- Bambu Lab 3D nyomtatók
- SSD kibeszélő
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Bemutatkozott az ASUS ROG NUC mini PC idei kiadása
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
válasz CriticalHit #76054 üzenetére
Mindegyik megfelelő, a st4000vx016 vinyó is jó vétel szerintem.
-
titán
válasz CriticalHit #76045 üzenetére
Amit linkeltél egy SAS csatlakozású vinyó, a purple pedig sata3. Létezik toshiba MG 2tb sata3 verzióban: MG04ACA200E, MG10ADA200N
Mire használnád a vinyót és mekkora méretre lenne szükség?
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz DarthSun #76025 üzenetére
Szerintem ennek kicsi az esélye. Ha nincs rá szüksége, majd eladja a garban cserélt vinyót. Nem mindenki használ ám több tíz/száz terabyteokat. Sokan elvannak néhány terabyteon, ezt a hdd-k piaci szereplése is mutatja (ha nem lenne rájuk kereslet, nyilván nem is gyártanák és értékesítenék őket).
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz CriticalHit #75967 üzenetére
Kifutó/kifutott típus, az ST4000NT001 az aktuális modell. Találni 60 hónap garival is. Más kérdés, hogy van-e értelme ennyit kiadni érte, szerintem nincs.
-
titán
válasz CriticalHit #75944 üzenetére
Ezt a kereskedőtől kellene megkérdezni. A gyártói adatok alapján szögre ugyanazt tudja a három vinyó. Egyedül a load/unload cycle fele a purple - nél, a másik kettő gyakorlatilag ugyanaz.
-
titán
válasz CriticalHit #75942 üzenetére
Az ST4000VX016 - ot ajánlom. Csendes, gyors, ár-érték arányban kiváló.
-
titán
válasz hunaqua #75932 üzenetére
Szívesen! Azt érdemes szem előtt tartani, hogy a merevlemez sebessége függ a fájlok méretétől, tördezettségtől, a lemezeken való elhelyezkedésétől (egy fájl akár több ezer darabban is lehet), a gazdagéptől (régebbi gépeknél lehet érdekes), illetve íráskor a forrás sebességétől.
-
titán
válasz letsgomnml #75883 üzenetére
Helyette az ST4000VX016 - ot választanám. Jóval olcsóbb és ugyanazt tudja.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Vistaboy #75877 üzenetére
A garanciád "érdekes" lesz, mert a szériaszámra azt írja, hogy
Ezt a terméket eredetileg egy nagyobb rendszer részeként értékesítették. Garanciális támogatásért forduljon a rendszer gyártójához vagy a vásárlás helyéhez.
Magyarán ha bármi gond van, például nem éred el az eladót/megszűnik a cég, nem tudod intézni a garit a gyártó felé. A tisztán, hivatalosan az országba érkezett hdd-k esetében a
Seagate Warranty and Replacements megfelelően kiírja a garanciaidőt.[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Stealth #75794 üzenetére
Az 5tb-os wd külső vinyóm szintén smr és csak mentésre haszálom, néha arról filmezek, sosem vettem észre még belassulást. Folyamatos használatra én sem ajánlanék smr hdd-t (bár léteznek enterprise hdd-k smr rögzítéssel), időnkénti adatmentésre szerintem megfelel.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz CyberGekko #75742 üzenetére
Nem normális. A saját példányom egyáltalán nem csinál ilyet.
-
titán
válasz klimokrisz #75640 üzenetére
Az csak a gyári fotó, nincs összefüggés közöttük. Nyilván mindenki ott vásárol, ahol szeretne, a gyártói garancia ettől még él.
-
titán
válasz klimokrisz #75637 üzenetére
Alza: 158 590 Ft - garancia: 60 hónap garancia - de itt fehér matricás a vinyó és azt olvastam, hogy az nem az igazi. (használt - szerverből kiszedett)
Azt hol látod, hogy fehér matricás vinyót fogsz kapni? -
titán
válasz shadow1901 #75634 üzenetére
Szerintem először érdemes lenne tisztázni pontosan mit szeretnél vásárolni, mi az igény, mert a jelenlegi és a korábbi hozzászólásod különböző irányba mutat.
