L750 es laptop esetén?
Melyik lesz gyorsabb a sata 600 as az átvitel miatt 8mb al?
Vagy a 32 mb os de sata 300as?- Western Digital 320GB 5400 rpm SATA-600 2,5" 8MB WD3200LPVX
- Toshiba 320GB 5400rpm SATA-300 2,5" 32MB MQ01ABF032
Előre is köszi.
Renault power
-
3.Aragorn
addikt
válasz Santi22 #44037 üzenetére
Lényegében igen.
Egyébként én a blue-t venném a kettő közül, tesóm gépében is egy ilyen van rendszervinyónak (egy 500-as) és igazából nincsen baj vele. De egy black kétségtelenül gyorsabb és tartósabb megoldás lenne.
De az is jó lépés, ha megveszed most az egyiket a kettő közül és később gyűjtesz egy 60-as ssd-re, amire rátolod a rendszert. Gyorsaságban sokkal előrébb vagy. -
3.Aragorn
addikt
-
3.Aragorn
addikt
-
Eduardo89
aktív tag
Attól függ!
Szobádban hány fok van? Mennyire szellős a házad ? HDD-k előtt van hűtőventi ?Nálam egész nap a RED-ről megy a torrent megállás nélkül CM Elite RC430 Black-házban, a HDD-k előtt egy 12cm-es venti. A szoba 28-fokos per pill a RED pedig 32.
http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/parkolas_nas_tapasztalat_eduardo89.html
-
Zebu
addikt
Sziasztok!
Vettem egy 3TB WD RED vinyót, beszereltem egy Popcorn hour A300-ba. Rámásoltam pár 100GB-ot, közben néztem HD Sentinellel. 44 fokig ment fel másolgatás közben. Rendben van ez így?
A WD oldalán azt írják, hogy 0-70C között van a működési hőmérséklet, de másoknak is bemelegedett ennyire? Vagy ez csak azért volt, mert most meg volt nyomva rendesen a másolás miatt? -
Santi22
aktív tag
Üdv!
Használt HDD-t vennék, körül is néztem a piacon és sikerült leszűkítettem a kört 2-re, de nem tudok dönteni.TOSHIBA 500GB 7200rpm 32MB SATA3 DT01ACA050
WD Caviar Blue 500GB 7200rpm 16MB SATA3 WD5000AAKXPapíron nekem a Toshiba tűnik jobbnak (harddrivebenchmark.net-en is több pontja van), viszont nemtudom mennyire megbízható. WD-ről, mint márka hallottam már jókat, a Toshiba winyokat nem igazán ismerem.
Amúgy Sentinel kép szerint mind a kettő 100/100-as és 0 illetve 5 napot futottak
Előre is köszönöm a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
milszab
senior tag
Szasztok! Erre esetleg valaki? Kevés áramot kaphat, vagy miért lehet? Csak mer már rámásoltam a cuccokat, ha olyat kell vele csinálnom nehogy elvesszenek róla...
-
félisten
válasz 3.Aragorn #44021 üzenetére
Az említett jelenség azzal függhet össze.Valószinűleg a videó kódolókból ismert kódolási/rögzítési módszerhez hasonló technológiai megoldást építettek ezekbe a stream vinyókba is, ami egyébként nagyon jó megoldás, viszont a gyártók le is írják, hogy nem ajánlott rendszer vagy adattárolásra ez a tipus!
Szép napot Nektek! Go robot![ Szerkesztve ]
-
3.Aragorn
addikt
válasz ubyegon2 #44020 üzenetére
"megengedőbben rögzítik akár hibásan is az adatokat, mert ezek olvasása videónál nem okoz problémát"
Nem az efféle rögzítési módszerek sorozatos ismétlése okozza azt, hogy a videók idővel bepixelesednek, zöld-lila pacák jelennek meg benne, melyek ott maradnak a képen egy ideig, majd ahogy halad a film tovább és mozgás van a képernyőn, újra jó lesz az "adás"? Főként kis felbontású videókra jellemző probléma, de a nagyobbaknál sem ritkaság...[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz HeavyToys #44018 üzenetére
az hogy most videó vagy egyéb fájl az számít?