-
titán
válasz shadow1901 #75632 üzenetére
Nem állt meg. 2,5-es hdd-k egészen 6tb-ig elérhetőek.
-
titán
válasz klimokrisz #75621 üzenetére
Érdemesebb lenne olyan helyen megvásárolni, ahol megadják rá az 5 év garit.
jellemzői jobban tetszenek
Pontosan melyik jellemzői tetszenek jobban?[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz klimokrisz #75557 üzenetére
A kiválasztott hdd tökéletesen megfelel a céljaidra.
-
titán
válasz MrTwister #75416 üzenetére
Igen, a fehér címkés recertified hdd. Ezekre nem is fogsz tudni magad garanciát érvényesíteni, ha megszűnne a cég ahonnét rendelted. A zöld cimkésekre ellenben a forgalmazótól függetlenül is tudod érvényesíteni az 5 év gyàri garanciàt. A fehéreket jobb lett volna visszaküldeni, átverés amúgy is.
-
titán
válasz tibaimp #75394 üzenetére
Részemről mindenképpen ajánlott a vinyó és az oáziscomputer is. A hdd kvázi hangtalan, gyors, nem melegszik és mivel két lemezes, laposabb, mint a vinyók általában, legalábbis nekem az összes 3.5-es hdd-m az a normál méret. Az oáziscomputer pedig biztonságosan csomagol, 36 hónap garancia és a Seagete Warranty and Replacements oldalán is rendben van minden. Az országgal sem kell mókolni, hungarynál hozza a vinyót, szóval a forrás is tiszta.
-
titán
Hibás a kép, ez egy sima ST8000DM004 barracuda 2 év gyártói garival, smr rögzítéssel. Ezek a gyártó legalacsonyabbra pozicionált merevlemezei. Az éves workload limit 55TB, például a skyhawk esetében ez 180TB. Az mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy rábízza-e az adatait egy ilyen vinyóra.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Nemrég használatba vettem egy Seagate ST4000VX016 vinyót.
Üresen a következőket produkálta:
Egy usb 3.0-ás dokkolóban, minden egyéb hűtés és szellőzés nélkül üzemel. Körülbelül 2TB adatot másoltam rá ssd-ről, eközben folyamatosan 185-205 Mb/s sebességel írta az adatokat. Másolás közben a 26 fokos szobában a legmagasabb hőmérséklete mindössze 42 fokra emelkedett. Egyébként amikor nincs lemezművelet, még innét is hűl vissza. A hdd gyakorlatilag hangtalan, semmi sípolás, búgás, röcögés, egyáltalán nem parkol. Részemről abszolút ajánlott, csak jó tapasztalataim vannak vele eddig.
Érdekességképpen az oáziscomputer extra biztonságos csomagolása a következőképpen nézett ki:
A vinyó beletekerve 4-5 réteg vastagon bubisfóliába, ez a duci beletekerve még 4-5 réteg bubisfóliába és így kerül a kartondobozva, ami belül ki van bélelve hungarocellel és bubis zacsival. Nagyon durva, a vinyó itt valóban extra biztonságban van.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz MasterDeeJay #75382 üzenetére
Elképzelhető akkor, hogy ez a vinyó sosem működött.
-
titán
válasz MasterDeeJay #75379 üzenetére
2017-es barracuda honnan került elő? Érdekes, ha sosem ment hol volt eddig a vinyó, ellenkező esetben hogy működött eddig...
[ Szerkesztve ]
-
titán
Érdekesség, a világ első 11 lemezes hdd-i, a WD 30/32 TB-os meghajtói.
Maximum Rack-Space Efficiency
The higher storage density provided by our exclusive UltraSMR and energy-assisted Perpendicular Magnetic Recording (ePMR) technologies, which increase tracks-per-inch (TPI), allow data centers to maximize their storage efficiency. -
titán
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Új SanDisk ultra 64GB - 128GB MicroSDXC kártyák . Árak a hirdetésben .
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP)
- Új, bontatlan Sandisk Extreme Pro Portable külső SSD 2TB 2000 MB/s
- WD Black SN850X Game Drive NVMe PCIe Gen4 x4 SSD 1TB - PS5 kompatibilis eladó - 3 év garancia
- M.2 2280 256GB SSD-k eladók Ingyen posta