Konyhanyelven a videostream HDD- k a folyamatos rögzítés priorítása miatt megengedőbben rögzítik akár hibásan is az adatokat, mert ezek olvasása videónál nem okoz problémát.
Ugyanez nem videó adatállománynál már okozhat problémákat!adatot tárolnék és olvasnék róla 95%-ban
A jó választás a RED!mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
3.Aragorn
addikt
válasz HeavyToys #44018 üzenetére
"az hogy most videó vagy egyéb fájl az számít?"
Nálam egy WD30EFRX teljesít adattárolási feladatokat. Neked sem fogok mást ajánlani. Ettől függetlenül valószínűleg a másik alternatívával is elégedett lennél. Ugyanakkor a red mellett szól a 3 év garancia, ezt sem véletlenül adják.
[ Szerkesztve ]
-
HeavyToys
senior tag
válasz KAMELOT #44017 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Egyébként a Video sorozatnál ez van írva:
" Az új merevlemezek ütőképességére jellemző, hogy gond nélkül, megbízhatóan üzemelnek a nap 24 órájában, a hét minden napján és egyidejűleg egyenként akár 16 darab HD stream kezelésére is képesek, normál felbontású videó folyamokból pedig egyszerre akár 20 darabbal is megbirkóznak"
Tudom ez marketing duma, de adatot tárolnék és olvasnék róla 95%-ban, az hogy most videó vagy egyéb fájl az számít?
Az a baj, hogy a Seagate NAS-os cucca egy árban van vele.
Akkor másik kérdés, ha 4 TB elvetve, WD Red vagy Seagate NAS 3 TB-ban?
-
HeavyToys
senior tag
Sziasztok!
Nagy tárolókapacitású HDD-t keresek. Főleg filmek, zenék stb lenne rajta, SSD-mellett, illetve erre telepítenék 1-2 játékot is!
Amit kinéztem:
WD RED 3.0 TB (24 nettó, 3 év gar)
Seagate Video 4.0 TB (31 nettó, 2 év gar)
Ti melyiket ajánlanátok? Kisebb reddel már volt dolgom, az jó volt, de a 4 TB-csábító!
Köszi előre is a segítséget!
Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
Eduardo89
aktív tag
2TB felett mindig GPT partícót kell létre hozni.
Az MBR-nek 2TB csak a felső korlátja[ Szerkesztve ]
http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/parkolas_nas_tapasztalat_eduardo89.html
-
KAMELOT
titán
Sziasztok!
Vásároltam egy Seagate 4TB NAS 64MB SATAIII 5900rpm, ST4000VN000
A computer management-ben csak 2TB lát a másik 1,6TB-vel meg nem lehet semmit sem csinálni!
Mit kell cisnálni, hogy működjön?
Előre is köszi a segítséget!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Braha
csendes tag
Üdv!
Nem sokat tudok errol a temarol, es annyira nem is szeretnem beleasni magamat. Ezert es az ekezetek hianya miatt is elnezeseteket kerem.
Szeretnek vasarolni egy 1tb os merevlemezt rendszer es jatekok es media eszkozok tarolasara, hasznalatara. Megbizhato es gyors. A hangja nem erdekel.
Elore is koszonom a valaszokat. -
King Unique
titán
válasz bviktor93 #44000 üzenetére
Akkor jót fogtál ki, v régebbi szériát.
De, ha folyamatosan megy rajta torrent, van lemezen aktív művelet, akkor az is visszafogja a parkolást.
Szerintem is túl van misztifikálva a dolog, de egyreszt a wdidle3 módszerrel, másrészt a kifejezetten Red-hez való SMART load/Unload utility segítségével könnyen orvosolható a probléma, ha megszaporodna.Tiednek mi a modell, v sorozatszáma, gyártási dátuma, h ilyen jót fogtál ki
Esetleg, ha letöltöd Ultimate Boot CD-t és arról bootols be, a /R kapcsolóval meg tudod nézni, tiednél mennyire van állítva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- ZIDOO médialejátszók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- MIUI / HyperOS topik
- Háztartási gépek
- Android szakmai topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Villanyszerelés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- További aktív témák...